Hogyan alakíthatunk blogot vállalkozásba (Kezdje a sajátját most!)

Egy évtizeddel ezelőtt a blogolás vonzó üzleti lehetőség volt. Könnyű volt megtanulni, hogyan lehet blogját vállalkozássá változtatni, csak olyan témákról kellett írnia, amelyek iránt szenvedélyes volt, és pénzt keresni hirdetésekből és társult linkekről..


De azóta két dolog történt. Először: a hirdetési hálózatok csak annak töredékét fizetik, mint régen. A vállalati vállalkozások ezenkívül millió dollárt öntöttek olyan tartalommarketingben, amellyel a független bloggerek nem tudnak versenyezni. Nem meglepő, hogy a blogolás mint karrierválasztás sokkal nehezebbnek tűnik.

Ez nem azt jelenti, hogy a blogolással nem lehet sikeres üzletet létrehozni. Itt található egy rövid útmutató, hogyan lehet ezt megtenni.

Így alakíthatja a blogot vállalkozássá

Hogyan alakíthatunk egy blogot vállalkozássá

A legsikeresebb bloggerek azok, akik egy adott közönség számára írnak. Általános tanács, amelyet gyakran hallnak, az, hogy megcélozzon egy iparágat, és maradjon rajta. Noha ez fantasztikus tanács, fontosabb a célolvasó. A szociális média marketingjéről szóló blog potenciálisan sokféle olvasót vonzhat – egy tinédzsertől kezdve, aki érdekli az Instagram-hírcsatornájuk bevételszerzése és a marketingügynökség vezérigazgatója.

Ez rendkívül széles demográfiai tényező, és nem igazolhatja az összes olvasót. A sikeres blogüzlet működtetéséhez először ki kell választania egy célolvasót, majd egy alapvető ipart, amelyre összpontosít.

A New York Times és a The New Yorker egyaránt politikai kiadványok. De míg az egyik a napi hírekre összpontosít, a másik egy kommentárra szakosodott magazin. Tehát annak ellenére, hogy mindkét publikáció célolvasója azonos, a szög más, így mindkettő értékes az olvasó számára.

Csatlakozzon az INGYENES edzéshez

Szeretné megtanulni, hogyan kell felépíteni a 6 számú hatóság webhelyét?

Csatlakozzon ehhez az ingyenes képzéshez…

 • Végül rendelkezzen bevált módszerrel a jövedelmező rések megtalálására
 • Hozzáférés egy bolondbiztos kulcsszó-kutatási módszerhez
 • Tudja meg, hogyan lehet kiszervezni a minőségi tartalmat
 • Megtanulhatja, hogyan lehet fejfájás nélkül létrehozni a fehér kalapra mutató linkeket a webhelyére

Ki kell választania egy olyan blogzási szöget, amely határozott előnyt biztosít Önnek másokkal szemben. Például egy divatblogáló a „vezérigazgatói divatra” összpontosíthat, és nyilvános rendezvényeken áttekintheti a népszerű vezérigazgatók által viselt ruhákat. Ily módon kiválaszt egy olyan szöget, amelyet lézerrel céloz meg egy fókuszcsoportra, amely egyedivé tesz téged a blogok között.

Számos módja van annak, hogy blogját vállalkozássá tegye, de ha a blogja nem kap milliónyi oldalmegtekintést évente, akkor a hirdetési hálózatok nem lehetnek a bevételszerzés elsődleges csatornái. Még az ilyen rendkívül népszerű blogok esetén a hirdetési hálózatok gyakran nem a preferált csatornák a bevételszerzésre.

A lézerközpontú közönség és a tartalom célzás előnye, hogy webhelyét nagyon vonzóvá teszi a vállalati marketingszakemberek számára. Noha sok ilyen marketingszakember érdekli lehet egyszerűen a webhelyén történő hirdetés, azonosíthat alternatív partnerségi lehetőségeket is.

Hogyan lehet átalakítani a blogot üzletnek az ólomgeneráció számára

Együtt írhat egy könyvet vállalati szponzorával, és eladhatja az olvasóknak. A marketingszakértő fizeti neked minden, a kampány során elért leadot.

Ön reklámozhatja szponzorainak termékeit az olvasók (vagy az előfizetők) számára. Jutalékot kereshet minden eladásért.

A szponzoráláson alapuló pénzszerzés csak egy a sok stratégia közül. Vannak más bevételszerzési csatornák is, amelyeket fel lehet fedezni.

A blog átalakítása olyan vállalkozásmá, amely árut értékesít

Ha hűséges követõid vannak, akkor az áruk vonzó üzleti lehetõségeket kínálhatnak. Tervezhetsz pólósablonokat a logójával, és csepphajóval készítheted őket az érdeklődő vásárlók számára.

Ha ön tekintélye a résében, önközzé teheti könyveit az Amazonon, és hirdetheti az olvasók számára. Egy üzleti közönség számára a felmérések és kutatási jelentések kiválóan letölthetők eladásra.

Blogod átjáróként szolgál közted és egy szűk közönség között. Iparától függően a közönség érdeklődhet abban, hogy személyre szabott konzultációkra béreljen. Például egy blogger, aki a közösségi média marketingéről ír, javasolhatja, hogy konzultáljon ezen a területen az érdekelt olvasókkal. Hasonlóan a tanácsadáshoz, sok iparágban vannak olyan események, ahol a blogger felkérést kaphat. Ezek gyakran fizetett feladatok, amelyek segítenek neked és a szervezőnek egymás segítségével megteremteni a hitelességet.

Ez az egyik legjövedelmezőbb stratégia a blog fejlesztésére. Webhelyének olvasói speciális szoftveralkalmazásokhoz szükségesek, hogy segítsék őket érdeklődési körükben. Az olvasó kiszolgálására szolgáló eszközök elősegítése révén hűséges előfizetővé válhat, miközben létrehoz egy további bevételi csatornát.

Meg kell azonban jegyeznie, hogy a fizetett ügyfelek bizonyos szintű technikai támogatást igényelnek az eladótól. Ha ez nem valami, amit kínálhat, akkor inkább megvizsgálhatja az ingyenes eszközöket előfizetőinek. Ez ugyanolyan értékes, mivel az ingyenes eszközök fantasztikus forrást jelentenek az organikus linkekhez. Ez javítja SEO-ját, és így több látogatót vonz a webhelyére.

A sikeres bloggerek blogját inkább a cél elérésének eszközeként tekintik, mint maga a cél. Stratégiájától függetlenül a valóság az, hogy csak kiváló minőségű tartalommal lehet sikert elérni. Összpontosítson a tartalom előállítására, és kitalálhatja a válaszokat a rejtvény többi részére, amint állandó látogatói vannak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map