Πώς να βρείτε ένα όνομα ιστολογίου: 15 συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα καλό!

Μιζάρα Μουσάουερ


Μιζάρα Μουσάουερ

Κάθε επιτυχημένη επωνυμία blogging έχει ένα όνομα ιστολογίου που είναι ελκυστικό και αξέχαστο. Για παράδειγμα, πάρτε το KnowTechie, το Shopify, το TechCrunch και το BusinessInsider. Ένα καλά φημισμένο blog απαιτεί επιμελή επιμέλεια για να διατηρήσει τη φήμη του για την παροχή περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, είναι τελικά το όνομα που κολλάει στους ανθρώπους. Ως εκ τούτου, η εκμάθηση πώς να βρείτε ένα όνομα blogging που λέει πολλά για την επωνυμία σας είναι απαραίτητο μέρος του ταξιδιού επιτυχίας του ιστολογίου σας.

Κατά μέσο όρο, 409 εκατομμύρια χρήστες προβάλλουν πάνω από 20 δισεκατομμύρια σελίδες στο διαδίκτυο. Αυτό προκαλεί το ιστολόγιό σας ενάντια στον τεράστιο ανταγωνισμό σε διεθνή κλίμακα. Το όνομα του ιστολογίου σας προσφέρει την πρώτη εντύπωση σε οποιονδήποτε θεατή. Επομένως, θα πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό για να τους παρασύρει να διαβάσουν περαιτέρω.

Η κατανόηση του τρόπου επιλογής ενός ονόματος ιστολογίου για τον ιστότοπό σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά με ένα λεπτομερές σχέδιο όπως αυτό παρακάτω, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε στο τέλειο όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας.

Έτσι μπορείτε να βρείτε ένα όνομα ιστολογίου

Πώς να βρείτε ένα όνομα ιστολογίου

Η πρώτη συμβουλή για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για δημιουργικά ονόματα είναι αρκετά απλή. Το ιστολόγιό σας θα αντιπροσωπεύει τις προσπάθειές σας, οπότε μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όνομα! Η χρήση του ονόματός σας θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη μιας εξατομικευμένης προσέγγισης με το κοινό-στόχο. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ονομάτων τομέα για τον ιστότοπό σας, ειδικά εάν θα δημοσιεύσετε περιεχόμενο που σχετίζεται άμεσα με τη ζωή σας.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ως επιχειρηματίας, η χρήση του ονόματός σας θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Θα είναι επίσης αρκετά απλό για τους θεατές να σας αναζητήσουν και να σας βρουν. Επιπλέον, ανοίγει μελλοντικές προοπτικές για μάρκετινγκ θυγατρικών και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών με το όνομά σας.

Εάν αναζητάτε πώς να βρείτε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας που είναι τόσο προσωπικό όσο και διακριτικό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο ή ένα ψευδώνυμο. Αυτό θα ενσταλάξει μια αίσθηση μυστηρίου στο ιστολόγιό σας παρέχοντας διακριτική ευχέρεια. Απλά προσέξτε να επιλέξετε κάτι αξιοπρεπές όταν επιλέγετε ένα όνομα ιστολογίου. Οι επωνυμίες είναι γνωστό ότι αποφεύγουν τη σύνδεση με bloggers που έχουν κάπως… ενοχλητικά ονόματα.

Εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ Εκπαίδευση

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε 6 Φιγούρες Ιστοσελίδες Αρχής?

Εγγραφείτε σε αυτήν την δωρεάν εκπαίδευση…

 • Τέλος, έχετε μια αποδεδειγμένη μέθοδο για την εξεύρεση κερδοφόρων θέσεων
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε μια μέθοδο έρευνας λέξεων-κλειδιών που είναι απίστευτη
 • Μάθετε πώς να αναθέτετε ποιοτικό περιεχόμενο σε εξωτερικούς συνεργάτες
 • Μάθετε πώς να δημιουργείτε συνδέσμους λευκού καπέλου στον ιστότοπό σας χωρίς πονοκεφάλους

Πολλές δημοφιλείς μέθοδοι που διδάσκουν πώς να βρουν ένα καλό όνομα ιστολογίου μπορούν συχνά να καταλήξουν σε αδιέξοδο. Ο ευκολότερος τρόπος από αυτά τα διανοητικά μπλοκ είναι να αναλύσετε αναλυτικά για ποια θέση θα δημιουργήσετε περιεχόμενο. Τι είδους προϊόντα και υπηρεσίες θα εμπορεύεστε; Ποιο είναι το κοινό-στόχο σας?

Ξεκινήστε απαντώντας σε ερωτήσεις όπως αυτές για να δημιουργήσετε δεδομένα σχετικά με το τι θα καλύψει το ιστολόγιό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντλήσετε συνώνυμα και σχετικές λέξεις που σχετίζονται με το ιστολόγιό σας.

Η χρήση συνωνύμων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επιλογής ενός ονόματος ιστολογίου. Φέρνει νέες ιδέες για το όνομα τομέα και παρέχει νέες προοπτικές για την προβολή του ιστολογίου από.

Επιπλέον, οι θεατές μπορούν να συσχετίσουν αμέσως το ιστολόγιό σας με τη θέση στόχου του. Αυτό τους τραβάει προς το ιστολόγιο καθώς μπορούν να πάρουν αμέσως αυτό που έχει να προσφέρει το ιστολόγιό σας.

Δωρεάν τομέας με φιλοξενία

Λίγα πράγματα σπάνε τον πάγο καθώς και το χιούμορ. Ακόμη και μόνο μια αίσθηση ξεκαρδίσματος αρκεί για να ελαφρύνει τη διάθεση και να κάνει τους επισκέπτες να θέλουν να επισκεφθούν το ιστολόγιό σας. Αυτό που το κάνει ακόμα καλύτερο είναι ότι λαχταρούν περισσότερο, γεγονός που αυξάνει το χρόνο που ξοδεύεται στο ιστολόγιό σας και συνεχίζει να τα φέρνει πίσω για περισσότερα.

Η έρευνα του διαγωνισμού πρέπει αναμφισβήτητα να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά την αναζήτηση ενός κατάλληλου τομέα. Βοηθά στη διατύπωση σχετικών λέξεων και ιδεών που σχετίζονται με τη θέση. Η ανάλυση ανταγωνιστικών ιστολογίων παρέχει πολύτιμα δεδομένα που εξηγούν τι είδους ονόματα ιστολογίων γίνονται αποδεκτά από τους θεατές.

Προσπαθήστε να μην περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια συγκεκριμένη ομάδα, όπως οι πρωτοπόροι στον τομέα. Πραγματοποιήστε αναζήτηση τόσο στα νέα ιστολόγια όσο και στα καθιερωμένα για να κατανοήσετε τις τρέχουσες τάσεις που βασίζονται τα ονόματα και να προβλέψετε μελλοντικά.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταλάβουν πώς να βρουν ιδέες για το όνομα του ιστολογίου που θα γίνουν αποδεκτές από τους τάστες και θα ενδιαφέρονται οι αναγνώστες. Από την άλλη πλευρά, ίσως θέλετε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας τις ίδιες πληροφορίες για να δοκιμάσετε κάτι τολμηρό και ξεφύγουμε από τις τάσεις.

Όσο επιστημονικά ακούγεται, οι τύποι ονόματος ιστολογίου είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλοί! Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα όνομα δημιουργικού ιστολογίου, αυτά θα σας εξοικονομήσουν χρόνο.

1. Το κλασικό: (Κοινό-στόχος) + (Στόχος του ιστολογίου)

Είναι το πιο βασικό και ευρέως χρησιμοποιούμενο, και με καλό αποτέλεσμα. Απλώς προσδιορίστε το κοινό-στόχο σας και τον στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε το ιστολόγιο.

Παραδείγματα: WorkingFreelancers, StudentEbooks, CodingCareers κ.λπ..

2. Portmanteau: (Όνομα ενδιαφέροντος) + (Όνομα ενδιαφέροντος)

Το Simple αλλά προσφέρει πολλούς συνδυασμούς από το συνδυασμό δύο μόνο λέξεων. Πάρτε δύο λέξεις που σας ενδιαφέρουν και ενώστε τις, αλλά προσέξτε ότι και οι δύο μπορούν να γίνουν κατανοητές μεταξύ τους.

Παραδείγματα: Brunch (Πρωινό και μεσημεριανό), CodExtra (Code and Extreme), FooDelicious (Food and Delicious) κ.λπ..

3. Περιγραφικό ουσιαστικό: (επίθετο) + (ουσιαστικό)

Αν ψάχνετε να προωθήσετε το επάγγελμά σας, τον σκοπό του ιστολογίου ή τις δραστηριότητές του, αυτός είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσετε. Επιλέξτε ένα επίθετο που περιγράφει καλύτερα το ουσιαστικό που έρχεται. Το ουσιαστικό θα πρέπει να είναι πολύ σχετικό με το ιστολόγιο. Για παράδειγμα, ένα blog ταξιδιού και διαμονής μπορεί να ταξιδέψει ως επίθετο και ως backpacker ως ουσιαστικό.

Παραδείγματα: SweetCakes, GrowingBaby, CaringNurses κ.λπ..

4. Πλήρες όνομα: (Όνομα) + (Επώνυμο)

Σίγουρα ο τύπος που πρέπει να ακολουθήσετε όταν επιλέγετε έναν τομέα που προωθεί το δικό σας όνομα. Ανοίγει δυνατότητες όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας όνομα ως μάρκα.

Παραδείγματα: ChrisMcDonald, CalvinKlein, Ferrari κ.λπ..

5. Περιγραφικό όνομα: (Επίθετο) + (Όνομα ή επώνυμο)

Χρησιμοποιήστε το όνομά σας μαζί με ένα επίθετο που περιγράφει τους τομείς ενδιαφέροντος ή επαγγέλματός σας. Επιτρέπει στους αναγνώστες να κατανοήσουν γρήγορα το περιεχόμενο του ιστολογίου και να γνωρίζουν ταυτόχρονα το όνομά σας, γεγονός που προσθέτει μια εξατομικευμένη πινελιά.

Παραδείγματα: WorkingWanda, TechnicalAndy, DescriptiveStan κ.λπ..

6. Όνομα σε δράση: (Όνομα ή επώνυμο) + (Επίρρημα)

Κάπως παρόμοιο με τον τύπο “Περιγραφικό όνομα”, αυτό φέρνει το όνομά σας με το στόχο του ιστολογίου.

Παραδείγματα: AlexTravels, CatherineCooks, DaveDirects κ.λπ..

7. Αυτο-περιγραφικό: (ρήμα) + (επίρρημα)

Εάν θέλετε το όνομα τομέα σας να είναι το μόνο για το ιστολόγιο, χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο. Ταιριάζει καλά σε ιστολόγια υπηρεσιών, τα οποία έχουν μια ομάδα που το διαχειρίζεται στο backend. Ωστόσο, λειτουργεί εξίσου καλά για περιστασιακά ονόματα ιστολογίων που δημιουργήθηκαν για να προσελκύσουν κίνηση.

Παραδείγματα: RunSwiftly, WorkAnywhere, DevelopFast κ.λπ..

8. Noun-and-Noun: (Noun) + (Noun)

Παρόλο που είναι κάπως δύσκολο να το βγάλεις, το “Noun-and-Noun” βασίζεται σε δύο ουσιαστικά που σχετίζονται με τη θέση του blog που ομαδοποιούνται. Είναι εξίσου ικανοποιητικό, καθώς τα αποτελέσματα είναι απλοϊκά αλλά άμεσα, και στο σημείο.

Παραδείγματα: CakeCookies, BreadnButter, GlassDoors κ.λπ..

Οι δημιουργίες ονομάτων ιστολογίου είναι οι λύσεις σας για ιδέες για το όνομα τομέα. Αυτή η απλή τεχνολογία μειώνει δραστικά τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για τη διαμόρφωση ιδεών παρέχοντας φίλτρα και επιλογές για τη δημιουργία ακριβώς του είδους των ιδεών που απαιτούνται.

Εάν σας ενδιαφέρει αυτή η επιλογή, επισκεφθείτε έναν από τους παρακάτω ιστότοπους, εισαγάγετε λέξεις-στόχους, ορίστε λεπτομέρειες σχετικά με την ποιότητα και το μήκος (διαφέρει για κάθε γεννήτρια) και είστε καλοί να πάτε!

11 καλύτερες δημιουργίες ονομάτων ιστολογίου

Ακολουθούν οι 11 από τους καλύτερους δημιουργούς ονομάτων ιστολογίου για την παραγωγή βιώσιμων ονομάτων τομέα:

 1. NameQL
 2. Γεννήτρια ονόματος
 3. Panabee
 4. Ζύρο
 5. DomainWheel
 6. Wordoid
 7. Όνομα
 8. LeanDomainSearch
 9. Αδύνατο
 10. Όνομα Σμιθ
 11. Όνομα Μπόι

Ο αλλιματισμός είναι όταν οι λέξεις που έρχονται πριν ή μετά την κύρια λέξη έχουν τον ίδιο αρχικό ήχο ή γράμμα. Ο φυσικός ρυθμός που τους συνοδεύει είναι πιασάρικος και σχεδόν άμεσα αναγνωρίσιμος.

Το μυαλό μας είναι βιολογικά διαμορφωμένο ώστε να συσχετίζει λέξεις με ήχους για απομνημόνευση, οπότε ο αλλοτρισμός αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες των θεατών να θυμούνται το όνομα του ιστολογίου σας. Όταν κάποιος το λέει, θα κουδουνίζει στο κεφάλι τους για ώρες. Είναι σαν μουσική στα «αυτιά του εγκεφάλου» τους!

Το Alliteration βοηθά επίσης το ιστολόγιό σας να ξεπεράσει το περιεχόμενο και να εισέλθει στο επίπεδο προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Οι επωνυμίες είναι πιο πιθανό να συσχετιστούν με ιστολόγια που έχουν όνομα που μπορεί να γίνει γρήγορα δημοφιλές. Η επιλογή ενός ονόματος ιστολογίου με αναγραφή εξασφαλίζει λαμπρές μελλοντικές προοπτικές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Μερικά καλά παραδείγματα είναι το SavouringSimplicity, το KatieInKansas και το CatsWhoCode. Παρατηρήστε ότι τα δύο από αυτά τα παραδείγματα δεν έχουν το ίδιο αρχικό γράμμα στη γειτονική τους λέξη. Αυτό είναι εντάξει, καθώς ο αλλοτρισμός εξαρτάται από το να ξεκινήσει η παρακείμενη ή κοντινή λέξη με το ίδιο γράμμα με αυτό με το οποίο συνδέεται.

Κάθε λέξη από μόνη της μπορεί να καλλιεργηθεί ώστε να αντιπροσωπεύει την επωνυμία σας εάν μπορείτε να τη διαχειριστείτε αρκετά καλά. Σας επιτρέπει να ξεφύγετε από την τάση και να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας ως μια μοναδική οντότητα.

Στο πλήθος των σχετικών ιστολογίων, το ιστολόγιό σας θα έχει το πλεονέκτημα να ξεχωρίζει εν μέσω του ανταγωνισμού. Επιπλέον, οι άσχετες λέξεις είναι πιο αξιομνημόνευτες όταν έχουν επιπτώσεις. Διάσημα εμπορικά σήματα όπως Haagen-Dazs, Adidas και Accenture είναι αξιοσημείωτα παραδείγματα.

Όσο επινοητικός και έξυπνος, η χρήση ακρωνύμιου προσδίδει δημιουργικότητα στο νέο σας όνομα τομέα. Παίρνουν το πρώτο γράμμα κάθε λέξης και τα χρησιμοποιούν για να σχηματίσουν μια πρόταση, με τη σειρά όπου το πρώτο γράμμα της πρώτης λέξης έρχεται πρώτο. Χρησιμοποιώντας ένα ακρωνύμιο σας επιτρέπει να αναπαριστάτε τον σκοπό του ιστολογίου σας μέσω του ονόματός του με ακριβή και συνοπτικό τρόπο.

Είναι υπέροχα παραδείγματα δημιουργίας ενός ονόματος ιστολογίου που έχει τόσο μεγάλη επίδραση όσο είναι βαθιά. Η&Μ, ΑΤ&Τα T, IKEA και ESPN είναι παραδείγματα διάσημων εμπορικών σημάτων που χάραξαν επιτυχώς την ταυτότητά τους με ακρωνύμια.

Κάθε μάρκα χρειάζεται τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα, η οποία υποδηλώνεται μέσω των μοναδικών χαρακτηριστικών της. Η δημιουργία μιας διακριτικής αναφοράς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανάπτυξη της μοναδικής ταυτότητας του ιστολογίου σας. Βοηθά το blog να ξεχωρίζει με ένα φιλικό φως, γεγονός που το καθιστά πιο προσιτό.

Οι θεατές συνδέουν γρήγορα το ιστολόγιό σας με τα ρητά του εμπορικού σήματος όποτε αναφέρονται. Τα αποσπάσματα μπορούν επίσης να γίνουν μια μόνη τάση στα κοινωνικά μέσα, εάν σχετίζονται με ένα ιικό θέμα, το οποίο μπορεί να αυξήσει εκθετικά την προβολή.

Σωστά. Οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι μια αξιόπιστη πηγή δημιουργίας ιδεών στο blog. Μπορείτε να περιμένετε ειλικρινείς δεύτερες απόψεις από αυτές, οι οποίες μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε την κατεύθυνση σας στην προοπτική.

Επωφεληθείτε από τις στενές σχέσεις σας και συζητήστε τις ιδέες σας χωρίς εμπόδια. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να περιμένετε να περιορίσετε τις επιλογές σας και να καταλάβετε πώς να διαλέξετε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας που περιγράφει καλύτερα τους στόχους σας.

Το ιστολόγιό σας θα είναι προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, οπότε μην περιορίζεστε μόνο στη μητρική σας γλώσσα. Μη διστάσετε να εμπνευστείτε από άλλες γλώσσες καθώς διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές σας και σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε λέξεις από δύο ή περισσότερες γλώσσες.

Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι σας αρέσει ακριβώς ο ήχος μιας λέξης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν επιλέγετε πιθανά ονόματα ιστολογίων εάν θέλετε.

Η έμπνευση είναι απαραίτητο στοιχείο για τη δημιουργία ιδεών για δημιουργικά ονόματα ιστολογίου. Μόνο ένα πραγματικά κίνητρο μπορεί να αποφέρει τα αποτελέσματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο όνομα ιστολογίου. Όταν προέρχεται από τέτοιες διαφοροποιημένες και προσανατολισμένες στην ποιότητα προσπάθειες, το όνομα του ιστολογίου σας θα είναι έξυπνο, δημιουργικό και ελκυστικό για το κοινό.

Η ανάγνωση βιβλίων είναι το πρώτο και κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνίας από το οποίο μπορούν να αντληθούν διάφορες ιδέες. Η ακρόαση podcasts είναι μια άλλη εξαιρετική ιδέα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθετε τι είναι τώρα δημοφιλές και τι αναζητούν οι θεατές σε μια συγκεκριμένη θέση. Οι τηλεοπτικές εκπομπές που σχετίζονται με τη θέση σας προσφέρουν το ίδιο πράγμα, αλλά σε μια πολύ διαφοροποιημένη και μακρά μορφή.

Ο σκοπός των ιδεών ανταλλαγής ιδεών για ονόματα τομέα είναι η ανάπτυξη πολλαπλών επιλογών. Αυτό παρέχει μια μεγαλύτερη ομάδα βιώσιμων ονομάτων blog από τα οποία μπορεί να επιλεγεί ένα κατάλληλο. Ο περιορισμός ολόκληρης της διαδικασίας σε λίγα κριτήρια απενεργοποιεί τη σπινθήρα δημιουργικότητας που είναι απαραίτητη για την έννοια των ιογενών ονομάτων τομέα.

Το όνομα του ιστολογίου σας δεν πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο. Αυτό θα εξαλείψει τις πιθανότητες αποτυχίας να εξελιχθεί μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο. Για παράδειγμα, εάν ξεκινήσετε με ένα ιστολόγιο που βασίζεται σε ταξίδια, ας πούμε, για παράδειγμα, με την ονομασία travelest, τότε θα περιορίζεστε σε αυτήν τη θέση. Εάν επιλέξετε να επεκτείνετε και ακόμη και να αναλάβετε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως καλλυντικά, τότε η θέση και οι δραστηριότητες του ιστολογίου σας δεν θα ταιριάζουν.

Αυτή η ανισότητα θα έκανε τους θεατές να αποφύγουν να κάνουν χρήση του περιεχομένου, των προϊόντων και ακόμη και των υπηρεσιών σας, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά παρέχει το ιστολόγιό σας. Αυτό μειώνει τον παράγοντα εμπιστοσύνης, οδηγώντας στη συνολική αποτυχία των δραστηριοτήτων blogging.

Η πιο βασική αρχή της επιλογής ενός ονόματος ιστολογίου είναι να διασφαλιστεί ότι ο χρήστης το θυμάται και τείνει να επισκεφθεί το ιστολόγιο. Αυτό σημαίνει την αποφυγή της χρήσης αριθμών, παύλων, ειδικών χαρακτήρων και παρόμοιων στο όνομα του ιστολογίου σας.

Οι αριθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά οι άλλες είναι απλώς αμφισβητήσιμες. Επηρεάζει αρνητικά την αναγνωσιμότητα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προφορά καθώς και τον τύπο. Επιπλέον, μειώνει τις αξιολογήσεις εμπιστοσύνης καθώς οι μη επαληθευμένοι ιστότοποι και οι ανεπιθύμητοι ιστότοποι τείνουν να έχουν τέτοιου είδους χαρακτήρες που αποτελούν το όνομα τομέα τους.

Τέλος, ξεκινήστε με ένα .com, αν είναι δυνατόν. Πολλοί TLD (τομέας ανωτάτου επιπέδου) είναι λιγότερο ισχυροί στα μάτια των μηχανών αναζήτησης και δεν κατατάσσονται όσο και οι πιο γνωστοί. Επιπλέον, λαμβάνετε λιγότερη εμπιστοσύνη από άτομα όταν βλέπουν ονόματα με ασυνήθιστες απολήξεις.

Πώς να βρείτε ένα δημιουργικό όνομα ιστολογίου: 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε

Το όνομα του ιστολογίου σας είναι η πρώτη εντύπωση που θα λάβουν οι χρήστες. Επομένως, ένα δημιουργικά εννοιολογικό όνομα ιστολογίου είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση του κοινού-στόχου σας προς το ιστολόγιο. Είναι μια αναπαράσταση του περιεχομένου που φιλοξενείται σε αυτό, επομένως θα πρέπει να έχει μεγάλη συνάφεια με αυτό.

Οι ακόλουθες 5 ερωτήσεις θα βελτιώσουν τη διαδικασία σκέψης σας και θα σας βοηθήσουν σημαντικά να βρείτε ένα κατάλληλο όνομα ιστολογίου.

1. Τι είναι το ιστολόγιό σας?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το θέμα του ιστολογίου. Ξεκινήστε με την εξέταση της βασικής θέσης για το οποίο θα δημιουργεί περιεχόμενο το blog. Αναλύστε τις τάσεις και τις μελλοντικές προοπτικές προς τις οποίες θα κατευθύνετε το ιστολόγιο. Αυτό θα βοηθήσει στην επιλογή ενός ονόματος ιστολογίου που θα είναι σχετικό και σχετικό.

2. Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας?

Οι θεατές μόνοι μπορούν να δημιουργήσουν ή να σπάσουν το ιστολόγιό σας. Χωρίς κίνηση, ακόμη και τα καλύτερα ιστολόγια θα αποτύχουν. Το κόλπο για την επιτυχία εν μέσω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στον τομέα του blogging είναι να γνωρίσετε το κοινό-στόχο σας.

Η κατανόηση στοιχείων όπως το φύλο του κοινού-στόχου, οι ηλικιακές ομάδες, τα δημογραφικά στοιχεία, οι προτιμήσεις κ.λπ. είναι απαραίτητη για την κατανόησή τους. Στη συνέχεια, απαντήστε στα σημεία πόνου τους, όπως οι λόγοι επίσκεψής τους, οι προσδοκίες, το προτιμώμενο στυλ γραφής κ.λπ. Αυτό διασφαλίζει ότι οι απαιτήσεις τους ικανοποιούνται πλήρως, επομένως είναι περισσότερο από πιθανό να γίνουν αφοσιωμένοι επισκέπτες.

3. Με ποιο τόνο (ή φωνή) θα γράφονται τα άρθρα του ιστολογίου σας?

Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε το στυλ γραφής με τους πιθανούς αναγνώστες σας. Ενώ το ιστολόγιό σας είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να εκφραστείτε, πρέπει επίσης να προσελκύσει τους επισκέπτες.

Είναι οι επισκέπτες σας εδώ για κωμωδία ή αναζητούν τεχνικές πληροφορίες; Ψάχνουν για τα τελευταία νέα των DIY tutorials; Προτιμούν έναν απλό ήχο ή επαγγελματικό τρόπο?

Η διατύπωση τέτοιων ερωτήσεων διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού-στόχου.

4. Θα δημιουργήσετε μια επωνυμία γύρω από το ιστολόγιό σας; Εάν ναι, τι οραματίζεστε?

Τα περισσότερα επιτυχημένα ιστολόγια μεταβαίνουν από τη δημιουργία περιεχομένου σε προϊόντα και υπηρεσίες μάρκετινγκ, μάρκετινγκ συνεργατών και προβολή διαφημίσεων. Το κοινό-στόχος έχει την τάση να αγοράζει από αξιόπιστες πηγές με τις οποίες έχουν επαληθεύσει το ιστορικό.

Συνιστάται να προγραμματίσετε εκ των προτέρων εάν επιθυμείτε να μεταβείτε από το ιστολόγιο σε μια επωνυμία. Ως εκ τούτου, όταν επιλέγετε ένα όνομα ιστολογίου, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον ιικό παράγοντα. Αναζητήστε συνώνυμα που περιγράφουν καλύτερα το ιστολόγιο. Πρέπει να είναι σύντομες, εύκολες στην εγγραφή και ελκυστικές. Θα είναι αυτόματα αξέχαστα εάν πληρούν τα προηγούμενα κριτήρια.

Επίσης, προσαρμόστε το περιεχόμενο του ιστολογίου σε μια προσέγγιση προσανατολισμένη στο μάρκετινγκ. Περιεχόμενο όπως συγκρίσεις, κριτικές και προβλέψεις μελλοντικών τάσεων είναι κατάλληλα παραδείγματα για το τι πρέπει να εμφανίζεται σε τέτοια ιστολόγια.

5. Λειτουργεί σε μορφή URL τομέα?

Βεβαιωθείτε ότι το όνομα του ιστολογίου σας λειτουργεί εξίσου καλά με τη μορφή διεύθυνσης URL τομέα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη διαφορά μεταξύ του ονόματος και της διεύθυνσης URL του ιστολογίου, καθώς θα προκαλέσει σύγχυση στους αναγνώστες. Ενσταλάζει επίσης μια αίσθηση ανασφάλειας καθώς αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες για τον ιστότοπο και ενδέχεται να τον συγχέουν με μια επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος, καθώς τα ονόματα δεν ταιριάζουν.

Επιλέγοντας ένα όνομα ιστολογίου οι αναγνώστες θα λατρέψουν: βασικές επιλογές

Μάθηση πώς να βρείτε ένα μεγάλο όνομα τομέα απαιτεί προσεκτική ανάλυση και απαιτείται μετά από μια λεπτομερή διαδικασία. Ενώ το όνομα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη φήμη του ιστολογίου, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που συμμετέχουν στο παιχνίδι, όπως:

 • Ποιότητα περιεχομένου
 • Ξεπερνώ
 • Προσέλκυση του κοινού-στόχου
 • ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ
 • Διάρκεια
 • Διεπαφή χρήστη ιστότοπου (Διεπαφή χρήστη)
 • UX (Εμπειρία χρήστη)

Η λίστα συνεχίζεται. Αυτοί οι παράγοντες έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο ιστολόγιό σας και πρέπει να αντιμετωπιστούν λογικά για την τελική επιτυχία του. Αλλά να θυμάστε πάντα, ένα blog πρέπει να συμπίπτει με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Μόνο τότε θα μπορέσετε να χύσετε την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτήν και να την χαράξετε ως μια πραγματικά μοναδική οντότητα ανάμεσα σε όλες τις άλλες.

Πώς να βρείτε ένα καλό όνομα ιστολογίου: Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να βρω ένα όνομα ιστολογίου?

Ξεκινήστε από το πρώτο βήμα, το οποίο προσδιορίζει τη θέση σας στο blogging. Ερευνητικοί ανταγωνιστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα και σημειώνουν τα ιστολόγιά τους. Διατυπώστε ιδέες που περιγράφουν κατάλληλα τη μελλοντική κατεύθυνση του ιστολογίου. Χρησιμοποιήστε διαδικτυακά εργαλεία, συμβουλευτείτε φίλους, ερευνητικό διαγωνισμό και άλλες δραστηριότητες για να δημιουργήσετε ιδέες. Ολοκληρώστε την επιλογή σας από αυτούς.

Πρέπει να ονομάσω το ιστολόγιό μου μετά από εμένα?

Εξαρτάται από ποια κατεύθυνση θα κατευθύνετε το blog. Το ίδιο το όνομα είναι μια βιώσιμη επιλογή εάν επιθυμείτε να πουλήσετε προϊόντα και υπηρεσίες με ένα εμπορικό σήμα. Ωστόσο, ένα “ιστολόγιο ονομάτων σας” δεν ταιριάζει σε ένα ιστολόγιο που στοχεύει στην προώθηση μιας αιτίας, στην παροχή ειδήσεων και περιεχομένου που σχετίζεται με πληροφορίες.

Έχει σημασία το όνομα του ιστολογίου σας?

Ναι, πολύ. Το όνομα του ιστολογίου σας χρησιμεύει ως η ταυτότητά σας, μεταξύ άλλων, στην ίδια θέση. Παρέχει την πρώτη εντύπωση, η οποία θα προσελκύσει τους θεατές. Ένα ιστολόγιο με κακή ονομασία με υπέροχο περιεχόμενο, προϊόντα και υπηρεσίες θα αποτύχει καθώς έχει την πρώτη κακή εντύπωση.

Τι είναι ένα καλό όνομα ιστολογίου?

Ένα καλό όνομα ιστολογίου πρέπει να είναι αυτό που είναι φρέσκο, εύκολο να θυμηθεί, απλό και σχετικό με τη θέση. Για παράδειγμα, το Start Blogging Online είναι για την εκπαίδευση αρχάριων και προχωρημένων bloggers σχετικά με το πώς να κάνετε blog αποτελεσματικά. Το όνομα είναι αυτονόητο και πληροί τα προαναφερθέντα κριτήρια.

Πώς να βρείτε ένα δημιουργικό όνομα ιστολογίου?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να δημιουργήσετε το τέλειο όνομα ιστολογίου. Ακολουθήστε ένα λεπτομερές σχέδιο και επιλέξτε τι ταιριάζει στο blog. Μην αποφύγετε να προσθέσετε λίγο χιούμορ ή κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ πριν: ποιος ξέρει, ίσως είναι το επόμενο ιογενές πράγμα!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map