Πώς να ξεκινήσετε ένα WordPress Blog στο Bluehost: Οδηγός 2020

Καλέστε με παλιό σχολείο, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι το παλιό είναι χρυσό.


Σε αυτήν την περίπτωση, εννοώ ότι σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες πλατφόρμες, το Bluehost βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό και εξακολουθεί να είναι καλό, γι ‘αυτό θα σας δείξω πώς να ξεκινήσετε ένα blog WordPress στο Bluehost με ελάχιστη φασαρία.

Ενώ ένας αξιοπρεπής αριθμός εταιρειών φιλοξενίας έχει εμφανιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, εκατομμύρια ιστότοποι σήμερα φιλοξενούνται στο Bluehost. Η πλατφόρμα φιλοξενεί ιστότοπους που κυμαίνονται από πανεπιστήμια, καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και κυβερνητικούς ιστότοπους, καθώς και προσωπικά ιστολόγια.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ιστότοπους βρίσκουν ευκολότερο να φιλοξενούνται στο Bluehost και να δημιουργούν απρόσκοπτα τον ιστότοπό τους χρησιμοποιώντας το WordPress, λόγω της εγκατάστασης με ένα κλικ του web builder (WordPress) κατά την εγγραφή του τομέα σας. Στην πραγματικότητα, η συνεργασία τους είναι τόσο τρομερή που και οι δύο πλατφόρμες προτείνουν η μία την άλλη για τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Σας έχουμε ήδη δώσει την κριτική μας για το BlueHost, αλλά σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας καθοδηγήσω στη λεπτομερή διαδικασία για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog με το Bluehost χρησιμοποιώντας το WordPress ως πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου. Στο τέλος, θα πρέπει να μπορείτε να δημιουργήσετε άνετα το δικό σας ιστολόγιο από το μηδέν, ή μπορείτε να το κάνετε καθώς προχωράτε σε αυτήν την ανάρτηση.

Εάν αναζητάτε έναν λεπτομερή οδηγό που παρέχει περισσότερα από τα τεχνικά βήματα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου, τότε θα θέλατε να τραβήξετε την καρέκλα σας πιο κοντά καθώς αρχίζουμε.

Εγγραφείτε στη ΔΩΡΕΑΝ Εκπαίδευση

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε 6 Φιγούρες Ιστοσελίδες Αρχής?

Εγγραφείτε σε αυτήν την δωρεάν εκπαίδευση…

 • Τέλος, έχετε μια αποδεδειγμένη μέθοδο για την εξεύρεση κερδοφόρων θέσεων
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε μια μέθοδο έρευνας λέξεων-κλειδιών που είναι απίστευτη
 • Μάθετε πώς να αναθέτετε ποιοτικό περιεχόμενο σε εξωτερικούς συνεργάτες
 • Μάθετε πώς να δημιουργείτε συνδέσμους λευκού καπέλου στον ιστότοπό σας χωρίς πονοκεφάλους

Αλλά πρώτα τα πράγματα πρώτα…

Λογότυπο HostGator

Η # 1 επιλογή φιλοξενίας ιστού:
Λάβετε κορυφαία φιλοξενία για μόλις
2,64 $ ανά μήνα

Το StartBloggingOnline.com ενέκρινε τη φιλοξενία

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το BlueHost για φιλοξενία ιστολογίου?

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους, αλλά προς το παρόν, θα σας δώσω πέντε καλούς:

 • Κατά την εγγραφή, θα λάβετε ένα δωρεάν όνομα τομέα για ένα ολόκληρο έτος, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης δίσκου για το ιστολόγιό σας, πολύ υψηλό εύρος ζώνης και προσαρμοσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Οι εταιρείες και τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία πλατφόρμες φιλοξενίας μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι ιστότοποι της Bluehost είναι σχετικά γρήγοροι στην επεξεργασία αιτημάτων. Αυτό οφείλεται στις αξιοπρεπείς ταχύτητες που αποδίδονται στους αποκλειστικούς διακομιστές τους.
 • Το Bluehost περιέχει πολλές βάσεις δεδομένων, όπως Python, PHP, MySQL, Ruby on Rails, PostgreSQL και πολλά άλλα.
 • Η πλατφόρμα διαθέτει δωρεάν πιστοποιητικά SSL για κάθε φιλοξενούμενο ιστότοπο για την εγγύηση της ασφάλειας των δεδομένων χρήστη.
 • Με την εγγραφή σας στο Bluehost, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τον υπάρχοντα τομέα σας στην πλατφόρμα τους με μηδενικά τέλη. Ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγετε, μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε άλλους ιστότοπους στον ίδιο τομέα.

  Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα επιλέξει το Bluehost και μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό του για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς να ξεκινήσετε ένα blog WordPress στο Bluehost

Πώς να ξεκινήσετε ένα blog στο BlueHost

Η εκκίνηση ενός ιστότοπου WordPress που φιλοξενείται στο Bluehost είναι μια αρκετά απλή υπόθεση. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του ιστολογίου, ενδέχεται να μπορείτε να το ολοκληρώσετε μέσα σε λίγες ώρες, αν και μερικές χρειάζονται εβδομάδες.

Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι από εσάς φοβούνται ήδη τη δουλειά στο blog σας για εβδομάδες…

Λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτόν τον οδηγό όσο το δυνατόν πιο απλό και απλό, ώστε να μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε και να το εκτελέσετε το συντομότερο δυνατό.

Ας αρχίσουμε!

Προχωρήστε στο Bluehost και κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Από την εικόνα, μπορείτε να δείτε ότι το αρχικό τέλος υποδηλώνεται ως 3,95 $ το μήνα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε το σχέδιό σας.

Δωρεάν τομέας με φιλοξενία

Αυτό είναι περισσότερο μια προσωπική απόφαση και μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο προτιμάτε. πραγματικά δεν υπάρχει ένα προτεινόμενο ή καλύτερο σχέδιο Bluehost για έναν ιστότοπο WordPress.
Bluehost επιλέξτε σχέδιο

Το Bluehost προσφέρει τρία βασικά σχέδια: το Basic, Plus και το Choice Plus. Όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη των σχεδίων, τόσο πιο προηγμένες είναι οι δυνατότητες.

Υπάρχει ένα επιπλέον σχέδιο που ονομάζεται Go PRO.

Το σχέδιο συνοδεύεται από όλα όσα προσφέρονται στο πακέτο Choice Plus, καθώς και υπηρεσίες υψηλότερης απόδοσης, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων και πιο προηγμένες λειτουργίες.

bluehost

Μόλις αποφασίσετε για το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, κάντε κλικ σε αυτό για να συνεχίσετε.

Σημειώστε ότι σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστολογίου WordPress στο Bluehost, θα χρησιμοποιούμε το Βασικό πρόγραμμα.

Όταν κάνετε κλικ στο πρόγραμμα που προτιμάτε, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μια σελίδα παρόμοια με αυτήν που εμφανίζεται παρακάτω.

Μπλε Χοστ

Αυτό είναι το σημείο όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε είτε ένα νέο όνομα τομέα που θέλετε να εγγραφείτε είτε ένα υπάρχον που θέλετε να μεταφέρετε στο Bluehost.

Προς το παρόν, ας υποθέσουμε ότι καταχωρίζετε ένα νέο όνομα τομέα.

Πληκτρολογήστε το όνομα τομέα σας χωρίς να συμπεριλάβετε το .com ή το .org.

Υπάρχει μια ξεχωριστή ενότητα για όποιο επίθημα θα επιλέξετε. φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από το εάν ο συνδυασμός είναι διαθέσιμος.

image3 bluehost

Μόλις εισαγάγετε το όνομα τομέα και επιλέξετε το επίθημα που προτιμάτε, συνεχίστε κάνοντας κλικ στο Επόμενο.

Εάν επρόκειτο να καταχωρίσετε τον τομέα www.howdy.com, θα διαπιστώσετε ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού όταν συμβαίνει αυτό.

Θα έχετε δύο επιλογές: μπορείτε είτε να το τροποποιήσετε αλλάζοντας τους χαρακτήρες χωρίς να χάσετε την επιδιωκόμενη σημασία του ονόματος, είτε θα μπορούσατε να επιλέξετε το ίδιο όνομα με διαφορετικό επίθημα όπως .biz ή .net όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Εγγραφείτε στο Bluehost

Στο παράδειγμα (www.howdy.com), όταν αλλάζουμε τον τομέα σε κάτι σαν www.howdyworldwide.com, καταλήγουμε σε μια μοναδική διεύθυνση που είναι αποδεκτή.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τις προτάσεις που παρέχονται από το Bluehost που περιέχουν τα επίθημα .com.

Μόλις γίνει αυτό, θα μεταφερθείτε στην επόμενη σελίδα που απαιτεί να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Εγγραφείτε στο Bluehost

Συμπληρώστε όλες τις απαιτούμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της χώρας διαμονής σας και άλλων. Ακριβώς κάτω από αυτό, θα δείτε τους τρόπους πληρωμής συν το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί.

Για την καλύτερη αξία, σκεφτείτε να πάρετε ένα τριετές πρόγραμμα που προσφέρει το χαμηλότερο τέλος φιλοξενίας ανά μήνα.

Πληροφορίες πακέτου Bluehost

Το τριετές πρόγραμμα έχει μηνιαία χρέωση 3,95 $.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα πρόγραμμα 12 μηνών, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

Αφού συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων πληρωμής σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την Πολιτική Απορρήτου της πλατφόρμας, καθώς και τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Ακυρώσεων. Εάν υπάρχει κάτι που αξίζει να σημειωθεί, θα είναι εκεί.

Στοιχεία πληρωμής Bluehost

Μόλις ολοκληρωθεί, επιλέξτε το πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε διαβάσει όλα τα σχετικά έγγραφα και θέλετε να συνεχίσετε.

Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου θα επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Bluehost. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία κωδικού πρόσβασης και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας. Επιλέξτε το μικρό πλαίσιο για να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα “συγχαρητήρια” όπου θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Bluehost. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη διεύθυνση email σας όπου θα βρείτε τα στοιχεία σύνδεσης και τον σύνδεσμο προς το cPanel. Το cPanel είναι η κεντρική ενότητα ελέγχου για τον φιλοξενούμενο ιστότοπό σας.

Προσοχή

Προειδοποιήστε γι ‘αυτό – θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφύγετε τη χρήση ενός προβλέψιμου κωδικού πρόσβασης, όπως το όνομά σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που θα περιέχει κεφαλαία και πεζά γράμματα, ειδικούς χαρακτήρες, καθώς και αριθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, όσο απλές και αν είναι οι λέξεις που περιέχονται στον κωδικό πρόσβασης, θα έπαιρνε επιβάρυνση σε όλους – ακόμη και με ειδικές τεχνολογικές δεξιότητες – για να το ξεπεράσει.

Μόλις συνδεθείτε, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα (ο τρόπος εμφάνισης του ιστότοπού σας).

Μην ανησυχείτε, υπάρχει μια σειρά από εκπληκτικά θέματα για να διαλέξετε.

Αφού επιλέξετε ένα θέμα, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που σας επιτρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε το ιστολόγιό σας. Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση ή έναν προσωπικό ιστότοπο. επιλέξτε το κατάλληλο και συνεχίστε.

Όταν κάνετε κλικ στο Start Building, θα μεταφερθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Πίνακας ελέγχου WordPress

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε έναν οδηγό βίντεο, τότε αυτό το συγκεκριμένο από το WordPress είναι πολύ χρήσιμο.

Αφού παρακολουθήσετε το βίντεο, θα πρέπει να μπορείτε να περιηγηθείτε πιο εύκολα σε αυτόν τον οδηγό, καθώς θα επεξεργαστούμε ορισμένες από τις περιοχές που αναφέρονται ήδη στο βίντεο.

Ο υπολογιστής σας θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε το WordPress, αλλά αν όχι, μεταβείτε στο Bluehost cPanel και κάντε κλικ στο Οι ιστότοποί μου. Θα πρέπει να μπορείτε να το εγκαταστήσετε από εκεί και να συνδεθείτε.

Τώρα, εδώ ξεκινά η πραγματική εργασία.

Εάν δεν είχατε επιλέξει ένα θέμα στο σημείο εκκίνησης, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα προτού προχωρήσετε περαιτέρω. Μπορείτε να βρείτε τα θέματα κάτω από το μενού Εμφάνιση στον λογαριασμό σας στο WordPress.

Όποιο θέμα κι αν επιλέξετε, θα βρείτε ότι είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να εφαρμοστούν. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα. το καλύτερο είναι ότι το WordPress σάς επιτρέπει να αλλάζετε τα θέματα σας όσο πιο συχνά θέλετε, με την επιλογή να προσαρμόσετε πλήρως όλα αυτά.

Από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, θα έχετε πρόσβαση σε διάφορα μενού, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων, εμφάνισης, προσθηκών, χρηστών, ρυθμίσεων και άλλων, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μενού ταμπλό WordPress

Συνεχίστε και προσαρμόστε ανάλογα το ιστολόγιό σας. Μπορείτε να κανονίσετε τα μενού, να εισαγάγετε τις υπηρεσίες σας και να προσθέσετε τις σελίδες επαφών σας απευθείας από την ενότητα Εμφάνιση.

Ανάλογα με το πώς θέλετε να εμφανίζεται το ιστολόγιό σας, μπορεί να σας πάρει λιγότερο από μια ημέρα για να το ενεργοποιήσετε και να το λειτουργήσετε.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί Επίσκεψη στον ιστότοπό μου στην επάνω δεξιά πλευρά του πίνακα ελέγχου. Θα μπορείτε να προβάλετε το ιστολόγιό σας με τον ίδιο τρόπο που θα εμφανίζεται όταν μεταδίδετε ζωντανά.

Αφού προσαρμόσετε όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένων των μενού, των αναρτήσεων και των στοιχείων επικοινωνίας, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Δημοσίευση επάνω δεξιά για να μεταδώσετε ζωντανά.

Θυμηθείτε να σημειώσετε και τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης WordPress και Bluehost. Επίσης, σκεφτείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε σημαντικές σελίδες όπως οι σελίδες σύνδεσης. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε ενότητα του ιστολογίου σας εύκολα ανά πάσα στιγμή.

Υπόδειξη

Καθώς συνεχίζετε να δημιουργείτε το ιστολόγιό σας, αφού κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, ίσως θελήσετε να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας για να μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει στο ιστολόγιό σας. Διαφορετικά, ο ιστότοπος ενδέχεται να μην εφαρμόζει τις αλλαγές, όπως θα ξεκινούσε τις προηγούμενες εκδόσεις (χωρίς τις αλλαγές). Αυτό δεν είναι τυπικό για όλα τα προγράμματα περιήγησης, αλλά ένας καλός αριθμός χρηστών Chrome και Mozilla έχουν αναφέρει την αδυναμία των αλλαγών, εκτός εάν διαγραφεί το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.

Συνολικά, αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε τον ιστότοπό σας. Κατανοήστε ότι θα κάνετε μερικά λάθη εδώ και εκεί, αλλά με αυτόν τον οδηγό, το παραπάνω συνδεδεμένο βίντεο και άλλους χρήσιμους πόρους στον ιστότοπο του WordPress, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το χρόνο σας.

7 βασικές συμβουλές για το WordPress Bluehost blog σας

Για να σας βοηθήσω να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις λειτουργίες του WordPress, έχω μερικές συμβουλές για εσάς:

 • Η ενότητα Εμφάνιση είναι μία από τις πιο σημαντικές ενότητες του WordPress. αφιερώστε το χρόνο σας για να καταλάβετε πώς να τοποθετήσετε τα μενού σας και τις άλλες ενότητες του ιστολογίου σας. Κατανοήστε ότι αυτή είναι η ενότητα που είναι υπεύθυνη για το πόσο εκπληκτικό φαίνεται το ιστολόγιό σας (ή όχι).
 • Εάν πρόκειται να περάσετε 40 ώρες για να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αφιερώσετε τουλάχιστον 20 ώρες σε αυτήν την περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το έχετε καταφέρει σωστά. Επίσης, σκεφτείτε να κάνετε τους φίλους σας να δώσουν ένα δεύτερο και τρίτο μάτι για να εξετάσετε αυτό που κάνετε με την εμφάνιση του ιστολογίου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε βέβαιοι ότι δημοσιεύετε κάτι που αρέσει σε όλους.
 • Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε νέες αναρτήσεις από την πλατφόρμα του WordPress είτε από ένα διαφορετικό εργαλείο, όπως το Word, και να το ανεβάσετε στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, συνιστάται να ανεβάζετε περιεχόμενο μόνο στο WordPress όταν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε για να αποφύγετε την απώλεια των δεδομένων σας σε σφάλματα συστήματος ή αστάθεια στο διαδίκτυο. Για να ανεβάσετε μια ανάρτηση, μεταβείτε στο κουμπί Δημοσιεύσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προσθήκη νέου.
 • Δημοσίευση μόνο ποιοτικού περιεχομένου. Δεν υπάρχουν τρόποι για αυτό. Ο καλύτερος – και ίσως ο μόνος – τρόπος για να αυξήσετε σίγουρα τους ακόλουθους σας, και συνεπώς την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας, είναι με την ανάρτηση περιεχομένου πολύ υψηλής ποιότητας. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αύξησης της αναγνωσιμότητας, ανεξάρτητα από το αν η θέση είναι ανταγωνιστική ή όχι.
 • Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα αρχείο ήχου από την ενότητα “Πολυμέσα” του πίνακα ελέγχου σας. Ωστόσο, το μέγεθος των μέσων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 64 MB. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε μορφή μέσων σε μια ανάρτηση από την ενότητα Δημοσιεύσεις.
 • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στοιχεία στην πλευρική γραμμή ή στην υποσημείωση σας μέσω της ενότητας Εμφάνιση στην περιοχή Widgets.
 • Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Drip για να στείλετε email ή ενημερωτικά δελτία στους αναγνώστες σας. Το WordPress σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τέτοια εργαλεία με ένα κλικ από την ενότητα προσθηκών.

Συγχαρητήρια – Το ιστολόγιό σας στο WordPress είναι έτοιμο για προβολή!

Ορίστε – έχετε μάθει πώς να ξεκινήσετε ένα blog WordPress με το Bluehost από την αρχή έως το τέλος.

Το καλύτερο πράγμα για τη δημιουργία του ιστολογίου σας είναι να καταλάβετε πού να βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή. Ενώ η παροχή του έργου σε έναν προγραμματιστή μπορεί να ακούγεται πιο εύκολο εκείνη τη στιγμή, θα αρνηθείτε στον εαυτό σας όλη τη διασκέδαση να καταλάβετε ότι λειτουργεί ο ιστότοπός σας και ίσως το πιο σημαντικό, θα περάσετε να μαθαίνετε μια βασική δεξιότητα σε αυτήν την ημέρα και την ηλικία.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με οτιδήποτε περιέχεται σε αυτόν τον οδηγό, μην διστάσετε να τα αφήσετε στην ενότητα σχολίων παρακάτω.

Προς το παρόν, συνεχίστε και κάντε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος!

Λογότυπο HostGator

Η # 1 επιλογή φιλοξενίας ιστού:
Λάβετε κορυφαία φιλοξενία για μόλις
2,64 $ ανά μήνα

Το StartBloggingOnline.com ενέκρινε τη φιλοξενία

Σχετικό άρθρο

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map