8 stora bloggfel som ska undvikas: Nytt att blogga? Gör aldrig detta!

När du bara får igång din blogg är det lätt att fånga upp spänningen över att bara starta en blogg och rusa för att komma igång – så mycket att du gör fruktansvärda bloggfel längs vägen.


Jag vet av personlig erfarenhet hur lätt det är att skruva upp saker med en blogg – eller till och med missa möjligheter jag kunde ha utnyttjat. Så – för att hjälpa dig komma igång på höger fot (eller komma tillbaka på rätt spår om du har kört kursen) här är de 8 vanligaste (och största!) Misstagen jag ser nya bloggare som gör:

Det grundläggande bloggfelet

Många nya bloggare frestas att använda en gratis värdtjänst, även om betald webbhotell kan vara billigt och pålitligt, till exempel HostGator, mitt personliga val.

Först efter att du investerar mycket tid (och pengar) i gratis värd upptäcker du de många nackdelarna. De är helt inte värda den lilla uppfattade besparingen de erbjuder:

 • Hastighet och bandbredd begränsad – din webbplats kommer att bli smärtsam långsam, vilket gör att besökare fly undan innan de läser en enda rad.
 • Ingen personlig domän – du har inte din egen domän. Till exempel kan din adress se ut så här: mywebsite.wordpress.com
 • Dålig kundsupport – när du stöter på problem har du vanligtvis ingen att prata med. Kan vara smärtsamt särskilt om du är ny på det här
 • Inga annonser – du kommer att vara väldigt begränsad i framtiden om du vill tjäna pengar med din blogg

Sammanfattningsvis är det en dålig idé att använda en gratis webbhotell. Använd en betald tjänst med budgetvänliga planer (från början under $ 3 per månad!) Som HostGator.

Gå med i GRATIS utbildning

Vill du lära dig hur man bygger 6 figurers myndighetssajter?

Gå med i denna gratis utbildning till…

 • Äntligen har en beprövad metod för att hitta lönsamma nischer
 • Få tillgång till en idiotsäker metod för sökordforskning
 • Lär dig hur du lägger ut kvalitetsinnehåll
 • Lär dig hur du bygger vita hattlänkar till din webbplats utan huvudvärk

Här är 8 bloggfel du måste undvika

När du börjar blogga första gången är du full av idéer. Det är helt nytt och nytt, så det är lätt att publicera som en galning och få ut alla dina idéer. Till att börja med kommer du att tro att publicering varje dag inte kommer att bli svårt alls – men jag kan lova dig, du kommer att sakta ner, och det kommer att bli svårare.

Som sagt, vissa bloggare ställer inte in något bloggschema alls, så de blir lata och uppdateras inte i månader i taget. Båda dessa är problem eftersom din publik måste ha viss förutsägbarhet; de vill veta när de kan förvänta dig att publicera.

När du publicerar för ofta (eller sällan) skapar du ett oförutsägbart mönster som kan frustrera dina läsare och kosta en publik.

Mitt råd: Var ärlig mot dig själv och börja konservativt. Åtag dig att publicera enligt ett schema som är vettigt för ditt verkliga liv och andra skyldigheter.

Dela ut dina inlägg (publicera inte fem på en gång!) Så att du har en stadig ström av innehåll för att få folk att komma tillbaka.

Om din blogg ser ut som en stor, läskig vägg med text, kommer läsarna att studsa på en het minut! Även om dina idéer är fantastiska är presentationen halva striden.

Försök att dela upp stycken genom att använda rubriker mellan dem för att ge läsarnas ögon några förankringspunkter. Håll stycken till 3–5 meningar maximalt, och håll meningarna under 30 ord (om du kan hjälpa det).

(Psst … vill ha fler tips om läsbarhet? Det här stycket från Conversion Review är ganska fantastiskt, till och med talar om effekterna av olika teckensnitt!)

Gratis domän med värd

Använder sig avVi alla har klickat på en länk tidigare – och som bloggare vill du använda länkar för att hjälpa färja människor via din webbplats, visa dem dina källor och få dem att titta på andra innehållsinnehåll.

Men många nya bloggare tycks tro att följande är det bästa eller enda sättet att länka:

“Behöver du några tips om hur man startar en blogg? KLICKA HÄR.”

Varför inbäddar bloggare länkar med text som det? Jag menar, annat än som ett fräckt exempel.

Kanske tror de att det lägger till intriger (det gör det inte) eller kanske är de bara osäkra på vilken tagg de ska länka till. Hur som helst, att lägga till “KLICKA HÄR” är ett misstag. Varför? Fyra skäl:

 1. Det är alltför ordligt: Dina länkar ska vara kortfattade och fokuserade
 2. Det är onödigt: Din titel innehåller redan all clickbait du behöver; “KLICKA HÄR” lägger inget till
 3. Det lägger till osäkerhet: Har du någonsin besökt en webbplats som ville att du skulle “klicka här, här och här” för att lära dig mer information? Problemet med dessa är att användare inte kan skilja dessa länkar från varandra, och inte heller kan hämta någon information om var de troligen kommer att hamna. Dina länkar ska vara beskrivande för vad som kommer efter att användaren klickar så att det inte finns något mysterium
 4. Det kostar att du litar på: Detta är internetåldern, och den genomsnittliga konsumenten är försiktig med tvetydiga samtal till “KLICKA HÄR”, vilket kan skydda (i bästa fall) skräppost och (i värsta fall) ett virus. Du arbetar så hårt för att tjäna din kund lojalitet – släng inte bort det på hemska gimmicks

Hur ska du bädda in länkar i dina blogginlägg?

 • Hittar inte en ny platshållare. Att döda “KLICKA HÄR” från din syntax är inte en ursäkt för att börja använda “CHECK IT OUT” eller länka till “länken”.
 • Informera din läsare vart de ska när de klickar på länken. En läsare bör ha alla de sammanhang de behöver, bara genom att läsa den inbäddade raden.
 • Förankra inte länkar till verb, pronomen, prepositioner osv. Dessa ord är inte konkreta och ger läsarna en svårare tid att mäta vart de ska.
 • DO ankare länkar till lämpliga substantiv, eller till och med små meningar inklusive både substantiv och verb. Detta gör det så mycket lättare för din besökare.
 • LÅT INTE fast i mitten av en mening. Även om det inte är det gravaste bloggfelet, avskräcker det läsarna från att vidta omedelbara åtgärder. Ett möjligt undantag från detta är när du bara länkar för inköp.
 • Gör slutmeningar eller stycken på en länk – särskilt dina egna länkar. Länkar kan göras! Din läsare har avslutat sina tankar och kommer nu att bli mer tvungna att utforska ytterligare innehåll.

Behöver du ett exempel? Varför rensar vi inte upp den tidigare pluggen: “Även amatörer kan blogga som proffs efter att ha läst Hur man startar en blogg – en komplett nybörjarguide.” Ah! Nu är det länkar som klickar.

Vänta, du förväntar dig att folk ska sitta ner och läsa ord? Jag skämt, naturligtvis – men förvånansvärt har vi känt sedan 2008 att din genomsnittliga besökare kommer att läsa mindre än 20% av ditt textinnehåll.

En bild är ofta värd mer än 1000 ordJag hoppas att den siffran inte deprimerade er ljusa nya bloggare för mycket.

Jag antar att den goda nyheten är att jag inte gick ut för många människor – i själva verket visar studier att bara 10% av mina läsare (och dina också!) Studsar utan att ens bry sig om att bläddra ner.

Det är sorgligt men sant. Enligt en ny studie från Chartbeat kommer de flesta av dina läsare bara att läsa cirka 50% av ditt inlägg. Det är här inklusive några bilder kan spara din bacon.

Diagram, infografik och till och med clipart hjälper till att bryta upp din monotona vägg med ord. Du kan också använda dem för att dela information visuellt, så att du kan strömlinjeforma dina meningar och skära till hjärtat av ditt innehåll.

Oavsett om du använder en plats för att få gratis bilder för webbplatser eller producera dina egna foton, se till att dina läsare vet vem de vill tacka för deras underbara visuella avledning.

Det finns ett pris att betala när du kränker någon annans upphovsrätt, eftersom Josh Ostrovsky – en instagrammer som kallar sig “Den feta juden” – hittade det hårda sättet.

När någon har tagit sig tid att kommentera, är det största misstaget du kan göra att ignorera den publiken. Någon ansträngde sig för att prata med dig – och nu borstar du bort dem? Det är dåligt mojo – och inget sätt att växa en publik!

Här är fyra skäl till varför du alltid ska försöka hålla dig engagerad med dina kommentarer, oavsett om de är positiva, negativa eller bara ställer en fråga:

  1. Uppmuntra fler kommentarer: Ingen gillar att känna att de pratar med en vägg – vi vill alla ha ett verkligt, konkret informationsutbyte. När någon kommenterar ditt inlägg öppnar de en dialog med dig, och bara genom att svara kan du fortsätta den konversationen. När du ser detta utbyte kan du locka fler att kommentera också.
  2. Bygg din trovärdighet och fastställa din myndighet: Många gånger kommer personer som tar kommentarerna att ställa frågor och förväntar dig att du ska ha svaren. Andra gånger kan de vara oeniga med dig och ta upp några motpoäng. I båda dessa fall är svaret ett bra sätt att etablera din expertis i ämnet och dela lite kunskap.
  3. Socialt bevis: Enkelt uttryckt lockas läsarna till bloggar med större följningar. Dessa bloggar har en fanbase, som ger dem mer uppmärksamhet, som i sin tur lockar fler läsare, etc. Genom att kommentera dina kommentarer kommer du att öka ditt kommentarantal och kanske till och med locka några nya besökare att stanna och kolla in dig.

Delta i kommentarer för att starta en konversation

 1. Nytt material: Om du märker att folk ställer samma fråga upprepade gånger, eller om någon väcker en stor kontrapunkt som du inte har tänkt på, gissa vad? Du har hittat ditt nästa blogginlägg!

Underskatta inte det extra värde som kommentarer sätter in i dina blogginlägg. Ibland kan en läsare som har skumrat ditt inlägg hoppa till höger till kommentarerna för att se vad andra tyckte vara användbara innan han hoppar tillbaka till kroppen av ditt material.

Var också artig och professionell när du svarar på din kommentarsektion – även om det är en mindre än tillmötesgående kommentar. Du vet aldrig när du kan ta kontakt med en ny kund, gästblogger eller till och med en potentiell affärspartner.

De enda kommentarerna att ignorera är skräppostkommentarerna som uppenbarligen är falska. Skicka dem ner i “radera” -avloppet, aldrig att höras från igen (och se till att du använder en kommentarfilteringsplugin som Akismet för att hjälpa dig att undvika spammare).

Det är bra att din mamma regelbundet läser ditt material, men så småningom vill du nå en bredare publik med dina blogginlägg – eller hur? Det är därför du måste göra dig själv så engagerande, så klickbar och så delbar som möjligt.

Uppenbarligen börjar du med bra innehåll och en iögonfallande titel, men hur ser du till att du når så bred en demografisk som möjligt? Sociala medier är nyckeln.

Du borde naturligtvis marknadsföra dig själv – Garrett Moon, grundare av CoSchedule fann att du kan fördubbla din trafik genom att varna dina läsare för nytt innehåll på sociala medier. Men sanningen är att vi kan göra ännu bättre bara genom att lägga till lite bekvämlighet för dina läsare.

Istället för att tvinga dem att kopiera och klistra in din URL, fann bloggaren Joshua Benton att du kan få så mycket som 20% mer Twitter-trafik via Tweet-knappar. Detta gäller på alla plattformar, från gamla favoriter som Facebook och Twitter till nya trender som Pinterest.

Se bara till att du inte överbelasta din sida med delningsalternativ, eller så kan du faktiskt köra användare bort. Och tro det eller inte, men det finns faktiskt en vetenskap att knappa placering. Att slappa knapparna på sociala medier längst ner på din blogg och kalla det en dag är inte tillräckligt bra – studier visar att de flesta besökare klickar på toppen och vänster sida av din blogg oftast.

Visa dina sociala medieikoner tydligt så att dina användare inte behöver jaga. När du gör det enkelt att dela är det mer benägna att folk svarar. Så vad väntar du på? Det är enkelt att lägga till knappar på sociala medier och avkastningen kan vara enorm.

Vet du vilka inlägg dina läsare gillade bäst? Förstår du hur människor hittar din information? Google Analytics för bloggare

Utan analysdata kastar du dart i mörkret – och det finns ingen anledning till det! Att installera Google Analytics är snabbt och enkelt och ger dig massor av insikter, inklusive:

 • Vilka inlägg är de mest populära
 • Hur människor hittar din blogg (Google, sociala, länkar etc.)
 • Hur länge människor vistas på din webbplats
 • Hur hög din avvisningsfrekvens är (personer som besöker en sida och omedelbart lämnar)
 • Hur användare navigerar genom din webbplats

Och mer!

Se till att du har installerat Google Analytics och spendera lite tid på att lära dig grunderna så att du kan göra din blogg ännu bättre.

Ibland vill nya besökare bara se vad som senast publicerats – andra gånger vill de läsa dina mest populära bitar för att veta om du är värd att följa eller inte.

Du måste ge din publik ett enkelt sätt att hitta dina senaste och bästa saker så att de inte behöver kamma igenom ett hav av inlägg för att hitta var guldet är.

Se till att lägga detta i din sidofält eller på din hemsida så att det är framför och mitt där din publik faktiskt hittar den. (Pssst … är du inte säker på hur du gör detta? Här är en killer, lätt att installera plugin som kan ta hand om allt för dig!)

Ytterligare tips

Ett sista tips: läsarna svarar på korta sammanfattningar som sammanfattar dina viktiga punkter i slutet av varje inlägg. Det här är inte en utbredd teknik, men det kan vara till stor hjälp när det gäller att fånga uppmärksamheten från en användare som hoppade till botten av din blogg för din poäng men inte ville vada igenom innehållet. Så för att sammanfatta, GÖR INTE:

 1. Ställ in ett orealistiskt publiceringsschema
 2. Krama för många ord ihop (använd rubriker istället!)
 3. Dölj länkarna bakom “KLICKA HÄR” -ankare.
 4. Glöm att avbryta din text med några bilder.
 5. Ignorera dina kommentarer
 6. Försumma knappar på sociala medier
 7. Glöm att installera Google Analytics
 8. Visa senaste & populära inlägg

Om du verkligen vill ha din läsares uppmärksamhet från början kan du också göra något som inte visas i det här inlägget: du kan rikta dem till din slutsats från start.

Till exempel kunde jag ha begränsat min introduktion med raden: “För en ögonblicksbild av de viktigaste punkterna som jag täcker i det här inlägget, hoppa till botten.” Det är viktigt att ge dina läsare ett “Så vad?” så tidigt på posten som möjligt för att ansluta dem; spara inte allt för en “stor avslöja”.

Visa dem att du förstår deras problem och ha ett svar de letar efter! Har fler bloggningar misslyckats med att de stora listorna inte nämner, men som vi alla kunde klara oss utan? Låt mig veta i kommentarerna nedan!

Dela dessa bloggfel på din egen blogg

Blogg misstag infographic

Vill du ha ännu fler bloggfel du bör undvika?

8 Blogger-fel att undvikaVi hoppas att du kan lära av dem och vara ett steg framåt på din väg till en framgångsrik karriär som bloggare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map