Så här startar du en reseblogg och tjänar pengar: 6 tips som kan hanteras

Du behöver inte vara en av världens stora upptäcktsresande för att lära dig att starta en reseblogg som är framgångsrik. Du behöver helt enkelt vara passionerad för att resa och vara intresserad av att dela dina erfarenheter med världen. Det är möjligt att få igång en blogg på mindre än en dag, men innan du börjar finns det några viktiga saker att komma ihåg som säkerställer att du börjar på vägen till framgång.


Jag har sammanställt mina 10 bästa tips som täcker allt du behöver veta om hur du ska vara resebloggare. Och du kan följa min guide om hur du kommer igång en blogg (nedan) när du är redo att komma igång.

Så här startar du en reseblogg

Hur man startar en reseblogg

Folk kommer ihåg dig och din blogg med den titel du väljer, så underskatta inte vikten av ett bra namn. Detta är en av de viktigaste aspekterna av att lära sig hur man startar en reseblogg, men det sagt, att man kommer med en kreativ titel behöver inte vara raketvetenskap.
Om din blogg kommer att ha ett visst tema, kommer att inkludera detta i titeln hjälpa till att locka lämpliga läsare. Tänk också på rösten i din blogg och vilken typ av läsare du tror att den kommer att tilltala.

Ett bra sätt att komma igång är att skapa en tankekarta över alla olika ord du kan associera med din blogg. Utifrån detta, utöka dina grenar med alla de olika synonymer och ordkombinationer du kan tänka på som kan användas för att skapa en fängslande titel.

Det är viktigt att välja den bästa resebloggplattformen – eftersom du vill att din webbplats ska vara professionell och lätt att anpassa efter dina behov och stil. Jag rekommenderar WordPress som ett utmärkt alternativ för resebloggare på grund av dess lättanvända format, ett brett utbud av olika tillgängliga teman och dess insiktsfulla insticksalternativ.

WordPress-plug-ins är ett utmärkt sätt att förbättra produktiviteten för din blogg genom att öka dina sökmotorresultat, växa din abonnentlista och få värdefull insikt om dina besökare. Dessutom är många av dem helt gratis! Ta en titt på den här YouTube-videon som förklarar 7 av de bästa gratis WordPress-plug-ins som du kan använda:

När du funderar på hur du startar en reseblogg bör du ta dig tid att granska vad dina kamrater gör och undersöka innehållet och skrivstilen för några redan framgångsrika bloggare. De som har gjort det länge kommer att ha lärt sig några bra tips och tricks för att göra sina bloggar mer intressanta och det är ingen skada att hämta inspiration från de bästa.

Du bör också använda denna analys för att bestämma vad du ska göra annorlunda och hur du får din blogg att sticker ut från resten. Läsarna kommer att uppskatta ärlighet och originalitet, så var inte frestad att följa publiken eller efterlikna andra bloggar.

Det säger sig självt att en av förutsättningarna för att starta en reseblogg är förmågan att resa. Det är åtminstone då och då. Den goda nyheten är att du inte ständigt behöver vara på väg. Det finns gott om möjligheter att skriva bra innehåll om att planera resor och förbereda sig för ditt nästa äventyr, vilket hjälper dina läsare att engagera dig i din resa från början till slut.

En av mina gyllene regler för dig som vill veta hur man gör en reseblogg till en långsiktig framgång är att schemalägga ditt innehåll under de kommande månaderna. Du kanske inte har utjämnat alla dina planer ännu, men en grov idé att veta vart du ska och när kommer att hjälpa dig vara beredd och se till att dina resor är väl dokumenterade.

Ditt schema kan vara flexibelt och anpassa till dina arrangemang men du vill inte sluta med stora luckor mellan inlägg eftersom du inte hade någon inspiration eller glömde att uppdatera dina läsare.

Börja resebloggAtt nå ut till nya läsare och berätta för dem om din blogg är ett av de bästa sätten att driva trafik till din webbplats.

Instagram är en resbloggers bästa vän och att ladda upp intressanta bilder från dina resor eller förberedelser, med en länk till din blogg, är en bra start. Låt vänner och familj veta att du startar en reseblogg och uppmuntra dem att dela dina inlägg med deras bredare nätverk.

Att använda SEO-tekniker och plug-ins som den som visas i ovanstående video är också ett bra sätt att organiskt växa ditt läsarantal. Att skapa ett nyhetsbrev varje vecka eller månad kan hjälpa dig att låta läsarna veta när du har ett nytt inlägg online.

Du undrar förmodligen hur du kan skapa en reseblogg som genererar inkomst, kanske för att fortsätta finansiera dina resor. Först och främst innan du kan börja tjäna pengar måste du växa dina följare och uppmuntra dem att prenumerera på ett nyhetsbrev. Ju fler människor som följer dina aktiviteter online, desto troligare kan företag vara att betala dig för att sponsra dina inlägg för presenterat innehåll.

Att använda sociala medieplattformar som Instagram och Twitter framgångsrikt hjälper dig med detta genom att ge din blogg ytterligare trovärdighet i potentiella sponsors ögon. Du kan också inkludera annonser på din sida som genererar inkomst i linje med antalet läsare som klickar igenom till den länkade webbplatsen, så ju fler besökare desto bättre.

Om du har en verklig känsla för att skriva och en bra online-efteråt kan reseproblem runt om i världen till och med betala dig för att granska vissa destinationer runt om i världen och marknadsföra dem för potentiella turister. Ett par på 20-talet reser världen och tjänar sexsiffriga löner för att blogga om det. Fortsätt arbeta hårt och himlen är gränsen!

Att starta en reseblogg handlar framför allt om att driva dina passion och inspirera andra till att utöka sina horisonter. När det gäller att göra det till en framgång är de viktigaste sakerna att komma ihåg:

 • Välj ett minnesvärt namn
 • Välj en bra värdplats
 • Få ut det bästa av plug-ins
 • Lär dig av det bästa, men bland inte in
 • Schemalägg dina inlägg
 • Ropa det från hustaken

Nu när du har alla verktygen du behöver för att komma igång hoppas jag att du tycker om att blogga om dina resor och inspirera andra att göra detsamma.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map