Ska jag starta en blogg? 11 STORA skäl till varför du borde!

I det här blogginlägget kommer jag att påpeka några av de viktigaste orsakerna till att du börjar din egen blogg. Jag hoppas verkligen att listan nedan kommer att uppmuntra dig nog att vidta åtgärder.


Om du har vägt upp orsakerna till att börja blogga men kommer på kort för svar, är detta inlägg ett bra ställe att börja.

Varför ska jag blogga?

Det beror, varför göra en blogg till en början?

Vill du tjäna pengar, ha en blogg till ditt företag eller gör du det bara för nöjet att skriva eller journalboka för dig själv?

Vi har 11 punkter att täcka nedan, men jag är specialiserad på att hjälpa människor som försöker gå ner i pengar eller affärsrutten när de lär sig varför du bör starta en blogg och hur man gör det på rätt sätt.

Om det är du kan jag hjälpa dig via e-post om du fastnar (nej, jag kommer inte att be dig om pengar! ��).

Gå med i GRATIS utbildning

Vill du lära dig hur man bygger 6 figurers myndighetssajter?

Gå med i denna gratis utbildning till…

 • Äntligen har en beprövad metod för att hitta lönsamma nischer
 • Få tillgång till en idiotsäker metod för sökordforskning
 • Lär dig hur du lägger ut kvalitetsinnehåll
 • Lär dig hur du bygger vita hattlänkar till din webbplats utan huvudvärk

Det här är vad du behöver göra:

 1. Läs instruktionerna för hur du öppnar en blogg. Du behöver inte konfigureras just nu (såvida du inte vill), eller så hjälper jag dig att lära dig att köpa ett domännamn och värd via e-post om du trycker på knappen om bloggkursen högst upp på denna sida , men tänk på att jag inte kommer att visa dig hur du startar en gratis blogg eftersom det inte finns någon verklig vinst att göra där. Jag kommer dock att låta dig veta vad de bästa värdalternativen är för din blogg.
 2. Verkligen! Registrera dig för min gratis bloggkurs med knappen längst upp till höger på webbplatsen. Detta leder dig genom att ställa in din blogg steg för steg.
 3. Eftersom jag har funnit att de är väldigt pålitliga (för att inte tala om billiga med den här länken!) Är detta värdföretaget vi kommer att använda.

HostGator-banner

Ska jag starta en blogg? Här är 11 skäl du bör

Om du har frågat dig själv “ska jag starta en blogg”, är här 11 saker som människor bör tänka på innan de skapar en blogg och börjar skriva alls.

1. Du kan tjäna pengar med bloggning

Du måste ha hört eller sett människor som tjänar mycket pengar genom att bara blogga. Ja, det är möjligt att tjäna pengar på din blogg. Det tar tid, men när du har tillräckligt med läsare kommer du att börja tjäna små men ändå passiva inkomster. När tiden går kommer ditt trafikantal att öka såväl som inkomst. Jag talar inte bara om några hundra dollar i månaden, utan många tjänar också sitt liv på att blogga.

Jag minns när jag byggde min första blogg som hade nästan 300 unika besökare per dag i slutet av året. Jag tillbringade många timmar på att skapa blogginlägg och lägga till nytt nytt innehåll. Jag sålde den för 2800 $ och det var mina första pengar som någonsin tjänats på Internet eller som entreprenör. I själva verket är jag fortfarande väldigt stolt över det och det är punkten där saker började för mig.

Men det är ingenting jämfört med detta: Topp 10 kända bloggare med flera miljoner dollar

2. Blogga är enkelt

Japp. Blogga är verkligen riktigt enkelt. Den svåraste delen (och det är inte så svårt) är att ställa in den, men jag har helt förklarat det på min hemsida som du kan läsa här. Om du kan skriva e-postmeddelanden kan du också driva en blogg.

Med WordPress behöver du inte ta itu med webbplatshantering eller HTML som är tidskrävande och tråkigt. Det enda du behöver göra är att anpassa din blogg med teman, lägga till några coola plugins och skriva innehåll. När du har tagit greppet om det vet du exakt vad du ska göra.

Gratis domän med värd

Varför ska jag blogga?

3. Google Loves Bloggar

När din blogg är klar genomsöker Google dina sidor och den kommer att listas på Googles sökning. Det betyder att du börjar ta emot ytterligare besökare från sökmotorerna. Är det inte så bra? Sökmotorer hjälper dig att få nya människor till din blogg som kan bli din nya vänner eller framtida affärspartners.

4. Blogging gör dig till en bättre person

Att ha en blogg kommer säkert att göra dig till en bättre person. Varför? Tja, bloggning förbättrar uppenbarligen dina skrivfärdigheter och kommunikationsförmåga. Du kommer att börja tänka mer medvetet om vem du är och vem du vill bli. När du skickar en jobbansökan söker många arbetsgivare dessutom anställda som har bloggar och skriver öppet om sitt liv och åsikt. Så det skulle vara en definitivt “plus” för dig.

5. Blogging hjälper andra människor

Du kan sprida din information och kunskap genom att blogga. Heck, du kan till och med hjälpa andra människor med specifika problem. Låt oss säga att du har bloggat om “mammaomsorg”. Det finns många kvinnor där ute som letar efter hjälp / lösningar / idéer för att uppfostra sina barn. Din kunskap eller råd kan vara väsentligt och mycket användbart.

Samma sak gäller alla andra bloggämnen. VARJE blogg hjälper andra människor på sitt sätt. Jag minns när jag började få e-postmeddelanden som säger “Tack för att du har tillhandahållit sådan värdefull information”. Det var väldigt hjärtvärmande och jag minns fortfarande känslan!

6. Självfrämjande och nya möjligheter

När du har en blogg har du i princip en “Verktyg” eller en “kanal” för att marknadsföra dig själv eller få dig att se ut som en expert. Du kommer att bli förvånad över hur många som börjar respektera dig och jag känner till många fall när arbetsgivare faktiskt kontaktar bloggägare direkt för att erbjuda arbetstillfällen eller möjligheter till joint venture. Detta öppnar dig många dörrar som du kanske inte har varit medveten om eller drömt om.

7. Använd bloggar för att hålla kontakten

Aktiva människor tenderar att ha mindre tid att sitta på Facebook eller något annat socialt ”chattrum”. Återigen kan en blogg hjälpa dig att hålla kontakten med dina vänner, kollegor och släktingar. De kan enkelt läsa allt om dina aktiviteter, idéer och framgång genom din blogg. Var klok och använd detta som en kommunikationsverktyg.

8. Du kan göra världen till en bättre plats

När du har en blogg har du faktiskt en röst. Det betyder att du kan sprida ut alla saker du gillar eller inte gillar. Och dessa saker kan hjälpa dig att förändra världen.

Du har förmodligen sett några bloggartiklar eller inlägg som har blivit virala via Twitter och / eller Facebook. När de gör det kommer de att få mycket uppmärksamhet. Här är en exempel på hur två unga flickor lanserade ett blogginlägg som hjälpte till att förändra sina skolförhållanden. För din information var de bara 9 och 13 vid den tiden.

9. Blogg kan hjälpa till att växa ditt företag

Har ditt företag en blogg? Om inte, saknar du mycket av det. Bloggar kan ge många saker om ditt företag.

Till exempel kan dina potentiella kunder läsa intressanta berättelser om ditt företags framgång, idéer, strategier och till och med nya produkter som kan förvandla dem till vanliga betalande kunder. Det är en enorm möjlighet som många små och stora företag inte använder.

Dessutom har företag som bloggar 97% fler inkommande länkar (vilket innebär mer trafik och besökare). – Se det själv.

10. Blogga kan bli din hobby

Om du har för mycket ledig tid och hela tiden surfar på webben bör du verkligen överväga att starta en blogg.

Du kommer snart bli beroende av det (på ett bra sätt) och du kommer att börja lära dig en hel del saker. Så om du är uttråkad just nu vad väntar du på? Du kommer att få mycket bra och nya upplevelser, det finns inget att förlora.

11. Bloggning hjälper till att förbättra skriv- och argumenteringsfärdigheter (extra)

Tillbaka till tiden då jag gick på college var mina grammatik-, kommunikations- och argumentationsfärdigheter verkligen dåliga. Men det är mycket universella och nödvändiga kompetenser i vardagen och även i en yrkeskarriär.

Bloggning har haft en enorm inverkan på mina skrivfärdigheter sedan jag började. Även om det inte är perfekt känner jag mig mycket mer säker. Ju mer du skriver, desto lättare blir det. Bloggning är ganska ny men det har redan gjorts massor av forskning om bloggning och förbättring av skrivfärdigheter.

Några intressanta fakta
 • Det finns cirka 130 miljoner aktiva bloggläsare i USA just nu.
 • 90% av företagen som bloggar dagligen har förvärvat minst en kund (förmodligen mycket mer) genom bloggning.
 • 80% av de amerikanska onlinekonsumenterna litar på den information de får från bloggar.
 • 61% av amerikanska online-konsumenter har gjort ett köp baserat på rekommendationer från en blogg.
 • Bloggning är mest populärt i åldersgruppen 20 – 35-årig. Det är över 50% av den totala bloggpopulationen.

Källa: Yahoo

Är du redo? Nu är det din tur.

Så vill du starta en blogg också? Om ja, gå till min hemsida och lära dig att skapa en blogg på egen hand.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map