8 store bloggfeil du må unngå: Nytt i blogging? Gjør aldri dette!

Når du bare får startet bloggen din, er det lett å bli fanget i spenningen ved å bare starte en blogg og skynde seg å komme i gang – så mye at du gjør forferdelige bloggfeil underveis.


Jeg vet av personlig erfaring hvor lett det er å skru opp ting med en blogg – eller til og med bare savne muligheter jeg kunne ha benyttet seg av. Så – for å hjelpe deg med å komme i gang på høyre fot (eller komme tilbake på sporet hvis du har løpt av kurs), her er de 8 vanligste (og største!) Feilene jeg ser nye bloggere som gjør:

Den grunnleggende bloggfeilen

Mange nye bloggere blir fristet til å bruke en gratis hosting-tjeneste, selv om betalt hosting kan være billig og pålitelig, for eksempel HostGator, mitt personlige valg.

Først etter at du investerer mye tid (og penger) i gratis hosting, oppdager du de mange ulempene. De er absolutt ikke verdt den lille opplevde besparelsen de tilbyr:

 • Hastighet og båndbredde er begrenset – nettstedet ditt vil være smertefullt sakte, noe som får besøkende til å flykte allerede før de leser en enkelt linje.
 • Ingen personlig domene – du har ikke ditt eget domene. For eksempel kan adressen din se slik ut: mywebsite.wordpress.com
 • Dårlig kundesupport – når du får problemer, har du vanligvis ingen å snakke med. Kan være smertefullt, spesielt hvis du er ny på dette
 • Ingen annonser – du vil være veldig begrenset i fremtiden, hvis du vil tjene penger med bloggen din

Avslutningsvis er det en DÅRLIG ide å bruke en gratis hosting-tjeneste. Bruk en betalt tjeneste med budsjettvennlige planer (starter på godt under $ 3 per måned!) Som HostGator.

Bli med på GRATIS trening

Ønsker du å lære hvordan du bygger 6 myndigheters nettsteder?

Bli med på denne gratis opplæringen til…

 • Endelig har en velprøvd metode for å finne lønnsomme nisjer
 • Få tilgang til en idiotsikker metoden for søkeordforskning
 • Lær hvordan du kan outsource kvalitetsinnhold
 • Lær hvordan du bygger lenker til hvit hatt til nettstedet ditt uten hodepine

Her er 8 bloggfeil du må unngå

Når du først begynner å blogge, er du full av ideer. Det hele er nytt og friskt, så det er enkelt å publisere som en gal og få alle ideene dine ut. Først vil du tro at publisering hver dag ikke vil være tøft i det hele tatt – men jeg kan love deg, du vil bremse, og det vil bli vanskeligere.

Når det er sagt, har noen bloggere ikke satt noen bloggplan i det hele tatt, så de blir late og ikke oppdateres i flere måneder om gangen. Begge disse er problemer fordi publikum må ha en viss forutsigbarhet; de vil vite når de kan forvente at du publiserer.

Når du publiserer for ofte (eller sjelden), lager du et uforutsigbart mønster som kan frustrere leserne og koste deg et publikum.

Mitt råd: Vær ærlig med deg selv og begynn konservativt. Forplikt deg til å publisere på en plan som gir mening for ditt virkelige liv og andre forpliktelser.

Plasser innleggene dine (ikke publiser fem på en gang!) Slik at du har en jevn strøm av innhold for å få folk til å komme tilbake.

Hvis bloggen din ser ut som en stor, skummel tekstmur, vil leserne sprette på et varmt minutt! Selv om ideene dine er fantastiske, er presentasjonen halve kampen.

Forsøk å bryte opp avsnitt ved å bruke overskrifter mellom dem for å gi leserens øyne noen ankerpunkter. Hold avsnitt til 3 – 5 setninger maksimalt, og hold setninger under 30 ord (hvis du kan hjelpe det).

(Psst … vil ha flere tips om lesbarhet? Dette stykke fra Conversion Review er ganske fantastisk, selv om vi snakker om virkningene av forskjellige skrifter!)

Gratis domene med hosting

Ved hjelp avAlle av oss har klikket på en lenke før – og som blogger vil du bruke lenker for å hjelpe ferge mennesker gjennom nettstedet ditt, vise dem kildene dine og få dem til å se på andre innholdsstykker.

Men mange nye bloggere ser ut til å tro at følgende er den beste eller eneste måten å koble til:

“Trenger du noen tips om hvordan du starter en blogg? KLIKK HER.”

Hvorfor legger bloggere inn koblinger med tekst som det? Jeg mener, annet enn som et frekt eksempel.

Kanskje de tror at det tilfører intriger (det gjør det ikke), eller kanskje de bare er usikre på hvilken tagge de skal koble til. Uansett, Å legge til “KLIKK HER” er en feil. Hvorfor? Fire grunner:

 1. Det er altfor ordlig: Koblingene dine skal være konsise og fokuserte
 2. Det er unødvendig: Tittelen din inneholder allerede all clickbait du trenger; “KLIKK HER” legger ikke til noe
 3. Det tilfører usikkerhet: Har du noen gang besøkt et nettsted som ønsket at du “klikker her, her og her” for å lære mer informasjon? Problemet med disse er at brukerne ikke kan skille koblingene fra hverandre, og heller ikke kan hente inn informasjon om hvor de sannsynligvis vil havne. Koblingene dine skal være beskrivende for hva som kommer etter at brukeren har klikket slik at det ikke er noe mysterium
 4. Det koster du stoler på: Dette er internettalderen, og gjennomsnittsforbrukeren er på vakt mot tvetydige oppfordringer til “KLIKK HER”, som kan være i ly (i beste fall) spam og (i verste fall) et virus. Du jobber så hardt for å tjene kundens lojalitet – ikke kast den på forferdelige gimmicks

Hvordan bør du legge inn lenker i blogginnleggene dine?

 • Finner ikke en ny plassholder. Å drepe “KLIKK HER” fra syntaksen er ikke en unnskyldning for å begynne å bruke “CHECK IT OUT” eller koble til “linken”.
 • Informer leseren din hvor de skal når de klikker på lenken. En leser skal ha all kontekst de trenger, bare ved å lese den innebygde linjen.
 • IKKE forankre lenker til verb, pronomen, preposisjoner, osv. Disse ordene er ikke konkrete, og gir leserne en vanskeligere tid på å undersøke hvor de skal.
 • DO anker koblinger til passende substantiver, eller til og med små setninger, inkludert både substantiv og verb. Dette gjør det så mye lettere for besøkende.
 • IKKE fastkjørt koblinger til midten av en setning. Selv om det ikke er den største bloggfeilen, fraråder det leserne å ta tiltak umiddelbart. Et mulig unntak fra dette er når du bare lenker sammen for å kjøpe.
 • Gjør slutt setninger eller avsnitt på en lenke – spesielt dine egne lenker. Koblinger er handlinger! Leseren din er ferdig med tanken og vil nå være mer tvunget til å utforske tilleggsinnhold.

Trenger du et eksempel? Hvorfor renser vi ikke opp den tidligere pluggen: “Selv amatører kan blogge som proffer etter å ha lest Hvordan starte en blogg – en fullstendig nybegynnerguide.” Ah! Nå er det koblingen som klikker.

Vent, forventer du at folk skal sette seg ned og lese ord? Jeg spøker selvfølgelig – men overraskende nok har vi visst siden 2008 at den gjennomsnittlige besøkende vil lese mindre enn 20% av tekstinnholdet.

Ett bilde er ofte verdt mer enn 1000 ordJeg håper at tallet ikke deprimerte de blinke øye bloggerne dine for mye.

Jeg antar at den gode nyheten er at jeg ikke slo ut for mange mennesker – faktisk viser studier at bare 10% av leserne mine (og dine også!) Spretter uten å engang bry å bla ned.

Det er trist, men sant. I følge en fersk studie fra Chartbeat vil de fleste av leserne bare lese om lag 50% av innlegget ditt. Det er her du inkluderer noen bilder som kan lagre baconet ditt.

Diagrammer, infografikk og til og med utklipp hjelper deg med å bryte den monotone ordveggen din. Du kan også bruke dem til å dele informasjon visuelt, slik at du kan effektivisere setningene dine og kutte rett til hjertet av innholdet ditt.

Enten du bruker et sted for å få gratis bilder for nettsteder eller produserer dine egne bilder, må du sørge for at leserne dine vet hvem de skal takke for deres vakre visuelle avledning.

Det er en pris å betale når du krenker andres opphavsrett, som Josh Ostrovsky – en instagrammer som kaller seg “Den fete jøde” – fant ut på den harde måten.

Når noen har tatt seg tid til å kommentere, er den største feilen du kan gjøre å ignorere det publikum. Noen forsøkte å snakke med deg – og nå, børster du dem av? Det er dårlig mojo – og ingen måte å vokse et publikum på!

Her er fire grunner til at du alltid bør prøve å holde deg opptatt med kommentatorene dine, enten de er positive, negative eller bare stiller et spørsmål:

  1. Oppmuntre til flere kommentarer: Ingen liker å føle at de snakker med en vegg – vi alle ønsker en virkelig, konkret utveksling av informasjon. Når noen kommenterer innlegget ditt, åpner de en dialog med deg, og bare ved å svare kan du fortsette den samtalen. Når du ser denne utvekslingen, kan du kanskje lokke flere til å kommentere.
  2. Bygg din troverdighet og etabler din autoritet: Mange ganger vil folk som tar kommentarene stille spørsmål og forvente at du har svarene. Andre ganger kan de være uenig med deg og heve noen motpoeng. I begge disse tilfellene er det å svare er en fin måte å etablere din kompetanse på emnet og dele litt kunnskap.
  3. Sosialt bevis: Enkelt sagt lokkes leserne til blogger med større følginger. Disse bloggene har en fanbase, som gir dem mer oppmerksomhet, som igjen lokker flere lesere, osv. Ved å kommentere kommentarene dine, vil du øke kommentarfeltet ditt, og kanskje til og med lokke noen nye besøkende til å bli og sjekke deg ut.

Delta i kommentarer for å starte en samtale

 1. Nytt materiale: Hvis du legger merke til at folk stiller det samme spørsmålet gjentatte ganger, eller hvis noen reiser et stort kontrapunkt som du ikke hadde vurdert, gjett hva? Du har funnet ditt neste blogginnlegg!

Ikke undervurder den ekstra verdien som kommentarer gir i blogginnleggene dine. Noen ganger kan en leser som har skummet innlegget ditt hoppe helt ned til kommentarene for å se hva andre synes var nyttig, før han hopper tilbake til kroppen til materialet ditt.

Vær også høflig og profesjonell når du svarer på kommentardelen din – selv om det er en mindre enn høflig kommentar. Du vet aldri når du først tar kontakt med en ny klient, gjesteblogger eller til og med en potensiell forretningspartner.

De eneste kommentarene å ignorere er spam-kommentarene som åpenbart er falske. Send dem nedover for “slett” -avløpet, for aldri å bli hørt fra igjen (og sørg for at du bruker en kommentarfiltreringsplugin som Akismet for å hjelpe deg med å unngå spammere).

Det er flott at moren din leser stoffet ditt jevnlig, men til slutt vil du nå et bredere publikum med blogginnleggene dine – ikke sant? Derfor må du gjøre deg så engasjerende, så klikkbar og så delbar som mulig.

Det er klart at du begynner med flott innhold og en iøynefallende tittel, men hvordan sikrer du at du når så bred en demografisk som mulig? Sosiale medier er nøkkelen.

Du bør selvfølgelig annonsere deg selv – Garrett Moon, grunnlegger av CoSchedule fant ut at du kan doble trafikken din ved å varsle leserne om nytt innhold på tvers av sosiale medier. Men sannheten er at vi kan gjøre det enda bedre, bare ved å legge til litt bekvemmelighet for leserne dine.

I stedet for å tvinge dem til å kopiere og lime inn nettadressen din, fant blogger Joshua Benton at du kan få så mye som 20% mer Twitter-trafikk gjennom Tweet-knapper. Dette gjelder på alle plattformer, fra gamle favoritter som Facebook og Twitter til nye trender som Pinterest.

Bare vær sikker på at du ikke overbelaster siden din med delingsalternativer, eller at du faktisk kan fjerne brukere. Og tro det eller ei, men det er faktisk en vitenskap å knappe plassering. Å slappe av sosiale medieknapper nederst på bloggen din og kalle den en dag er ikke bra nok – studier viser at de fleste besøkende vil klikke på toppen og venstre side av bloggen din oftest.

Vis sosiale medieikoner tydelig, slik at brukerne dine ikke trenger å jakte. Når du gjør det enkelt å dele, er det mer sannsynlig at folk svarer. Så hva venter du på? Det er enkelt å legge til sosiale medieknapper, og avkastningen kan være enorm.

Vet du hvilke innlegg leserne likte best? Forstår du hvordan folk finner informasjonen din? Google Analytics for bloggere

Uten analysedata kaster du dart i mørket – og det er det ingen grunn til! Å installere Google Analytics er raskt og enkelt og vil gi deg mange innsikter, inkludert:

 • Hvilke innlegg er de mest populære
 • Hvordan folk finner bloggen din (Google, sosiale, lenker osv.)
 • Hvor lenge folk bor på nettstedet ditt
 • Hvor høy avvisningsraten din er (folk som besøker en side og umiddelbart forlater)
 • Hvordan brukere navigerer gjennom nettstedet ditt

Og mer!

Forsikre deg om at du har installert Google Analytics og bruk litt tid på å lære det grunnleggende, slik at du kan gjøre bloggen din enda bedre.

Noen ganger vil nye besøkende bare se hva som er nylig publisert – andre ganger vil de lese de mest populære stykkene dine for å vite om du er verdt å følge.

Du må gi publikum en enkel måte å finne de nyeste og beste tingene slik at de ikke trenger å kamme gjennom et hav av innlegg for å finne hvor gullet er.

Husk å legge dette i sidefeltet eller på hjemmesiden din, slik at det er foran og midt der publikum faktisk vil finne den. (Pssst … er du ikke sikker på hvordan du gjør dette? Her er en killer, enkel å installere plugin som kan ta seg av alt for deg!)

Flere tips

Et siste tips: leserne svarer på korte oppdateringer som oppsummerer viktige punkter på slutten av hvert innlegg. Dette er ikke en utbredt teknikk, men det kan være ganske nyttig når det gjelder å fange oppmerksomheten til en bruker som hoppet til bunnen av bloggen din for poenget ditt, men ikke ønsker å vade gjennom innholdet. Så for å oppsummere, IKKE:

 1. Sett en urealistisk publiseringsplan
 2. Kram for mange ord sammen (bruk overskrifter i stedet!)
 3. Skjul koblinger bak “KLIKK HER” -anker.
 4. Glem å avbryte teksten din med noen bilder.
 5. Ignorer kommentarene dine
 6. Forsømmelse av sosiale medieknapper
 7. Glem å installere Google Analytics
 8. Vis nyere & Populære innlegg

Hvis du virkelig ønsker å hempe leserens oppmerksomhet fra begynnelsen av, kan du også gjøre noe som ikke er vist i dette innlegget: du kan henvise dem til din konklusjon fra get-go.

For eksempel kunne jeg ha avdekket introen min med linjen: “For et øyeblikksbilde av de viktigste punktene jeg dekker i dette innlegget, hopp til bunnen.” Det er viktig å gi leserne dine en “Så hva?” så tidlig på innlegget som mulig for å hekte dem; ikke lagre alt for en “stor avsløring”.

Vis dem at du forstår problemene deres, og ha et svar de leter etter! Har noe mer blogging mislykkes som de store listene ikke kan nevne, men som vi alle kan klare oss uten? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor!

Del disse bloggfeilene på din egen blogg

Bloggfeil infografisk

Ønsker enda flere bloggfeil du bør unngå?

8 Blogger-feil å unngåVi håper du kan lære av dem og være et skritt foran på din vei til en vellykket karriere som blogger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map