Kako začeti blog

Kako začeti blog

Priročnik za enostavno začetnike pri ustvarjanju bloga leta 2020

Kot je predstavljeno na.. Kako začeti blog predstavljen v Forbesu, Huffpu, podjetniku in Yahooju


Pozdravljeni, dobrodošli na spletnem mestu StartBloggingOnline.com

To spletno mesto je najlažji način, da se naučite, kako ustvariti blog za zaslužek ali za osebno ali poslovno uporabo, brez predhodnih izkušenj in biti na spletu v manj kot 30 minutah.

Več kot 15.000 donosnih in uspešnih blogov je bilo že narejenih s pomočjo tega vodiča in naš cilj je povečati to število na 100.000! Ali si naslednji?

Spodaj vnesite svoj e-poštni naslov, da boste zdaj prejeli ta preprost vodnik po korakih.

PRIJAVITE

Nazadnje posodobljeno 30. aprila 2020

Torej se želite naučiti, kako ustvariti blog?

To je super!

Ne le da je bloganje odlična zabava, ampak vam omogoča tudi, da se izrazite na edinstven način, pomagate drugim pri težavah, ki jih premagate, se uveljavite kot strokovnjak in zaslužite.

Cilj tega vodnika je prikazati hiter in enostaven način začnite blog DANES. Ne jutri, naslednji teden ali naslednji mesec … ampak zdaj.

Iz 5+ let poučevanja in pomoči prijateljem pri njihovih blogih sem ugotovil, da večina ljudi dela iste napake, zaradi česar včasih projekt popolnoma opustijo …

Nočemo, da se to zgodi tebi!

Tukaj je dogovor:

Najprej, odprite to povezavo na novem zavihku.

Tu bomo dobili svoje gostovanje in domeno. Ko to storite, sledite nadaljevanju spodaj …

Danes želim, da si vzamete čas za temeljito preberite to objavo na spletnem dnevniku. Dolgo je videti, vendar potrebujete samo prvih 6 korakov danes (ostali se resnično ukvarjajo z vodenjem spletnega dnevnika) in preprosto boste sledili.

To verjetno odložite že nekaj časa, morda se celo sprašujete, ali bi se sploh morali truditi z začetkom bloga. Zato si danes želim umiriti svoj um in vam pomagati, da ustvarite svoj blog in delite svoje znanje s svojimi bralci in svetom enkrat za vselej..

Ste danes pripravljeni ustvariti svoj blog? V redu, naučimo se, kako začeti blog.

Ta obsežen vir vas bo vodil skozi postopek začetek bloga v samo 6 preprostih korakih …

Kako začeti bloganje danes

Kako začeti blog

 • 1. korak: Odločite se, o čem boste začeli blog (svojo nišo)
 • 2. korak: izberite platformo za ustvarjanje spletnega dnevnika (CMS)
 • 3. korak: Izberite odličnega spletnega gostitelja
 • 4. korak: Nastavite gostovanje svojih blogov
 • 5. korak: Izberite ime domene za svoje bloge (brezplačno vam bom dal to! *)
 • 6. korak: Ustvarite uspešen videz spletnega dnevnika

Kako v 6 preprostih korakih začeti blog iz nič

Kako začeti blog 1. korakVerjetno že imate splošno predstavo o tem, kako začeti blog, a poglejmo nekaj nasvetov za bloganje za začetnike, samo v primeru, da še niste tam.

1. Izogibajte se izbiri preveč široke niše.

Na primer, ne samo blog o fitnesu, blog o maratonskem teku ali še posebej uporniških treningov. Če bo vse vaše članke zasedelo v tesni niši, bo Google pomagal, da bo videl, da je vaše spletno mesto pristojno za to temo, in poslalo vam bo več obiskovalcev, če je to tako.

Zgornje ni zasnovano tako, da bi omililo vaše sanje o ustvarjanju velikega spletnega mesta, to pa je pozneje povsem mogoče. Seveda se lahko razširite na nove kategorije, vendar je žoga z bralniki in prometom veliko lažje, če za začetek ostanete osredotočeni.

2. Poskusite ustvariti zimzeleno vsebino.

Pišite o temah, ki jih bodo ljudje vedno iskali, tudi v prihodnje.

Za primer tega v modni niši (Zloglasni za to težavo) bodo ljudje vedno iskali najboljša stanovanja pod 100 dolarjev – to se verjetno z leti ne bo močno spremenilo. Če pišete o določenem modelu Chanel, ki je bil priljubljen eno sezono, pričakujte, da ljudje po kratkem času vaše vsebine morda ne bodo več potrebovali..

Kako začeti blog 2. korakPreden se boste sploh začeli ukvarjati s skrbjo o tem, kako bo izgledal vaš blog, boste morali poznati najboljše mesto za začetek spletnega dnevnika. To je znano kot platforma za bloganje (ali sistem za upravljanje vsebin v tehnično govorjenem načinu).

Poznam vsa najboljša spletna mesta za gostovanje blogov, vendar vam bom pokazala najlažjo (in najbolj priljubljeno) platformo za uporabo. Ta platforma vam bo dala tudi najboljše možnosti za dobro uvrstitev v iskalnikih.

Zdaj nima smisla oteževati življenja sebi?

Naš priporočeni ponudnik

Logotip HostGator

Vključuje BREZPLAČNO ime domene *

Začnite le za 6,95 USD / mesec 2,64 USD / mesec

62% popust s kodo kupona: "startblog"

* V izbranih paketih

Kako nastane blog največkrat?

Kako začeti blog na pravem CMS-ju

BuiltWith.com1 ta odstotek postavlja nekoliko nižje, vendar še vedno vidite, kako velika je uporaba WordPressa za tiste, ki začnejo blog:

Blogging statistika za najboljši CMS po vsem svetu

Glede na to, da danes WordPress uporablja več kot 72 milijonov aktivnih uporabnikov, je jasno, da je WordPress najboljše mesto za učenje, kako začeti blog iz ničesar.

Vsa moja spletna mesta za bloganje so zgrajena s platformo za bloganje WordPress.

To je razlog:

 • Blogerji so BREZPLAČNI, da začnejo uporabljati: (vključno s temami, postavitvami in dodatki, ki jih ne nudijo številne druge platforme za bloganje).
 • Nastaviti novega blogerja je zelo enostavno: Pokazal vam bom natančno, kako malo v kratkem …
 • To je varno & varno: WordPress vedno posodablja svojo programsko opremo in vzdržuje vse dobro in varno, zato je redko zaskrbljenost zaradi tega, da bi bil vaš blog podvržen hekerskim napadom. Nič čudnega, da NASA, Time Magazine in celo vrhunski univerzitetni blogi uporabljajo WordPress.
 • Veliko je prilagodljiv: Obstaja na stotine brezplačnih tem in vtičnikov, ki vašemu blogu dodajo več funkcionalnosti, od polj za stike in naročnine do vtičnikov, ki izboljšujejo uspešnost spletnega dnevnika in več.
  Medtem ko so ostale platforme za bloganje na splošno vse v redu; po mojem mnenju se še nikoli ni prav nič približalo možnosti svobode in prilagoditve, ki jih ponuja WordPress.

Torej brez dvoma pojdite z WordPressom. Še posebej, ko ste novi z idejo, da sestavite blog.

Samostojno gostovanje je najboljši način za začetek spletnega bloganja

Brez dvoma morate začnite s samostojnim gostovanjem vašega spletnega dnevnika WordPress. To pomeni, da imate popoln nadzor nad lastnim spletnim mestom in vsebino.

Pomislite na to – kakšen znan in uspešen bloger, ki ga poznate, uporablja brezplačno spletno mesto za bloganje, kot je “startbloggingonline.freeblogsite.com”, namesto lastnega imena, na primer “StartBloggingOnline.com”?

Ni samo to – blogging platforme, za katere vam ni treba plačati, bodo povzročile tudi druge glavobole.

Poslabša:

 • Ne nadzorujete svoje vsebine: platforma za bloganje. Lahko bi te zaprli kadarkoli in iz kakršnega koli razloga.
 • Spletni naslov vašega spletnega dnevnika si bo dolgo in težko zapomniti (na primer www.yourfreeblog.blogspot.com) namesto izbirnega naslova z blagovno znamko, ki ga izberete.
 • Nimate dovoljenja za oglaševanje na večini brezplačnih platform za bloganje, zato je mnogo težje kdaj zaslužiti z bloganjem.
 • Nihče ne podpira blogerja o brezplačnikih, od samega začetka boste na lastni koži in se nihče ne bo obrnil, če bo vaš blog naletel na težave

Vse te omejitve veljajo če začnete na blogih WordPress.COM.

Resnično želite, da ustvarite samostojen spletni blog WordPress.ORG – to je ista programska oprema brez vseh omejitev!

Začnite z učenjem bloga na samostojni platformi z lastno domeno spletnega dnevnika od prvega dne. Tako vam ne bo treba izkusiti velikega tehničnega glavobola, ki sem ga opravil pri prenosu z brezplačnega na samostojen spletni blog WordPress.

Nastavitev takšnega spletnega dnevnika je BREZ enostavnejša in cenejša, kot si morda mislite, zlasti s posebno ponudbo in kodo kupona, ki jo imam za vas spodaj…

Iskanje imena domene in spletnega gostitelja

Kako začeti blog 3. korakZdaj pa k razburljivemu delu!

Če želite začeti blog na spletnem mestu z lastnim edinstvenim imenom, potrebujete dve stvari:

Domena – To bo vaš osebni naslov spletnega dnevnika, kjer bodo ljudje znova in znova našli vaše super članke. Googlova domena je na primer www.Google.com. Vaša nova domena spletnega dnevnika bo www.YourBlogName.com, le da boste izbrali, kaj bo namesto »YourBlogName«.

Gostovanje blogov – To bo naslov vašega spletnega dnevnika in vsebina, ki je na spletnem dnevniku. Brez spletnega gostovanja ne boste mogli uporabljati svoje domene. Zamislite si to kot računalniški trdi disk, ki shrani vso vašo vsebino na vašem spletnem dnevniku (slike, objave na spletnem dnevniku itd.).

Stroški dobrega spletnega gostitelja so ponavadi nekje med 10-15 USD na mesec, vendar boste dobili do 62% OFF s spodnjo kodo kupona.

Če začnete danes z mojo posebno ponudbo spodaj skupni stroški vašega spletnega dnevnika bodo znašali manj kot venti kavo na Starbucksu mesečno – tako da ne bo zlomil banke.

To je sorazmerno majhna, a izjemno pomembna naložba za vaš dolgoročni uspeh v bloganju.

Kje naj dobim svojo domeno in gostovanje?

Kar zadeva spletno gostovanje, so blogerji pomembne le tri stvari.

 1. Hitrost nalaganja strani: povprečni čas (v sekundah), ki ga potrebuje vaš blog.
 2. Uptime: Kako pogosto je vaše spletno mesto pripravljeno in deluje. 100-odstotno podaljšanje ni resnično realno, a zelo dobro podjetje za spletno gostovanje vam bo dalo 99,9% uptime.
 3. Služba za stranke: kako odziven je vaš gostitelj, če imate težave.

Obstaja dobesedno TISOČ različnih ponudnikov gostovanja spletnih dnevnikov.

Ja, na tisoče.

Vsi vam nudijo podobno storitev (ime domene + gostovanje) s sorazmerno podobno ceno.

In na srečo za vas, sem že opravil raziskavo, da sem seznam omejil na eno in edino zanesljivo storitev, ki bi jo morali razmisliti o uporabi ko prvič začnete blog.

Opomba: Kot dolgoletna stranka in neodvisno spletno mesto za preglede dobimo nadomestilo, če kupite na spodnjih povezavah – brez dodatnih stroškov za vas. V resnici imamo a blog morilca, ki gosti kupon za popust tako boste dejansko plačali za isto storitev prek spodnjih povezav.

Ne pozabite, da vam želim pomagati, da se izognete istim napakam, ki sem jih storil, ko sem prvič zašel v svet blogiranja, in vas rešil, da ne bi preživeli nobenih neprespanih noči, ko ste se vrnili v splet.

Ukvarjal sem se s številnimi znanimi in priporočljivimi spletnimi ponudniki gostovanj, kot so Bluehost, iPage, Godaddy itd.

… Zdaj pa uporabljam in priporočam samo HostGator.com za 62% popusta na ceno vašega spletnega dnevnika.

Moj edini priporočljivi ponudnik gostovanja

Logotip HostGator

Vključuje BREZPLAČNO ime domene *

Začnite le za 6,95 USD / mesec 2,64 USD / mesec

62% popust s kodo kupona: "startblog"

* V izbranih paketih

HostGator dobi moj glas kot najboljše spletno gostovanje za bloganje o WordPressu, saj jim je resnično pomembno, da blogerjem, kot ste vi in ​​jaz, pomagamo čim hitreje in lažje začeti.

Želite vedeti najboljši del?

Ker že toliko časa uporabljam te fante, so mi namenili poseben kupon, da sem svoje bralce popeljal na blogosfero poceni…

Običajno bi morali plačati več kot 10 USD na mesec, da bi dobili načrt s premijskim gostiteljem, danes pa obstaja izklicna cena / mesec le 2,64 USD.

Če danes ustvarite blog z njimi, bodo brezplačno vrgli ime domene! *

To je 62% OFF na edinem programu gostovanja, ki ga boste kdaj potrebovali s kodo kupona “startblog“.

A tako kot vse odlične ponudbe tudi ta priložnost ne bo za vedno …

To je najboljša cena za gostovanje blogov, ki jih boste našli kjer koli. Za samo 2,64 USD / mesec imate malo za izgubiti (obstaja 45 dnevno jamstvo za vračilo denarja) in le nekaj zabavnih izkušenj z blogiranjem.

Zaradi česar je HostGator tako velik?

Nič se mi še nikoli ni približalo v smislu hitrosti nalaganja bloga, uptime, enostavnosti uporabe in odlične storitve za stranke, če se zataknete!

HostGator ima odlične zmogljivosti, so enostavni za uporabo in absolutno najboljši izbor za začetnike, kot ste vi.

Poleg tega so eno redkih krajev, s katerim ponuja spletno gostovanje brezplačno SSL potrdilo kot del paketa. SSL ne samo zaupa Googlu, ampak tudi obiskovalcem vaše spletne strani!

Kako začeti blog z brezplačnim SSL certifikatomS SSL certifikatom bo vaše spletno mesto uporabljalo HTTPS in se ob brskalniku poleg URL-ja v brskalniku prikazalo kot Varno:

Poleg HostGatorja sem preizkusil tudi vse vodilne v industriji, kot so:

 • A2 gostovanje
 • Bluehost
 • Gostovanje InMotion
 • iPage
 • SiteGround
 • GoDaddy
 • DreamHost
 • 1&1

in celo GreenGeeks (ki ga imam prav tako rad) in iskreno verjamem, da je to danes najboljši začetnik ponudnika gostovanja, vedno pa lahko uporabite drugo storitev gostovanja, dokler je hitra, zanesljiva, ponuja neomejeno pasovno širino in brezplačen SSL certifikat . Tako se boste pozneje izognili težavam.

V bistvu boste s HostGatorjem ustvarili spletni dnevnik, ki bo zakonit od prvega dne.

Zdaj, ko smo preučili osnove platform za bloganje, je čas, da začnemo hoditi!

Z naslednjim korakom bomo nastavili in delovali vaš spletni dnevnik.

Naj se pokvarijo:

Kako začeti blog 4. korakČe še nimate gostovanja ali imena domene – ne skrbite. To bom pokazal čez minuto …

Na koncu tega koraka boste v svoji domeni imeli popolnoma delujoč samostojen spletni WordPress blog!

Sliši se obetavno, kaj??

Če iz nekega razloga ne želite uporabljati HostGatorja, lahko vedno izberete drugega ponudnika gostovanja. Ne morem obljubiti, da bodo tako dobri, vendar morata biti postopek registracije in nastavitve nekoliko podobna.

Za razliko od HostGatorja, nekatera gostiteljska podjetja tudi za WordPress nimajo namestitve z enim klikom. V tem primeru lahko v YouTubu najdete vodnike za ročno namestitev WordPress-a (vendar za začetnike ni priporočljivo). Morda tudi nimajo neomejenega prostora na disku, zato preverite tudi to, saj vam lahko kasneje povzroči težave!

Pojdite na HostGator.com in kliknite na "Ustvari ZDAJ" gumb!

Ne pozabite: Ker te osebe redno uporabljam sam, imam za vas ekskluzivno promocijsko kodo HostGator kot zahvalo za uporabo tega vodnika (62% OFF).

Dobili boste premium gostovanje za samo 2,64 USD / mesec namesto 6,95 dolarja! Tako dobrega posla ne boste našli nikjer drugje …

Postaja boljše:

Koda kupona “startblog” se bo samodejno uveljavila, ko kliknete spodnjo povezavo in boste imeli pravico do brezplačnega imena domene! Uživajte ��

Če že imate ime domene, ga preprosto vnesite na zavihek na desni strani (tisti, ki piše “To domeno že imam”) in nadaljujte z branjem …

Kako izbrati ime domene

(Moji bralci dobijo to BREZPLAČNO!) *

Kako začeti blog 5. korakIzbira slabega imena domene je ena najpogostejših napak, ki jih blogerji delajo (#doyouevenblog). Bodite prepričani, da ste izbrali ime domene, ki je …

 1. Preprosto zapomniti: ne izbirajte neumnosti, črkovanja ali dolgega imena, polnega črtice. “Best-tech-gadgets-in-the-world.com” se ne bo nikoli držal v glavi nekoga, toda nekaj, kot je “techgeeks.com”, se odvrne od jezika.
 2. Edinstveno in opisno: želite ime, ki odraža, kdo ste in kaj vas zanima. Bodite kreativni in ustvarite identiteto, nad katero ste navdušeni!
 3. Zanesljivo: Najbolj priljubljene so razširitve domen, kot so “.com”, “.org” ali “.net”, pri čemer si “.com” najbolj omislijo. Poskusite se izogniti norim razširitvam, kot sta..
 4. Ne svoje ime: Morda bo prišel dan, ko boste začeli razmišljati o prodaji svojega bloga. To je zelo težko storiti, če je ime domene vaše lastno ime!
 5. Ali je vaše lastno ime: Na drugi strani nekateri pišejo o osebni slavi in ​​bogastvu. Če ste to vi in ​​ne boste nikoli prodali svojega spletnega mesta, je to možnost za vas. Na primer, če bi mi bilo ime Jessica Blackstone “, bi šel za ime” jessicablackstone.com “.

V polje »Vnesite svojo domeno« vnesite ime domene, ki ga želite uporabiti, nato na spustnem meniju izberite ».com«. Če je ime na voljo, ga boste lahko uveljavili. Če ni na voljo, izberite drugega.

Kako začeti blog na HostGatorju

Če želeno ime ni na voljo, vam HostGator pokaže nekaj podobnih možnosti – ali pa lahko vstavite novo ime in poskusite znova. Predlagal bi, da uporabite nekaj, s čimer se konča

 1. .com
 2. .neto oz
 3. .org

Kako ustvariti načrt gostovanja bloga

Nato priporočam “Izlivanje“Načrt za zdaj – vedno lahko nadgradite pozneje, če se odločite, da želite bolj napredne funkcije, vendar dobite več kot dovolj, da začnete s Hatchlingom.

2. korak za prijavo v HostGator

Naslednji korak 3 vnesete svoje podatke o stikih in računih, kot bi bili pri nakupu precej kjer koli v spletu, po katerem boste morali dodati ali odstraniti dodatke.

Oglejte si vsako od teh dodatnih storitev, da vidim, ali si želite katero od njih, vendar vam na tej stopnji niso 100% potrebne, zato sem jih odstranil in lahko tudi vi.

Začnite blog brez teh dodatnih storitev

Videli boste, da kot podmestič gostovanja piše “250,20 USD”, vendar uporabljena bo promocijska koda “startblog” in kot vidite, je skupna posodobitev na 95,08 dolarja.

Tudi vi dobite svoje ime domene popolnoma brezplačno!

V zapadlem znesku, prihranili ste več kot 155,00 USD! (Glej sliko spodaj, če niste prepričani, ali je bil uveljavljen vaš popust.)

Popust na kupon HostGator

Izpolnite registracijo gostovanja

Ko ste zadovoljni, da je s podrobnostmi vašega naročila vse v redu, je preostali še korak, da se strinjate s pogoji in storitvami in kliknete »Naroči se zdaj!« gumb.

Odjava HostGatorja

Kako ustvariti blog v svojem novem računu

Od HostGatorja boste dobili potrditveno e-poštno sporočilo, lahko traja nekaj minut, da registrirate svoj račun, zato bodite potrpežljivi.

Ko boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo, boste imeli podatke, da se prijavite v HostGator in namestite WordPress prek svojega cPanela, spodnji videoposnetek vam bo pokazal, kako to storiti hitro in enostavno s pomočjo QuickInstall:

Zdaj boste dobili svoje podatke za prijavo v WordPress, te podatke pa boste dobili tudi po e-pošti, kot je ta: WordPress potrditveno e-poštno sporočilo

Tam ni bilo tako hudo? Zdaj ste na dirkah!

Prijavite se in si oglejte svoj novi blog
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map