Google Domains Review: Mi választja el a Google Domains szolgáltatást?

A felülvizsgálat végére felismerheti, hogy a Google Domains, bár kissé összetette a webhely-építési erőfeszítéseket, a legjobb dolog, amiről még soha nem hallottál. Jelenleg a bétaverzióban ez a szolgáltatás nemcsak kedvező árú, hanem olyan hegyeket is kínál, amelyekhez bárhová másutt nem juthat el (ingyen).


A Google Domains áttekintéseDomainek vásárlása a Google-tól, vagy a Google használata domain regisztrációs ügynökeként valószínűleg még akkor is történik, ha meg akarod építeni egy weboldalt. A domain regisztrálása a Google Domains szolgáltatáson keresztül a legjobban az, hogy új, egyedi e-mail címeket lehessen létrehozni, amelyek teljes mértékben integrálódnak a Gmailbe és a G Suite többi részébe..

Ebben a cikkben nemcsak megismerheti az összes alapvető funkciót és funkciót, amelyet a Google Domains kínál minden domain regisztrációhoz, hanem azt is, hogy hogyan állnak össze más népszerű domain regisztrátorokkal szemben.

Google domainjeink áttekintése

Ha azon kíváncsi, hogy „Jó-e a Google Domains?”, A válasz hangos igen.

Még vakon is, ugyanolyan sok és többet fog szerezni, mint bárhol máshol a domain regisztrációval. Általános tévhit azonban az, hogy a Google Domains valamilyen tárhelyet kínál.

A „Google Domain Hosting” jelenleg nem létezik. E-mail címek létrehozása céljából domain regisztrációt, továbbítást, parkolást és integrációt kínálnak a G Suite alkalmazásba.

A Google Domains nem kínál webhelyet vagy blog webhelyet, és csak a többi üzemeltetővel együttműködik, hogy segítsen Önnek olyan webhelyet létrehozni, amelyhez a domainjét össze lehet kapcsolni. Ezek a partnerek a Google Webhelyeket is tartalmazzák, amelyek nem azonosak a Google Domainekkel, és lehetővé teszik ingyenes, wiki típusú webhelyek létrehozását tárhelyköltségek nélkül..

Ha egy kicsit elveszett, akkor valószínű, hogy nem egészen biztos abban, hogy a domain nevek hozzárendelésre kerülnek, vagy hogy mennyire különböznek egymástól a házigazdáktól és a host szolgáltatóktól. A következő videó megtekintésével többet megtudhat a domain név regisztrációs folyamatáról és az akkreditált domain név regisztrálókról.

A Google Domains még mindig nincs az „alfa” szakaszban. Fontos felismerni, hogy ez a termék még nyitott, mégis aktív fejlesztés alatt áll. 2014-ben a Google elindította a Google Domains felépítését és elindította a meghívásos verziót.

2015 elején a Google Domains egy „nyitott” bétaverzióba lépett át, ahol ma is megmarad. Ez azt jelenti, hogy bárki használhatja a szolgáltatást és kihasználhatja az előnyöket, de a Google nem igazán reklámozza azt, mert úgy érzik, hogy még nem fejlesztették ki egy átlagos felhasználó számára.

Mindent összevetve, máris meglehetősen jól csiszolt terméknek tűnik, és mivel már évek óta a hivatalos bevezetés valószínűleg nem messze van. Noha ez megadhatja a termék pontokat a teljes elkészítésért, ez azt is jelenti, hogy ez a „legjobban őrzött titok” sokkal hosszabb ideig nem lesz ilyen..

A Google Domains mindennél inkább bizonyítja, hogy értékeli az Ön személyes biztonságát és magánéletét. A számlát fedezik az Ön nevének, címének és a domain magánnyilvántartásában használt egyéb információknak a lehető legnagyobb számú domainnél való megőrzésével kapcsolatos költségeivel..

pénzt kereshet webhelyénEzzel a szolgáltatással az Ön neve és elérhetőségei már nem lesznek könnyen elérhetők a WHOIS keresőeszközeiből, vagy kiterjesztésben néhány alapvető internetes keresésen keresztül. Más regisztrátorok csaknem felét fizetik meg, mint a domain regisztráció költségei, vagy annál több, ugyanazon szolgáltatásért.

A G Suite hozzáférést előmozdítják, és azonnal elérhetők. A Google Domains egyik elsődleges felhasználása az, hogy lehetővé tegye egyéni e-mail címek létrehozását (tartományonként legfeljebb 100), és ezeket integrálhatja a G Suite alkalmazásba az e címekkel társított e-mailek és fiókok kezeléséhez..

Ingyenes domain tárhellyel

Regisztrál egy domaint a Google-on? Szerezze be ugyanazokat a DNS-kiszolgálókat, mint a Google. Ez azt jelenti, hogy domainje hibátlanul és a lehető leggyorsabban csatlakozik az Ön webhelyéhez.

A teljes e-mail, telefonos és csevegési támogatás minden felhasználó számára elérhető, miután néhány hónapig a platformon tartózkodtak. Bizonyos funkciók dokumentációja szintén rendelkezésre áll, és elsődleges önkiszolgálásként használható a kérdésekre.

Minden interfész tiszta, nem szennyezett és intuitív. Ezenkívül lépésről lépésre is egyszerűek a domain regisztrálásától a népszerű weboldal-készítőhöz vagy harmadik féltől származó hosting szolgáltatóig történő összekapcsolásig..

A Google Domains „partnerei” a következők: BlueHost, Wix, WordPress, Weebly, Shopify és SquareSpace. Könnyen integrálható ezekkel a webhelyek felépítéséhez (bár ezeknek a szolgáltatásoknak a feliratkozásakor további költségek merülhetnek fel).

Webhely-készítők: nem az egyetlen lehetőség

Nem kell használni a Google társult szolgáltatásait vagy integrált webhely-készítőket. Szabadon regisztrálhatja domain nevét a Google Domains webhelyen, majd bármilyen harmadik fél hosting szolgáltatót választhat webhelyének felépítéséhez és üzemeltetéséhez..

Ezért nincs büntetés. Az egyetlen különbség az, hogy hiányzik a Google Domains támogatása (telefon, csevegés vagy e-mail) a beállítás során. A leendő házigazda támogatásának azonban képesnek kell lennie arra, hogy felvegye a laza elemet.

Nem lesz hozzáférése a szép lépésről lépésre történő integrációs oktatóanyagokhoz és erőforrásokhoz, amelyeket a Google a támogatott integrált weboldal-építőkkel és szolgáltatókkal biztosít..

Időnként új partnereket és integrált szolgáltatásokat is bevezetnek. Néhány évvel ezelőtt a WordPress webhely felépítésének és „integrálásának” az egyetlen módja a BlueHoston való átutazás. Most már használhatja a WordPress.org fájlt.

A domainek domainok: ezt nem változtatja meg egy „jobb” regisztrátor

A felülvizsgálat egyik legfontosabb ténye, amelyet nem lehet alulbecsülni, az, hogy a Google Domains egy domain név regisztráló, amely a regisztráció mellett egyéb szolgáltatásokat is kínál..

Az összes domaint, függetlenül a regisztrátortól, szinte azonos módon regisztráljuk. Semmi sem teszi a Google Domains ajánlatainak ezt a tulajdonságát kiemelkedővé vagy különlegesvé, mivel nincs rá lehetőség.

A Google Domain árai és tervei

Bármely promóciós árképzés lejártát követően a „.com” iparági átlaga évente körülbelül 14 dollár. Jelenleg a Google Domains “.com” regisztrációt kínál, promóció nélkül, évente 12 dollárért.

Az egyetlen másik „népszerű” host, amely rendszeresen verte ezeket az árakat, a NameCheap. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Google Domains időnként csökkentek a domain-költségek, és ők is először kínáltak bizonyos domain névtípusokat vagy felső szintű domaineket (TLD-k, például a .com vagy a .net.

Az összes többi domain típus versenyképes árú, és gyakran néhány dollárral legyőzi a verseny árát a legnépszerűbb domain végződésekért. Ha figyelembe veszi a Google által kínált összes költségfunkciót, vagy azt a tényt, hogy ingyenesen gondoskodnak a biztonságos és privát regisztrációkról, ez olcsó ár, függetlenül attól, hogy néz ki.

Google Domains és más top domain név regisztrátorok

Mivel a Google Domains csak regisztrátor és nem nyújt tárhelyszolgáltatást, összehasonlítani ezeket a többi tárhely-szolgáltatóval, amelyek domain-regisztrációt is kínálnak, viszonylag egyszerű. Sokkal inkább az ár és a biztonság szempontjából jön le.

Ha az ár alapján hasonlítja össze a GoDaddy-t a Google Domains-szel, az nem verseny. A Google Domains nemcsak jobb szolgáltatást kínál, hanem évente néhány dollárval kevesebbet is kínálnak.

Ezen felül ingyenes WHOIS adatvédelmi védelmet kap a Google-lal is, valamiért a GoDaddy még többet számít fel, és ez minden egyes domainnél regisztrált..

Ha tetszik a GoDaddy tárhely, regisztrálhatja domainjeit a Google Domains oldalán, majd összekapcsolhatja azokat a GoDaddy tárolással. Ez számos előnyt jelent, miközben pénzt takarít meg.

A BlueHost partnerként működik a Google Domains szolgáltatással a zökkenőmentes integráció biztosítása érdekében. Ez az egyetlen „valódi” harmadik fél hosting szolgáltatása, amely jelenleg partnerként működik, és könnyen integrálható.

Ha összehasonlítja a regisztrációs szolgáltatásaikat, költségeik nagyon hasonlóak. Mindkét regisztrátornál az alapvető .com domainek évente körülbelül 12 dollárral kezdődnek. A Bluehost ugyanakkor első év kedvezményeket is kínál, míg a Google Domains további aldomaineket kínál tárhely-díj nélkül és a WHOIS adatvédelmi funkcióit további díj nélkül..

Jelenleg a NameCheap .com domaineket kínál, kevesebb, mint egy dollárért, mint amit a Google Domains felszámít. A NameCheap ugyanakkor rengeteg akciót is fut, és ingyenes WHOIS biztonságot és magánélet védelmét kínál számos TLD-n..

Az összes regisztrátor közül a NameCheap a legközelebb a Google Domains kínálatához. Nem meglepő, mivel mindkettő hasonló küldetése: minél több embert felhívni az interneten dolgozni.

Röviden: amikor a NameCheap vs a Google Domains oldalról szól, az utóbbi a domainokra vonatkozik. Regisztrálhatja domainjét a Google Domains webhelyen, és a NameCheap szolgáltatáson keresztül szervezhet hostolást, hogy mindkét világ legjobbjai legyenek.

Hol regisztrálhat a Google Domains-en

Ha egy domain-t vásárol a Google Domains-től, akkor van néhány lehetősége. A következő pontok segít megtalálni a megfelelő helyet a kezdéshez.

 • Domain átvitele: egy domain átvitele egy másik regisztrátorból a Google domainek által nyújtott előnyök megszerzése érdekében? Ez a hely az induláshoz. Az árak a domain típusától (TLD típusától) és más változóktól függően változnak.
 • Új domain keresése: Az új domain elérhetősége ezzel az egyszerű keresési eszközzel jelenik meg. Különböző TLD-ket is javasolunk, ha a fő TLD-ket (.com, .net és .org, ha nem határozták meg) veszik.
 • Összes terv és árképzés megtekintése: Noha a Google Domains által kínált árak többsége versenyképes, néhányuk kissé magas. Érdemes megnézni, mielőtt elkötelezi magát, annak ellenére, hogy minden domaint külön kell regisztrálnia.

Függetlenül attól, hogy melyik szakaszban tartózkodik, nem kell gondod lennie a Google Domains-fiókkal történő beállításkor, vagy a domain regisztrálásával a Google Domains-en. Csak akkor, ha a jelenleg 15 támogatott országon kívül él.

A Google Domains jelenleg csak Ausztrália, Brazília, Kanada, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Japán, India és nyolc másik ország felhasználóit támogatja. Feliratkozhat riasztások fogadására, ha új országok, vagy az Ön országa elérhetővé válik.

A Google ezt a döntést a fiók számlázási címére alapozza. Ha véletlenül nem támogatott országban él, de számlázási címe van egy támogatott országban, akkor a szolgáltatást használhatja.

Előfordulhat, hogy bizonyos domain nevek nem állnak rendelkezésre az átvitelhez. A Google Domains nem támogatja az összes TLD-t a piacon, és többletköltséget kérhet az olyan domainek átviteléért, amelyeket még nem támogat, vagy amelyek „regisztrációs prémium”.

Google webhelyek vs WordPressHa sok domain tulajdonosa van, ez hihetetlenül frusztráló lehet, ha úgy érzi, hogy mind egy helyen kell lennie. Annak ellenőrzéséhez, hogy az összes TLD-kiterjesztés támogatott-e, ellenőrizze a fent hivatkozott terveket és árazási táblázatot.

Ha valamelyik probléma merül fel az átutalás során, akkor remek alkalom kipróbálni a Google Domains által nyújtott csodálatos támogatást. Ha ez telefonos szolgálati órákban történik, akkor számíthat arra, hogy felhívja a támogatást és pár perc alatt beszélgethet egy támogatási mérnökkel.

A Google az ilyen kérdések megoldásában rejlik. Az a tény, hogy ilyen szintű telefonos támogatást kínálnak a domain regisztrációs szolgáltatás számára, egyedülálló és üdvözlendő szolgáltatás.

Egy másik, utolsó megjegyzés a domain-átadásokról: nincs tömeges átviteli eszköz, csakúgy, mint nincs tömeges regisztrációs eszköz. Át kell lépnie, és egyenként el kell küldenie az összes domain adatait.

A Google Domains előnyei és hátrányai

A Google domainjei sokat kínálnak versenyképes áron a domain név regisztrációja során. Ez egy olyan program, amely az idő múlásával sokat kibővíthet, de ez nem csak a potenciál, hanem valami nagyon magas szintű működés, bár még mindig bétaverzióban van.

Nagyon sok pozitív van ezzel a programmal, és az árképzés nem rosszabb, mint a legnépszerűbb domain név regisztrátoroknál. Bizonyos esetekben ez még egy kicsit jobb a legnépszerűbb TLD-k esetében.

A legfontosabb hátráltató tényező, hogy a program mennyire korlátozott. Bár ez béta verzió, ez csak egy szolgáltatás elérhető mintegy 15 országban, és nem támogatja a legtöbb fő tárhely-szolgáltatóval történő integrációt..

Ezenkívül, ha úgy dönt, hogy regisztrálja domainjét a Google Domains szolgáltatásban, majd egy másik, harmadik féltől otthont kínáló szolgáltatót keres, olyan bonyolult réteget eredményez, amelyet a legtöbb ember csak nem akar vagy akar. Például, ha regisztrál a BlueHostnál (egy hasonló árakat képviselő partnernél), és kiválasztja a tárhelyüket, minden egy helyen van, és minden, amit elveszít, ingyenes WHOIS adatvédelmi regisztráció és a G Suite egyszerű integrációja..

Végül, ha a hozzáadott lépések megérdemli neked, akkor vegye be. Naponta egyre fontosabbá válik az adatvédelem, és ki tudja, a Google Domains idővel sokkal befolyásosabb termékré válhat.

Előnyök

Hátrányok

 • Integráció a G Suite programmal
 • 100 egyéni e-mail cím tartományonként
 • Domainenként 100 aldomain
 • WHOIS adatvédelem és biztonság
 • A Google márka támogatja
 • Kiváló ügyfélszolgálat telefonon, csevegőn vagy e-mailben
 • Első alkalom több új felső szintű domain regisztrálására
 • Vannak olcsóbb lehetőségek odakint
 • Csak 15 ország érhető el
 • A Google Domains egy Beta program, így a túlélés nem garantált

A Google Domains az egyik legjobb regisztráló…

A Google Domains felülvizsgálata sok alapot fed le. Érdemes azonban összefoglalni a legfontosabb pontokat.

Először is, a redundánsnak tűnő Google Domains bétaprogram, és jó néhány éve működik. Igen, úgy tűnik, hogy a Google szeretne új dolgokat fejleszteni és egy ideje fejlesztésben tartani, ám az évek során is nagyon sok programot lezártak, még tisztességes és közepes méretű programokat is..

Noha úgy tűnik, hogy a Google Domains itt van, hogy ezen a ponton maradjon, mindig van esély arra, hogy a végén selejtegetik, és soha nem teszi teljes kiadásra. Ha ez megtörténik, valószínűleg sok idő és támogatás fordul elő arra, hogy minden felhasználót más regisztrátorok felé migráljunk.

Míg a Google Domains szolgáltatásba való belépés nem kockázatos, annál fejlettebb és kevés a vesztesége, hacsak nem akar olcsóbb regisztrátornak.

Ezenkívül a mostani bejelentkezés megkönnyítheti a közeljövőben hozzáadható új szolgáltatások integrálását.

Google Domains áttekintjük a végső minősítést

A Google egy megbízható név, akinek már jó hírneve van. Ők a világ egyik legnagyobb vállalata, és a világ legnépszerűbb keresőmotorját kezelik.

Tekintettel erre, miért van annyira ismeretlen a domain regisztrációs szolgáltatásuk? Érdemes még megvizsgálni? Röviden: „igen”. Ha törődik a magánélettel, és fogadást szeretne fogadni a Google-lal, akkor a Google Domains érdemes egy kis időt tölteni a mérlegelés során.

5 csillagból 4,5-et adunk oda

A szerkesztő értékelése

4.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map