Google Domains Review: Vad gör Google Domains separat?

I slutet av denna granskning kanske du inser att Google-domäner, medan du lägger till en liten bit av komplexitet till din webbplatsbyggnadsinsats, är det bästa du aldrig har hört talas om. För närvarande i Beta är den här tjänsten inte bara rimligt prissatt utan erbjuder förmåner som du inte kan få någon annanstans (gratis).


Granskning av Google-domänerAtt köpa domäner från Google eller använda Google som din domänregistreringsagent kan vara något du väljer att göra även om du inte vill bygga en webbplats. Den största förmånen för att registrera en domän via Google Domains är möjligheten att skapa nya anpassade e-postadresser som integreras fullt ut med Gmail och resten av G Suite.

I den här artikeln kommer du inte bara att lära dig om alla förmåner och funktioner som Google Domains erbjuder för varje domänregistrering, utan du kommer också att lära dig hur de staplar mot andra populära domänregistratorer.

Vår Google-domängranskning

Om du undrar “Är Google Domains bra?” Är svaret ett rungande ja.

Även om du blir blind så får du lika mycket och mer än du skulle göra med domänregistrering någon annanstans. En vanlig missuppfattning är dock att Google Domains erbjuder någon form av värd.

“Google Domain Hosting” finns för närvarande inte. De erbjuder domänregistrering, vidarebefordran, parkering och integration med G Suite för att skapa e-postadresser.

Google Domains erbjuder inte webbhotell eller bloggsidor och är endast partner med andra värdar för att hjälpa dig skapa en webbplats som din domän kan kopplas till. Dessa partners inkluderar Google-webbplatser, som inte är samma som Google-domäner och låter dig skapa gratis webbplatser av wiki-typ utan värdkostnader.

Om du är lite förlorad är det troligt att du inte är helt säker på hur domännamn blir tilldelade eller hur de är helt separerade från värdar och värdföretag. Du kan lära dig mer om registreringsprocessen för domännamn och ackrediterade domännamnsregistratorer genom att titta på följande video.

Google Domains är fortfarande inte i “Alpha” -stadiet. Det är viktigt att inse att denna produkt fortfarande är i öppen, men ändå aktiv, utveckling. 2014 började Google bygga och lanserade en enda inbjudningsversion av Google-domäner.

I början av 2015 flyttade Google-domäner till en “öppen” Beta där den förblir idag. Detta innebär att vem som helst kan använda tjänsten och dra nytta av fördelarna men att Google inte riktigt marknadsför den, eftersom de känner att de inte har fullbordat den ännu för den genomsnittliga användaren.

Sammantaget känns det som en ganska välpolerad produkt redan, och eftersom det har varit flera år kanske en officiell lansering inte är långt borta. Även om det kan ge produkten poäng för att vara helt färdig, betyder det också att denna “bäst bevarade hemlighet” inte kommer att vara så mycket längre.

Mer än något annat bevisar Google Domains att det värderar din personliga säkerhet och integritet. De tar ut fakturan för eventuella kostnader i samband med att hålla ditt namn, adress och annan information som används för att registrera en domän, om det är möjligt, på så många domäner som möjligt.

tjäna pengar på din webbplatsMed den här tjänsten kommer ditt namn och kontaktuppgifter inte längre att vara lättillgängliga från något WHOIS-sökverktyg eller, i förlängningen, tillgängligt genom några grundläggande webbsökningar. Andra registratorer debiterar nästan hälften så mycket som kostnaden för domänregistreringen, eller mer, för samma tjänst.

G Suite-åtkomst marknadsförs och finns direkt utanför rutan. En av de främsta användningarna för Google-domäner är att låta dig skapa anpassade e-postadresser (upp till 100 per domän) och integrera dem med G Suite för att hantera dina e-postmeddelanden och konton som är kopplade till dessa adresser.

Gratis domän med värd

Registrerar du en domän hos Google? Skaffa samma DNS-servrar som Google. Det betyder att din domän kommer att ansluta sig till din webbplats felfritt och så snabbt som möjligt.

Fullständig support via e-post, telefon och chatt är tillgänglig för alla användare när de har varit på plattformen i några månader … Dokumentation för vissa funktioner är också tillgänglig och används som första radens självbetjäning för frågor.

Alla gränssnitt är rena, rena och intuitiva. De är också steg-för-steg enkla för allt från att registrera din domän till att länka den till en populär webbplatsbyggare eller värdleverantör från tredje part.

“Partners” för Google-domäner inkluderar BlueHost, Wix, WordPress, Weebly, Shopify och SquareSpace. Du kan enkelt integrera med något av dessa för att bygga en webbplats (även om ytterligare kostnader kan tillkomma när du registrerar dig med dessa tjänster).

Webbplatsbyggare: inte ditt enda alternativ

Du behöver inte använda någon av Googles samarbetade tjänster eller integrerade webbplatsbyggare. Du kan fritt registrera ditt domännamn med Google Domains och sedan välja vilken leverantör av tredjepartshotelltjänster som ska bygga och vara värd för din webbplats.

Det finns ingen straff för att göra detta. Den enda skillnaden är att du kommer att sakna stöd från Google-domäner (telefon, chat eller e-post) under installationen. Men stödet från din värdgivande värd borde kunna plocka upp den slappa.

Du har inte heller tillgång till de fina steg-för-steg-integrationsstudier och resurser som Google tillhandahåller för användning med sina befordrade integrerade webbplatsbyggare och tjänsteleverantörer.

Nya partners och integrerade tjänster introduceras också ibland. För några år sedan var det enda sättet att bygga en WordPress-webbplats och få den “integrerad” att gå igenom BlueHost. Nu kan du använda WordPress.org.

Domäner är domäner: ingen “bättre” registrator kommer att ändra det

En av de svåra faktana i denna översyn som inte kan underskattas är att Google Domains är en domännamnsregistrator som erbjuder andra tjänster utöver denna registrering.

Alla domäner, oavsett registrator, är registrerade på nästan identiskt sätt. Det finns inget som gör den här funktionen i Google Domains erbjudande framstående eller speciell, eftersom det inte finns något sätt att göra det.

Google Domän priser och planer

Efter att alla kampanjpriser har löpt ut ligger branschgenomsnittet för en “.com” runt $ 14 per år. Just nu erbjuder Google Domains “.com” -registrering, inga kampanjer inkluderade, för $ 12 per år.

Den enda andra “populära” värd som regelbundet slår dessa priser är NameCheap. Det är emellertid också värt att notera att Google-domäner har sett en minskning av kostnaderna per domän över tid, och de har också varit först med att erbjuda vissa domännamntyper eller toppnivådomäner (TLD: s. .Com eller .net’s.

Alla andra domäntyper är också konkurrenskraftiga och kommer ofta att slå priset på tävlingen med några dollar för de mest populära domänavslutningarna. När du tar reda på alla de kostnadsfria funktionerna som Google erbjuder, eller det faktum att de tar hand om säkra och privata registreringar gratis, är det prissättning oavsett hur du ser på det.

Google-domäner jämfört med andra högsta domännamnsregistratorer

Eftersom Google Domains endast är en registrator och inte erbjuder några värdtjänster, är det relativt enkelt att jämföra det med dessa andra värdföretag som erbjuder domänregistrering. Mer än någonting handlar det om pris och säkerhet.

När du jämför GoDaddy med Google-domäner baserat på pris är det ingen tävling. Inte bara erbjuder Google-domäner bättre service, utan de erbjuder den också för några dollar mindre per år.

Dessutom får du också gratis WHOIS integritetsskydd hos Google, något som GoDaddy tar ut ännu mer för och det är extra för varje domän du registrerar hos dem.

Om du gillar GoDaddy-värd kan du också registrera dina domäner på Google-domäner och sedan länka dem till GoDaddy-värd. Detta ger dig flera fördelar samtidigt som du sparar pengar.

BlueHost samarbetar med Google Domains för att ge sömlös integration. Det är den enda “sanna” webbhotell från tredje part som för närvarande är partner och integrerar detta enkelt.

Om du jämför deras registreringstjänster är deras kostnader dock mycket lika. Vid båda registratorerna börjar grundläggande .com-domäner på cirka $ 12 per år. Bluehost erbjuder emellertid också rabatter på första året medan Google Domains erbjuder fler underdomäner utan värdavgift och WHOIS sekretessfunktioner utan extra kostnad.

Just nu erbjuder NameCheap .com-domäner för mindre än en dollar mer än vad Google Domains debiterar. Men NameCheap har också många specialerbjudanden och erbjuder gratis WHOIS-säkerhet och integritetsskydd på ett antal TLD.

Av alla registratorer där ute är NameCheap det närmaste att erbjuda det som Google Domains har att erbjuda. Det är ingen överraskning eftersom de båda har ett liknande uppdrag: att få fler att bygga saker på webben.

Kort sagt, när det gäller NameCheap vs Google Domains handlar det senare om domäner. Du kan registrera din domän på Google Domäner och få värd via NameCheap för att få det bästa av båda världar.

Var du kan registrera dig med Google-domäner

När du köper en domän från Google Domains har du några alternativ. Följande punktpunkter hjälper dig att hitta rätt plats att börja.

 • Överföra en domän: överföra en domän från en annan registrator för att få de fördelar som erbjuds av Googles domäner? Det här är platsen att komma igång. Prissättningen varierar beroende på domäntyp (TLD-typ) och andra variabler.
 • Slå upp en ny domän: ny domäntillgänglighet visas med detta enkla sökverktyg. Olika TLD: er föreslås också om de huvudsakliga TLD: n (.com, .net och .org, om inte specificeras) tas.
 • Visa alla planer och priser: medan de flesta av de priser som erbjuds av Google-domäner är konkurrenskraftiga, är vissa lite höga. Det är värt att ta en titt innan du begår, även om du måste registrera varje domän individuellt.

Oavsett vilket skede du befinner dig bör du inte ha några problem med att skapa ett Google-domän-konto eller registrera en domän med Google-domäner. Det är såvida du inte bor utanför de 15 länder som för närvarande stöds.

Just nu stöder Google-domäner bara användare från Australien, Brasilien, Kanada, Storbritannien, USA, Japan, Indien och åtta andra länder. Du kan dock registrera dig för att få varningar om nya länder, eller specifikt ditt land, blir tillgängliga.

Google baserar detta beslut på faktureringsadressen på kontot. Om du råkar bo i ett land som inte stöds men har en faktureringsadress i ett land som stöds kommer du att kunna använda tjänsten.

Vissa domännamn kanske inte heller är tillgängliga för överföring. Google-domäner stöder inte alla TLD: er på marknaden och kan ta ut mer för att överföra domäner som det inte lätt stöder ännu eller som är “registerpremie”..

Googles webbplatser mot WordPressOm du äger många domäner kan det vara oerhört frustrerande om du känner behovet av att ha dem alla på ett ställe. För att se om alla dina TLD-tillägg stöds, kontrollera planerna och prissättningen som är länkad ovan.

Om du någonsin stöter på ett problem under en överföring skulle det vara en bra tid att prova det underbara stödet som erbjuds av Google Domäner. Om det händer under telefonens öppettider kan du räkna med att ringa support och chatta med en supporttekniker inom några minuter.

Att lösa problem som detta är något som Google utmärker sig för. Det faktum att de erbjuder denna nivå av telefonsupport för en domänregistreringstjänst är en unik och välkommen funktion.

En annan sista anmärkning om domänöverföringar: det finns inget bulköverföringsverktyg precis som det inte finns något bulkregistreringsverktyg. Du måste flytta över och skicka information för var och en av dina domäner en efter en.

Google Domains För- och nackdelar

Google-domäner erbjuder mycket för en konkurrenskraftig hastighet när det gäller registrering av domännamn. Detta är ett program som skulle kunna expandera mycket över tid, men det är mer än bara potential, det är något som fungerar på en mycket hög nivå även om det fortfarande finns i Beta.

Det finns många positiva effekter med detta program, och prissättningen är inte sämre än med någon av de mest populära domännamnregistrarna. I vissa fall är det till och med lite bättre för de populäraste TLD: erna.

De viktigaste förringande faktorerna är hur begränsat programmet är. Även om det finns i Beta, är detta en tjänst som endast finns i cirka 15 länder och som inte stöder integration med de flesta stora webbhotellleverantörer.

Att välja att registrera din domän på Google Domains och sedan leta efter ett annat värdföretag från tredje part lägger till ett lager av komplexitet som de flesta bara inte vill eller behöver. Om du till exempel registrerar dig hos BlueHost (en partner med jämförbar prissättning) och väljer deras värd, är allt på ett ställe, och allt du förlorar är gratis WHOIS sekretessregistrering och enkel G Suite-integration.

I slutändan, om de tillagda stegen är värda det för dig, gå till det. Sekretess blir viktigare för dagen, och vem vet, Google Domains kan växa till en mycket mer inflytelserik produkt med tiden.

Fördelar

Nackdelar

 • Integration med G Suite
 • 100 anpassade e-postadresser per domän
 • 100 underdomäner per domän
 • WHOIS integritet och säkerhet
 • Med stöd av Google-varumärket
 • Utmärkt kundsupport för alla via telefon, chat eller e-post
 • Första chansen att registrera flera nya toppnivådomäner
 • Det finns billigare alternativ där ute
 • Endast 15 tillgängliga länder
 • Google Domains är ett Betaprogram så överlevnad är inte garanterat

Google Domains är en av de bästa registratorerna men…

Mycket mark har täckts i den här granskningen av Google-domäner. Det är dock värt att sammanfatta de viktigaste punkterna.

Först är Google-domäner, med risk för att det låter redundant, ett Betaprogram och har varit det i ganska många år. Ja, Google verkar vilja utveckla nya saker och hålla dem under utveckling ett tag, men de har också slagit en hel del program genom åren, till och med anständiga och mellersta program.

Medan det ser ut som om Google Domains är här för att stanna vid denna punkt, finns det alltid chansen att det skulle hamna skrotat och aldrig nå det till en fullständig utgåva. Om det dock händer, kommer det troligtvis att finnas mycket tid och stöd som är dedikerade för att få alla användare migrerade till andra registratorer.

Även om det inte är riskabelt att välja att gå med Google-domäner, har det mer upp och lite att förlora om du inte vill ha en billigare registrator.

Att komma in nu kan dessutom göra det lättare att integrera alla nya funktioner som kan läggas till inom en snar framtid.

Våra Google-domäner granskar slutbetyg

Google är ett pålitligt namn med ett rykte som nästan är stort. De är ett av världens största företag och hanterar världens mest populära sökmotor.

Med tanke på det, varför är domänregistreringstjänsten så relativt okänd? Är det till och med värt att undersöka? Kort sagt, “ja”. Om du bryr dig om sekretess och vill satsa på Google, är Google Domäner värt att spendera lite tid på att överväga.

Vi tilldelar 4,5 av 5 stjärnor

Redaktörens betyg

4,5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map