Hur man köper billiga domäner: 10 billigaste domännamnsregistratorer

När du försöker ta sig ur startblocken med en webbplats kommer ibland pris och pris bara att vara din primära oro. I dessa situationer vill du börja shoppa för billiga domäner för att hålla dina kostnader låga.


Om du bara lär dig att skapa en webbplats för första gången är det inte en promenad i parken att hitta domännamn till låg kostnad. Det finns ett praktiskt taget obegränsat antal tjänster som lovar de billigaste domänerna.

Innan du köper någon domän, bör du utbilda dig till rudimenten. Först och främst. Vad är ett domännamn? Många använder termen omväxlande med en webbplats, men det är inte helt korrekt.

Den här guiden kommer att presentera några av de bästa alternativen och gå sedan in på några tips för vad du ska utvärdera när du söker billiga domännamn. Konventionell visdom dikterar naturligtvis att du får det du betalar för det mesta. Gäller det adage för en lågkostnadsdomän, där det kan vara frestande att gå med det billigaste domänregistreringsföretaget för att sänka kostnaderna?

För att ta reda på det måste vi också väga fördelar och nackdelar med att köpa de billigaste domänerna. Det har sina fördelar, säkert, men vissa nackdelar också.

När vi tittar på de olika registratorerna som finns ute. Vi granskar vad de erbjuder och vad kunder säger om dem. Med all lycka kommer svaren att låta oss veta om att gå med en billig domänregistrator är lika effektiv som alla andra.

HostGator-logotypen

Vårt nummer 1: Skaffa en GRATIS domän & högst rankade värd för så lite som $ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Här är de billigaste platserna att köpa domännamn

Var man kan köpa billiga domäner

 • Hostgator
 • Hostpapa
 • Namecheap
 • Bluehost
 • 1&1 jonos
 • Kör pappa
 • Registrera
 • Network
 • Gandi.net
 • I rörelse
 • Siteground

Låt oss ta en titt på vad vi tycker är bäst.

HostGator-logotypenHostGator har varit i värdbranschen länge, och en del av den tjänsten har levererat de billigaste domänerna som de möjligen kan.

Anledningen till att vi lägger dessa killar upp är att du kan få domännamnet för ingenting med HostGator så länge du är värd med det.

Om du är på marknaden för att få värd efter att du har köpt en prisvärd domän kan du kringgå extraarbetet och få allt i ett från dessa killar.

HostPapa-logotypHostpapa är en annan stor värdtjänst som också erbjuder värdtjänst och som låter användare registrera domäner. Deras priser är jämförbara med GoDaddy, och de har vunnit några priser också.

På ytan är de användarvänliga. Kunderna rapporterar emellertid att de använder prissättningstrick för att pressa ut extra pengar från användarna. Det mest framträdande är låg initial prissättning som ballonger till en mycket högre takt efter den introduktionsperiodens slut.

Du kan också få ett domännamn gratis här med dessa killar för tillfället om du också behöver vara värd, och när du väl har kommit igång kan du kolla in vår hemsida guide om hur du startar en blogg om du behöver mer hjälp.

NameCheap-logotypDetta är ett annat stort namn, och de har “billiga” rätt i titeln! Detta är förmodligen en av de bästa domänregistratorerna att gå till om du behöver flera domäner och inte bara vill få ett namn för ingenting med din webbhotell.

NameCheap (som du kanske gissat från namnet) är ledande inom domännamnsbranschen och en av de billigaste platserna att gå.

Gratis domän med värd

De erbjuder lägre priser än både Hostpapa och GoDaddy (De hävdar att de kan få dig en “.com” för så låga som $ 8,88 / år.) Deras fokus är främst domäner, inte värd, och de verkar ha bättre övergripande recensioner än konkurrenter på det än i deras värd- och säkerhetstjänster.

Deras tjänst är enkel och enkel. De gör det också enkelt att överföra domäner när du känner att tiden är rätt. De har sin del av klagomål, men du kan sammanfatta majoriteten av åsikter som, “åtminstone de är inte lika dåliga som GoDaddy.”

En progranskning från BestHostNews är mestadels positiv. De berömmer NameCheaps pålitliga service och support. De gillade alternativet för försäljning och integration och gav dem till och med ett “Editor’s Choice.”

De var också snabba att påpeka några negativa, som återbetalningsgarantin och värdeplanbegränsningar. De noterade att det inte var ett “WOW, du måste vara värd hos dem”, men det var svårt att hitta mycket av något negativt att säga om dem.

Kundrecensioner verkar stödja de flesta av dessa påståenden. En majoritet av WebHostingGeeks betyg är positiva, med en genomsnittlig nivå på 3,5 stjärnor. Många klienter tycker om enkel användning och enkel domänregistreringsprocess.

Det är dock inte alla lysande recensioner. En stickpunkt tycks vara några av NameCheaps faktureringsmetoder. I synnerhet finns det ett överflöd av klagomål om “svår att skaka” automatisk förnyelse “, spikar i avgifter och att hålla domännamn i gisslan.

Recensioner från WhoIsHostingThis? bekräfta detta. De är mest positiva, med några få grepp om fakturering och avgifter.

BlueHost är ännu en stor spelare i värdindukturen med låga priser, inte bara på sina värdpaket, utan också på nästan alla typer av domännamn (och detta inkluderar att få ett billigt premium-domännamn) du behöver.

Årsavgiften är ett element du inte bör bortse från, och BlueHost lyser i detta område med en .com som faller in på $ 11,99 per år.

Ionos 1 & 1-logotyp1&1 lovar användare den “perfekta domänen.” Per deras webbplats erbjuder de en “.com” -domän för $ 0,99 / år som ett introduktionserbjudande för nya kunder. Det finstilta avslöjar att priset dock går upp till $ 14,99 / år för efterföljande år.

PCMag verkar ha en bra åsikt om dem. De betygsätter tjänsten som “utmärkt.” Från deras recension:

”1&1 är en prisvärd webbhotell som erbjuder rika verktyg för skapande av webbplatser, solid support och imponerande drifttid. Det är vårt bästa val om du behöver WordPress-värd. ”

Det måste finnas något av en trend med att överskatta värdet av vissa domänregistratorer och värdtjänster på PCMag, för kommentarerna är inte nästan lika gynnsamma.

“Detta är WORST-domänregisterföretaget online idag”, säger en kommentator. “Undvik dessa idioter helt,” kommenterar en annan.

WebHostingGeeks recensioner är lika bitande. Den genomsnittliga poängen är knappt två stjärnor. Återigen har skrupelfri fakturering och skuggiga affärsmetoder förtjänat många av dem.

“FÅ INTE BESLUTA MED dessa krokar!” säger en eftertrycklig granskare. Uppenbarligen skulle de inte låta honom avbryta hans konto. När han vägrade anklagelserna satte de en insamlingsagent efter honom.

En annan noterar att de är “billiga för en anledning.” De hävdar att kundservice var oförskämd, ohjälpsam och vanligt oärlig när det gällde deras affärer.

Tidigare användare har till och med tagit konsumentfrågor för att sända sina klagomål. 43 recensioner och ett genomsnittligt betyg på en stjärna.

GoDaddy-logotypEtt av de största och dåligaste namnen där ute, GoDaddy har funnits länge och har hjälpt över 38 miljoner webbplatser att komma igång.

De erbjuder också webbhotell såväl som domäner om du behöver en plats för din webbplats efter att du har registrerat domännamnet. De är verkligen billiga. Det är lätt att komma igång och de är en pålitlig tjänst.

Det finns dock några nackdelar, nämligen de ständiga försöken att sälja potentiella kunder. Det finns gott om klagomål om deras policy för automatisk förnyelse och dolda avgifter. De gör det också svårt att lämna om du vill göra en domännamnöverföring.

För domänregistrering, för en “.com”, erbjuder de en introduktionsfrekvens på $ 2,99 / år om du registrerar dig för två år. Efter det går dock priset upp till $ 19,99 / år!

De erbjuder vissa “gratis extra” som DNS-kontroll, vidarebefordran av domäner och domänlåsning.

GoDaddy är också en webbhotell. De erbjuder ett antal paket för att tillgodose kunder med olika användarkrav. De har också e-post och marknadsföringsassistans för dem som behöver det.

Vad tycker allmänheten? PCMags professionella granskning är ganska gynnsam. “Redaktörens betyg” är “Utmärkt.” De noterar att GoDaddy är “en funktionspakad webbhotelltjänst som kan skryta med bunnsäkert drifttid, utmärkt kundtjänst och även flexibla verktyg för webbbyggnad”, vilket kvalificerar att endast “några få utelämnanden hindrar det från att vinna en Editors ‘Choice Award ”För sina tjänster

Kundrecensioner berättar också en annan historia. Kommentarer till PCMag-artikeln är de som säljs för remissavgifter. En kommentator, Fabio uttrycker det så tydligt som möjligt, “Vem som helst med viss erfarenhet av branschen kommer att säga att detta förmodligen är en av världens värsta värdar.”

WebHostingGeeks har totalt 578 recensioner av GoDaddy. Av dessa recensioner är 233 enstjärniga och 196 tvåstjärniga betyg.

Valgranskningstitlarna inkluderar ”Oärliga och obehagliga med obehag” och ”OÄSTON, SNEAKY, SHYSTERS!” Kärnan hos många kundklagomål verkar vara att GoDaddy bara är i det för pengarna.

En kund berättar om hur GoDaddy försökte ta ut honom för någon annans förnyelseavgift. Han hävdar att de gick så långt som att lämna in falska handlingar till hans kreditkortsföretag för att stödja anklagelserna.

En annan kund berättar om hur de tredubblade hans förnyelsepris, ställde in hans konto för att automatiskt förnya sig utan hans samtycke och gjorde det så svårt som möjligt för honom att få hans domän överfört någon annanstans.

Författarmedia har en solid lista över varför de känner att GoDaddy bara inte är värt det, med titeln 6+ skäl till varför författare ska undvika GoDaddy. Listan speglar många konsumentklagomål. Dålig service, prissättning och användarvänlighet hör till de uppfattade misslyckandena.

Sedan fanns Forbes skandalösa borttagning, “5 skäl till att du ska lämna GoDaddy (och hur)”. De beskriver företagets ”oetiska affärsmetoder” och ger alternativ till att använda tjänsten.

WhoIsHostingThis? har några positiva recensioner, men medianvärdet där borta är fortfarande bara tre stjärnor. Det finns fortfarande många grepp om dåliga kundservicerfaringar och fruktansvärt stöd.

Jämför inte så billiga domänregistreringstjänster

Det är kanske inte din hastighet att få domänregistrering till det billigaste priset. Det finns många andra tjänster som, även om de kan verka dyrare i förväg, kan erbjuda sina kunder mer.

Gandi.net-logotypDeras tagline är “No Bullshit.” De erbjuder en “.com” toppdomän för $ 15,00 / år. Jämförbart med vad du betalar med en billig tjänst när introfrekvensen löper ut. Gandi har en rad andra populära TLD: er och låter användare också beställa kommande.

Comparakeets professionella granskning konstaterar att även om tjänsten har några mindre problem (språkbarriären), är prissättningen rättvis, och åtagandet att hålla sig klart från irriterande försäljning och annonser verkar äkta. Gandi.net skapade också LifeHacker-listan, Fem bästa domännamnsregistratorer.

Kundrecensionerna av Gandi är mestadels positiva. De kommenterar att tjänsten är enkel. Kunderna verkar nöjda med att de kan få vad de vill utan drama.

FirstSiteGuide noterar att de är en av de äldsta registratorerna som godkänts av ICANN. De rangordnar sina priser som mitt på vägen. Det genomsnittliga betyget är för närvarande 4,5 / 5.

InMotion Hosting-logotypenLiksom Gandi.net verkar den här tjänsten avsikt att ge kunderna bara vad de begär. En “.com” TLD går för $ 14,99 / år, standard för de mer “dyra” tjänsterna.

PCMag godkänner och säger att InMotion är “en funktionsstapelad webbhotell som erbjuder många attraktiva funktioner.” De är dock inte säkra på om det är det bästa av det bästa, eftersom de hävdar “några problem håller den från att vara den bästa hunden.”

Kunderna verkar för sin del njuta av InMotion. Även om de öppet erkänner att tjänsten lider av problem då och då, rapporterar de glatt att kundservice är vänlig och problemen löses ofta snabbt.

“Artigt, professionellt stöd gör InMotion till ett utmärkt val”, verkar det som om det är den vanligaste känslan.

Över på WebHostingGeeks är det genomsnittliga betyget 4,5. Många kunder tror att, om något, InMotion är underskattad. De berömmer hela tiden den höga nivån på kundsupport och professionalism.

WhoIsHostingThis, en annan välkänd recension webbplats håller med, med konsensusbetyget på deras webbplats sitter vid 4/5. Även om användare har noterat vissa problem med mer avancerade funktioner, om du bara försöker få en domän registrerad, verkar det här alternativet vara solid.

Billiga domäner: grunderna

billigaste domännamn för din webbplatsEtt domännamn är en representation av en IP-adress (Internet Protocol). Varje domän har ett suffix som separerar det i en av internet “toppnivå” -domäner. Exempel är “.gov,” “.com” eller “. Edu” som du hittar i slutet av en webbplats.

ICANN, International Corporation For Assigned Names And Numbers, har en omfattande lista över alla toppnivådomäner där ute om du är intresserad.

När du skriver ett domännamn i din webbläsare spårar webbläsaren den tillhörande IP-adressen. Du kommer sedan till motsvarande webbplats. Eftersom domäner är lättare att komma ihåg än långa strängar med nummer ger de bekvämligheten när du navigerar på webben.

GoDaddy har en ganska bra uppdelning av ämnet i den här videon:

Som nämnts tidigare är en domän som en adress som ger dig platsen där du vill åka på webben. Webbplatsen är det faktiska innehållet som du letar efter. Värdtjänsten eller servern är platsen där innehållet finns.

I många fall kommer värdtjänster också att du kan välja en domän och sedan köpa genom dem, men du behöver inte alltid göra det. Du kan välja att köpa en billig domän från en tjänst, bygga din webbplats på egen hand och sedan ha en annan tjänst som är värd för webbplatsen åt dig. Det beror på vad som passar bäst för dina individuella mål.

Skriv “Billiga domännamn” i en sökmotor så ser du ett antal priser utan mycket sammanhang. Vilken av dessa är verklig, och vad anses vara billigt? För att veta det måste du överväga vad som går in på priset för ett domännamn.

Det är den första registreringen, som är det pris du betalar på förhand. Detta pris täcker vanligtvis det första året av din domän och kan variera från $ 0,99 till $ 13,00 i genomsnitt.

De billigare kommer vanligtvis med hjälp av en kupongkod eller några bakom kulisserna, så du kan behöva läsa noggrant innan du väljer en.

Efter att den första årstiden är slut måste du betala en förnyelseavgift varje år för att hålla fast vid ditt domännamn, vanligtvis minus eventuella rabatter du fick det första året. Denna årliga avgift varierar mellan $ 10,00 och $ 15,00 i de flesta fall. Du kan förvänta dig att betala $ 9,00- $ 20,00 per år som den låga delen för din domän.

Tänk på att detta bara är priset för namnförnyelser. Det täcker inte värdavgifter eller extra omkostnader som följer med att köra en webbplats.

När du utvärderar tjänsterna som erbjuder billiga domäner måste du kontrollera om du får det värde du behöver. Här är vad du ska leta efter vid början:

Ackreditering: ICANN upprätthåller en lista över ackrediterade domännamnsregistratorer i ett försök att hålla saker uppdaterade. Alla tjänster som är ackrediterade av ICANN “uppfyller alla tekniska, operativa och ekonomiska kriterier som krävs för att kvalificera sig som registrarverksamhet,”Förment.

Du kan se Registrareaccrediteringsavtalen för att lära dig mer om vad ICANN kräver av registratorer. Kolla in den här länken för att se det aktuella ansvaret för varje registrator. Du kan också se listan över för närvarande ackrediterade registratorer här.

Rykte: ICANN hjälper till att upprätthålla en standard för ansvarighet, men vissa mindre än ansedda tjänster kan fortfarande glida genom sprickorna. För att se till att du inte blir fleeced när du köper en domän billigt, bör du göra en bakgrundskontroll.

Du vill hitta en tjänst som har etablerat sig. Se hur länge de har varit i branschen. Kontrollera recensioner från tidigare kunder. Slå upp deras rykte med Better Business Bureau. Allt du kan göra för att fastställa deras tillförlitlighet är ett plus.

Integritet: När du registrerar din domän går information om vem du är in i en databas. Hur mycket av dina personuppgifter vill du vara tillgänglig? Du bör kontakta en tjänst för att se om de döljer dina uppgifter så mycket som möjligt.

Stöd: Kommer tjänsten du väljer bara att erbjuda barben för att registrera din domän? Kommer de att ta på sig ytterligare uppgifter för dig som namnserver och whois administration?

Kommer de att ge stöd om det finns problem? Kan du komma i kontakt med dem via telefon, e-post etc.? Du vill se till att du inte behöver skydda dig själv i en nödsituation.

Bara för att det kommer att vara en billig domän betyder inte att det måste vara en dålig domän. Det finns riktlinjer att följa när du väljer ett domännamn. GoDaddy, Moz och Entrepreneur har alla listor som du kan hänvisa till. Här är några av de viktigaste aspekterna att titta på innan du skyndar på att köpa en billig domän:

Domännamnet bör vara lätt att komma ihåg: Detta betyder att välja ett domännamn som är kort, enkelt att uttala och lätt att skriva. Du bör undvika saker som bindestreck och siffror. Ju lättare det är för någon att säga högt, desto lättare är det för dem att komma ihåg och skriva in det när de vill besöka.

Domännamnet ska vara relevant: Om det finns ett nyckelord som länkar till ditt företag eller din tjänst kan du försöka integrera det. Om du är en lokal dräkt kan du ta med din stad i namnet. Varumärke det till din organisation om möjligt.

Du vill inte kliva på någons tår: Detta innebär ingen intrång i upphovsrätten. Gör dina läxor för att se om det du har brainstormat verkligen är någon annans idé. Du vill förmodligen inte hamna i något lagligt varmt vatten, så det här steget är extra viktigt.

Kolla WHOIS för att se vad som har tagits: WHOIS-databasen visar vad som är tillgängligt och vad som inte är det. Det är viktigt att hänvisa här för att ta reda på om du kan använda killerens domännamn som du har utformat.

Använd en domännamngenerator om du har kort idéer: Ingen skam här, bara anslut några nyckelord och låt teknik göra jobbet för dig. NameMesh och NameBoy är ett par favoriter som är lätta att använda. De kan också ge förslag som är inriktade på specifika syften.

Som med alla ansträngningar finns det fällor du kan falla i om du inte har erfarenhet. Skrupelfria registratorer kommer att försöka skilja dig från dina hårt förvärvade dollar med skuggiga praxis. Se till att du läser det finstilta för att undvika:

WHOIS databas-trick: Du kommer ihåg att WHOIS-databasen har ett register över din registrerade domän och vissa personuppgifter. Efter att du har registrerat din domän kommer vissa företag att försöka debitera dig för att du redigerar den informationen om det finns fel eller om något behöver uppdateras.

Vissa erbjuder “integritetstjänster”, som lovar att dölja din information för ett pris. Det de inte berättar för dig är att de ersätter sin information i registret. Om det handlar om en tvist, så är lagen ögon den domänen är deras, och inte din.

De mest olämpliga tjänsterna kommer att stjäla din personliga information och sälja den till högstbjudande. Du är inte längre din kund; du blir en produkt för dem att auktionera ut för mer vinster. Bäst förbereda för angrepp av skräppost och robocalls.

Domänslamming: Detta används ofta som en knep för att få en användare att omedvetet byta registrator. En tredje part kommer att skicka e-postmeddelanden till dig som överförs meddelanden som är förklädda som en räkning eller ett förnyelsemeddelande. Om du svarar på denna bedrägliga anteckning kommer du att överföra din domän till en annan registrator, och du blir “smälld” med högre avgifter som du inte förutsåg.

Räknaren för Domain Slamming är Registrar Lock. Detta hindrar någon från att överföra din domän men kommer med sin egen uppsättning problem. En registrator kan vägra att stänga av låset och hålla dig “gisslan” om du vill överföra din domän någon annanstans.

Ibland tillåter de dig att överföra domäner, sedan vända dig och slå dig med en överföringsavgift som är många gånger vad du betalade för att registrera dig i första hand. Det är uppenbart oetiskt. Du kan ofta lösa det med ett samtal till ditt kreditkortsföretag, eftersom avgiften bryter mot ICANN-reglerna för domänöverföringar.

Du måste balansera flera faktorer när du startar din webbplats. Det finns en hel mängd företag som lovar mycket när det gäller billiga domäner, men verkar vara mer avsiktliga på nickel-och-diming-kunder än att tillhandahålla adekvat registrering utan krusiduller. Om du är osäker, leta efter en återbetalningsgaranti.

Om du bara vill registrera en domän till det lägsta priset, hittar du antagligen det du letar efter med NameCheap. De erbjuder grundläggande domännamnsregistrering (eller till och med premiumdomäner vid behov) tillsammans med gratis privata registreringstjänster för att hålla din information bevakad. Om du håller på med det, låt oss lära oss lite mer.

Uppsidan till billig domänregistrering

billig domänregistrering

Tummen för billig domänregistreringDet är helt klart priset. Jämför $ 14,99 per år som du skulle betala för en “.com” med Hover med den låga kostnaden på $ 8,88 / år med NameCheap. Du måste ha ett domännamn för att växa din webbplats till något varumärke. Kan också stödja din ficka och få den till ett så lågt pris som möjligt, rätt?

Låt oss se…

Potentiella nackdelar till billig domänregistrering

Kanske inte. Det finns några anledningar till att du kanske vill ompröva en billig domän. Den första är att den kanske inte är så billig som du först trodde.

Vissa registratorer utnyttjar prissättningar för att ansluta dig till en introduktionsfrekvens som låter rimligt. Den kursen, som du kanske redan har draget, skyrockets senare, vilket lämnar dig inlåst till ett pris som du aldrig enats om.

Många kunder klagar över billigare tjänster som besvärar dem med aggressiva uppsäljningar. Allt klienten vill ha är att registrera en domän, men vissa registratorer är avsedda att extrahera så mycket pengar från sina kunder som möjligt med “förmåner” som är av tvivelaktigt värde.

Vissa registratorer tar bara upp dolda avgifter för tjänster du inte begärde. När det är dags att förnya, kommer du att hitta dig själv på kroken för mer än du förhandlat för, och lite ansträngning för att ursäkta dig själv från situationen.

Det beror tyvärr på att många billigare domänregistratorer gör det notoriskt svårt att överföra din domän. De kommer också att dölja alternativ för “automatisk förnyelse” i dina användarvillkor, vilket gör att du inte är medveten om att du betalar för saker tills du bestämmer dig för att kontrollera din räkning mer detaljerat.

Sedan finns det skräckhistorierna. Några om förtvivlad kundservice som gör det så svårt som möjligt att komma ur ett kontrakt. Andra om kunder som fick sina webbplatser eller domäner stulna efter att ha försökt avbryta sin tjänst. Andra som fortfarande handlar om de oändliga run-around-kunderna måste gå igång för att hantera alla grundläggande behov.

Tummen ner för de billigaste domänernaOm du letar efter ytterligare tjänster och support kan du hitta en billig registrator som saknas. Även om många kommer att erbjuda grunder som hosting och e-post, gör de inte alla jobbet bra.

Från dålig säkerhet till knappt funktionell WordPress-integration är listan över klagomål lång.

Det är inte för att säga att dåliga saker inte kan hända med en dyrare registrator. De verkar dock hända oftare med en billig. Är det dock hela tiden? Visst måste det finnas något hopp om du vill gå den billiga domänregistreringsvägen?

Hur staplas den billigaste domänregistreringen upp?

Det finns många billiga tjänster du kan använda om du bara försöker registrera en domän i kort ordning. Var bara försiktig så att du inte går med en som har plågat kunder med skuggig praxis.

Du kan hitta dåliga recensioner för alla företag. Det är lätt för en orimligt upprörd kund att gå över till Reddit eller PissedConsumer och låta ett företag ha det så låt inte det svaja dig hela tiden såvida inte internet sväller med recensioner som det här för domänregistratorn du tittar på.

Tänk också på att de till synes dyrare tjänsterna i vissa fall kommer att kosta dig samma som (eller mindre än) de som marknadsförs som mer prisvärda, så gör din forskning i förväg för att hitta den som kommer att passa dina behov bäst.

HostGator-logotypen

Vårt nummer 1: Skaffa en GRATIS domän & högst rankade värd för så lite som $ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Vanliga frågor

Vad är den bästa webbplatsen för att köpa ett domännamn?

Det finns en hel del alternativ som vi gillar inklusive:

 • HostGator (specialerbjudande med kod “startblogg”)
 • HostPapa (specialerbjudande på vår länk)
 • Namecheap
 • Bluehost
 • 1&1 jonos
 • Kör pappa
 • Registrera
 • Network
 • Gandi.net
 • I rörelse
 • Siteground
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map