Hvordan velge et domenenavn som du vil elske!

For de kreative medlemmene i samfunnet vårt er det ikke så viktig å tenke på hvordan de skal velge et domenenavn før de oppretter en blogg. De kan drømme opp den perfekte ideen for et merke eller en bedrift og få det til å se ut som barns lek.


Hvis du regner deg blant dette segmentet av befolkningen, gratulerer. Hvis du ikke gjør det, kan det hende du har hjulpet hjernen din og prøvd å kjøpe et flott domenenavn for nettstedet ditt.

Det er imidlertid metoder for å velge et domenenavn som kan eliminere bryet. Denne guiden leder deg gjennom hvordan du velger ditt domenenavn når du starter en blogg på riktig måte.

Her er hvordan du velger et domenenavn

Du har sikkert sett guider som beskriver “X-regler for valg av domenenavn”, mange nettsteder har dem. Spesifikasjonene varierer, men det er noen vanlige temaer som er verdt å utforske.

Hvordan velge et domenenavn

Dette betyr at domenet skal være kort, lett å skrive og ha en tydelig uttale. Potensielle besøkende kunne glemme et komplisert navn. De vil sikkert ødelegge en lang med flere mulige stavemåter. Å holde det kort gjør det minneverdig.

Forbeholdet er at du ikke bør gjøre det så kort at det mister minneverdigheten. Å balansere disse faktorene er avgjørende for å utvikle et riktig domenenavn.

Du må huske at det vil være tidspunkter hvor folk vil trenge å skrive inn domenenavnet ditt via en nettleser, selv om mest trafikk kommer fra søk i disse dager. Hvem vil til og med tenke på å skrive et domenenavn med 36 karakterer, i håp om at de ikke gjør en feil og må starte på nytt?

Husk at hvert eneste bokstav må være korrekt, ellers kommer ikke nettstedet ditt opp – med mindre du selvfølgelig har kjøpt alle mulige varianter av navnet. Imidlertid er det nesten umulig å forutsi enhver potensiell stavefeil. Det er bedre å bare holde det enkelt.

Bli med på GRATIS trening

Ønsker du å lære hvordan du bygger 6 myndigheters nettsteder?

Bli med på denne gratis opplæringen til…

 • Endelig har en velprøvd metode for å finne lønnsomme nisjer
 • Få tilgang til en idiotsikker metoden for søkeordforskning
 • Lær hvordan du kan outsource kvalitetsinnhold
 • Lær hvordan du bygger lenker til hvit hatt til nettstedet ditt uten hodepine

Når det er mulig, må du sørge for at navnet ditt formidler essensen av nettstedet ditt. Et spill på ord er bra fordi det gjør navnet minneverdig. Men ikke bli glad i det. Å legge til ting som tall og spesialtegn gjør navnet komplisert.

Når folk lett kan si et ord, er det mindre vanskelig å huske. Det er et fenomen som kalles prosessering av flytende, der mennesker har en tendens til å forholde seg lettere til ting de kan si uten problemer. Hvis du velger et domenenavn du må stave når du prøver å formidle det i samtale, vil du få problemer. Forresten, dette kan variere etter region og land. Ta kulturelle hensyn når du tar et valg.

I det minste når vi snakker om hvordan du velger et domenenavn. Når du kommer opp med et domenenavn, bør domenet ditt gjenspeile virksomheten din. Du trenger ikke å kaste hvert nøkkelord i miksen.

Les over Mozs guide for domenenavn. De er en sterk sak for å riste seg helt fra nøkkelord. Flere og flere skifter søkemotorer fokus fra søkeordmålrettede domener. De ser også ostete ut, som om du prøver for hardt for å tiltrekke besøkende.

Det er viktigere å fokusere på å bygge et navn som vil resonere. Du vil ha noe som vil skape kraftfull merkevare anerkjennelse blant besøkende. I stedet for å bruke nøkkelord, kan du knytte en tilknytning mellom merkevaren og bedriften din.

Gratis domene med hosting

Hvis det eksakte forretningsnavnet ikke er tilgjengelig, kan det hende du må bli litt kreativ. Det er et par ruter du kan følge. Noen markedsføringseksperter vil fortelle deg å få et “.com” toppdomene (TLD) for enhver pris. Å få ditt faktiske navn med “.biz” eller “.info” er imidlertid et bedre grep.

Hvis det ikke er mulig heller, gå etter noe som beskriver hva du gjør. La oss si at du reparerer datamaskiner i Oakland. Gå for OaklandComputerRepair.biz. I tillegg til å beskrive virksomheten din, står det hvor du befinner deg. Dette valget inneholder også nøkkelord noen i Oakland kan skrive inn i en søkemotor når de leter etter en datamaskinreparasjonstjeneste.

Den første tingen å huske på når du velger domenenavnsutvidelser, er at suffikset på slutten av domenenavnet kommer til å inngå i prosessen.. Noen tankeskoler sier bør du favorisere “.com” -utvidelser. Dette er grunnen til at de er mest gjenkjennelige og pålitelige. De vil gi deg flere besøkende og mer respekt.

Andre føler at konkurransen om å sikre et godt “.com” er for hard. De hevder også at det er viktig å sørge for at toppnivådomenet “fungerer” for bedriften din. Hvis du føler det samme, kan du prøve å bruke en av de mange andre tilgjengelige TLD-er.

For eksempel kan du bruke “.foto” hvis du tar bilder. Alternativt kan en musikalsk handling avslutte deres domene med “.band” for å drive poenget hjem.

Det er mange lignende, beskrivende TLDer du kan velge mellom. Du kan sjekke en liste over hva som er tilgjengelig her.

Du må gjøre leksene dine på forhånd for å sikre at du ikke tråkker på andres tær.

Dette går ut over å unngå navn som allerede er der ute. Hvis navnet ditt er “likt nok” til å forvirre den gjennomsnittlige forbrukeren, kan du være på kroken. De juridiske straffene er noen ganger harde, så du vil unngå saksøkt.

Gründer, Legal Zoom og Nolo har ressurser på å unngå brudd på varemerker. Du kan også sjekke domenenavnsrettigheter for å lære mer om hva som er viktig i denne forbindelse.

Vær klar til å gå gjennom flere ideer. Siden du ikke vil havne i retten, bør du forberede deg på flere runder med idédugnad. Det er fullt mulig at du drømmer om en god idé bare for å finne ut at den allerede er tatt. Fortvil ikke, bare fortsett til du tenker på et bedre navn.

Når det er noen få vanlige stavefeil for navnet, er det lurt å kjøpe dem. Dette vil hjelpe dine staveutfordrede kunder med å finne deg. Det vil også forhindre at et annet selskap utnytter stavefeil du har vært sårbar for pendling.

Trender kommer og går, men å holde det ekte er evig. Fangende setninger som bor i det sproglige området kan være bra i dag, men om fem år fra nå, når de har falt utenfor fordel (noen andre som er lei av ordet “omni”?), Vil de få virksomheten til å virke gammel og datert. Når det er sagt; Hvis uttrykket appellerer spesielt til målgruppen din, gå etter det.

Hvordan komme opp med et domenenavn

Hvordan komme opp med et domenenavnNår du føler at du forstår de grunnleggende retningslinjene, må du tenke på virksomheten din. Som nevnt tidligere, vil virksomheten diktere domenenavnet du velger.

La oss si at du bygger et WordPress-nettsted med det formål å gjennomgå fancy alkohol. Du kan prøve noe beskrivende, som “Boozereporter.com.” Det gjør ingen hemmelighet om hva du gjør og er relativt enkelt å huske. Den er imidlertid litt lang?

Du kan prøve å smelte sammen de to konseptene, for eksempel “Boozeport.com.” Det holder “sprit” i tittelen, men du har forkortet det til et enkelt ord for minneverdighet. Fortsatt kan noen synes det er for “på nesen.”

Du kan også prøve noe som er mer merkefokusert. I stedet for en grei beskrivelse, kan du knytte en tilknytning til alkohol. Noe som “Boozega” eller “Boozelyst.” De er hvert eneste ord, og hint på hva du gjør akkurat nok til at folk kan få bildet.

Har du innsnevret det? Flott, fortsett å lese!

Hvordan velge et godt domenenavn: tips om ideer

Velge et domenenavnDet er naturlig å treffe en vegg når du velger et domenenavn. Det er imidlertid mange tips fra eksperter for å få kreative juice til å renne. Det koker ofte ned til å komme i en sinnstilstand der du kan fokusere uten distraksjon.

Du bør sette klare mål og retningslinjer, men la litt spillerom når du får en god ide. Enten du velger å tenke på navn alene eller i gruppe, vil det å ha fokus være avgjørende for din innsats.

Ikke begynn å bekymre deg for å analysere hvert navn mens du går. Først er det bare å få ut navnene og skrive dem ned. Jo mer du må velge mellom, jo ​​bedre.

Når du har generert et overskudd av navnideer, må du begynne å trimme dem ned. Sammenlign hva du har kommet med kriteriene vi opprettet tidligere.

Er navnet kort nok? Er det fengende? Vil folk være i stand til å huske det? Det vil ta praksis, men du bør kunne vurdere disse funksjonene til du bestemmer deg for den som fungerer.

Noen ganger vil det imidlertid oppstå en situasjon der du har fullstendig tap for ideer. Ingen mengder brainstorming øker denne nedgangen. På dette tidspunktet er det på tide å bryte ut de avanserte triksene.

Dette er elektroniske verktøy med det uttrykkelige formålet å bidra til å komme opp med domenenavn. Du skriver inn nøkkelord eller uttrykk, generatoren spytter ut en liste med navn.

Noen ser det som skjære hjørner. I sannhet er bruk av navnegeneratorer et utmerket alternativ når du vil starte kreativiteten.

Du trenger ikke en gang å bruke navnene generatoren gir deg. Du kan bare skanne dem for å få tankene til å tenke på mulighetene.

Det er ganske mange der ute, la oss se på de mest populære alternativene.

Navn Mesh

“Ditt fantastiske domenenavn venter …” Det er ganske tagline. Name Mesh lar deg legge inn flere nøkkelord, atskilt med mellomrom. Deretter genererer du mulige navn og deler dem inn i kategorier:

 • Vanlige – Vanlige alternativer med run-of-the-mill TLDer
 • Nytt – Domenenavn med nyere TLDer
 • Short – Kombiner søkeordene dine med TLD-ene
 • Ekstra – Valg med obskure TLD-er
 • Lignende – Bruker en algoritme for å generere lignende alternativer
 • SEO – Oppretter SEO-spesifikke domener
 • Moro – Fokuserer på merkevareskaping
 • Mix – Blander ord til portmanteaus

I tråd med vårt tidligere tema for et nettsted om drikkevurderinger, leverte Name Mesh noen perler:

 • Beerboozle
 • Webooze
 • Wineroro

Panabee

Ingen pithy tagline her, men Panabee tilbyr et lignende domene generasjons premiss. Skriv inn nøkkelord, få et domenenavn.

De deler ikke ting ut i kategorier som Name Mesh. De viser deg imidlertid triksene de brukte for å komme frem til hvert navn. Disse inkluderer utelatelse, vedlegg og forhåndsbetaling av forskjellige bokstaver og sammenslåing av stavelser.

Når vi søkte etter navn på nettstedet ditt for anmeldelse av alkohol, har vi noen kule alternativer:

 • Numbeer
 • Winum
 • Boozemind

Panabee har også en “relaterte ord” -funksjon som vil bytte et av søkeordene dine med et lignende ord. Dette lar deg generere et bredere spekter av alternativer som kan være i nærheten av den første ideen din.

Andre gratis domenenavngeneratorer

Hvis du ikke får noe godt med Name Mesh eller Panabee, er det andre ruter du kan ta. Domain Name Soup, eller Lean Domain Search er bare et par av de andre verktøyene på nettet. Deres unike søkealternativer kan hjelpe deg med å komme med nye ideer.

Valg av domenenavn: konklusjon

Det kan være lurt å bruke timer på å generere et originalt navn på egen hånd. Du kan velge å gå rett etter domenenavngeneratoren. Uansett valg forblir prinsippene for hvordan du velger et domenenavn de samme.

Du må sørge for at domenet ditt blir et som inspirerer besøkende til å komme tilbake til nettstedet ditt. Det skal være minneverdig. Det skal representere merkevaren din. Det skal antyde hva du gjør, og det skal være unikt.

Sørg for å gi deg selv mange alternativer. Forbered deg på å kaste mange av dem til siden når du søker etter den rette. Se på hva andre gjør for inspirasjon, men hold deg på tå for å unngå juridiske problemer.

Hvis du følger disse grunnleggende forholdene eller ser noen gode fremgangsmåter her, bør du finne valg av et domene som er mindre stressende enn du hadde forventet. Når du har vurdert kostnaden for domenenavn og funnet det perfekte navnet, kan du følge guiden vår nedenfor for å kjøpe domenenavnet før noen andre gjør det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map