Pemalam Soalan Lazim Terbaik untuk WordPress: Panduan Muktamad

John Yray


John Yray

Menjawab setiap pertanyaan pengguna mengenai produk atau perkhidmatan anda boleh memakan masa dan tekanan. Daripada meletakkan lebih banyak masa dan sumber daya berharga anda ke dalam tugas, cukup buat halaman FAQ yang menangani semua masalah yang paling biasa. Sekiranya dilakukan dengan betul, anda akan mendapat ganjaran kerana kurang mendapat tentangan pembeli dan, semoga menjana lebih banyak penjualan.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan pemalam FAQ. Oleh itu, inilah masalah seterusnya, iaitu: apakah plugin Soalan Lazim terbaik untuk WordPress? Baiklah, jawapannya bergantung sepenuhnya kepada apa yang anda perlukan dan mahukan.

Jelas sekali, anda mahukan sesuatu yang membolehkan anda membuat perkara celaka bermula. ��

Selain daripada itu, mungkin anda mahukan sesuatu yang senang dipasang dan digunakan, kerana anda suka menjaga perkara yang mudah. Atau mungkin anda menginginkan sesuatu yang memberikan pilihan yang lebih mendalam yang dapat disesuaikan, jadi anda boleh mendapatkan kawalan sepenuhnya mengenai bagaimana ia menyatu dengan estetika laman web anda.

Pasti anda mahukan sesuatu yang membolehkan anda mengatur Q anda&Dengan kemas, jadi pengguna anda boleh mendapatkan jawapan tanpa perlu menghantar e-mel kepada anda untuknya.

Di antara banyak pilihan yang kadang-kadang membingungkan di luar sana, yang disenaraikan di bawah dapat melakukan semua yang disebutkan di atas, dan banyak lagi. Nikmati.

Berikut adalah pemalam FAQ terbaik untuk WordPress

Pemalam FAQ terbaik untuk WordPress

 • Pemalam FAQ utama
 • Pemalam Arconix
 • Pemalam WooCommerce
 • Accordion FAQ WordPress Plugin
 • Yith FAQ Plugin untuk WordPress

Pemalam FAQ Ultimate oleh reka bentuk Web EtoilePlugin Ultimate FAQ secara meluas dianggap sebagai plugin FAQ terbaik untuk WordPress dengan alasan yang baik. Ia membolehkan pengguna membuat bahagian FAQ yang indah dengan menggunakan 5 pilihan gaya yang berbeza. Anda bahkan boleh menyesuaikan sempadan, fon, warna dan ikon untuk menyatu dengan laman web anda dengan lebih semula jadi.

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

Pelawat laman web dapat menavigasi setiap FAQ dengan mudah kerana mereka disusun dengan rapi satu demi satu. Anda juga dapat menggunakan tag dan kategori sehingga pengguna anda melihat maklumat yang relevan, atau menggunakan bar carian untuk mencari jawapan dengan lebih cepat.

Ciri khas plugin responsif yang lain termasuk:

 • Susun atur gaya akordion membolehkan anda menukar dan meruntuhkan jawapan untuk Soalan Lazim
 • Papan pemuka statistik untuk melihat soalan dan jawapan apa yang paling sering dilihat oleh pengguna anda
 • Reka bentuk yang mesra pengguna dan intuitif memungkinkan penyatuan yang lancar dan navigasi pelanggan yang mudah
 • Reka bentuk responsif, yang pada dasarnya bermaksud ia akan meningkatkan bagaimana Q anda&Seperti yang terdapat di pelbagai peranti dan saiz skrin

Sekiranya anda mempunyai rancangan untuk mendapatkan lebih dari apa yang ditawarkan versi percuma, maka tingkatkan ke versi premium dengan bayaran sekali sebanyak $ 30. Sedikit lebih mahal (kerana apa-apa yang lebih daripada percuma) daripada kebanyakan pilihan dalam senarai ini, tetapi memberi anda lebih banyak, seperti:

 • Pilihan gaya tambahan untuk menjadikan bahagian FAQ kelihatan lebih baik
 • Keupayaan untuk menyusun semula Soalan Lazim melalui ciri seret dan lepas (membolehkan anda meletakkan Soalan Lazim yang lebih penting di bahagian atas senarai anda)
 • Pilihan untuk membolehkan pengguna mengemukakan soalan mereka sendiri di bahagian depan laman web WordPress anda
 • Penyatuan WooCommerce, kerana kadangkala produk memerlukan FAQ sendiri
 • Sokongan e-mel untuk pemula yang mungkin mempunyai pertanyaan sendiri untuk pembangun pemalam

Mempunyai lebih daripada satu laman web yang boleh memanfaatkan sesuatu seperti ini? Kemudian manfaatkan tawaran berikut: 5 lesen laman web dengan harga $ 114,95 atau 10 lesen laman web dengan harga $ 195,44.

Soalan Lazim Arconix oleh Tyche SoftwaresSekiranya anda lebih suka tidak mempunyai plugin WordPress yang terlalu kuat kerana anda boleh hidup tanpa faedah (atau mempunyai terlalu banyak ciri cenderung membingungkan anda seperti saya,) maka plugin Arconix FAQ adalah pilihan yang bagus untuk anda.

Plugin FAQ akordion yang disukai pengguna WordPress kerana keramahan dan kemampuan pengguna, Arconix memberi anda kekuatan untuk menggunakan kod pendek mudah untuk memaparkan FAQ anda hampir di mana sahaja di laman web anda.

Domain percuma dengan hosting

Ciri plugin Arconix FAQ yang lain termasuk:

 • Tambahkan soalan dan jawapan yang sering diajukan dengan mudah sebagai jenis catatan tersuai melalui papan pemuka WP
 • Kumpulan Soalan Lazim menggunakan tag semasa proses pembuatan FAQ
 • Tunjukkan atau sembunyikan Soalan Lazim menggunakan kotak jQuery atau akordion animasi
  Penampilan bergaya walaupun hanya dapat disesuaikan
 • “Kembali ke pautan teratas” di bahagian bawah Soalan Lazim, yang sesuai untuk laman web dengan senarai Soalan Lazim yang panjang
 • 100% percuma, jadi anda tidak akan rugi jika ternyata terlalu sederhana untuk keperluan sebenar anda

Tidak perlu dikatakan, plugin FAQ WooCommerce dibuat untuk penyatuan dengan produk WooCommerce. Alat ini akan membolehkan anda membina senarai Soalan Lazim di halaman yang berasingan, dan juga meletakkan Soalan Lazim pada halaman produk individu perniagaan anda..

Dengan plugin FAQ ringkas ini, pengguna WordPress boleh meletakkan borang pintar “ajukan soalan” pada setiap halaman produk, sehingga membolehkan pengunjung laman web mengajukan pertanyaan sebelum membeli. Ciri-ciri bagus lain yang perlu disebut termasuk:

 • Editor WYSIWYG untuk memformat Soalan Lazim dan menambahkan fail media untuk menjawab soalan pengguna dengan lebih baik
 • Kesesuaian, dengan 6 tema yang telah ditentukan untuk dipilih
 • Panel pentadbir pusat yang sesuai, di mana pengguna boleh menambah, mengedit, atau memadam Soalan Lazim
 • Fungsi seret dan lepas untuk mengubah susunan Soalan Lazim anda, jadi anda boleh meletakkan yang paling penting berhampiran bahagian atas senarai
 • Sokongan pelanggan bernilai 6 bulan, dengan pilihan untuk memanjangkannya hingga setahun dengan tambahan $ 5.25

Terdapat pembayaran sekali sebanyak $ 19 untuk lesen biasa, yang sah untuk digunakan oleh anda (atau pelanggan) dalam satu produk akhir yang tidak dikenakan bayaran bagi pengguna akhir. Kami juga mempunyai lesen lanjutan yang kini disatukan pada $ 80. Ini sah untuk digunakan oleh anda (atau pelanggan) dalam satu produk akhir di mana pengguna akhir boleh dikenakan bayaran.

Lihat pratonton di sini.

Accordion FAQ Plugin adalah pilihan yang lebih berpatutan bagi mereka yang menginginkan sesuatu yang mesra pengguna dan dilengkapi dengan ciri-ciri penting. Dengan itu, anda diberi kebebasan untuk menyesuaikan keseluruhan tampilan dan nuansa halaman FAQ anda melalui pemilihan saiz, ikon, warna dan jejari sempadan yang berbeza.

Lebih-lebih lagi, ini membolehkan anda memastikan kandungan anda tersusun menggunakan kategori dan mengutamakan urutan Soalan Lazim dengan fungsi susun semula dan tarik semula. Dan ya, seperti pemalam WordPress lain dalam senarai ini, terdapat banyak ciri lain yang perlu disebut juga, iaitu:

Pilihan untuk menukar antara gaya FAQ yang berbeza: senarai, akordeon dan blok akordeon
Pembuatan beberapa halaman Soalan Lazim, kerana satu halaman tidak mencukupi untuk pemikiran pelanggan anda yang ingin tahu
Dokumentasi yang sangat baik yang merangkumi segalanya dari pemasangan hingga persediaan
Sokongan pelanggan percuma (6 bulan, Isnin hingga Jumaat), sekiranya dokumentasi tidak cukup jelas, atau anda memerlukan bantuan untuk memperbaiki pepijat

Kos untuk lesen biasa akan menjadikan anda kembali $ 24.

Lihat pratonton di sini.

Pemalam FAQ Yith untuk WordPressPlugin FAQ Yith untuk WordPress mempunyai pelbagai ciri yang serupa dengan pilihan percuma dan berbayar yang dibincangkan dalam artikel ini. Ia mempunyai reka bentuk yang cantik dan intuitif yang membolehkan anda mengubah penampilannya sehingga tidak kelihatan aneh setelah pemasangan dan penyediaannya.

Menurut ulasan pengguna, produk ini senang disediakan dan lebih senang digunakan. Dengan harga $ 79.99 untuk langganan 1 tahun untuk satu laman web, mereka seperti Apple plugin FAQ.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak keuntungan dengan membeli langganan tahunan untuk 6 laman web pada harga $ 139.99 atau $ 199.99 untuk 30 laman web. Beberapa ciri yang dapat meyakinkan anda untuk memanfaatkan Yith termasuk:

 • Keserasian dengan kedai WooCommerce
 • Antara muka yang mesra pengguna untuk penyediaan dan penyesuaian penampilan susun atur
 • Gaya paparan berbeza untuk memenuhi selera anda yang mahal
 • Penapis kategori, supaya pengguna anda dapat melihat Soalan Lazim yang paling relevan dengan keperluan mereka
 • Bar carian, agar pengunjung laman web dapat dengan mudah mencari apa yang mereka cari dan membeli lebih banyak produk
 • Sokongan pelanggan dan kemas kini pemalam tanpa had (selagi anda mengekalkan langganan tahunan anda)
 • Potongan 7.5% untuk langganan satu laman web (hanya tinggal dua yang terakhir saya periksa.)

Lihat demo langsung di laman web rasmi.

WooCommerce Product FAQ Manager adalah produk lain yang direka khas untuk laman web yang dikuasakan oleh WooCommerce. Ia mempunyai reka bentuk yang bergaya dan responsif yang mudah difahami dan digunakan. Tidak diperlukan pengetahuan teknikal untuk menggunakan produk ini – pasang dan mainkan sahaja.

Sekiranya anda mahir dalam penyesuaian penampilan laman web anda, maka anda akan senang mengetahui bahawa ia mempunyai 7 tema prebuilt. Setiap tema dilengkapi dengan bahagian pembangun tema tersendiri, jadi anda boleh membuat FAQ anda kelihatan (hampir) seperti yang anda mahukan.

Produk ini dilengkapi dengan keperluan penting yang anda harapkan dari pemalam Soalan Lazim yang baik tanpa melanggar bank. Ciri-ciri terkenal termasuk:

 • Buat Soalan Lazim tanpa had
 • Tambahkan Soalan Lazim ke halaman produk individu
 • Susun semula Soalan Lazim dengan menyeret dan melepaskannya
 • Tambahkan “Soalan Lazim Global” untuk membuat soalan yang sering diajukan yang berlaku untuk semua produk (mis. Polisi pengembalian dana)
 • Masukkan gambar atau video ke dalam Soalan Lazim anda
 • Carian Soalan Lazim, supaya pelanggan anda (mudah-mudahan) dapat mencari soalan dan jawapan yang mereka cari
 • Kemas kini pemalam berkala

Pengurus Soalan Lazim Produk WooCommerce berharga $ 29 untuk lesen biasa dan $ 200 untuk lesen lanjutan.

FAQPlus memberi pengguna lebih banyak pilihan gaya daripada kebanyakan pemalam FAQ. Dengan alat yang hebat ini, anda dapat mengawal penampilan FAQ dengan menggunakan warna tanpa had dan gaya fon yang berbeza.

FAQPlus memberi anda akses ke 25+ animasi untuk menjadikan Soalan Lazim anda lebih menarik. Tidak perlu dikatakan, produk ini lebih banyak ditawarkan daripada sekadar pilihan penyesuaian yang mantap:

 • Buat Soalan Lazim tanpa had
 • Seret dan lepas untuk menyusun semula Soalan Lazim dengan mudah
 • Gunakan Kod pendek untuk menampal Soalan Lazim di mana sahaja di laman web anda
 • Sesuai di penyemak imbas web yang popular
 • Susun atur responsif
 • Sokongan untuk memasukkan gambar dan video dalam setiap Soalan Lazim

Anda boleh mendapatkan plugin FAQPlus dengan harga hanya $ 25 (lesen biasa).

Plugin FAQ Heroic WordPress membolehkan anda membuat FAQ tanpa had dan meletakkannya di mana sahaja di laman web anda. Sangat mesra pengguna sehingga tidak memerlukan pengalaman pengekodan untuk memulakan.

Plugin Heroic WordPress FAQ dilengkapi dengan 5 gaya Soalan Lazim yang sudah siap sedia untuk digunakan. Anda juga boleh menggunakannya untuk menyesuaikan lebih banyak Soalan Lazim anda menggunakan ikon, animasi dan lain-lain yang berbeza.

Fungsi lain yang menjadikan plugin ini heroik termasuk:

 • Pilihan untuk memasukkan senarai, gambar dan video ke dalam FAQ
 • Editor FAQ Pantas menjadikan penambahan soalan yang sering diajukan menjadi mudah
 • Seret dan lepas ciri untuk menyusun semula Soalan Lazim
 • Memberi prestasi dengan baik di desktop dan peranti mudah alih
 • Sokongan pelanggan yang baik

Plugin FAQ WordPress Heroik bermula pada $ 49 / tahun.

Soalan Lazim WP Responsive dengan KategoriFAQ Responsif WP dengan Plugin Kategori adalah pilihan yang disesuaikan dan responsif untuk membuat bahagian FAQ anda. Sama seperti pilihan lain dalam senarai, produk ini membolehkan anda membuat Soalan Lazim tanpa had dan mengkategorikannya mengikut kehendak anda..

Beberapa ciri menonjol adalah reka bentuk 15+ untuk Soalan Lazim akordion. Produk ini juga membolehkan anda menukar bahagian Soalan Lazim anda ke paparan grid bila-bila masa yang anda mahukan.

Sudah tentu terdapat ciri-ciri lain yang terkenal, seperti:

 • Tambahkan Soalan Lazim ke halaman dan catatan menggunakan Kod Pendek
 • Reka bentuk responsif yang muncul dengan betul pada desktop dan peranti mudah alih
 • Pilihan untuk menghadkan bilangan FAQ yang dipaparkan
 • Sokongan kecil untuk setiap FAQ
 • Keserasian dengan halaman produk WooCommerce

Soalan Lazim WP Responsive dengan Kategori digabungkan dengan lebih dari 40 plugin yang berbeza dan 10+ tema. Pembangun produk ini pada masa ini mempunyai penjualan dengan harga $ 67 / tahun untuk penggunaan semua pemalam di laman web tanpa had.

Sebagai pilihan, anda boleh memilih untuk membuat pembayaran sekali sebanyak $ 169 untuk mendapatkan semua yang disenaraikan di atas.

Addons Ultimate untuk logo ElementorWidget FAQ ini disertakan bersama kumpulan Ultimate Addons untuk Elementor.

Kelebihan perubahan permainan untuk menggunakan widget ini adalah sokongannya untuk markup skema. Ini pada dasarnya bermaksud FAQ yang anda buat menggunakan widget secara automatik dioptimumkan untuk mesin pencari.

Ini, pada gilirannya, meningkatkan peluang mesin pencari untuk menarik FAQ anda dan memasukkannya ke dalam cuplikan pilihan.

Selain itu, produk ini melakukan apa yang dilakukan oleh pemalam FAQ yang lain: membolehkan anda membuat soalan yang sering diajukan dan memberikan jawapan yang sesuai. Ini juga membolehkan anda menyesuaikan ikon dan penampilan fon. Selain itu, anda boleh beralih antara susun atur akordeon dan tata letak grid.

The Ultimate Addons untuk Elementor boleh didapati dengan harga serendah $ 69 / tahun. Harganya tidak seburuk itu, terutamanya mengingat bagaimana ia hadir dengan banyak pilihan yang mungkin berguna bagi pengguna yang sudah memiliki Elementor.

Pemalam FAQ terbaik untuk WordPress: pengambilan utama

 • Pemalam FAQ WordPress terbaik untuk pengguna akan sangat bergantung pada ciri apa yang anda perlukan atau mahukan
 • Versi percuma plugin Ultimate FAQ ditampilkan dimuat dan dapat memenuhi keperluan asas
 • Naik taraf ke versi premium FAQ Ultimate jika anda memerlukan keserasian dengan
 • WooCommerce atau mahu pengguna anda membantu membuat bahagian Soalan Lazim yang lebih berkesan
 • Plugin Arconix sangat bagus untuk mereka yang menginginkan sesuatu yang mudah digunakan tanpa perlu membayar apa-apa
 • Plugin Accordion dan WooCommerce adalah pilihan yang agak berpatutan yang dilengkapi dengan ciri tambahan dan sokongan pelanggan
 • Plugin Yith FAQ mahal dan memerlukan komitmen kewangan jangka panjang
 • Anda masih perlu menulis Soalan Lazim dan soalan yang sesuai dengan betul agar tidak mendapat pertanyaan e-mel daripada pelanggan anda

Soalan Lazim Pemalam FAQ WordPress Terbaik

Bagaimana saya menulis halaman FAQ?

 1. Pada bahagian tajuk halaman, tulis “Soalan Lazim” atau “Soalan Lazim”.
 2. Mulailah menulis soalan yang pelanggan anda ada mengenai produk atau perkhidmatan anda.
 3. Berikan jawapan ringkas dan ringkas bagi setiap soalan bertulis.
 4. Pastikan anda menjawab setiap soalan dengan lengkap daripada mengalihkannya ke sumber lain untuk mendapatkan jawapan.

Bagaimana saya membuat halaman Soalan Lazim yang berkesan?

Selain menulis soalan pengguna yang relevan dan jawapan yang jelas untuk setiap soalan, halaman Soalan Lazim anda mesti diformat dan dirancang agar mesra pengguna. Mudah untuk dinavigasi dan mempunyai kategori, tag atau bar carian untuk membolehkan pelanggan mencari jawapan yang mereka perlukan. Penempatan juga penting – buat halaman Soalan Lazim yang berfungsi dan / atau buat bahagian Soalan Lazim pada halaman produk individu apabila berkenaan.

Mengapa halaman Soalan Lazim penting?

 1. Ini adalah penyelesaian yang menjimatkan untuk menghilangkan keraguan pembeli dengan cepat.
 2. Kurang ragu-ragu pembeli bermaksud pendapatan berpotensi lebih tinggi melalui penjualan yang meningkat.
 3. Ini akan menyelamatkan anda dari tugas intensif sumber untuk menjawab soalan pelanggan secara individu.
 4. Ia boleh mengarahkan lebih banyak lalu lintas ke halaman laman web anda.
 5. Ia boleh bermanfaat untuk tujuan SEO laman web anda.

Bagaimana cara memasang pemalam FAQ untuk WordPress?

 • Navigasi ke menu “plugin” pada panel kawalan WordPress anda.
 • Klik Tambah Baru.
 • Klik butang “Muat Naik Plugin” yang terletak berhampiran bahagian atas halaman.
 • Dengan mengandaikan pemalam anda dalam format .zip, klik “Pilih Fail.”
 • Pilih pemalam FAQ, dan klik “Pasang Sekarang.”
 • Pemasangan akan selesai tidak lama lagi.

Adakah Soalan Lazim baik untuk pengoptimuman enjin carian?

Ya, ia dapat membantu SEO laman web anda. Sekiranya ditulis dan disusun dengan betul, lalu lintas yang menuju ke halaman FAQ anda boleh diarahkan ke banyak halaman di laman web anda. Google seterusnya, akan mengesan peningkatan lalu lintas, yang merupakan salah satu faktor yang digunakan algoritma untuk menentukan nilai kandungan anda.

Apa itu akordion di WordPress?

Di WordPress, akordeon adalah plugin yang membolehkan penggunanya menggunakan kod pendek untuk pembuatan akordeon yang menyenangkan secara estetik di dalam halaman, catatan dan pada dasarnya di mana sahaja di laman web mereka. Anda juga boleh menganggapnya sebagai alat yang membolehkan anda memaparkan kandungan laman web anda dengan indah.

Apakah fungsi pemalam FAQ akordion?

Plugin FAQ akordion membolehkan pengguna meletakkan banyak soalan dan jawapan ke dalam satu halaman / bahagian dalam laman web. Soalan dapat disusun dengan rapi satu demi satu, dan pengunjung laman web dapat mengklik “tab” di sebelah setiap soalan individu yang membolehkan mereka memperluas atau meruntuhkan jawapan yang sesuai sesuka hati..

Bagaimana plugin WooCommerce FAQ berfungsi?

Seperti namanya, plugin ini bertujuan untuk membuat halaman FAQ untuk laman web WooCommerce. Plugin ini juga dapat digunakan untuk membina bahagian FAQ di halaman produk individu juga. Ia berfungsi sama seperti halaman FAQ lain: menjawab soalan yang sering diajukan, menghilangkan keraguan pembeli dan mendorong lebih banyak penjualan.

/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map