Handmatig WordPress-plug-ins installeren (FTP of Dashboard)

installeer plug-ins op WordPressPlug-ins kunnen het leven van een blogeigenaar veel gemakkelijker maken omdat ze veel van uw blogtaken automatisch uitvoeren. WordPress.org biedt meer dan 47.000 gratis plug-ins om u te helpen bij het bloggen, en als dit niet genoeg is, zijn er nog duizenden premium plug-ins.


Als u eenmaal weet hoe u plug-ins in WordPress installeert, bent u misschien geneigd om uren bezig te zijn met het onderzoeken en beoordelen van plug-ins om te zien welke u zullen helpen uw WordPress-blog te beheren.

WordPress-plug-ins kunnen u helpen bij het oplossen van een probleem, zoals het beschermen van uw blog tegen hackers en spammers. Plug-ins kunnen u ook helpen bij het beheren van uw site, zoals het toevoegen van een kalender, een fotogalerij, een video of een diavoorstelling. Ze kunnen ook regelmatig back-ups maken. Zodra u leert hoe u WP-plug-ins op uw blog installeert, leert u dat plug-ins oneindig veel mogelijkheden hebben.

Moet u WordPress-plug-ins installeren?

U hoeft geen WordPress-plug-in op uw blog te installeren, maar u moet er een paar bekijken en kijken of ze u zullen helpen uw blogdoelen te bereiken.

Een plug-in is een softwaremechanisme dat een groep functies bevat die aan uw blog kunnen worden toegevoegd. Plug-ins zijn geschreven in de programmeertaal PHP, wat betekent dat ze naadloos aansluiten op WordPress. Plug-ins zijn tools die u kunnen helpen bij het uitvoeren van specifieke functies voor uw blog. Hier volgen enkele dingen die ze kunnen doen:

 • Verhoog de snelheid
 • Verbeter de beveiliging
 • Automatiseer volledige back-ups
 • Blokkeer spamcommentaar
 • Koppel uw blog aan accounts voor sociaal delen
 • Verhoog zoekmachineoptimalisatie
 • Leg abonnees vast voor uw e-maillijst
 • Voeg een fotogalerij of diavoorstelling toe

Sommige plug-ins zijn rechtstreeks in uw thema ingebouwd, dus wees voorzichtig met het betalen voor plug-ins die al zijn ingebouwd. Het helpt je niet om je te haasten en te beginnen met het installeren van zoveel plug-ins als je kunt vinden. U hoeft slechts zo weinig of zo veel plug-ins te installeren als u nodig hebt om een ​​probleem op te lossen of een essentiële functie te bieden.

Doe mee met de GRATIS training

Wilt u leren hoe u 6-cijferige autoriteitssites kunt bouwen?

Doe mee met deze gratis training…

 • Eindelijk een bewezen methode om winstgevende niches te vinden
 • Krijg toegang tot een waterdichte zoekmethode voor zoekwoorden
 • Leer hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt uitbesteden
 • Leer hoe u white hat-links naar uw site kunt bouwen zonder hoofdpijn

Er zijn veel plug-ins die u gratis kunt downloaden van de WordPress.org Plugin Directory. Betaalde plug-ins zijn vaak veiliger dan gratis plug-ins, omdat ontwikkelaars voortdurend bezig zijn met beveiligings- en compatibiliteitsproblemen met thema’s. Betaalde plug-ins worden meestal ook geleverd met fulltime ondersteunend personeel voor het geval u problemen tegenkomt.

Hoe een WordPress-plug-in met succes te installeren

In het begin zijn veel bloggers in de war door de verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org. Als u uw blog instelt op WordPress.com, host WordPress uw blog en heeft u beperkingen met betrekking tot het ontwerp en de functionaliteit van uw blog. Als uw blog is ingesteld op WordPress.com, kunt u geen plug-ins installeren.

Er zijn drie manieren om WordPress-plug-ins te installeren:

 1. Met behulp van de zoekdirectory
 2. Uploaden of …
 3. Een FTP-clientaccount gebruiken

Bekijk deze video voor een demonstratie over het installeren van WP-plug-ins:

Hoe WordPress-plug-ins handmatig te installeren met behulp van directory search

Dit is echt de gemakkelijkste manier om een ​​plug-in toe te voegen. De WordPress-directory bevat alleen gratis plug-ins. Typ de naam van de plug-in of de functionaliteit van de plug-in in het zoekvak. De directory haalt de plug-ins op die voldoen aan uw zoekcriteria.

Gratis domein met hosting

Ga naar je admin-gebied en klik op het woord “Plugins”. Klik vervolgens op “Nieuw toevoegen”. Klik op de plug-in die u wilt installeren en klik op “Nu installeren”.

Tijdens het installatieproces ziet u een reeks berichten die u vertellen dat uw plug-in aan het downloaden is, het pakket uitpakt en de plug-in installeert.

Wacht tot je het bericht ziet dat je vertelt dat de plug-in met succes is geïnstalleerd. U zou twee links moeten zien met de tekst “Activeer plug-in” en “Terug naar plug-in-installatieprogramma”. Klik op de link om de plug-in te activeren. Uw plug-in is nu volledig geïnstalleerd en geactiveerd.

Hoe plug-ins te installeren vanaf het WordPress-beheerdersdashboard

Als je geen gratis WordPress-plug-in kunt vinden die een functie uitvoert die je nodig hebt of wilt, moet je een betaalde plug-in installeren via een andere methode. Zoek naar de uploadoptie voor het installeren van WordPress-plug-ins op uw dashboard.

Zoek de plug-in die u aan uw blog wilt toevoegen. Het formaat is een zip-bestand. Download het naar uw computer. Ga naar het beheerdersgedeelte op je dashboard en klik op “Plug-ins” en vervolgens op “Nieuw toevoegen”. Klik vervolgens op “Upload plug-in” bovenaan de pagina. Selecteer het bestand uit uw downloads en klik vervolgens op “Nu installeren”.

Net als bij de installatie vanuit de WordPress-zoekdirectory, zult u de processen op uw scherm zien verlopen. Uw computer zal het pakket uitpakken, de plug-in installeren en u vertellen dat het met succes is geïnstalleerd. Klik op de link om de plug-in te activeren en je bent klaar om hem te gebruiken.

Hoe plug-ins handmatig in WordPress te installeren met behulp van een FTP-client

Als uw webhostprovider bestandsbeperkingen heeft waardoor u geen plug-in vanaf uw dashboard kunt installeren, moet u de plug-in mogelijk handmatig installeren met behulp van een FTP-client (file transfer protocol). Dit proces is iets moeilijker voor beginners, maar je zou het moeten kunnen doen als je deze instructies volgt.

Zoek de download uit het bronbestand van de plug-in, dat de vorm moet hebben van een zip-bestand, en pak het zip-bestand uit op uw computer. U zou nu een nieuwe map met dezelfde naam moeten hebben.

Voor deze volgende stap heeft u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw FTP-manager nodig. Als je het niet hebt, zou je het moeten kunnen krijgen van je webhostprovider. Open de FTP-client op uw computer en maak verbinding met uw blog. Ga naar het pad “wp-content / plugins /” en upload de map die je uit het zip-bestand hebt geëxtraheerd naar de map met het label / wp-content / plugins / folder op je webserver.

U kunt controleren of uw plug-in met succes is geïnstalleerd door naar het WordPress-beheergebied te gaan en op de link “Plug-ins” te klikken. Klik op uw plug-in en klik vervolgens op de link “Activeren” onder de plug-in. De plug-in is nu geactiveerd

WordPress-plug-ins configureren na installatie

Sommige plug-ins zijn klaar voor gebruik zodra de installatie is voltooid. Anderen vereisen dat u enkele configuraties maakt. Als de plug-in die u hebt geïnstalleerd moet worden geconfigureerd, zoekt u een plug-in-tabblad in uw admin-paneel, onder Opties, waar WordPress ze graag heeft.

Sommige plug-ins geven de voorkeur aan een plek in een ander deel van het dashboard, dus u moet er mogelijk naar zoeken. De officiële pagina of instructieset van de plug-in zou u moeten vertellen waar u deze op uw dashboard kunt vinden. Lees deze instructies zorgvuldig door, zodat u niets belangrijks mist.

De configuratie-opties voor de meeste plug-ins zijn redelijk intuïtief en brengen u van de ene stap naar de andere. U moet uw browser vernieuwen om de wijzigingen te zien die de plug-in heeft aangebracht.

Problemen oplossen met installaties van WordPress-plug-ins

WordPress-plug-ins installerenWat gebeurt er als uw WordPress-plug-in niet werkt zoals het hoort? Uw plug-in is mogelijk niet correct geïnstalleerd of is mogelijk niet compatibel met een andere plug-in. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om het te laten werken.

Bekijk alle instructies om er zeker van te zijn dat u ze precies hebt gevolgd. Weet je nog dat je je plug-in als laatste stap moest activeren? Probeer de plug-in te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren om te zien wat werkt.

Een deel van de beste informatie komt van andere gebruikers die soortgelijke problemen hadden en de bugs konden oplossen. Controleer de ondersteuningsforums van WordPress om te zien of andere gebruikers dezelfde moeilijkheid ondervonden. Zoek naar de naam van de plug-in of trefwoorden voor het type probleem dat u ondervindt.

Het WordPress Support Forum is ook een goede plek om een ​​vraag te stellen over een probleem met een plug-in. De kans is groot dat een andere gebruiker hetzelfde probleem heeft en uw vragen specifiek zal beantwoorden.

De WordPress Plugins Directory heeft mogelijk enkele opmerkingen die u hebt gemist, of er zijn mogelijk nieuwe opmerkingen geplaatst nadat problemen via de forums onder de aandacht van WordPress werden gebracht.

Er zijn twee andere plaatsen waar u terecht kunt met hulp bij een lastige plug-in. Bekijk de website van de auteur van de plug-in voor updates of bekende problemen. Als het probleem onlangs onder de aandacht van de auteur is gebracht, kun je ontdekken dat er actief aan wordt gewerkt.

Als je nog steeds droog komt te staan, zoek dan op Google met de naam van de plug-in en een beschrijving van het foutbericht. De kans is groot dat er meerdere links verschijnen die je naar een oplossing leiden die je nergens anders vindt.

Als je alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en het probleem nog steeds niet kunt oplossen, kun je waarschijnlijk een plug-in vinden die een vergelijkbaar doel dient, waardoor je minder problemen krijgt.

Tips voor het bijwerken van WordPress-plug-ins

Naarmate de technologie vordert, moet u uw plug-ins bijwerken om gelijke tred te houden met de technologische veranderingen in thema- en WordPress-versies. Als u uw plug-ins niet regelmatig bijwerkt, kunt u compatibiliteits- of beveiligingsproblemen krijgen.

Voordat u een van uw plug-ins bijwerkt, is het verstandig een back-up van uw blog te maken, zodat u deze kunt herstellen zoals het was als er iets in de war raakt. Als je geen back-up van je blog maakt en er zijn problemen met plug-ins, heb je mogelijk geen toegang tot de inhoud op je blog.

U kunt plug-ins krijgen waarmee automatisch een back-up van uw blog wordt gemaakt. UpdraftPlus is een gratis plug-in en BackupBuddy is een premium plug-in. De VaultPress-plug-in is een premium-plug-in die uw blog veilig houdt en ook uw thema’s up-to-date houdt om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

U kunt al uw plug-ins tegelijk bijwerken, maar u kunt het beste één plug-in-update tegelijk uitvoeren. Op die manier weet u, als er een probleem is met uw blog na het updaten van uw plug-in, welke plug-in de problemen meteen veroorzaakt.

Als je een probleem hebt met je blog na het updaten van de plug-in, herstel het dan vanuit de back-up en doe wat probleemoplossing met betrekking tot de plug-in-update zoals hierboven vermeld.

Een andere goede tip is om je plug-ins bij te werken in tijden van trager verkeer, tenzij het een dringende beveiligingsupdate is. Uw analyse helpt u op deze manier. Als de update geen beveiligingsprobleem is, wilt u misschien even wachten voordat u uw plug-ins bijwerkt.

Controleer het ondersteuningsforum kort na de release van de plug-in en kijk of anderen problemen hadden met de update van de plug-in. Anderen kunnen de plug-inontwikkelaar mogelijk helpen eventuele problemen op te lossen voordat u ermee te maken krijgt.

Om de paar maanden wordt de WordPress-kern bijgewerkt en wanneer dit gebeurt, kan WordPress functies bevatten van enkele van de meer populaire plug-ins. Dit is een goed moment om al uw plug-ins te beoordelen. Overweeg om de plug-ins die u niet nodig heeft te verwijderen en nieuwe WordPress-plug-ins te installeren.

Een nog betere manier om uw blog te beschermen tijdens het uitvoeren van onderhoudstaken, is door uw site te klonen. U kunt plug-ins testen op de dubbele site en kijken of er problemen zijn voordat u plug-ins op uw blog installeert of bijwerkt. Dit geeft je de mogelijkheid om alles te testen voordat je blog live gaat met problemen.

Installatie van WordPress-plug-in: conclusie

Nu je hebt geleerd hoe je WordPress-plug-ins installeert, onthoud dan hoe belangrijk het is om je plug-ins te onderhouden, zodat je blog er altijd goed uitziet en functioneert. Vergeet niet dat sommige plug-ins moeten worden geconfigureerd. Als je deze stap vergeet, werken ze niet zoals je verwacht of zou je ergens op je blog een knop kunnen vinden die je niet van plan was.

Als je blog lang genoeg actief is, heb je zeker problemen met het updaten van je plug-ins. Het kost wat meer tijd om een ​​gekloonde site te maken en wat te oefenen met het updaten van plug-ins daar, maar je verliest veel meer tijd als je site crasht omdat je je plug-ins niet zorgvuldig hebt bijgewerkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map