Cum se instalează manual plugin-uri WordPress (FTP sau Dashboard)

instalați plugin-uri pe wordpressPluginurile pot face viața proprietarului unui blog mult mai ușoară, deoarece îndeplinesc automat multe dintre sarcinile blogului tău. WordPress.org oferă peste 47.000 de plugin-uri gratuite pentru a vă ajuta cu blogging-ul dvs., iar dacă acest lucru nu este suficient, există alte mii de pluginuri premium.


După ce știi cum să instalezi plugin-uri în WordPress, este posibil să fii înclinat să petreci ore întregi cercetând și revizuind plugin-uri pentru a vedea care dintre ele te vor ajuta să-ți gestionezi blogul WordPress.

Pluginurile WordPress vă pot ajuta să rezolvați o problemă, cum ar fi să vă protejați blogul de hackeri și spameri. Pluginurile vă pot ajuta, de asemenea, să vă gestionați site-ul, cum ar fi adăugarea unui calendar, o galerie foto, un videoclip sau o prezentare de diapozitive. De asemenea, pot efectua backup-uri la intervale regulate. După ce înveți cum să instalezi pluginuri WP pe blogul tău, vei afla că pluginurile au posibilități infinite.

Aveți nevoie să instalați plugin-uri WordPress?

Nu trebuie să instalați un plugin WordPress pe blogul dvs., dar ar trebui să vă uitați la unele dintre ele și să vedeți dacă acestea vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele de blogging.

Un plugin este un mecanism software care încorporează un grup de funcții care pot fi adăugate pe blogul tău. Pluginurile sunt scrise în limbajul de programare PHP, ceea ce înseamnă că vor interfața perfect cu WordPress. Plugin-urile sunt instrumente care vă pot ajuta să îndepliniți funcții specifice pentru blogul dvs. Iată câteva dintre lucrurile pe care le pot face:

 • Mărește viteza
 • Îmbunătățirea securității
 • Automatizarea copiilor de rezervă complete
 • Blocați comentariile spam
 • Conectați-vă blogul la conturile de distribuire socială
 • Creșteți optimizarea motorului de căutare
 • Capturați abonați pentru lista de e-mailuri
 • Adăugați o galerie foto sau o prezentare de diapozitive

Unele pluginuri sunt încorporate chiar în tema dvs., așa că aveți grijă să plătiți pentru pluginuri deja integrate. Nu vă va ajuta să vă grăbiți și să începeți să instalați atâtea pluginuri pe care le puteți găsi. Trebuie doar să instalați cât mai puține sau atâtea pluginuri necesare pentru a rezolva o problemă sau a oferi o funcție esențială.

Alăturați-vă antrenamentului GRATUIT

Doriți să aflați cum să construiți 6 site-uri de autorități?

Alăturați-vă acestui antrenament gratuit…

 • În sfârșit, aveți o metodă dovedită de a găsi nișe profitabile
 • Obțineți acces la o metodă de cercetare a cuvintelor cheie nepriceput
 • Aflați cum să externalizați conținut de calitate
 • Aflați cum puteți construi linkuri de pălării albe către site-ul dvs. fără dureri de cap

Există o mulțime de pluginuri pe care le puteți obține gratuit din Directorul de pluginuri WordPress.org. Pluginurile plătite sunt adesea mai sigure decât cele gratuite, deoarece dezvoltatorii lucrează continuu la probleme de securitate și compatibilitate cu teme. De asemenea, plugin-urile plătite vin de obicei cu personal de asistență cu normă întreagă în cazul în care întâmpinați probleme.

Cum să instalați un plugin WordPress cu succes

La început, mulți bloggeri sunt confuzați de diferențele dintre WordPress.com și WordPress.org. Dacă vă configurați blogul pe WordPress.com, WordPress vă găzduiește blogul și veți avea limitări în ceea ce privește designul și funcționalitatea blogului dvs. Dacă blogul dvs. este configurat WordPress.com, nu veți putea instala pluginuri.

Există trei modalități de instalare a pluginurilor WordPress:

 1. Folosind directorul de căutare
 2. Încărcarea sau …
 3. Utilizarea unui cont client FTP

Urmărește acest videoclip pentru o demonstrație despre cum se instalează pluginurile WP:

Cum se instalează manual plugin-urile WordPress folosind căutarea directoarelor

Acesta este într-adevăr cel mai simplu mod de a adăuga un plugin. Directorul WordPress va enumera doar pluginuri gratuite. Tastați numele pluginului sau funcționalitatea pluginului în caseta de căutare. Directorul va extrage pluginurile care corespund criteriilor dvs. de căutare.

Domeniu gratuit cu găzduire

Accesați zona dvs. de administrator și faceți clic pe cuvântul „Pluginuri”. Apoi faceți clic pe „Adaugă nou”. Faceți clic pe pluginul pe care doriți să îl instalați și faceți clic pe „Instalare acum”.

În timpul procesului de instalare, veți vedea o serie de mesaje care vă spun că pluginul dvs. este descărcarea, despachetarea pachetului și instalarea pluginului.

Așteptați până când vedeți mesajul care vă spune pluginul instalat cu succes. Ar trebui să vedeți două legături care spun „Activați pluginul” și „Reveniți la programul de instalare a pluginurilor.” Faceți clic pe link pentru a activa pluginul. Pluginul dvs. este acum complet instalat și activat.

Cum se instalează pluginurile din tabloul de bord WordPress

Dacă nu găsiți un plugin WordPress gratuit care îndeplinește o funcție de care aveți nevoie sau doriți, va trebui să instalați un plugin plătit folosind o altă metodă. Căutați opțiunea de încărcare pentru instalarea pluginurilor WordPress pe tabloul de bord.

Localizați pluginul pe care doriți să îl adăugați pe blogul dvs. Formatul va fi un fișier zip. Descărcați-l pe computer. Accesați zona de administrare din tabloul de bord și faceți clic pe „Pluginuri”, apoi pe „Adăugare nouă”. Apoi faceți clic pe „Încărcare plugin” din partea de sus a paginii. Selectați fișierul din descărcările dvs., apoi faceți clic pe „Instalare acum”.

La fel ca instalarea din directorul de căutare WordPress, veți urmări procesele desfășurate pe ecran. Calculatorul dvs. va despacheta pachetul, va instala pluginul și vă va spune că s-a instalat cu succes. Faceți clic pe link pentru a activa pluginul și sunteți gata să începeți să îl utilizați.

Cum să instalați manual pluginuri în WordPress folosind un client FTP

Dacă furnizorul dvs. de gazdă web are restricții de fișiere care vă împiedică să instalați un plugin din tabloul de bord, poate fi necesar să instalați pluginul manual folosind un client FTP (transfer de fișiere). Acest proces este ceva mai dificil pentru începători, dar ar trebui să poți face acest lucru dacă urmezi aceste instrucțiuni.

Localizați descărcarea din fișierul sursă al pluginului, care ar trebui să fie sub forma unui fișier zip și extrageți fișierul zip din computer. Acum ar trebui să aveți un folder nou cu același nume.

Pentru acest pas, veți avea nevoie de nume de utilizator și parolă pentru managerul dvs. FTP. Dacă nu îl aveți, ar trebui să îl puteți obține de la furnizorul dvs. de gazdă web. Deschideți clientul FTP pe computer și conectați-vă la blogul dvs. Accesați calea „wp-content / plugins /” și apoi încărcați folderul pe care l-ați extras din fișierul zip în folderul etichetat / wp-content / plugins / folder de pe serverul dvs. web.

Puteți verifica dublu pentru a vedea dacă plugin-ul dvs. a fost instalat cu succes, vizitând zona de administrare WordPress și făcând clic pe linkul „Pluginuri”. Faceți clic pe pluginul dvs., apoi faceți clic pe „Activare link” de sub plugin. Pluginul este acum activat

Configurarea pluginurilor WordPress după instalare

Unele pluginuri vor fi gata de utilizare imediat ce se termină instalarea. Alții vă vor solicita să faceți unele configurații. Dacă pluginul instalat trebuie să fie configurat, căutați o filă plugin în panoul de admin, în Opțiuni, care este locul în care WordPress îi place să fie.

Unele plugin-uri favorizează un loc într-o altă parte a tabloului de bord, astfel încât poate fi necesar să îl căutați. Pagina oficială a pluginului sau setul de instrucțiuni ar trebui să vă spună unde îl puteți găsi pe tabloul de bord. Citiți cu atenție aceste instrucțiuni, astfel încât să nu pierdeți nimic important.

Opțiunile de configurare pentru majoritatea pluginurilor sunt destul de intuitive, ducându-vă de la un pas la altul, succesiv. Va trebui să reîmprospătați browserul pentru a vedea modificările aduse pluginului.

Depanarea problemelor cu instalările plugin-urilor WordPress

instalarea de pluginuri WordPressCe se întâmplă dacă pluginul dvs. WordPress nu funcționează așa cum ar trebui? Este posibil ca pluginul dvs. să nu se fi instalat corect sau să fie incompatibil cu un alt plugin. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru ca acesta să funcționeze.

Examinați toate instrucțiunile pentru a vă asigura că le-ați urmat exact. Ți-ai amintit să activezi pluginul ca pas final? Încercați să dezactivați și apoi să reactivați pluginul pentru a vedea ce funcționează.

Unele dintre cele mai bune informații provin de la alți utilizatori care au avut probleme similare și au fost capabili să rezolve erorile. Verificați forumurile de asistență WordPress pentru a vedea dacă alți utilizatori au întâmpinat aceeași dificultate. Căutați numele pluginului sau cuvintele cheie pentru tipul de probleme pe care îl întâmpinați.

Forumul de asistență WordPress este, de asemenea, un loc bun pentru a posta o întrebare despre o problemă cu un plugin. Există șanse mari ca un alt utilizator să aibă aceeași problemă și să vă răspundă în mod special la întrebările voastre.

Directorul de pluginuri WordPress poate avea unele note pe care le-ați ratat sau este posibil ca noi note să fi fost postate după ce problemele au fost aduse în atenția WordPress prin intermediul forumurilor.

Există alte două locuri care se pot adresa pentru a găsi ajutor cu un plugin deranjant. Consultați site-ul web al autorului pluginului pentru actualizări sau probleme cunoscute. Dacă problema a fost recent atrasă în atenția autorului, puteți afla că problema este lucrată în mod activ.

Dacă tot veniți uscat, încercați să faceți o căutare pe Google folosind numele pluginului și o descriere a mesajului de eroare. Există șanse mari să apară mai multe link-uri care vă vor conduce la o soluție pe care nu ați găsit-o în altă parte.

Dacă ați încercat toate soluțiile de mai sus și încă nu puteți remedia problema, probabil puteți găsi un plugin care servește unui scop similar care vă va oferi mai puține probleme.

Sfaturi pentru actualizarea pluginurilor WordPress

Pe măsură ce tehnologia avansează, va trebui să vă actualizați pluginurile pentru a ține pasul cu schimbările tehnologice din versiunile de temă și WordPress. Dacă nu actualizați în mod regulat pluginurile, puteți avea probleme de compatibilitate sau de securitate.

Înainte de a actualiza oricare dintre pluginurile tale, este înțelept să faci o copie de rezervă a blogului tău, astfel încât să-l poți restabili la modul în care a fost, dacă ceva nu merge. Dacă nu faceți backup la blogul dvs. și există probleme legate de pluginuri, este posibil să nu puteți accesa conținutul de pe blogul dvs..

Puteți obține pluginuri care vă vor face backup automat blogului. UpdraftPlus este un plugin gratuit, iar BackupBuddy este un plugin premium. Pluginul VaultPress este un plugin premium care vă păstrează blogul în siguranță și vă păstrează temele actualizate pentru a preveni problemele de compatibilitate.

Vă puteți actualiza toate pluginurile simultan, dar este mai bine să efectuați o actualizare a pluginului simultan. În acest fel, dacă există o problemă cu blogul tău după actualizarea pluginului, vei ști imediat ce plugin provoacă problemele.

Dacă aveți o problemă cu blogul dvs. după actualizarea pluginului, restaurați-l din copie de rezervă și apoi efectuați unele depanări referitoare la actualizarea pluginului, așa cum s-a menționat mai sus.

Un alt sfat excelent este să vă actualizați pluginurile în timpul unui trafic mai lent, cu excepția cazului în care este o actualizare de securitate urgentă. Analiza dvs. vă va ajuta în acest fel. Dacă actualizarea nu este o problemă de securitate, poate doriți să rețineți doar puțin înainte de a actualiza pluginurile.

Verificați forumul de asistență la puțin timp după lansarea pluginului și vedeți dacă alții au avut probleme cu actualizarea pluginului. Alții ar putea să-l ajute pe dezvoltatorul pluginului să scape de orice probleme înainte de a face față acestora.

La fiecare câteva luni, nucleul WordPress se actualizează și atunci când se întâmplă acest lucru, WordPress poate încorpora funcții de la unele dintre cele mai populare pluginuri. Acesta este un moment bun pentru a face o recenzie a tuturor pluginurilor tale. Luați în considerare ștergerea pluginurilor de care nu aveți nevoie și instalarea de noi pluginuri WordPress.

O modalitate și mai bună de a vă proteja blogul în timp ce efectuați sarcini de întreținere este să vă clonați site-ul. Puteți testa plugin-uri pe site-ul duplicat și puteți vedea dacă apar probleme înainte de a instala sau actualiza pluginuri pe blogul dvs. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a testa totul înainte ca blogul dvs. să trăiască cu probleme.

Instalare plugin WordPress: concluzie

Acum, după ce ați învățat cum să instalați plugin-uri WordPress, nu uitați de importanța menținerii pluginurilor, astfel încât blogul dvs. să arate mereu și să funcționeze excelent. Nu uitați că unele plugin-uri vor trebui configurate. Dacă uitați acest pas, ei nu vor funcționa așa cum vă așteptați sau puteți termina cu un buton undeva pe blogul dvs. pe care nu intenționați să fie.

Dacă aveți blogul funcționat suficient de mult, sunteți sigur că aveți probleme cu actualizarea pluginurilor. Este nevoie de ceva mai mult timp pentru a crea un site clonat și a face unele practici cu actualizarea pluginurilor acolo, dar veți pierde mult mai mult timp dacă site-ul dvs. se prăbușește pentru că nu ați actualizat cu atenție pluginurile.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map