Hvordan lage din egen server hjemme for webhotell

Mirza Mussawer


Mirza Mussawer

Å lage din egen webside er en spennende opplevelse. Du lærer en rekke programvareteknologier og rammer som Mongo DB, Express.js, Angular, React og Node. Hvis du vil være vert for den på en hjemmeserver, bør du vite hvordan du lager din egen server hjemme for webhotell. Og dette innlegget vil gi deg alt du trenger for å få det til å skje uten problemer.

Hvordan lage en hjemmeserver: det du trenger

Å lære å lage en server (hjemme) starter med å sette sammen nødvendig programvare og maskinvare. Følgende er en presis og kortfattet liste over hva du trenger for å opprette en hjemmeserver.

Du kan starte med en enkel Core 2 Duo for å komme i gang. Imidlertid, hvis du forventer å ha en stor mengde trafikk (mer enn 1000 besøkende), anbefales det å gå for bedre prosessorer. Dette vil gi den mer prosessorkraft og kutte kostnadene ved oppgraderinger.

Det anbefales å gå for en 5. generasjon i-5 eller høyere for en mellomstor spesifikke webhostingserver. Du kan velge mobile prosessorer (betegnet med en m med modellnummeret) for å redusere strømforbruket og termisk effekt. De vil imidlertid ikke tilby den samme prosessorkraften.

I de fleste tilfeller krever en hjemmeserver ikke en GPU. Det må bemerkes at servere bruker GPUer for å støtte grafikkintensive applikasjoner. Vanlige eksempler er spillservere og Photoshop-applikasjoner. Sammenlignet med disse vil webserveren din hjemme (i de fleste tilfeller) være relativt enkel og trenger ikke en GPU.

Alt som starter fra 1 GB vil gjøre. Det er flere forskjellige merker å velge mellom, for eksempel Seagate, Corsair, Kingston, etc. Siden serveren vil kjøre 24/7, bør du vurdere flere RAM-pinner med lav effekt (betegnet med en L med modellen) for å kompensere for fallet i MHz.

Kostnadene for RAM har gått betydelig ned de siste årene, og du kan enkelt finne billige pinner fra 4 GB og oppover. Serveren din vil ha mye bedre responstid med samtidig brukere med høyere RAM.

Bli med på GRATIS trening

Ønsker du å lære hvordan du bygger 6 myndigheters nettsteder?

Bli med på denne gratis opplæringen til…

 • Endelig har en velprøvd metode for å finne lønnsomme nisjer
 • Få tilgang til en idiotsikker metoden for søkeordforskning
 • Lær hvordan du kan outsource kvalitetsinnhold
 • Lær hvordan du bygger lenker til hvit hatt til nettstedet ditt uten hodepine

Du kan koble den gamle 256 GB harddisken som samler støv på sokkelen til bygningen din for det første. Lagringen din er noe av det siste du trenger å bekymre deg for hjemmeserveren din. Den inneholder de generelle filene, kildekoden for nettstedet ditt, OS og webserver konfigurasjoner.

Å velge SSD gir mange fordeler, for eksempel raskere lese / skriveoperasjoner, søk og forbedret totalytelse.

En server trenger virkelig et ganske grunnleggende hovedkort for å få i gang ting. Det som virkelig betyr noe er at du sikrer at det ikke er flaskehalser. For eksempel kan det hende at du har installert en DDR4 2133 MHz RAM, men hovedkortåpningen kan bare støtte en DDR3 1866 MHz en på maks.

Det samme gjelder prosessoren din, der ting blir mer kompliserte. Noen prosessorer kan ikke plugges inn i samme spor på grunn av forskjeller i formstørrelse og pinner. Du bør også vite hvordan du lager en server (hjemme) selv ved å sette sammen alle delene.

Det mest populære operativsystemet er Ubuntu og Windows. 67 prosent servere bruker Linux, da det er pålitelig, stabil og åpen kildekode. Dette betyr færre driftskostnader fra lisensiert programvare.

For huseiere er det 2 stabler: WAMP og LAMP. AMP-en i begge står for Apache Server, MySQL Relational Database og PHP-programmeringsspråk. W og L i hver standplass for Windows og Linux.

Raspberry Pi er en serie mini-databord som leveres med integrerte ressurser på et enkelt brett. Raspberry Pi 3 kommer med en 4 × ARM Cortex-A53, 1,2 GHz prosessor, 900 MHz 1 GB LPDDR2 RAM og alt annet enn en lagringsplass.

Gratis domene med hosting

Den har 4x USB-porter som støtter ekstern lagring, noe som gjør den svært allsidig. RAM kan ikke oppgraderes, selv om det er flere versjoner med opptil 4 GB RAM. Og det hele starter fra bare $ 35, noe som gjør det til et veldig rimelig valg for det første. Det gjør også hele prosessen med å gjøre din egen hjemmeserver enklere.

Slik lager du din egen server hjemme for webhotell

Hvordan lage din egen server hjemme for webhotell

Å lære å lage din egen server hjemme for webhotell er faktisk enklere enn du tror. Alle tror det er mye koding involvert i den komplekse prosessen, som er unøyaktig. Med disse instruksjonene er det ganske enkelt å lage en webserver hjemme. Vi vil dekke både Windows og Linux serverinstallasjoner i denne opplæringen, så føl deg fri til å bruke heller.

Hvordan være vert for et nettsted i Apache-server i Windows

 • Installerer WAMP-stack
 • Sette opp MySQL- og HTML-filer
 • Aktiverer offentlig tilgang for nettstedet
 • Angi et domenenavn

Du kan installere WAMPServer for å komme i gang på reisen din om hvordan du oppretter din egen server hjemme for webhotell. Datamaskinen din bruker 80 som standard for internettkommunikasjon, og den kan være i bruk av Skype eller annen programvare. Du kan stille inn Skype på port 443 fra innstillinger>verktøy>opsjoner.

Når installasjonen er fullført, vil en standardkatalog (c: \ wamp \ www) være tilgjengelig. Du kan opprette ytterligere underkataloger i den og legge til HTML- og PHP-filene dine der. Skriv inn localhost URL (http: // localhost), og den vil lede deg til WampServer instrumentpanel.

Som en test oppretter du en ny PHP-fil ved å gå til www-katalogen fra WampServer. Navngi nettstedstesten og skriv inn en enkel HTML-kode. Du kan også sjekke innstillingene og detaljene for PHP-installasjonen fra http: //localhost/info.php-lenken. Du kan få tilgang til databasene fra phpMyAdmin-oversikten.

Du må endre standardinnstillingene for Apache-serveren. De er konfigurert for å blokkere innkommende HTTP-tilkoblinger av sikkerhetsmessige årsaker. Åpne filen httpd.conf fra WampServer-instrumentbordet, velg Apache og deretter selve filen. Der borte finner du linjene:

Bestill Nekt, tillat
Nekt fra alle

Endre disse linjene til:

Bestill Tillat, nekt
Tillat fra alle

Start WampServer på nytt ved å velge alternativet “Start alle tjenester på nytt” i menyen. Dette er viktig for at innstillingene skal få full effekt.

Hvis du trenger å angi en statisk IP og konfigurere portvideresending, er denne delen også enkel. Åpne ledeteksten fra Start-menyen, og skriv inn ipconfig / all. Dette vil gi deg IP-adressen, Subnet Mask, Standard Gateway og DNS Server-verdiene.

Åpne kontrollpanel>Nettverk og Internett>Nettverk og delingssenter>Endre adapterinnstillinger>Lokal tilkobling og klikk på egenskaper. Velg Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og klikk på egenskaper. Skriv inn din nye IP-adresse i feltet “Standard Gateway Number” (for eksempel 192.168.1.23). Angi de tre andre verdiene som de var. Klikk deretter OK.

Port forwarding er like enkelt som å vite hvordan du lager en webserver. Åpne nettleseren og angi standard gateway. Åpne rutergrensesnittet ved å logge på og velg deretter “Programmer & Gaming-alternativet, deretter “Avansert” og deretter “Port Forwarding / Port Triggering”, “NAT / QoS” eller noe som ligner dem. Alle rutere vil ha samme grunnleggende oppsett herfra og utover, og krever interne og eksterne porter eller Start og Slutt. Velg protokollene og skriv inn den statiske IP-adressen du tidligere har opprettet. Hvis det er et alternativ med navnet på enable, må du huske å sjekke det.

Vi starter med å endre noen få filer. For eksempel har du et domene med navnet hxxps: //www.websitetest.com, med noen filer i DNS med IP-adresse på 192.168.1.23. Vi starter med å endre httpd.config-filen fra WampServer-oversikten og legger til en virtuell vert. Se etter disse linjene og kammenter det:

#Virtuelle verter
Inkluder conf / extra / httpd-vhosts.conf

Nå oppretter du en fil manuelt på stedet: C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-versjon \ conf \ extra \ (versjonsdel har den nåværende Apache-versjonen). Åpne en tekstredigerer, for eksempel Notisblokk, og legg til følgende linjer i dokumentet:

ServerAdmin [e-postbeskyttet]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
Servernavn mysite.local
ErrorLog “logs / websitetest.com.log”
CustomLog “logger / websitetest.com-access.log” vanlig

Velg alternativet “Restart All Services” fra WampServer-instrumentbordet, og endringene trer i kraft. Og nå vet du hvordan du lager din egen server hjemme for webhotell på Windows.

Hvordan lage din egen web hosting server Linux

 • Installere LAMP Stack
 • Testing av PHP
 • Testing av MySQL
 • Installerer phpMyAdmin
 • DNS-konfigurasjon
 • Apache-serverkonfigurasjon

Du må installere LAMP-stack for å begynne å bygge webserveren. Skriv inn følgende kommando i terminalen:

sudo apt installere apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

Angi et passord for MySQL root-brukeren. For at endringer skal få virkning på Apache, må du oppgi:

sudo /etc/init.d/apache2 omstart

Å vite hvordan du lager din egen webhostingserver på Linux krever at du tester den. Legg til en test PHP-fil i / var / www / html /, som også er WebServer-rotkatalogen. Navn den “websitetest”. Gå deretter inn i katalogen:

sudo echo “” > /var/www/html/websitetest.php

Åpne nettleseren og skriv inn http: //localhost/websitetest.php. Dette skal åpne PHP-filen.

Tast inn:

sudo service mysql status

Dette skal returnere kjørestatus. Du kan starte tjenesten på nytt ved å gå inn på:

sudo service mysql omstart

Forsikre deg også om at systemet og MySQL-bindingsadressene er de samme. Tast inn:

katt / etc / hosts | grep localhost

Dette vil returnere flere verdier, blant dem vil være IP-adressen. Kryss av for den med MYSQL-konfigurasjonsfilen for å sikre at de er de samme. Hvis de ikke stemmer, kan du endre dem til å matche.

Tast inn:

sudo apt-get install phpMyAdmin

Dette vil installere phpMyAdmin. Klikk ja når den ber om å opprette en standard DB for eksklusiv bruk. Angi brukernavn og passord, og start Apache-serveren på nytt for at endringene skal tre i kraft. Du kan få tilgang til phpMyAdmin fra http: // localhost / phpmyadmin /.

Du kan angi et personlig domene som hxxp: //www.websitetest.com. Endre Apache-innstillingene for å tillate eksterne forespørsler fra internett ved å endre DNS-innstillinger. Forsikre deg om at domenenavnet har noen poster som retter seg mot en IP-adresse. DNS-postene blir automatisk oppdatert av tjenesteleverandøren.

Tast inn:

sudo a2dissite * standard

Dette vil deaktivere den virtuelle Apache-verten.

Tast inn:

cd / var / www / html

Dette vil rettes mot standard lagringskatalog. Lag en ny mappe for nettstedet og endre domenenavn ved å legge inn:

sudo mkdir websitetest.com

Lag 4 undermapper i mappen du nettopp opprettet. Legg inn følgende kommandoer for å opprette mapper til weblogger, filer og sikkerhetskopier:

sudo mkdir -p websitetest.com/logs

sudo mkdir -p websitetest.com/public_html

sudo mkdir -p websitetest.com/backups

Skriv inn følgende kommando for å starte en ny virtuell vertsfil:

sudo nano / etc / apache2 / sites-available / sudo mkdir -p.com.conf

På dette stadiet vil domenenavnet ha en .conf på slutten. Bruk koden nedenfor for å opprette en konfigurasjon for den virtuelle verten. Endre domenenavnet “websitetest” med det du ønsker.

ServerAdmin [e-postbeskyttet]
Server_Name websitetest.com
Server_Alias ​​www. websitetest.com
Directory_Index index.html index.php (mappe for lagrede filer)
Document_Root / var / www / html / websitetest.com/public_html (har html- eller php-filnavnene)
LogLevel advarer
Egendefinert_Log / var / www / html / websitetest.com/log/access.log kombinert

Lagre endringene og skriv inn:

sudo a2ensite websitetest.com.conf

Dette vil be om omstart av Apache-serveren. Start den på nytt for at endringene skal tre i kraft. Og nå vet du hvordan du lager din egen server hjemme for webhotell på Linux.

Hvordan lage en webserver: viktige takeaways

 • Å lære å lage din egen server hjemme for webhotell er ikke så kompleks som ofte tenkt.
 • Få nødvendig maskinvare. Resirkulere gjerne gamle deler. Hvis du forsker på hvordan du oppretter en webserver for rent utdannelsesmessige formål, vil til og med tiår gammel maskinvare gjøre det.
 • Raspberry Pi er et veldig bra alternativ i de fleste tilfeller. Du kan stable servere for ekstra strøm.
 • Å forstå hvordan du lager din egen webhostingserver på Linux og Windows er ikke så annerledes. Det følger de samme trinnene, om enn med små forskjeller.
 • Forsikre deg om at Internett-leverandørene dine tillater hostingaktiviteter.
 • Husk: du går på akkord med mange funksjoner som følger med betalt hosting. Hvis serveren din blir populær, kan du vurdere å flytte til betalte hosting-tjenester. De starter fra bare $ 0,99 og kan effektivisere alt betydelig. Du kan imidlertid også gå langt med dine egne servere, så lenge du vedlikeholder dem ordentlig.

Spørsmål og svar

Hvordan konfigurerer jeg en hjemmeserver?

Det er ganske enkelt å sette opp en hjemmeserver. Så lenge du har maskinvaren, en stabil internettforbindelse og kjenner til fremgangsmåten, kan du sette den opp og vedlikeholde den selv. Før du konfigurerer den, må du sjekke ISP-reglene angående din egen server og følge retningslinjene nøye.

Hvor mye koster det å bygge en server hjemme?

Kostnaden for å bygge en server hjemme avhenger av den lokale prisen på komponenter og om du gjenbruker maskinvare. En enkel Raspberry Pi kan koste $ 35, mens en high-end-server for å være vertskap for tusenvis av brukere samtidig kan koste $ 1.000. Ikke glem internettforbindelsen også.

Bruker servere mye strøm?

Dette er en vanlig misforståelse. Servere er ganske energieffektive, med flere spesialiserte bygg som bruker mindre enn $ 10 per måned. For eksempel er strømkostnadene for en Raspberry Pi-bygg nesten ubetydelig, men mer komplekse systemer (spesielt serverbunker) vil trenge mer strøm, og dermed legge til regninger.

Hvor mye koster det å kjøre en server 24/7?

Det er mange variabler; for eksempel strømforbruket til CPU, GPU, RAM, kjøler, strømkostnader, etc. Følg denne formelen: ((totalt strømforbruk / t. x per enhetskostnad) x 24 x 30) for å beregne månedlige regninger. Imidlertid er den gjennomsnittlige estimerte kostnaden rundt $ 15 per måned for en mellomstore server.

Hvor stor skal serveren min være?

Avhenger av bruk; for eksempel vil nettstedet ditt trenge omtrent 10 MBPS-forbindelse for å støtte god brukeropplevelse for 100 samtidige brukere. For en e-handelsnettsted, dedikerer 5-10 MB RAM for hver bruker, med 10% overskudd for å håndtere ekstra belastning. Det anbefales å bruke en i-5, 5. generasjons prosessor.

Hvor mye koster en server?

Å lage en server (hjemme) koster nesten ingenting hvis du gjenbruker gamle komponenter. Kostnadene er direkte proporsjonale med maskinvare- og webhotellkostnadene. Du kan sjekke ut www.000webhost.com, infinityfree.net og sites.google.com for å få en ide om det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map