Kuinka asentaa WordPress: WP: n asennus- ja asennusopas

Kuinka asentaa WordPress?

Napsauta asentaaksesi WordPress tai Tee WP-manuaalinen asennus

WordPress on kasvanut kourallisesta käyttäjästä vuonna 2003 tulokseksi kotisanaksi. Se on nyt suurin itsenäisesti ylläpitämä blogialusta maailmassa. Suurin osa bloggaajista asentaa WordPressin. WordPress-alustan kehittämistä motivoi yleisön halu halutaan tyylikäs ja käyttäjäystävällinen julkaisupalvelu..


Et ehkä tiedä, että WordPress on avoimen lähdekoodin projekti, jossa sadat ihmiset työskentelevät sen parissa ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että WordPress-sivustot ovat vapaasti ja yhtäläisesti saatavissa kaikille käyttäjille, suurista yrityksistä päivittäiseen bloggaajaan.

Jos olet aloittamassa blogia, WordPress-asennus on erittäin helppoa, mikä tekee siitä suosituimman verkkosivustoympäristön. Se voidaan asentaa alle viiteen minuuttiin (WordPressin pika-asennus), kun käytetään ulkopuolista palvelinta, ja vähän kauemmin, kun asennat sen manuaalisesti.

Kuinka asentaa WordPress

Kuinka asentaa WordPress kolmannen osapuolen isännällä

Vaikka sinulla olisi vain vähän teknistä tietämystä, voit silti asentaa WordPress-sivuston ilmaiseksi. Sinun on hankittava verkkotunnus ja kolmannen osapuolen verkkoisäntä, ja se maksaa sinulle pienen määrän rahaa.

Web-isännät sijoittavat palvelimilleen mistä tahansa muutamasta verkkosivustosta moniin verkkosivustoihin käytöstä riippuen. Palvelimen jakaminen muiden verkkosivustojen omistajien kanssa antaa sinulle tilaa tilaa kohtuulliseen hintaan. Useimmat verkkoisäntäkoneet tarjoavat isännöintitilaa noin 20 dollaria kuukaudessa.

Liity ILMAISEKSI koulutukseen

Haluatko oppia rakentamaan 6 Figures Authority -sivustoa??

Liity tähän ilmaiseen koulutukseen…

 • Lopuksi on todistettu tapa löytää kannattavia markkinarakoja
 • Hanki pääsy tyhjäksi suojattuun avainsanatutkimusmenetelmään
 • Opi laadukkaan sisällön ulkoistamiseen
 • Opi luomaan valkoisten hattujen linkit sivustoosi ilman päänsärkyä

Se kannattaa tehdä ostoksia web-palveluntarjoajilta. Jotkut verkkoisäntäkoneet sisältävät verkkotunnuksen ilmaiseksi web-hosting-maksun mukana. Toiset veloittavat vain pienen summan saadakseen verkkotunnuksen heiltä. Voit myös tehdä ostoksia muille verkkotunnusten myyjille löytääksesi juuri oikean. GoDaddy väittää olevansa suurin verkkotunnuksen lister, jolla on yli 63 miljoonaa verkkotunnusta luotollaan.

BlueHost on virallinen WordPress-isäntätoimittaja

WordPress valitsi BlueHostin virallisesti suositeltavaksi verkkopalveluntarjoajaksi. WordPress-käyttäjät, jotka tilaavat BlueHostin, saavat ilmaisen verkkotunnuksen ja 50%: n alennuksen hosting-suunnitelman hinnoista. Voit itse saada BlueHost-suunnitelman niin vähän kuin 3,95 dollaria kuukaudessa.

WordPress-käyttäjät pitävät BlueHostista kuten muistakin syistä houkuttelevan hinnan lisäksi. Saat rajoittamattoman verkkotunnuksen isännöinnin, isäntätilan, tiedostojen siirron ja sähköpostitilit. Tarpeistasi riippuen, voit valita neljästä isännöintisuunnitelmatyypistä, mukaan lukien jaettu isäntä, VPS-isännöinti, omistettu isännöinti ja jälleenmyyjän isännöinti. Tuki on saatavana ympäri vuorokauden, mutta jotkut käyttäjät sanovat reagoivansa hitaasti.

Useimmat Web-palveluntarjoajat ovat tehneet paljon taustatyötä aloittaville WordPress-asennusohjelmille. Kun sinulla on verkkotunnuksesi nimi, verkkoisäntä käyttää WordPress-asennuslaajennusta, joka automatisoi asennusprosessin. Se valmistuu yhdellä tai kahdella napsautuksella muutamassa minuutissa.

WordPressin asentaminen BlueHostin avulla Web-isäntänä

BlueHost -logo

Ilmainen verkkotunnus isännöinnillä

Koska BlueHost on WordPressin virallinen web-isäntä ja sitä suositellaan erittäin tarkasti, tarkastellaanpa kuinka asennetaan Word Press käyttämällä BlueHostia web-isäntänä ja MOJO Marketplace automaattiasentajana. Seuraa vain näitä vaiheita:

 1. Luo tili BlueHostissa.
 1. Kirjaudu sisään BlueHost-tiliisi ja siirry ohjauspaneeliin.
 1. Etsi verkkosivusto-osio ja valitse ”asenna WordPress”.
 1. Napsauta asennuspainiketta.
 1. Valitse verkkotunnus yhdistääksesi asennukseen. Sinulla on mahdollisuus syöttää alikansio, jos haluat. Voit nimetä sen blogiin tai voit jättää sen tyhjäksi ja se yhdistetään sivustosi pääsivulle.
 1. Sinulla on myös mahdollisuus muokata uuden WordPress-asennuksen sähköpostiosoitetta, käyttäjätunnusta ja salasanaa. Löydä tämä kohta otsikosta ”Lisäasetukset”.
 1. Sinun on luettava käyttöoikeus- ja palvelusopimukset ja valittava ruudut ennen jatkamista.
 1. Asenna WordPress valitsemalla ”asenna nyt” -painike. WordPress-asennus valmistuu muutamassa minuutissa.

WordPressin asentaminen Web-isäntänä SiteGround tai InMotion kanssa

InMotion Hosting -logoVaikka BlueHost on WebPress, jota WordPress suosittelee, on olemassa satoja muita web-palveluntarjoajia, joita voit käyttää sen sijaan. SiteGround ja InMotion ovat erinomaisen maineen tarjoavia verkkopalveluntarjoajia. Molemmat käyttävät Softaculous -ohjelmaa yhdellä napsautuksella WordPress -asennukseen. Tässä on vaiheittaiset ohjeet WordPressin asentamiseen Siteground- ja InMotion-web-koneita käyttämällä:

 1. Kirjaudu Web-isäntäsi sivustolle ja kirjoita ohjauspaneelin alueelle.
 2. Etsi Softaculous- tai WordPress-asennuskuvake Auto-asennukset -osiosta.
 3. Käynnistä Softaculous-automaattinen asennus napsauttamalla jompaa kumpaa kuvaketta.
 4. Sinua ohjataan lukemaan yleiskatsaus WordPressistä.
 5. Napsauta välilehteä, jonka merkintä on ”asenna” jatkaaksesi.
 6. Sitten saat kysymyksen, jossa kysytään mihin haluat asentaa WordPressin. Sinun on valittava http: // tai http: // www. protokollana. Jos sivustossasi on SSL ja HTTPS (suojattu pistokekerros, joka on suojausmitta), valitse https: // tai https: // www. protokollana.
 7. Valitse nyt verkkotunnus, johon haluat asentaa WordPressin. Useimmat sivuston rakentajat valitsevat juurihakemiston (kuten .com). Jos valitset juurihakemiston, jätä sitten ”Hakemistossa” merkitty kenttä tyhjäksi.
 8. Siirry asetusosaan ja täytä sivustosi nimi ja sivuston kuvaus. Älä huoli, jos et ole ajatellut tätä. Voit aina muuttaa sitä myöhemmin. Tässä osassa sinun on myös valittava järjestelmänvalvojan käyttäjänimi, salasana ja sähköpostiosoite.

palapeli

Softaculous täyttää käyttäjänimen ja salasanan automaattisesti, mutta voit muuttaa ne halutessasi. Valitse vain vahva salasana, jossa on isot ja pienet kirjaimet ja muutama numero. Tämä on myös hyvä aika tarkistaa sähköpostiosoitteesi uudelleen. Tämän ruudun sähköpostiosoitetta käytetään WordPressin avulla ottamaan sinuun yhteyttä ilmoituksia ja salasanan vaihtolinkkejä varten, jos unohdat salasanasi.

9. Muut kentät ovat valinnaisia. Voit valita kielen, valita laajennuksia ja valita teeman.

10. Viimeinen vaihe on napsauttaa asennuspainiketta aloittaaksesi asennuksen.

Näet edistymispalkin näytöllä. Älä sulje ikkunaa, ennen kuin palkki saavuttaa 100% ja näet viestin, jossa sanotaan, että asennus onnistui tai ohjelma ei ehkä asenna WordPressä oikein. Ole kärsivällinen, se voi viedä noin kolme tai neljä minuuttia.

Kuinka asentaa WordPress manuaalisesti

Manuaalinen WordPress-asennus

WordPress-logoJos mietit, kannattaako käyttää omaa palvelintasi vai vuokrata tilaa isäntäyritykseltä, on hyvä idea ottaa huomioon tekninen taitotasosi. Suurin positiivinen vaikutus oman palvelimesi käyttämiseen on, että sinulla on täysi hallinta palvelimellasi.

Positiivinen muuttuu nopeasti negatiiviseksi, kun palvelimella menee jotain pieleen ja ainoa henkilö, joka pystyy korjaamaan sen, olet sinä. Jos haluat käyttää omaa palvelinta, sinulla on oltava ainakin välitaidot palvelimista ja palvelinohjelmistoista. Parasta suorituskykyä ja vähiten seisokkeja varten sinun on pidettävä palvelinta aktiivisesti yllä ja päivitettävä.

Aloittaville verkkosivustojen omistajille ja rakentajille verkkomainonnan nimelliskustannukset kannattaa jättää palvelimen ylläpitoon liittyvistä kysymyksistä verkkoisäntäasiantuntijoille, jotta voit keskittyä verkkosivustosi hallintaan ja päivittämiseen.

Kun valitset suorittaa ja asentaa WordPressin manuaalisesti, sinun on ensin hankittava verkkotunnus, isäntä ja FTP-asiakastili. Katso tämä video nähdäksesi prosessin:

Voit sitten seurata tätä asennusjärjestystä viidessä helpossa vaiheessa:

1.Lataa WordPress-laajennus WordPress.org-sivustosta

Lataa WordPressEnsimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on perustaa FTP-asiakastili. FTP tarkoittaa tiedostojen siirtoprotokollaa. FTP-asiakas on käyttöliittymä, jonka avulla voit lähettää ja ladata tiedostoja palvelimelle. Tässä on luettelo joistakin FTP-asiakastoimittajista:

 • Cyberduck
 • FileZilla
 • FTP Voyager
 • Tulipalo FTP
 • Klassinen FTP

Ftp-osoitteesi näyttää vähän kuin verkkosivustosi osoite, mutta etuliite on ftp. Se on esimerkiksi ftp://verkkotunnus.com. Määritä FTP-käyttäjänimi ja salasana FTP-asiakasohjelmallasi. Sinun on myös hankittava tekstieditori, kuten Notepad tai Textedit. Älä yritä käyttää Microsoft Wordia, koska se ei ole tekstieditori.

Jotkin selaimet toimivat myös paremmin, kun käytät omaa palvelinta. Kaikki Chrome, Safari ja Firefox tukevat HTML 5: tä ja CSS 3: ta, mutta Internet Explorer ei tue.

Kun olet asentanut FTP-asiakkaasi, asenna WordPress palvelimellesi seuraavasti. Siirry WordPress.org-verkkosivustoon ja napsauta sinistä painiketta, joka sanoo ”Lataa WordPress”. Kun lataus on valmis, olet valmis vaiheeseen 2.

2.Lähetä WordPress-tiedostot Web-palvelimelle

WordPress-asennusAvaa tietokoneesi latauskansio ja etsi äskettäin ladattu zip-arkistotiedosto. Tarkastele tiedoston sisältöä kaksoisnapsauttamalla sitä laajentaaksesi sitä. Nyt aiot käyttää FTP-asiakastiliäsi ladataksesi juuri ladatut tiedostot verkkopalvelimelle.

Siirry FTP-asiakasohjelmatiedostoosi ja kirjaudu sisään tilisi käyttäjänimellä ja salasanalla muodostaaksesi yhteyden verkkopalvelimeesi. Jokaisella FTP-asiakkaalla on hieman erilainen asennus, mutta ne kaikki toimivat samalla tavalla. Sinun pitäisi nähdä tiedostosi vasemmalla puolella olevassa ruudussa, ja verkkopalvelintiedostot siirtyvät oikealla olevaan ruutuun.

Seuraava prosessi on ladata juuri ladatut tiedostot verkkopalvelimellesi. Voit tehdä tämän valitsemalla kaikki vasemmassa ruudussa olevat tiedostot ja vetämällä ne oikeanpuoleiseen ruutuun. Tämä vaihe aloittaa tiedostojen lataamisen verkkopalvelimelle. Lähetyksen käsittely vie jonkin aikaa, joten voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen latausprosessin aikana.

3.Luo MySQL-tietokanta ja käyttäjä

Vaihda web-hosting-ohjauspaneeliin. Jokaisella Web-isäntäsivustolla on erilainen merkki ja ulkonäkö, mutta ne toimivat suurin piirtein samalla tavalla.

WordPress tallentaa tiedostot tietokantaan. WordPress on luonut jokaisen sivustosi sivun joka kerta, kun kävijä laskeutuu johonkin sivusi. Avaa ohjauspaneeli isäntäsi sivustolla ja etsi tietokantamoduuli, jonka avulla voit luoda MySQL-tietokannan.

Luo nimi ja salasana uudelle tietokannallesi. Valitse turvallisuussyistä salasana, jota muiden ei ole helppo arvata käyttämällä muutamaa isoa kirjainta, pieniä kirjaimia ja numeroita. Tallenna nämä käyttöoikeustiedot, koska tarvitset niitä uudelleen.

Anna itsellesi lupa käyttää ja muokata tietokantaa. Nyt olet valmis neljään vaiheeseen.

4.Säädä WordPress muodostamaan yhteys tietokantaan

WordPress-tietokantaVaihda takaisin FTP-asiakassivustoosi yhdistääksesi WordPress äskettäin luomaan tietokantaan. WordPress etsii tietokannan tietoja tiedostossa nimeltä WP-config, joten joudut nimeämään uudelleen näyttötiedoston WP-config.PHP.

Kaksoisnapsauta tiedostoa avataksesi sen tekstieditorissa. Täytä edellisessä vaiheessa luomasi tietokantatiedot. Esimerkiksi:

 • Korvaa tietokannan_nimi täällä määrittelemälläsi tietokannan nimellä.
 • Korvaa käyttäjänimi_ täällä määrittelemälläsi tietokannan käyttäjänimellä.
 • Korvaa salasana_ täällä määrittelemälläsi tietokannan salasanalla.

Pidä yksittäiset lainaukset jokaisen uudelleen nimeämäsi osan ympärillä.

WordPress auttaa pitämään asennuksen turvassa käyttämällä todennusavaimia. Napsauta WordPress-salausavaingeneraattorin linkkiä selaimen uudessa välilehdessä. Tämä tuottaa satunnaisen joukon suojattuja todennusavaimia. Tämä on tärkeä askel, joka auttaa pitämään uuden verkkoasennuksen turvassa.

Etsi kahdeksan riviä peräkkäin, jotka sanovat: “laita oma lauseesi tänne”. Kopioi koodit ja korvaa nykyiset rivit konfiguraatiotiedostossasi. Tämä satunnaistaa suojausavaimet siten, että ne ovat ainutlaatuisia joka kerta kun sivuja käydään, mikä vaikeuttaa hakkereiden pääsyä sisään.

Kun olet tehnyt nämä muokkaukset, nimeä tämä tiedosto uudelleen nimellä wp-config.php ja tallenna ja sulje tiedosto. Jos unohdat tämän vaiheen, WordPress ei tiedä, että olet tehnyt mitään muutoksia. Nyt kaikki on asetettu oikein ja olet valmis viidenteen ja viimeiseen vaiheeseen, joka on WordPress-asennuskomentosarjan suorittaminen.

5.Aje WordPress Installations Script

Kirjoita sivustosi URL-osoite selaimeesi. WordPress kehottaa sinua täyttämään vielä muutama osa tietoa, kuten järjestelmänvalvojan nimi, salasana ja ensisijainen osoite. Tallenna nämä tiedot, koska tarvitset niitä kirjautuaksesi sisään WordPress-hallinta-alueelle.

Etsi ja napsauta asennuspainiketta käynnistääksesi WordPress-asennuksen.

Onnittelut! WordPress-sivustosi on käynnissä ja olet valmis aloittamaan mukautetun verkkosivustosi rakentamisen. Pääset sivustosi kojelautaan kirjoittamalla sivustosi URL-osoite ja wp-admin sen päähän. Nyt voit kirjautua sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi ja alkaa työskennellä kojelaudan kanssa.

Jos sinulla on ongelmia WordPress-asennuksen viimeistelemisessä, napsauta tätä saadaksesi ratkaisuja yleisiin asennusongelmiin.

Mitä tehdä WordPress-asennuksen jälkeen

bloggaaminenJos nautit verkkosivustojen luomisesta ja suunnittelusta, hauska on valmis aloittamaan. On vielä muutama asia, jotka haluat tehdä valmistaaksesi sivustosi julkiseen käyttöön.

Joitakin tärkeitä asetuksia on välilehdellä, jonka otsikko on ”yleinen”. Voit muuttaa WordPress-järjestelmänvalvojan kojetaulussa otsikkoa, otsikkolinjaa, aikavyöhykettä ja faviconia.

Favicon on pieni kuvake, joka näkyy selaimen palkissa juuri sivustosi nimen vasemmalla puolella selaimen palkissa tai kirjanmerkkiluettelossa. Jos et valitse favicon-kuvaa, selaimessa saattaa näkyä sen sijaan WordPress- tai Web-palveluntarjoajan kuvake. Valitse aikaa ainutlaatuinen kuva, joka tunnistaa tuotemerkin. Varmista, että tallennat muutokset, muuten ne palautuvat takaisin oletusasetuksiin.

WordPress antaa sivustollesi oletus pysyvän linkin rakenteen, joka on URL-osoitteesi loppuosa. Asetukset-välilehdessäsi on mahdollisuus muuttaa sitä, ja sinun pitäisi. Oletus pysyvä linkki ei ole kovin hakuystävällinen.

Kun olet muuttanut pysyvän linkin, sinun kannattaa katsoa lukemisasetuksia. Voit asettaa etusivun staattiseksi sivuksi tai lähettää automaattisesti viimeisimmän viestin. Jos valitset staattisen sivun, voit määrittää toisen sivun blogiviestillesi.

hyvin tehty

Valittavissa on paljon laajennuksia, ja monet niistä ovat ilmaisia. Asenna joko W3 Total Cache tai WP Super Cache, jotta verkkosivusi latautuvat nopeammin. Web-välimuistin laajennukset toimivat erinomaisesti hakukoneiden optimoinnissa ja ne voivat estää sivustosi kaatumasta, kun palvelimesi on ylikuormitettu.

Et voi olla turvassa turvallisuutesi suhteen. Suojaa järjestelmänvalvoja Sucuri-laajennuksella. Saatavana on myös paljon roskapostin torjuntaa. Kukaan ei halua tarkistaa verkkosivuillaan aamulla löytääkseen kymmeniä roskapostikommentteja, jotka on poistettava. Monet WordPress-käyttäjät pitävät Akismet-nimistä roskapostin torjuntaa.

Kun olet asettanut nämä perustoimenpiteet, on hyvä idea ottaa jonkin aikaa oppia muista hyödyllisistä työkaluista, kuten WordPress-laajennuksista, jotka hallitsevat SEO: ta, sosiaalista mediaa, varmuuskopioita ja paljon muuta. Mahdollisuudet, joita voit tehdä WordPress-asennuksella, ovat rajattomat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map