Mitä WordPressin valikot ovat? (Kuinka muokata, lisätä ja käyttää niitä)

Jos ihmettelet, mitkä valikot ovat WordPressissä, olette tulleet oikeaan paikkaan. Tässä vaihe vaiheessa vastaan ​​kysymykseen “mitä WordPressin valikot ovat?” ja näyttää sinulle, kuinka lisätä ne helposti verkkosivustollesi.


Tutkimme myös joitain muita käyttötapoja, joista et ehkä tiedä. Tiesitkö esimerkiksi, että siellä on helppo vedä ja pudota -valikkorajapinta, jonka avulla voit luoda avattavia valikoita WordPressissä?

Mitä WordPressin valikot ovat??

Mitä WordPressin valikot ovat?No, lyhyt vastaus olisi navigointivalikot, tai yksinkertaisesti WordPressissä näkyvät ”Valikot” ovat ominaisuus, jonka avulla voit luoda valikoita käyttämällä sisäänrakennettua valikkotoimittajaa, joka sijaitsee admin-alueella alla Ulkomuoto > valikot.

Valikoiden avulla teeman suunnittelijat voivat antaa sinulle, käyttäjälle, luoda omia räätälöityjä valikoita. kun taas oletusvalikossa luetellaan vain nykyiset WordPress-sivut.

WordPress tukee useita valikoita, jolloin teemat voivat tukea useampaa kuin yhtä navigointialuetta, joista esimerkkejä voisi olla otsikko- ja alatunnikkovalikko.

Voit lisätä sivuja, viestejä ja mukautettuja linkkejä valikkoon vetämällä ja pudottamalla -toiminnolla. Lisäksi edistyneemmälle käyttäjälle voit lisätä CSS-luokkia valikkokohteisiin ja muuttaa ulkonäköä lisäämällä mukautettuja tyylejä.

Mitä WordPressin valikot ovat?

Valikoiden avulla voit esitellä verkkosivustosi rakennetta kävijöille. Nämä navigointivalikot auttavat käyttäjiä löytämään tietoja ja selaamaan WordPress-sivustosi useita eri alueita. Koska nämä valikot pelaavat niin tärkeätä osaa verkkosivustossa, ne sijoitetaan yleensä suurimman osan WordPress-teemoista otsikon läheisyyteen.

valikot-2

Liity ILMAISEKSI koulutukseen

Haluatko oppia rakentamaan 6 Figures Authority -sivustoa??

Liity tähän ilmaiseen koulutukseen…

 • Lopuksi on todistettu tapa löytää kannattavia markkinarakoja
 • Hanki pääsy tyhjäksi suojattuun avainsanatutkimusmenetelmään
 • Opi laadukkaan sisällön ulkoistamiseen
 • Opi luomaan valkoisten hattujen linkit sivustoosi ilman päänsärkyä

Valikkotyypit WordPressissä

Sisäänrakennetun navigointivalikkojärjestelmän avulla aloittelijoille on helppo luoda ja hallita valikoita WordPressissä. Valikkojen sijainti voi kuitenkin vaihdella teemakohtaisesti.

Lähes kaikissa WordPress-teemoissa on nykyään ainakin yksi valikkokohta. Joissakin teemoissa on useita valikkokohtia monimutkaisempien WordPress-sivustojen sijoittamiseksi.

WordPressissä on erityyppisiä valikoita, kuten yksinkertaiset valikot, avattavat valikot, megavalikot (hienot valikot, mutta ovat ihanteellisia suurille sivustoille, joiden sisältö on miljardia tavua), ja alatunnistevalikko. Voit myös luoda valikon henkilökohtaiseen blogiisi, jolloin yleensä kategoriat ja alaluokat lisätään navigointiin.

Voit myös sisällyttää sivuston selaamisen widget-valmiusalueelle, kuten WordPressin sivupalkit.

Nyt kun kysymys “mitä WordPressin valikot ovat?” on selvitetty, aion näyttää sinulle, kuinka helposti voit muokata, lisätä ja käyttää näitä navigointivalikkoja WordPressissä.

Ilmainen verkkotunnus isännöinnillä

Aloitetaan!

Mukautetun navigointivalikon luominen

Valikkojen luomiseen WordPressissä sinun on ensin vierailtava Ulkomuoto > valikot järjestelmänvalvojan alueelta.

Kun olet Muokkaa valikkoja ruudussa (jaettuna 2-sarakkeeseen), vasemmassa sarakkeessa on kategoriat, sivut ja mukautetut linkit -välilehti, kun taas oikeassa sarakkeessa lisäät ja säädä valikkokohteet.

Mukautetun navigointi-valikon-1 luominen

Luokaamme nyt ensimmäinen mukautettu valikko!

Anna sopiva nimi navigointivalikkoon. Tässä esimerkissä aion käyttää nimeä ”Oma ensimmäinen valikko”.

Napsauta seuraavaksi Luo valikko -painike – tämä laajentaa valikkokohtaasi, joka näyttää tältä:

luomalla-a-tilaustyönä navigointi-valikko-2

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta voidaan nähdä, esimerkki-verkkosivustolla on kolme teemapaikkaa, joita kutsutaan ensisijaiseksi, toissijaiseksi ja sosiaaliseksi. Muista, että paikannimet ja sijoittelut voivat vaihdella teemakohtaisesti.

Valitse nyt sivut, jotka haluat lisätä valikkoon. Tee tämä valitsemalla vasemmalla puolella olevat sivut ja napsauttamalla Lisää valikkoon nappi.

luomalla-a-tilaustyönä navigointi-valikko-3

Kun olet lisännyt sivuja valikkoon, valitse teemapaikka, jossa haluat näyttää valikon, ja napsauta sitten Tallenna-valikko nappi.

luomalla-a-tilaustyönä navigointi-valikko-4

Älä hätää, jos et ole varma siitä, missä jokainen valikon sijainti on verkkosivustollasi. Käy vain verkkosivustolla nähdäksesi valikkosi toiminnassa. Jos et pidä siitä, miltä se näyttää, voit aina muuttaa sen sijaintia.

luomalla-a-tilaustyönä navigointi-valikko-5

Kohteiden järjestäminen mukautettuun valikkoosi

Oletko huomannut jotain?

Jokainen lisäämäsi valikkokohta on nyt järjestetty tarkkaan järjestykseen lisättäessäsi niitä!

Esimerkiksi Tietoja sivusta -linkki näkyy lopussa, kun Yhteystiedot-linkki näkyy ensin.

Älä huoli. Tämän voi helposti muuttaa missä tahansa järjestyksessä. Vedä ja pudota vain valikkokohta säätääksesi sen sijaintia navigointivalikossa.

järjestäminen-eriä-in-your-yksilölliseen valikko

Toista sama prosessi luodaksesi uusia valikoita teemakohdeille.

Sisäkkäisten pudotusvalikkojen luominen

Avattavat valikot kutsutaan myös sisäkkäisiksi valikoiksi. Nämä ovat navigointivalikot, joissa on vanhemman ja lapsen valikkokohteet. WordPress-teemat ovat niiden tyyliä yleensä siten, että kun viet hiiren vanhempaan kohtaan, kaikki sen alavalikot ilmestyvät.

luodaan-sisäkkäin-avattavaa-valikot-1

Avattavien valikkojen luominen antaa sinun sisällyttää hyvin jäsennelty navigointijärjestelmä WordPress-sivustoosi. Näin lisätään valikkokohta alavalikkona WordPressiin.

Vedä valikkorakenteessasi kohde pääkohdan alapuolelle. Nyt vedä kohdetta hiukan oikealle ja näet, että siitä tulee automaattisesti alivalikon kohde.

luodaan-sisäkkäin-avattavaa-valikot-2

Voit sitten lisätä useita kerroksia alaotsikoita luodaksesi syvästi sisäkkäisiä valikoita. Mutta on tärkeää huomata, että kaikki WordPress-teemat tukevat monikerroksisia sisäkkäisiä navigointivalikkoja. Useimmat tekevät jopa kaksi kerrosta.

luodaan-sisäkkäin-avattavaa-valikot-3

Luokkien lisääminen valikoihin

Jos sinulla on WordPress-blogi, voit lisätä blogiluokkiasi helposti avattavana valikossa.

Oletusarvoisesti WordPress tarjoaa sinulle helpon tavan lisätä sivuja ja luokkia valikkopuhelimen vasemmanpuoleisesta sarakkeesta.

Napsauta Luokat-välilehteä. Kun se laajenee, näet luokkasi luetellut siellä. Valitse vain blogikategoriat, jotka haluat lisätä valikkoosi, ja napsauta sitten Lisää valikkoon nappi.

Lisäämällä-luokat-to-your-valikot-1

Näet, että luokat näkyvät nyt valikkokohteina valikkorakenteen sarakkeessa. Kuten sivut, voit vetää ja pudottaa niitä järjestääksesi valikon sijainnin. Täällä olen vetänyt kaikki luokat näkymään alavalikkokohteina blogin alla.

Lisäämällä-luokat-to-your-valikot-2

Mukautettujen linkkien lisääminen valikoihin

Sivujen ja luokkien lisääminen on melko yksinkertaista, mutta entä jos haluat lisätä linkin sosiaaliseen mediaan tai muuhun sijaintiin? Tällöin mukautettu linkki -asetus on hyödyllinen.

Napsauta vasemmanpuoleisessa sarakkeessa Mukautettu linkki -välilehteä. Kun se laajenee, huomaat, että se sisältää vain kaksi kenttää.

Ensimmäinen on URL. Täällä voit lisätä todellisen linkin, jonka haluat lisätä. Ja toinen kenttä on nimeltään Link Text, johon lisäät linkin ankkuritekstin.

Lisäämällä-tilaustyönä links-to-your-valikot

Merkintä: On tärkeää, että aloitat kaikki linkit sivulla http: // tai https: //, jotta varmistat, että linkkisi eivät ole katkenneita.

Valikkokohteen muokkaaminen

Kun lisäät luokkia tai sivuja mukautettuun valikkoosi, WordPress käyttää automaattisesti luokan nimeä tai sivun otsikkoa linkkitekstinä. Tämä ei välttämättä tarkoita, ettet koskaan voi muuttaa sitä.

Voit muokata kaikkia valikkokohteita painamalla alaspäin osoittavaa nuolta sen valikkokohteen vieressä, jota haluat muokata.

editointi-a-valikon vaihtoehdon

Täällä voit muuttaa valikon otsikkoa tai linkkitekstiä. Voit myös lisätä otsikkomääritteen linkkiin. Älä vain unohda lyödä Tallenna-valikko -painike tallentaaksesi muutokset ennen sivustosi esikatselua.

Linkin poistaminen valikoista

Linkki poistetaan samalla tavalla kuin muokkaat linkkiä. Napsauta minkä tahansa valikkokohteen vieressä olevaa nuolikuvaketta.

poistamalla-a-link-from-your-valikot

Näet sitten punaisen Poista linkki. Kun napsautat sitä, WordPress poistaa linkin valikoista.

Valikoiden teemapaikkojen ymmärtäminen

Kuten aiemmin mainitsin, navigointivalikot ovat WordPress-teemaominaisuus. Aiheesi hallitsee täysin heidän ulkonäköään ja näyttöään. Järjestelmänvalvojan alue antaa sinulle vain käyttöliittymän näiden valikkojen lisäämiseksi ja muokkaamiseksi.

Yleensä WordPress-teemalla olisi ainakin yksi teemapaikka valikoille. Mutta joissain teemoissa voi olla useampi kuin yksi teemapaikka, kuten teema, jota käytin kirjoittaessani tätä viestiä ja jolla oli kolme teemapaikkaa.

ymmärrys-teema-paikkoja-for-your-valikot

Lisäksi, kuten aiemmin mainittiin, näiden valikkokohtien nimet vaihtelevat teemakohtaisesti. Vaikka jotkut kutsuvat sitä ensisijaiseksi, toiset saattavat kutsua sitä otsikkona. Se perustuu täysin teemakehittäjän mieltymyksiin.

Valikoiden lisääminen sivupalkkeihin ja muihin widget-valmiisiin alueisiin

Teeman määrittämien valittujen sijaintipaikkojen lisäksi voit lisätä valikoita myös sivupalkkiin ja muihin widget-valmiisiin alueisiin.

Jos esimerkiksi katsot alla olevaa kuvakaappausta, huomaat, että verkkosivusto käyttää valikoita lisätäkseen haluamiaan sivustoja ja sosiaalisia linkkejä sivupalkkiin..

Lisäämällä-valikot-in-sivupalkkeja-ja-muut-widget-ready-alueilla-1

Voit lisätä navigointivalikkoja sivupalkkeihin widgetien avulla. Vierailla Ulkomuoto > widgetit ja lisää Mukautettu valikko käytettävissä olevien widget-luettelosta sivupalkkiisi.

Lisäämällä-valikot-in-sivupalkkeja-ja-muut-widget-ready-alueilla-2

Aseta seuraavaksi widget-otsikon otsikko ja valitse yksi mukautetuista valikoista avattavasta luettelosta.

Napsauta lopuksi Tallentaa -painike tallentaaksesi muutokset.

Jos vierailet sivustossasi nyt, huomaat, että mukautettu valikko näkyy sivupalkin widgetissä. Sosiaalisten kuvakkeiden suhteen joissain teemoissa on valmiiksi rakennetut sosiaalisen median kuvakkeet valikoissa. Lisäksi voit käyttää laajennuksia lisätäksesi kuvakkeita navigointivalikoihin.

Käärimistä

Joten, sinä menet. Toivottavasti et enää ole hämmentynyt WordPressin valikoista ja siitä, kuinka luoda ja lisätä niitä verkkosivustollesi. Seuraava askel on oppia WordPressin sivupalkeista ja siitä, kuinka voit hyödyntää tätä upeaa WordPress-ominaisuutta.

Piditkö tätä viestiä hyödyllisenä?

Kerro minulle alla olevissa kommenteissa, jos sinulla on kysymyksiä tai ehdotuksia siitä, missä ja miten WordPress-valikoita käytetään, haluaisin kuulla ajatuksesi tästä mielenkiintoisesta aiheesta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map