Mitkä ovat sivupalkit WordPressissä? (Kuinka luoda ja muokata niitä)

Kun opetan ihmisille ensimmäistä kertaa WordPressiä, varhainen kysymys, joka yleensä nousee esiin, kääntyy hieman hämmennykseen WordPressin sivupalkeista, niiden toiminnasta ja käytöstä.


No, tässä artikkelissa aion vastata kysymyksiin:

 • Mitkä ovat WordPressin sivupalkit?
 • Mikä on WordPress-widget?
 • Kuinka voit lisätä widgettejä sivupalkkiin?

Mitkä ovat WordPressin sivupalkit?

Sivupalkit WordPressissä

WordPressin sivupalkit ovat widget-valmiusalue tietojen, linkkien tai kuvien näyttämiseen. Sitä kutsutaan myös widget-valmiiksi alueeksi, johon voit sijoittaa monia widgettejä, jotka ovat alkuperäisiä WordPressille tai aiheen tai laajennusten luomia..

Sivupalkki voi olla pystysuora tai vaaka teeman rakenteesta riippuen. Voit käyttää sivupalkkeja widget-valmiusalueena sisältöalueen, alatunnisteen ja otsikon alapuolella tai yläpuolella. Voit käyttää myös sivupalkkeja pääsisällön oikealla tai vasemmalla puolella.

Sivupalkkien käyttö WordPressissä

No, me tunnemme jo sivupalkkien alueen. Kun teemalla on widget-alue, voit käyttää sivupalkkeja lisätäksesi muita tietoja, joita ei ole pääsisältöalueella. Sivupalkilla voi olla monia käytännöllisiä ja hyödyllisiä tarkoituksia.

Katsotaanpa joitain WordPressin sivupalkkien käytännöllisiä käyttötapoja:

Liity ILMAISEKSI koulutukseen

Haluatko oppia rakentamaan 6 Figures Authority -sivustoa??

Liity tähän ilmaiseen koulutukseen…

 • Lopuksi on todistettu tapa löytää kannattavia markkinarakoja
 • Hanki pääsy tyhjäksi suojattuun avainsanatutkimusmenetelmään
 • Opi laadukkaan sisällön ulkoistamiseen
 • Opi luomaan valkoisten hattujen linkit sivustoosi ilman päänsärkyä
 • Korosta sisältö: Sivupalkkien avulla voit korostaa viimeisintä, esiteltyä tai suosittua sisältöä. Sivupalkki, jolla on tällainen lukemissuositus, auttaa lukijoita löytämään lisätietoja, jotka voivat kiinnostaa heitä.
 • Sähköpostitilaus: Voit sijoittaa sähköpostitilauslomakkeen sivupalkille rohkaistaksesi lukijoita tilaamaan päivityksiä tai uutiskirjeen, jos sellainen on pluginilla, kuten Mailchimp tai Optminmonster..
 • Lisää sosiaalinen media: Voit lisätä sivupalkkiin myös sosiaalisen median tilisi tiedot. Esimerkiksi, sinulla on Facebook-sivu, joka liittyy verkkosivustoosi, voit sijoittaa sivusi sivupalkkiin, jonka avulla lukija voi pitää sivustasi. Suositeltava laajennus: Social Snap.

Esimerkki WordPress-sivupalkista
Sivupalkkien käyttöä verkkosivustolla rajoittaa melko vain mielikuvitus.

Mikä on WordPress-widget ja miten voimme käyttää niitä sivupalkeissa?

WordPressin widgetit ovat pieniä lohkoja, jotka sisältävät tiettyjä toimintoja. Widgetien avulla voit lisätä lisäominaisuuksia sivupalkkeihisi. WordPress-ydinkehittäjät lisäsivät widgetit tarjotakseen helppokäyttöisen tavan mukauttaa verkkosivustoja ulkoasuun järjestelmänvalvojan päästä. Suurimmalla osalla teemoista on widget-valmiita alueita, mutta teema ei välttämättä ole. Jos näin on, kokeile katsoa joitain teemoja, jotka olemme luettelossa parhaimmissa WordPress-teemoissa ja ilmaisissa WordPress-teemoissa, ja valita sellainen, jolla on tarpeitasi vastaava asettelu..

Nyt kysymys kuuluu, kuinka voimme käyttää widgettejä WordPressin sivupalkeissa. Seuraa minua! Annan sinulle täydellisen selvityksen siitä, kuinka käyttää widgetille valmiita alueita.

Widgetien sijoittaminen WordPressin sivupalkkeihin

No, käyttää widgettejä sivustossasi melko yksinkertaista ja helppoa. Voit käyttää widgettejä widget-valmiusalueellasi käymällä Ulkomuoto > widgetit WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneelista.

widgetit WordPressissä

Kun olet tehnyt Widgetit-vaihtoehdon, näet käytettävissä olevat widgetit siellä. Widget vaihtelee aiheittain. Esimerkiksi, jos teemallasi on useita sivupalkkeja WordPress-teemavaihtoehdoissa, voit valita helposti useita widgettejä sopimaan niihin.

miten-to-use-widgetit-in-the-sidebars-1

Ilmainen verkkotunnus isännöinnillä

Widgettejä voi lisätä sivupalkkeihin monin tavoin. Helpoin tapa on vetää ja pudottaa ne WordPress-sivupalkkiin.

miten-to-use-widgetit-in-the-sidebars-2

Voit myös napsauttaa widget-otsikkoa luettelosta. WordPress näyttää sitten luettelon sivupalkeista, joihin voit helposti lisätä widgetisi. Valitse sivupalkki, johon haluat lisätä sen, ja napsauta sitten Lisää widget nappi.

miten-to-use-widgetit-in-the-sidebars-3

Siellä on myös esteettömyystila niille, jotka sitä tarvitsevat. Ota esteettömyystila käyttöön painamalla Näyttöasetukset näytön oikeassa yläkulmassa.

miten-to-use-widgetit-in-the-sidebars-4

Sen jälkeen näyttöön ilmestyy alavalikko linkillä. Voit käyttää linkkiä ottaaksesi pääsytilan käyttöön widget-näytöllä. Kun napsautat linkkiä, se muuttaa koko widget-näytön käyttöliittymän.

Nyt jokaisessa käytettävissä olevassa widgetissä on yksinkertainen “Lisätä-Painiketta. Kun napsautat sitä, se vie sinut päästävälle näytölle. Täältä voit valita sivupalkin helposti.

miten-to-use-widgetit-in-the-sidebars-5

Widget-sivu ei kuitenkaan ole ainoa tapa lisätä widgettejä verkkosivustoosi. Voit myös lisätä niitä käyttämällä suoraa esikatselua siirtymällä kohtaan Ulkomuoto > Muokkaa.

On ehdottoman tärkeää huomata, että kaikki widget-valmiiksi valmistetut sivupalkisi ja alueesi eivät näy muokaajassa. Siksi on suositeltavaa käyttää Ulkomuoto > widgetit ruudulla, jotta näet kaikki vaihtoehtosi.

Widgetin poistaminen?

Widgetin poistaminen on aivan yhtä helppoa kuin niiden lisääminen WordPressiin. Siirry Ulkomuoto > widgetit -sivulla ja etsi sivupalkeista poistettava widget, napsauta sitten sen otsikkoa laajentaaksesi sitä.

miten irrottamisesta-a-widget

Widget-asetusten alla näet linkin widgetin poistamiseen. Poistaminen poistaa sen sivupalkistasi ja poistaa widget-asetukset, kuten otsikon tai muut valitsemasi vaihtoehdot..

Jotkut widgetit ovat yksinkertaisia, eikä niissä ole liikaa vaihtoehtoja, mutta on myös muita widgettejä, joissa on paljon vaihtoehtoja ja asetuksia. Jos haluat poistaa widgettiä menettämättä sen asetuksia, vedä ja pudota se käytettävissä olevien widgetien alla olevaan passiiviseen widget-osioon..

Widgetin poistaminen tai lähettäminen passiivisille widgetteille ei poista sitä käytettävissä olevien widget-luettelosta. Voit lisätä ne uudelleen käytettävissä olevista widget-luetteloista milloin haluat.

Widget-tyyppiset WordPress-ohjelmat

Oletusarvoisesti WordPress sisältää muutaman sisäänrakennetun widgetin, kuten viimeisimmät kommentit, viimeisimmät viestit, haku, arkistot jne..

Monilla WordPress-laajennuksilla ja -teemoilla on omat widgetit.

Esimerkiksi Envira Gallery -laajennuksen avulla voit rakentaa kauniita kuvagallerioita WordPress-sivuillesi ja viesteihisi. Mutta siinä on myös Envira Gallery -widget, jonka voit lisätä sivupalkkiin näyttääksesi gallerioita verkkosivustollasi.

tyypit-of-widgetit-in-WordPress

Samoin on monia muita teemoja ja laajennuksia, jotka lisäävät widgettejä, jotta niiden käyttäjät voivat lisätä asioita sivupalkkiinsa joutumatta kirjoittamaan (tai tietää) mitään koodia tai HTML: tä. Sinulla ei ehkä ole ideoita asioiden laittamiseen heti, mutta kun ideat alkavat tulla, löydät WordPressille kirjaimellisesti tuhansia tämän tyyppisiä laajennuksia, joiden avulla voit lisätä widgettejä erilaisten toimintojen suorittamiseen..

Mitkä ovat hyödyllisiä WordPress-widgettejä?

Vaikka WordPressin oletuswidgetit ovat varsin tehokkaita, saatat tarvita lisää vaihtoehtoja. Tai ehkä haluat hallita enemmän WordPress-sivupalkkeja, alatunnisteita ja muita widget-alueita. Alla on joitain laajennuksia, jotka tarjoavat joustavuutta ja lisävalintoja WordPressin widgetien ja sivupalkkien suhteen.

1. Lopullinen viesti -widget

Ultimate Posts Widget -laajennusWidgetin lisääminen sivupalkkiin tarkoittaa yleensä, että se näkyy samassa paikassa jokaisella sivulla ja viestissä. Mutta on yleistä, että haluamme useiden erilaisten tietojen ja ominaisuuksien näkyvän WordPress-sivustosi eri osissa.

Ultimate Posts Widget -laajennus auttaa sinua muuttamaan, mitä widgetien pitäisi näkyä millä sivuilla, viesteissä ja arkistoissa.

Tämän lisäksi se tarjoaa joukon muita mukautusvaihtoehtoja, mutta hyödyllisin on vaihtoehto näyttää vain saman luokan viestit jokaisella vierailijan näkemyksellä. Tämä auttaa ylläpitämään fyysistä siilorakennettasi verkkosivustollasi, mikä osoittaa entistä parempaa merkitystä hakukoneille minimaalisella vaivalla.

2. Viimeisimmät viestit-widget pikkukuvien kanssa

Viime-viestit-widget-with-pikkukuvat

WordPress tarjoaa jo Viimeaikaiset viestit -widgetin, mutta se näyttää vain linkit uusimpiin viesteihisi. Kuvien lisääminen jokaiseen viestiin on hieno tapa kiinnittää huomiota tähän elementtiin ja auttaa sivupalkiasi näyttämään kauniilta. Uusimmat viestit -pienoiskuvien widget on tehokas laajennus, jonka avulla voit saavuttaa tämän. Se on myös ilmainen, joten tarkista tämä.

3. Suosituimmat viestit & Sivut-widget

top-viestit-sivut-widget

Entä jos haluat ohjata kävijöitä parhaaseen sisältöösi sen sijaan, että näyttäisit viimeisimmät blogiviestisi?

No, suosituimmat viestit & Jetpackin Pages Widget -sovelluksella voit näyttää virkoja, jotka jo toimivat hyvin. Voit joko esitellä suosituimpia viestejäsi tai sisältöä, joka on saanut eniten liikennettä viimeisen kahden / kolmen päivän aikana.

4. SiteOrigin Widgets Bundle

siteorigin-widgetit-nippu

Kaksi yllä mainittua laajennusta sisältää vain yhden widgetin, joka on enemmän kuin tarpeeksi, jos tarvitset vain yhtä tiettyä ominaisuutta. SiteOrigin Widgets Bundle -laajennus kuitenkin lisää joukon uusia widgettejä verkkosivustollesi.

Tämän hienon laajennuksen avulla voit sijoittaa karttoja, painikkeita, sosiaalisen median linkkejä, lähettää karuselleja ja paljon muuta WordPress-sivupalkkeihin ja alatunnisteisiin.

Käärimistä

Widgetit ovat erittäin tehokas ja joustava työkalu WordPressissä, ja kehittäjät ovat keksineet monia innovatiivisia tapoja käyttää niitä viime vuosina. WordPress-sivuston omistajana voit hyödyntää tätä lisätäksesi verkkosivustollesi käytännössä mitä haluat.

Suunnitellessasi verkkosivustoasi on tärkeää olla unohtamatta sivupalkkejasi ja alatunnisteitasi. Näiden alueiden optimointi antaa sinun luoda tehokkaita, käyttäjäystävällisiä sivuja verkkosivustollesi. Onneksi WordPress-widgetit yksinkertaistavat dramaattisesti koko prosessin, jossa lisäät hyödyllisiä ominaisuuksia verkkosivustoosi.

WordPressin suurimpana myyntikohteena on oltava sen mukauttamiskyky, etenkin aloittelijoille. Sinun on kuitenkin vielä ymmärrettävä, kuinka sen tärkeimmät ominaisuudet toimivat, jos haluat saada kaiken irti verkkosivustostasi. Siksi widgetien ja sivupalkkien oppiminen WordPressissä on tärkeä askel.

Toinen tärkeä alue oppia …

Valikot WordPressissä. Katso myös artikkeli, jos haluat jonkin verran tietoa niiden käyttämisestä.

Löysitkö tästä artikkelista apua??

Jaa ajatuksesi ja ehdotuksesi alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map