Преглед на домейни на Google: Какво задава отделни домейни на Google?

В края на този преглед може да разберете, че Google Domains, докато добавя малко сложност към усилията си за изграждане на уебсайт, е най-доброто нещо, за което никога не сте чували. Понастоящем в Beta тази услуга е не само на разумна цена, но предлага бонуси, които не можете да намерите никъде другаде (безплатно).


Преглед на Google DomainsКупуването на домейни от Google или използването на Google като ваш агент за регистрация на домейни може да бъде нещо, което решите да направите, дори ако не искате да създадете уебсайт. Най-голямото предимство на регистрирането на домейн чрез Google Domains е възможността за създаване на нови, персонализирани имейл адреси, които се интегрират напълно с Gmail и останалата част от G Suite.

В тази статия не само ще научите за всички предимства и функции, които Google Domains предлага за всяка регистрация на домейн, но и ще научите как те се подреждат спрямо други популярни регистратори на домейни.

Нашият преглед на домейни в Google

Ако се чудите „Добри ли са домейна на Google?“, Отговорът е силно да.

Дори да отидете на сляпо, вие ще получите точно толкова и повече, колкото бихте направили с регистрация на домейн навсякъде другаде. Все пак често срещано погрешно схващане е, че Google Domains предлага някакъв вид хостинг.

„Хостинг на домейни в Google“ към момента не съществува. Те предлагат регистрация на домейн, пренасочване, паркиране и интеграция с G Suite, за да се създадат имейл адреси.

Google Domains не предлага хостинг на уебсайтове или блогове и само си партнира с други хостове, за да ви помогне да създадете уебсайт, към който вашият домейн може да бъде свързан. Тези партньори включват Google Sites, което не е същото като Google Domains и ви позволява да създавате безплатни уебсайтове от тип wiki без хостинг разходи.

Ако сте малко изгубени, вероятно не сте съвсем сигурни как се задават имена на домейни или как са напълно отделени от хостове и хостинг компании. Можете да научите повече за процеса на регистрация на имена на домейни и акредитирани регистратори на имена на домейни, като гледате следното видео.

Google Domains все още не е в етап „Алфа“. Важно е да се осъзнае, че този продукт все още е в отворена и същевременно активна разработка. През 2014 г. Google започна да изгражда и пусна версия само за покани на Google Domains.

В началото на 2015 г. Google Domains премина в „отворена“ бета версия, където се намира и днес. Това означава, че всеки може да използва услугата и да се възползва от предимствата, но Google всъщност не я популяризира, защото смята, че все още не я е усъвършенствал за обикновения потребител.

Всичко на всичко изглежда, че вече е доста добре излъскан продукт и тъй като от няколко години официалният старт може да не е далеч. Въпреки че това може да даде точките на продукта за завършеност, това също означава, че тази „най-добре пазена тайна“ няма да бъде по този начин много по-дълго.

Повече от всичко друго, Google Domains доказва, че цени вашата лична сигурност и поверителност. Те плащат сметката за всички разходи, свързани с запазването на вашето име, адрес и друга информация, използвана за регистриране на домейн личен, ако това е възможно, на възможно най-много домейни.

осигурете приходи от вашия сайтС тази услуга вашето име и данни за контакт вече няма да бъдат лесно достъпни от който и да е инструмент за търсене на WHOIS или, като разширение, достъпни чрез някои основни търсения в мрежата. Другите регистратори таксуват почти наполовина повече от цената на регистрацията на домейна или повече за същата услуга.

Достъпът до G Suite се популяризира и се предлага веднага извън кутията. Едно от основните приложения за Google Domains е да ви позволи да създадете персонализирани имейл адреси (до 100 на домейн) и да ги интегрирате с G Suite, за да управлявате вашите имейл и акаунти, свързани с тези адреси.

Безплатен домейн с хостинг

Да регистрирате домейн в Google? Вземете същите DNS сървъри като Google. Това означава, че вашият домейн ще се свърже към вашия уеб сайт безупречно и възможно най-бързо.

Пълната поддръжка по имейл, телефон и чат е достъпна за всички потребители, след като са били на платформата за няколко месеца. Документацията за определени функции също е налична и се използва като самообслужване на първи ред за въпроси.

Всички интерфейси са чисти, незабрасени и интуитивни. Те също така са стъпка по стъпка лесни за всичко – от регистрирането на вашия домейн до свързването му с популярен създател на уебсайтове или доставчик на хостинг услуги на трети страни..

„Партньорите“ на Google Domains включват BlueHost, Wix, WordPress, Weebly, Shopify и SquareSpace. Можете лесно да се интегрирате с което и да е от тях, за да създадете уебсайт (въпреки че могат да се наложат допълнителни разходи, когато се регистрирате с тези услуги).

Създатели на сайтове: не е единствената ви възможност

Не е нужно да използвате нито една от партньорските услуги на Google или интегрираните създатели на уебсайтове. Вие сте свободни да регистрирате името на домейна си с Google Domains и след това да изберете всеки доставчик на хостинг услуги на трети страни, който да изгради и хоства вашия уебсайт.

Няма наказание за това. Единствената разлика е, че по време на процеса на настройка ще ви липсва поддръжка от Google Domains (телефон, чат или имейл). Въпреки това, подкрепата на вашия бъдещ домакин трябва да бъде в състояние да вземе слабата.

Освен това няма да имате достъп до хубавите стъпка по стъпка уроци за интеграция и ресурси, които Google предоставя за използване с популяризираните си интегрирани създатели на уебсайтове и доставчици на услуги.

Понякога се въвеждат и нови партньори и интегрирани услуги. Преди няколко години единственият начин да се изгради WordPress сайт и той да бъде интегриран беше да преминете през BlueHost. Сега можете да използвате WordPress.org.

Домените са домейни: никой по-добър регистратор няма да промени това

Един от тежките факти на този преглед, който не може да бъде занижен, е, че Google Domains е регистратор на имена на домейни, който предлага и други услуги в допълнение към тази регистрация.

Всички домейни, без значение от регистратора, са регистрирани по почти идентичен начин. Нищо не прави тази функция в предложенията на Google Domains изпъкваща или специална, защото няма начин тя да бъде.

Цени и планове на Google Domain

След изтичане на промоционалното ценообразуване, средният отрасъл за „.com“ е около $ 14 на година. В момента Google Domains предлага регистрация „.com“, без включени промоции, за $ 12 на година.

Единственият друг „популярен“ домакин, който редовно бие тези цени, е NameCheap. Също така си струва да се отбележи обаче, че Google Domains с течение на времето наблюдава намаление на разходите за домейн и те също са първи, които предлагат определени типове имена на домейни или домейни от най-високо ниво (TLDs като .com’s или .net’s).

Всички други типове домейни също са на конкурентни цени и често ще победят цената на конкуренцията с няколко долара за най-популярните окончания на домейни. Когато разчитате на всички функции на цената на предлагане, които предлага Google, или факта, че те се грижат безплатно за сигурни и частни регистрации, това е изгодното ценообразуване, независимо как го гледате.

Google Domains срещу други водещи регистратори на имена на домейни

Тъй като Google Domains е само регистратор и не предлага хостинг услуги, сравняването им с тези други хостинг компании, които също предлагат регистрация на домейни, е сравнително лесно. Повече от всичко се свежда до цената и сигурността.

Когато сравнявате GoDaddy с Google Domains въз основа на цената, това не е конкуренция. Google Domains не само предлага по-добро обслужване, но и го предлага с няколко долара по-малко на година.

Освен това вие получавате и безплатна WHOIS защита на поверителността с Google, нещо, което GoDaddy таксува още повече и е допълнително за всеки домейн, който регистрирате с тях.

Ако ви харесва GoDaddy хостинг, можете също да регистрирате вашите домейни с Google Domains и след това да ги свържете с хостинг на GoDaddy. Това ви дава няколко предимства, като същевременно спестявате пари.

BlueHost си партнира с Google Domains, за да осигури безпроблемна интеграция. Това е единствената „истинска“ хостинг услуга на трета страна, която в момента е партнирана и интегрира това лесно.

Ако сравните услугите им за регистрация обаче, разходите им са много сходни. И при двата регистратора основните домейн .com започват от около $ 12 на година. Въпреки това, Bluehost предлага и отстъпки за първата година, докато Google Domains предлага повече поддомейни без хостинг такса и функции за поверителност на WHOIS без допълнително заплащане.

В момента NameCheap предлага .com домейни за по-малко от долар повече от това, което таксува Google Domains. Въпреки това, NameCheap също работи с много специални предложения и предлага безплатна защита на WHOIS и защита на поверителността в редица TLDs.

От всички регистратори там, NameCheap е най-близо до предлагането на това, което предлага Google Domains. Не е изненада, тъй като и двамата имат подобна мисия: да накарат повече хора да изграждат неща в мрежата.

Накратко, когато става въпрос за NameCheap срещу Google Domains, последното се отнася до домейните. Можете да регистрирате вашия домейн в Google Domains и да получите хостинг чрез NameCheap, за да имате най-доброто от двата свята.

Къде да се регистрирам в Google Domains

Когато купувате домейн от Google Domains, имате няколко възможности. Следните точки от куршума ще ви помогнат да намерите правилното място за начало.

 • Прехвърляне на домейн: прехвърляне на домейн от друг регистратор, за да получите предимствата, предлагани от домейните на Google? Това е мястото, за да започнете. Цените варират в зависимост от типа на домейна (TLD тип) и други променливи.
 • Потърсете нов домейн: с този лесен инструмент за търсене се показва наличността на нов домейн. Също така се предлагат различни TLD, ако се вземат основните TLD (.com, .net и .org, ако не са посочени).
 • Преглед на всички планове и цени: макар че повечето от цените, предлагани от Google Domains са конкурентни, някои са малко високи. Струва си да погледнете, преди да се ангажирате, въпреки че трябва да регистрирате всеки домейн поотделно.

Независимо на кой етап се намирате, не трябва да имате проблеми с настройката с акаунт в Google Domains или регистрирането на домейн с Google Domains. Това е, освен ако не живеете извън 15-те страни, които се поддържат в момента.

В момента Google Domains поддържа само потребители от Австралия, Бразилия, Канада, Обединеното кралство, САЩ, Япония, Индия и осем други страни. Можете обаче да се регистрирате, за да получавате сигнали, ако нови държави или конкретно вашата страна станат достъпни.

Google основава това решение на адреса за фактуриране в акаунта. Ако случайно живеете в неподдържана държава, но имате адрес за плащане в поддържана държава, ще можете да използвате услугата.

Някои имена на домейни може също да не са достъпни за прехвърляне. Google Domains не поддържа всички TLD на пазара и може да начисли повече за прехвърляне на домейни, които все още не поддържат или които са „премия за регистър“.

Сайтове на Google срещу WordPressАко притежавате много домейни, това може да бъде невероятно смущаващо, ако почувствате нужда да ги разполагате на едно място. За да видите дали всичките ви разширения за TLD се поддържат, моля, проверете схемите за планове и цени, свързани по-горе.

Ако някога се сблъскате с проблем по време на трансфер, това би било чудесно време да изпробвате прекрасната поддръжка, предлагана от Google Domains. Ако това се случи по време на телефонно обслужване, можете да очаквате да се обадите на поддръжка и да разговаряте с инженер за поддръжка в рамките на минути.

Решаването на проблеми като това се отличава от Google. Фактът, че предлагат това ниво на телефонна поддръжка за услуга за регистрация на домейн, е уникална и добре дошла функция.

Друга, последна забележка относно прехвърлянето на домейни: няма инструмент за групово прехвърляне, както няма и инструмент за групова регистрация. Трябва да преминете и да изпратите подробности за всеки от вашите домейни един по един.

Плюсове и минуси на Google Domains

Домените на Google предлагат много за конкурентни цени, когато става въпрос за регистрация на имена на домейни. Това е програма, която може да се разшири значително с времето, но това е повече от потенциал, това е нещо, което работи на много високо ниво, въпреки че все още е в бета версия.

Има много положителни резултати с тази програма, а ценообразуването не е по-лошо, отколкото с някой от най-популярните регистратори на имена на домейни. В някои случаи това е дори малко по-добре за най-популярните TLD.

Основните възпиращи фактори са колко ограничена е програмата. Въпреки че е в бета, тази услуга е достъпна само в около 15 държави и не поддържа интеграция с повечето големи хостинг доставчици.

Освен това, изборът да регистрирате домейна си с Google Domains и след това да потърсите друга хостинг компания, добавя слой сложност, който повечето хора просто не искат или не се нуждаят. Например, ако се регистрирате в BlueHost (партньор със съпоставими цени) и изберете хостинг, всичко е на едно място и всичко, което губите, е безплатна регистрация за конфиденциалност WHOIS и лекота на интеграция на G Suite.

В крайна сметка, ако добавените стъпки ви струват, продължете. Поверителността става все по-важна с всеки изминал ден и кой знае, Google Domains може да прерасне в много по-влиятелен продукт с течение на времето.

Професионалисти

Против

 • Интеграция с G Suite
 • 100 персонализирани имейл адреса на домейн
 • 100 поддомейни на домейн
 • Конфиденциалност и сигурност на WHOIS
 • Поддържа се от марката Google
 • Отлична поддръжка на клиенти за всички чрез телефон, чат или имейл
 • Първи шанс за регистрация на няколко нови домейни от най-високо ниво
 • Има по-евтини опции там
 • Налични са само 15 държави
 • Google Domains е бета програма, така че оцеляването не е гарантирано

Google Domains е един от най-добрите регистратори, но…

Много подробности бяха обхванати в този преглед на Google Domains. Въпреки това си струва да обобщим ключовите моменти.

Първо, Google Domains, с риск да звучи излишно, е бета програма и съществува от доста години. Да, изглежда, Google харесва да разработва нови неща и да ги държи в развитието си за известно време, но те също са събрали доста програми през годините, дори прилични и средни програми.

Въпреки че изглежда, че Google Domains е тук, за да остане в този момент, винаги има шанс той да завърши бракуван и никога да не го направи до пълна версия. Ако това се случи обаче, вероятно ще има много време и подкрепа, посветена на мигрирането на всички потребители към други регистратори.

Макар да избирате да отидете с Google Domains не е рисковано, е по-обърнато и малко за губене, освен ако не искате по-евтин регистратор.

Освен това влизането сега може да улесни интегрирането на всички нови функции, които могат да бъдат добавени в близко бъдеще.

Нашите Google Domains преглеждат окончателната оценка

Google е надеждно име с репутация, която е почти стерлингова. Те са една от най-големите компании в света и управляват най-популярната търсачка в света.

Като се има предвид това, защо тяхната регистрация на домейн е толкова относително неизвестна? Дори си струва да се вгледаме? Накратко „да“. Ако ви е грижа за поверителността и искате да направите залог в Google, тогава Google Domains си струва да отделите малко време за обмисляне.

Награждаваме 4,5 от 5 звезди

Оценка на редактора

4.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map