Kvadratura vs Weebly usporedba 2020: Tko je bolji?

Vjerojatno ste čuli ili ste naišli na ta dva imena dok češljate Internet radi jednostavnog načina izrade web stranice ispočetka, a SquareSpace vs Weebly jedno je od pitanja koja često uđu u glave onima koji ne žele doći stvarno dobar u kodiranju ili web dizajnu kako bi samostalno postavili pristojno web mjesto.


Tako je bilo, morali ste znati barem osnovno kodiranje da biste nastavili, ali to se od tada promijenilo, a ove dvije tvrtke su među vrhunskim alatima koji vode vodeću ulogu u tome. Kao graditelji web stranica koje se lako koriste, pružaju pristupačan način stvaranja web stranice profesionalnog izgleda.

Očito je da korisničko iskustvo definitivno nije isto sa svakim alatom. Zapravo, nedavno sam vidio puno pitanja koja su od njih bolja između dva, pa sam danas odlučio da vam pomognem da shvatite.

Detaljnije ću istražiti kako se uspoređuju na temelju vrhunskih značajki i prednosti, no prije nego što nastavimo dalje, prvo bolje upoznajmo svaki od ovih alata.

Možda ti se također svidi:

Više o Squarespace vs Weebly

Ono što je zajedničko s ova dva alata je da vam pružaju sve što je potrebno za izradu vaše web stranice ispočetka i uzgoj. Znam da neki radije kupuju “dijelove” web mjesta odvojeno, a pojedinačno ih instaliraju i upravljaju njima.

Pridružite se BESPLATNOJ obuci

Želite li naučiti kako napraviti 6 autoritetskih web stranica?

Pridružite se ovom besplatnom treningu za…

 • Napokon imaju provjerenu metodu za pronalaženje profitabilnih niša
 • Pristupite nepromišljenoj metodi istraživanja ključnih riječi
 • Saznajte kako dodijeliti kvalitetu sadržaja
 • Naučite kako izgraditi veze s bijelim šeširom na vaše web mjesto bez glavobolje

Bilo kako bilo, ako želite pokrenuti blog ili web stranicu, možda biste trebali uzeti u obzir činjenicu da graditelji web stranica predstavljaju jednostavan i pristupačan način da to učinite.

Na temelju najnovije karte Google Trends (prikazane dolje), čini se da Weebly u posljednjih osam godina uživa u više pretraživanja na mreži. Zašto sam to istaknuo, jer sam vidio da dobar broj ljudi svoju odluku temelji na tome koji je alat popularniji od drugog. Ali tu je i više od popularnosti jer ćete malo naučiti.

SquareSpace vs Weebly Google trendovi

Kvadratni prostor omogućuje korisniku povlačenje i ispuštanje, ali značajka nije toliko svestrana kao Weeblyova koja se može pohvaliti strukturiranijim dizajnom (poslovni, osobni, blog itd.), Čak vam omogućava i posudbu komponenti koje su drugi korisnici već izgradili, recimo, tablice, grafikone itd. Također je izgradila lijepu reputaciju oko svog rješenja za e-trgovinu.

Squarespace se, s druge strane, ponosi time što je jedan od najstarijih proizvođača web stranica i cilja kreativce koji traže kvalitetne dizajne i kreativniju kontrolu.

Weebly vs Squarespace značajke

Weebly

Weebly je jednostavan za upotrebu i razumijevanje. Strukturirani dizajnirani alat olakšava vam da odlučite koju web lokaciju želite izgraditi odmah.

lako iskoristiti

No, njegova je značajka povuci i ispusti malo ograničena, jer omogućava samo spuštanje odabranih elemenata na unaprijed određena mjesta. Ono što je dobro u ovoj značajki je to što vam ona omogućuje da u budućnosti mijenjate predloške bez brige o gubitku vašeg sadržaja..

Besplatna domena s hostingom

Squarespace

Iako je prilično intuitivan, urednik Squarespace-a nije ništa slično onome što biste imali s Weeblyom. Zbog njihovog pokušaja da udovolje i tehničkim korisnicima i „uradi sam“, uređivač je prilično sofisticiran. Možda će proći neko vrijeme prije nego što shvatite kako stvari funkcioniraju.

jednostavnost korištenja kvadratnog prostora

Međutim, ako imate malo tehničkog znanja, vjerojatno ćete uživati ​​u kreativnoj kontroli koju nudi.

Dakle, u pogledu jednostavnosti upotrebe, ugodno ćete se osjećati koristeći Weebly preko Squarespace-a.

Weebly

Iako relativno mala po broju opcija, galerija Weebly sadrži prekrasne teme s automatski generiranim pogledom mobilnih uređaja. Weeble-ove starije teme omogućuju vam optimiziranje web stranice za mobilni pregled putem ugrađenog uređivača za mobilne uređaje.

jezive temeU međuvremenu, ako želite urediti svoj Weebly predložak, to možete učiniti putem CSS / HTML uređivača.

Squarespace

Kvadratni prostor sadrži različite predloške koje možete izraditi kako biste postali jedinstveni upotrebom boja i kvalitetnih fotografija koje pronađete na mreži, kao i onih dostupnih u njihovim galerijama. Također, svaki predložak dolazi u kompletu s pogledom koji se ne može uređivati.

dizajn kvadrata

Ukratko, ako jednostavno želite raditi funkcionalni dizajn, Weebly bi bio sjajan izbor. A ako je vaša želja predložak koji bi vam funkcionirao kao temelj, ostavlja vam dovoljno slobode da je prilagodite po svojoj želji, Squarespace je opcija za pristup.

SEO uključuje sve trikove i taktike koje biste mogli upotrijebiti za postizanje ranga vaše web stranice na vrh stranice s rezultatima tražilice.

Weebly

Weebly komplet se sastoji od onoga što biste očekivali od tipičnog SEO kompleta, ali s dodatnim značajkama, poput statistike u stvarnom vremenu. Možete dodati i svoj Google Analytics kôd. Povrh svega, oni imaju korisnički vodič koji će vam pomoći da se krećete po područjima koja nisu poznata.

Weebly također ima trgovinu aplikacija odakle možete preuzeti SEO aplikacije kako biste dodatno poboljšali svoje napore na optimizaciji.

Squarespace

Logotip SquareSpaceaKao što možete pogoditi, Squarespace je bogat značajkama što se tiče SEO-a. Njegov SEO alat je sveobuhvatan, što znači da dolazi zajedno sa svim potrebnim dodacima i aplikacijama. Očekujte da ćete raditi sa HTML označnim stranicama prilagođenim pretraživačima. Također, alat vam omogućuje ponovno pisanje URL-ova kako biste ih učinili nezaboravnim.

I Weebly i Squarespace očito imaju dodatne značajke i mogle bi biti izvrsni za napredne korisnike te biti korisni za izravne početnike.

Weebly i Squarespace dolaze s zanimljivim ugrađenim značajkama. Međutim, dok izrađujete web stranicu ili kako raste, najvjerojatnije će vam trebati dodatne funkcije i alati za brigu o vašim novim potrebama. U ovom slučaju možete koristiti aplikaciju za rješavanje nekih od novih izazova.

Weebly

Weebly App Center sadrži preko 300 aplikacija koje lako možete integrirati u svoju web stranicu. Prisutnost okvira za pretraživanje, zajedno s filtrima koji vam pomažu u odabiru predmeta po kategorijama, olakšava pronalazak onoga što tražite.

Squarespace

Squarespace podržava samo ugrađene aplikacije, za razliku od dobivenih iz trgovine aplikacija. Zapravo, samom alatu nedostaje trgovina aplikacija. Neki ga vole na taj način; drugi i dalje radije imaju mogućnost dodati onoliko dodatnih značajki koliko žele.

Ovdje je Weebly dobro opskrbljen i nudi mnoštvo aplikacija dizajniranih da udovolje različitim potrebama vaše web stranice. Kvadratura se oslanja na njegove ugrađene značajke, pa će usporediti usporedbu s kolegom ovisit o vašim potrebama.

Prednosti

Weebly

Weebly logoWeebovi unaprijed dizajnirani izgled stranica za jednostavno korištenje pokriva različite niše što ga čini pogodnim za korisnike iz različitih pozadina. Alat također ima moćan sustav e-trgovine s bogatim značajkama sa značajkama specifičnim za nišu, plus raznovrstan sustav za blogovanje s više ugrađenih alata i mogućnost integriranja u aplikacijski centar alata.

Očekujte i puno ugrađenih widgeta koji vam omogućuju dodatno prilagođavanje web stranice. Da biste se brinuli za svoje marketinške potrebe, nude značajke poput prikupljanja potencijalnih podataka i mogućnost vođenja kampanja za e-poštu.

Squarespace

Kao što smo vidjeli, Squarespace ima veliku fleksibilnost kada je u pitanju funkcionalnost. Imate potpunu kreativnu kontrolu nad svojim projektom s obzirom na bloganje, marketing i integraciju društvenih medija.

Njihova platforma za e-trgovinu također je jednako raznolika kao i najbolja na tržištu, osim što je njena potpuna integracija ograničena na određene zemlje (SAD, Kanada, Velika Britanija i Irska). Ostale županije mogu uživati ​​samo u beta podršci.

Općenito, graditelji web stranica imaju tendenciju da budu ograničeni u pogledu tehničkih značajki, ali Čini se da Squarespace i Weebly korisniku nude veću fleksibilnost, jer morate puno raditi na dubljem nivou dok radite na svojoj web stranici. Na stranu, čini se da svaki alat ima tonu značajki koje će vam pomoći da prilagodite svoju web stranicu.

Weebly ili Squarespace velik kad su troškovi u pitanju je što svi imaju pakete dizajnirane da odgovaraju različitim proračunima. Međutim, cijene i pakiranje variraju od jednog do drugog alata.

Weebly

Weebly također ima besplatni plan koji sadrži osnovne značajke za izgradnju web stranice, ali većina je ograničena u svojoj funkciji i sposobnosti (npr. Samo 500 MB prostora za pohranu, nemogućnost korištenja vlastitog imena domene i tako dalje).

Weebly plaćeni planovi imaju prilično nisku početnu cijenu, najjeftinija ide za 5 dolara mjesečno, a najviša za 25 dolara mjesečno. Svi plaćeni planovi dolaze s 30-dnevnom garancijom povrata novca.

planski plan cijena

Squarespace

Većina web lokacija ima besplatne planove kao što su Weebly i Wix vs Squarespace koji nema besplatnih opcija. Umjesto toga, oni imaju četiri plaćena plana (osobni i poslovni imaju jedan plan svaki, dok su ostala dva za e-trgovinu). Najniži plan iznosi 12 dolara mjesečno (osobno). Klijenti e-trgovine za početak će trebati najmanje 26 dolara. Za posao je 18 dolara mjesečno dovoljno za početak.

kvadraturacepcijski planIako su njihove cijene veće od Wixovih i Weeblyevih, planovi Squarespacea nude veliku vrijednost za vaš novac. Wixovi planovi s najnižim cijenama čine ga najprikladnijom proračunskom opcijom, posebno ako planirate započeti s besplatnim planom, a zatim nadogradite na pristupačniju opciju. Međutim, ako možete sebi priuštiti plan cijene, Weebly ili Squarespace bili bi sjajni, ali koji biste odabrali između njih, uvelike bi ovisio o potrebama vaše web lokacije..

Weebly

Čini se da se Weely baš čini sjajnim jer imaju besplatnu e-poštu, telefon i podršku za chat uživo, kao i sustav prodaje ulaznica. Pomoć možete dobiti i na njihovim stranicama društvenih medija. No telefonska podrška dostupna je samo na njihovim plaćama s većim plaćama.

Squarespace

Squarespace nudi podršku 24/7 e-pošte, ali na tome se ne zaustavljaju. Također imaju podršku za chat uživo, snalažljiv centar za pomoć i platformu za odgovore u zajednici na kojoj možete puno naučiti.

Iako im nedostaje telefonska podrška, čini se da korisnici Squarespacea uživaju u njihovim mogućnostima podrške, jer su temeljite i zadovoljavajuće.

Weebly vs Squarespace usporedba zaključka

Vaš izbor odgovarajućeg izrađivača web stranica definitivno će ovisiti o brojnim čimbenicima. Recimo, ciljeve za koje se nadate da ćete postići, vrstu projekta izgradnje web mjesta koje želite slijediti (blog, posao, e-trgovina itd.), Trud i vrijeme koje ste spremni počiniti, vaše tehničko povjerenje i dostupni proračun, između ostalih aspekata.

Kao što ste vjerojatno primijetili, oba ova graditelja web stranica uvelike se razlikuju kad se navedene značajke uzmu u obzir. Pro dizajnerima web stranica lako bi se našao Squarespace odličan za rad s obzirom na razinu kontrole i tehničke mogućnosti koje nudi, dok je Weebly bolja opcija za novajlije, ali s obzirom na male razlike među njima u pogledu dizajna, e-trgovine i fleksibilnosti, na korisniku bi bilo da odluči koji im najviše odgovara.

Kvadratni prostor je očigledno složeniji od Weeblya, ali pobjeđuje u drugim kategorijama kao što su fleksibilnost, SEO i e-trgovina. Za naprednog korisnika koji je u nedoumici u njegov kapacitet, rado ćete znati da postoji još nekoliko značajki koje ovaj alat dolazi. Na vama je samo da ga isprobate i vidite kako sve propada.

Pa tko je konačni pobjednik? Pa, teško je usmjeriti pozornost na jednog, jer oboje izgledaju kao da ciljaju različite korisnike. Unatoč tome, lako možete pronaći koja vam opcija odgovara ako usporedite vaše potrebe s vrhunskim značajkama i prednostima koje smo ovdje raspravljali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map