Usporedba Wix-a i Shopify-a: Koja je najbolja opcija u 2020. godini?

Ante Radoš


Ante Radoš

Budući da ovo čitate, pretpostavljam da želite pokrenuti internetsku trgovinu. Vjerojatno se pitate koju platformu odabrati za vašu trgovinu. Ako je to istina, čitate pravi članak.

Detaljno ću usporediti trgovine Shopify vs Wix i hosting web stranica i pomoći vam da donesete odluku koja je prava za vas.

Wix je platforma za web razvoj temeljena na oblaku koju možete koristiti za izradu web stranice putem uređivača koji se temelji na pregledniku. Shopify se također temelji na oblaku, ali je specijaliziran za stvaranje internetskih trgovina. Postoji jaka konkurencija u popularnosti ove dvije vrhunske platforme i nakon čitanja ovog članka, imat ćete sve informacije koje trebate odlučiti je li Wix ili Shopify bolji za vaše poslovanje.

Možda jednog dana možete zaraditi milijune s tvrtkom, ali odabir ispravne platforme za vašu internetsku trgovinu prvi je korak u stvaranju poduzeća. Sjedni čvrsto, čitaj dalje, i nemojte me zaboraviti ako vam ova usporedba Wix-a s Shopifyjem pomogne zaraditi milijune!

Wix vs Shopify

Dakle, što je najbolje, Wix ili Shopify eCommerce?

Ako razmišljate o Wixu ili Shopifyu za male tvrtke, Shopify je bolji izbor. Jednostavnije je za postavljanje i ima sve osnovne značajke koje će vam trebati. Općenito, kada usporedimo Shopify i Wix, Shopify je bolji jer ima bolju strukturu za podršku većim i složenijim mrežnim trgovinama.

Usporedite Shopify vs Wix kupone i popuste

Usporedba Wix-a i Shopify-a

U redu, usporedimo Shopify i Wix:

Wix 5/5

Shopify + 5/5

Wix tvrdi da je najjednostavniji način za izgradnju i upravljanje internetskom trgovinom. Teško je raspravljati o tome. Wix je osmišljen da pomogne pojedincima i malim tvrtkama u stvaranju i pokretanju vlastitih web stranica.

Pridružite se BESPLATNOJ obuci

Želite li naučiti kako napraviti 6 autoritetskih web stranica?

Pridružite se ovom besplatnom treningu za…

 • Napokon imaju provjerenu metodu za pronalaženje profitabilnih niša
 • Pristupite nepromišljenoj metodi istraživanja ključnih riječi
 • Saznajte kako dodijeliti kvalitetu sadržaja
 • Naučite kako izgraditi veze s bijelim šeširom na vaše web mjesto bez glavobolje

Njihov uređivač povuci i spusti je intuitivan i samo trebate kliknuti bilo koju značajku koju želite dodati svojoj internetskoj trgovini i povući je gdje želite.

Stvaranje i upravljanje malim web lokacijama s Wixom je tako jednostavno da je malo vjerojatno da ćete naći lakši urednik za upotrebu. Međutim, ta jednostavnost ima i nedostataka.

Wix vam ne daje mnogo sigurnosne kontrole, pa postaje malo složenije stvoriti zamršene prodavaonice s puno proizvoda. Sve dok vam treba samo obična trgovina, držite se Wix-a!

Shopify nije tako jednostavan kao Wix, ali ima više strukture. Ne impliciram da je Shopify teško koristiti, ali jednostavno ga je jednostavnije učiniti od Wixa. Nešto je teže naučiti pomoću Shopifyja, ali otkrit ćete da je postupak dostojan truda.

Shopifyjeva kontrola pozadine zaista sjaji kada imate veću trgovinu. Shopify ima više strukture, što olakšava upravljanje složenijim trgovinama koje sadrže tisuće proizvoda.

Zasebno sučelje za uređivanje i nadzorna ploča čine dodavanje proizvoda i upravljanje prodajom u trgovinu efikasnijim.

Besplatna domena s hostingom

I Shopify i Wix su stvarno jednostavni za upotrebu. Wix je lakše naučiti, ali jednostavnije je stvoriti i upravljati trgovinom (posebno ako je veća trgovina) pomoću Shopify nakon što naučite kako je koristiti.

Wix 5/5

Shopify 4.5 / 5

Jednom kada pokušate koristiti Wixov graditelj web stranica, shvatit ćete da stvaranje web lokacije ne može biti lakše od toga. To je tako jednostavno da je odlučivanje o predlošku vjerojatno najteža stvar koju ćete morati učiniti.

Nakon što odaberete jedan od preko 600 predložaka, samo trebate povući i ispustiti sve elemente koje želite koristiti. Promjena veličine i pomicanje elemenata na vašoj web stranici je intuitivna i ako se nekim slučajem nađete u problemima, postoji pomoć u uređivanju koja ima odgovore na najčešće probleme.

Wix nije najbolji izbor za stvaranje kompliciranih web stranica, ali obratimo se tome, izgradnja komplicirane web stranice nije svrha Wixa. Wix je dizajniran za mala poduzeća i pojedince koji žele voditi vlastiti posao. Za te grupe savršeno je uklopljen Wix graditelj.

Shopify se specijalizirao za e-trgovinu, i kao takav je ograničen na stvaranje internetskih trgovina.

Iskustvo građenja web mjesta s Shopifyom također započinje s izborom predloška. Ovdje će biti lakše odabrati predložak, jer je popis predložaka Shopify znatno manji. Prednost je u tome što su svi predlošci usmjereni prema mrežnim trgovinama.

Shopifyjev uređivač nije uređivač povlačenja i ispuštanja pa bi početnicima mogao stvoriti malo problema. U usporedbi s Wixom, Shopify je malo složeniji za upotrebu. U usporedbi s gotovo svim drugim graditeljima vani, stvarno je jednostavan. Izraditi trgovinu samostalno trebao bi biti lak zadatak.

Sve u svemu, Shopify je izvrstan graditelj internetske trgovine, ali konkurent je danas, Wix graditelj, nadmašuje to.

Wix 4/5

Shopify 5/5

Wix ima preko 600 besplatnih predložaka sa značajkama specifičnim za industriju. Platforma cilja šire tržište od Shopifyja, tako da većina tema nije optimizirana za e-trgovinu.

Wix uređivač će vam omogućiti da prilagodite neke dijelove vaše web stranice. Možete odabrati boje, fontove i vrste animacija za svoju web lokaciju. Visina i izgled odjeljaka također se mogu prilagoditi iz uređivača. Iako Wix nije specijaliziran za web stranice e-trgovine, ima alate koji vam omogućuju prilagođavanje važnih elemenata vaše digitalne trgovine.

Ako znate kako kodirati, otvorit će vam se vrata gotovo potpune prilagodbe. Pomoću CSS-a i HTML-a možete prilagoditi više ili manje svega na svojoj web stranici.

Vaš je odabir predloška konačan, a to je glavni problem prilagodbe Wixa. Ako vam neki drugi predložak plijeni na oko, a vi ga odlučite koristiti, morat ćete stvoriti novu web stranicu.

Shopify ima 72 teme sa značajkama specifičnim za industriju. Sve Shopify teme su usredotočene na e-trgovinu, tako da ćete uz Shopify imati bolji izbor tema za izradu internetske trgovine. Samo je 8 njih besplatno; za ostale ćete morati platiti jednokratnu naknadu od 140 do 180 dolara.

Postoje dva pristupa prilagodbi iz Shopify uređivača. Jedno je prilagođavanje predložaka, a drugo je promjena cjelokupnih postavki tema.

Kada prilagodite predloške, sve promjene koje napravite primijenit će se na sve stranice koje je koriste. Jedan primjer toga je promjena postavki zaglavlja vaše web stranice. Promjene koje unesete prikazat će se na svim vašim stranicama koje koriste zaglavlje.

Također možete dodavati, uklanjati, kretati se i uređivati ​​pojedinačne odjeljke. Mogućnosti za prilagodbu sekcija ovisit će ovisno o odabranom dijelu; međutim, vjerojatno ćete moći prilagoditi sve što želite.

U tim postavkama možete mijenjati boje, tekst, favicon (favicon je mala slika koja se pojavljuje na kartici kada netko otvori vašu web lokaciju), tipke na društvenim mrežama i razne opcije za odlazak u trgovinu.

Ako vam sva ova prilagodba nije dovoljna, daljnje stvari možete postići kodiranjem.

Wix 4.5 / 5

Shopify 5/5

Značajka prodaje fizičkih i digitalnih proizvoda izgrađena je na Wix platformi. Možete prodavati i usluge, ali za to će vam trebati aplikacija.

Wix podržava 24 različita pristupnika za plaćanje. Oni će vas automatski povezati s najpogodnijim pružateljem plaćanja koji je dostupan ovisno o vašim željama i lokaciji. Ako želite prebaciti na drugog davatelja usluga, to možete učiniti ručno.

Nedavno je Wix počeo raditi s Avalarom, softverom za automatizirani porez. Značajka je trenutno samo u beta verziji, ali je dostupna većini korisnika (trenutačno je korisnici u Brazilu i Indiji ne mogu je koristiti). Avalara vam pruža porez u stvarnom vremenu za porezne transakcije u cijelom svijetu.

Postoje različite postavke brzine isporuke s Wixom. Stopu isporuke možete postaviti prema težini i cijeni narudžbe. Ako više volite pakete, besplatnu dostavu ili dostavu robe, te su vam značajke također dostupne. Također postoji mogućnost da ponudite svojim kupcima izbor usluga prijevoza (standardna poštarina, brza dostava, noćenje i sl.) Možete postaviti različita pravila otpreme s popisa navedenog u različitim geografskim regijama.

Ako prodajete fizičke proizvode, vjerojatno imate inačice tih proizvoda. Wix trgovina podržava 6 opcija proizvoda. Svaka od tih opcija može imati do 30 izbora. Ukupan broj varijanti kojima možete upravljati je 300.

Možda zvuči zbunjujuće ako pokrećete svoju prvu internetsku trgovinu, pa dopustite mi da pojasnim. Recimo da prodajete stolice u svojoj Wix trgovini. U tom slučaju opcija bi mogla biti materijal, a izbor mogućnosti može biti drvo i metal. Ako je vaša druga mogućnost bila boja, onda bi vaše varijante bile: bijela drvena stolica, crna drvena stolica, bijela metalna stolica itd.

Wix ima donekle ograničeno upravljanje zalihama jer je dizajniran za male trgovine, a napušteno spremanje košarica dostupno je samo putem aplikacije treće strane.

Sjećate li se kako sam napomenuo da će vam trebati aplikacija za prodaju usluga s Wixom? Uz Shopify, trebat će vam softver treće strane za prodaju digitalnih proizvoda.

Kada je riječ o opcijama plaćanja, teško da ćete pronaći nijednu koju Shopify ne podržava. Shopify integrira više od 100 gateway-ova plaćanja, uključujući bitcoin. Na njihovoj web stranici nalazi se stranica sa svim opcijama plaćanja koje su navedene po zemljama. Naknada za transakciju postoji za sve gateway-ove, osim za pristupnik Shopify Payments.

Na temelju vaše lokacije, Shopify automatski obrađuje porezne stope glavnih zemalja. Primat ćete i automatske cijene prijevoza od glavnih prijevoznika, tako da je za vas dva problema manje.

Jednostavno možete napraviti fleksibilne cijene dostave pomoću usluge Shopify. Možete postaviti težinu i cijene temeljene na lokaciji. Moguće je i prilagođavanje cijena prema fiksnoj cijeni, višeslojnih cijena i odabir cijene po kojoj će poštarina biti besplatna.

Kada su u pitanju varijante proizvoda, Shopify ima ugrađenu podršku za 100 inačica proizvoda. Svaki proizvod može imati do 3 opcije. Ako vam je potrebno više inačica i opcija za svoje proizvode, morat ćete se osloniti na aplikaciju treće strane.

Shopify ima izvrsno upravljanje zalihama pomoću trake za pretraživanje koja vam omogućava da lako pronađete bilo što u svom inventaru. Alat za upravljanje zalihama, oporavak napuštenih košarica i izvješća o prihodu integrirani su, a prijenos više proizvoda lagan je.

Wix je odličan izbor za e-trgovinu, ali Shopify je dizajniran posebno za e-trgovinu, dakle nije ni čudo što je pobijedio u ovom duelu Wixa i Shopifyja.

Wix 4/5

Shopify 4.5 / 5

Kao besplatni korisnik marketinga e-pošte, možete stvoriti 3 kampanje e-pošte mjesečno s ukupno 5.000 primatelja e-pošte. Ovu kvotu možete povećati ako postanete pretplatnik Wix Ascenda.

Wix Ascend je zasebna pretplata koja vam omogućuje upravljanje svim vašim marketinškim kampanjama na jednom mjestu. Različiti planovi uspona koštat će vas od 10 do 45 dolara. Ovisno o planu, uz Ascend možete kreirati pravila za automatizaciju, sinkronizirati s Gmailom i Facebook Messengerom, dobiti VIP podršku itd..

Ne zaboravite da Wix nije dizajniran samo za izgradnju trgovina. Omogućuje vam izradu svih vrsta web stranica. Wixov građevinski radnik povuče i spusti, gradi grad prekrasnog bloga lagano. Wix ima problema s arhivima bloga, ali ni Shopify ne radi ništa bolje u tom polju.

Još jedna stvar s kojom Wix radi je SEO. Jaz je ovdje mali, ali pomoć za ključne riječi daje malu prednost Wixu u SEO značajkama.

Shopify se oslanja na programe treće strane za većinu marketinških značajki. Dobra stvar u ovoj ovisnosti je fleksibilnost koja dolazi s njom. Preokret nije baš bitan jer je Shopifyjeva velika trgovina aplikacija usmjerena na e-trgovinu, tako da ćete lako pronaći aplikaciju za vas.

Prije nekoliko mjeseci Shopify je predstavio Shopify Email, alat za marketing e-pošte koji vam pomaže u pokretanju kampanja putem e-pošte. Pomoću alata možete stvoriti kampanje unutar Shopify Marketinga i mjeriti uspjeh kampanje pomoću ugrađene analitike.

Shopify nije najbolji izbor za stvaranje bloga koji prati vašu web stranicu. Ne radi se užasno, ali bez značajki pretraživanja koje se odnose na blogove i društvenih oznaka jednostavno se ne može podudarati s Wixom.

Oba Shopify i Wix imaju ugrađenu podršku za osnovne SEO značajke poput meta naslova, preusmjeravanja, alt tekstova, URL-ova, itd. Wix ide korak dalje i štedi vam neko vrijeme sugerirajući popularne ključne riječi koje ćete koristiti u vašem SEO-u.

Najveća prednost Shopifyja je integracija na više kanala. Uz Shopify možete spojiti svoju trgovinu s računima društvenih medija poput Instagrama i tržištima poput eBaya.

Wix 4/5

Shopify 4.5 / 5

S Wixom možete prodavati na mreži u prekomorskim zemljama stvarajući višejezičnu trgovinu. To se postiže dodavanjem dodatnih jezika u uređivač i ručnim prevođenjem vaše stranice i opisa proizvoda (to ćete morati raditi svaki put kada u trgovini izvršite promjene).

Dobra stvar je što možete dodati bilo koji broj. No, Wix ima problem s višejezičnom podrškom za najvažniji dio vaše trgovine: prodavaonicu. Određeni tekst, poput teksta stranice odjave se generira automatski i ne može se izravno prevesti. Postoji popis 28 jezika koji će se automatski prevesti, ali ako vaš jezik nije na popisu, nemate sreće.

Korisnici Linuxa vani mogli bi biti razočarani kad saznaju da Wix ne podržava uređivač na Linuxu. Osim toga, Wix ima sve standardne značajke u industriji poput mobilne aplikacije, mobilne prodavaonice, podršku za najpopularnije preglednike itd..

Shopify-ovo CMS sučelje za administraciju prikazuje najvažnije podatke prilikom svake prijave. Interaktivna ploča s statistikama u stvarnom vremenu olakšava nadzor vašeg poslovanja, a bočna traka automatski će vas obavijestiti kada vam proizvodi nisu na skladištu.

Možete postaviti e-poštu, RSS i SMS obavijesti za nove narudžbe. Postoje razni filtri i mogućnosti pregleda koji pregledavaju narudžbu putem statusa plaćanja i otpreme jednostavnim.

S Shopifyem se pomalo rješava višejezične prodavaonice, ali u praksi to funkcionira bolje nego višejezična značajka Wixa jer sve možete prevesti na svojoj web lokaciji.

Kad omogućite više jezika iz Shopify administratora, stvarate zasebne URL-ove za prevedeni sadržaj. Vaši će kupci automatski biti preusmjereni na prevedene URL-ove na temelju željenog jezika.

Postoji ograničenje od pet dodatnih jezika koje možete koristiti; ta se granica može povećati na dvadeset ako ste trgovac Shopify Plus.

Wix 4.5 / 5

Shopify 4.5 / 5

Wix ima veliku trgovinu aplikacija, ali mnoge aplikacije nisu orijentirane na e-trgovinu. U njihovoj trgovini aplikacija postoji kategorija internetske trgovine, ali neke od aplikacija koje biste možda željeli upotrebljavati su u drugim kategorijama.

Morat ćete provesti neko vrijeme u potrazi za aplikacijama koje ćete koristiti i koje želite koristiti. Dobra stvar je što možete pronaći i aplikacije koje neće poboljšati samo vašu trgovinu, već i vašu web stranicu u cjelini.

Shopify također ima ogroman izbor aplikacija i dodataka na službenom tržištu, a sve su povezane s e-trgovinom..

Ima bolje tržište aplikacija za poboljšanje vaše trgovine, ali ne nudi mnogo aplikacija koje će poboljšati druge aspekte vaše web lokacije.

Wix 4/5

Shopify 4/5

Wix ima samo podršku za telefon i forume. Podrška je ograničena na radno vrijeme, tako da ćete možda morati pričekati ako naiđete na probleme u pogrešno vrijeme.

Dobra stvar je što u Wix uređivaču već imate odgovore na najčešće probleme. Blogovi i vodiči Wixa također su prepuni informacija, tako da možete riješiti svoj problem bez da se obratite timu za podršku.

Uz veliku zajednicu foruma i blog Shopify, postoji podrška 24 sata dnevno za telefon, chat i e-poštu. Malo je vjerojatno da ćete naići na probleme koji neće biti brzo riješeni sa svim kanalima podrške koje Shopify ima.

Shopifyjev centar za pomoć malo je manje koristan od Wix-ovog centra. Shopifyjeva pomoć u uređivanju može postati malo neugodna jer pristupanje pomoći znači da ćete morati posjetiti zasebnu stranicu za svaki problem na koji naiđete.

Kad odlučujete između Wix-a i Shopify korisničke podrške, sve se svodi na vaše želje. Ako želite 24/7 pomoć i chat uživo, potražite Shopify. Ako volite riješiti vlastite probleme s informacijama iz centra za pomoć i uređivača, potražite Wix.

Wix 4.5 / 5

Shopify 4.5 / 5

Wix je pouzdano mjesto s gotovo nikakvim stankama i pristojnom brzinom.

Pogledajmo brojeve:

Vrijeme odgovora: 572 ms
Vrijeme: 99.95%

Shopify ima malo bolje vrijeme produženja nego Wix, ali ima nešto sporije prosječno vrijeme odziva:

Vrijeme odgovora: 511 ms
Uptime: 99,9%

Wix 4/5

Shopify 4/5

Wix ima tri plana koja možete koristiti za pokretanje internetske trgovine. Značajke trgovine iste su u svakom planu e-trgovine, pa pogledajmo cijene Wix-a:

Osnovni posao: 23 USD mjesečno

 • 20 GB prostora na disku
 • 5 video sati
 • Besplatna domena 1 godinu

Neograničeno poslovanje: 27 USD mjesečno

 • 35 GB prostora na disku
 • 10 video sati
 • Besplatna domena 1 godinu
 • Profesionalni logotip
 • Datoteke logotipa društvenih medija

Preduzeće: 49 USD mjesečno

 • 50 GB prostora na disku
 • Neograničeno vrijeme videozapisa
 • Besplatna domena 1 godinu
 • Profesionalni logotip
 • Datoteke logotipa društvenih medija
 • Odgovor prioriteta
 • VIP podrška

Glavna razlika između planova je količina prostora na disku koji imate na raspolaganju i količina reprodukcije videozapisa koju možete prenijeti. Ovo je samo ograničenje za prijenos; ipak možete koristiti onoliko ugrađenih videozapisa koliko želite.

Postoji i Enterprise plan od 500 USD. S tim planom morate se savjetovati sa stručnjacima iz industrije kako biste ciljali specifične izazove u svom projektu. Također, Wix tim profesionalaca pomoći će vam u planiranju i pokretanju vašeg projekta

Svi planovi vam pružaju neograničenu propusnost, besplatnu domenu na godinu dana i pristup mrežnim plaćanjima i Google Analytics.

Najveća suprotnost Wixu je ta što nema naknada za transakcije, a najveći nedostatak je to što ćete morati dobiti jedan od Wix Ascend planova za napredne značajke trgovine. Pogledajmo koje su najvažnije značajke koje dobivate sa svakim od Ascend planova:

Osnovni uspon: 10 USD mjesečno

 • 50 obrazaca za hvatanje olova
 • 10 prilagodljivih oblika
 • Obrasci plaćanja
 • 5 marketinških kampanja putem e-pošte mjesečno (razočaravajuće je to što ovaj plan ne dopušta povezivanje URL-a kampanje e-pošte s vašom domenom)
  9.500 e-mailova mjesečno
 • 5 pravila automata
 • 5 društvenih društvenih kampanja / mjesečno

Ascend Professional: $ 24 mjesečno

 • 5 suradnika
 • 150 obrazaca za hvatanje olova
 • 20 Prilagodljivi obrasci
 • Obrasci plaćanja
 • 20 marketinških kampanja putem e-pošte mjesečno (razočaravajući dio je što ovaj plan ne dopušta povezivanje URL-a kampanje e-pošte s vašom domenom)
 • 50.000 e-poruka / mjesečno
 • 20 pravila automata
 • Chat automati
 • 20 društvenih kampanja po mjesecu

Uspon neograničen: 49 USD mjesečno

 • Neograničeni suradnici
 • Neograničeni obrasci za hvatanje olova
 • Prilagodljivi obrasci
 • Obrasci plaćanja
 • Neograničene marketinške kampanje e-poštom / mjesec (razočaravajući dio je što ovaj plan ne dopušta povezivanje URL-a kampanje e-pošte s vašom domenom)
 • 1 milijun e-mailova mjesečno
 • Neograničena pravila automata
 • Chat automati
 • Neograničene društvene kampanje na mjesec / mjesec
 • VIP podrška

Prvo, pogledajmo Shopify cijene i razlike u značajkama koje planovi nude. Obavijestit ću vas o tome što sve njih ima zajedničko nakon pregleda razlika.

Osnovna ponuda: 29 USD mjesečno

 • 2 računa osoblja
 • 2,9% + 30 ¢ Stopa internetske kreditne kartice
 • 2,7% stopa osobne kreditne kartice
 • 2% dodatna naknada ako ne koristite Shopify Payments
 • Do 64% popusta na otpremu

Shopify: 79 USD mjesečno

 • 5 računa osoblja
 • 1-5 mjesta trgovine
 • 2,6% + 30 ¢ Stopa internetske kreditne kartice
 • 2,5% stopa osobne kreditne kartice
 • 1% dodatna naknada ako ne koristite Shopify Payments
 • Do 72% popusta na dostavu
 • USPS prioritetne cijene za kubne pošte
 • Darovne kartice
 • Stručna izvješća

Napredno Shopify: 299 USD mjesečno

 • 15 računa osoblja
 • Do 8 lokacija trgovina
 • 2,4% + 30 ¢ Stopa na mreži putem kreditne kartice
 • 2,4% stopa osobne kreditne kartice
 • 0,5% dodatno ako ne koristite Shopify Payments
 • Do 74% popusta na dostavu
 • USPS prioritetne cijene za kubne pošte
 • Darovne kartice
 • Stručna izvješća
 • Napredni graditelj izvještaja
 • Izračunate cijene otpreme treće strane

Najvažnija razlika u Shopify planovima je cijena naknade. Ako ostvarujete znatan prihod, nadogradnjom na jedan od skupljih planova možete uštedjeti mnogo novca.

Svi planovi dolaze s besplatnim SSL certifikatom i internetskom trgovinom. Trgovina uključuje web lokaciju i blog e-trgovine. Svaki od planova podržava neograničene proizvode, kodove za popust, napuštene obnove kolica, Shopify POS aplikacije i višekanalnu integraciju.

Za kraj, još jednom ću vas podsjetiti da na službenom tržištu Shopifyja postoji samo 8 besplatnih tema. Za ostale teme morat ćete platiti jednokratnu naknadu od 140 do 180 dolara.

Zaključak hostinga web trgovine Wix vs Shopify

Konačni rezultat Wix-a protiv ShopifyjaShopify pobjede!

Pobjednik je Shopify!

Kad odaberete Wix ili Shopify za mala poduzeća, vjerojatno ćete se nagnuti prema strani Wixa. Međutim, trebali biste se zapitati je li Shopify ili Wix dugoročno bolji?

Vaša tvrtka može započeti s malim, ali kako raste, trebat će vam bolja struktura i širi skup specijaliziranih značajki e-trgovine koje dolaze s Shopifyjem.

Najčešća pitanja o Shopify vs Wix internetskoj trgovini

Je li Shopify bolji od Wixa?

Shopify je bolji od Wixa za veće internetske trgovine i tvrtke kojima je potrebna veća prilagodba njihovih trgovina. Ako vam je potrebna samo osnovna internetska trgovina ili ako je vaša trgovina tek manji dio vaše web stranice, Wix je bolji izbor.

Može li Wix koristiti Shopify?

Da, Shopify nudi značajku Shopify Buy Button koju možete dodati na svoj Wix blog ili web stranicu za 9 USD mjesečno. Djeluje odabirom proizvoda koji želite prodati, generiranjem ugrađenog koda i lijepljenjem ga na vaše web mjesto.

Je li Wix jeftiniji od Shopifyja?

Gledajući cijene Wixa i Shopifyja, Wix je jeftiniji od Shopifyja. Njihov najjeftiniji plan e-trgovine započinje od 23 USD mjesečno, dok Shopifyjev najjeftiniji plan počinje od 29 USD mjesečno. Osnovni plan Wix Business-a dovoljno je dobar ako planirate imati malu trgovinu, ali za veliku trgovinu Shopify ima bolju vrijednost za novac..

Koje su prednosti korištenja Shopifyja?

Shopify se specijalizirao za izgradnju i upravljanje mrežnim trgovinama. To je moćan alat s odličnom strukturom i brojnim značajkama e-trgovine koje možete koristiti za prilagođavanje korisničkog iskustva. Korištenjem Shopifyja možete stvoriti trgovinu profesionalnog izgleda bez tehničkog znanja.

Je li Wix ili Shopify bolji za male tvrtke?

Wix i Shopify izvrsni su za mala poduzeća. Kad bih morao odabrati jedan od njih, to bi bio Wix. Kao mala tvrtka vjerojatno vam neće trebati sve dodatne značajke i strukture koje Shopify ima. Jednostavnije je upravljati jednostavnim trgovinama putem Wixa, a Wix ima sve značajke koje će većini malih tvrtki ikada trebati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map