PowWeb преглед: хостинг планове, рейтинг, цени и още!

PowWeb отзивиPowWeb е в бизнеса с уеб хостинг отдавна. Създадена през 1999 г., компанията все още съществува. Сега те са собственост на EIG, заедно с много други доставчици на уеб хостинг услуги. Но те все още работят независимо от компанията-майка си.


Надеждността на PowWeb за къс изглежда изглежда по цялата карта. За някои PowWeb все още предлага надежден уеб хостинг. За други обаче услугите на PowWeb рязко намаляха с течение на годините.

PowWeb се ​​занимава изключително с споделен хостинг, на конкурентна начална цена от 3,88 долара на месец. Компанията също предприе необичайния ход да предложи само един план на клиентите. Хората и малките предприятия, които не са толкова умели в технологиите, могат да намерят този вид простота за привлекателен.

Преглед на плюсове и минуси на PowWeb

Един план, една цена

Повечето доставчици на уеб хостинг предлагат множество планове за потенциални клиенти, от които да избират. PowWeb върви в противоречие с тази тенденция, предлагайки единен план на своите клиенти. Този план предлага всичко, което клиентът може да иска: неограничено пространство на диска, пренос на данни и честотна лента.

Вашият уеб адрес и съставител на уебсайтове се включват без допълнително заплащане. Пакетът също е готов за електронна търговия, което изисква минимална настройка във вашия край. Други функции, които включва единният хостинг план PowWeb, са скриптове за инсталиране с едно щракване и неограничен имейл акаунт.

Избор на контролен панел на PowWeb е vDeck, който е стандартен за повечето уеб хостове в EIG. Можете също да изберете месечни или годишни договори за услуги. Но, както и други уеб-домакини, ще получите малко отстъпка, ако се регистрирате за по-дългосрочен договор.

Освен това PowWeb има стандартната гаранция за връщане на парите от 30 дни. Точно както със своя един план, една цена, PowWeb върви в крак с конкуренцията. Сървърите на PowWeb са балансирани по натоварване, поддържайки постоянна и надеждна връзка за всички потребители. Висококачествената защита от спам и вируси също е включена в плана.

Без излишни нарочно

Този план може да се хареса особено на малки фирми и физически лица. Няма много екстри или специални функции, които не може да се намери другаде. Но изглежда, че в случая на PowWeb това може би е въпросът. Да поддържаш нещата е точно това, което някои клиенти искат.

PowWeb предлага само споделен хостинг в този единствен план. Клиентите, които искат споделен хостинг, обаче ще бъдат уверени, че PowWeb е посветен на този бизнес. PowWeb се ​​придържа към това, което знаят и какво правят най-добре. За клиенти, които не са големи фенове на промяната, PowWeb може да бъде добър избор в края на краищата.

Добри функции за сигурност

Функциите за защита също са включени в единния пакет. SiteLock, услуга, която защитава сървърите срещу злонамерен софтуер, идва с вашия план още в началото. Програмата може да възстанови вашите файлове, ако се заразите с вирус.

По-голям достъп до ресурси

PowWeb оперира независимо от компанията-майка EIG. Но се радва на предимствата да бъде подкрепена от такава голяма корпорация. С достъп до по-голям размер ресурси, отколкото ако работеше самостоятелно, PowWeb може да осигури допълнителна застраховка срещу прекъсвания на сървъра и други неблагоприятни събития.

В къщата инфраструктура

Компанията е развила собствена вътрешна инфраструктура. Тази инфраструктура се управлява изцяло от техните собствени програмисти, приспособявайки техния уеб хостинг софтуер и автоматизация към нуждите на клиента. Никакви трети страни не участват в работата на своите сървъри. Някои клиенти може да се чувстват успокоени, че няма посредник.

Активни форуми

Поддръжката на клиентите е на разположение 24/7 чрез чат на живо, телефон и билет. Те също имат обширна страница с форуми, където потребителите могат да публикуват своите въпроси и коментари. Персоналът също публикува съобщения за веднъж на няколко месеца в тези форуми. Това обаче не замества правилния билет за поддръжка на клиенти.

Много оплаквания от клиенти

Няколко отзива на PowWeb в интернет цитират някои особено засягащи проблеми. Няколко клиенти възприеха неетични практики. Мнозина изтъкнаха, че PowWeb потапящо повишава таксите, без да ги уведомява първо.

Безплатен домейн с хостинг

Много клиенти на PowWeb също съобщават за проблеми, свързани с кредитни карти и анулиране. Ако кредитната карта изтече и не бъде актуализирана през следващия цикъл на фактуриране, акаунтът ви може да бъде прекратен без предварително предупреждение.

Очевидно, за разлика от повечето други компании, PowWeb не съветва клиентите да актуализират информация за изтекла карта. Така че, ако не останете над информацията за вашия акаунт като клиент на PowWeb, можете да загубите изцяло профила си.

Трети проблем, с който клиентите са имали проблеми, е напускането на PowWeb. Всички акаунти се подновяват автоматично, независимо какви са вашите предпочитания. Ако клиентите се оплакват, им се предлага надстройка – което няма много смисъл, като се има предвид, че имат само една опция за план.

По-скъпо, отколкото изглежда

За функциите, които предлагат, PowWeb може да се скъпи наистина бързо. В момента рекламираната цена на плана им е 3,88 долара на месец. На уебсайта обаче тази цена е обозначена като „продажба“, като редовната цена е посочена като $ 11,95 на месец.

За неограничено дисково пространство и домейни дори $ 11.95 на месец не изглежда твърде лошо. Но няколко конкуренти предлагат подобни функции за много по-ниски редовни цени. Други доставчици на хостинг услуги предлагат цени от 3 до 5 долара на месец за подобен план.

Скрити такси

Въпреки че имат гаранция за връщане на пари, ще трябва да платите такса от 35 долара, ако се откажете след тези 30 дни. След първите 30 дни трябва да изпратите предизвестие поне за месец преди да закриете акаунта си. На всичкото отгоре гаранцията за връщане на парите важи само ако плащате чрез кредитна карта. Никакви други методи няма да бъдат възстановени, дори ако се откажете в рамките на първите 30 дни.

Ограничени услуги

Ще намерите ограничения в услугите на PowWeb. Компанията не предлага услуги за миграция и трансфер. Нито предлагат резервни услуги, поне доколкото може да каже бъдещият клиент. Ако отидете с PowWeb, може да искате да направите свои собствени архиви за всеки случай.

Не толкова страхотно представяне

PowWeb гарантира неясната мярка за „отлично“ ъптайм. Обикновено сървърите ще работят при 99,9% ъптайм. Това е просто наравно с конкурентите. Но времето за зареждане обикновено е бавно, тъй като много клиенти са докладвали.

Техният контролен панел не е като другите приложения на контролния панел там. На клиентите може да им е трудно да навигират по този нов контролен панел, който очевидно е много различен от cPanel. Различното е едно, но удобството на потребителя е друго. За някои клиенти, vDeck контролния панел е по-малко интуитивен и лесен за използване от стандартния cPanel.

Датиран уебсайт

Някои хора може да не обмислят много естетическа привлекателност. Други могат да бъдат по-взискателни във вкуса си. Ако посетите www.powweb.com, изглежда, че основната страница почти не се е променила след 1999 г. Оформлението и цветовата схема много напомнят на тази епоха. Някои може да не желаят да променят своя дизайн и оформление, за да отговарят на модата на времето.

Но повечето уебсайтове променят погледа си от време на време. Уеб дизайнът на PowWeb се ​​нуждае от преобразуване от известно време и не създава добро впечатление как могат да изглеждат и функционират най-добрите хостинг сайтове под тяхната компетентност.

Това усещане за дата е ограничено не само до техния уебсайт. Официалният YouTube канал PowWeb може да се похвали само с едно видео. С пикселирана картина и блокиращ шрифт, този единствен видеоклип беше евтин, лошо произведен. Реализиран през 2009 г., видеоклипът също е доста стар. Можете да гледате видеоклипа за себе си тук:

Човек не може да прецени цяла компания по един видеоклип. Но липсата на усилия за популяризиране на себе си и актуализиране на марката им говори много за тяхната отдаденост на авангарда. Вместо да се съобразява или дори да изпреварва времената, PowWeb изглежда напълно доволен да остане и през 1999 г..

Лошо обслужване на клиентите

Някои от тези проблеми могат да бъдат простими, ако PowWeb е имал звездна поддръжка на клиенти. За съжаление на клиента, те не го правят. Поддръжката на клиентите е на разположение 24 часа на ден, но голяма част от екипа е възложена на външни изпълнители. Така че познаването на екипа за поддръжка е по-трудно да се провери.

Нито самият помощен персонал не е особено полезен или бърз с помощ. Много отзиви цитират оплаквания с поддръжка на клиенти. Някои служители за поддръжка на клиенти дори не са достатъчно добре познати, за да помогнат на клиентите.

Ако клиентите на PowWeb се ​​оплакват само от поддръжка на клиенти, това не би трябвало да е сигнал за лошо управление. Имайки предвид всички останали проблеми, които клиентите имат с PowWeb, обаче, недостигът на поддръжка на клиенти не изглежда толкова възмутителен.

Окончателна присъда за нашия преглед на PowWeb

Един план на PowWeb, една цена го отличава сред другите доставчици на споделен хостинг. Но това е за това Всички функции и структура на цените са доста стандартни в подобни планове. А след тази първа година цената се увеличава почти четири пъти. Тогава не изглежда толкова привлекателен доставчик на хост.

От друга страна, домакини като HostGator ви дават много повече за парите си. Двата им най-евтини планове са равнопоставени с един план на PowWeb и получавате 45-дневна гаранция за връщане на парите. С няколко многопластови планове HostGator дава възможност на вашия сайт да расте, така че няма да се налага да сменяте доставчици, ако сайтът ви стане твърде голям.

Нашата крайна оценка за преглед на PowWeb

PowWeb поддържа силна клиентска база и предлага някои атрактивни функции на новите клиенти. Но за много клиенти изглежда, че обслужването им не е това, което беше преди. Награждаваме PowWeb 2,5 звезди от 5.

Оценка на редактора

2.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map