DreamHost Review: alles wat u moet weten over hun hosting!

DreamHost bestaat al sinds 1996 en in die tijd zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gerespecteerde hostingsites die er zijn.


Het bedrijf is onafhankelijk gebleven en factureert zichzelf als voorstanders van open source-oplossingen. Maar welk hostingbedrijf zou geen voorstander zijn van open source-oplossingen?

Afgaande op bestaande DreamHost-beoordelingen, zijn klanten over het algemeen dol op hen. Aangezien ze momenteel meer dan 1,5 miljoen sites hosten, lijken de onderscheidingen welverdiend.

Maar hoe zit het met hun hostingservice? Ze beweren dat ze ‘# 1 zijn voor betrouwbare webhosting’. In de wijde wereld van het internet kunnen gedurfde claims en realiteit echter soms uiteenlopen.

Is DreamHost goed? Houdt het zich staande tegen andere vergelijkbare grote naam hosts? Dat is precies wat ik van plan ben te verkennen met onze diepgaande DreamHost-recensie.

Dreamhost-beoordeling: wat bieden ze?

Een van de meest teleurstellende aspecten van het zoeken naar een webhost is dat ze leren dat ze geen optie hebben die je nodig hebt. Niet het geval met DreamHost, ze hebben beheerde, VPS, dedicated, shared of cloud hosting opties:
DreamHost-logo

 • Domeinnamen
 • Gedeelde hosting
 • Beheerde WordPress
 • VPS-hosting
 • Toegewijde hosting
 • Cloud Servers
 • Cloud opslag

Elk van deze opties is uitgebreid en de moeite waard. DreamHost’s domeinnaamregistratie bijvoorbeeld. Hiermee kunt u tegen een redelijke vergoeding vrijwel elk topniveaudomein dat u leuk vindt nablijven.

Bij elk domein dat u via DreamHost koopt, krijgt u een groot aantal standaardservices die bij andere providers kosten. Deze omvatten domeinprivacy, DNS-beheer, subdomeinen, aangepaste naamservers, domein doorsturen en domeinvergrendeling.

Hun Shared Hosting is een van hun meest populaire services. Als je ziet hoe het is gestructureerd, hoef je niet te raden waarom. In plaats van afzonderlijke niveaus die de toegang tot bepaalde functies beperken, geeft DreamHost je de volledige prijs voor $ 10,95 per maand. Hun gedeelde hostingplan wordt geleverd met onbeperkte opslag, domeinen, e-mail en maandelijkse gegevensoverdracht.

Terwijl u voor slechts $ 10,95 / maand kunt beginnen met DreamHost, hoe zit het met het betalen van minder dan $ 3 / maand …

Het aanbod van DreamHost wordt vanaf daar alleen maar sterker. Hun door Linux ondersteunde VPS zorgt voor meer verkeer en biedt meer bronnen voor gebruikers:

 • Voorgerecht: $ 15 / maand; 1 GB RAM; 30 GB SSD
 • Populair: $ 30 / maand; 2 GB RAM; 60 GB SSD
 • Go Big: $ 60 / maand; 4 GB RAM; 120 GB SSD
 • Maximaal: $ 120 / maand; 8 GB RAM; 240 GB SSD

De Dedicated Hosting-opties van DreamHost zorgen voor nog een tandje hoger. Deze servers zijn geschikt voor drukbezochte en zakelijke websites. Ze bieden 2 TB max SSD-opslag, 64 GB RAM en de altijd geroemde onbeperkte bandbreedte.

dreamhost recensieVoor klanten die op zoek zijn naar Managed WordPress Hosting, is de DreamPress-service van DreamHost slechts het ticket. Ze behandelen alle zaken achter de schermen en u kunt zich concentreren op de inhoud van uw site. Ze schalen bronnen om uw verkeer af te handelen en plaatsen geen limiet op uw bandbreedte.

Hun Cloud Hosting is even krachtig. De volledig SSD-servers zijn snel en ondersteunen de meeste op Linux en Windows gebaseerde besturingssystemen. Ze bieden volledige root-toegang en vrijwel onbeperkte controle over wat u wilt doen. Alle code is open source en openbaar gemaakt. Hun drie niveaus bieden flexibiliteit op basis van uw behoeften:

 • 512 MB RAM-server (voor sleutelen)
 • 2GB RAM-server (voor websites)
 • 8 GB RAM-server (voor databases)

Onze Dreamhost beoordeelt voor- en nadelen

Zoals ik al zei, is DreamHost een service die de ontwikkelaars hebben gericht op geavanceerde gebruikers. Hun eigenaardigheden zijn misschien intimiderend voor beginners, maar bieden het platform ook enkele voordelen. Hun aangepaste webpaneel heeft bijvoorbeeld enkele positieve punten waar diehards dol op zijn, en nadelen die beginners snel zullen opmerken. Laten we alles bij elkaar optellen.

DreamHost-beveiliging wordt serieus genomen

Hun inzet gaat verder dan de veelheid aan hostingopties. Ze hebben een heel team dat zich toelegt op het beschermen van klantgegevens tegen indringers. Hun interne beveiligingsfuncties omvatten firewalls, codering en verwijdering van malware.

Ze zorgen voor veilige hosting via HTTPS. U kunt een SSL-certificaat toevoegen aan uw domeinen, die ze hier behandelen.

Gratis domein met hosting

Er is een beetje technisch jargon om door te bladeren, maar dit artikel gaat dieper in op hun integratie met Let’s Encrypt.

U kunt ook meer te weten komen over hun hulpprogramma voor het verwijderen van malware.

Voor degenen met de geavanceerde kennis die nodig is om dit aanbod te gebruiken, zijn de mogelijkheden voor geweldige webbeveiliging behoorlijk robuust.

De uptime van DreamHost levert ook op

Uptime is een van de belangrijkste dingen die een host kan bieden. Zelfs kleine percentages downtime kunnen zich vertalen in uren dat uw site niet beschikbaar is en u klanten en geld verliest. Hoe stapelt DreamHost zich op? Ze beweren een van de meest betrouwbare services te bieden en door alle accounts te leveren.

De uptime-tests van de service van DreamHost brachten het gemiddeld op 99,97%. Het staat hoog bij grote namen als BlueHost, Hostpapa en InMotion. Er zijn af en toe een dip, maar DreamHost lost ze snel op.

Tests tonen ook aan dat pagina’s op DreamHost snel laden. De beste tijd geklokt door Host Benchmarker was 2,24 seconden. Het ergste was 6,16 seconden. Nogmaals, dit plaatst hen in goed gezelschap met betrouwbare diensten zoals Hostpapa en BlueHost. Dit is een duidelijke zegen en essentieel voor het verkrijgen van een concurrentievoordeel in de online ruimte.

De klantenservice van DreamHost is ijzersterk

Als je een probleem hebt met je site, wil je weten of de experts je steunen. Dit betekent dat u snel op uw vragen moet reageren en u antwoorden kunt geven. DreamHost levert op beide fronten.

De gemiddelde reactietijd is meer dan 18 uur. Volgens gegevens van Host Benchmarker is de gemiddelde reactietijd van DreamHost 1,3 uur (vanaf maart 2016). Het is niet zo snel als InMotion’s 0,9 uur, of GoDaddy’s razendsnelle 0,1 uur, maar het is nog steeds solide. Vaak zullen ze binnen een uur nog steeds contact met u opnemen.

Klanten lijken tevreden, met rapporten van door klanten gegenereerde DreamHost.com-recensies zijn overwegend positief. De meeste opmerkingen merken op dat ze DreamHost zelden hoeven te gebruiken omdat het platform goed werkt. In de gevallen waarin ze wel contact moeten opnemen, is de responstijd goed en kan DreamHost problemen gemakkelijk oplossen.

Ze houden een statusblog bij met details over de huidige functionaliteit van hun systemen. Ze houden deze functie continu in de gaten en zorgen ervoor dat de statussen snel worden bijgewerkt.

De DreamHost Knowledge Base is een database met algemene ondersteuningsonderwerpen. U kunt zoeken naar informatie over aan de slag gaan, uw account beheren en meer. Er zijn ook bibliotheken met specifieke producten, waaronder databases en hostingopties.

U kunt door de DreamHost-forums bladeren of meer specifieke vragen stellen. Hiermee kunt u de expertise van de hele DreamHost-community gebruiken om antwoorden op uw vragen te vinden.

Als al het andere niet lukt, kunt u contact opnemen met hun 24/7 ondersteuningsteam. Zoals gezegd is de reactietijd van DreamHost goed. U kunt een duidelijk antwoord op uw vraag krijgen en uw site snel weer aan de praat krijgen.

DreamHost heeft tal van onderscheidingen

DreamHost is niet verlegen over de lof die ze hebben ontvangen. Ze maken er een punt van om te vermelden dat DreamHost-beoordelingen consistent positief zijn. Ze hebben ook hun onderscheidingen tentoongesteld. Ze wonnen in 2016 een “Best Customer Service” -prijs en een Top 25 Scale-Up-prijs.

DreamHost is de geavanceerde speeltuin voor gebruikers

Het DreamHost-platform zal indruk maken op degenen die graag hands-on willen werken. Als u een host wilt die u in staat stelt elk aspect te verfijnen, dan is DreamHost degene. Je hebt de mogelijkheid om je site te bouwen en deze via FTP te uploaden. Je hebt het voordeel van voldoende opslag en bandbreedte om te experimenteren met verschillende configuraties. U krijgt ook uitgebreide tools om ervoor te zorgen dat uw site naar uw exacte specificaties draait.

Aanvullende overwegingen

DreamHost biedt een paar extra’s om nieuwe gebruikers te verleiden en ze zijn het vermelden waard. Ze hebben een geld-terug-garantie van 97 dagen, ver na de 15-30 dagen die u elders zou ontvangen. Het betekent dat u hun services zonder zorgen kunt uitproberen om te zien of ze geschikt voor u zijn.

Ze bieden installaties met één klik voor een breed scala aan software. Ze geven je onbeperkte e-mailaccounts. Je krijgt zelfs een paar extra’s voor e-marketing en e-commerce om de pot zoeter te maken. Deze omvatten ZenCart, AdWords-tegoeden en analysefuncties.

DreamHost admin gebruikersgebied intimiderend voor nieuwkomers

We noemden DreamHost een geavanceerde service. Dit betekent dat u geen hand vasthoudt zoals een service zoals Hostpapa zou bieden. Er is geen sitebouwer. DreamHost bevat geen mobiele app. Er is ook veel back-endkennis die u nodig heeft om het platform optimaal te benutten.

Als je de gave hebt om naar binnen te gaan en sommige bewerkingen handmatig uit te voeren, is dat geen probleem. Als u echter niet zo technisch onderlegd bent, vindt u het misschien moeilijk om op snelheid te komen.

Bovendien moet u na registratie mogelijk een paar uur wachten om aan de slag te gaan met uw account. Aanmelden is misschien eenvoudig, maar u moet wachten of DreamHost om uw account in te stellen. Dit is een extra hindernis die hinderlijk is voor diegenen die er meteen in willen springen.

Het DreamHost-webpaneel is niet voor iedereen

De meeste hosts gebruiken iets dat cPanel heet als hun backend / dashboard. Het is een standaard die gebruiksvriendelijk en intuïtief is. DreamHost gebruikt een aangepast configuratiescherm, dat niet bij iedereen een hit is.

Het heeft zo zijn voordelen. Met de interface kunt u veel van dezelfde functies bedienen die cPanel doet. Je hebt toegang tot veel services via het gecentraliseerde dashboard, waarvan sommige afzonderlijke toegang op cPanel vereisen. Er is ook het gemak en de functionaliteit van de 1-klik-installaties, naast een aantal extra tools die niet beschikbaar zijn op cPanel.

Toch zijn veel nieuwe gebruikers van mening dat het DreamHost-webpaneel niet intuïtief is. De moeilijkheidsgraad bij het navigeren door opties is voor deze gebruikers een te steile leercurve. Er is ook het feit dat DreamHost weinig opties biedt voor het toevoegen van specifieke thema’s aan hun webpaneel, iets dat mogelijk is met cPanel.

Uiteindelijk vind je het aangepaste paneel misschien handig als je geen fan bent van cPanel. Als je er echter aan gewend bent, is DreamHost misschien niet de beste optie voor jou.

Is DreamHost Linux of bust?

DreamHost maakt duidelijk dat ze voldoende diepgang hebben voor Linux-ontwikkelaars. Wat als je echter op Windows gebaseerde servers nodig hebt om specifieke software uit te voeren? Er zijn er helaas niet veel. Ze bieden enige ondersteuning voor hun cloudservers. Als u echter op zoek bent naar een speciale of VPS-optie, heeft u pech.

Dit betekent natuurlijk dat ze aan de top van hun spel staan ​​als het gaat om op Linux gebaseerde hosting. Als dat je snelheid is, ben je klaar om te gaan. Als je echter Windows nodig hebt, moet je ergens anders heen gaan voor ondersteuning.

CEO Simon Anderson op Linux:

E-mailproblemen met DreamHost

Je hebt misschien een paar maanden geleden gehoord van enkele van de uitgebreide problemen die DreamHost had met zijn e-mailservices. Sommige gebruikers hadden een week of langer geen toegang tot e-mail. Dit was niet de eerste keer dat ze dergelijke problemen hadden, en het was een grote doorn in het oog van veel klanten.

Ze lijken de zaken voorlopig onder controle te hebben, maar het is lastig om je zorgen te maken of de dienst al dan niet plotseling onbetrouwbaar wordt..

Aanvullende overwegingen

Als bedrijf is DreamHost meestal op het niveau. Er zijn echter in het verleden gevallen geweest die hen in een slecht daglicht hebben gesteld. Bijvoorbeeld de tijd dat ze hun klanten te veel in rekening brachten. Ondeugende DreamHost. Dan was er die gigantische FTP-wachtwoordhack die hun hele gebruikersbestand beïnvloedde. Reden genoeg om veel potentiële gebruikers te laten pauzeren.

Het is echter belangrijk op te merken dat geen enkele dienst vrij is van incidentele misstappen. DreamHost lijkt oprecht bezorgd over privacy en beveiliging voor hun gebruikers. Vergeet niet dat ze zelfs een ‘transparantierapport’ hebben uitgebracht om gebruikers te informeren over door de overheid geïnitieerde verzoeken om gegevens.

Conclusie over onze review van dreamhost

Al met al is DreamHost een betrouwbaar platform dat uitblinkt in de belangrijkste functies van een webhost.

Ze bieden uitstekende uptime, voldoende serverbronnen en redelijke prijzen voor hun klanten. Als u op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing voor webhosting, is dit misschien niet uw eerste optie. Als u echter op zoek bent naar krachtige hosting voor geavanceerde webbeheerders, zullen er maar weinigen zo sterk worden aanbevolen als DreamHost.

Onze DreamHost-beoordeling definitieve beoordeling

Ik zal het je nu vertellen; DreamHost is alle lof waard. Het kost gemakkelijk een 4,5 van de 5 sterren voor mij.

Het is een van mijn favoriete hostingservices en ik zal deze waarschijnlijk aanbevelen aan ervaren webbeheerders. Dat gezegd hebbende, als u een complete web-newbie bent, vindt u de service misschien een beetje beangstigend.

Als u echter bereid bent om de tijd te nemen om de leercurve te overwinnen, zult u concluderen dat DreamHost een robuust platform is dat zijn klanten veel te bieden heeft.

Beoordeling van de redacteur

4.5 / 5

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map