SiteGround Review 2020: goed, geweldig of gewoon de beste?

Als iedereen SiteGround gebruikt, moet u het dan ook gebruiken?


Waarschijnlijk niet, totdat je zoveel mogelijk hebt geleerd over de gastheer, zodat je een beslissing kunt nemen waar je waarschijnlijk geen spijt van zult krijgen.

SiteGround is een van de meest populaire webhosts die er zijn. Opgericht door een groep universiteitsvrienden in 2004, heeft SiteGround vandaag de dag meer dan een miljoen domeinen over de hele wereld. Niet zoveel als wat andere tophostingbedrijven hebben, maar nog steeds best veel.

In de hostingruimte gaan ze de strijd aan met hun concurrenten en bieden ze betrouwbare hostingoplossingen zoals shared, WordPress, reseller, dedicated en cloud hosting.

Dat gezegd hebbende, is SiteGround populair omdat het goed is? Of is het gewoon populair omdat het goed op de markt wordt gebracht?

Ik heb 12 maanden besteed aan het analyseren van elk aspect van de webhostingservice van het bedrijf. Dit is een 100% eerlijke en onpartijdige SiteGround hostingbeoordeling. U krijgt een volledig beeld van hun services, prijzen en of dit het platform voor u is of niet.

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

De grote afbeelding review van SiteGround

Wat maakt het uit als tonnen andere mensen zoals SiteGround leuk vinden? U heeft een webhost nodig die voor uw website werkt.

Doe mee met de GRATIS training

Wilt u leren hoe u 6-cijferige autoriteitssites kunt bouwen?

Doe mee met deze gratis training…

 • Eindelijk een bewezen methode om winstgevende niches te vinden
 • Krijg toegang tot een waterdichte zoekmethode voor zoekwoorden
 • Leer hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt uitbesteden
 • Leer hoe u white hat-links naar uw site kunt bouwen zonder hoofdpijn

Welnu, de reden waarom SiteGround zo populair lijkt te zijn, is omdat het platform aanpasbaar en gebruiksvriendelijk is. Er is een brede aantrekkingskracht op hun hostingservice. In dit geval is de kwaliteit van het product dus meer dan alleen een marketinghype.

SiteGround is niet populair omdat ze een paar unieke functies hebben die ze heel goed doen. In plaats daarvan blinken ze uit door niets echt verkeerds te doen. Hun hostingservice is snel, veilig en betrouwbaar. Bovendien is hun klantenservice absoluut top.

Uiteindelijk wilt u een hostingservice die uw website online en probleemloos houdt.

Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering – dat geldt voor elke webhostingservice. Maar over het algemeen geef ik de service 4,5 van de 5 sterren.

Wat biedt SiteGround?

Grote afbeelding: ze zijn een webhostingservice. Als u een website beheert, heeft u een webhostingservice nodig om uw site op te slaan, zodat de hele wereld er toegang toe heeft.

SiteGround heeft gedeelde, speciale WordPress-, reseller- en cloudhosting, naast andere hostingoplossingen.

Gratis domein met hosting

Aanmelden is ook heel eenvoudig. Het hele aanmeldingsproces is één pagina met snelle accountactivering.

Logo van SiteGroundBehalve dat het de meest voorkomende en benodigde is, is shared hosting ook het meest concurrerende niveau van webhosting.

Zoals de meeste webhosts, heeft SiteGround drie plannen onder deze laag. Verwacht essentiële functies voor het meest elementaire plan en meer premium en geeky-functies terwijl je omhoog gaat.

Hoewel u voor slechts $ 3,95 / maand aan de slag kunt met SiteGround, hebben we een nog voordeligere deal beschikbaar als dat is wat u zoekt …

Hier is een kort overzicht van de drie prijsplannen van SiteGround:

Opstartplan

 • Speciale prijs: $ 3,95 per maand, normale prijs: $ 11,95 per maand
 • Eén website met 10 GB opslagruimte
 • Maximaal 10.000 bezoekers per maand
 • Onbeperkte e-mails
 • CloudFlare-ondersteuning en beveiliging

GrowBig

 • Speciale prijs: $ 5,95 per maand, normale prijs: $ 19,95 per maand
 • Meerdere websites met een opslaglimiet van 20 GB
 • Tot 25.000 bezoekers per maand
 • Onbeperkte e-mails
 • CloudFlare-ondersteuning en beveiliging
 • SSL-certificaat één jaar gratis
 • 30 back-ups

GoGeek

 • Speciale prijs: $ 11,95 per maand, normaal: $ 34,95 per maand
 • Meerdere grote websites met een opslaglimiet van 30 GB
 • Elke maand tot 100.000 bezoekers
 • Onbeperkte e-mails
 • CloudFare, Git-repository en één jaar SSL-certificering
 • PCI-beoordeling
 • 30 back-ups

Houd er rekening mee dat SiteGround jaarlijks factureert en dat de sterk verlaagde speciale tarieven slechts introductieprijzen zijn die tot 3 jaar kunnen duren. Daarna wordt de normale prijs vastgesteld.

SiteGround biedt nieuwe gebruikers een proefperiode van één maand. Dat zijn eenmalige kosten van $ 24,95. Daarna moet u zich aanmelden voor een jaarcontract. Er zijn ook opties voor twee en drie jaar beschikbaar.

Datacenters

Alle gebruikers kunnen hun favoriete datacenter selecteren. De mogelijkheden zijn:

 • Illinois (voor Amerikaanse websites)
 • Amsterdam (voor Europese sites)
 • Singapore (voor sites in Azië-Pacific)

Meestal selecteren de meeste mensen gewoon de locatie waar de meeste van hun klanten zich bevinden. U kunt echter kiezen welk datacenter u maar wilt. Als u zich bijvoorbeeld zorgen maakt over de Amerikaanse wetgeving inzake gegevensprivacy, is het Europese datacenter wellicht de beste optie.

cPanel

SiteGround-servers gebruiken CentOs Linux, en dit verklaart waarom hun gedeelde hostingplannen compleet zijn met het industriestandaard cPanel. Behalve dat het de meest populaire tool voor websitebeheer is, is het cPanel gemakkelijker te gebruiken en functioneler dan veel websitebedieningspanelen.

web applicaties

Webapplicaties bieden u de mogelijkheid om de functionaliteit en prestaties van uw website eenvoudig te upgraden. SiteGround maakt dit mogelijk door toevoeging van de Softaculous auto-installer, waarmee je honderden webapplicaties zoals e-commerce, blogs, content management systemen (zoals Joomla en WordPress), sociale netwerken, enzovoort kunt installeren.

Bandbreedte en opslag

Met alle gedeelde plannen van SiteGround kunt u genieten van onbeperkte bandbreedte. Herinnert u zich het ingestelde maximumaantal bezoekers dat aan elk plan is toegewezen? Dat is hoe het bedrijf het sitegebruik meet.

Op basis daarvan zou het gemakkelijker voor u moeten zijn om uit te zoeken welk plan geschikt is voor uw website. Wat nog beter is, is dat het technische ondersteuningsteam van SiteGround u kan helpen de beschikbare bronnen in uw plan te maximaliseren.

Als u van plan bent zware bestanden op uw website te hosten, bijvoorbeeld multimedia-inhoud, zou u gemakkelijk voorbij de door hen gestelde acceptabele gebruikslimieten kunnen komen. Het zou dus beter zijn als u de krachtigere SiteGround-plannen overweegt.

Wat opslag betreft, je hebt ook een limiet, het minimum is 10 GB en het maximum is ingesteld op 30 GB.

Gratis content delivery network (CDN)

In al hun gedeelde hostingplannen heeft SiteGround het CloudFlare CDN opgenomen. Op dit platform kunnen kopieën van uw website (s) over de hele wereld worden opgeslagen. Hierdoor kunnen mensen die ver weg zijn van de basiswebserver nog steeds geweldige laadsnelheden ervaren. Zelfs als u meerdere websites host, kunt u het platform nog steeds gebruiken.

Een websitebouwer

Als u geen professional bent maar toch een geheel nieuwe website wilt maken, heeft SiteGround een website-builder met slepen en neerzetten in hun GrowBig- en GoGeek-plannen, exclusief voor u ontworpen. Het wordt geleverd door Weebly en wordt geleverd met e-commercefuncties.

Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest de websitebouwer op een oud account te gebruiken, alle inhoud die u daarbuiten heeft gemaakt, wordt verwijderd. Dus als u niet klaar bent om de gegevens van uw oude account te verliezen, zou het veiliger zijn als u de builder op een nieuw account activeert.

Gratis SSL-certificaten (Secure Socket Layer)

De meeste webhosts, inclusief SIteGround, nemen tegenwoordig SSL-certificaten op in al hun gedeelde hostingplannen. Naast het winnen van het vertrouwen van gebruikers, zullen SSL-certificaten uw website ook Google-vriendelijk maken.

Andere functies in de drie SiteGround-hostingplannen zijn onder meer:

 • SSH-toegang – een noodzaak, of u nu van plan bent om de ontwikkeling zelf te doen of de hulp van een professional in te schakelen
 • Onbeperkte databases
 • Een geld-terug-garantie van 30 dagen

2. SiteGround WordPress Review

WordPress-logoSiteGround’s WordPress-specifieke plannen zijn geweldig voor diegenen die niet bijzonder op internet zijn ingesteld.

Een ding dat u snel zult realiseren, is dat de plannen en functies onder deze hostinglaag vrijwel vergelijkbaar zijn met die onder gedeelde hosting. Maar er is één functie die het onderscheidt van de laatste: gratis WordPress-installatie.

Afgezien daarvan bevatten WordPress-hostingplannen het botbeschermingssysteem, het kunstmatige intelligentiesysteem van SIteGround. Het helpt bij het detecteren van kwaadwillende inlogpogingen en het voorkomen van andere aanvallen die worden gestart op het inlogscherm van WordPress.

3. Cloud hosting

Als u van plan bent om een ​​website met veel verkeer te hosten of een ontwikkelingsproject te starten, moet cloudhosting uw favoriete hostingoplossing zijn.

SiteGround biedt vier plannen, waarvan de minste $ 80 per maand kost en de hoogste $ 240 per maand. Ze bieden allemaal 5TB maandelijkse gegevensoverdracht en bevatten voldoende opslagruimte voor inhoud plus ondersteuning voor meerdere platforms.

4. Hosting van resellers

Reseller-hosting biedt u de mogelijkheid om van webhosting uw inkomstenstroom te maken. Als webdesigner of ontwikkelaar zou dit soort hosting geweldig voor u zijn, vooral als de websites van uw klanten langdurig onderhoud nodig hebben.

SiteGround belooft betere kortingen als u meer accounts van hen krijgt. Sterker nog, ze laten u uw services doorverkopen tegen elke prijs die u maar wilt en ze labelen alles zodat uw klanten het merk SiteGround niet opmerken.

$ 42 is het minimum dat vereist is om aan de slag te gaan met deze hostinglaag.

5. Toegewijde en enterprise hosting

Dedicated hosting is ontworpen voor de persoon die behoefte heeft aan kracht, stabiliteit en extra functionaliteit in zijn hostingplannen. SiteGround biedt drie plannen onder dit niveau.

Elk wordt geleverd met een maandelijkse bandbreedte van 10 TB. De lijst met functies, inclusief RAM, schijfruimte en CPU-kernen, wordt beter naarmate je omhoog gaat.

Enterprise hosting daarentegen is het type waarbij u het bedrijf aangepaste servers voor u laat maken en beheren. In tegenstelling tot de andere SiteGround-abonnementen, moet u hier rechtstreeks contact mee opnemen.

SiteGround webhostingrecensies: professionals & nadelen

Geen enkel webhostingplatform is perfect. SiteGround-beoordelingen lijken te laten zien dat ze aandacht besteden aan veel kleine details, wat neerkomt op een algehele geweldige ervaring. Toch zijn er een paar belangrijke manieren waarop ze ook kunnen verbeteren. Laten we kijken!

Bijna onbestaande downtime

Aan het eind van de dag is de belangrijkste reden dat u een webhost gebruikt, om uw site online te houden. Als de webhost dat niet kan, is alles wat hij kan doen niet echt belangrijk, toch?

Na 12 maanden SiteGround te hebben gebruikt, heb ik behoorlijk opmerkelijke cijfers gevonden voor hun gemiddelde uptime. In een branche waar de uptime-standaard 99,90% is, heeft SiteGround een indrukwekkende gemiddelde uptime van 99,98%. Sterker nog, een paar maanden nam ik een uptime op van maar liefst 99,99%!

Om te laten zien hoe zeker ze zijn in hun prestaties, biedt SiteGround zelfs een uptime-garantie van 99,9%. Als ze hun woord (in een kalenderjaar) niet nakomen, krijg je meteen een vergoeding.

Razendsnelle snelheden

De gemiddelde laadtijd voor een webpagina is ongeveer 700 ms. Tijdens mijn tests ontdekte ik dat mijn SiteGround-gehoste site geladen was met een gemiddelde snelheid van 456ms. Om eerlijk te zijn, dit zijn enkele van de hoogste snelheden die ik ooit op een webhost heb gezien.

Naast de hoge snelheid heeft SiteGround enorme datacenters opgezet over de hele wereld, van Chicago tot Londen, Singapore en Amsterdam. Je hebt toegang tot de IP-adressen van al deze centra op hun website, voor het geval je hun snelheden wilt testen.

Dus als u een publiek heeft dat over de hele wereld is verspreid, zullen ze waarschijnlijk behoorlijke snelheden ervaren, omdat uw websitebestanden een korte afstand moeten overbruggen, in tegenstelling tot het gebruik van een webhost met slechts één datacenter ergens in de Verenigde Staten.

Om hun snelheid verder te verbeteren, hebben ze gebruik gemaakt van technologieën zoals:

 • Solid State Drives (SSD’s) die hogere snelheden hebben dan harde schijven (HDD’s)
 • NGINX – een webservertechnologie die de laadtijd van uw site verlengt
 • PHP 7 – een scripttaal aan de serverzijde die ook de snelheid kan verhogen
 • HTTP / 2 – een netwerkprotocol dat bijdraagt ​​aan hogere laadsnelheden van de pagina.

Geweldige klantenservice

De meeste webhosts staan ​​niet bekend om hun responsieve, tijdige klantenondersteuning. Dus ik verwachtte niet veel. Het bleek dat ik behoorlijk aangenaam verrast was.

SiteGround verwerkt dagelijks meer dan 1.500 online tickets, 800 oproepen en 2.000 instant chats. Elke keer dat ik om hulp vroeg, maakte ik in minder dan een minuut verbinding met een SiteGround-vertegenwoordiger. Dat lijkt onmogelijk, maar het is een half dozijn keer gebeurd. Elke vertegenwoordiger was ook vriendelijk en deskundig.

Een ander ding is dat ze responsief, ondersteunend en transparant zijn over al hun ondersteuningskanalen, zoals telefoon, chat en tickets.

Bovendien hebben ze een vindingrijke kennisbank waar klanten opmerkingen en kennis delen over een verscheidenheid aan hostinggerelateerde problemen. SiteGround houdt ook de reacties bij en deelt belangrijke informatie waar dat nodig is.

Solide beveiliging

SiteGround heeft een volledige set beveiligingshulpmiddelen, waaronder:

 • SpamAssassin
 • SpamExperts
 • IP-adresblokkeringen
 • Gratis SSL
 • Hotlink-bescherming

Bovendien kunt u zich voor slechts een dollar per maand aanmelden voor HackAlert Monitoring. Deze dienst controleert uw website dagelijks op tekenen van hacking. Als er iets wordt gevonden, wordt u onmiddellijk op de hoogte gesteld.

Een andere premium beveiligingsfunctie die ze aanbieden, is de SG Site Scanner, die u laat weten of uw site wordt aangevallen. Het werkt in samenwerking met SiteCheck, een automatische software-scantool die uw website scant op malware.

Ik kan niet vergeten hun kunstmatige intelligentieplatform te vermelden, dat brute force-inlogpogingen op alle SiteGround-servers stopt.

WordPress integratie

Tot op heden blijft WordPress een van de beste contentbeheersystemen voor het maken van websites. Dus als je WordPress gebruikt, ben je niet de enige. Deze populariteit heeft een groot voordeel: de meeste grote webhostingplatforms richten zich rechtstreeks op WordPress-gebruikers.

Misschien gaat niemand verder dan SiteGround. Als je je site hebt gebouwd met WordPress, zal SiteGround automatisch:

 • Sluit veiligheidsgaten
 • Voer onderhoud op serverniveau uit
 • Maak maandelijks een back-up
 • Herstel na meerdere plug-in conflicten
 • Gebruik SuperCacher en CDN met 34 locaties (voor verbeterde laadtijden)
 • Hotlink-bescherming

Ben jij een WordPress superster? SiteGround heeft staging-omgevingen, Git en WP-CLI. Begrijp je niet wat dat is? Geen probleem. SiteGround dwingt je niet om een ​​heleboel technische dingen te leren als je dat niet wilt.

WordPress-gebruikers van alle vaardigheidsniveaus zullen dol zijn op de installatie met één klik en de overdrachtskosten van $ 0. Verplaats uw bestaande WordPress-site zonder verkeersonderbreking.

Geweldig voor E-Stores

Met SiteGround kunt u heel veel e-commercetoepassingen eenvoudig installeren. Magento, PrestaShop en CS Cart hebben allemaal één-klik-installatieknoppen. U kunt ook naar Softaculous gaan en een van de vele beschikbare opties selecteren, zoals ZenCart, Acis en openCart.

Dit is zo ongeveer alles wat je nodig hebt als je een kleine online winkel bent, of zelfs als je maar een paar items van je blog wilt verkopen.

Als je een grotere, commerciële organisatie bent, heb je nog steeds genoeg flexibiliteit om aan te passen. U kunt echter enkele problemen tegenkomen met de opslaglimieten (daar komen we later op terug).

Door een SSL-certificaat op te nemen, kunt u ook uw e-commerce-domein beveiligen

Gratis regelmatige back-ups

Niemand van ons heeft een perfectieniveau dat ons immuun maakt voor het maken van fouten, zoals het verwijderen van de verkeerde database. Welnu, als dat gebeurt, zal het herstelproces van uw website lang en ongeïnspireerd zijn.

SiteGround heeft een oplossing om u te beschermen tegen de pijn van het omgaan daarmee. Ze maken dagelijks gratis een back-up van uw databases in al hun gedeelde hostingplannen.

Bovendien zullen ze uw site de klok rond volgen via geavanceerde mechanismen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Planbeperkingen

In vergelijking met vergelijkbare webhostingservices heeft SiteGround relatief weinig opslagruimte.

Als je een klein bedrijf bent dat net begint, is dit waarschijnlijk geen groot probleem. Naarmate uw site groeit, kunt u upgraden naar een ander plan.

Maar zelfs GoGeek, hun grootste abonnement, heeft een opslaglimiet van 30 GB.

Dat is … niet verschrikkelijk. Het is ook niet onbeperkt. Voor grote, commerciële websites en anderen, is onbeperkte opslagruimte beter dan beperkte ruimte van welke capaciteit dan ook.

Een andere ongemakkelijke beperking is het aantal bezoekers dat uw site een maand kan bezoeken. Toegegeven, SiteGround heeft zijn redenen om dit te doen, waarschijnlijk om hun servers betrouwbaarder te maken. Het lastige deel is een situatie waarin iets op uw website viraal gaat, of u wordt weergegeven op een populaire site en het verkeer vermenigvuldigt zich boven uw limiet.

Ik hoop dat SiteGround mijn account niet opschort als dat gebeurt, omdat het waarschijnlijk eenmalig is.

Makkelijk te gebruiken

Afgezien van cPanel en website builder, lijkt SiteGround meer geneigd om de professionele gebruikers te plezieren. Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, klinken de meeste functies zoals de staging-omgevingen onder WordPress Hosting, Git-integratie, installatie van SSL-certificaten, enz. Een beetje ingewikkeld voor de gemiddelde gebruiker.

De meeste zijn ongetwijfeld uitstekende functies, maar het is duidelijk dat een beginner die bezig is met het maken van zijn eerste website deze niet kan gebruiken.

Jaarlijks commitment (tenzij je meer wilt uitgeven)

Als je SiteGround-recensies leest, zie je veel positieve punten over de lage prijzen. Het lijkt erop dat je voor slechts $ 11,95 per maand aan de slag kunt! Nou, zoals velen van jullie al weten, is dat niet echt het geval.

De meeste webhosts hebben een verbintenis van ten minste een jaar nodig. Dat is $ 11,95 per maand … gedurende 12 maanden. Persoonlijk ben ik altijd een beetje op mijn hoede voor elk bedrijf waar ik een grote verbintenis zou moeten aangaan voordat ik veel tijd zou hebben om de service te gebruiken.

SiteGround biedt een proefperiode van een maand voor $ 24,95. Dit maakt een verbintenis van een jaar veel minder een risico. Voor kleine bedrijven raad ik aan om je eerst aan te melden voor de proefperiode en je vervolgens aan te melden voor het StartUp-plan. Laat uw bedrijf groeien om het kleinste plan te vullen voordat u doorgaat naar het volgende.

Vergeleken met hun concurrenten zoals InMotion, Hostgator, BlueHost en anderen, zijn de prijzen van SiteGround relatief hoog. Desalniettemin zou ik graag willen benadrukken dat dit nadeel exclusief is voor de prijs, niet voor de waarde die je krijgt. Als u besluit om beide te bekijken en een vergelijking te maken met andere webhosts, zal de uitkomst zeker anders zijn.

Alles op SiteGround: onze conclusie

In deze recensie van Siteground.com hebben we gekeken naar alles wat SiteGround goed doet en vooral waar ze kunnen verbeteren. Er zijn veel SiteGround-recensies die bijna niets slechts te zeggen hebben over het platform. Ik wilde zeker weten dat je niet alleen de hype aan het kopen was.

Ik schreef me in voor een jaarabonnement en gebruikte SiteGround om 12 maanden lang een site te hosten. SiteGround overtrof al mijn verwachtingen. Ze hebben hoge snelheden, betrouwbare service en geweldige klantenservice.

Bovendien zijn ze geweldig met WordPress. U kunt gemakkelijk overstappen. Zelfs het ondersteunend personeel is opgeleid om u te helpen met WordPress-specifieke problemen (hoewel de integratie zo soepel verloopt, ik betwijfel of u die zult hebben).

Opslag is niet geweldig en de prijs is gemiddeld tot hoog. Maar u krijgt veel voor uw geld en de klantenservice behoort tot de beste in de branche.

Als u een klein tot middelgroot bedrijf bent, vooral een die WordPress gebruikt, hebben SiteGround-hostingplannen u veel te bieden.

Maar als je op zoek bent naar de beste deal voor hosting …

Logo van HostGator

Onze # 1 keuze voor webhosting:
Ontvang best beoordeelde hosting voor zo weinig als
$ 2,64 per maand

Door StartBloggingOnline.com goedgekeurde hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map