Cloud Hosting versus Shared Hosting: kies verstandig of betaal later!

Als het gaat om cloudhosting versus gedeelde hosting, zijn er drie dingen die de twee gemeen hebben: de webhostingprovider, servers en websites. Helaas is dit wat betreft de gelijkenis.


Terwijl shared hosting kan bogen op de meest populaire van alle hostingplannen, vervagen alle lofbetuigingen wanneer ze worden vergeleken met de nieuwe functies die cloudhosting met zich meebrengt. Wil je weten welke de juiste keuze voor jou is? Zorg ervoor dat je dit artikel blijft lezen!

Belangrijke functies waar we naar uitkijken, zijn onder meer uptime, ondersteuning, beveiliging, prijzen, prestaties, snelheid en bonussen. Elk van hen werkt zeker anders onder elk van deze ruimtes en dat is eigenlijk waar de meeste verschillen liggen.

Cloud hosting versus gedeelde hostingverschillen

Het verschil tussen gedeelde webhosting en cloudhosting is dat gedeelde servers meerdere websites hebben. In vergelijking met Cloud kan uw site op meerdere servers worden gehost. Voordelen van cloudhosting ten opzichte van traditionele hosting zijn dus aanpassingen aan verkeerspieken en andere prestatiestress.

Cloud hosting versus gedeelde hostingverschillenHoewel shared hosting al lang deel uitmaakt van de geschiedenis van webhosting, kwam cloudhosting (of Cloud VPS) in 1996 voor het eerst op de markt voor webhosting. En sinds het zover was, is het in een stroomversnelling geraakt. Laten we de twee, cloudhosting versus gedeelde hosting, ontleden om te zien wat hen onderscheidt.

snelste webhostingserviceGedeelde hosting verwijst naar het hostingplan met meerdere websites die samen worden gehost en bronnen op één server delen (schijfruimte, opslag, bandbreedte en databases, enz.).

De meeste, zo niet alle webhostingproviders bieden dit hostingplan aan. Gedeelde hosting vereist een speciale webserver die wordt geleverd door de webhostingprovider.

Voorstanders van shared hosting waarderen de goedkope kosten en het gebruiksgemak als het gaat om functies. Het is echter geen goede optie voor websites met veel verkeer.

cloud hosting versus gedeelde hostingBij cloudhosting wordt uw website gehost op een cluster van servers in plaats van dat uw site op één server wordt gehost. In het geval van een probleem kan uw site naar een andere server worden gemigreerd.

Doe mee met de GRATIS training

Wilt u leren hoe u 6-cijferige autoriteitssites kunt bouwen?

Doe mee met deze gratis training…

 • Eindelijk een bewezen methode om winstgevende niches te vinden
 • Krijg toegang tot een waterdichte zoekmethode voor zoekwoorden
 • Leer hoe u inhoud van hoge kwaliteit kunt uitbesteden
 • Leer hoe u white hat-links naar uw site kunt bouwen zonder hoofdpijn

Het is gebaseerd op cloud computing-technologie, waardoor meerdere machines synchroon als één entiteit kunnen werken. Het succes van cloudhosting wordt gegarandeerd door de aanwezigheid van veel servers.

Voorstanders van cloudhosting zijn er dol op vanwege zijn snelheid en flexibiliteit. Bovendien kunnen ingenieurs snel middelen aantrekken, omdat veel verkeer een norm is voor deze hostingservice. Bekijk de volgende video als je meer uitleg nodig hebt over cloudhosting:

Gedeelde hosting versus cloud hosting-functies

Uptime

Gedeelde hosting kan een uptime van 99,99% garanderen, maar het is een uitdaging om dat waar te maken. Een belangrijke reden hiervoor is het gedeelde karakter van de diensten. Als een website ongekend veel bezoekers krijgt, kan dit leiden tot downtime-problemen met alle websites op die server.

Cloudhosting heeft daarentegen een onberispelijke uptime omdat de gebruikers zich op een speciale server bevinden. Ook al is er een aspect van gedeelde bronnen, problemen op één server betekenen alleen dat websites worden verplaatst naar een andere functionerende server.

Ondersteuning

Cloud hosting heeft hierin de overhand. Zelfs de gevorderde gebruikers (die in de cloud) hebben doorgaans meer functies. Ze hebben onbeperkt alles, van opslag tot bandbreedte en databases.

Gratis domein met hosting

Gedeelde hosting is vatbaarder voor meer limieten dan de webhost zich openbaart. Hoewel het plan onbeperkte middelen belooft als het monitoringteam merkt dat een gebruiker de beperkte middelen te veel gebruikt, kunnen er gevolgen zijn zoals opschortingen.

Bonussen

In dit geval is shared hosting de duidelijke winnaar. Omdat elk webhostingbedrijf probeert het enorme klantenbestand van shared hosting aan te trekken, zijn er voor iedereen gratis bonussen. Dit kan variëren van domeinnamen tot gratis weboverdrachten en websitebouwers. Dit is een pluspunt voor gebruikers op shared hosting.

Cloudgebruikers zijn niet geneigd tot dergelijke aanbiedingen of hebben zeer beperkte opties.

Shared hosting of cloud hosting: de verschillen

Gedeelde hosting

Bij shared hosting is de beveiliging gebaseerd op databases en applicaties die ze kwetsbaar maken voor hackers. Dit komt omdat zodra men toegang heeft tot één gedeelde hostingserver, het gemakkelijker is om toegang te krijgen tot de andere websites erop. En zodra een website is gehackt, verlaten de meeste indringers een achterdeur om later weer toegang te krijgen.

Aangezien de beveiligingsbedreigingen op een gedeelde host veel voorkomen, adviseren de meeste webhosts gebruikers hun computers te beveiligen met behulp van betrouwbare update-antivirussen zoals Norton Internet Security of Kaspersky Internet Security. Ze adviseren ook over het gebruik van sterke wachtwoorden en om uw cPanel-wachtwoord weg te houden van bestanden in uw account. Schakel ook onnodige opties in uw PHP-instellingen uit om de beveiliging te verbeteren.

Cloud Hosting

Beveiligingsbeheer voor cloudhosting lost opkomende problemen op met behulp van beveiligingsbeheer. Er zijn vier belangrijke besturingselementen achter de architectuur van cloudhostingbeveiliging:

 • Afschrikkende controles
 • Preventieve controles
 • Detective controles
 • Corrigerende controles

Terwijl cloudhostingservices te maken krijgen met traditionele beveiligingsproblemen zoals afluisteren van netwerken, illegale invasie en cloudspecifieke problemen zoals misbruik van cloudservices en aanvallen op zijkanalen, heeft de service de vertrouwelijkheid van gegevens, controle op gegevenstoegang en gegevensintegriteit beperkt. Bovendien heeft de hostingservice ook gecodeerde algoritmen opgenomen om privacy en gegevens verder te beschermen.

Winnaar

Cloud hosting – om de simpele reden dat de service de gebruikers absolute controle geeft als het gaat om beveiliging dankzij het hebben van dedicated servers. Bij problemen met hardware wordt uw website gemigreerd naar een stabiele server.

Gedeelde hosting

Zelfs met op maat gemaakte servers en SSD-servers zijn de bronnen op shared hosting een beperkende factor die de snelheid belemmert. Hoewel er bedrijven zijn die het op dit gebied heel goed hebben gedaan, worstelen de meeste webhosts met het kunnen bieden van voldoende middelen voor dit populaire segment van hun klantenkring. Bovendien hebt u mogelijk te maken met problemen met constante stilstand en uitval.

Cloud Hosting

Met cloudhosting kunt u een supersnel, automatisch schaalbaar en aanpasbaar platform verwachten. In het geval van veel verkeer, geeft de site geen krimp. Cloudhosting wordt zelfs aanbevolen voor sites die veel verkeer ontvangen

Winnaar

Cloud hosting – doordat de gebruiker over veel meer bronnen beschikt, kunnen ze optimaal presteren.

Gedeelde hosting

Een probleem met zelfs de beste shared hosting providers is dat de servers die shared hosting aansturen bijna altijd vol zijn. Dit betekent dat als een website een plotselinge toestroom van verkeer krijgt, alle andere websites te maken hebben met lage snelheden, wat zich vertaalt in vreselijke laadtijden. Bij lage snelheden moet de gebruiker wachten tot het probleem is opgelost om zijn normale online aanwezigheid te hervatten.

Cloud Hosting

Nogmaals, het komt allemaal neer op de verdeling van middelen. Servers die cloudhosting gebruiken, wijzen daarentegen al hun bronnen toe aan één website: die van u! Telkens wanneer een hardwareprobleem wordt gedetecteerd, blijft uw website niet vastzitten in de niet-functionele server.

Winnaar

Cloud hosting – de beschikbaarheid van middelen betekent dat u genoeg tot uw beschikking heeft om uw website met uitstekende snelheden te laten draaien.

Gedeelde hosting

Het delen van serverruimte vertaalt zich altijd in goedkope prijzen voor alle gehoste websites. Dit komt omdat, terwijl de middelen worden gedeeld, de kosten van de dienst ook over het hele schip zijn verdeeld. Bij gedeelde hosts wordt de betaling maandelijks gedaan of voor een jaar tot drie jaar vergrendeld. Om van de laagste prijzen te genieten, moet u mogelijk een langere periode afsluiten.

Cloud Hosting

De meeste gebruikers van cloudhosting zullen u vertellen dat ze niet betalen voor services op cloudhosting wanneer ze deze niet gebruiken. Dat gezegd hebbende, de kosten zullen afhangen van hoe u uw infrastructuur bouwt.

Als je veel apps in je cloud hebt en ze niet bijhoudt, krijg je een dure rekening. Als u echter duidelijk de doelstellingen voor uw cloud hebt uitgestippeld die u volgt, heeft u een slanker goedkopere rekening.

Winnaar

Gedeelde hosting – Aangezien de betaling maandelijks of jaarlijks plaatsvindt, loopt u niet het risico dat u middelen te veel gebruikt en meer betaalt.

Dus onze cloudhosting versus gedeelde hostingwedstrijd eindigt daar en samengevat krijgt gedeelde hosting een voorsprong op cloudhosting als het gaat om prijzen en bonussen. Het is een perfect plan voor mensen met een beperkt budget of eigenaren van kleine bedrijven, omdat ze toegang hebben tot alle basisfuncties die ze nodig hebben om aan de slag te gaan en dit betaalbaar doen.

Cloudhosting daarentegen neemt de kroon als het gaat om beveiliging, uptime, snelheid, prestaties en uptime. Alle functies die in dit plan zijn verpakt, maken het ideaal voor middelgrote tot grote bedrijven of in het algemeen voor websites die vaak veel verkeer ontvangen.

Inmiddels moet je willen weten welke host de juiste keuze is voor shared hosting of cloud hosting. Eén webhost waar u nooit fout mee zult gaan, wat u ook kiest is HostGator.

Deze jongens hebben veel moeite gedaan om deze twee services te verfijnen en ze garanderen u hoogwaardige hosting bij elk plan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map