DreamHost vs GoDaddy: Vilken webbhotell är bäst för dig?

Dreamhost och GoDaddy är två av de fem mest populära webbhotellleverantörerna tillgängliga. De erbjuder båda en rad värdalternativ för webbplatser som bara byggs för webbaserade företag som behöver en dedikerad server.


Som med alla värdföretag kan någon av dessa leverantörer drabbas av ett antal problem. Deras kundsupportalternativ kan vara överbelastade, de kan ha hårda gränser för webbplatsens trafik eller lagringsutrymme. De kan till och med drabbas av säkerhetsproblem.

Som med alla värdgranskningar kommer denna Dreamhost vs GoDaddy-jämförelse att hjälpa dig att identifiera och undvika problem med din webbplats potentiella nya webbhotell. Du bör också lätt kunna välja mellan DreamHost och GoDaddy och veta vilka av dessa två som passar dina behov.

HostGator-logotypen

Vårt webbhotellval:
Få värd för högsta betyg för så lite som
$ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Det finns fem kriterier som jag använde för att bestämma vilken webbhotell som var den bästa totalt sett och den bästa för specifika typer av kunder. De fem kriterierna som används för att utvärdera Dreamhost vs GoDaddy hosting förklaras nedan.

Pålitlighet

Hur ofta kommer din webbplats att vara “upp”? Kommer det någonsin att gå ner på ett kritiskt ögonblick, och kommer du att kunna dra nytta av massiva trafikspikar? Det här är frågor du kan hitta svar på i tillförlitlighetsavsnittet nedan.

Värde

Hur mycket kostar en värdplan och är uppgraderingar tillgängliga? I värdesektionen har jag uppdelat de billigaste och inledande dedikerade serverplanerna så att du kan få en känsla för dina två startalternativ, vad de låter dig göra och hur mycket de kostar.

Kundsupport

Kommer du att kunna få dina viktigaste frågor besvarade i tid? Med de mer populära värdföretagen kan supportstockningar vara en viktig fråga. Kommer det att vara sant för Dreamhost eller GoDaddy?

Enkel användning

Inte varje värdleverantör är användarvänlig eller gör det enkelt att migrera en webbplats eller skapa ett innehållshanteringssystem (CMS). När det gäller utvärdering av Dreamhost vs GoDaddy för WordPress kommer detta avsnitt att vara nyckeln.

säkerhet

Vilken värdleverantör är bättre på bakgrundssäkerhet? Vilket har mer prisvärda SSL-erbjudanden? Kan du få ut så mycket som möjligt av en e-butik som är värd på någon av dessa tjänster? Om det är frågor du har hittar du dina svar i säkerhetsavsnittet i denna översyn.

DreamHost vs GoDaddy – Finns det en tydlig vinnare?

Genom att mäta DreamHost vs GoDaddy kan du se att båda är mycket populära, har funnits i drygt två decennier och har förblivit starka konkurrenter i denna snabbt växande bransch.

Vilka områden har de valt att utmärka sig i och finns det några områden där de har fallit bakom?

DreamHost vs GoDaddy

Du vill att det ska vara lätt för alla att komma åt din webbplats när som helst. Kommer det att vara möjligt med dessa två värdleverantörer?

Gratis domän med värd

Dream

Som du kan förvänta dig av en av de fem mest populära webbhotellarna har DreamHost väldigt lite driftstopp och rapporterar att de har drifttid i genomsnitt cirka 99,9% per år. De har snabba sidbelastningshastigheter, med en grundläggande WordPress-hemsida som laddas under en sekund.

Kör pappa

På liknande sätt har GoDaddy liknande nedetidssiffror, vilket innebär att du kan förvänta dig att vem som helst kan nå din webbplats nästan när som helst. Dag eller natt. Men samma sida som laddas på cirka 0,8 sekunder med DreamHost laddas på cirka 0,5 sekunder eller mindre med GoDaddy.

Vem vinner?

GoDaddy vinner denna omgång. Med sidhastighetshastigheter för grundläggande webbplatser till halva vad Dreamhost rapporterar och slips i alla andra kategorier är detta ett enkelt val att göra. Om hastigheten är det som är viktigast för dig, överväg GoDaddy. Hastigheten räcker dock inte för att göra den till den perfekta värden.

Siffrorna är viktiga. Det gäller särskilt när det gäller budgetar och vad du har råd eller hur mycket lagringsutrymme du behöver.

Dream

DreamHost-logotypFör en grundläggande plan erbjuder Dreamhost delad värd för $ 2,59 per månad. Om du behöver lite mer kraft har de VPS-alternativ som börjar på endast $ 13,75 per månad, och alla dessa ger dig möjligheten att uppgradera till en större plan när som helst, i steg som är vettigt för de flesta företag.

För dedikerade serveralternativ erbjuder Dreamhost sin startplan med 4 GB RAM och 1 TB lagringsutrymme för $ 149 per månad. Emellertid kommer servern att köra Linux.

Kör pappa

Du kan säkra värd på GoDaddy för så lite som $ 1 per månad på en delad plan. Du kan uppgradera till en hanterad WordPress-plan för $ 3,99 per månad. Detta är några av de billigaste värdarna du någonsin hittar. Men det kommer med hårda gränser. Om du vill ha mer trafik eller känner att din webbplats håller på att bli populär, kommer en uppgradering till den grundläggande VPS-planen att kosta dig 24,99 dollar per månad och isolera dig från driftstopp. Vad gäller ett dedikerat serveralternativ erbjuder GoDaddy sin startplan med 4 GB RAM och 1 TB lagringsutrymme för $ 169 per månad. Det är samma specifikationer som Dreamhost erbjuder för $ 20 mer per månad. GoDaddy erbjuder dock fler servertyper, särskilt av Windows-sorten.

Vem vinner?

Dreamhost erbjuder billigare hosting med nästan samma specifikationer som allt som erbjuds av GoDaddy. Från Economy-planer till dedikerade servrar, om du vill spara pengar är Dreamhost vägen att gå. Det är såvida du inte behöver en dedicerad server som kör Windows, då är GoDaddy ditt enda alternativ av de två.

Dream

När du skickar in en biljett- eller chattbegäran kommer det ofta att gå en minut eller mindre tills du får ditt första svar. Den enda nackdelen är att de inte erbjuder någon typ av telefonsupport. Men med tanke på deras lyhördhet i alla andra kundsupportsformer känns det inte som för mycket att ge upp.

Kör pappa

GoDaddy-logotypGoDaddy erbjuder telefon- och livechatsupport med liknande svarstider på en minut eller två för telefonsamtal och mindre än en minut för chattalternativ.

Vem vinner?

Båda värdleverantörerna erbjuder stort stöd med kunniga agenter och massor av självbetjäningsresurser. GoDaddy tar dock priset i denna kategori för att ha telefonsupport. Ibland måste du prata med en riktig person. Det är ett stort plus.

Det enklaste sättet att skapa en webbplats kan vara med WordPress eller en annan CMS. Hur gör dessa två värdföretag ännu enklare?

Dream

När det gäller installation av ett eller annat CMS gör Dreamhost det enkelt genom att erbjuda både självinstallation och hanterade alternativ för populära system som WordPress. Oavsett vilket du väljer, gör Dreamhost att ta kontroll över dessa lösningar enkla, och deras stöd hjälper dig varje steg på vägen.

Dream

GoDaddy erbjuder ännu fler alternativ när det gäller hanterade WordPress-lösningar. De inser att WordPress driver en god tredjedel av internet och att alla CMS-webbplatser tillsammans driver nästan hälften. Oavsett vilken CMS du behöver installera, kan GoDaddy hjälpa till och göra processen lätt. Om du vill använda WordPress kommer de till och med att konfigurera och hantera hela saken fyra du, med flera planer och servicenivåer.

Dream

GoDaddy vinner när det gäller användarvänlighet och CMS-installationer och -hantering. Även om Dreamhost erbjuder jämförbara lösningar är de i nyckelord specifikt inställda för WordPress och tenderar att kosta mer totalt sett.

SSL och övergripande webbplatssäkerhet är viktiga för alla webbplatser men är särskilt viktiga om du råkar använda ett CMS eller starta ett e-handelsföretag. I videon nedan kan du lära dig exakt varför SSL är så viktigt och varför varje webbplats bör överväga att få ett certifikat.

Dream

Dreamhost erbjuder säkerhetslösningar anpassade till CMS-appar, såväl som allmänna säkerhetstjänster, på allvar. Men de gör det också lätt för dig att konfigurera dina egna säkerhetsinställningar. Detta är särskilt viktigt för utvecklare.

Deras drifttid är också ett bevis på deras säkerhet. Vidare erbjuder de gratis SSL-certifikat. Om du erbjuder e-handelstjänster är detta ett måste.

Kör pappa

GoDaddy är engagerad i säkerhet … och att debitera dig för det. De erbjuder flera säkerhetsplaner från $ 6,99. Du kan också köpa SSL-certifikat för $ 69,99 per år. Säkerheten är stor om du har råd.

Vem vinner?

Dreamhost tar denna kategori. Inte bara erbjuder de höga säkerhetsnivåer och gör det enkelt för sina kunder att trivas inom den miljön, utan de gör det också utan att debitera dig mer för privilegiet.

Dreamhost vs GoDaddy – Vem erbjuder bästa pris och service?

Sammantaget är Dreamhost den bättre värdtjänsten. De kanske inte har lika mycket bashastighet som GoDaddy, men de erbjuder större värde för dina pengar. De kommer att besvara dina frågor i tid, och din webbplats kommer att hålla sig uppe och redo att hantera så mycket trafik som du kan locka.

Ännu bättre, de debiterar dig inte för varje liten sak. De tror på att ge dig det du behöver för att ha en framgångsrik värdupplevelse och vara transparent för det. Det kan spara en hel del tid och pengar på lång sikt.

HostGator-logotypen

Vårt webbhotellval:
Få värd för högsta betyg för så lite som
$ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map