Linode vs AWS Amazon Hosting Comparison 2020: Vilket är bäst?

Har du en väldesignad webbplats och ser fram emot att överträffa konkurrenter i din bransch? En måste-ha-komponent är en webbhotelltjänst. Att välja rätt webbhotell för ditt projekt är dock något besvärligt på grund av det stora antalet leverantörer som finns på marknaden idag.


En enkel Google-sökning och du kommer att bombarderas med många värdleverantörer, vilket gör det lite svårt att välja en som bäst passar dina behov. Det är där jag kommer in. Jag har tagit det på mig att granska två leverantörer av molnhotell med hopp om att när du är klar med att läsa det här inlägget kommer du att kunna fatta ett informerat beslut.

Linode och Amazon Web Services (AWS) är båda anständiga leverantörer och du bör beakta dem på grund av deras engagemang för kundvärde. Dessa två webbhotellleverantörer skiljer sig från andra, eftersom de erbjuder förstklassiga tjänster som riktar sig till avancerade kunder. Dessutom debiteras du baserat på de resurser du använder i motsats till långsiktiga kontrakt.

Även om fakturering baserat på de använda resurserna låter fantastisk, är det viktigt att utforska nackdelarna som medföljer också.

I denna Linode vs AWS-granskning kommer jag att gå igenom dessa två värdleverantörers pålitlighet, funktioner och prissättning. Detta syftar till att hjälpa dig att svara på huvudfrågan: “Vilket är det bästa alternativet för dig?”

HostGator-logotypen

Vårt webbhotellval:
Få värd för högsta betyg för så lite som
$ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Linode och AWS en överblick

Amazon Web Services (AWS) är en filial av Amazon Company som tillhandahåller en svit av molntjänster, till exempel webbhotell. Även om AWS startades 2002 började populariteten snabbt växa efter en kundhändelse 2012 som hjälpte människor att tänka om Amazon utöver att sälja böcker och konsumentprodukter på sin marknadsplats.

AWS-logotypKundevenemanget i november 2012 användes för att visa Amazons engagemang för innovation och leverera bättre webb- och webbhotell än vad kunder och konsumenter redan hade på marknaden.

I oktober 2013 tilldelades AWS ett kontrakt på 600 miljoner dollar för Criminal Intelligence Agency (CIA). Amazon använde detta partnerskap med CIA som en möjlighet att visa kvaliteten på sina tjänster. År 2015 hade AWS över en miljon aktiva månatliga användare som inkluderade 2 000 myndigheter och 5 000 utbildningsinstitutioner i mer än 190 länder.

Linode är en amerikansk-baserad leverantör av virtuell privat server (VPS) baserad i Philadelphia. Företagets namn, “Linode”, är en kombination av ord “Linux” och “Node.” Det grundades 2003 av Christopher Aker, som ville erbjuda sömlösa webbhotelltjänster till webbplatsutvecklare, företag och myndigheter. Som sagt, jag tyckte också att tjänsterna är imponerande även om du bara har en enda webbplats. I början av 2019 hade Linode 400 000 kunder.

Pålitlighet

Under denna Linode vs Amazon AWS-granskning fick jag reda på att både Amazon och Linode har investerat mycket i sina tjänster för att garantera dig hög tillförlitlighet. Amazon har för sin del installerat några av de bästa molnhotellinfrastrukturerna i branschen, till exempel moderna servrar och datacentra.

När du registrerar dig för AWS, försäkrar Amazon dig full redundans, automatiserade säkerhetskopior och serverkloning. Även om Amazon inte ger statistik om drifttid och hastighet, visade mina bedömningar under denna översyn att servrarna har mer än 99,9%.

För att visa sin höga tillförlitlighet pekar Amazon vanligtvis på sina högprofilerade klienter som Netflix, Airbnb och Unilever.

Liksom AWS, lovar Linode dig hög upptid på 99,9% men ger inte statistik. Under denna granskning genomförde jag mina egentidstest och imponerades av den höga uppetiden på mer än 99,98%. Linode övervakar sina servrar 24/7 för att se till att problem identifieras och åtgärdas innan de blir stora problem.

Gratis domän med värd

Funktioner

För att veta om en webbtjänstleverantör är rätt alternativ för dig, är det försiktigt att utvärdera dess funktioner noggrant. AWS har ett brett utbud av funktioner som hjälper den att erbjuda schemalagda säkerhetskopior, leverans av innehåll och elastisk belastningsbalans.

Huvudfunktionerna kan klassificeras i fyra kategorier: nätverk, leverans av innehåll, lagring och databaser. Observera att när du registrerar dig hos Amazon Web Services får du ta full kontroll över funktionerna och anpassa dem utifrån dina behov.

Förutom funktionerna ovan får du också ett brett utbud av tredjepartsprogram och applikationsprogrammeringsgränssnitt (API: er). API: er hjälper dig att komma åt AWS på din webbplats eller andra plattformar för enklare kontroll. Detta innebär att du inte längre behöver ha ett AWS-gränssnitt plus ett annat för din webbplats. Du kan helt enkelt använda rätt API för att komma åt AWS direkt på din webbplats. Imponerande!

Liksom AWS är Linode också fullpakad med funktioner som SSD: er (SSD) och Intel E5-processorer. Dessa funktioner används för att förbättra Linode-servrarnas hastighet och prestanda.

Linode kommer också att ge dig StackScripts som hjälper till att göra webbplatshantering enkelt. StackScripts tillhandahåller ett flexibelt sätt att anpassa distributionen av webbinnehåll som bilder och videor.

Eftersom Linode riktar sig till kunder med bakgrund inom datoranvändning, kommer funktionerna som jag har beskrivit ovan med stor flexibilitet. Du kan till exempel välja att uppgradera till en större bandbredd eller RAM för att öka hastigheten på din webbplats.

Prissättning och planer

Innan du köper en specifik webbhotellplan är det viktigt att förstå de ekonomiska konsekvenserna. Linode-tjänster prissätts flexibelt, från $ 5 per månad ($ 0,0075 / timme) på standardplanen. Denna plan kommer med 20 GB SSD-lagring, 24 GB RAM och 5 TB bandbredd. Den högsta kostnaden på Linode är $ 960 / månad ($ 1,44 / timme) som riktar sig till höga kunder såsom statliga myndigheter.

Faktureringen per tim beräknas automatiskt varje månad i händelse av att du överträffar det månatliga taket. Om du till exempel överträffar 20 GB SSD-lagring enligt den lägsta planen, kan du fortfarande fortsätta njuta av värdtjänsten men mot en extra kostnad.

Till skillnad från Linode, vars prissättning är enkel, är AWS-prissättning komplex och dyr. Under denna Linode vs Amazon EC2 (förkortning för Amazon Elastic Compute Cloud), fann jag att prislappen är hög även för vissa Amazon-säljare. Det här är människor eller butiker som använder Amazon-marknaden för att marknadsföra sina produkter som böcker eller förbrukningsvaror.

EC2 är en del av Amazon Web Service som erbjuder säker amd-storleksanpassad datorkapacitet i molnet. Det primära målet för att skapa EC2 var att förenkla cloud computing, särskilt för webbutvecklare och avancerade kunder.

Prissättningen av AWS gör att du kan betala varje timme, månad eller år. Om du väljer en fakturering per timme börjar priset på 0,08 $ medan den månatliga faktureringen börjar på 57 $. Jag fick reda på att vissa Amazon-användare måste kontraktera experter för att hjälpa dem att välja den ideala planen.

Fördelar och nackdelar med Linode och AWS

Innan du kan bosätta dig på antingen Linode eller AWS för värdtjänster är det viktigt att titta på för- och nackdelarna med var och en.

AWS proffs

 • Säkerhetskopior på blocknivå kräver att du bara betalar för det du använder.
 • En mängd alternativ för skalbarhet gör det till ett bra alternativ för stora företag och företag som förväntar sig att växa snabbt
 • De flesta komponenter på AWS, t.ex. nätverksgränssnitt och IP-adress, kan ändras eller bytas beroende på dina behov för prestanda och kostnadsminimering.
 • AWS-säkerhetsprofilerna ger dig absolut kontroll över brandväggen utan att använda iptables (ett kommandorads brandväggsprogram som gör att du kan blockera eller tillåta trafik). Detta är till stor hjälp eftersom en felaktig installation av iptables kan göra att du låser dig från servern
 • Flexibla lagringsalternativ låter dig betala baserat på vad du använder.
 • Kundsupport är professionellt och tillgängligt på flera kanaler som e-poststöd, livechatt och direkta samtalslinjer.

AWS Cons

 • Även om den flexibla prissättningen är fantastisk så upptäckte jag att dess tillämpning på Amazon är komplicerad. Eftersom du betalar för varje GB bandbredd och lagring, kommer priset troligen att öka avsevärt när webbplatsen upplever hög trafik.
 • AWS användargränssnitt är komplicerat att använda. Det är dock fortfarande möjligt att räkna ut det.

Fördelar med Linode

 • Linode använder en enkel faktureringsmodell och erbjuder billigare värdtjänster jämfört med AWS.
 • Linode-support är lyhört och professionellt. När jag kontaktade Linode besvarades mina e-postfrågor på mindre än fem minuter.
 • Användargränssnittet och mobilapplikationen är enkla och enkla att använda.
 • Gratis säkerhetskopiering av data finns för alla planer.

Nackdelar med Linode

 • Att uppgradera ditt värdkonto på Linode tar mycket tid. Den kortaste tidsramen som jag spelade in under denna Linode vs AWS-granskning var 18 minuter. Detta är mycket längre än AWS, som uppgraderar på mindre än sex minuter.
 • Om du tar bort en nod eller flyttar datacentret ändras IP-adressen. IP-adressen ändras dock inte när det gäller AWS

Och vinnaren är … Linode

Linode-logotypDenna Linode vs EC2-recension var en slaget av titaner som slutade med att båda parter skilde sig åt med bara några få poäng: Linode på 4,8 stjärnor och AWS på 4,7 stjärnor. Även om AWS-namnet lätt kan lura dig på grund av Amazons popularitet, var det bundet med Linode om tillförlitlighet och funktioner och förlorade på prissättningen!

Även om AWS har arbetat hårt för att förenkla sina priser är kostnaderna fortfarande höga. Även säljare som använder Amazon-plattformen har det fortfarande svårt att använda.

Linode har, till skillnad från AWS, flexibla planer och tillgodoser ett brett spektrum av kunder. Medan tjänsterna riktar sig till webbutvecklare och designers, gör flexibiliteten det idealiskt för alla. Om du letar efter en pålitlig webbhotell, rekommenderar jag Linode.

HostGator-logotypen

Vårt webbhotellval:
Få värd för högsta betyg för så lite som
$ 2,64 per månad

StartBloggingOnline.com godkänd hosting

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map