Si të dalim me një emër në blog: 15 këshilla për të krijuar një të mirë!

Mirza Mussawer


Mirza Mussawer

Branddo markë e suksesshme e blogjeve ka dalë me një emër blog që është tërheqës dhe i paharrueshëm. Për shembull, merrni KnowTechie, Shopify, TechCrunch dhe BusinessInsider. Një blog i mirënjohur kërkon një kurim të zellshëm për të ruajtur reputacionin e tij për sigurimin e përmbajtjes me cilësi të lartë.

Sidoqoftë, është në fund të fundit emri që ngjitet me njerëzit. Prandaj, të mësuarit se si të dilni me një emër Blogging që thotë shumë për markën tuaj është një pjesë e domosdoshme e rrugëtimit të suksesit në blogun tuaj.

Mesatarisht, 409 milion përdorues shikojnë mbi 20 miliardë faqe në internet. Kjo e bën blogun tuaj kundër konkurrencës së jashtëzakonshme në shkallë ndërkombëtare. Emri juaj i blogut i jep përshtypjen e parë çdo shikuesi; Prandaj, duhet të jetë mjaft tërheqëse për t’i tërhequr ata të lexojnë më tej.

Të kuptuarit se si të zgjedhni një emër blogu për faqen tuaj, mund të jetë pak e ndërlikuar, por me një plan të detajuar si ai më poshtë, mund të siguroheni të arrini në emrin e përsosur të domain-it për blogun tuaj.

Kjo është mënyra për të dalë me një emër në blog

Si të gjeni një emër në blog

Këshilla e parë për të filluar me kërkimin e emrave krijues është mjaft e thjeshtë. Blog-u juaj do të përfaqësojë përpjekjet tuaja, kështu që mos guxoni të përdorni emrin tuaj! Përdorimi i emrit tuaj do të ndihmojë në mënyrë të konsiderueshme në zhvillimin e një qasje të personalizuar me audiencën e synuar. Ky është një opsion i shkëlqyeshëm për t’u marrë parasysh kur zgjedh një emër domain për faqen tuaj, veçanërisht nëse do të publikoni përmbajtje që lidhen drejtpërdrejt me jetën tuaj.

Për shembull, nëse do të ndani përvojat tuaja si sipërmarrës, përdorimi i emrit tuaj do të ndihmojë në zhvillimin e pranisë tuaj në internet. Do të jetë mjaft e thjeshtë për shikuesit që t’ju kërkojnë dhe të gjejnë. Për më tepër, ajo hap perspektivat e ardhshme për marketing affiliate dhe shitjen e produkteve dhe shërbimeve me emrin tuaj.

Nëse jeni duke kërkuar se si të gjeni një emër për blogun tuaj që është edhe personal dhe i matur, konsideroni të përdorni një pseudonim ose një pseudonim. Kjo do të krijojë një ndjenjë misteri në blogun tuaj ndërsa ofron diskrecion. Vetëm kini kujdes që të zgjidhni diçka të mirë kur zgjidhni një emër në blog. Markat kanë qenë të njohura për të shmangur shoqërimin me blogerët që kanë disi … emra të pakëndshëm.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Shumë metoda të njohura që mësojnë se si të dalin me një emër të mirë në blog, shpesh mund të përfundojnë në mbarim. Mënyra më e lehtë për të dalë nga këto blloqe mendore është të vlerësoni në mënyrë analitike se për cilën ngrohtësi do të gjeneroni përmbajtje. Whatfarë lloj produktesh dhe shërbimesh do të bëni marketing? Kush është audienca juaj e synuar?

Filloni duke iu përgjigjur pyetjeve të tilla si këto për të gjeneruar të dhëna në lidhje me atë që do të mbulojë blogu juaj. Ju mund ta përdorni këtë për të nxjerrë sinonime dhe fjalë të ngjashme që janë të rëndësishme për blogun tuaj.

Përdorimi i sinonimeve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar procesin e zgjedhjes së një emri në blog. Ajo sjell ide të reja për emrin e domain dhe ofron perspektiva të reja për të parë blogun nga.

Për më tepër, shikuesit janë në gjendje të lidhin menjëherë blogun tuaj me thelbin e tij të synuar. Kjo i tërheq ata drejt blogut pasi ato janë në gjendje të marrin menjëherë çka të ofrojë blogu juaj.

Domain falas me pritjen

Pak gjëra thyejnë akullin, si dhe humorin. Edhe vetëm një çmenduri e hilaritetit është e mjaftueshme për të lehtësuar gjendjen shpirtërore dhe për t’i bërë vizitorët të duan të vizitojnë blogun tuaj. Ajo që e bën edhe më të mirë është që ata dëshirojnë më shumë, gjë që rrit kohën e kaluar në blogun tuaj dhe vazhdon t’i sjellë përsëri për më shumë.

Hulumtimi i konkurrencës duhet të jetë një nga gjërat e para që duhet të bëni kur kërkoni për një fushë të përshtatshme. Ndihmon në formulimin e fjalëve dhe ideve që lidhen me ngrohtësinë. Analizimi i blogeve të konkurrencës ofron të dhëna të vlefshme që shpjegojnë se çfarë lloj emrash në blog pranohen nga shikuesit.

Mundohuni të mos e kufizoni veten në një grup specifik, siç janë pionierët në fushë. Kërkoni të dy bloget e reja aq sa ato të krijuara për të kuptuar emrat e tendencave aktuale bazohen, dhe parashikoni ato në të ardhmen.

Ato mund të përdoren për të kuptuar se si të dalin me idetë e emrave në blog që do të pranohen në mesin e trendeve dhe lexuesit do të jenë të interesuar. Në anën e kësaj, ju mund të dëshironi të filloni duke përdorur të njëjtin informacion për të provuar diçka të guximshme dhe shkëputeni nga tendencat.

Aq sa shkencore mund të tingëllojë, formula e emrave në blog janë në të vërtetë mjaft të thjeshta! Nëse dëshironi të zgjidhni një emër krijues në blog, këto do t’ju kursejnë kohë.

1. Klasike: (Audienca e synuar) + (Objektivi i Blogut)

Shtë ai më themelor dhe më i përdorur, dhe me efekt të mirë. Thjesht identifikoni audiencën tuaj të synuar dhe objektivin për të cilin është bërë blogu.

Shembuj: Përgjegjësues të Punës, Libra Studentësh, CodingCareers, etj.

2. Portmanteau: (Emri i Interesit) + (Emri i Interesit)

E thjeshtë por ofron kombinime të shumta nga kombinimi i vetëm dy fjalëve. Merrni dy fjalë interesante dhe bashkohuni me ta, por kujdesuni që të dy mund të kuptohen në mënyrë të lexueshme nga njëri-tjetri.

Shembuj: Brunch (Mëngjesi dhe Dreka), CodExtra (Kodi dhe Ekstreme), FooDelicious (Ushqimi dhe Delikatë), etj.

3. Emri përshkrues: (mbiemër) + (emër)

Nëse jeni duke kërkuar të promovoni profesionin tuaj, qëllimin e blogut ose aktivitetet e tij, ky është ai që duhet të kërkoni. Zgjidhni një mbiemër që përshkruan emrin më të mirë. Emri duhet të jetë shumë i rëndësishëm për blogun. Për shembull, një blog udhëtimi dhe banimi mund të shkojë për të udhëtuar si një mbiemër dhe backpacker si një emër.

Shembuj: SweetCakes, GrowingBaby, CareingNurses, etj.

4. Emri i plotë: (Emri) + (Mbiemri)

Definitivisht formula për të kërkuar kur zgjedh një domain që promovon emrin tënd. Ai hap mundësi ku mund të vendosni emrin tuaj si markë.

Shembuj: ChrisMcDonald, CalvinKlein, Ferrari, etj.

5. Emri përshkrues: (mbiemër) + (Emri ose mbiemri)

Përdorni emrin tuaj së bashku me një mbiemër që përshkruan fushat tuaja të interesit ose të profesionit. Kjo i lejon lexuesit të kuptojnë me shpejtësi se çfarë lidhje ka blogu dhe të njohin emrin tuaj në të njëjtën kohë, gjë që shton një prekje të personalizuar.

Shembuj: WorkWanda, TechnicalAndy, DescriptiveStan, etj.

6. Emri në veprim: (Emri ose Mbiemri) + (Adverb)

Dicka e ngjashme me formulën “Emri përshkrues”, kjo sjell emrin tuaj me objektivin e blogut.

Shembuj: AlexTravels, CatherineCooks, DaveDirects, etj.

7. Vetë-përshkruese: (Verb) + (Adverb)

Nëse doni që emri juaj i domain të jetë i gjithi për blogun, përdorni këtë formulë. Ai i përshtatet mirë blogs të orientuar nga shërbimi, të cilët kanë një ekip që menaxhon atë në sfond. Sidoqoftë, funksionon po aq mirë për emrat e rastit të blogjeve të krijuar për të tërhequr trafikun.

Shembuj: RunSwiftly, WorkAnywhere, DevelopFast, etj.

8. Emri-dhe-Pamja: (Emri) + (Përkthim)

Ndërsa disi e ndërlikuar për t’u tërhequr, “Emri-dhe-Fenomeni” mbështetet në dy emra që lidhen me ngrohtësinë e blogut të grupuara së bashku. Equallyshtë po aq shpërblyese, pasi rezultatet janë të thjeshta, por të drejtpërdrejta, dhe për pikë.

Shembuj: CakeCookies, BreadnButter, GlassDoors, etj.

Gjeneruesit e emrave të blogut janë zgjidhjet tuaja për idetë e emrave të domain-it. Kjo teknologji e thjeshtë shkurton në mënyrë drastike kohën dhe përpjekjen e nevojshme për të formuluar idetë duke siguruar filtra dhe mundësi për të gjeneruar saktësisht llojin e ideve të nevojshme.

Nëse jeni të interesuar për këtë opsion, atëherë vizitoni një nga faqet më poshtë, shkruani fjalët e synuara, vendosni detaje për cilësinë dhe gjatësinë (ndryshon për secilin gjenerator) dhe jeni mirë të shkoni!

11 Prodhuesit më të mirë të emrave të blogut

Më poshtë janë 11 nga gjeneruesit më të mirë të emrave të blog-ut për prodhimin e emrave të domain të zbatueshëm:

 1. NameQL
 2. Emri-Generator
 3. Panabee
 4. Zyro
 5. DomainWheel
 6. Wordoid
 7. NameMesh
 8. LeanDomainSearch
 9. pamundësi
 10. NameSmith
 11. NameBoy

Nxitja është kur fjalët që vijnë para ose pas fjalës kryesore kanë të njëjtin tingull fillestar ose shkronjën. Ritmi natyror që vjen me ta është tërheqës dhe pothuajse menjëherë i dallueshëm.

Mendja jonë është e konfiguruar biologjikisht për të shoqëruar fjalët me tinguj për memorizim, kështu që aliterimi rrit shumë shanset e shikuesve të kujtojnë emrin e blogut tuaj. Kur dikush e thotë atë, thjesht do të tronditet në kokë për orë të tëra. Likeshtë si muzika në “veshët e tyre të trurit”!

Aliterimi gjithashtu ndihmon blogun tuaj të shtyjë përmbajtjen e kaluar dhe të futet në nivelin e promovimit të produkteve dhe shërbimeve. Markat kanë më shumë të ngjarë të lidhen me bloget që kanë një emër që mund të bëhet në trend shpejt. Zgjedhja e një emri blog me gjallërim siguron perspektivë të ndritshme të së ardhmes në çdo drejtim.

Disa shembuj të mirë janë SavouringSimplicity, KatieInKansas dhe CatsWhoCode. Vini re se të dy këta shembuj nuk kanë të njëjtën letër fillestare në fjalën e tyre ngjitur. Kjo është në rregull, pasi aliteracioni mbështetet në fjalën ngjitur ose afër, për të filluar me të njëjtën shkronjë me atë me të cilën është e lidhur.

Anydo fjalë më vete mund të kulturohet për të përfaqësuar markën tuaj nëse mund ta menaxhoni atë mjaft mirë. Kjo ju lejon të shkëputeni nga trendi dhe të krijoni blogun tuaj si një entitet unik.

Në shumicën e blogeve të emërtuara përkatësisht, blog-u juaj do të ketë avantazhin e të qëndruarit jashtë mes konkursit. Për më tepër, fjalët e palidhura janë më të paharrueshme pasi të kenë bërë një ndikim. Markat e famshme si Haagen-Dazs, Adidas dhe Accenture janë shembuj të rëndësishëm.

Po aq i shkathët dhe i zgjuar, përdorimi i një akronimi i jep krijueshmëri emrit të ri të domain. Ata marrin shkronjën e parë të çdo fjale dhe i përdorin për të formuar një fjali, në një mënyrë ku shkronja e parë e fjalës së parë vjen e para. Përdorimi i një akronimi ju lejon të përfaqësoni qëllimin e blogut tuaj përmes emrit të tij në një mënyrë të saktë dhe koncize.

Ata janë shembuj të shkëlqyeshëm për të ardhur me një emër në blog që është aq i rëndësishëm sa është i thellë. H&M, AT&T, IKEA dhe ESPN janë shembuj të markave të famshme që kanë skalitur me sukses identitetet e tyre me akronime.

Do markë ka nevojë për identitetin e saj të veçantë, i cili nënkuptohet përmes karakteristikave të tij unike. Hartimi i një citati të veçantë është ndër mënyrat më të mira për zhvillimin e identitetit unik të blogut tuaj. Ndihmon blogun të dalë në një dritë miqësore, gjë që e bën atë më të afrueshëm.

Shikuesit janë të shpejtë të shoqërojnë blogun tuaj me thëniet e saj të markës tregtare sa herë përmenden. Citimet mund të bëhen gjithashtu një trend vetë në mediat sociale nëse shoqërohen me një temë virale, e cila mund të rrisë në mënyrë eksponenciale shikimin.

Ka te drejte Miqtë dhe familja juaj janë një burim i besueshëm për gjenerimin e ideve në blog. Ju mund të presin mendime të sinqerta të dyta prej tyre, të cilat mund të ndihmojnë në vendosjen e drejtimit tuaj në perspektivë.

Përfitoni nga marrëdhëniet tuaja të ngushta dhe diskutoni idetë tuaja pa pengesa. Si rezultat, mund të prisni që të zvogëloni zgjedhjet tuaja dhe të kuptoni se si të zgjidhni një emër për blogun tuaj që përshkruan më së miri objektivat tuaja.

Blog-u juaj do të jetë i arritshëm në të gjithë botën, kështu që mos e kufizoni veten vetëm në gjuhën tuaj amtare. Mos ngurroni të merrni frymëzim nga gjuhë të tjera pasi zgjerojnë ndjeshëm mundësitë tuaja dhe madje ju mundëson të përzieni fjalë nga dy ose më shumë gjuhë.

Edhe nëse ju duket sikur ju pëlqen tingulli i një fjale, atë mund ta përdorni kur zgjidhni emrat e mundshëm të blogut nëse dëshironi.

Frymëzimi është një element i domosdoshëm për krijimin e ideve krijuese të emrave në blog. Vetëm një përparim i motivuar me të vërtetë mund të japë rezultatet nga të cilat mund të zgjidhni një emër të përshtatshëm të blogut. Kur rrjedh nga përpjekje të tilla të larmishme dhe të orientuara drejt cilësisë, emri juaj i blogut do të jetë i zgjuar, krijues dhe tërheqës për audiencën.

Leximi i librave është gjëja e parë dhe më e rëndësishmja për të bërë. Ajo paraqet një spektër të gjerë të letërsisë nga e cila mund të nxirren ide të ndryshme. Dëgjimi i podcast-ve është një tjetër ide e shkëlqyeshme. Ata janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të ditur se çfarë është aktualisht trending dhe çfarë shikuesit po kërkojnë në një vend të caktuar. Shfaqjet televizive që lidhen me ngrohtësinë tuaj ofrojnë të njëjtën gjë, por në një format shumë të larmishëm dhe të gjatë.

Qëllimi i ideve të ideve për emrat e domain është të zhvillojë mundësi të shumta. Kjo siguron një grup më të madh emrash të favorshëm të blog-ut nga të cilët mund të zgjidhet një i përshtatshëm. Kufizimi i të gjithë procesit në vetëm disa kritere mbyll shndritjen e krijimtarisë që është e nevojshme për të konceptuar emrat e domeneve virale.

Emri juaj i blogut nuk duhet të jetë shumë specifik. Kjo do të eleminojë shanset për të mos evoluuar në një pikë të caktuar. Për shembull, nëse filloni me një blog të bazuar në udhëtime, të themi, për shembull, të quajtur më të udhëtarëve, atëherë do të kufizoheshit në atë ngrohtë. Nëse vendosni të zgjeroheni dhe madje të merrni produkte dhe shërbime, të tilla si kozmetikë, atëherë aspektet dhe aktivitetet tuaja në blog nuk do të përputheshin.

Kjo pabarazi do të bëjë që shikuesit të përmbahen nga shfrytëzimi i përmbajtjes, produkteve dhe madje edhe shërbimeve, pasi ata nuk mund të kuptojnë atë që ofron në të vërtetë blogu juaj. Kjo zvogëlon faktorin e besimit, duke çuar në dështimin e përgjithshëm të aktiviteteve të blogezimit.

Parimi më themelor i zgjedhjes së një emri në blog është të sigurohet që përdoruesi ta kujtojë atë dhe është i prirur të vizitojë blogun. Kjo do të thotë të shmangni përdorimin e numrave, grumbullimeve, karaktereve speciale dhe të tilla në emrin tuaj të blogut.

Numrat mund të përdoren në disa raste, por të tjerët thjesht nuk janë në diskutim. Ndikon negativisht në lexueshmërinë, gjë që e vështirëson shqiptimin, si dhe llojin. Për më tepër, ajo zvogëlon vlerësimet e besimit pasi faqet e paverifikuara dhe ato spam tentojnë të kenë karaktere të tilla që përbëjnë emrin e tyre të domain.

Më në fund, filloni me një .com nëse është e mundur. Shumë TLD (Domain i nivelit të lartë) janë më pak të fuqishëm në sytë e motorëve të kërkimit dhe nuk renditen, si dhe ato më të njohurit. Për më tepër, ju gjithashtu merrni më pak besim nga njerëzit kur shohin emra me përfundime të pazakonta në kërkim.

Si të gjeni një emër krijues në blog: 5 pyetje për të bërë

Emri juaj i blogut është përshtypja e parë që njerëzit do të marrin. Prandaj, një emër blog i konceptuar në mënyrë krijuese është jetik për të kapur audiencën tuaj të synuar drejt blogut. Shtë një paraqitje e përmbajtjes që është pritur në të, prandaj duhet të ketë një rëndësi të lartë me të.

5 pyetjet e mëposhtme do të drejtojnë procesin tuaj të të menduarit dhe do t’ju ndihmojnë dukshëm në krijimin e një emri të përshtatshëm të blogut.

1. Për çfarë është blogu juaj?

Gjëja e parë që duhet të merrni parasysh është se për çfarë bëhet fjalë në të vërtetë. Filloni duke rishikuar ngrohtë thelbësore blog-u do të gjenerojë përmbajtje për të. Analizoni trendet dhe perspektivat e së ardhmes drejt së cilës do të drejtoni blogun. Kjo do të ndihmojë në zgjedhjen e një emri në blog që do të jetë i rëndësishëm dhe relativisht.

2. Kush është audienca juaj e synuar?

Shikuesit vetëm mund të bëjnë ose prishin blogun tuaj. Pa trafik, edhe bloget më të mira do të dështojnë. Mashtrim drejt suksesit në mes të konkurrencës në rritje në sektorin e blogjeve është të njohësh audiencën tënde të synuar.

Të kuptuarit e elementeve të tilla si gjinia e audiencës së synuar, grupmoshat, demografia, preferencat, etj është e nevojshme për të kuptuar ato. Tjetra, përgjigjuni pikave të tyre të dhimbjes, të tilla si arsyet e tyre për vizitë, pritjet, stili i preferuar i shkrimit, etj. Kjo siguron që kërkesat e tyre të jenë plotësisht të kënaqura, kështu që ata janë më shumë se sa ka të ngjarë të bëhen vizitorë të përkushtuar.

3. Me çfarë toni (apo zëri) do të shkruhen artikujt tuaj në blog?

Shtë thelbësore të dini stilin e të shkruarit lexuesit tuaj të mundshëm do të jenë më të kënaqur me të. Ndërsa blog juaj është në thelb një mënyrë për të shprehur veten, ai gjithashtu duhet të apelojë për vizitorët.

A janë vizitorët tuaj këtu për komedi apo duke kërkuar informacione teknike? A po kërkojnë lajmet e fundit të mësimeve DIY? A preferojnë ata një ton rastësor ose një mënyrë profesionale?

Formulimi i pyetjeve të tilla lehtëson procesin e gjenerimit të përmbajtjes sipas preferencave të audiencës së synuar.

4. A do të ndërtoni një markë rreth blogut tuaj? Nëse po, çfarë parashikoni?

Blogs më të suksesshëm kalim nga krijimi i vetëm përmbajtjes në produkte dhe shërbime të marketingut, marketing bashkëpunëtor dhe reklama. Publiku i synuar është më i prirur të blejë nga burime të besueshme me të cilët ata kanë verifikuar historinë.

Këshillohet që të planifikoni paraprakisht nëse dëshironi të kaloni nga një blog në një markë. Si i tillë, kur zgjidhni një emër në blog duhet të jepni përparësi në faktorin e tij viral. Kërkoni sinonime që përshkruajnë më së miri blogun. Ata duhet të jenë të shkurtër, të lehtë për tu shkruar dhe tërheqës. Ata automatikisht do të jenë të paharrueshëm nëse i plotësojnë kriteret e mëparshme.

Gjithashtu, përshtatni përmbajtjen e blogut drejt një qasje të orientuar në marketing. Përmbajtja siç janë krahasimet, rishikimet dhe parashikimet e tendencave në të ardhmen janë shembuj të përshtatshëm të asaj që duhet të paraqitet në bloge të tilla.

5. A funksionon në formatin e saj të URL-së së domain?

Sigurohuni që emri i blogut tuaj të funksionojë po aq mirë, në formatin e tij të URL-së së domain. Mundohuni të shmangni pabarazinë midis emrit të blogut dhe URL-së, pasi konfuze do të ishin lexuesit. Ajo gjithashtu krijon një ndjenjë të pasigurisë pasi ata fillojnë të kenë dyshime në lidhje me sitin dhe mund ta ngatërrojnë atë me një sulm phishing pasi emrat nuk përputhen.

Zgjedhja e një lexuesi të emrave të blogut do të pëlqejë: marrjet kryesore

mësim si të dalësh me një emër të shkëlqyeshëm domain kërkon analiza të kujdesshme dhe kërkon ndjekjen e një procesi të detajuar. Ndërsa emri ka një ndikim të rëndësishëm në reputacionin e blogut, ka shumë faktorë të tjerë që hyjnë në lojë siç janë:

 • Cilësia e përmbajtjes
 • shpërndahem
 • Tërheqja e audiencës së synuar
 • trafik
 • Rregullimi
 • UI në Uebfaqe (Ndërfaqja e Përdoruesit)
 • UX (Përvoja e përdoruesit)

Lista vazhdon. Këta faktorë kanë efekte afatgjata në blogun tuaj dhe duhet të adresohen logjikisht për suksesin e tij eventual. Por mbani mend gjithmonë, një blog duhet të përkojë me interesat tuaja personale. Vetëm kështu do të jeni në gjendje të derdhni zemrën dhe shpirtin tuaj në të dhe ta skalitni atë si një entitet vërtet unik midis të gjithë të tjerëve.

Si të gjeni një emër të mirë në blog: FAQs

Si ta gjej një emër në blog?

Filloni nga hapi i parë, i cili është duke identifikuar ngrohtësinë tuaj të Blogging. Konkurrentët e hulumtimit aktiv në këtë fushë dhe marrin parasysh bloget e tyre. Formuloni ide që përshkruajnë si duhet drejtimin e ardhshëm të blogut. Përdorni mjete në internet, këshillohuni me miqtë, konkurrencën kërkimore dhe aktivitete të tjera për të gjeneruar ide. Përfundoni zgjedhjen tuaj prej tyre.

A duhet ta emëroj blogun tim pas vetes?

Kjo varet nga cila drejtim do ta drejtoni blogun. Vetë emri është një zgjedhje e vlefshme nëse dëshironi të shesni produkte dhe shërbime nën një markë. Sidoqoftë, një “blog i emrit tuaj” nuk i përshtatet një blog që synon të promovojë një kauzë, të sigurojë lajme dhe përmbajtje të lidhura me informacionin.

A ka rëndësi emri i blogut tuaj?

Po shumë. Emri juaj i blogut shërben si identiteti juaj midis të tjerëve në të njëjtën ngrohtë. Ajo jep përshtypjen e parë, e cila duhet të tërheqë shikuesit. Një blog me emër të dobët me përmbajtje, produkte dhe shërbime të shkëlqyera do të dështojë pasi ka një përshtypje të keqe të parë.

Cili është një emër i mirë në blog?

Një emër i mirë në blog duhet të jetë ai që është i freskët, i lehtë për t’u mbajtur mend, i thjeshtë dhe i rëndësishëm për kamare. Për shembull, Filloni Blogging Online ka të bëjë me edukimin e fillestarëve dhe blogerëve të përparuar se si të blogoni në mënyrë efektive. Emri është vetë-shpjegues dhe plotëson kriteret e lartpërmendura.

Si të gjeni një emër krijues blog?

Nuk ka asnjë mënyrë të përcaktuar për të gjeneruar emrin e përsosur të blogut. Ndiqni një plan të detajuar dhe zgjidhni çfarë i përshtatet blog-ut. Mos u përmbajtni nga shtimi i një humor humori ose diçka që nuk është provuar më parë: kush e di, mund të jetë gjëja tjetër virale!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map