Si të filloni një blog të WordPress në Bluehost: Udhëzues për vitin 2020

Më quaj shkollë e vjetër, por unë ende besoj se e vjetra është ari.


Në këtë rast, dua të them se në krahasim me shumicën e platformave të tjera, Bluehost ka qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë dhe është akoma një e mirë e cila është arsyeja pse unë do t’ju tregoj se si të filloni një blog të WordPress në Bluehost me bujë minimale.

Ndërsa një numër i mirë i ndërmarrjeve pritëse kanë dalë në të kaluarën e afërt, miliona faqet e internetit sot janë pritur akoma në Bluehost. Platforma luan host në faqet e internetit që variojnë nga universitetet, dyqanet e tregtisë elektronike dhe faqet e qeverisë, si dhe bloget personale.

Shumica e këtyre faqeve e kanë më të lehtë të presin në Bluehost dhe të ndërtojnë në mënyrë të thjeshtë faqen e tyre të internetit duke përdorur WordPress, për shkak të instalimit me një klik të ndërtuesit të faqes në internet (WordPress) pas regjistrimit të domenit tuaj. Në fakt, partneriteti i tyre është aq i fuqishëm sa që të dyja platformat rekomandojnë njëra-tjetrën për shërbimet përkatëse që ata ofrojnë.

Ne ju kemi dhënë tashmë rishikimin tonë të BlueHost, por në këtë post, unë do t’ju përshkoj procesin e detajuar se si të filloni një blog me Bluehost duke përdorur WordPress si platformë e menaxhimit të përmbajtjes. Në fund, ju duhet të jeni në gjendje të ndërtoni me lehtësi blogun tuaj nga e para, ose mund ta bëni këtë ndërsa lëvizni përgjatë këtij postimi.

Nëse keni kërkuar një udhëzues të hollësishëm që ofron më shumë sesa hapat teknikë për ndërtimin e një faqe në internet, atëherë do të dëshironi të tërheqni karrigen tuaj më afër ndërsa fillojmë.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të transferoni burime nga përmbajtja cilësore
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Por gjërat e para së pari…

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Pse të përdorni BlueHost për pritje në blog?

Ka disa arsye pse, por tani për tani, unë do t’ju jap pesë të mira:

 • Pas regjistrimit, ju do të merrni një emër domain falas për një vit të tërë, ruajtje të pakufizuar në disk për blogun tuaj, gjerësi bandë shumë të lartë, dhe postë elektronike të personalizuara.
 • Kompanitë dhe individët që kanë përdorur më shumë se një platformë pritëse mund të konfirmojnë që faqet e internetit të Bluehost janë relativisht të shpejtë në përpunimin e kërkesave. Kjo është për shkak të shpejtësive të përshtatshme që i atribuohen serverëve të tyre të dedikuar.
 • Bluehost përmban baza të të dhënave të shumta duke përfshirë Python, PHP, MySQL, Ruby on Rails, PostgreSQL, dhe më shumë.
 • Platforma vjen me Certifikata SSL falas për çdo uebfaqe të pritur për të garantuar sigurinë e të dhënave të përdoruesit.
 • Pas regjistrimit në Bluehost, ju lehtë mund të transferoni fushën tuaj ekzistuese në platformën e tyre me tarifa zero. Në varësi të planit që ju zgjidhni, ju gjithashtu mund të presë uebfaqe të tjera nën të njëjtin fushë.

  Ekzistojnë një ton arsyesh të tjera pse dikush do të zgjedhë për Bluehost, dhe ju mund të shikoni në faqen e internetit të tyre për më shumë informacion.

Si të filloni një blog të WordPress në Bluehost

Si të filloni një blog në BlueHost

Fillimi i një faqe në internet WordPress që është pritur në Bluehost është një çështje mjaft e thjeshtë. Në varësi të kompleksitetit të blogut, ju mund të jeni në gjendje ta përfundoni atë brenda disa orësh, megjithëse disa marrin javë.

Jam i sigurt se disa prej jush tashmë e kanë frikë mendimin për të punuar në blogun tuaj për javë të tëra…

Epo, ne do të përpiqemi ta bëjmë këtë udhëzues sa më të thjeshtë dhe sa më të thjeshtë që të jetë e mundur, në mënyrë që të mund ta keni atë dhe të funksiononi në kohën më të shkurtër të mundshme.

Le të fillojmë!

Drejtohuni tek Bluehost dhe klikoni në butonin Get Started. Nga imazhi, mund të shihni që tarifa fillestare tregohet si 3,95 dollarë në muaj.

Tjetra, do t’ju kërkohet të zgjidhni planin tuaj.

Domain falas me pritjen

Ky është më shumë një vendim personal, dhe ju mund të zgjidhni çdo plan që ju preferoni; në të vërtetë nuk është një plan i rekomanduar ose më i mirë Bluehost për një sit të WordPress.
Zgjidhni planin Bluehost

Bluehost ofron tre plane kryesore: The Basic, Plus, dhe Choice Plus. Sa më i lartë të shkoni në rangun e planeve, aq më të përparuara janë tiparet.

Ekziston një plan shtesë i quajtur Go PRO.

Plani vjen me gjithçka që ofrohet në planin Choice Plus, si dhe shërbime me performancë më të lartë, kopje rezervë të faqes dhe karakteristika më të avancuara.

Bluehost

Pasi të keni vendosur për planin që ju përshtatet, klikoni mbi të për të vazhduar.

Vini re se në këtë udhëzues se si të krijoni një blog të WordPress në Bluehost, ne do të përdorim planin Themelor.

Kur klikoni në planin tuaj të preferuar, duhet të jeni në gjendje të shihni një faqe të ngjashme me atë të shfaqur më poshtë.

Bluehost

Kjo është pika kur do t’ju kërkohet të kyçni ose një emër domain të ri që dëshironi të regjistroheni ose një ekzistues që dëshironi të transferoni në Bluehost.

Tani për tani, le të supozojmë se po regjistroni një emër të ri domain.

Shkruani emrin e domain tuaj pa përfshirë .com ose .org.

Ekziston një pjesë e veçantë për cilindo prapashtesë që do të zgjidhni; natyrisht, kjo do të varet nga fakti nëse kombinimi është i disponueshëm.

imazh3 bluehost

Pasi të keni futur emrin e domain dhe të zgjidhni prapashtesën tuaj të preferuar, vazhdoni duke klikuar Tjetër.

Nëse do të regjistronit domenin www.howdy.com, do të zbuloni se tashmë është marrë. Nuk ka asnjë arsye për panik kur kjo të ndodhë.

Do të keni dy mundësi; ju ose mund ta shkulni atë duke ndryshuar karakteret pa humbur kuptimin e synuar të emrit, ose mund të zgjidhni të njëjtin emër me një prapashtesë të ndryshme siç është .biz ose .net siç shihet në imazhin më poshtë.

Regjistrohu Bluehost

Në shembullin (www.howdy.com), kur ndryshojmë fushën në diçka si www.howdyworldwide.com, ne përfundojmë me një adresë unike që është e pranueshme.

Nëse dëshironi, mund të zgjidhni nga sugjerimet e dhëna nga Bluehost që përmbajnë prapashtesa .com mbi to.

Pasi të keni bërë këtë, do të çoheni në faqen tjetër që kërkon që ju të plotësoni të dhënat tuaja personale.

Regjistrohu Bluehost

Plotësoni të gjitha zonat e kërkuara, përfshirë emrin tuaj, adresën e postës elektronike, vendin e vendbanimit dhe më shumë. Menjëherë nën këtë, ju do të shihni mënyrat e pagesës plus shumën totale që duhet të paguhet.

Për vlerën më të mirë, merrni parasysh një plan tre vjeçar që ofron tarifën më të ulët të pritjes në muaj.

Informacione për paketën Bluehost

Plani tre-vjeçar ka një tarifë mujore prej 3,95 $.

Ose mund të shkoni për një plan 12-mujor, në varësi të buxhetit tuaj.

Pasi të plotësoni të dhënat tuaja personale duke përfshirë informacionin tuaj për pagesa, sigurohuni që të kontrolloni Politikën e Privatësisë së platformës, si dhe Kushtet e Përdorimit dhe Politikën e Anullimit. Nëse ka ndonjë gjë që vlen të theksohet, ajo do të jetë aty.

Informacione për pagesa Bluehost

Pasi të keni përfunduar, kontrolloni kutinë për të konfirmuar që keni lexuar të gjitha dokumentet përkatëse dhe dëshironi të vazhdoni.

Do të çoheni në një faqe ku do të zgjidhni një fjalëkalim për llogarinë tuaj Bluehost. Klikoni në butonin Krijoni fjalëkalimin tuaj dhe shkruani fjalëkalimin e zgjedhjes suaj. Kontrolloni kutinë e vogël për t’u pajtuar me termat dhe kushtet e tyre, dhe pastaj klikoni Next. Ju do të drejtoheni në një faqe ‘urime’ ku do t’ju kërkohet të regjistroheni në llogarinë tuaj Bluehost. Tjetra, drejtohuni në adresën tuaj të emailit ku do të gjeni detajet e hyrjes dhe lidhjen për cPanel tuaj. CPanel është seksioni qendror i kontrollit për faqen tuaj të internetit të pritur.

Kujdes

Një fjalë e kujdes për këtë – ju dëshironi sa më shumë që të jetë e mundur të shmangni përdorimin e një fjalëkalimi që është i parashikueshëm, siç është emri juaj ose anëtarët e familjes tuaj. Konsideroni të vendosni një fjalëkalim që përmban shkronja të mëdha dhe të vogla, karaktere speciale, si dhe numra. Në këtë mënyrë, sado të jenë të thjeshta fjalët e përfshira në fjalëkalim, do t’i duhej një person, madje edhe me aftësi speciale të teknologjisë, ta kalonte atë..

Pasi të jeni regjistruar, do të çoheni në një faqe ku do të duhet të zgjidhni një temë (mënyra se si do të duket faqja juaj).

Mos u shqetësoni, ka një gamë temash të mrekullueshme për të zgjedhur.

Pasi të zgjidhni një temë, ju do të çoheni në një faqe që ju lejon të filloni të ndërtoni blogun tuaj. Do t’ju pyeten nëse dëshironi të ndërtoni një biznes apo një sit personal; zgjidhni atë të duhur dhe vazhdoni.

Kur klikoni në Fillimin e Ndërtimit, do të çoheni në pultin e WordPress.

Paneli i WordPress

Nëse preferoni të përdorni një udhëzues video, atëherë kjo e veçantë nga WordPress është mjaft e dobishme.

Pasi ta shikoni videon, duhet të keni mundësi të lundroni me lehtësi përmes këtij udhëzuesi pasi do të jemi duke shtjelluar disa nga fushat e përmendura tashmë në video.

Kompjuteri juaj duhet t’ju bëjë që të instaloni WordPress, por nëse jo, shkoni te BluePost cPanel dhe klikoni në Sitet e mia. Duhet të jeni në gjendje ta instaloni nga atje dhe të regjistroheni.

Tani, këtu fillon puna aktuale.

Nëse nuk keni zgjedhur një temë në pikën fillestare, konsideroni të zgjidhni një para se të vazhdoni më tej. Ju mund t’i gjeni temat nën menunë Paraqitja në llogarinë tuaj në WordPress.

Cilado temë të zgjidhni, do të zbuloni se ato janë të gjitha të thjeshta për t’u instaluar dhe zbatuar. Mos ngurroni të eksploroni sa më shumë tema të jetë e mundur; gjëja më e mirë është që WordPress ju lejon të ndryshoni temat tuaja aq rregullisht sa dëshironi, me opsionin për të rregulluar plotësisht të gjitha ato.

Nga pulti juaj WordPress, do të keni qasje në një numër menutë përfshirë Postimet, Paraqitjen, Plugins, Përdoruesit, Cilësimet dhe më shumë, siç shihet në imazhin më poshtë.

Menuja e Panelit të WordPress

Vazhdoni dhe rregulloni blogun tuaj në përputhje me rrethanat. Ju mund të rregulloni menutë, kyç në shërbimet tuaja, dhe të shtoni faqet tuaja të kontaktit menjëherë nga seksioni Paraqitja.

Në varësi të asaj që ju duhet të duket blog-u juaj, mund t’ju ​​marrë më pak se një ditë për ta pasur dhe funksionuar.

Mund të godisni gjithashtu butonin Vizita e faqes time në anën e sipërme të djathtë të pultit tuaj. Do të keni mundësi të shikoni blogun tuaj në të njëjtën mënyrë siç do të shfaqet kur të shkoni drejtpërdrejt.

Pasi të keni rregulluar gjithçka që ju nevojitet, duke përfshirë menutë, postimet dhe informacionin e kontaktit, mund të goditni butonin Publikimi në të djathtën e sipërme për të shkuar live.

Mos harroni të shënoni të dyja emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet e WordPress-it dhe Bluehost-it. Gjithashtu, merrni parasysh faqerojtjen e faqeve të rëndësishme siç janë faqet e hyrjes; kjo do t’ju lejojë të përdorni direkt çdo seksion të blogut tuaj lehtësisht në çdo kohë të caktuar.

majë

Ndërsa vazhdoni të ndërtoni blogun tuaj, pasi të keni bërë ndonjë ndryshim, ju mund të dëshironi të pastroni historinë e shfletuesit tuaj për të qenë në gjendje të shikoni ndryshimet që keni bërë në blogun tuaj. Përndryshe, siti nuk mund të zbatojë ndryshimet pasi do të nisë versionet e mëparshme (pa ndryshime). Kjo nuk është standarde me të gjithë shfletuesit, por një numër i mirë i përdoruesve të Chrome dhe Mozilla kanë raportuar se do të ndryshojnë efektet nëse nuk pastrohet historia e shfletuesit..

Në përgjithësi, merrni kohën tuaj për të kuptuar faqen tuaj. Kuptoni që do të bëni disa gabime këtu dhe atje, por me këtë udhëzues, videon e lidhur më lart dhe burime të tjera të dobishme në faqen WordPress, duhet të jeni duke mos funksionuar në asnjë kohë.

7 këshilla thelbësore për blogun tuaj në WordPress Bluehost

Për t’ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga funksionalitetet tuaja të WordPress, kam disa këshilla për ju:

 • Seksioni i Paraqitjes është një nga seksionet më të rëndësishme të WordPress; merrni kohën tuaj për të kuptuar se si të vendosni menutë tuaj dhe pjesët e tjera të blogut tuaj. Kuptoni që kjo është pjesa që është përgjegjëse për sa mahnitëse duket blogu juaj (ose jo).
 • Nëse do të kaloni 40 orë në ndërtimin e blogut tuaj, konsideroni të kushtoni të paktën 20 orë në këtë zonë për të qenë të sigurt që e keni marrë atë mirë. Gjithashtu, merrni parasysh që miqtë të huazojnë një sy të dytë dhe të tretë për të kaluar atë që po bëni me pamjen e blogut tuaj. Në këtë mënyrë, do të jeni të sigurt për të botuar diçka që pëlqen të gjithëve.
 • Ju ose mund të zgjidhni të krijoni postime të reja nga platforma WordPress ose nga një mjet tjetër, siç është Word, dhe ta ngarkoni në faqen tuaj. Sidoqoftë, këshillohet që të ngarkoni përmbajtje vetëm në WordPress pasi të jeni gati t’i botoni për të mos humbur të dhënat tuaja në gabime të sistemit ose paqëndrueshmëri në internet. Për të ngarkuar një postim, shkoni te butoni Postime, pastaj klikoni në Shto të Re.
 • Publikoni vetëm përmbajtje cilësore. Nuk ka mënyra për këtë. Mënyra më e mirë — dhe ndoshta e vetmja to për të rritur me siguri vijimin tuaj, dhe kështu trafikun tuaj në blog, është duke postuar përmbajtje me cilësi shumë të lartë. Kjo është mënyra më e sigurt e rritjes së lexuesve tuaj, pavarësisht nëse ngrohtë është konkurruese apo jo.
 • Ju mund të shtoni me lehtësi një imazh, video, ose skedar audio nga seksioni Media i panelit tuaj. Sidoqoftë, madhësia e mediave nuk duhet të kalojë 64 MB. Për më tepër, ju mund të shtoni çdo formë të mediave në një postim nga seksioni Postimet.
 • Ju gjithashtu mund të shtoni artikuj në shiritin anësor ose në shënimin tuaj përmes seksionit të Paraqitjes nën Widgets.
 • Së fundmi, ju mund të përdorni mjete të tilla si Drip për të dërguar email ose buletinet për lexuesit tuaj. WordPress ju lejon të instaloni mjete të tilla në një klik nga seksioni i shtojcave.

Urime – Blog-u juaj në WordPress është gati të shkojë drejtpërdrejt!

Atje shkoni – keni mësuar se si të filloni një blog të WordPress me Bluehost që nga fillimi deri në fund.

Gjëja më e mirë në lidhje me ndërtimin e blogut tuaj vetë është që ju të kuptoni se ku të gjeni gjithçka që ju nevojitet në çdo kohë të caktuar. Ndërsa t’i jepni punë një zhvilluesi i saj mund të tingëllojë më lehtë në atë kohë, ju do ta mohoni veten të gjitha kënaqësitë e të kuptuarit të punimeve të faqes tuaj, dhe ndoshta më e rëndësishmja, do të kaloni të mësoni një aftësi kryesore në këtë ditë dhe moshë.

Nëse keni ndonjë pyetje ose koment për ndonjë gjë që përmbahet në këtë udhëzues, mos hezitoni t’i hedhni ato në pjesën e komenteve më poshtë.

Tani për tani, vazhdoni dhe bëni internetin një vend më të mirë!

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Artikulli i lidhur

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map