Blerja e një faqe në internet: 10 këshilla se si të blini pa katastrofë

Duke menduar blerjen e një biznesi online?

StartBloggingOnline.com dhe Kingmakers kanë bërë partneritet për të krijuar një përmbledhje të plotë të mënyrës se si të blini një biznes në internet. Pjesa më e mirë është, është FALAS!


Merrni PDF tani

Ka shumë arsye që mund të jeni duke menduar blerjen në vend që të krijoni një uebfaqe të re.

Për të filluar, me siguri tashmë ka një emër dhe një vijim, kështu që nuk do të kërkojë shumë përpjekje për ta shpallur atë. Mund të ketë tashmë një profil mjaft të mirë të lidhjes së lidhjes, i cili do ta bëjë atë më popullor dhe autorizues sesa shumë site të tjera në kamare të tij.

Me pak fjalë, do të duhej më pak për të bërë më shumë njerëz të vizitojnë sitin dhe të fitojnë më shumë para në të njëjtën kohë. Para se të filloni të zhyteni dhe të vendosni ta blini atë megjithatë, ekzistojnë dhjetë gjëra të rëndësishme për të cilat duhet të faktoni. Pasi të keni sqaruar të gjitha këto detaje, ju keni informacionin që ju duhet të vendosni.

Ne kemi krijuar një infografik që përshkruan të dhënat që duhet të keni para se të blini faqen e internetit.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

10 Gjërat Ju Duhet Absolutisht të Keni Blerjen e një Uebsajti

Mirësjellja infografike e StartBloggingOnline.com

blerja e një faqe në internet

Por edhe para se të ndajmë ato që duhet të dini kur kërkoni të blini një faqe në internet, le të kuptojmë disa gjëra themelore.

Për fillestarët, le të kuptojmë pse njerëzit blejnë uebfaqe.

Pse të blini një Uebfaqe?

Kjo është pyetja e parë që do të duhet të shtroni vetë. Rezulton se ka shumë arsye që dikush mund të zgjedhë të blejë një faqe në internet dhe strategjitë që punësoni mund të ndryshojnë në varësi të motivimeve tuaja personale.

Nëse ju pëlqejnë shumë, qëllimi juaj kryesor është të fitoni. Blerja e një uebsajti ekzistues paraqet disa avantazhe domethënëse nëse jeni në të për para. Ju do të duhet të shikoni në strategji për të maksimizuar potencialin tuaj të fitimit nëse kjo vlen për ju. Ne do ta quajmë këtë qasje “Investitor”.

Disa kanë një shkak që ata janë të apasionuar pas, por ata dëshirojnë të anashkalojnë procesin e gjatë të ndërtimit të faqes në internet. Pse të mendoni për një emër, të regjistroheni një domain, të krijoni një sit, etj. Kur gjithçka që dëshironi është të publikoni përmbajtje inovative? Ju jeni një “Dreamchaser”, dhe përqendrimi juaj kryesor është ajo që vendos faqja, jo ajo që krijon për portofolin tuaj.

Të tjerët akoma gëzojnë sfidën që vjen me kthimin e një siti ekzistues që ka potencial, por nuk po e përmbush atë potencial aktualisht. Këta individë mund ta shohin vlerën në diçka të vogël dhe nuk kanë mend të investojnë burime të rëndësishme për ta rritur atë. Ne i quajmë këta “Flippers”.

Do të zbuloni se ka disa mbivendosje në këto qasje; megjithatë, mund të mbështeteni më shumë në një opsion, megjithëse, pasi do të shqyrtojmë në të gjithë udhëzimin tonë.

Tani që e kuptoni qartë pse njerëzit blejnë faqe në internet, një tjetër gjë e rëndësishme që duhet të dini është faqet që njerëzit duket se po shkojnë për këto ditë.

Domain falas me pritjen

Kindfarë lloj faqesh në internet për të blerë?

Kjo gjithashtu do të varet nga qëllimet tuaja. Nëse jeni investitor, për të fituar para menjëherë, shanset janë të dini se fillimi i një biznesi është i rrezikshëm. Ju e pranoni që një përqindje e madhe e ndërmarrjeve në internet dështojnë, kështu që ju dëshironi të bankoni në një gjë të sigurt.

Në rastin tuaj, do të kërkoni një sit të provuar që tashmë ka një rrjedhë të qëndrueshme të të ardhurave. Ju e dini që idea e biznesit është e fortë. Ashtu si një dyqan me tulla dhe llaç, ju dëshironi atë nën pronësinë tuaj në mënyrë që fitimet të shkojnë tek ju.

Kjo është metoda e preferuar nga sipërmarrësit si Neil Patel, i cili këshillon që “gjithmonë fitoni para për blerje, kurrë shesin.”

Për shkak se është më e lehtë të rritet diçka që tashmë ka vrull pas saj sesa të ndërtohet nga toka lart, sipërmarrësit si Patel rekomandojnë të blejnë faqe me të paktën 100,000 vizitorë mujorë.

Shkuarja nga 0 deri në 10,000 vizitorë është një detyrë marramendëse. Shkuarja nga 10,000 në 100,000 është më pak e një sfide. 100,000 deri 200,000 bëhen më të lehta, etj.

Ju mund të zbrisni në faqet që shesin produkte ose shërbime brenda industrisë suaj. Ju madje mund të synoni disa në të njëjtën kohë për të provuar dhe holluar konkurrencën. Bleni disa site, bashkoni ato nën flamurin tuaj dhe, nëse bëhen siç duhet, të ardhurat tuaja rriten edhe më tej.

Një faqe tjetër që ju mund të synoni është një “një komunitet i drejtuar”. Nuk ishte ndërtuar me fitim në mendje por do të duhen por disa rregullime për të ardhurat që rrotullohen.

Këto janë koleksione të ngrohta të fansave që përqendrohen në një hobi të vetëm. Faqja është rritur aq shumë sa që krijuesit nuk mund të përballojnë pritjen. Një përfitues (ju) mund të nënshkruajë, të marrë përsipër pronësi, pastaj të zbatojë një strategji të fitimit të parave, si reklamat, për të filluar fitimet.

Kjo nuk është qasja e vetme, ki parasysh. Nëse jeni më shumë një uebfaqe Flipper, do të kërkoni të merrni diçka më të vogël, ta transformoni atë, pastaj ta mbani atë ose t’ia shesni dikujt tjetër për të fituar paratë tuaja.

Do të kërkoni fusha tërheqëse ku dikush tjetër është ulur, por nuk po zhvillohet. Ose mbase do të shkoni pas atyre domeneve tërheqëse vetë?

Ju uleni mbi ta, prisni momentin e favorshëm, pastaj ia shitni ofertuesit më të lartë kur dikush tjetër dëshiron të bëjë diçka me ta.

Ju gjithashtu mund të jeni duke kërkuar faqe që kanë një koncept të lezetshëm me ekzekutim të dobët. Udhëzimi juaj mund të jetë ajo që ju duhet faqja për të bërë një përparim të vërtetë. Me planifikimin e duhur (dhe fatin) ju do ta ktheni atë ide të re në një krijues të çertifikuar të parave.

Nëse jeni një Dreamchaser, gjithçka në lidhje me argëtimin dhe nxjerrjen e përmbajtjes, ngushtoni kërkimin tuaj për llojet e faqeve që ju interesojnë personalisht. Për ju, të gjitha gjërat janë të barabarta, emocioni i lojës është ajo që ju ngacmon. Nëse ju pëlqen sporti, shkoni me një sit sportiv. Nëse ju pëlqen kafshët shtëpiake, shkoni në një blog qensh. Mund të jetë më shumë një ikje financiare, por pasioni juaj është ajo që është më e rëndësishmja.

Në pjesën tjetër të këtij udhëzuesi për blerjen e faqeve të internetit për rrjedhën e parave, ne hedhim një vështrim në atë që ju duhet të merrni parasysh kur kërkoni të blini një faqe në internet.

10 Gjërat Kini kujdes Kur Blini një Uebfaqe

Para së gjithash, duhet të dini se sa kohë po funksionon faqja e internetit para se të vendosni ta merrni. Ashtu si bizneset e tjera, faqet e internetit që kanë funksionuar më gjatë janë më të qëndrueshme. Ata gjithashtu kanë gjeneruar më shumë të ardhura ndër vite dhe kanë ndërtuar një emër të mirë, dhe këto do të jenë më të lehta për tu bërë publike.

Sigurisht, faqja në internet që po planifikoni të blini duhet të ketë ruajtur një reputacion relativisht pozitiv me kalimin e kohës, ose përndryshe do të ishte e vështirë për ju që t’i ktheni gjërat.

Ju duhet të dini se çfarë platforme po fuqizon faqen e internetit që po blini. A është ajo në WordPress, Joomla, apo diçka tjetër? Kjo do t’ju njoftojë se sa e lehtë apo e vështirë do të ishte mirëmbajtja e tij. Ju gjithashtu mund të punësoni njerëz që janë ekspertë në platformën në të cilën u ndërtua faqja. Kështu që, zbatimi i ndryshimeve të nevojshme nuk do të jetë i vështirë.

Blerja e faqes në internet është e lehtë. Bërja e ndryshimeve të nevojshme mund të jetë një sfidë. Prandaj, së pari duhet të dini nëse jeni në gjendje të ndryshoni me lehtësi përmbajtjen e faqes në internet. Ju gjithashtu duhet të dini nëse ata do të ofrojnë një programues për t’ju ndihmuar të bëni ndryshimet ose keni nevojë për të gjetur një person tjetër për të bërë punën. Sigurisht, kjo do të kërkonte më shumë shpenzime në fundin tuaj. Qëllimi kryesor këtu është të sigurohemi që ndryshimet mund të bëhen me lehtësi.

Ju duhet të blini një faqe në internet që aktualisht i drejtohet demografisë tuaj të synuar. Ju do të trashëgoni pasuesit e tij dhe do të rrisni shanset që ata të vazhdojnë ta ndjekin atë pasi të keni azhurnuar. Për shembull, nëse faqja e internetit që planifikoni të azhurnoni ka të bëjë me pajisje, atëherë duhet të blini një uebfaqe të vjetër që ka në shënjestër njerëz të rinj dhe teknikë. Ju gjithashtu duhet të dini se cilat strategji të marketingut janë përdorur më parë nga faqja e internetit që po blini. Ju duhet ta kuptoni këtë në mënyrë që ju të qëndroni konkurrues. Ndoshta nuk do të keni nevojë të punësoni një ekspert SEO nëse uebsajti tashmë ka bërë mjaftueshëm në mënyrë që ai të renditet i lartë në motorët e kërkimit dhe të shihet lehtësisht nga njerëzit. Sidoqoftë, duhet të keni dikë që mund të kuptojë marketingun dhe të punojë me ju duke ecur përpara.

Trafiku është i barabartë me paratë. Më shumë njerëz që vizitojnë faqen në internet do të thotë më shumë para për ju. Shtë e rëndësishme që të shikoni për faqet që gjenerojnë të ardhura më të larta. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni nga vjen trafiku. Ka vende ku trafiku konsiderohet më i vlefshëm. Ekzistojnë grupmoshat e caktuara që vlerësohen më shumë vlera. Ky duhet të jetë një faktor i rëndësishëm për t’u marrë në konsideratë kur merrni një vendim blerjeje.

Ju mund të shijoni disa qindra dollarë më shumë çdo muaj duke blerë një faqe në internet. Sidoqoftë, nëse shuma që shpenzoni për ruajtjen e saj është më shumë sesa shuma që gjeneron, do të parashikonte një humbje fitimi për ju. Prandaj, duhet të dini se sa do t’ju kushtonte mirëmbajtja. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni nëse ekspertëve u kërkohet të mbajnë faqen në funksion. Ju gjithashtu duhet të vendosni se sa investim do të vendosni në mirëmbajtjen e internetit, në mënyrë që të përputhet me pritjet tuaja.

Ju gjithashtu duhet të dini se çfarë kanë thënë njerëzit e tjerë në lidhje me faqen e internetit para se të vendosni ta blini atë. Ju nuk mund të hidheni brenda pa e ditur reputacionin e faqes në internet. Përndryshe, ju mund të jeni duke blerë një anije që po fundoset. Ka faqe dëshmuese që mund të kontrolloni. Ju gjithashtu mund të kontrolloni faqet e tjera për një shqyrtim më objektiv. Për ta bërë atë më pak të njëanshëm, provoni të lexoni më shumë komente. Kjo do t’ju ofrojë një këndvështrim më të mirë.

Sigurisht, nuk mund të blini një faqe në internet që është tepër e shtrenjtë ose shumë e lirë. Sipas WordPress.com, shuma mesatare është 2,500 dollarë për një faqe interneti themelore. Marrja e një faqe në internet me vetëm 500 dollarë mund të jetë me të vërtetë e dyshimtë. Mund të ketë një reputacion vërtet të keq që pronari është i gatshëm ta shesë me atë çmim ose ka akuza të tjera të fshehura që thjesht do t’ju shokojnë më vonë.

Ju gjithashtu duhet të kuptoni se një faqe interneti themelore me 2.500 dollarë nuk është aq e kushtueshme duke marrë parasysh sa do të duhej të fitonit më vonë pasi të fillojnë të fillojnë të hyrat nga të ardhurat..

Që në fillim, duhet të jeni në gjendje të krijoni një lidhje të mirë me pronarin e faqes në internet që po planifikoni të blini. Nëse transaksioni është i vështirë nga fillimi, ju mund të duhet të hedhin atë plan. Thjesht do t’ju ​​shkaktojë më shumë telashe gjatë rrugës. Gjeni njerëz me të cilët lehtë merren. Ju duhet atyre jo vetëm me blerjen e faqes në internet, por edhe më vonë kur keni probleme mirëmbajtjeje dhe probleme të tjera për t’u marrë me të.

Sigurisht, nuk janë të gjitha; edhe me të gjitha këto këshilla në vend, ju prapë mund të përballeni me sfida të tjera. Kjo është arsyeja pse ju do të duhet të kapeni veten në qoftë se ju ndesheni me probleme gjatë rrugës.

Përgatituni për sfidat

Do qasje do të ketë enigma unike për ju për t’i zgjidhur. Në rastin e Investitorit, pengesa më e madhe është gjenerimi i kapitalit për atë investim fillestar.

Faqja e provuar ka pasur përfitimin e punës së palodhur që duhet për të gjeneruar një rrjedhë të qëndrueshme të vizitorëve. Ju jeni duke paguar për përpjekjen që shkoi në rritje të sitit në atë pikë.

Do të duhet të kujdeseni që të mos nguteni. Dikush mezi pret të shkarkojë faqen e tij të internetit mund të jetë i prirur të provojë dhe ekzagjerojë performancën e tij për t’ju mashtruar. Bëni shitësin të justifikojë atë çmim të lartë duke kërkuar duke verifikuar numrat. Pastaj bëni kontrollin tuaj të fakteve dhe bëni disa pyetje nga vetja dhe shitësi.

 • A duket si një faqe në internet që njerëzit vizitojnë shpesh?
 • Sortfarë lloj përmbajtje kanë, të mira apo të këqija?
 • Pse ata duan që dikush të blejë faqen e tij të internetit?
 • Pse është qëllimi juaj përfundimtar nëse blini këtë faqe në internet?
 • A përmban faqja shumë lidhje të rëndësishme?
 • Cila është niveli i konvertimit?
 • Cilat janë të ardhurat aktuale?

Do të duhet të zbuloni sa më shumë që të keni mundësi në lidhje me këtë faqe para se ta blini atë për t’u siguruar që po shpenzoni paratë tuaja me mençuri.

Nëse qëllimi juaj është duke hedhur në faqe, ju tashmë e dini që do të blini një të dëshpëruar. Ju gjithashtu e dini që faqja do të ketë më shumë nevojë se punë mesatare, dhe kjo është sfida juaj.

Rrëshqitja në një sit kërkon përpjekje të konsiderueshme dhe aftësi specifike. Ju duhet të përcaktoni se çfarë do të bëjë për një shpenzim të vlefshëm të kohës tuaj.

Ashtu si një gjuetar i shtëpisë ose ai që luan tregun, duhet të gjesh asete që nuk do të marrin më shumë nga ju sesa që mund të bëni nga shitja e tyre.

Një qasje është të përqendroheni në faqet e sëmura që kanë shoqata me fjalë kyçe që hulumtimi juaj i fjalëve tuaja sugjeron se së shpejti mund të bëhet i njohur.

Kërkimet drejtojnë trafikun. Nëse keni diçka për të cilën njerëzit do të kërkojnë shpesh, ju keni mundësinë të fitoni para të mira përmes pamjeve dhe të ardhurave nga reklamat.

Ose ju mund të zhvilloni këto fusha, atëherë t’i shisni ato kur të vijë një lloj investitori duke kërkuar një gjë të sigurt.

Sapo të gjeni diçka premtuese, puna e vështirë vazhdon. Ju duhet ta ktheni faqen. Do të filloni me shumë pak. Një kuptim solid i dizajnit të uebit, gjenerimit të përmbajtjes dhe SEO do të shërbejë si pjesë thelbësore e rripit tuaj të mjeteve.

Nëse po kërkoni të gjeni një sit që tashmë përputhet me qëllimet tuaja të përmbajtjes, kjo është sfida juaj atje. Nuk është e mjaftueshme të gjurmosh vetëm një sit të mundshëm me një fokus të ngjashëm me atë tëndin.

Ju gjithashtu duhet të siguroheni që faqja është në shitje. Nëse është në shitje, duhet të keni mundësi ta lejoni atë. Pasi ta keni marrë atë, ju duhet të siguroheni që mund ta mbani atë në punë.

Ju mund të jeni në të për argëtim, por argëtimi do të ndalet nëse nuk mund ta menaxhoni sitin si duhet. Ashtu si Flipper, do të duhet të keni aftësi për të përmirësuar sitin përtej asaj që po bën aktualisht ose të paktën të ruajë aftësinë paguese të tij.

Tani e dini pse njerëzit blejnë faqe në internet, ato që preferojnë dhe çfarë duhet të kenë në mendje kur bëjnë blerje në një faqe në internet. Ju jeni gjithashtu të vetëdijshëm për disa nga sfidat me të cilat përballet në këtë udhëtim.

Urime – tani jeni gati të blini përfundimisht blerjen tuaj.

Pra, ajo që është e përfshirë në blerjen e një faqe në internet?

Lexo…

Si të blini një faqe në internet

Tani me siguri po pyesni, “Po, por si ta blej një faqe në internet?” Qasja juaj mund të ndryshojë, në varësi të cilit shërbim po kaloni për shitjen tuaj. Ekzistojnë disa fije të zakonshme gjatë gjithë procesit, megjithëse.

Ekzistojnë gjithashtu disa burime atje që ofrojnë një abetare se si të filloni, si Udhëzuesi për Blerjen e një Biznesi në Internet, ose një nga udhëzuesit hyrës të Flippa. Do të mbulojmë disa nga goditjet e gjera.

Ju së pari duhet të bëni kujdesin tuaj të duhur. Ju mund të keni nevojë të ruani shërbimet e një avokati. Sigurohuni që çfarëdo metode që përdorni për të blerë faqen e internetit përmban një sistem ruajtjeje.

Përdorimi i ruajtjes do të lejojë një besim më të madh midis jush dhe shitësit tuaj. Pala e tretë mban fondet, pastaj i lëshon ato pasi të kenë kontrolluar gjithçka.

Pasi të keni vendosur mbrojtjet tuaja, duhet të identifikoni sitin ose faqet që dëshironi të blini. Ne e mbuluam këtë në disa detaje më parë, por ekziston një këshillë e përgjithshme që ekspertët u rekomandojnë të gjithëve: Kërkoni potencial.

Kjo mund të jetë në formën e vendeve me të ardhura të larta / trafiku të ulët në të cilin mund të rritet baza e përdoruesit. Mund të nënkuptojë gjithashtu trafik të lartë / të ardhura të ulëta, ku detyra juaj do të kthejë vizitorët në një burim të ardhurash.

Sitet e synuara brenda kamareve tuaja për të konsoliduar kontrollin tuaj në treg. Ndoshta ata e morën idenë për një produkt, por kurrë nuk iu afruan marketingut.

Disa Flippers do të duan të kërkojnë faqe të dukshme të këqija. Këto përfshijnë ato me dizajn të dobët, reklama të dobët dhe shumë hapësirë ​​për përmirësim.

Si të shkojmë në këto? Mund të shfletoni rregullisht bordet e ankandit. Ju gjithashtu mund të përdorni karakteristikat e përparuara të kërkimit që kanë shumica e vendeve të tregut.

Kjo do t’ju lejojë të kërkoni në faqe bazuar në kriteret që specifikoni. Trafiku, të ardhurat, mosha e faqes, fjalët kyçe, dhe më shumë bëhen të gjithë parametrat në kërkimin tuaj.

Për disa tregje, ju mund të vendosni këto parametra dhe të kërkoni alarmet kur diçka që i përshtatet faturës bëhet e disponueshme.

Pavarësisht se në cilën sit vendosni të shkoni, ju duhet të mbani mend që së pari të bëni hulumtimet tuaja.

Sigurohuni që numrat e tyre të kontrollohen, dhe sigurohuni që është një sit që mund ta përmirësoni. Edhe nëse jeni në këtë për qejfin e saj, faqja është një investim që dëshironi ta bëni të suksesshëm.

Tofarë duhet të kërkoni në veçanti? Do të dëshironit të ekzaminoni të ardhurat e faqes. Kontrolloni dokumentacionin për të verifikuar se të ardhurat janë ato që pretendon shitësi. Ju mund të duhet të kërkoni që të shikoni në llogaritë e tyre për t’u siguruar që gjërat janë në rregull.

Vlerësoni nëse ajo rrjedhë e të ardhurave ka qenë e qëndrueshme. A ka thumba dhe zhytje të mprehta në fitimin e faqes? Nëse po, duhet të dini pse ndodh kështu.

Tjetra, hidhini një sy trafikut të faqes. Ju duhet të dini nëse faqja ka aq vizitorë sa thonë ata. Ju duhet të dini se si ata po arrijnë në faqe. Duhet të dini nëse këta vizitorë po konvertohen.

Përsëri, spikes, dips, dhe trendet do të jenë gjërat që ju keni për të arritur në fund të vlerësimit të faqes tuaj të mundshme. Në rastin e trafikut, do të doni të dini pse trafiku po vjen nga një burim i veçantë ose nga një rajon i caktuar gjeografik.

Ky informacion do të formësojë strategjinë tuaj për rritjen e biznesit. Ju duhet të dini se kush po vjen në sit, në mënyrë që të mund të përshtatni lëvizjet tuaja për të fituar para drejt këtij audienca.

Pasi të keni identifikuar faqen e synuar, të keni vlerësuar vlerën e saj, të keni identifikuar rreziqet dhe të keni përpunuar zhurmën, është koha për të kaluar në pjesën më të rëndësishme të procesit të blerjes së faqes në internet.

Gati për të ditur se ku mund të blini faqen tuaj të internetit?

Le të mos ju presim atëherë.

Ku të blini faqet e internetit

Besoni apo jo, ka tashmë uebfaqe të tjera kushtuar këtij qëllimi. Shumë prej tyre funksionojnë në idenë “blej ulët, shes shumë të lartë” që rregullon llojet e tjera të investimeve.

Një sit i tillë është Flippa. Ato lejojnë përdoruesit të merren me faqe në internet, domene dhe aplikacione. Ata e faturojnë veten si duke ofruar një shërbim premium si faqja e tyre e motrave Deal Flow për ata që nuk e kanë emrin e primit për t’u regjistruar në një sit të tillë.

Ju vendosni llogarinë tuaj, atëherë keni qasje në tregun e tyre. Ju mund të bëni ofertë në faqet që janë në shitje ose të shesni një sit në të cilin jeni kthyer. Ju mund të shikoni disa nga statistikat e faqes kur i shikoni ato: trafiku mujor, të ardhurat, etj.

Ju mund të lexoni më shumë rreth procesit të ankandit këtu. Nëse doni të shihni një ndarje të një ankandi, kjo video ka një analizë mjaft të mirë:

WebsiteBroker është një tjetër sit i ankandit. Ata rendisin disa faqe në internet me interval të ulët dhe të mesëm për blerje dhe ofrojnë burime njësoj.

Ata gjithashtu kanë mjete për të ndihmuar përdoruesit të llogaritin vlerësimin e një siti të veçantë në mënyrë që ata të mund të marrin një ide se sa ia vlen.

Një sit tjetër është Flipping Enterprises. Ata mburren me një shkallë të suksesit në shitje 95%, dhe shumë burime për sipërmarrësit me mend të fillojnë.

Ata pozicionohen si një ndërmjetës premium në faqen e internetit dhe synojnë një fund pak më të lartë. Në mënyrë të veçantë, “shitjet e biznesit në mesin e pesë deri në mesin e shtatë-shifra”.

Ata ngarkojnë një tarifë të vogël të transaksionit të blerësit prej 2.5% për marrëdhëniet që kalojnë përmes tyre, por pretendojnë se ofrojnë shumë mbështetje për përdoruesit e tyre.

Kjo përfshin ndihmë në gjetjen e vendeve të mundshme që do të ishte mirë për të blerë, hartimin e dokumenteve të nevojshme dhe prishjen e procesit në mënyrë që të jetë më e lehtë për t’u kuptuar.

bërja e blerjes

Kur po kaloni një sit të ankandit, kjo do të përfshijë një proces të tenderimit. Mekanika mund të ndryshojë nga faqja në sit, por ideja e ankandit është mjaft themelore.

Ju, së bashku me blerësit e tjerë të interesuar, bëni oferta në faqe. Mimi shkon deri sa të mbyllet oferta dhe personi me ofertën më të lartë fiton çmimin.

Ekzistojnë gjithashtu shitje private pa oferta. Ju bëni një ofertë; shitësi zgjedh të pranojë ose refuzojë. Fundi i historise.

Sapo të përfundojë, ju paguani shitësin tuaj (shpresojmë përmes ruajtjes, siç ju rekomanduam). Atëherë shitësi do të transferojë pronësinë tek ju.

Ata do t’ju japin domainin, asetet e faqes, kontaktet dhe çdo llogari të lidhur me sitin.

Pra, tani që keni blerë faqen tuaj të internetit, çfarë është tjetër?

Farë duhet të bëni pasi të keni blerë faqen tuaj

Tani është koha për të punuar magjinë tuaj. Ju e blini sitin me një qëllim në mend, mbani mend?

Nëse jeni tipi i Investitorit, do të doni të punoni menjëherë për të rritur audiencën dhe të ardhurat e faqes menjëherë. Kjo do të përfshijë optimizim dhe fushata të mediave sociale.

SEO është një bishë e ndërlikuar. Nëse keni një aftësi për të, megjithatë, ju mund të merrni shumë njerëz për të ardhur në faqen tuaj përmes motorëve të kërkimit. Disa njohuri themelore të SEO përfshijnë:

 • Krijimi i përmbajtjes së shkëlqyeshme (më shumë më vonë)
 • Lidhje përkatëse
 • Pajtueshmëria HTML
 • Tituj të mirë të faqeve
 • Imazhe të ngurta dhe të optimizuara
 • Fjalë kyçe të integruara mirë

Nëse jeni të interesuar të shkoni më shumë në thellësi me SEO, mund të shikoni udhëzuesin e MOZ këtu. Sshtë një kurs i dobishëm përplasjeje që do t’ju heqë poshtë vrimën e lepujve SEO (dhe shpresojmë t’ju mësojë një gjë ose dy që duhet të dini).

Fushata juaj e mediave sociale do të konsistojë në goditjen në tokë të kandiduar në platformat e mediave sociale, si Facebook, Twitter, Instagram, etj.

Gurus kanë shkruar shumë analiza për t’u bërë i suksesshëm me marketingun e mediave sociale. Nuk ka asnjë qasje me siguri, por ka disa këshilla të përgjithshme që mund të ndiqni:

 • Angazhohen si duhet
 • Përdorni vizuale
 • Hashtags të levave
 • Përshtatni fushatën për qëllimin e biznesit tuaj
 • Vendosni audiencën tuaj të synuar
 • Përdorni mediat sociale për “rishikim”

Ka shumë materiale referimi për trajnimin e aftësive tuaja në median sociale. Edhe një herë, MOZ ka shkruar një manual të dobishëm. Ekzaminuesi i Medias Sociale gjithashtu ka një Udhëzues Burimesh që mund t’ju drejtojë në drejtimin e duhur.

Ky do të jetë një fokus më i madh nëse jeni duke hedhur në faqe. Tani ju duhet të nxirrni të gjitha të këqijat nga blerja juaj, të theksoni se çfarë po funksiononte mirë dhe të ndërtoni në krye të kësaj.

Hartimet e reja me siguri do të jenë thelbësore për këtë qëllim. Do të duhet të ndryshoni pamjen e faqes, pozicionimin e elementëve të ndryshëm dhe të shtoni prekjen tuaj personale për të bërë gjërat.

Ky do të jetë një përparësi, pavarësisht se cili ishte motivimi juaj për blerjen e faqes. Përmbajtja e shkëlqyer është një nga çelësat për një uebfaqe të shkëlqyeshme. Kjo do t’ju ndihmojë të fitoni vizitorë të rinj dhe do të reflektoni në sit si një e tërë. Postimet e forta, imazhet e fuqishme dhe video e shkëlqyeshme duhet të shërbejnë si dritat tuaja udhëzuese.

Nëse jeni duke hyrë në Blogging, mos ndiqni tendencat dhe mos u shqetësoni për lajmet. Do të duhet të krijoni përmbajtje me formë të gjatë, origjinale dhe tërheqëse. Postimet “Si-te” dhe gjithçka që shkakton një bisedë janë vende të mira për të filluar ndërtimin e një liste faqesh për faqen tuaj të internetit.

Kjo është e një rëndësie të veçantë nëse e keni blerë sitin vetëm për ta rrokullisur atë. Bëni koha për të shituri sigurt që gjithçka duket mirë dhe vizitorët dhe të ardhurat po vijnë në mënyrë të qëndrueshme. Sigurohuni që mund të bëni kopje rezervë të të gjitha pretendimeve tuaja për suksesin e faqes me fakte dhe dokumente.

Pastaj kthehuni përsëri tek një prej faqeve të ankandit ose ndërmjetësit për të renditur sitin për shitje dhe për të fituar paratë tuaja. Nëse keni bërë një punë të mirë duke e kthyer atë, ka të ngjarë që dikush do të paguajë një qindarkë të bukur për përpjekjet tuaja.

Studimet e rasteve ku blerja e një faqe në internet shkoi si duhet dhe jo gabimisht

A funksionojnë këto metoda? Në disa raste, po, dhe në të tjera, jo. Këtu janë disa shembuj ku gjërat shkuan siç duhet (ose gabimisht).

Shembulli ynë i parë, Si kam humbur 650 dollarë Blerja e një Uebfaqe në Flippa Dhe Si Mund ta Shmangni atë, na vjen me anë të një Dave Schneider.

Ai gjeti një sit që mendonte se ishte në përputhje me qëllimet e tij të biznesit. Ai bëri disa nga lëvizjet e duhura, si përpjekja për të mbajtur çmimin e tij të blerjes të ulët dhe përpjekja për të diversifikuar pasi faqja ishte nën kontrollin e tij.

Megjithatë, ku ai gaboi, nuk po bënte kërkime të mjaftueshme paraprakisht. Kishte mjaft flamuj të kuq që do të kishin hequr një biznesmen të kursyer. Ata do ta kishin këshilluar Dave që të qëndronte larg vendit, por ai, për fat të keq, mori karremin.

Nuk ka pse të shkojë keq, sidoqoftë. Në rastin e Alec Larson, ai ishte në gjendje të shndërronte një uebfaqe drejtori për pilotët e dronit në një fitim të këndshëm.

Duke synuar një industri që do të zgjerohej, ai ishte në gjendje të kapitalizonte. Bërja e hulumtimit të duhur dhe identifikimi i asaj që do të ecni do të shkojë në një rrugë të gjatë për t’u siguruar që ju merrni vlerat e parave tuaja nga një sit.

Blerja e një faqe në internet: përfundim

Përpjekja për të blerë një faqe në internet përfshin një planifikim të mirë; nuk është e lehtë të marrësh një vendim përfundimtar në lidhje me cilën faqe të internetit për të blerë dhe si të shfrytëzosh sa më shumë.

Nëse luani kartat tuaja në rregull, bëni detyrat e shtëpisë tuaj dhe identifikoni burimet e potencialit, megjithatë, mund ta shndërroni atë në një sipërmarrje fitimprurëse dhe argëtuese për veten tuaj. Gjithashtu, duke ndjekur 10 blerjen e një sugjerimi në internet më lart, ju lehtë mund të shkurtoni opsionet poshtë dhe zgjidhni faqen e internetit më të mirë për të blerë në asnjë kohë.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Procesi i blerjes së një faqe në internet është i ndjeshëm; edhe me udhëzues të detajuar si ky, mund të keni akoma disa pyetje që mbetën pa përgjigje ose përgjigjet e të cilave nuk ishin të qarta.

Për këtë qëllim, më poshtë janë disa nga pyetjet që një individ kërkon të blejë një faqe në internet.

Me pak fjalë, si mund të blej një faqe në internet?

Nëse dëshironi të blini një faqe në internet, ndiqni hapat e mëposhtëm:

 • Identifikoni faqen tuaj të internetit të zgjedhjes personalisht ose përmes një ndërmjetësi.
 • Gjeni nëse mund të shtoni më shumë vlerë në sit sapo të blini dhe të bëni hulumtimin tuaj paraprakisht. Nëse të gjitha rrugët janë ezauruar, do të dini nëse është një blerje e mirë apo jo.
 • Përcaktoni një buxhet të arsyeshëm për faqen tuaj të internetit. Ju mund të përdorni rregullin 24-36x. Ne e diskutuam atë në këtë artikull.
 • Bleni rreth marrëveshjeve më të mira; mos jini shumë të shpejtë për të blerë.
 • Bëni më shumë hulumtime në sitin ku keni vendosur për ta kuptuar plotësisht atë.
 • Sigurohuni që blerja juaj të bëhet përmes një shërbimi ruajtje.
 • Para se të vendoseni në të, merrni atë për një provë për kohën e ngarkesës, optimizimin dhe më shumë për t’ju ndihmuar të merrni një marrëveshje të drejtë për paratë tuaja.
 • Pasi të jeni të kënaqur, lëshojeni pagesën te shitësi.

Isfarë është faqja e internetit dhe a është e ligjshme?

Rrëshqitja në internet nënkupton blerjen e një siti, shtimin e vlerës së saj, pastaj shitjen e saj me një çmim më të lartë. Po, është e ligjshme.

Pasi të blej një faqe në internet që të shfletoj, si ta shfrytëzoj maksimumin?

Nëse dëshironi të blini një uebfaqe për qëllime të kërkimit, konsideroni të shtoni vlerë në uebfaqe duke përdorur përmbajtje cilësore, optimizim të motorit të kërkimit, reklamim, dhe më shumë. Të gjitha këto gjëra rrisin vlerën e faqes në internet brenda një periudhe të caktuar kohe, duke ju lejuar ta shisni atë tek ofertuesi më i lartë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map