Shpejtoni WordPress: 26 Këshilla për Optimizimin e WordPress

Disa javë më parë, unë isha duke gërmuar në disa burime të shpejtësisë / performancës së WordPress dhe përfundova duke shkuar deri tek vrima e lepurit se si të shpejtoni faqet e WordPress. Pasi lexova për ato ditë që fjalë për fjalë në këtë temë, unë pyesja veten – çfarë nëse bëj një studim rasti për përshpejtimin e kësaj faqe?


Histori e shkurtër e shkurtër, unë e bëra atë, dhe nëse jeni pasi rregulloni më shpejt (dhe më të mirën) pa lexuar tërë artikullin, këtu është.

Por nëse doni të dini se si ta bëni atë pa paguar atë çmim të vogël, atëherë lexoni në…

Shpejtoni WordPressPara se të filloja, Unë bëra edhe më shumë hulumtime dhe dola me 26 mënyra për të shpejtuar faqet / bloget e WordPress. Të gjithë janë renditur më poshtë.

Për ta bërë këtë studim të çështjes më të saktë, kam përmendur gjithashtu cilat shkulje kam përdorur dhe cilat nuk i kam bërë.

Pasi zbatova disa nga gjërat në këtë post, unë arrita të zvogëloj faqen time shpejtësia e ngarkimit nga 4.23 sekonda në 1.33 sekonda (pa ndryshuar hostin tim)!

Para ndryshimeve

SBO_speed_before

Pas ndryshimeve

SBO_speed_after

FYI, nuk po bëj zjarr këtu. Unë veçanërisht i kërkova një prej zhvilluesve të mi të internetit që të ndiqte hapat e listuar në këtë postim.

Nëse dëshironi, shikoni shpejtësinë tuaj të faqes tuaj edhe përmes mjetit Pingdom, thjesht shkoni këtu: https://tools.pingdom.com/

Domain falas me pritjen

E di deri tani ju me siguri po dëshironi informacione mbi mënyrat për të shpejtuar WordPress tuaj, por së pari – lexoni këtë:

Pse duhet ta shpejtoni WordPress-in sidoqoftë?

Duket sikur faqja ime në shtëpi ngarkon vetëm tre sekonda më shpejt se më parë, por këtu është e vërteta e shëmtuar. A ke ditur atë…

 • një vonesë e dytë në kohën e ngarkesës së faqes tuaj mund të shkaktojë një humbje prej 7% të konvertimeve?
 • … Dhe një humbje 11% në shikimet e faqeve?
 • … Dhe një humbje prej 16% në kënaqësinë e klientit? A duhet të vazhdoj?

Nuk po shaka këtu, nga rruga. Gjetjet aktuale të hulumtimit konfirmojnë këto numra marrëzie.

Whatfarë do të thotë kjo në gjuhën angleze të thjeshtë është që ju duhet të jeni shumë të kujdesshëm për të mos vrarë rezultatet e faqes tuaj me diçka aq të parëndësishme sa koha e ngarkimit.

Thjesht, nëse faqja juaj e internetit nuk arrin të ngarkojë mjaft shpejt, vizitorët do të kthehen përsëri në konkurs pothuajse menjëherë. Dhe ata me siguri nuk do të kthehen më. Plus, motorët e kërkimit si Google gjithashtu kanë konfirmuar se ata marrin shpejtësinë e ngarkesës së faqeve si një faktor renditje.

Gati për të shpejtuar faqen tuaj të WordPress?

26 mënyra për të shpejtuar faqet e WordPress

 1. Zgjidhni host-in e duhur
 2. Mbajeni WordPress të azhurnuar
 3. Mbajini azhurnimet e shtojcave
 4. Hiqni shtojcat që nuk ju duhen
 5. Kryeni skanime të performancës së plugin-it
 6. zgjedh madhësitë e skedarëve të figurave
 7. Minimizimi i dizajnit të faqes tuaj
 8. Madhësia e madhësisë së imazhit
 9. Përdorni një plugin mbajtës memorie
 10. Optimizoni databazën tuaj
 11. Monitoroni sigurinë e faqes tuaj
 12. Imazhe me ngarkesë të lezetshme
 13. zhvendos skriptet në futboll
 14. Rifreskoni tablotë
 15. Minimizoni skedarët JavaScript dhe CSS
 16. Përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (CDN)
 17. Aktivizo compression gzip
 18. Disaktivizo lidhjen e nxehtë
 19. Hiqni rrëshqitësit nga dizajni juaj
 20. Mbërthehuni te Cloudflare
 21. Kaloni në një temë më të shpejtë
 22. Disaktivizo pengesat dhe lidhjet e ndjekjes
 23. Përdorni spritet CSS
 24. Disaktivizoni revizionet e postimit
 25. Hiq imazhet e Gravatar
 26. Fshini komentet e spamit

1. Zgjidhni host-in e duhur

Kjo është nr.1 në listë jo pa ndonjë arsye. Të kesh në internet faqen tuaj të pritur me kompaninë e duhur është faktori më i madh që kontribuon në shpejtësinë e përgjithshme të faqes suaj.

Kompanitë pritëse janë në thelb si prodhuesit e makinave – të gjithë ofrojnë shpejtësi dhe performancë të ndryshme. Për shembull, një studim rasti i bërë në DB zbuloi se ndryshimi në vetëm kompaninë pritëse mund të përbëjë edhe një ndryshim 56% në kohën tuaj të përgjigjes / ngarkimit.

Pra, ja çfarë duhet të bëni për të qëndruar në anën e dritës së forcës:

 • zgjidhni një kompani pritëse me një reputacion të mirë,
 • zgjidhni një server që është afër vendndodhjes gjeografike të audiencës tuaj të synuar.

Kur është fjala për ish, unë nuk jam njeri që të ju tregoj se cilin host do të zgjidhni. Bëni kujdesin tuaj dhe nëse faqja juaj merr më shumë se 30k vizita mujore, është ndoshta koha për të kaluar në Dedikuar ose VPS. Unë do të zgjedh HostGator ose Siteground.

Një tjetër gjë është vendndodhja e serverit. Nëse është e mundur, zgjidhni vendndodhjen e serverit që është më i afërti me audiencën tuaj të synuar. Arsyetimi është mjaft i thjeshtë – sa më i afërt të jetë serveri, aq më shpejt mund të dorëzohet faqja juaj e internetit.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë nuk e ndryshova hostin tim – përndryshe testi im do të kishte qenë shumë i pasaktë.

2. Mbajeni WordPress të azhurnuar

Përditësimet e WordPress lëshohen mjaft shpesh. Versione të reja kryesore dalin çdo 152 ditë mesatarisht, por azhurnimet më të vogla shfaqen shumë më shpesh (rreth çdo 50 ditë nëse mbaj mend si duhet).

Me pak fjalë, është e rëndësishme për ju të azhurnoni sa më shpejt që të dalë një version i ri.

wp-përditësim

Updatedo azhurnim i ri vjen me përmirësime të reja dhe optimizime të reja, duke e bërë kështu faqen tuaj më të shpejtë (dhe më të sigurt).

STUDIMI I RASTIT TY: Unë gjithmonë përpiqem ta mbaj WordPress tim të azhurnuar, kështu që për fat të mirë nuk kam nevojë të bëj azhurnimin.

3. Mbani azhurnuar shtojcat

E njëjta gjë vlen edhe për shtojcat tuaja. Updatedo azhurnim i ri i shtojcave sjell përmirësime të reja, për të mos përmendur rregullimet e sigurisë.

Pra, përsëri, sa herë që shihni një njoftim për azhurnimin e shtojcave, veproni mbi të.

jetpack

STUDIMI I RASTIT TY: Kam pasur 3 shtojca nga 15 të vjetruara, kështu që i azhurnova ato.

4. Hiqni shtojcat që nuk ju duhen

Sapo të keni bërë azhurnimin e shtojcave, është ide e mirë të rishqyrtoni madje duke pasur disa prej tyre në radhë të parë.

Le ta pranojmë, jo çdo shtojcë është një domosdoshmëri absolute. Ju ndoshta mund të bëni pa një pjesë të madhe të tyre.

Keni nevojë për një arsye për ta bërë këtë? Siç rezulton, shtojcat shpesh kontribuojnë në mbi 86% të kohës totale të ngarkesës suaj. Të paktën kjo është ajo që ndodhi në një nga faqet e mia:

plugin-load

STUDIMI I RASTIT TY: Hoqa 4 shtojca që ishin joaktive.

5. Kryeni skanime të performancës së plugin-it

Në rregull, me disa shtojca të panevojshme jashtë rrugës, tani le të flasim për shtojcat që performojnë dobët.

Nën kapuçin, shtojcat janë në thelb pjesë të vogla të programeve kompjuterike. Dhe kjo ndodh kështu që jo të gjitha shtojcat janë ndërtuar me kod të optimizuar dhe të strukturuar mirë. Disa prej tyre janë thjesht të varfër.

Ju mund të matni performancën e shtojcave tuaja me një tjetër plugin – të quajtur P3.

p3-scan

Gjë për të bërë është të skanoni faqen tuaj rregullisht. Nëse ndonjë plugin fillon të veprojë fitimprurës, gjeni një alternative më të shpejtë në WordPress.org (gjithmonë ka diçka).

STUDIMI I RASTIT TY: Unë bëra skanimin dhe vura re që shtojca e quajtur BackWPup ishte vërtet e rëndë. Kështu e largova.

6. Optimizoni madhësitë e skedarëve të figurave

A e dini se shumica e gjerësisë së bandës së faqes suaj të internetit konsumohet nga imazhe?

Për shembull, 13 kapitujt origjinalë të Artit të Luftës, kur ruhen si një version vetëm me tekst, marrin vetëm 63KB hapësirë ​​në disk. Përsëri, ky është i gjithë Arti i Luftës.

Ju e dini se çfarë tjetër merr 63KB? Ky imazh i vetëm këtu:

bologna

Ekzistojnë 3 gjëra që mund të bëni me imazhet tuaja

 1. Ju mund të instaloni një shtojcë të quajtur Imsanity e cila do të ngarkojë imazhe (dimensionale) të mëdha
 2. Ju mund të rivlerësoni imazhet tuaja që janë WAY shumë të mëdha duke përdorur këtë faqe interesante – bulkresizephotos.com
 3. Optimole – Kjo mund të ulë madhësinë e imazheve tuaja për më shumë se 70%. Ata kanë një version falas i cili do të jetë më se i mjaftueshëm për shumicën e vendeve
 4. (Rekomanduar) Përdorni WPRocket i cili mbulon mjaft shumë këtë dhe gjithçka tjetër në këtë udhëzues

STUDIMI I RASTIT TY: Meqenëse faqja fillestare ime ka për qëllim njerëzit që po mësojnë të fillojnë një blog, unë nuk mund të rezistoj më pak se 20+ imazhe për të përshkruar tërë procesin.

Mjerisht, kjo e bëri madhësinë e faqes time në 7,2MB! Por pasi ndoqa 3 hapat e mësipërm, unë arrita ta marr atë rreth 2,5MB – shumë larg nga perfekte, por pothuajse 3x herë më të lehta se më parë.

7. Minimizoni modelin e faqes tuaj

Minimalizmi është e zeza e re.

Sidomos kur bëhet fjalë për faqet e faqeve në faqet e internetit të WordPress.

Ja arsyetimi:

Në thelb, sa më shumë elementë të keni në faqen tuaj, aq më shumë kohë do të duhet për t’i ngarkuar ato. Dhe siç rezulton, ju vërtet nuk ju duhen shumë në faqen tuaj gjithsesi. Disa nga faqet më të suksesshme në internet kanë faqe të thjeshta në shtëpi.

Shembull nga Slack:

xhoko

Pse? Më pak është më shumë. Më pak është më e kuptueshme. Më pak është më e lehtë për tu kuptuar.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë nuk e minimizova faqen time. Megjithëse një imazh mund të tregojë 1000 fjalë, thjesht nuk mund ta mbaj udhëzuesin tim të blogezimit kaq të shkurtër.

Shtojcat e WordPress që do të përmirësojnë performancën tuaj

Unë nuk jam një tifoz i madh i shtojcave pasi sipas mendimit tim, ato janë të prekshme dhe shpesh ngadalësojnë blogun tuaj, por disa prej tyre mund të bëjnë mrekulli në lidhje me shpejtësinë dhe performancën.

8. Madhësia e madhësisë së imazhit

Imsanity: Imsanity automatikisht ndryshon madhësinë e ngarkimeve të imazheve. A po ngarkojnë kontribuesit fotografi të mëdha? Të lodhur nga shkallëzimi me dorë? Paaftësi ndaj shpëtimit!

Cilësimet e kryera (Parametrat > Imsanity)

Imsanity-options

Për të marrë gjerësinë maksimale të përmbajtjes suaj: Inspektoni faqen tuaj të internetit (Klikoni me të djathtën, pastaj “Inspektoni Elementin” – Unë jam duke përdorur krom), pastaj gjeni përmbajtjen e faqes tuaj dhe rri pezull mbi të, do të shihni gjerësinë.

inspect_element

Pastaj bëni një imazh të madhësisë së pjesës më të madhe në Cilësimet e Imsanity:

73a56033-31d5-4a39-9397-8d11e9309aec

STUDIMI I RASTIT TY: Siç u përmend më herët, Unë DIDA përdor atë shtojcë.

9. Përdorni një plugin mbajtës memorie

Caching është një koncept i komplikuar dhe mjaft i mërzitshëm. Por me pak fjalë, ajo shpejton faqen tuaj duke ruajtur versionin e fundit të njohur të faqes, dhe pastaj t’ia dorëzojë vizitorëve, në vend që të detyrojë WordPress të gjenerojë një të ri në fluturim … pak a shumë.

Në thelb, e vetmja gjë që dikush prej nesh duhet të dijë për caching është se funksionon dhe se është një përmirësim mbresëlënës.

Për shembull, në një studim rasti në yuiblog.com, ne mund të shohim që prezantimi i memorjes nga ana e shfletuesit mund të zvogëlojë kohën e ngarkesës nga 2.4 sekonda në madje 0.9 sekonda.

Dëshironi rezultate si kjo? Një nga këto shtojca (por kurrë më shumë se një në të njëjtën kohë):

 • W3 Total Cache
 • WP Super Cache
 • WPRocket (rekomandohet)

RASTI MUAJ STUDIM: Unë përdor plugin caching WPRocket pasi është më e lehtë për t’u përdorur, dhe sinqerisht është më e mira në industri. Kjo shtojcë mund REALI shpejtuar blogun tuaj. Sidomos kur jeni duke përdorur një llogari të përbashkët pritjeje. Nëse përdorni një nga 2 opsionet e para, sigurohuni që të kontrolloni udhëzimet manuale, sepse është me të vërtetë e lehtë të rrëshqitni gjithçka.

10. Optimizoni databazën tuaj

Mos kini frikë, kjo përfshin asnjë punë kodimi fare. Optimizimi i bazës së të dhënave tuaja është një gjë mjaft e thjeshtë, dhe mund të ketë një ndikim të madh në shpejtësinë e faqes tuaj.

Thjesht, me kalimin e kohës, baza e të dhënave që WordPress përdor për të drejtuar faqen tuaj të internetit do të mbushet me njerëz dhe rrëmujë. Kështu që, një herë në një kohë, duhet të përdorni një shtojcë si WP-Optimize për ta pastruar automatikisht, por WPRocket e bën këtë gjithashtu.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë optimizova databazën time pasi faqja ime po bëhet mjaft e madhe me mbi 300 faqe përmbajtje.

11. Monitoroni sigurinë e faqes tuaj

Wordfence është një shtojcë e bukur që ju ndihmon të vendosni sigurinë themelore, dhe në përgjithësi ta mbani faqen tuaj të shëndetshme. Kryen një sërë skanimesh dhe monitoron ato që po ndodhin në faqen tuaj, duke ju njoftuar në qoftë se ka diçka të peshkut.

Ndonjëherë, faqja juaj ngadalësohet për shkak të malware ose gjërave të tjera të këqija. Wordfence ju shpëton nga ato.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë nuk po përdor WordFence, por kam dëgjuar vetëm gjëra të mira në lidhje me të. Nëse jeni pak paranojak, mos ngurroni ta instaloni atë shtojcë.

12. Imazhe të ngarkesës dembel

Ngjitja me temën e imazheve për një minutë; tjetër gjë që mund të bësh është “ngarkesa dembelike” e tyre. Ideja që qëndron pas kësaj është të tregoni imazhe vetëm një herë vizitori lëviz nëpër faqe për t’i parë ato në të vërtetë. Me një zgjidhje ngarkese dembel, imazhet nuk po ngarkohen deri në atë moment.

Shtojca më e mirë për ta bërë këtë është përsëri WPRocket, por një tjetër e quajtur BJ Lazy Load. mund të bëjë edhe punën.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë e ngrita atë në WPRocket, dhe është një nga ndërruesit më të mëdhenj të lojës për shpejtësinë e sitit. Dobësia e vetme është se kur vizitori po lëviz faqen tuaj dhe imazhi shfaqet, ai do të ngarkohet kur të shkojnë në të (jo më parë). Unë mendoj se kjo është pak a shumë çështje, veçanërisht kur merrni parasysh se shpejtësia e ngarkesës është shumë e rëndësishme për vizitorët sidoqoftë.

13. Zhvendosni shkrimet në futboll

JavaScript është kjo teknologji e lezetshme që ju lejon të keni funksionalitet interesant në faqen tuaj, por ai gjithashtu ka çmimin e saj. Kryesisht, mund të ngadalësojë gjërat.

Pra, një rregullim i lehtë që mund të bëni është të zhvendosni të gjithë skedarët JavaScript në futboll, në vend se t’i keni ato në kokë (zakonisht konfigurimi i paracaktuar). Bëni këtë me një shtesë si Scripts To Footer, ose WPRocket.

STUDIMI I RASTIT TY: Faqja ime nuk ka shumë JavaScript, por unë përdor WPRocket gjithsesi për të shtrydhur çdo ons të fundit të shpejtësisë që mundem.

14. Tablotë rigjeneruese

Kjo është diçka që ia vlen të bësh sa herë të ndryshosh temën tënde në një të re. Shumica e temave përdorin madhësi të ndryshme të figurave. Nëse figurat tuaja të mëparshme – për imazhet e ngarkuar në të kaluarën – nuk janë optimizuar, ato do të marrin më shumë gjerësi bande.

Ju mund ta rregulloni atë me një shtojcë të quajtur Thumbnails të Rigjeneruar.

STUDIMI I RASTIT TY: Kam instaluar dhe aktivizuar Thumbnails të Rigjeneruar. Ju gjithashtu mund të hiqni miniaturat që nuk përdorni. Pasi të keni mbaruar me të, thjesht mund të çaktivizoheni.

15. Minimizoni skedarët JavaScript dhe CSS

Uebfaqja juaj e WordPress është një krijesë mjaft komplekse. Ai përbëhet nga një gamë skedarësh dhe rreshtave të të dhënave. Një mënyrë për ta bërë atë të funksionojë më shpejt është të minimizoni numrin e atyre skedarëve, duke minimizuar kështu numrin e kërkesave që duhet të bëjnë shfletuesit e vizitorëve tuaj për të marrë faqen.

Metoda quhet minifikim. Ju mund ta integroni atë ose nga (A) duke ndjekur udhëzimet nga Google me dorë (shumë punë), ose nga (B) duke përdorur një plugin si Autoptimize ose WPRocket (lehtë).

STUDIMI I RASTIT TY: Meqenëse nuk jam ndonjë mësues i WordPress – më parë kërkova nga një zhvillues në internet me përvojë që ta bënte atë në fillim, por tani le ta bëj WPRocket të kujdeset për të.

Fiksime teknike për të shpejtuar faqet e internetit

16. Përdorni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (CDN)

Një CDN ka për qëllim të marrë të gjitha skedarët e mediave statike që keni në faqen tuaj (zakonisht imazhe dhe ngarkime të tjera) dhe t’i shpërndani ato nëpër një rrjet serverash për shpërndarje më të shpejtë te audienca juaj.

Hooking faqen tuaj në një CDN mund të rezultojë në faqen tuaj duke ngarkuar shumë, shumë më shpejt dhe gjithashtu të rezultojë në zvogëlimin e konsumit të bandës.

Përdorni CDN kryesore për rezultate maksimale (ato janë alternative e shkëlqyeshme për Max CDN ose StackpathCDN), ose përdorni një CDN për cloudflare falas me WPRocket

STUDIMI I RASTIT TY: Unë jam duke përdorur një CDN Cloudflare falas përmes WPRocket për të shpejtuar faqen time. Ishte fikur kur vrapova me testin e shpejtësisë. Për përdoruesit mesatarë të WordPress – nuk është thelbësore. Por nëse po drejtoni një sit si Mashable ose HuffingtonPost – është me siguri një DUHET.

17. Aktivizoni kompresimin e gzip

Një tjetër gjë që mund të bëni për të shpejtuar faqen tuaj është ngritur ajo që quhet ngjeshje gzip. Shtë një proces mjaft teknik, por ai është i dokumentuar mirë në të gjithë rrjetin, kështu që ju duhet të jeni në gjendje ta merrni përmes tij duke ndjekur hapat.

Me pak fjalë, kompresimi gzip ka të bëjë me madhësinë e skedarëve që përbëjnë faqen tuaj të internetit më të vogël – kështu që ato mund të dorëzohen tek vizitorët tuaj më shpejt.

RASTI MUAJ STUDIM: Unë nuk e kam aktivizuar kur bëra provën, por WPRocket mund ta bëjë këtë gjithashtu.

18. Disaktivizoni lidhjen e nxehtë

Hotlinking është ajo që ne e quajmë një situatë kur një webmaster tjetër përpiqet të shfaqë një imazh në faqen e tyre të internetit duke e lidhur direkt nga faqja juaj e internetit. Kjo vendos ngarkesë shtesë në serverin tuaj.

Ju mund të çaktivizoni lidhjen e nxehtë së bashku duke ndjekur këtë udhëzues.

STUDIMI I RASTIT TY: Ndërsa kjo mund të shpejtojë faqen / blogun tuaj të WordPress – ndjeva se avantazhi që mund të përfitoj nga lidhja e nxehtë nuk e tepron problemin e shpejtësisë.

19. Hiqni rrëshqitësit nga modeli juaj

Rrëshqitësit mund të duken të lezetshëm, por ato nuk janë një shtesë e vlefshme në faqen tuaj në kaq shumë nivele.

Para së gjithash, ata nuk punojnë si një mjet konvertimi / modelimi / biznesi.

Gjithashtu, ata kanë tendencë të marrin shumë kohë për të ngarkuar.

Zgjidhja më e lehtë është të hiqni të gjithë rrëshqitësit që keni në faqen tuaj, dhe t’i zëvendësoni me imazhe statike ose me diçka tjetër, si një formë optike.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë absolutisht i urrej rrëshqitësit, kështu që nuk kam nevojë t’i heq ato.

Fiksimet opsionale për të ndihmuar në shpejtimin e WordPress up

20. Mbërthehuni te CloudFlare

Siç thashë, ju mund ta bëni këtë me WPRocket gjë që e bën konfigurimin shumë më të lehtë.

CloudFlare është magji. Të paktën për mua. Dua të them, e kam të vështirë të kuptoj se si diçka e thjeshtë për tu vendosur si CloudFlare mund të ketë një ndikim të tillë në punën e faqes suaj.

Njerëzit raportojnë rezultatet lart-madje -44% të rruar nga koha e tyre e ngarkesës në faqe.

Me një fjali, CloudFlare është një zgjidhje e integruar e CDN, optimizim, siguri dhe analitikë. Ai filtron trafikun që merr faqja juaj në internet dhe sigurohet që vizitorët aktualë marrin përvojë më të shpejtë, ndërsa sulmuesit mbahen në gji. Vendosja është rreth pesë minuta dhe çdokush mund ta bëjë këtë (ka një plan falas në dispozicion).

STUDIMI I RASTIT TY: Kjo është diçka që kam krijuar pasi mendoj se është një faktor kryesor në përshpejtimin e faqes suaj.

21. Kaloni në një temë më të shpejtë

Kjo nuk është gjithmonë e mundur, veçanërisht nëse jeni duke përdorur një dizajn personal, por prapëseprapë duhet ta merrni parasysh atë.

Disa tema të WordPress janë shumë më të ngadalta se të tjerët për shkak të faktorëve të ndryshëm. Zakonisht, fajësia e tepërt e karakteristikave (sa më shumë tipare të ketë, aq më e ngadalshme është tema).

Pra, mashtrimi është të përdorni një nga temat më të mira të WordPress që ka të gjitha tiparet që ju nevojiten absolutisht, dhe asgjë që nuk do. Ju mund të gjeni tema falas me cilësi në drejtorinë zyrtare, si dhe disa drejtori alternative.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë kam një temë të krijuar me WordPress të krijuar në Genesis (i cili ka një kod mjaft të pastër), kështu që nuk e ndryshova hostin tim. Por më besoni, ka disa tema të shkëlqyera si Astra që janë jonormale të shpejta.

22. Disaktivizoni pengesat dhe pengesat

Pingbacks dhe lidhjet lidhëse janë një tipar mjaft konfuz në WordPress. Ju mund të lexoni rreth tyre në faqet zyrtare, por në thelb, kjo është mënyra e WordPress për të komunikuar midis faqeve të tjera të WordPress. Dobësia është se këto ditë, pingbacks dhe ndjekëse përdoren më së shumti për spam.

Abaktivizimi i të gjithë së bashku është një rregullim i shpejtë që mund të shpejtojë faqen tuaj, pasi softueri WordPress nuk ka pse të merret me ta më gjatë.

Bëni këtë duke shkuar tek wp-admin tuaj: Parametrat / Diskutimi dhe zgjidh zgjedhjen e etiketuar “Lejo njoftimet e lidhjeve nga blogjet e tjerë (pingbacks dhe pengesat) në artikuj të rinj.”

STUDIMI I RASTIT TY: Me aftesi te kufizuara. Pse? Nuk ka shumë përparësi që mund të merrni prej tyre përveç spam.

23. Përdorni spritet CSS

Normalisht, CSS juaj është rregulluar në atë mënyrë që të marrë një numër të imazheve individuale dhe pastaj t’i shërbejë ato në pjesë të ndryshme të hartimit të faqes tuaj..

Megjithatë, një zgjidhje më e optimizuar është të keni një imazh të madh, në të cilin të gjitha imazhet e mëparshme janë rregulluar pranë njëri-tjetrit. Kjo është një sprite CSS. Këtu keni disa informacione më shumë për këtë metodë.

24. Disaktivizoni revizionet e postimit

Rishikimet e postimit janë një funksion i shkëlqyeshëm në WordPress … për disa njerëz. Për të tjerët, është një gjë krejtësisht e padobishme.

Në vetvete, rishikimet ju lejojnë të ktheheni te çdo version i mëparshëm i një postimi të caktuar. Kjo ju jep një mundësi ta rivendosni atë në qoftë se gabimisht keni fshirë diçka që nuk keni ndërmend të fshini.

Sidoqoftë, nëse qëndroni gjithmonë me versionin e fundit të përmbajtjes suaj dhe nuk i ktheheni asgjëje, rishikimet nuk do të jenë shumë të dobishme për ju.

Nëse kjo është rasti, merrni parasysh paaftësimin e tyre krejtësisht. Kjo mund të bëhet duke redaktuar skedarin kryesor wp-config.php të instalimit tuaj WordPress. Shtoni këtë rresht diku në fund:

përcaktoni (“‘ WP_POST_REVISIONS “, false);

STUDIMI I RASTIT TY: Disa nga postimet e mia kishin më shumë se 200 revizione. I kufizova në 5 revizione.

25. Hiq imazhet e Gravatar

Gravatar është mënyra e paracaktuar e trajtimit të avatarëve të komenteve në WordPress. Një veçori shumë interesante në vetvete, por mund të ketë ndikim në shpejtësinë e faqes tuaj nëse postimet tuaja marrin shumë komente.

Ky është thjesht një rezultat i faqes tuaj për të shfaqur dhjetëra imazhe avatar. Ju mund ta zvogëloni këtë ngarkesë duke paaftësuar plotësisht ato imazhe të Gravatar.

Trajtoni këtë është administratori juaj wp: Shkoni te Parametrat / Diskutimi dhe zgjidhni zgjedhjen e kutisë “Shfaq Avatarët”.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë mendoj se njerëzit kanë më shumë dëshirë të komentojnë kur fytyra e tyre po tregohet. Unë jam duke e provuar këtë duke ecur përpara, por gjatë këtij testi, unë nuk i hoqa imazhet e Gravatar.

26. Fshini komentet e spamit

Faqet që marrin ton trafik kanë tendencë të marrin ton komente për spam. Komentet e Spam-ut janë të gjitha duke marrë hapësirë ​​të parëndësishme. Unë jam duke u përpjekur t’i bllokoj ato me shtojcën e quajtur CleanTalk, por disa nga komentet e spamit rrëzohen.

STUDIMI I RASTIT TY: Unë kisha 4500 komente Spam në pritje për të hequr – Unë i skuqa ata poshtë tualetit.

27. ?

Kam harruar ndonjë optimizim të rëndësishëm të shpejtësisë? Mos ngurroni të chip in dhe të ndajnë komentin tuaj më poshtë. Heck, unë madje mund ta provoj atë dhe t’ju kreditoj për majën e mrekullueshme

Si të shpejtoni faqet e internetit të WordPress: Përfundimi im

Personalisht, unë mendoj se shtojcat e mësipërme janë të shkëlqyera për të shpejtuar faqen tuaj, por një nga faktorët është vetë të mos instaloni shumë shtesa. Përfitimet e instalimit të disa prizave, në këtë rast, tejkalohen nga përfitimet, por preferoj të përdor WPRocket pasi kontrollon edhe këtë kuti duke bërë punën e shumë shtojcave.

Nëse nuk doni të paguani çmimin e vogël për WPRocket, atëherë ndjekja e udhëzimit të mësipërm patjetër do t’ju ndihmojë. Por nëse doni ta bëni jetën të lehtë dhe ta përshpejtoni faqen tuaj në nivele të çmendura, atëherë patjetër që do të hidhja një sy në WPRocket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map