NameCheap vs HostGator Krahasimi 2020: Kush është më i miri?

Ante Rados


Ante Rados

Këto dy janë ndër ofruesit më të njohur në industrinë e pritjes. Marrja e një vendimi mbi të cilin një për të zgjedhur nuk është e lehtë, veçanërisht për njerëzit që merren me host për herë të parë.

Zgjedhja e emrit të emritCheap vs HostGator është veçanërisht e vështirë sepse të dy përpiqen të apelohen në të njëjtin treg të synuar. Nëse keni probleme me zgjedhjen mes të dyve, ky udhëzues i hollësishëm i të gjitha planeve dhe veçorive të tyre do ta bëjë më të lehtë vendimin e HostGator vs NameCheap.

Pra, cili është më mirë, NameCheap ose HostGator?

HostGator ka çmime më të ulëta për rinovimin e domenit dhe një ndërtues më të mirë të internetit. Nga ana tjetër, NameCheap ka kohë më të mirë të përgjigjes dhe çmime më të lira në të gjitha planet e pritjes. Për shkak të ndryshimit të çmimeve, kjo betejë NameCheap vs HostGator shkon në favor të NameCheap.

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Krahasimi pritës i HostGator vs NameCheap

Më poshtë, do të gjeni gjithçka rreth çmimeve, planeve dhe zbritjeve të tyre. Vetëm mos harroni të përdorni çelsin që shkon midis dy ofruesve. Tani le të fillojmë krahasimin e HostCator-it me emrinCheap dhe HostGator. HostGator vs NameCheap

Namecheap 4.5 / 5

Hostgator 3.5 / 5

Namecheap ofron tre plane për një pritje të përbashkët:

Yjor: ​​2.88 dollarë në muaj

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke
 • 3 fusha
 • Domain falas përfshirë
 • Magazinim 20 GB SSD
 • Gjerësia e bandës së pashoqe

Yjor Plus: 4,88 dollarë në muaj

 • Fushat e pakufizuara
 • Domain falas përfshirë
 • Magazinim i pakufizuar SSD
 • Gjerësia e bandës së pashoqe

Biznes yjor: $ 8,88 / muaj

 • Fushat e pakufizuara
 • Domain falas përfshirë
 • Ruajtje 50 GB SSD
 • Gjerësia e bandës së pashoqe
 • Magazinimi në re (vetëm me qendrën e të dhënave në SH.B.A.)

Sasia e të dhënave nuk është kufizimi i vetëm i të dhënave që mund të ruani; ka edhe kufizim inode. Një inode është një strukturë e të dhënave në një sistem skedarësh në Linux që ruan informacione rreth të dhënave. Për ta bërë të thjeshtë për tu kuptuar, mund të mendoni për një kufi të inode si kufi në numrin e skedarëve, dosjeve, postave elektronike, etj. Që mund t’i ruani në llogarinë tuaj pavarësisht nga madhësia e tyre. Kufiri i inode është 300,000 për Stellar dhe Stellar Plus, dhe 600,000 për planin Stellar Business.

Nëse dëshironi të regjistroni një IP të dedikuar, kjo do t’ju kushtojë një shtesë prej 2 $ / muaj. Për serverët në Mbretërinë e Bashkuar, ka edhe një tarifë shtesë prej 1 $ / muaj.

HostGator gjithashtu ka tre plane të ndryshme të përbashkëta të pritjes në ofertën e tyre:

Plani Hatchling: 6.95 $ / muaj

 • 1 domen
 • Domain falas përfshirë
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Plani i Foshnjës: 9,95 $ / muaj

Domain falas me pritjen

 • Fushat e pakufizuara
 • Domain falas përfshirë
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Plani i biznesit: 14,95 $ / muaj

 • Fushat e pakufizuara
 • Domain falas përfshirë
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez
 • IP e dedikuar falas
 • Mjete Falas SEO

Kufijtë e fshehur të HostGator janë një përmbledhje e madhe. Kushtet e shërbimit thonë se HostGator mund të ndërpresë qasjen në shërbime, të aplikojë tarifa shtesë dhe të heqë ose fshijë përmbajtjen e përdoruesit për përdorimin e tepërt të burimeve. Kjo do të ishte mirë nëse ata nuk do të tregonin një bandë të pakufizuar në planet e tyre të pritjes.

Edhe nëse keni injoruar truket e pandershme të marketingut që ato përdorin, ofertat e Namecheap janë më të mira dhe vijnë me një çmim më të ulët. Namecheap largohet me një fitore të lehtë në këtë duel Hostgator vs Namecheap.

Namecheap 4/5

Hostgator 4/5

Le të shikojmë planet e hostimit të Namecheap në WordPress:

Starter EasyWP: $ 3,88 / muaj

 • Ruajtje 10 GB SSD
 • 50,000 vizita mujore

EasyWP Turbo: $ 7,88 / muaj

 • Ruajtje 50 GB SSD
 • 200,000 vizita mujore

EasyWP Supersonik: 11.88 $ / muaj

 • Ruajtje 100 GB SSD
 • 500,000 vizita mujore

Namecheap nuk ka një përmbledhje të detajuar të paketave pritëse të WordPress. Përveç mungesës së një pasqyre të duhur, nuk ka asgjë të veçantë në asnjë prej ofertave përveç çmimeve të ulëta.

Kjo pjesë e konkurrencës HostGator vs Namecheap është e ekuilibruar në mënyrë të barabartë dhe gjithçka varet nëse planifikoni të përdorni Google Adwords apo jo.

Planet e hostimit të WordGress të HostGator janë disi më të shtrenjta se planet e tyre të përbashkët të pritjes:

Plani fillestar: 9,95 $ / muaj

 • Domen i vetëm
 • Përfshihet marketing i postës elektronike
 • 100,000 vizita mujore
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Plani Standard: 15,95 $ / muaj

 • Fushat e pakufizuara
 • Përfshihet marketing i postës elektronike
 • 200,000 vizita mujore
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Plani i biznesit: 22,95 $ / muaj

 • Fushat e pakufizuara
 • Përfshihet marketing i postës elektronike
 • 500,000 vizita mujore
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez
 • IP e dedikuar falas

Një domain falas .net ose .org përfshihet me plane 12, 24 ose 36-muaj.

Të gjitha planet vijnë me 100 dollarë kredi. Mund të përdorni 100 dollarë në Google Adwords. Kjo përbën çmimin më të lartë. Diferenca e çmimeve midis planit më të lirë të HostGator dhe planit më të lirë të Namecheap është 73 dollarë. Nëse keni ndërmend të shpenzoni para në Google Adwords, mund të zgjidhni HostGator dhe të kurseni veten 27 dollarë.

Namecheap 0/5

Hostgator 4/5

Namecheap nuk ka ndonjë pritje të re në ofertën e tyre. Ne nuk mund t’i krahasojmë ato me HostGator, por prapë mund të klikoni në ndërprerësin për të parë se çfarë duhet të ofrojë HostGator.

HostGator ka tre plane pritjeje cloud që mund të zgjidhni nga:

Hatchling i cloud: 9.23 $ / muaj

 • 2 bërthama CPU
 • RAM 2 GB
 • Kufiri i paqartë i fshehur i ruajtjes
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Baby Cloud: $ 11,95 / muaj

 • 4 bërthama CPU
 • RAM 4 GB
 • Kufiri i paqartë i fshehur i ruajtjes
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Biznes në re: $ 17,95 / muaj

 • 6 bërthama CPU
 • RAM 6 GB
 • Kufiri i paqartë i fshehur i ruajtjes
 • Kufiri i paqartë i fshehur në brez

Namecheap 4/5

Hostgator 3/5

Namecheap ka vetëm dy mundësi për hostimin e VPS:

Pulsar: 14.88 $ / muaj

 • 2 bërthama CPU
 • RAM 2 GB
 • 40 GB Ruajtje SSD
 • Bandwidth 1 TB

Quasar: 24.88 $ / muaj

 • 4 bërthama CPU
 • RAM 6 GB
 • Ruajtje 120 GB SSD
 • Bandwidth 3 TB

Planet e tyre mbulojnë bazat, por do të duhet të paguani për softuer shtesë. Për shembull, cPanel do t’ju kushtojë $ 10,88 / muaj shtesë, dhe licenca profesionale WHMCS do t’ju kushtojë 28 $ / muaj.

Namecheap duket më e lirë në shikim të parë, por zgjedhja përfundimtare e Namecheap-it kundër zgjedhjes së HostGator do të varet nga të gjitha blerjet shtesë që vendosni të bëni.

Ashtu si me të gjitha llojet e tyre të mëparshme të hostimit, ekzistojnë tre plane pritëse për mbajtjen e VPS:

Snappy 2000: 79,95 $ / muaj

 • 2 bërthama CPU
 • RAM 2 GB
 • Ruajtje 120 GB
 • Bandwidth 1.5 TB
 • 2 adresa IP

Snappy 4000: 119,95 $ / muaj

 • 2 bërthama CPU
 • RAM 4 GB
 • Magazinim 165 GB
 • Bandwidth 2 TB
 • 2 adresa IP

Snappy 8000: 149,95 $ / muaj

 • 4 bërthama CPU
 • RAM 8 GB
 • Magazinim 240 GB
 • Bandwidth 3 TB
 • 2 adresa IP

Kur zgjidhni ofruesin tuaj të hostit VPS midis këtyre dy, duhet të llogaritni çmimet e të gjithë softverit shtesë që do të duhet të blini me Namecheap. Edhe me ato kosto shtesë, HostGator ndoshta do t’ju kushtojë më shumë.

Namecheap 5/5

Hostgator 3/5

Namecheap ka 23 servera të ndryshëm për të ofruar. Këtu janë tre prej tyre për një vrojtim të thjeshtë të ofertave të Namecheap hosting vs HostGator:

Xeon E3-1240 v3: 52.88 $ / muaj

 • 4 bërthama CPU
 • 8 fije CPU
 • RAM 8 GB
 • 1 HDD TB
 • Gjerësia e bandës 100 TB / muaj

Xeon E-2136: 87.88 $ / muaj

 • 6 bërthama CPU
 • 12 fijet e CPU-së
 • 32 GB RAM
 • 2 x 480 TB SSD
 • Gjerësia e bandës 100 TB / muaj

Dual Xeon Gold 5218: 298.88 $ / muaj

 • 16 bërthama CPU
 • 32 fijet e CPU-së
 • 128 GB RAM
 • 4 x 1 TB SSD
 • Gjerësia e bandës 100 TB / muaj

Namecheap ka një larmi të madhe serverash për të zgjedhur, dhe ata vijnë me një vlerë më të mirë për paratë. Ju duhet të zgjidhni Namecheap për host të dedikuar.

Këtu është ajo që HostGator duhet të ofrojë:

Vlera: 189 $ / muaj

 • 4 bërthama CPU
 • 8 fije CPU
 • RAM 8 GB
 • 1 HDD TB
 • Gjerësia e bandës së pashoqe

Fuqia: 249 dollarë në muaj

 • 8 bërthama CPU
 • 16 fijet e CPU-së
 • RAM 16 GB
 • 2 TB HDD ose 512 GB SSD
 • Gjerësia e bandës së pashoqe

Ndërmarrja: 289 $ / muaj

 • 8 bërthama CPU
 • 16 fijet e CPU-së
 • 30 GB RAM
 • 1 TB SSD
 • Gjerësia e bandës së pashoqe

Siç mund ta shihni, HostGator ka dedikuar serverë që kushtojnë më shumë dhe ju japin më pak. Namecheap është një zgjedhje shumë më e mirë në këtë betejë Namecheap vs HostGator.

Namecheap 3/5

Hostgator 4/5

Këto janë çmimet në të cilat do të rinovojë zgjerimi i domenit tuaj, NUK ofertat hyrëse (jeshile tregon opsionin më të lirë):

 • .com 12,98 dollarë / vit
 • .14.98 dollarë neto / vit
 • .org 14.98 $ / vit
 • .faqe 16.88 $ / po
 • .online 19,88 $ / vit
 • .na 10,48 $ / vit

Këto janë çmimet në të cilat do të rinovojë zgjerimi i domenit tuaj, NUK ofertat hyrëse (jeshile tregon opsionin më të lirë):

 • .com 12,95 $ / vit
 • .neto 12,95 $ / vit
 • .org 12,95 $ / vit
 • .faqe 0,95 $ / po
 • .në internet 1.95 $ / vit
 • .ne 5,95 $ / vit

Namecheap 3/5

Hostgator 3.5 / 5

Përvoja e ndërtimit të faqes në internet të Namecheap fillon me zgjedhjen e modelit tuaj. Pasi të zgjidhni një shabllon, jeni në gjendje të rregulloni, ndryshoni madhësinë dhe lëvizni lehtë elementët e faqeve.

Pjesa tjetër e përvojës në ndërtimin e faqes në internet nuk është aq e qetë sa pjesa e parë. Nuk është veçanërisht e vështirë, por në krahasim me ndërtuesit e tjerë (duke përfshirë ndërtuesin e faqeve të internetit Gator), ka mjete që nuk janë aq të mira sa mund të ishin.

Shumë detaje të vogla nuk janë të tmerrshme, por as ato nuk janë vërtet të mira. Për shembull, blloqet me përbërës të shumtë janë të vështira për tu fshirë, mjeti i zhbërjes nuk e zhvendos vendosjen e sendeve, programi elektronik i tregtisë nuk është intuitiv, etj.

Në përgjithësi, krijuesi i faqes në internet Namecheap është në rregull, por nuk është më mirë sesa mirë.

HostGator gjithashtu ka një ndërtues të faqes në internet. Ky quhet Gator Web Builder.

Ekziston një ngjashmëri tjetër midis ndërtuesve; Gator Website Builder gjithashtu fillon me zgjedhjen e një shablloni. Pasi të zgjidhni modelin dhe emrin për faqen tuaj, mund të kaloni te redaktori.

Ndërtuesi i HostGator është shumë intuitiv. Edhe një fillestar i plotë do të gjejë rrugën e vet rreth të gjitha tipareve të përfshira mjaft lehtë.

Ndërtuesi i faqes Gator ka të gjitha bazat e përfshira. Isshtë përgjegjës për celular, dhe ka mbështetje në tregtinë elektronike dhe integrim të shkëlqyeshëm të mediave sociale. Kur bëhet fjalë për krijimin e faqeve të internetit më të sofistikuara, do të zbuloni që opsionet tuaja janë të kufizuara.

Kur e krahasojmë me ndërtuesin e faqes Namecheap, kufizimet e tyre janë pak a shumë të njëjta, por ndërtuesi Gator është më elegant.

Namecheap 4.5 / 5

Hostgator 2.5 / 5

Të gjithë ofruesit e mëdhenj të pritjes së hosteve kanë pothuajse 100% në kohë, dhe Namecheap nuk bën përjashtim.

Koha e reagimit të tyre nuk është aq e mirë. 761 ms nuk janë të këqija (veçanërisht kur e krahason me 2,337 ms). Disa ofrues të pritjes e mbajnë kohën e përgjigjes nën 300 ms, kështu që ky nuk është me të vërtetë një kohë e shkëlqyeshme e përgjigjes por është e pranueshme.

 • Mbështetje: bisedë live 24/7
 • Koha e përgjigjes: 761 ms
 • Uptime: 99.97%

Hostgator gjithashtu ka gati 100% në kohë, por koha e reagimit të tyre është e tmerrshme. Shtë një nga kohërat më të këqija të përgjigjes midis të gjithë ofruesve të pritjes dhe një arsye e mirë për të zgjedhur një ofrues tjetër të pritjes.

 • Mbështetje: bisedë live 24/7
 • Shpejtësia: 2,337 ms
 • Uptime: 99.90%

Namecheap 4/5

Hostgator 3.5 / 5

Le të kontrollojmë se çfarë lloj hosteri shitës mund të marrësh nga Namecheap:

Mjegullnaja: 18,88 dollarë në muaj

 • 30 GB ruajtje
 • Gjerësia e bandës së pashoqe
 • Fushat e pakufizuara
 • 25 llogari cPanel

Ekspert i Galaxy: 32.88 dollarë në muaj

 • Ruajtje prej 90 GB
 • Gjerësia e bandës së pashoqe
 • Fushat e pakufizuara
 • 100 llogari cPanel

Universe Pro: 48.88 $ / muaj

 • Ruajtje prej 150 GB
 • Gjerësia e bandës së pashoqe
 • Fushat e pakufizuara
 • 200 llogari cPanel

NameCheap është edhe një herë opsioni më i lirë, por ato kanë kufij në llogaritë cPanel që mund të hapni. Nëse nuk ju duhen më shumë llogari cPanel, duhet të zgjidhni Namecheap.

Këtu janë planet e HostGator për shitësin e shitësit:

Plani i aluminit: 29,95 $ / muaj

 • Magazinim 60 GB
 • Gjerësia e bandës 600 GB
 • Fushat e pakufizuara

Plani i bakrit: 41,95 $ / muaj

 • Ruajtje prej 90 GB
 • Gjerësia e bandës 900 GB
 • Fushat e pakufizuara

Plani argjendi: 59,95 $ / muaj

 • Ruajtje 140 GB
 • Gjerësia e bandës prej 1400 GB
 • Fushat e pakufizuara

Ata janë më të shtrenjtë se planet e shitësit të Namecheap, dhe përfitimi i vetëm që ata kanë është numri i pakufizuar i llogarive cPanel që mund të hapni.

Namecheap 5/5

Hostgator 3/5

Bazuar në pajtimet 1-vjeçare (jeshile nënkupton opsionin më të lirë):

 • Ndarë: 2.88 dollarë në muaj
  Re: N / A
 • WordPress: 3.88 $ / muaj
 • Rishitesi: 16.88 $ / muaj
 • VPS: 14.88 $ / muaj
 • Dedikuar: 51.88 $ / muaj

Namecheap ka çmime shumë më të lira për të gjitha planet e tyre.

Bazuar në pajtimet 1-vjeçare (jeshile nënkupton opsionin më të lirë):

 • Shared:
 • $ 8.95 / month
 • Cloud: 10,95 $ / muaj
 • WordPress: 79,95 $ / muaj
 • Rishitesi: 29,95 $ / muaj
 • VPS: 79,95 $ / muaj
 • Përkushtuar: 189,99 $ / muaj

HostGator gjithashtu ka plane 2-vjeçare dhe 3-vjeçare (çmimet për 3-vjeçare janë çmimet e përdorura në seksionet e mëparshme të artikullit). Për një krahasim objektiv, unë zgjodha planet 1-vjeçare këtu sepse Namecheap nuk ka plane 3-vjeçare.

Përfundimi i pritjes së programeve hostec dhe programeve HostGator

Fituesi është EmriCheap!

Ofertat që kanë këto ofrues të pritjes janë shumë të ngjashme, por planet e pritjes së Namecheap vijnë me një çmim më të ulët. HostGator nuk ka shumë në repertor për të justifikuar ndryshimin e çmimeve, kështu që do të jeni më mirë me NameCheap.

Pyetjet e përdorura nga Namecheap vs HostGator

A është Namecheap i mirë për pritje?

Namecheap është një host i shkëlqyeshëm për fillestarët. Ata kanë çmime të ulëta në të gjitha planet e tyre. Karakteristikat që ata ofrojnë duhet të jenë të kënaqshme për çdo fillestar, por përdoruesit me përvojë me kërkesa të veçanta mund të kenë nevojë të duken diku tjetër për t’u kënaqur.

Ku janë vendosur serverat Namecheap?

Namecheap ka serverë në SH.B.A. dhe MB. Serverat e përbashkët të pritjes, transportuesit VPS dhe serverët e dedikuar janë të vendosura në Phoenix, Arizona. Serverët për pritjen e përbashkët dhe atë të shitësit janë të vendosura në një qendër të dhënash në Nottingham, në Mbretërinë e Bashkuar.

Për çfarë përdoret HostGator?

HostGator është një nga kompanitë më të njohura në industrinë e pritjes së faqeve në internet. Ato ofrojnë programe të përbashkëta, WordPress, cloud, VPS, reseller dhe host të dedikuar. Përveç pritjes, mund të përdorni HostGator për të blerë emra domenesh.

A mund ta përdor HostGator në MB?

Ju mund të përdorni HostGator në Mbretërinë e Bashkuar, por nuk është një mundësi me të vërtetë e mirë për faqet e internetit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar. Koha e ngarkesës së faqes tuaj të internetit varet nga afërsia e serverit që përdor faqja juaj e internetit. HostGator ka serverë vetëm në SH.B.A., kështu që duhet të konsideroni zgjedhjen e një ofruesi pritës me serverë në Mbretërinë e Bashkuar.

A është hosting HostGator i përbashkët?

HostGator është një ofrues pritës që nuk kufizohet vetëm në një pritje të përbashkët. Ata kanë tre pako të përbashkëta të pritjes në ofertën e tyre. Plani Hatchling fillon me 6,95 $ / muaj, Plani i Fëmijëve fillon me 9,95 $ / muaj, dhe Plani i Biznesit fillon me 14,95 $ / muaj.

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map