SiteGround vs InMotion Hosting Krahasimi 2020: Cili është më i miri?

Ante Rados


Ante Rados

Konkurrenca është e ashpër kur bëhet fjalë për këta dy ofrues të shërbimit pritës. Ata të dy ofrojnë një shumëllojshmëri të opsioneve që ju të zgjidhni, por cila është më e mirë në vitin 2020? Ne do t’i krahasojmë detajet prapa ofertave të tyre dhe do t’i shohim kush do ta fitojë këtë duel të SiteGround vs InMotion.

Në këtë krahasim, unë vlerësova çdo seksion bazuar në përfitimet për një përdorues mesatar. Ju mund t’i gjeni disa nga faktorët jo të rëndësishëm pasi ato nuk mund të jenë pjesë e procesit tuaj të vendimmarrjes. Sigurohuni që të kontrolloni detajet në secilin seksion dhe të merrni vendimin tuaj bazuar në të cilin ofruesi i pritjes së hostit është përshtatur më mirë për preferencat tuaja.

Pra, cila është më mirë, hosting SiteGround ose InMotion?

InMotion është shumë më mirë sesa SiteGround nëse po kërkoni një ofrues të dedikuar për mbajtjen e serverave në vitin 2020; është gjithashtu një mundësi pak më e mirë për pritjen e përbashkët. Nga ana tjetër, kur shikojmë të gjitha detajet, krijuesi më i mirë i faqes në internet me avantazhe të vogla në shpejtësi dhe në kohën e duhur e bën SiteGround zgjedhjen më të mirë në përgjithësi.

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Krahasimi pritës i InMotion vs SiteGround

Më poshtë, do të kaloj mbi secilën prej opsioneve të hostimit në detaje më të mëdha dhe do të jap një vlerësim të përgjithshëm për secilën kategori në këtë betejë InMotion vs SiteGround. Secila prej tabelave do të sigurojë detaje në lidhje me shërbimet specifike. Mund të hidheni në llojin e shërbimit që doni të dini ose të lexoni të gjitha informacionet nëse kërkoni një krahasim të përgjithshëm.

Ndërsa po shikoni këtë krahasim, ju mund të pyesni veten se ku janë të gjitha informacionet në lidhje me InMotion. Ekziston një ndërrim i vogël në secilën tabelë; duke klikuar atë shkon midis analizës së InMotion dhe SiteGround.

Në rregull, le të krahasojmë SiteGround dhe InMotion:

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

SiteGround vs Host InMotion

SiteGround 4/5

Në lëvizje 4.5 / 5

Logoja e SiteGroundEkzistojnë tre plane të ndryshme të përbashkëta pritjeje për ju që të zgjidhni nëse zgjidhni SiteGround si ofruesin tuaj të përbashkët të pritjes. Ky është çmimi aktual për këto plane në muaj:

 • Fillimi: 3,95 $ / muaj
 • GrowBig: 5,95 $ / muaj
 • GoGeek: 11,95 $ / muaj

SiteGround ka serverë në tre kontinente të ndryshme (SH.B.A., Evropë, Azi-Paqësori). Kjo siguron një avantazh të situatës dhe është akoma avantazhi më i madh që SiteGround ka mbi InMotion kur bëhet fjalë për pritjen e përbashkët.

Shtë e rëndësishme të theksohet se nuk do të duhet të shqetësoheni për të mbështetur me dorë kopjen e faqes tuaj. Të tre planet e pritjes vijnë me një kopje rezervë të automatizuar të përditshme, e cila mund t’ju ​​kursejë shumë telashe.

Të kesh një numër të pakufizuar nënfushash dhe domenesh të parkuar është një tjetër veçori që mbështetet nga të gjitha planet e pritjes së SiteGround. Nëse planifikoni të keni një uebfaqe me shumë nënfusha, duke zgjedhur SiteGround mund t’ju ​​kursejë disa para.

Coupleifti i parë i ndryshimeve që do të vini re midis planeve të pritjes janë numri i vizitave mujore dhe hapësirës në internet që secila prej tyre ju dhuron. Numri i vizitave mujore të mbështetura për plan varion nga 10,000 në 100,000. Hapësira në internet është e kufizuar në 10 GB në planin më të lirë dhe është rritur me 10 GB me secilin plan të njëpasnjëshëm të pritjes.

Domain falas me pritjen

Plani StartUp ju lejon të regjistroheni një llogari të vetme për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e faqes suaj të internetit. Kjo do të thotë që ose do të duhet të rrezikoni të ndani të dhënat tuaja të hyrjes me njerëzit e tjerë në ekipin tuaj ose të zgjidhni një prej planeve më të çmuara të pritjes nëse synoni të keni njerëz të tjerë që punojnë në faqen tuaj të internetit..

Logoja e Hosting InMotionInMotion gjithashtu ofron tre mundësi të ndryshme çmimesh për pritjen e përbashkët. Le t’i hedhim një sy atyre:

 • Lëshoni 6.39 $ / muaj
 • Fuqia: 8,49 dollarë në muaj
 • Pro: 14.71 $ / muaj

Siç mund ta shihni, çmimet e planeve të pritjes së InMotion janë më të çmueshme kur krahasohen me planet e ofruara nga SiteGround. Në këtë rast, çmimi më i lartë është i justifikuar pasi vjen me disa marramendje.

Inmotion hosting ju lejon hapësirë ​​të pakufizuar në disk në të gjitha planet e tyre të pritjes. Ky është përparësia më e madhe e InMotion duke marrë parasysh që SiteGround nuk ofron hapësirë ​​të pakufizuar në disk edhe në planin më të shtrenjtë të pritjes. Nëse mendoni se do t’ju duhet shumë hapësirë ​​në internet për faqen tuaj të internetit, kjo është qartë një ofrues më i mirë hosting për ju.

Për më tepër, do të merrni një uebfaqe shtesë për llogarinë tuaj me opsionin Lançimi i nisjes. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme për ju, Plani i Energjisë ju lejon qasje në 6 faqe interneti, dhe me planin Pro, nuk ka kufi të faqeve të internetit në llogarinë tuaj.

Në krahasim me SiteGround, InMotion nuk ofron fusha të pakufizuara nën dhe të parkuar në planet e tyre të nisjes dhe të energjisë. Sidoqoftë, 6 fushat e parkuara dhe 25 nënfushat që vijnë me planin e tyre themelor duhet të jenë më se të mjaftueshëm për shumicën e përdoruesve.

Nëse tashmë keni një domen, InMotion do t’ju lejojë ta transferoni atë nga një regjistrues tjetër falas pa asnjë ndërhyrje. SEO e keqe dhe joproduktive janë armiqtë më të këqij për çdo faqe në internet, kështu që kjo është një ofertë e shkëlqyeshme për ata prej jush që kanë faqet e internetit ekzistuese.

SiteGround 4/5

Në lëvizje 3.5 / 5

SiteGround ka të njëjtat çmime për WordPress dhe host të përbashkët:

 • Fillimi: 3,95 $ / muaj
 • GrowBig: 5,95 $ / muaj
 • GoGeek: 11,95 $ / muaj

Planet e tyre të hostimit janë gjithashtu mjaft të ngjashme me ato për pritje të përbashkët dhe ndajnë të njëjtat avantazhe dhe disavantazhe.

Ekziston gjithashtu hapësirë ​​identike e diskut, si dhe kufi mujor i vizitorëve për faqen tuaj të internetit:

 • Fillimi: 10 GB / 10,000 vizitorë
 • GrowBig: 20 GB / 25,000 vizitorë
 • GoGeek: 30 GB / 100,000 vizitorë

Një gjë e rëndësishme për të përmendur këtu është se duke filluar me planin e pritjes së GrowBig, do të jeni në gjendje të pritni faqe interneti të pakufizuara nga një llogari e vetme.

Me serverë në tre kontinente, baza të të dhënave të pakufizuara të MySQL dhe çmime të përballueshme, SiteGround është një mundësi e shkëlqyeshme për hostimin e WordPress.

Pricesmimet e lëvizjes për hostimin e WordPress janë pak më të rrepta se opsionet që ata ofrojnë për pritjen e përbashkët:

 • WP-100S: 6,99 $ / muaj
 • WP-200S: 9,99 $ / muaj
 • WP-300S: 12,99 $ / muaj
 • WP-400S: 19,99 $ / muaj

Për dallim nga SiteGround, hostimi i InMotion WordPress nuk vjen me të njëjtat avantazhe si planet e tyre të përbashkëta të pritjes.

Dallimi kryesor është se ekzistojnë hapësira në internet dhe kufij mujorë të vizitorëve për mbajtjen e WordPress-it:

 • WP-100S: 40 GB / 20,000 vizitorë
 • WP-200S: 80 GB / 50,000 vizitorë
 • WP-300S: 120 GB / 125,000 vizitorë
 • WP-400S: 160 GB / 300,000 vizitorë

Të dy InMotion dhe SiteGround ju lejojnë të presin vetëm një faqe në internet me planet e tyre themelore, dhe planet e pritura të pritjes së InMotion nuk rriten shumë:

 • WP-200S: 2 faqe interneti
 • WP-300S: 3 faqe interneti
 • WP-400S: 6 faqe interneti

Me disavantazhe të ngjashme, më pak avantazhe dhe çmime më të larta, InMotion është qartë një mundësi më e keqe në këtë kategori.

SiteGround 5/5

Në lëvizje 0/5

Nuk ka asgjë për të krahasuar këtu sepse InMotion nuk ka një pritje të cloud. Sidoqoftë, unë do t’ju jap një pamje të shpejtë të konfigurimeve të paracaktuara që ofron SiteGround për secilin emër të planit më poshtë:

Konfigurimi i hyrjes: $ 80.0 / muaj

 • 2 bërthama CPU
 • Kujtesë 4 GB
 • 40 GB Hapësirë ​​SSD
 • Transferimi i të dhënave 5 TB

Konfigurimi i biznesit: $ 120.0 / muaj

 • 3 bërthama CPU
 • 6 GB memorje
 • 60 GB Hapësirë ​​SSD
 • Transferimi i të dhënave 5 TB

Konfigurimi i biznesit Plus: 160.0 $ / muaj

 • 4 bërthama CPU
 • 8 GB memorje
 • 80 GB Hapësirë ​​SSD
 • Transferimi i të dhënave 5 TB

Konfigurimi i fuqisë super: 240.0 dollarë në muaj

 • 8 bërthama CPU
 • Kujtesë 10 GB
 • 120 GB Hapësirë ​​SSD
 • Transferimi i të dhënave 5 TB

Nëse asnjë prej këtyre opsioneve nuk është i përshtatshëm për nevojat tuaja, SiteGround ju jep një mundësi për të konfiguruar cloud tuaj.

InMotion nuk ofron strehim të re.

SiteGround 0/5

Në lëvizje 4.5 / 5

SiteGround nuk ofron host VPS.

InMotion ka tre mundësi për mbajtjen në VPS:

VPS-1000HA-S: 29,19 $ / muaj

 • Hapësira e diskut: 75 GB
 • Transferi mujor i primit: 4 TB
 • RAM i disponueshëm: 4 GB
 • Adresat IP të përkushtuara: 3

VPS-2000HA-S: 47,39 $ / muaj

 • Hapësira e diskut: 150 GB
 • Transferi mujor i primit: 5 TB
 • RAM i disponueshëm: 6 GB
 • Adresat IP dedikuar: 4

VPS-3000HA-S: 69.34 $ / muaj

 • Hapësira e diskut: 260 GB
 • Transferi mujor i primit: 6 TB
 • RAM i disponueshëm: 8 GB
 • Adresat IP Dedikuar: 5

Të gjitha planet e pritjes të InMotion VPS përfshijnë një domen falas dhe ofrojnë një sasi të pakufizuar domainesh dhe faqesh në internet nën një llogari. Meqenëse nuk ka asnjë mundësi për hosting VPS të disponueshëm në SiteGround, InMotion është fituesi i qartë në këtë kategori.

SiteGround 3/5

Në lëvizje 5/5

Marrja e një serveri për përdorimin tuaj ekskluziv vjen me një çmim të lartë. Këtu është një përmbledhje e tre opsioneve të dedikuara të hostimit të ofruara nga SiteGround:

Serveri i hyrjes: 269 $ / muaj

 • 3.2 Shpejtësia e Orës së CPU Ghz
 • 4 bërthama CPU
 • 8 Temat e CPU-së
 • Cache e CPU 8 MB
 • RAM 16 GB DDR3
 • 480 GB SSD
 • Bandwidth 10 TB

Serveri i energjisë: 349 $ / muaj

 • Shpejtësia e Orës së CPU 3.5 Ghz
 • 4 bërthama CPU
 • 8 Temat e CPU-së
 • Cache e CPU 8 MB
 • 32 GB RAM DDR3
 • 960 GB SSD
 • Bandwidth 10 TB

Super Power Server: 729 $ / muaj

 • Shpejtësia e Orës CPU 2 x 2 Ghz
 • 2 x 6 bërthama CPU
 • Threads CPU 2 x 12
 • Cache e CPU 15 MB
 • 64 GB DDR3 RAM
 • 2 x 960 GB SSD në RAID1
 • Bandwidth 10TB

Mimet e mësipërme janë për serverët e vendosur në SH.B.A. dhe Evropë. Nëse dëshironi një server të dedikuar në Azi-Paqësorin, çmimet janë:

 • Serveri i hyrjes: 329 $ / muaj
 • Serveri i energjisë: 609 $ / muaj
 • Super Power Server: 929 $ / muaj

InMotion ka gjashtë opsione të ndryshme të paracaktuara të pritjes për të zgjedhur. Unë do të mbuloj vetëm tre nga ata këtu për të demonstruar ndryshimin e çmimeve në krahasim me Siteground vs Inmotion. Shtë e qartë se serverët e dedikuar të InMotion vijnë me çmime më të lira:

Server thelbësor: 159,99 $ / muaj

 • Shpejtësia e Orës së CPU 3.5 Ghz
 • 4 bërthama CPU
 • 4 Temat e CPU-së
 • Cache e CPU 8 MB
 • RAM 4 GB DDR3
 • 500 GB SSD
 • Bandwidth 6 TB

Server i përparuar: 199,99 $ / muaj

 • 4.2 Shpejtësia e Orës së CPU Ghz
 • 4 bërthama CPU
 • 8 Temat e CPU-së
 • Cache e CPU 8 MB
 • RAM 8 GB DDR3
 • 500 GB SSD
 • Bandwidth 10 TB

CC-2000: 559,99 $ / muaj

 • Shpejtësia e Orës CPU 2 x 3 Ghz
 • 2 x 8 bërthama CPU
 • Threads CPU 2 x 16
 • 11 MB L3 Cache e CPU
 • 64 GB DDR3 RAM
 • 3 x 1 TB SSD në RAID1
 • Bandwidth 15 TB

Këto janë konfigurimet e paracaktuara për serverat, por ju mund të konfiguroni serverin tuaj me syze të rregulluara mirë për t’iu përshtatur dëshirave tuaja.
Me një pritje shumë më të lirë të dedikuar, disa orë falas të pritjes së menaxhuar dhe një mundësi për të konfiguruar serverin tuaj, InMotion është fituesi i qartë kur është fjala për serverin e dedikuar për server.

SiteGround 4/5

Në lëvizje 4.5 / 5

Këto janë çmimet në të cilat do të rinovojë zgjerimi i domenit tuaj, NUK ofertat hyrëse (jeshile tregon opsionin më të lirë):

 • .com 15,95 $ / vit
 • .neto 17,95 $ / vit
 • .org 17,95 $ / vit
 • .informacion 17,95 $ / vit
 • .biz 17,95 $ / vit
 • .na 17,95 $ / vit

Këto janë çmimet në të cilat do të rinovojë zgjerimi i domenit tuaj, NUK ofertat hyrëse (jeshile tregon opsionin më të lirë):

 • .com 15.99 $ / vit
 • .neto 15,99 $ / vit
 • .org 15,99 $ / vit
 • .info 15.99 $ / vit
 • .biz 15.99 $ / vit
 • .ne 15,99 $ / po

SiteGround 4.5 / 5

Në lëvizje 3/5

SiteGround përdor ndërtuesin e faqes Weebly. Shtë një zvarritje & ndërtues që nuk kërkon aftësi teknike për t’u përdorur. Weebly vjen me një larmi temash dhe zgjidhje eCommerce për të krijuar një dyqan online.

Pika të dobëta të Weebly janë që ekziston një sasi e kufizuar modelesh dhe mungesë e funksionalitetit celular. Ajo përbën ato të meta me shpejtësinë e shkëlqyer të ndërtimit të faqes në internet dhe një numër të madh aplikacionesh që ofron.

InMotion përdor ndërtuesin e faqes BoldGrid. BoldGrid është një tjetër zvarritje & ndërtues i rënies që krenohet me një sasi të madhe modelesh moderne. BoldGrid ka avantazhin kur bëhet fjalë për numrin e shablloneve dhe estetikës së tyre, por humbet te Weebly në funksionalitet.

BoldGrid nuk është krijuesi më i mirë i uebfaqeve kur bëhet fjalë për krijimin dhe menaxhimin e dyqaneve elektronike dhe faqeve të internetit të tregtisë elektronike. Mungesa e veçorive të tregtisë elektronike (të cilat janë të rëndësishme për këdo që dëshiron të ketë një dyqan në internet) është ajo që e bën këtë duelin e ndërtuesit të faqes në internet favor të SiteGround.

SiteGround 5/5

Në lëvizje 4.5 / 5

Në teste, SiteGround dëshmon të jetë një ofrues i lartë i pritjes me kohë të madhe reagimi dhe mbështetje miqësore, shpejtësi, siguri dhe pothuajse asnjë joprodukcion. Kur bëhet fjalë për besueshmërinë, ju jeni në duar të mira me këtë ofrues të shërbimit pritës.

 • Mbështetje: bisedë live 24/7
 • Shpejtësia: 552ms
 • Uptime: 99.99%

Ngjashëm me SiteGround, nuk ka asgjë për të kundërshtuar në lidhje me besueshmërinë e InMotion dhe mbështetjen e tyre. Dallimi në kohën e duhur është i papërfillshëm. Serverët e tyre janë pak më të ngadaltë, por ata janë akoma ofruesit e pritjes së niveleve më të larta me siguri të nivelit të lartë.

 • Mbështetje: bisedë live 24/7
 • Shpejtësia: 642ms
 • Uptime: 99.95%

SiteGround 4.5 / 5

Në lëvizje 3.5 / 5

Shitësi i shitësit i shitësit është një lloj hostimi ku përdorni hapësirën tuaj të bandës dhe hapësirën e internetit për të pritur faqet e internetit për palë të treta.

Për t’u bërë një host i shitësit në SiteGround, do t’ju duhet të blini kredi. Kreditë përdoren për të aktivizuar llogaritë e pritjes dhe pagimin e pritjes. Një kredi mund t’ju ​​blejë një vit pritje ose aktivizimin e një llogarie pritëse.

Kreditë bëhen më të lira kur i blini në sasi më të mëdha:

 • 11+ kredi: $ 42.0 / kredi
 • 5-10 kredi: 45.0 $ / kredi
 • 1-4 kredi: 49.0 $ / kredi

Secila prej llogarive të aktivizuara të pritjes do të ketë 10 GB hapësirë ​​në internet dhe transferim të të dhënave të pasigurt.

SiteGround nuk ka një qasje të drejtpërdrejtë ndaj shërbimit të shitësit të shitësit dhe ofron më pak mundësi se InMotion, por ndryshimi i madh në çmim u ka fituar atyre një rezultat më të mirë në këtë kategori.

InMotion ofron një shumëllojshmëri të planeve të pritjes së shitësit që të zgjidhni. Dallimet kryesore midis planeve të tyre janë hapësira e internetit e ndarë, gjerësia e bandës dhe numri i adresave IP të dedikuara:

R-1000S: 15,39 $ / muaj

 • Hapësira në internet: 80 GB
 • Bandwidth Mujor 800 GB
 • Adresat IP: 1

R-2000S: 21,99 $ / muaj

 • Hapësira në internet: 120 GB
 • Bandwidth Mujor
 • 1,200GB
  Adresat IP: 1

R-3000S: 30,24 $ / muaj

 • Hapësira në internet: 160 GB
 • Bandwidth Mujor 1,600 GB
 • Adresat IP: 1

Rishites VPS-1000: 41.64 $ / muaj

 • Hapësira në internet: 150 GB
 • Bandwidth Mujor 4TB
 • Adresat IP: 3

Rishites VPS-2000S: $ 62.84 / muaj

 • Hapësira në internet: 260 GB
 • Bandwidth Mujor 5TB
 • Adresat IP: 4

Rishitësi VPS-3000S: 89.94 $ / muaj

 • Hapësira në internet: 80 GB
 • Gjerësia e bandës mujore 6TB
 • Adresat IP: 5

Kur krahasoni shërbimin e hostimit të rishitësve të këtyre dy ofruesve, është e rëndësishme të theksohet se zgjedhja kryesore që keni këtu (përveç çmimit të madh të kontrastit) është midis sasisë së hapësirës në internet dhe gjerësisë bandë mujore që do të keni në dispozicion.

SiteGround 4/5

Në lëvizje 3.5 / 5

Bazuar në pajtimet 3-vjeçare (jeshile nënkupton opsionin më të lirë):

 • Ndarë: 3,95 $ / muaj
 • Cloud: 80.0 $ / muaj
 • WordPress: 3,95 $ / muaj
 • Rishitesi: $ 42.0 / vit
 • VPS: N / A
 • Dedikuar: 269 $ / muaj

SiteGround ofron çmime shumë më të mira për shitësin e shitësit dhe është një zgjedhje më e mirë mes të dyve.

Kur bëhet fjalë për WordPress, ndryshimi në çmim është i vogël dhe nuk duhet të ndikojë në vendimin tuaj.

Bazuar në pajtimet 3-vjeçare (jeshile nënkupton opsionin më të lirë):

 • Ndarë: 6,39 $ / muaj
 • Re: N / A
 • WordPress: 6.99 $ / muaj
 • Rishitesi: 15,39 $ / muaj
 • VPS: 29,19 $ / muaj
 • Përkushtuar: 159,99 $ / muaj

InMotion fiton me lehtësi betejën e çmimeve kur krahasojmë çmimet e serverave të dedikuar.

Ashtu si WordPress, ndryshimi i përbashkët i serverit të shpërndarjes është i parëndësishëm.

Përfundimi i hostit të SiteGround vs InMotion

InMotion vs Fituesi i SiteGround: Uebfaqja e SiteGround që pret më të mirët nga këto kompani pritëseSiteGround fiton!

Fituesi është SiteGround!

Edhe pse të dy shërbimet pritëse shkëlqejnë në fushën e tyre, SiteGround është më mirë në përgjithësi.

Serverët më të lirë dhe të personalizueshëm të InMotion gati i fituan ata në këtë duel, por unë mendoj se zgjedhja e krijuesit të sitit është më e rëndësishme kur bëhet fjalë për përdoruesin mesatar.

Kur të merret në konsideratë gjithçka, pavarësisht se cili nga këto dy ju i shihni më të përshtatshëm për nevojat tuaja, do të jeni në duar të mira.

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes burime

 • https://www.mybestwebsitebuilder.com/compare-weebly-vs-webnode-vs-boldgrid
 • https://www.mybestwebsitebuilder.com/weebly-review
 • https://www.mybestwebsitebuilder.com/boldgrid-review
 • https://www.bitcatcha.com/hosting-reviews/siteground/
 • http://stats.pingdom.com/zp1kq4gopbjs/3292798
 • http://stats.pingdom.com/zp1kq4gopbjs/1633312
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map