WPEngine vs Flywheel Krahasimi 2020: Kush është më i miri?

Nëse jeni një projektues, zhvillues ose një agjenci në internet, një nga parametrat që përcakton efikasitetin e shërbimeve tuaja është ofruesi juaj i web hosting-it. Sidoqoftë, marrja e një shërbimi të besueshëm pritës në një treg të mbushur me njerëz nuk është kurrë e lehtë. Sot ne po gërmojmë në quandarin WPEngine vs Flywheel për të zbuluar se cila nga këto dy është më e mira.


Në vend që të përdorin konfigurimet tipike të dedikuara, virtuale dhe të përbashkëta të serverit, Flywheel dhe WP Engine strukturojnë shërbimet e tyre bazuar në nevojat e përdoruesve. Megjithëse renditja e shërbimeve të tyre është me të vërtetë e afërt, zgjedhja e opsionit ideal është ende një detyrë përpjetë. Por nuk duhet të shqetësohesh më për këtë, sepse unë kam bërë veprat e këmbëve për ty!

Në këtë krahasim Flywheel vs WPEngine, unë zhyem thellë në detajet e holla të dy ofruesve të pritjes së pritjes për t’ju ndihmuar të përgjigjeni në pyetjen kryesore: “Cili është alternativa më e mirë për mbajtjen në internet?”

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

WPEngine vs Flywheel: një vështrim më i afërt

Logoja e fluturaveFlywheel është një shërbim web hosting me qendër në Omaha, Nebraska. Ajo u themelua në vitin 2012 nga Tony Noecker, Dusty Davidson dhe Rick Knudtson të cilët dëshironin të përmirësojnë jetën e punës të stilistëve dhe zhvilluesve të internetit në të gjithë globin duke ofruar shërbime premium pritëse.

Edhe pse Flywheel nuk është aq popullor sa ofruesit e tjerë të pritjes si HostGator ose GoDaddy, bizneset që kanë përdorur shërbimin e tij raportojnë kënaqësi të madhe. Kompania ka demonstruar veçanërisht përkushtimin e saj për të përmirësuar në mënyrë progresive kënaqësinë e klientit.

Dizajni i veçorive dhe operacioneve të tij është unik në atë që nuk kërkon të lë përshtypje të gjithë klientët pritës. Në vend të kësaj, përpjekjet drejtohen në shërbimet e menaxhuara të WordPress. Kjo nënkupton që ju nuk do të merrni tipare të tilla si mbajtja e postës elektronike, krijuesit e faqeve të internetit ose shërbimet e domain që janë të zakonshme në ofruesit e tjerë të pritjes së pritjes, si SiteGround.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Logoja WPEngineWPEngine u themelua në vitin 2010 nga Jason Cohen. Cohen ishte i shqetësuar se shumica e ofruesve të shërbimeve të pritjes nuk po u jepnin zhvilluesve të internetit dhe projektuesve mjaft aftësi për të kryer detyrat e tyre. Prandaj, ai projektoi WPEngine për të garantuar ndërmarrjet dhe agjensitë e performancës më të mirë dhe integrimeve për të ndihmuar në drejtimin e biznesit të tyre përpara më shpejt.

Ashtu si Flywheel, përdorimi i WPEngine i ndërfaqes së tij të përdoruesit në vend të cPanel standard mund të paraqesë probleme sidomos për të porsaardhurit. Etiketa e saj e çmimeve është gjithashtu relativisht e lartë. Sidoqoftë, është gjithashtu e rëndësishme të vlerësojmë që klientët e synuar janë zhvilluesit, dizajnerët, webmasterët dhe agjensitë që ka të ngjarë të kenë një prapavijë në web hosting.

Krahasimi i Flywheel vs WP Engine

WPEngine vs Flywheel

Kur jeni duke kërkuar për një shërbim pritës, artikulli i parë në listën tuaj të kontrollit duhet të jetë performanca. Nëse jeni një agjenci ose biznes që synon të bëjë përshtypje të klientëve, performanca bëhet edhe më e rëndësishme.

Në përputhje me angazhimin e themeluesve për të ndihmuar faqet e internetit që ata presin për të rritur gatishmërinë e tyre, Flywheel ofron një kohë të lartë prej 99.99-100%. Kjo do të thotë që ju mund të prisni që faqja juaj e internetit të ngrihet sa herë që pyetjet kryesore të vizitorëve.

Flywheel ka investuar në teknologjinë më të fundit për të ndihmuar në identifikimin e çështjeve që prekin serverët dhe ulin normat e kohës. Pastaj, këto çështje janë rregulluar menjëherë për të siguruar që faqja juaj e internetit gjithmonë do të jetë më shumë se 99.9% të kohës, gjatë gjithë vitit..

Ashtu si Flywheel, WP Engine premton gjithashtu një kohë të lartë prej 99,99%. Sidoqoftë, kompania lëviz një hap përpara dhe i jep një garanci kohës së lartë. Angazhohet të mbajë faqet e internetit të vazhdueshme gjatë gjithë kohës dhe garanton një ulje prej 5% të tarifës tuaj nëse kohëzgjatja bie nën 99.5%.

Një mjet tjetër i përdorur për të vlerësuar performancën e një faqe në internet është shpejtësia. Si një zhvillues ose dizajner i faqes në internet, qëllimi duhet të jetë zgjedhja e një ofruesi pritës që i bën pyetjet e klientit sa më shpejtë që të jetë e mundur. Për të përshpejtuar shpejtësinë e bërjes, të dy Flywheel dhe WP Engine përdorin MaxCDN. Ofruesit e shërbimeve të Rrjetit të Dorëzimit të përmbajtjes (CDN) ndihmojnë për shpërndarjen e faqes suaj të internetit në serverë të ndryshëm në të gjithë globin, në mënyrë që informacioni të udhëtojë në distanca më të shkurtra kur vizitorët dërgojnë pyetje.

WP Engine jep një shpejtësi mesatare prej 1.7 sekondash, e cila është mbresëlënëse sepse shumica e motorëve të kërkimit si Google rekomandojnë webmasterët për të siguruar që faqet e internetit të ngarkohen në më pak se 3 sekonda. Flywheel gjithashtu jep një shpejtësi të shpejtë ngarkimi prej 2.4 sekondash. Sidoqoftë, mbetet prapa WP Engine me një diferencë të konsiderueshme.

Domain falas me pritjen

Në këtë përmbledhje, është e rëndësishme të theksohet se të dy Flywheel dhe WP Engine janë të dizajnuara për hostimin e WordPress. Prandaj, do të prisni që ata të dy janë mbresëlënës me WordPress. Ndërsa kjo është me të vërtetë e drejtë, shërbimet Flywheel përparojnë përpara WP Engine.

Flywheel ka dizajnuar mirë hostimin e WordPress-it, në mënyrë që të mos keni nevojë të shtoni më shumë shtojca. Thjesht duhet të shtyni dhe iniconi ndryshimet midis platformave tuaja të prodhimit dhe skenës me një klik të vetëm. Platformat e vënies në skenë dhe mjediset janë zgjedhjet e preferuara për të provuar sesi versionet e azhurnuara të WordPress do të ndikojnë në blogun ose uebfaqen tuaj.

Për t’ju garantuar shërbim më të mirë të WordPress, Flywheel rregulloi hartimin dhe zhvillimin e procesit të tij duke fituar Pressmatic. Pastaj, u rifillua si Lokale për të ndihmuar në heqjen e dhimbjeve të kokës teknike të lidhura me konfigurimin e mjediseve lokale. Për më tepër, ai gjithashtu lehtëson instalimet me një klikim të WordPress, qasje të thjeshtë në rrënjë dhe URL të përbashkëta.

Videoja më poshtë tregon konfigurimin e WordPress dhe tiparet e saj në Flywheel:

Nga ana e saj, WP Engine përqendrohet në sigurimin e pajisjeve dhe softuerëve më të fundit për të forcuar fuqinë e WordPress. Ofruesi i hosteve krenohet me programe udhëheqëse në treg të dizajnuara ekskluzivisht për WordPress. Shembuj të shkëlqyera përfshijnë sistemin e caching që ndihmon për të zvogëluar kohën e ngarkesës së faqeve dhe një zonë skenë zhvillimi me një klikim.

WP Engine thjeshton më tej instalimin e WordPress, vendosjen e temave dhe migrimin e faqeve të internetit nga zhvillimi në botim. Ky dizajn e ka bërë WP Engine një mundësi të shkëlqyeshme për newbies që synojnë të përdorin WordPress për tu rritur me shpejtësi.

Kur kontaktova WP Engine, menaxhimi ishte shumë i veçantë në lidhje me përdorimin e caching të integruar. Kjo veçori është një nga shtyllat kryesore që ndihmon ekspertët e WP Engine të përqëndrohen në optimizimin e performancës së faqes tuaj ndërsa përqendroheni në përmbajtje.

Planet e pritjes së fluturuesve

Planet e pritjes të ofruara nga WP Engine dhe Flywheel janë shumë të ngjashme, por ndryshojnë në çmimet. Flywheel ofron tre plane: të vogla, personale dhe profesionale.

Plani Tiny është plani më i ulët në Flywheel dhe ofrohet me 15 dollarë në muaj për një instalim të faqes WordPress. Plani ofron 5 GB ruajtje në internet dhe bandë të gjerë 250 GB. Kjo konsiderohet ideale për një faqe në internet që tërheq rreth 5,000 vizita / muaj.

Plani i nivelit të mesëm në Flywheel ofron një instalim të faqes WordPress dhe përmendet si Plani Personal. Ju ofron 10 GB ruajtje në internet, 500 GB gjerësi bande, dhe rekomandohet për një sit me deri në 25,000 vizita.

Plani më i lartë në Flywheel është Plani Profesional dhe shënohet 75 dollarë në muaj. Ky plan mbështet një uebfaqe të WordPress, dhe ofron 20 GB ruajtje të faqes dhe 1 TB bandwidth. Shtë ideal për faqet e internetit që tërheqin deri në 100,000 vizita mujore.

Vini re se të gjitha planet vijnë me mbështetjen e SSL. Planet e vogla dhe personale kërkojnë nga përdoruesit të shtojnë 10 dollarë për shërbimet CDN. Sidoqoftë, shërbimet CDN janë përfshirë tashmë në planin profesional.

Planet e pritjes WPEngine

Hosting WP Engine ka katër plane për të zgjedhur. Plani më i ulët është opsioni Startup që kushton 30 dollarë në muaj dhe mbështet vetëm një faqe në internet. Ajo vjen me 10 GB ruajtje, 50 GB bandwidth, dhe është ideal për faqet me rreth 25,000 vizita mujore.

Karakteristikat e tjera falas të përfshira në këtë plan janë çertifikatat SSL të Automated, Genesis Framework, faqet e transferueshme, performanca e faqes dhe mbështetja e bisedës 24/7.

Plani i dytë referohet si opsioni i Rritjes dhe shitet me 115 dollarë në muaj. Plani mbështet pesë faqe interneti, ofron 20 GB ruajtje në internet, 200 GB bandwidth, dhe konsiderohet ideal për faqet me vizita maksimale prej 100,000.

Karakteristika të tjera falas të bashkangjitura këtij plani përfshijnë Genesis Framework, Global CDN, certifikata SSL të automatizuar dhe mbështetje telefonike 24/7. Ju gjithashtu keni qasje në më shumë se 35 Tema të StudioPress.

Nëse faqja juaj është shumë e madhe dhe tërheq vizita mujore prej rreth 400,000, këshillohet të shkoni në planin e shkallës që kushton 290 dollarë në muaj. Plani ofron ruajtje lokale prej 30 GB, një gjerësi bandë prej 400 GB, Global CDN, çertifikata SSL të importuara, dhe mbështet deri në 30 faqe interneti. Karakteristika të tjera kryesore përfshijnë Ruajtjen e Madhe të Dosjeve (LFS), Performancën e Faqes, mbështetjen telefonike 24/7 dhe faqet e transferueshme.

Plani më i lartë për WP Engine është opsioni Custom, ideal për bizneset e mëdha dhe faqet e internetit kritike për misionin si ato të organizatave dhe qeverive të mëdha. Për të marrë çmimin e këtij plani, ju kërkohet të kontaktoni menaxhimin e WP Engine për një citat.

Plani Custom është ideal për faqet e internetit me miliona vizita / muaj. Ajo ofron ruajtje të madhe lokale deri në një terabyte dhe një bandwidth më shumë se 400 GB. Ju mund të strehoni deri në 25 faqe në internet në këtë plan.

Cili është niveli i sigurisë që do të merrni kur hostoni një faqe në internet me një ofrues specifik? Në Flywheel, të gjitha planet mbështesin Secure Socket Layer (SSL) që ndihmon në kriptimin e komunikimit midis serverit dhe një shfletuesi. Kjo ka për qëllim të bëjë më të vështirë për hakerët që të fitojnë qasje në përmbajtjen tuaj kur ajo jepet. Sidoqoftë, me planet më të ulëta, nga ju kërkohet të blini certifikata SSL për një shtesë prej 10 $ për plan, sepse vetëm plani i shkallës së përparuar i siguron ato falas.

Për ta mbajtur faqen tuaj të sigurt, Flywheel gjithashtu siguron një monitorim progresiv dhe heqjen e malware. Kjo nënkupton që nëse ndonjë gjë e tillë si hakmarrja ndodh në faqen tuaj, Flywheel do të pastrojë rrëmujën.

Për të mbrojtur faqen tuaj nga sulmet e ransomware, Flywheel gjithashtu ekzekuton kopje rezervë të përditshme. Kjo nënkupton që edhe nëse të dhënat tuaja të internetit janë sulmuar dhe koduar nga malware, nuk do të humbni shumë sepse ato mund të rikthehen në statusin e mbrojtur të ditës së kaluar.

WP Engine përqendrohet në sigurinë më të lartë, krahasuar me Flywheel, duke kombinuar tipare të drejtuara nga WordPress me mjetet e veta për të mbajtur faqen tuaj të lirë nga sulmet. Së pari, WP Engine përdor një firewall të WordPress dhe monitorimin e hackeve që ndihmojnë për të zbuluar malware dhe pastruar atë përpara se të sulmojë faqen tuaj.

WP Engine gjithashtu përdor Askimet, një shtojcë për filtrimin e spamit, për të skanuar komentet dhe format që paraqiten në faqen tuaj për spam. Vini re se shtojca Askimet është falas për shumicën e vendeve standarde të hostuara në WP Engine. Sidoqoftë, faqet e internetit komerciale, veçanërisht ato që kanë nevojë për më shumë se 100,000 kontrolle / muaj, kërkohet të paguajnë 5 dollarë në muaj.

Për të monitoruar në mënyrë progresive aktivitetet e përditshme, integritetin e skedarëve dhe ekzekutimin e skanimeve të përditshme, WP Engine gjithashtu punon me Sucuri Security. Sucuri është aq i fortë sa që shumica e faqeve të internetit të pritura në WP Engine nuk sulmohen kurrë.

WP Engine më tej ofron rishikime të kodeve të brendshme dhe shërbime përmirësuese urgjente që ndihmojnë për të identifikuar kërcënimet e mundshme dhe japin rekomandime për ruajtjen e faqes tuaj të sigurt. Më bëri përshtypje angazhimi i WP Engine për të vendosur çdo burim të mundshëm për t’i mbajtur të dhënat tuaja dhe faqen e internetit të sigurt.

Shërbimet mbështetëse të një kompanie mund t’ju tregojnë shumë për angazhimin e saj ndaj vlerës së klientit. Të dy Flywheel dhe WP Engine kanë investuar shumë në shërbime mbështetëse për të siguruar që të jeni të kënaqur. Sidoqoftë, ekziston një ndryshim i vogël në vonesën e përgjigjes që e bën avantazhin WP Engine përpara Flywheel.

Flywheel ka investuar në një ekip të dedikuar ekspertësh që ofrojnë mbështetje të klientit përmes biletave të ndihmës, postës elektronike dhe telefonit. Ju madje mund të dërgoni një cicërimë në mbështetje dhe të prisni një përgjigje të shpejtë.

Përkundër kësaj, zbulova se përgjigjja e Flywheel mund të jetë problematike, veçanërisht nëse kërkoni ndihmë jashtë zonave kohore të Amerikës. Për shembull, kur i dërgova kërkesa me email në mbrëmje, atyre nuk u përgjigjën as mëngjesin tjetër. Prandaj, këshillohet të merrni në konsideratë përdorimin e postës elektronike dhe telefonit vetëm gjatë orarit të punës në Sh.B.A..

Për të marrë një përgjigje të menjëhershme, duhet të konsideroni të provoni opsionin e bisedës live. Ju gjithashtu duhet të konsideroni të eksploroni bazën e njohurive Flywheel, e cila ka materiale edukative në lidhje me shërbimet e pritjes për t’ju ndihmuar të përgjigjeni në pyetjet tuaja në orarin tuaj..

Nga ana e saj, WP Engine ka punuar jashtëzakonisht shumë për të përsosur mbështetjen e saj. Për dallim nga Flywheel, ku disa kanale duket se funksionojnë vetëm gjatë ditës, të gjitha linjat mbështetëse në WP Engine punojnë 24/7.

Ju mund të vendosni të telefononi ose të hapni bisedën e drejtpërdrejtë të WP Engine për mbështetje të drejtpërdrejtë ose të përdorni bileta mbështetjeje dhe email për pyetje më të hollësishme. Ofruesi i hostimit gjithashtu mban një bazë gjithëpërfshirëse të njohurive me artikuj dhe mësime mbi hostimin në internet.

rekuizitë

 • Shërbime falas për migracionin në uebfaqe për faqet e internetit tuaj
 • Pastrim falas në internet pas hack-it
 • Shërbime falas ditore të rezervave
 • Asnjë tarifë për hapësirën e diskut ose bandwidth
 • Instaloni lehtësisht Le të Encrypt Certifikata SSL me një klik të vetëm
 • Garanci për kthim parash prej 30 ditësh

Cons

 • Nuk mund të shtoni më shumë site nëse përdorni planin më të ulët
 • Mundësimi i rrjetit të të dhënave të përmbajtjes (CDN) në planet Tiny dhe Personal kërkon pagesa shtesë prej $ 10 / muaj

rekuizitë

 • Pastrim falas në internet pas hack-it
 • Le të instalohet Le të Encrypt Certifikata SSL
 • Garanci e gjatë e kthimit të parave prej 60 ditësh
 • Rezervime falas ditore

Cons

 • Mbështetje e bisedës live e disponueshme vetëm në planin personal
 • Jo në gjendje të migroni faqet tuaja në serverët e tyre vetë; nga ju kërkohet të përdorni një plugin migracioni të WordPress

WPEngine vs Flywheel fitues i krahasimit

Nga rishikimi i mësipërm i WP Engine vs Flywheel, zbulova se të dy ofruesit e shërbimeve të pritjes janë shumë të përkushtuar të ofrojnë vlerën më të lartë të mundshme për ju. Sidoqoftë, WP Hosting ishte më i mirë se Flywheel në performancën, planet e pritjes dhe mbështetjen. Flywheel vetëm mundi WP Engine në shërbimet pritëse të WordPress.

Më bëri përshtypje veçanërisht nga larmia e planeve të WP Engine, të cilat ofrojnë shumë karakteristika pa marrë parasysh planin që preferoni. Për shembull, vendosja e mjediseve për të provuar faqet tuaja të WordPress dhe PHP 7.2 gati janë dy karakteristika të disponueshme vetëm për WP Engine.

Nëse po planifikoni të strehoni një faqe WordPress ose dëshironi të operoni në një nivel agjencie ku do të krijoni uebfaqe WordPress, ju rekomandoj fuqimisht WP Engine. Duket se nuk mund të gabosh me shërbimet e tyre.

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Artikulli i lidhur

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map