Cloud Hosting vs Host Shared: Zgjidhni me mençuri ose paguaj më vonë!

Kur është fjala për mbajtjen e cloud vs hosting të përbashkët ka tre gjëra që të dy kanë të përbashkët: ofruesi i mbajtjes së faqeve në internet, serverët dhe faqet e internetit. Fatkeqësisht, kjo është për aq sa shkon ngjashmëria.


Ndërsa pritja e përbashkët mund të mburret se është më e popullarizuara nga të gjitha planet e pritjes, të gjitha falimentimet e saj zbehen kur vendosen kundër veçorive të reja që sjell hostimi në re. Dëshironi të dini se cila është zgjedhja e duhur për ju? Sigurohuni që të vazhdoni ta lexoni këtë artikull!

Karakteristikat kryesore që do të kërkojmë përfshijnë kohën e duhur, mbështetjen, sigurinë, çmimin, performancën, shpejtësinë dhe shpërblimet. Secila sigurisht panaire në mënyrë të ndryshme nën secilën prej këtyre hapësirave dhe këtu janë shumica e ndryshimeve.

Cloud hosting vs ndryshimet e përbashkëta të pritjes

Dallimi në mes të programeve të përbashkëta të programeve të përbashkëta ndaj pritjes së cloud është se serverat e përbashkët kanë faqe të shumta të internetit. Cloud për krahasim lejon që faqja juaj të pritet në shumë servera. Pra, avantazhet e programeve të hostimit në re mbi hostimin tradicional janë rregullimet në pikat e trafikut dhe streset e tjera të performancës.

Cloud hosting vs ndryshimet e përbashkëta të pritjesEdhe pse pritja e përbashkët ka qenë një pjesë e historisë së web hosting për kohën më të gjatë, pritja në cloud (ose Cloud VPS) së pari erdhi në skenën e web hosting në 1996. Dhe që nga koha kur erdhi së bashku, ajo ka fituar vrull. Pra, le t’i bëjmë diskriptimin e të dy, programeve të programeve të strehimit me cloud, të përbashkëta dhe të përbashkët, për të parë se çfarë i veçon.

shërbimi më i shpejtë i pritjes në internetNdarja e përbashkët i referohet planit të pritjes që ka shumë faqe në internet të bashkuara dhe duke ndarë burime në një server (hapësira e diskut, ruajtja, gjerësia e bandës dhe bazat e të dhënave, etj).

Shumica, nëse jo të gjithë ofruesit e web hosting ofrojnë këtë plan hosting. Pritja e përbashkët kërkon një server të dedikuar në internet të siguruar nga ofruesi i web hosting-it.

Avokatët për një pritje të përbashkët vlerësojnë koston e lirë dhe lehtësinë e përdorimit kur bëhet fjalë për veçoritë. Megjithatë nuk është një mundësi e mirë për faqet e internetit me shumë trafik.

cloud cloud vs hosting sharedCloud hosting është vendi ku faqja juaj e internetit është e pritur në një grup serverash në vend që faqja juaj të jetë e pritur në një server. Në rast të një problemi, faqja juaj mund të migrohet në një server tjetër.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të transferoni burime nga përmbajtja cilësore
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Bazuar në teknologjinë e informatikës cloud, lejon që makinat e shumta të punojnë në sinkron si një entitet. Suksesi i pritjes në cloud është i garantuar nga prania e shumë serverëve.

Përkrahësit për mbajtjen në re e duan atë për shpejtësinë dhe fleksibilitetin e saj. Përveç kësaj, inxhinierët mund të tërheqin shpejt burimet pasi që trafiku i lartë është një normë për këtë shërbim pritës. Nëse keni nevojë për më shumë shpjegime rreth mbajtjes së cloud, ju lutemi shikoni videon e mëposhtme:

Karakteristikat e përbashkëta të pritjes dhe pritjes së cloud

uptime

Pritja e përbashkët e programeve mund të garantojë 99,99% në kohën e duhur, megjithatë, është sfiduese të jetosh deri në këtë. Një arsye kryesore për këtë është natyra e përbashkët e shërbimeve. Nëse një faqe interneti përjeton një trafik të paparë të paparë, mund të shkaktojë probleme joproduktive me të gjitha faqet e internetit në atë server.

Pritja nga Cloud, nga ana tjetër, ka kohëzgjatje të patëmetë pasi përdoruesit janë në një server të dedikuar. Edhe pse ekziston një aspekt i burimeve të përbashkëta, problemet në një server do të thotë që faqet e internetit vetëm zhvendosen në një server tjetër funksionues.

mbështetje

Pritja në cloud ka një dorë të sipërme në këtë drejtim. Edhe përdoruesit e avancuar (ata që janë në re) kanë tendencë të kenë më shumë veçori. Ata kanë gjithçka të pakufizuar, nga ruajtja deri në brezin e të dhënave dhe bazat e të dhënave.

Domain falas me pritjen

Pritja e përbashkët është e prirur për më shumë kufij sesa pritësi i internetit kujdeset për tu shpërndarë. Megjithëse plani premton burime të pakufizuara nëse ekipi monitorues vëren një përdorues që përdor shumë pasoja të kufizuara të burimeve si pezullime mund të ndodhin.

Bonuset

Në këtë rast, pritja e përbashkët është fituesi i qartë. Meqenëse çdo kompani e mbajtjes së faqeve në internet është duke u përpjekur të tërheqë bazën e madhe të klientëve të pritjes së përbashkët, shpërblimet falas kanë shumë për të gjithë. Kjo mund të shkojë nga emrat e domain-it deri te transferimet në internet falas dhe ndërtuesit e faqeve të internetit. Ky është një plus për përdoruesit në pritjen e përbashkët.

Përdoruesit e cloud nuk janë të prirur për oferta të tilla ose kanë mundësi shumë të kufizuara.

Ndarja e përbashkët ose pritja në re: ndryshimet

Ndarja e përbashkët

Në pritjen e përbashkët, siguria bazohet në bazat e të dhënave dhe aplikacionet që i bëjnë ata të prekshëm nga hakerat. Kjo pasi një herë të keni qasje në një server të përbashkët të pritjes, është më e lehtë për të hyrë në faqet e internetit të tjera në të. Dhe pasi të jetë hakuar një faqe në internet, shumica e ndërhyrësve lënë një derë prapa për të fituar përsëri hyrje më vonë.

Meqenëse kërcënimet e sigurisë në një host të përbashkët janë të përhapura, shumica e pritësve në internet këshillojnë përdoruesit të mbajnë kompjuterët e tyre të sigurt duke përdorur antiviruse të besueshme të azhurnimit si Norton Internet Security ose Kaspersky Internet Security. Ata gjithashtu këshillojnë përdorimin e fjalëkalimeve të fortë dhe mbajtjen e fjalëkalimit cPanel tuaj larg nga çdo skedar në llogarinë tuaj. Gjithashtu, çaktivizoni opsionet e panevojshme në parametrat tuaj PHP për të rritur sigurinë.

Rezervimi në re

Menaxhimi i sigurisë së programeve në cloud merret me çështje që lindin duke përdorur kontrollin e sigurisë. Ekzistojnë katër kontrolle të mëdha pas arkitekturës së sigurisë së pritjes së cloud:

 • Kontrollet e ndalimit
 • Kontrollet parandaluese
 • Kontrollet e detektivëve
 • Kontrollet korrigjuese

Ndërsa shërbimet e pritjes në cloud hasin çështje tradicionale të sigurisë si përgjimi i rrjetit, pushtimin e paligjshëm dhe ato specifike të reve, si abuzimi i shërbimeve të cloud dhe sulmeve të kanaleve anësore, shërbimi ka ngulfatur në konfidencialitetin e të dhënave, kontrollin e qasjes së të dhënave dhe integritetin e të dhënave. Për më tepër, shërbimi pritës ka përfshirë gjithashtu algoritme të koduara për të mbrojtur më tej privatësinë dhe të dhënat.

fitues

Rezervimi në re – për arsyen e thjeshtë që shërbimi u siguron përdoruesve kontrollin absolut kur bëhet fjalë për sigurinë në sajë të serverëve të veçantë. Në rast të problemeve me harduerin, faqja juaj e internetit migrohet në një server të qëndrueshëm.

Ndarja e përbashkët

Edhe me serverat e ndërtuar me porosi dhe serverët SSD, burimet në pritjen e përbashkët janë një faktor kufizues që pengon shpejtësinë. Edhe pse ka kompani që kanë bërë shumë mirë në këtë aspekt, shumica e hosteve në internet luftojnë me mundësinë që të ofrojnë burime të përshtatshme për këtë segment të popullarizuar të klientelës së tyre. Për më tepër, mund t’ju ​​duhet të merreni me çështje të ndërprerjeve dhe ndërprerjeve të vazhdueshme.

Rezervimi në re

Me pritjen e cloud, mund të presësh një platformë ultra të shpejtë, automobilente dhe të personalizueshme. Në raste trafiku të lartë, siti nuk ka buxhet. Në fakt, pritja në re rekomandohet për faqet që përjetojnë shumë trafik

fitues

Pritja në cloud – të kesh shumë më shumë burime në dispozicion të përdoruesit u siguron atyre mundësinë për të kryer në mënyrë optimale.

Ndarja e përbashkët

Një problem me madje edhe ofruesit më të mirë të pritjes së pritjeve është se serverët që mundësojnë hostimin e përbashkët janë pothuajse gjithmonë të plotë me kapacitet. Kjo do të thotë që nëse një faqe në internet ka një fluks të papritur të trafikut, të gjitha faqet e internetit të tjera preken me shpejtësi të ngadaltë që përkthehet në kohë të tmerrshme të ngarkesës. Në rast shpejtësie të ngadaltë, përdoruesi duhet të presë derisa çështja të zgjidhet për të rifilluar praninë e tyre normale në internet.

Rezervimi në re

Edhe një herë, gjithçka varet nga shpërndarja e burimeve. Serverët që kryejnë programe kompjuterike cloud, nga ana tjetër, ndajnë të gjitha burimet e tyre në një faqe në internet: tuajat! Kurdoherë që zbulohet një çështje hardware, faqja juaj e internetit nuk qëndron e mbërthyer në serverin jofunksional.

fitues

Rezervimi në re – disponueshmëria e burimeve do të thotë që ju keni në dispozicionin tuaj të mjaftueshëm për ta mbajtur faqen tuaj në internet me shpejtësi të shkëlqyera.

Ndarja e përbashkët

Ndarja e hapësirës së serverëve përkthehet gjithmonë në çmime të lira për të gjithë faqen e internetit të pritur. Kjo për shkak se ndërsa burimet janë të përbashkëta, kostoja e shërbimit është përhapur gjithashtu në të gjithë në bord. Me hostet e përbashkëta, pagesa bëhet në baza mujore ose mbyllet për një vit deri në tre vjet. Në fakt, për të shijuar çmimet më të ulëta, mund t’ju duhet të mbyllni një periudhë më të gjatë.

Rezervimi në re

Shumica e përdoruesve të pritjes së cloud do t’ju tregojnë se nuk paguajnë për shërbime në host cloud kur nuk i përdorin ato. Duke thënë këtë, kostoja do të zbresë në atë se si ju ndërtoni infrastrukturën tuaj.

Nëse keni shumë aplikacione në cloud tuaj dhe mos i mbani ato, do të përfundoni me një faturë të shtrenjtë. Sidoqoftë, nëse keni shënuar qartë objektivat për cloud tuaj që po ndiqni, do të keni një faturë më të lirë.

fitues

Ndarja e përbashkët – pasi që pagesa bëhet në baza mujore ose vjetore, nuk rrezikoni të përdorni shumë burime dhe të paguani më shumë.

Kështu që konkursi ynë i pritjes së programeve të pritjes së përbashkët kundër programeve të përbashkëta përfundon atje dhe në përmbledhje, pritja e përbashkët merr një avantazh ndaj mbajtjes së cloud kur bëhet fjalë për çmimet dhe bonuset. Shtë një plan i përsosur për ata që kanë një buxhet ose pronarë të bizneseve të vogla sepse mund të kenë qasje në të gjitha tiparet themelore që ju nevojiten për të filluar dhe ta bëjnë këtë me çmim të ulët.

Pritja në re, nga ana tjetër, merr kurorën kur bëhet fjalë për sigurinë, kohën e duhur, shpejtësinë, performancën dhe kohën e duhur. Të gjitha tiparet e përfshira në këtë plan duke e bërë atë ideale për biznes të madhësisë mesatare ose të madhe ose përgjithësisht për ato faqe interneti që priren të marrin një trafik të madh.

Deri më tani ju duhet të doni të dini se cili host është zgjidhja e duhur për një pritje të përbashkët ose pritje në cloud. Një host në internet nuk do të gabojë kurrë me këdo që të zgjedhësh është HostGator.

Këta djem janë bërë shumë përpjekje për t’i përmirësuar këto dy shërbime dhe ato ju garantojnë mbajtje të performancës së lartë në çdo plan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map