Cloud Hosting vs VPS 2020 Krahasimi: Cili është më mirë për ju?

Keni harbuar idenë për të krijuar një faqe në internet për biznesin tuaj, ose mbase një blog personal, për një kohë të gjatë. Ndiheni sikur tani është koha për ta kthyer idenë tuaj në realitet. Ju keni një emër të shkëlqyeshëm domain, të cilin e keni regjistruar tashmë.


Ju madje vizualizoni se si do të duket faqja juaj e internetit kur të krijojë plotësisht dhe të funksionojë. Sidoqoftë, para se ta realizoni këtë ëndërr, së pari duhet të kujdeseni për diçka. Quhet pritje.

Këtu ka të ngjarë të përballeni me dilemë për shkak të shumë opsioneve të pritjes. Ka një pritje të përbashkët, server privat virtual (VPS) dhe serverë të dedikuar, me qindra firma pritëse në treg.

Ky post ka të bëjë me ju duke ju ndriçuar dhe kryesisht përqendrohet në dy lloje të hostimit: cloud dhe VPS. Pyetja është, a duhet të zgjidhni VPS ose cloud cloud për faqen tuaj të internetit në vitin 2019? Ta themi thjesht, opsioni ideal i pritjes duhet të garantojë që faqja juaj e internetit të ketë performancë më të mirë, fleksibilitet, kohë të lartë dhe karakteristika të shkëlqyera.

Në këtë përmbledhje të Cloud hosting vs VPS, unë zhytem në ujërat e hapura për të eksploruar dallimet thelbësore të këtyre dy opsioneve të pritjes dhe t’ju ndihmoj të zgjidhni opsionin ideal për faqen ose blogun tuaj..

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Host VPS

VPS (e shkurtër për Virtual Private Server) është një metodë e pritjes ku përdoret vetëm një server. Sidoqoftë, ky server ndahet në njësi më të vogla, të referuara si serverë virtualë. Do server virtual vepron si një mjedis i pavarur dhe i përkushtuar i serverëve.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të transferoni burime nga përmbajtja cilësore
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Kur blini një plan VPS nga një ofrues pritës, siç është HostGator, kjo nënkupton që ju keni grupin tuaj të burimeve (të tilla si bandwidth dhe ruajtjen) dhe mund të konfiguroni ashtu siç dëshironi. Përveç kësaj, nuk ka shkëmbim skedar ose të dhënash midis llogarive që përdorin serverët VPS. Për ta thënë ndryshe, zona e serverit tuaj të dedikuar është plotësisht e pavarur.

Pavarësisht pavarësisë së serverëve VPS, është e rëndësishme të theksohet se ata janë akoma të ndërvarur nga të tjerët në disa mënyra. Kjo është e qartë sepse, nëse një pjesë e ndryshme e serverit dështon, VPS gjithashtu do të preket!

Kjo gjithashtu mund të ndodhë nëse një nga faqet e internetit të pritura në server po merr shumë burime. Për shembull, nëse një faqe në internet po përdor shumë bandwidth, shpejtësia e dhënies së faqes suaj të internetit ka të ngjarë të zbresë.

Gjatë këtij rishikimi të serverit cloud vs VPS, u bë e qartë se pritja virtuale private është një mundësi e mirë nëse dëshironi më shumë kontroll mbi faqen tuaj. Vini re se ju gjithashtu keni nevojë për aftësi teknike për të rregulluar saktë mjedisin e pritjes. Kam zbuluar gjithashtu se VPS është një mundësi e shkëlqyeshme nëse keni realizuar një plan të përbashkët. Për t’ju ndihmuar të kuptoni më shumë rreth mbajtjes së VPS, këtu është një përmbledhje e të mirat dhe të mirat kryesore:

1. Serverat virtualë privatë janë të personalizueshëm

VPS lejon përdoruesit të kenë qasje rrënjësore (emrin e përdoruesit ose llogarinë që si parazgjedhje është e lejuar qasje në komanda dhe skedarë në sistemin operativ) dhe kontroll të plotë mbi softverin e serverit dhe sistemin operativ (OS). Sidoqoftë, disa kufizime janë imponuar nga ofruesi i VPS për të siguruar që ju mund të keni vetëm qasje dhe kontroll të burimeve të segmentit të alokuar.

2. VPS hosting ofron performancë të lartë

Për shkak se faqja juaj e internetit është e garantuar për burime specifike të serverit, mund të prisni performanca shembullore siç janë nivelet më të shpejtë të ngarkimit. Sidoqoftë, është e rëndësishme të vlerësojmë që performanca ende mund të ndikohet nga faqet e internetit të tjera që përdorin të njëjtin server.

3. Serverat virtualë privatë janë të sigurt

Në funksion të faktit që faqja juaj e internetit ka një mjedis specifik të serverit të dedikuar për të, është më i sigurt në krahasim me planet e përbashkëta të pritjes. Nëse faqet e tjera të internetit të pritur në të njëjtin server preken nga malware, ata nuk mund të kalojnë lehtësisht në faqen tuaj.

Paraqitja kryesore e lidhur me hostimin e VPS është shkallëzueshmëria e dobët. Megjithëse në faqen tuaj të internetit është e garantuar burime specifike të tilla si gjerësia e bandës dhe ruajtja, shkallëzimi i shpejtë është i vështirë. Kjo nënkupton që faqja juaj mund të mos jetë në gjendje të trajtojë çështje, të tilla si rritje të trafikut që papritmas kërkojnë shumë burime.

Pritja në re

Ndërsa hulumtova ndryshimin midis serverit cloud dhe host VPS, konstatova se më e shquar është natyra e mjedisit të tyre të serverit. Ndërsa hosting VPS përdor një server të vetëm me burime specifike (të tilla si bandwidth dhe ruajtjen) kushtuar faqes tuaj, burimet në programe të presjes në cloud janë përhapur në servera të ndryshëm.

Domain falas me pritjen

Nëse vendosni për pritje në re, kjo përhapje e burimeve nënkupton që do të përdorni një rrjet makinerish virtuale të pakufizuara që mbështeten në shumë servera fizikë. Kjo do të thotë që ju thjesht po krijoni një rrjet të VPS-ve masive.

Me mbajtjen e cloud, ju merrni avantazhet e shumë serverave. Kjo nënkupton që burimet e disponueshme për faqen tuaj të internetit janë rritur në krahasim me hosting VPS. Prandaj, ju gjithashtu mund të rritni burimet kur lind nevoja.

Vini re se, megjithëse keni akses në më shumë burime dhe fleksibilitet, niveli i personalizimit që mund të arrini është i kufizuar. Kjo është shkaktuar nga fakti se burimet vijnë nga makina të ndryshme që mund të kërkojnë parametra të larmishëm.

Pritja në cloud është një mundësi e mirë nëse qëllimi juaj kryesor është marrja e performancës së lartë dhe shkallëzueshmërisë. Këtu është një vështrim më i afërt i të mirat dhe të këqijat kryesore të mbajtjes së cloud:

1. Shkallëzim i lehtë dhe i shpejtë

Veçanërisht, hostimi në cloud ju siguron një rrjet të tërë të serverëve që e bëjnë më të lehtë të futni më shumë burime kur lind nevoja. Për shembull, ju lehtë mund të rritni gjerësinë e brezit kur rritet trafiku, shumë klientë vendosin kërkesa për blerje, ose shumë klientë kryejnë shkarkime njëkohësisht. Shërbimet e pritjes në cloud kanë ndërfaqe intuitive të përdoruesit të menaxhimit të faqes në internet për t’ju ndihmuar të ndiqni performancën e faqes suaj të internetit. Prandaj, kur vini re që kërkesa për burime është e lartë ose e ulët, është e lehtë të rregulloni burimet e serverit pa kërkuar më parë miratimin e ofruesit. Sidoqoftë, përmirësimi i shkallës mund të tërheqë tarifa shtesë në varësi të ofruesit tuaj të pritjes.

2. Shkalla e lartë e kohës

Nëse jeni duke përdorur serverë konvencionale siç është VPS, koha e ardhshme varet nga mjedisi fizik i serverit. Në të vërtetë, joproduksioni mund të jetë shumë i lartë nëse serverët dëmtohen, përveç nëse përdorni një rrjet të të dhënave me përmbajtje (CDN) që shpërndan përmbajtjen e faqes tuaj në serverë të ndryshëm.

Rezervimi në cloud garanton një kohë të lartë të afro 100% për shkak të disponueshmërisë me kohë të plotë të serverëve. Nëse një server dështon, faqja juaj e internetit menjëherë do të kalojë te të tjerët në rrjet për të mos shkuar jashtë linje.

3. Performanca më e mirë e faqes

Shumica e serverëve të cloud ofrojnë shpejtësi të shpejtë të mahnitshme të faqes në internet. Përveç që ju lejojnë të rritni me lehtësi kapacitetin e faqes në internet, ju gjithashtu merrni balancimin më të mirë të ngarkesës midis mjediseve të ndryshme të serverëve. Balancimi i ngarkesës ndihmon për të zvogëluar sforcimin në burimet e një serveri specifik, dhe ju garanton shpejtësinë më të shpejtë të shkarkimit dhe interpretimin.

Shtë e rëndësishme të theksohet se natyra e serverëve të përdorur për hostimin e cloud do të përcaktojë gjithashtu shpejtësinë dhe performancën e përgjithshme të faqes suaj të internetit. Prandaj, sigurohuni që të shkoni për një ofrues të pritjes së cloud me serverë me densitet të ulët, shtresa premium dhe shtresa të shumta caching.

4. Sistemi i tepërt i serverit

Me hostimin VPS, një problem që dëmton serverët mund ta bëjë faqen tuaj të shkojë jashtë linje deri sa të zgjidhet problemi. Nëse zgjidhni mbajtjen e cloud, faqja juaj e internetit nuk do të shkëputet nëse një prej serverëve në rrjet është i dëmtuar. Cloud hosting ruan versionet më të fundit të faqes suaj të internetit dhe i ngarkon ato menjëherë nëse vërehet një problem me serverët që japin.

Konkluzioni kryesor i përdorimit të programeve të cloud është që ju keni një kontroll të kufizuar. Për shkak se infrastruktura dhe operacionet e pritjes së cloud menaxhohen nga ofruesit, ju do t’ju jepet kontroll shumë i kufizuar për gjëra të tilla si aplikacione, të dhëna dhe shërbime, në krahasim me infrastrukturën e prapme.

Detyrat kryesore si aksesi i shell (qasja në distancë nga linja e komandës në server) dhe menaxhimi i firmware (funksionaliteti që lejon një administrator të serverit të shikojë detajet e firmware-it dhe të shtojë imazhe të firmware në bazën e të dhënave) nuk ju kalojnë juve në cloud cloud. Sidoqoftë, kjo prirje pritet të ndryshojë në të ardhmen pasi më shumë shërbime të pritjes së cloud hyjnë në treg dhe intensifikojnë konkurrencën. Disa nga ofruesit më të mirë sot përfshijnë Linode, Shërbime Ueb në Amazon (AWS), A2 Hosting dhe DreamHost.

Cloud hosting vs VPS: pritja në cloud është përpara!

Gjatë këtij rishikimi në internet të cloud vs VPS, unë përcaktova se ndryshimet kryesore midis dy shërbimeve janë aftësia e shkallëzimit dhe kontrollueshmëria. Prandaj, opsioni ideal për ju midis web hosting në cloud dhe VPS mund të varet nga ajo që ju kërkoni dhe niveli i faqes tuaj.

Nëse faqja juaj e internetit është e vogël dhe qëllimi është nisja e shpejtë, në krahasim me shkallëzueshmërinë, një server VPS do të jetë një opsion i mirë. Sidoqoftë, nëse uebfaqja juaj është krijuar, dhe jeni të interesuar për fleksibilitet, performancë të nivelit të lartë dhe shkallëzim, opsioni ideal është mbajtja në cloud.

Me pritjen e cloud, ju jeni të sigurt për një furnizim gati të pakufizuar të burimeve të serverit, duke e bërë atë ideal për faqet e internetit që përjetojnë trafik të ndryshueshëm ose rregullisht kërkojnë shkallëzim urgjent. Kam gjetur gjithashtu që pritja në cloud ofron fleksibilitet më të mirë (nga burimet e pritjes deri tek ofertat e çmimeve) dhe më shumë fuqi serveri.

Në përgjithësi, e gjeta hostimin në cloud si opsionin fitues, sepse nuk keni pse të shqetësoheni që faqja juaj e internetit do të bjerë poshtë në çdo moment, dhe audienca juaj e synuar është e siguruar për një përvojë më të mirë të përdoruesit. Megjithëse rekomandoj të përdorni VPS për startup, këshillohet që të zhvendoseni në programe të presjes në cloud, siç kërkohet më shumë burime pritëse dhe performancë më të mirë.

Nëse dëshironi më të mirën, shkoni për më të mirët; shkoni për pritje në cloud!

Logoja e HostGatorit

Zgjedhja jonë # 1 e mbajtjes së faqes në internet:
Merrni pritjen më të lartë të vlerësimit për sa më pak
2.64 dollarë në muaj

StartBloggingOnline.com miratoi pritjen e pritjes

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map