Kako sestaviti ime bloga: 15 nasvetov za ustvarjanje dobrega!

Mirza Mussawer


Mirza Mussawer

Vsaka uspešna blogerska znamka je ustvarila zanimivo in nepozabno ime spletnega dnevnika. Na primer, vzemite KnowTechie, Shopify, TechCrunch in BusinessInsider. Da bi ohranili svoj ugled pri zagotavljanju visokokakovostnih vsebin, je za dobro ugleden blog potreben skrbni nastop.

Vendar je na koncu ime, ki se drži ljudi. Zato je učenje, kako si omisliti ime za bloganje, ki veliko pove o vaši blagovni znamki, nepogrešljiv del uspešnega potovanja vašega spletnega dnevnika.

V povprečju si 409 milijonov uporabnikov na spletu ogleda več kot 20 milijard strani. Vaš blog preprečuje neizmerno konkurenco v mednarodnem merilu. Ime vašega spletnega dnevnika ustvari prvi vtis pri vsakem gledalcu; zato mora biti dovolj privlačen, da jih spodbudi k nadaljnjemu branju.

Razumevanje, kako izbrati ime spletnega dnevnika za svoje spletno mesto, je lahko nekoliko težavno, toda s podrobnim načrtom, kot je spodnji, lahko zagotovite popolno ime domene za svoj blog.

Takole lahko pride do imena bloga

Kako si omislite ime bloga

Prvi nasvet za začetek iskanja ustvarjalnih imen je dokaj preprost. Vaš blog bo predstavljal vaša prizadevanja, zato se ne izogibajte svojemu imenu! Uporaba vašega imena bo bistveno pripomogla k razvoju prilagojenega stika s ciljno publiko. To je odlična možnost, ki jo morate upoštevati pri izbiri domenskih imen za vaše spletno mesto, še posebej, če boste objavili vsebino, neposredno povezano z vašim življenjem.

Če želite na primer deliti svoje izkušnje podjetnika, bo uporaba lastnega imena pripomogla k razvoju vaše spletne prisotnosti. Tudi gledalci bodo dokaj enostavni, da vas bodo iskali in našli. Poleg tega odpira prihodnje možnosti za partnersko trženje in prodajo izdelkov in storitev z vašim imenom.

Če iščete, kako naj ustvarite osebno in diskretno ime za vaš blog, razmislite o uporabi vzdevka ali vzdevka. To bo vašemu blogu vzbudilo občutek skrivnosti in hkrati zagotovilo diskrecijo. Bodite previdni, da izberete nekaj dostojnega pri izbiri imena spletnega dnevnika. Znano je, da se blagovne znamke izogibajo druženju z blogerji, ki imajo nekoliko … neprijetna imena.

Pridružite se BREZPLAČNEMU usposabljanju

Ali se želite naučiti, kako sestaviti 6 mest organa za slike?

Pridružite se temu brezplačnemu usposabljanju…

 • Končno imajo preizkušeno metodo za iskanje donosnih niš
 • Pridobite dostop do brezhibne metode raziskovanja ključnih besed
 • Naučite se, kako oddajati kakovostno vsebino
 • Preberite, kako zgraditi povezave z belim klobukom na vaše spletno mesto brez glavobolov

Mnogo priljubljenih metod, ki učijo, kako si omisliti dobro ime bloga, se pogosto lahko konča v slepih ulicah. Najlažji izhod iz teh miselnih blokov je analitično oceniti, za katero nišo boste ustvarjali vsebino. Kakšne izdelke in storitve boste tržili? Kdo je vaša ciljna publika?

Začnite z odgovorom na taka vprašanja, da ustvarite podatke o tem, kaj bo pokrival vaš blog. S tem lahko izpeljete sopomenke in sorodne besede, ki so pomembne za vaš blog.

Uporaba sinonimov je odličen način za začetek postopka izbire imena bloga. Prinaša sveže ideje za ime domene in ponuja nove perspektive za ogled bloga.

Še več, gledalci lahko vaš blog takoj povežejo s svojo ciljno nišo. To jim gravitira do spletnega dnevnika, saj lahko takoj izberejo, kaj lahko vaš blog ponudi.

Brezplačna domena z gostovanjem

Malo stvari lomi led, pa tudi humor. Že samo ščepec veselja je dovolj, da olajšate razpoloženje in omogočite, da obiskovalci želijo obiskati vaš blog. Še boljše je to, da hrepenijo več, kar poveča čas, porabljen za vaš blog in še več jih prinese nazaj.

Raziskovanje konkurence mora biti zagotovo ena prvih stvari pri iskanju ustrezne domene. Pomaga oblikovati sorodne besede in ideje, ki so pomembne za nišo. Analiza konkurentskih blogov ponuja dragocene podatke, ki pojasnjujejo, kakšna imena spletnih dnevnikov sprejemajo gledalci.

Ne poskušajte se omejiti na določeno skupino, kot so pionirji na terenu. Iščite oba nova spletna bloga, kolikor boste znani po uveljavljenih, da boste razumeli trenutna imena trendov in predvideli prihodnje.

Z njimi lahko razumete, kako lahko oblikujete ideje za ime spletnega dnevnika, ki bodo sprejete med prodajalci trendov in bralci, ki vas bodo zanimali. Po drugi strani boste morda želeli začeti z istimi informacijami, da poskusite nekaj drznega in oddaljite se od trendov.

Kot se morda sliši, so formule za ime bloga pravzaprav precej preproste! Če želite izbrati ime kreativnega bloga, vam bodo prihranili čas.

1. Klasika: (ciljna publika) + (cilj bloga)

Je najosnovnejši in široko uporabljen, z dobrim učinkom. Preprosto določite svojo ciljno publiko in cilj, za katerega je bil blog narejen.

Primeri: WorkingFreelancers, StudentEbooks, CodingCareers itd.

2. Portmanteau: (ime zanimanja) + (ime zanimanja)

Preprosta, a ponuja številne kombinacije, če kombinirate samo dve besedi. Vzemite dve zanimivi besedi in se jima pridružite, vendar pazite, da se obe lahko čitljivo razumeta drug od drugega.

Primeri: brunch (zajtrk in kosilo), CodExtra (Code in Extreme), FooDelicious (Food and Delicious) itd..

3. Opisni samostalnik: (pridevnik) + (samostalnik)

Če želite promovirati svoj poklic, namen spletnega dnevnika ali njegove dejavnosti, je to tisto, za kar se želite. Izberite pridevnik, ki najbolje opisuje prihajajoči samostalnik. Samostalnik bi moral biti zelo pomemben za blog. Na primer, blog o potovanjih in prenočiščih lahko gre za potovanje kot pridevnik in backpacker kot samostalnik.

Primeri: SweetCakes, GrowingBaby, CareingNurses itd.

4. polno ime: (ime) + (priimek)

Vsekakor enačba pri izbiri domene, ki promovira vaše ime. Odpira možnosti, kjer lahko kot blagovno znamko uveljaviš svoje ime.

Primeri: ChrisMcDonald, CalvinKlein, Ferrari itd.

5. Opisno ime: (pridevnik) + (ime ali priimek)

Uporabite svoje ime skupaj s pridevnikom, ki opisuje vaša področja zanimanja ali poklica. Bralcem omogoča, da hitro razumejo, o čem govori blog in hkrati vedo vaše ime, kar doda prilagojen dotik.

Primeri: WorkingWanda, TechnicalAndy, DescriptiveStan itd.

6. Ime v akciji: (ime ali priimek) + (prislov)

Nekoliko podobna formuli »Opisno ime«, ta prinaša vaše ime s ciljem bloga.

Primeri: AlexTravels, CatherineCooks, DaveDirects itd.

7. Samo-opisno: (glagol) + (prislov)

Če želite, da je vaše ime domene vse za blog, uporabite to formulo. Dobro ustreza servisno usmerjenim spletnim blogom, ki imajo ekipo, ki upravlja z njim. Vendar deluje prav tako kot priložnostna imena blogov, ustvarjena za privabljanje prometa.

Primeri: RunSwiftly, WorkAnywhere, DevelopFast itd.

8. samostalnik in samostalnik: (samostalnik) + (samostalnik)

Medtem ko je nekoliko težavno izvleči se, se samostalnik opira na dva samostalnika, povezana z nišo spletnega dnevnika. Prav tako je koristno, saj so rezultati poenostavljeni, a neposredni in bistveni.

Primeri: CakeCookies, BreadnButter, GlassDoors itd.

Generatorji imen spletnega dnevnika so vaše rešitve za ideje o domenskih idejah o domenskih imenih. Ta preprosta tehnologija drastično zmanjša čas in trud, potreben za oblikovanje idej, tako da nudi filtre in možnosti za ustvarjanje natanko takšnih potreb.

Če vas ta možnost zanima, obiščite eno od spodnjih mest, vnesite ciljne besede, določite podrobnosti o kakovosti in dolžini (za posamezne generatorje se razlikuje) in že ste pripravljeni!

11 najboljših generatorjev imen spletnega dnevnika

Sledi 11 najboljših generatorjev imen spletnega dnevnika za izdelavo imenskih domenskih imen:

 1. NameQL
 2. Generator imen
 3. Panabee
 4. Zyro
 5. DomainWheel
 6. Wordoid
 7. NameMesh
 8. LeanDomainSearch
 9. Nemožnost
 10. NameSmith
 11. NameBoy

Aliteracija je, kadar imajo besede, ki prihajajo pred glavno besedo ali po njej, enak začetnemu zvoku ali črki. Naravni ritem, ki pride zraven, je lovljiv in skoraj takoj prepoznaven.

Naš um je biološko konfiguriran za povezovanje besed z zvoki za pomnjenje, zato aliteracija močno poveča možnosti gledalcev, da si zapomnijo ime vašega bloga. Ko bo kdo to rekel, se bo le še nekaj ur hitel v glavi. To je kot glasba njihovim “možganskim ušesom”!

Aliteracija tudi pomaga, da vaš blog pusti mimo samo vsebine in vstopi v stopnjo promocije izdelkov in storitev. Blagovne znamke se pogosteje povežejo z blogi z imenom, ki lahko hitro postane v trendu. Izbira imena bloga z aliteracijo zagotavlja svetle prihodnje možnosti v kateri koli smeri.

Nekaj ​​dobrih primerov so SavouringSimplicity, KatieInKansas in CatsWhoCode. Opazite, da oba od teh primerov v isti sosednji besedi nimata iste začetne črke. To je v redu, saj se aliteracija zanaša na to, da bo sosednja ali bližnja beseda začela z isto črko kot tisto, s katero je povezana.

Vsako besedo lahko sami gojite, da predstavlja vašo blagovno znamko, če jo zmorete dovolj dobro upravljati. Omogoča vam, da se prepustite trendu in svoj blog vzpostavite kot edinstveno entiteto.

V množici ustreznih poimenovanih blogov bo imel vaš blog prednost pred konkurenco. Poleg tega so nepovezane besede bolj v spominu, ko naredijo vpliv. Znane znamke, kot so Haagen-Dazs, Adidas in Accenture, so pomembni primeri.

Tako iznajdljiv kot iznajdljiv z uporabo kratice ustvarjalnost daje novemu imenu domene. Vzamejo prvo črko vsake besede in jih uporabijo za oblikovanje stavka, po vrstnem redu, kjer prva črka prve besede pride. Uporaba kratice vam omogoča natančno in jedrno predstavitev namena spletnega dnevnika prek njegovega imena.

Odlični so primeri, kako si lahko ustvarite ime spletnega dnevnika, ki je enako globoko in globoko. H&M, AT&T, IKEA in ESPN so primeri znanih blagovnih znamk, ki so svoje identitete uspešno poslikale z akronimi.

Vsaka blagovna znamka potrebuje svojo posebno identiteto, ki jo označujemo z edinstvenimi lastnostmi. Oblikovanje izrazitega ponudnika je eden najboljših načinov za razvoj edinstvene identitete vašega spletnega dnevnika. Blog pomaga, da izstopa v prijazni luči, zaradi česar je bolj dostopen.

Gledalci hitro povežejo vaš blog z besedami njegovih zaščitnih znakov, kadar koli so omenjeni. Citati lahko tudi sami postanejo trend na družbenih medijih, če so povezani z virusno temo, ki lahko eksponentno poveča gledanost.

Tako je. Vaši prijatelji in družina so zanesljiv vir za ustvarjanje spletnih dnevnikov. Od njih lahko pričakujete iskrena mnenja, ki lahko resnično pomagajo usmeriti vašo smer v perspektivo.

Izkoristite tesne odnose in razpravljajte o svojih idejah brez ovir. Posledično lahko pričakujete, da bo zmanjšala izbiro in razumela, kako izbrati ime za svoj blog, ki najbolje opisuje vaše cilje.

Vaš blog bo dostopen po vsem svetu, zato se ne omejujte samo na svoj materni jezik. Ne pozabite vzeti navdiha iz drugih jezikov, saj znatno poveča vaše možnosti in celo omogoča mešanje besed iz dveh ali več jezikov.

Tudi če se vam zdi, da vam je všeč zvok besede, lahko to uporabite pri izbiri možnih imen spletnih dnevnikov, če želite.

Navdih je nujen element za ustvarjanje kreativnih idej za ime bloga. Samo resnično motiviran preboj lahko prinese rezultate, iz katerih lahko izberete ustrezno ime spletnega dnevnika. Če izhaja iz tako raznolikih in v kakovost usmerjenih prizadevanj, bo ime vašega spletnega dnevnika pametno, kreativno in privlačno za občinstvo.

Branje knjig je prva in najpomembnejša stvar. Predstavlja širok spekter literature, iz katere je mogoče črpati različne ideje. Poslušanje podcastov je še ena odlična ideja. So odličen način, da veste, kaj se trenutno giblje in kaj gledalci iščejo v določeni niši. Televizijske oddaje, povezane z vašo nišo, ponujajo isto stvar, vendar v veliko raznoliki in daljši obliki.

Namen idej o brainstormingu domenskih imen je razviti več možnosti. To zagotavlja večjo zbirko sposobnih imen spletnih dnevnikov, iz katerih je mogoče izbrati primerno. Če celoten postopek omejite na samo nekaj kriterijev, ugasne iskrica ustvarjalnosti, ki je potrebna za konceptualizacijo virusnih imen domen.

Tudi ime vašega spletnega dnevnika ne sme biti preveč natančno določeno. To bo odpravilo možnosti, da se ne bo razvilo mimo določene točke. Če na primer začnete s potopisnim blogom, recimo poimenovanim travelest, bi bili omejeni na to nišo. Če se odločite za razširitev in celo prevzemanje izdelkov in storitev, na primer kozmetike, se vaša niša in dejavnosti na spletnem dnevniku ne bi ujemali.

Zaradi te neenakosti se gledalci ne bi posluževali vaše vsebine, izdelkov in celo storitev, saj ne morejo razumeti, kaj vaš blog dejansko ponuja. To zmanjšuje dejavnik zaupanja, kar vodi do splošnega neuspeha pri blogging dejavnostih.

Najbolj osnovno načelo izbire imena bloga je zagotoviti, da si ga uporabnik zapomni in je nagnjen k obisku spletnega dnevnika. To pomeni, da se v imenu svojega bloga izogibate uporabi številk, vezajev, posebnih znakov in podobnega.

V nekaterih primerih lahko uporabite številke, pri drugih pa preprosto ne pride v poštev. Negativno vpliva na berljivost, zaradi česar je težko izgovoriti tako dobro kot vrsto. Poleg tega zmanjšuje ocene zaupanja, saj imajo nepreverjena in nezaželena spletna mesta take znake, ki sestavljajo njihovo ime domene.

Končno začnite z .com, če je to sploh mogoče. Številne domene TLD (domena najvišje ravni) so v očeh iskalnikov manj močne in ne uvrščajo tako dobro kot bolj znane. Poleg tega dobivate manj zaupanja od ljudi, ko vidijo imena z nenavadno videti končnico.

Kako si omislite ustvarjalno ime bloga: 5 vprašanj, ki jih morate zastaviti

Ime vašega spletnega dnevnika je prvi vtis, ki ga bodo ljudje dobili. Zato je kreativno zasnovano ime spletnega dnevnika ključnega pomena za usmerjanje ciljne publike na blog. Gre za predstavitev vsebine, ki se gosti na njej, zato bi morala biti z njo zelo pomembna.

Naslednjih 5 vprašanj bo poenostavilo vaš miselni proces in vam bistveno pomagalo pri pripravi ustreznega imena spletnega dnevnika.

1. Kaj je vaš blog?

Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je, v čem je blog dejansko. Začnite s pregledom osrednje niše, za katero bo blog ustvarjal vsebino. Analizirajte trende in prihodnje možnosti, na katere boste usmerjali blog. To bo pomagalo pri izbiri imena spletnega dnevnika, ki bo ustrezno in prenosljivo.

2. Kdo je vaša ciljna publika?

Samo gledalci lahko vaš blog ustvarijo ali zlomijo. Brez prometa ne bodo uspeli niti najboljši blogi. Trik za uspeh med vse večjo konkurenco v blogerskem sektorju je, da poznate svojo ciljno publiko.

Za njihovo razumevanje je potrebno razumevanje elementov, kot so spol ciljne publike, starostne skupine, demografija, nastavitve itd. Nato odgovorite na njihove bolečinske točke, kot so razlogi za obisk, pričakovanja, prednostni slog pisanja itd. To zagotavlja, da so njihove zahteve v celoti izpolnjene, zato bodo več kot verjetno postale predani obiskovalci.

3. S kakšnim tonom (ali glasom) bodo napisani članki iz vašega spletnega dnevnika?

Ključnega pomena je vedeti, s kakšnim slogom pisanja bodo vaši potencialni bralci najbolj udobni. Čeprav je vaš blog v bistvu način, da se izrazite, mora biti privlačen tudi za obiskovalce.

So vaši obiskovalci tukaj zaradi komedije ali iskanja tehničnih informacij? Iščete najnovejše novice o samostojnih vajah? Ali imajo raje priložnostni ton ali profesionalni način?

Oblikovanje takšnih vprašanj olajša postopek ustvarjanja vsebine v skladu z željami ciljne publike.

4. Ali boste okoli svojega bloga zgradili blagovno znamko? Če je tako, kaj si zamislite?

Večina uspešnih spletnih dnevnikov prehaja iz samo ustvarjanja vsebine na trženje izdelkov in storitev, trženje podružnic in prikazovanje oglasov. Ciljna publika je bolj nagnjena k nakupu od zaupanja vrednih virov, s katerimi imajo preverjeno zgodovino.

Priporočamo, da vnaprej načrtujete, če želite prehod iz bloga v blagovno znamko. Pri izbiri imena spletnega dnevnika bi morali dati prednost njegovemu virusnemu dejavniku. Poiščite sinonime, ki najbolje opisujejo blog. Biti morajo kratki, enostavni za pisanje in privlačni. Samodejno bodo v spominu, če izpolnjujejo prejšnja merila.

Vsebino spletnega dnevnika prilagodite tudi tržno usmerjenemu pristopu. Vsebine, kot so primerjave, pregledi in napovedi prihodnjih trendov, so primerni primeri tega, kar bi moralo biti predstavljeno na takšnih blogih.

5. Ali deluje v svoji obliki domene URL?

Prepričajte se, da ime vašega spletnega dnevnika deluje enako dobro v obliki URL-ja domene. Poskusite se izogniti neskladju med imenom spletnega dnevnika in URL-jem, saj bi zmedli bralce. Prav tako vzbudi občutek negotovosti, saj začnejo dvomiti o spletnem mestu in ga lahko zamenjajo z lažnim napadom, ker se imena ne ujemajo.

Izbira bralcev imen spletnega dnevnika bo všeč: ključni ukrepi

Učenje kako priti do imenitnega domenskega imena zahteva skrbno analizo in zahteva podroben postopek. Čeprav ime pomembno vpliva na ugled spletnega dnevnika, se pojavljajo številni drugi dejavniki, kot so:

 • Kakovost vsebine
 • Doseg
 • Privabljanje ciljne publike
 • Promet
 • Kustos
 • Uporabniški vmesnik spletnega mesta (uporabniški vmesnik)
 • UX (uporabniška izkušnja)

Seznam se nadaljuje. Ti dejavniki imajo na vašem spletnem dnevniku dolgoročne učinke, zato jih je treba ločeno obravnavati, če želite uspeti. Ampak vedno se spomnite, blog mora sovpadati z vašimi osebnimi interesi. Šele takrat boste lahko vanj vlili svoje srce in dušo in jo izrisali kot resnično edinstveno bitje med vsemi drugimi.

Kako si omislite dobro ime bloga: Pogosta vprašanja

Kako najdem ime spletnega dnevnika?

Začnite od prvega koraka, ki določa vašo nišo za bloganje. Tekmovalci v raziskavah, ki so aktivni na tem področju, in se seznanjajo z njihovimi blogi. Oblikujte ideje, ki ustrezno opisujejo prihodnjo smer spletnega dnevnika. Za ustvarjanje idej uporabite spletna orodja, se posvetujte s prijatelji, raziskovalno konkurenco in drugimi dejavnostmi. Dokončajte svojo izbiro med njimi.

Ali naj svoj blog poimenujem po sebi?

Odvisno je, v katero smer boste vodili blog. Samo ime je izvedljiva izbira, če želite prodati izdelke in storitve pod blagovno znamko. Vendar pa “vaš blog z imeni” ne ustreza blogu, katerega cilj je promocija vzroka, zagotavljanje novic in vsebin, povezanih z informacijami.

Ali je ime vašega spletnega dnevnika pomembno?

Ja veliko. Ime vašega bloga služi kot vaša identiteta med drugimi v isti niši. Prinaša prvi vtis, ki naj bi pritegnil gledalce. Slabo poimenovan blog z veliko vsebino, izdelki in storitvami ne bo uspel, saj ima slab prvi vtis.

Kaj je dobro ime bloga?

Dobro ime bloga bi moralo biti tisto, ki je sveže, enostavno zapomniti, preprosto in relevantno v nišo. Na primer, Blog Blog Blog govori o izobraževanju začetnikov in naprednih blogerjev o tem, kako učinkovito blogirati. Ime je samoumevno in izpolnjuje zgoraj navedena merila.

Kako si omislite ustvarjalno ime bloga?

Ni popolnega načina za ustvarjanje popolnega imena spletnega dnevnika. Sledite podrobnemu načrtu in izberite, kaj ustreza blogu. Ne vzdržujte se s ščepcem humorja ali nečesa, kar še nikoli niste preizkusili: kdo ve, morda bo to naslednja virusna stvar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map