Zapovedi bloganja začetnikom: 10 pravil bloganja Vsak novinec mora vedeti!

Bloganje je trenutno vroče, pravzaprav zelo vroče, vendar ne bo vsak novi bloger uspel samo zato, ker se niso pripravljeni učiti obrti, pa tudi dejansko bloganje!


Želite ustvariti blog na pravi način?

Nato sledite tem …

Začetniki blogging ukazov

10 blogging za začetnike Nasveti

Začetniki Blogging Ukazi Infographic: 10 nasvetov za bloganje za začetnikeInfografska ponudba StartBloggingOnline.com

Začetniki Blogging Ukazi Infographic

Tu je 10 nasvetov za bloganje za začetnike

Metapodatki

Metapodatki vašega spletnega dnevnika povedo Googlu in drugim iskalnikom točno to, kar je vaš blog. Če se vaš članek osredotoča posebej na “kako gojiti jabolka”, ne vtipkajte oznake metapodatkov kot “Obožujem jabolka!”, Vnesite metapodatke posebej o zadevi spletnega dnevnika.

Raziskave ključnih besed

Googlov algoritem izračuna, katere iskalne in kombinacije ključnih besed se na vaših straneh najbolj uporabljajo. Če se poskušate uvrstiti v nekaj, za kar nihče ne išče, ali za nekaj, kar je pretežko, da bi se ga uvrstili, potem grete na slab začetek!

Struktura spletnega mesta

Logična struktura vašega spletnega mesta je zelo pomembna za SEO namene in za uporabniško izkušnjo. Googlovi pajki bodo tudi učinkoviteje pobrali vaše članke, kar pomeni, da je večja verjetnost, da se bodo vse vaše strani uvrstile v Google.

Bodi to, kar si

Blogiranje začnite na desni nogi, tako da ste pristni. Vaše vsebinske ideje in logika se bodo pretakale veliko bolje, če prihajajo iz srca, namesto da bi jih poskušali prebiti in biti nekdo, ki ga niste.

Bodite dejanski

Karkoli naredite, ne lažite! Ne izmišljaj stvari! Odkrili vas bomo precej hitro, kar bo poslabšalo vašo podobo blagovne znamke. Opravite svojo raziskavo in če ne veste, ugotovite, to se vam bo verjetno povrnilo 10-krat.

Razkrijte odnose

Eno najpomembnejših pravil za bloganje je biti pregleden in ne delati ničesar premalo. Naj bo to očitno očitno, ko nekaj oglašujete. Če je to izbrana pot zaslužka, uporabite standardno klavzulo o pridružitvi Amazon.

Družbeni dokaz & pričevanja

Priljubljeni spletni dnevniki postanejo takšni, ker veljajo za znane, dodajajo vrednost in imajo socialni dokaz, da to podkrepijo. Ne pozabite, da bo ta strategija delovala tudi za vaše spletno mesto, zato prosite za delnice, priporočila ali pričevanja, kadar je to mogoče.

Slike in slike

Pametni ljudje se ne učimo samo iz branja besedila. Za ohranitev in sodelovanje z informacijami uporabljamo kombinacijo besedila, slik in zvočnih namigov. Uporabite kakovostne in ustrezne slike v svojih blog objavah, da povečate čas obiska svoje občinstva.

Preprosto se uvršča bolje

Če so enake vsebine, vsebina z dolgo obliko lahko presega krajši članek, se uvrsti v več ključnih besed in bo pridobila več prometa in delnic.

Večji dohodek

Raznolik dohodkov je močan. Poleg povezave z internetnim trženjem in oglasov bi lahko ustvarjanje lastnega izdelka, ko vaš blog pridobi promet, zagotovo največja prednost. To je tvoje in samo ti se lahko odločiš, ali ga boš vzel s trga.

Samozadostnost

Sklicevanje na izdelke nekoga drugega je lahko nezanesljivo, saj jih lahko odstranite ali pa se pod nosom spremenijo partnerske povezave. Nihče vam ne more odvzeti lastnega izdelka.

Verodostojen avtor

Samodejno povečate svojo verodostojnost in postanete avtoriteta, ker je to vaš izdelek. Ustvarili ste ga, raziskovali ste, torej gojite zrak avtoritete.

Sredstva, ki privlačijo povezave / delnice

Ustvarite privlačno in privlačno vsebino, nekaj, kar je enostavno skenirati in je zelo vidno. Tako se bo vaše občinstvo in drugi blogerji olajšali pri povezovanju in skupni rabi.

Primer sredstva

To, kar trenutno berete, deluje – barvita in zelo vizualna infografika. Rešite težavo in morda dodajte nekaj humorja – smešni memi so bes. Podatkovno podprte slike in “mapografija” sta uporabni tudi v nekaterih nišah.

Brezplačna domena z gostovanjem

Google ne bo kupil vašega izdelka ali se naročil na vaš e-poštni seznam. Na bralni osnovi se morate osredotočiti na:

Frekvenca

Ko začnete blogati, povejte svojim sledilcem, kdaj boste posodabljali svoj blog. Pogosta frekvenca je enkrat na teden. Vedo, da lahko vsako nedeljo sedejo ob skodelici kave in berejo najnovejše od svojega najljubšega blogerja. (To ste vi!)

Dodajte vrednost

Povečajte angažiranost tako, da svoje sledilce prosite za sodelovanje – postavljajte vprašanja, spodbujajte komentarje, prosite sledilce, naj vam pošljejo DM na Instagramu, zaženete tekmovanja.

Brez polnjenja

Sama ključna ključna beseda ne bo naredila veliko za promet in uvrstitev – potreben je kontekst. Na primer, dolg rep ključne besede “blogging” bi lahko bil “blog nasveti in triki.” Toda mnogi začetniki blogerji dodajo isto besedno zvezo preveč ali silijo ključne besede na račun člankov, ki berejo naravno. Namesto tega uporabite sopomenke in sorodne izraze.

Dobro za vaše bralce in iskalnike

Preskakovanje med nepovezanimi nišami ne samo zmede vaše občinstvo (ki se verjetno ne bo zadrževal), ampak tudi zmede Google, saj ne bo vedel, za kaj ste pristojni. Kasneje se lahko odcepite v sorodne niše, vendar na začetku ostanite lasersko osredotočeni.

Kaj vam je všeč vaše občinstvo?

Karkoli že je, naredite več. S pomočjo vpogleda in analitike lahko občutite demografijo svojega občinstva, katere teme in sloge vsebine imajo najraje in z njimi komunicirajo. Od tod si lahko nastavite nekaj smernic za bloganje, da boste sledili.

Kaznil Google?

Če je očitno očitno, da ste samo za denar, lahko Google prinese kladivo. Prizadevajte si za 30-odstotno monetizirano razmerje, 70-odstotno informativno.

Poslovite se od svojega občinstva

Videli bodo le kot neželeno vsebino in seveda bo vaše občinstvo verjelo, da vas skrbi samo denar, ne pa njih. Če želite učinkovito prodati, morate najprej dodati vrednost.

Eden največjih in najboljših nasvetov za bloganje za spletna mesta, povezana s podjetji: resnično resnično ne želite začeti spletnega dnevnika na brezplačnih blogerskih platformah!

Ne profesionalno

Brezplačne blogerske platforme samo kažejo “poceni”. Platforme za bloganje, kot je WordPress, so poceni in so veliko bolj prilagodljive.

Lastništvo

Tudi vi ga boste imeli v lasti, zato vam ga ni mogoče odvzeti! To združite z e-poštnim seznamom in imate močno kombinacijo premoženja v lasti in večje možnosti za zaslužek v spletu.

Težko za zaslužek

Stopnja zaslužka na brezplačni platformi za bloganje je omejena ali ne obstaja. Nekateri vam ne dovolijo zaslužiti prek Google AdSense. Z lastnim spletnim mestom lahko uporabite vse razpoložljive načine zaslužka, začnete lastne tečaje ali tečaje, vodite delavnice ali prodajate digitalne izdelke. Naredi, kar hočeš!

Ti nasveti za bloganje za začetnike bi morali začeti na pravi nogi. Ključno je, da preučite strategije bloganja, bodite verodostojni in se prepričajte, da sploh veste, zakaj gradite svoje spletno mesto.

Seveda nihče ne bo postal strokovnjak čez noč, ko bo prebral ta seznam 10 začetniki blogging ukazov, toda z malo raziskovanja in nekaj časa in truda bi moralo vse drugo začeti postajati na svoje mesto.

Vso srečo na vašem blogerskem potovanju!

Viri

https://www.boostability.com/site-architecture-creating-a-structure-that-thrives/
https://nightwatch.io/blog/long-tail-keywords
https://longtailpro.com/how-to-do-keyword-research/
https://curatti.com/blogging-business-sales/
https://www.impactbnd.com/blog/long-form-content-vs.-short-form-content
https://mollyhostudio.com/blog/how-often-should-you-be-posting-on-your-blog
https://www.humanproofdesigns.com/info-to-money-content/
https://pickledplum.com/best-blogging-platform-make-money-online/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map