Kaj so stranske vrstice v WordPressu? (Kako jih ustvariti in urediti)

Ko prvič učim ljudi o WordPressu, se zgodnje vprašanje, ki se običajno pojavi, vrti okoli nejasnosti glede stranskih vrstic v WordPressu, njihove funkcije in kako jih uporabljati.


No, v tem članku bom odgovoril na vprašanja:

 • Katere so stranske vrstice v WordPressu?
 • Kaj je WordPress gradnik?
 • Kako lahko dodate gradnike na svojo stransko vrstico?

Katere so stranske vrstice v WordPressu?

Stranske vrstice v WordPressu

Stranske vrstice v programu WordPress so območje, ki je pripravljeno na gradnike za prikaz informacij, povezav ali slik. Imenujejo ga tudi območje, ki je pripravljeno za gradnike.

Stranska vrstica je lahko navpična ali vodoravna, odvisno od strukture teme. Stranske vrstice lahko uporabite kot območje, pripravljeno za gradnik, pod ali nad območjem vsebine, podnožjem in glavo. Uporabite lahko tudi stranske vrstice na desni ali levi strani glavne vsebine.

Uporaba stranskih vrstic v WordPressu

No, področje stranskih trakov že poznamo. Ko ima vaša tema območje, pripravljeno za gradnike, lahko s stranskimi vrsticami vstavite druge podatke, ki niso prisotni v glavnem področju vsebine. Stranska vrstica ima lahko številne praktične in uporabne namene.

Poglejmo nekaj praktičnih uporab stranskih vrstic v WordPressu:

Pridružite se BREZPLAČNEMU usposabljanju

Ali se želite naučiti, kako sestaviti 6 mest organa za slike?

Pridružite se temu brezplačnemu usposabljanju…

 • Končno imajo preizkušeno metodo za iskanje donosnih niš
 • Pridobite dostop do brezhibne metode raziskovanja ključnih besed
 • Naučite se, kako oddajati kakovostno vsebino
 • Preberite, kako zgraditi povezave z belim klobukom na vaše spletno mesto brez glavobolov
 • Označite vsebino: S stranskimi vrsticami lahko označite zadnjo, predstavljeno ali priljubljeno vsebino. Stranska vrstica s priporočili za branje, kot je ta, bo vašim bralcem pomagala najti več informacij, ki bi jih lahko zanimale.
 • E-poštna naročnina: Obrazec za naročnino na e-pošto lahko postavite na stransko vrstico in tako spodbudite bralce, da se naročijo na posodobitve ali na e-novice, če je primerno, z uporabo vtičnika, kot sta Mailchimp ali Optminmonster.
 • Dodajanje socialnih medijev: Na stranski vrstici lahko dodate tudi podatke o svojem računu za socialne medije. Na primer, s svojo spletno stranjo je povezana Facebook stran, svojo stran lahko postavite na stransko vrstico, ki bralcu omogoča, da vam je všeč. Priporočeni vtičnik: Social Snap.

Primer stranske vrstice WordPress
Uporaba stranskih vrstic na spletnem mestu je precej omejena le z vašo domišljijo.

Kaj je WordPress widget in kako jih lahko uporabljamo v stranskih vrsticah?

Gradniki v WordPressu so majhni bloki, ki vsebujejo določeno funkcionalnost. S pomočjo pripomočkov lahko dodate dodatne funkcije na stranskih trakah. Osnovni razvijalci programa WordPress so dodali gradnike, da bi zagotovili enostaven način prilagajanja videza spletnega mesta s strani skrbnika. Večina tem ima področja, pripravljena za gradnike, vendar vaša tema morda ne. V tem primeru si oglejte nekatere teme, ki smo jih navedli v člankih o “najboljših temah WordPressa” in “brezplačnih temah WordPressa” in izberite takšno, ki ima postavitev, ki ustreza vašim potrebam..

Zdaj je vprašanje, kako lahko v WordPressu uporabimo gradnike v stranskih vrsticah. Sledi mi! Poskrbel vam bom za popolno rešitev, kako uporabljati svoja območja, pripravljena na gradnike.

Kako v WordPress vstaviti gradnike v stranske vrstice

No, uporaba pripomočkov na vašem spletnem mestu je precej preprosta in enostavna. Če želite uporabljati gradnike v območju, ki je pripravljeno za gradnike, obiščite Videz > Gradniki z nadzorne plošče skrbnika WordPress.

gradnike v WordPressu

Ko vnesete možnost Widgets, si lahko tam ogledate svoje razpoložljive gradnike. Widget se razlikuje od teme do teme. Na primer, če ima vaša tema več stranskih vrstic v možnostih teme WordPress, lahko preprosto izberete več pripomočkov, da se tam prilegajo.

kako uporabiti gradnike-v-stranskih vrsticah-1

Brezplačna domena z gostovanjem

Obstaja veliko načinov, kako lahko dodate gradnike na stranske vrstice. Najlažji je, da jih povlečete in spustite na svojo stransko vrstico WordPress.

kako uporabiti pripomočke v stranskih vrsticah-2

Prav tako lahko na seznamu kliknete naslov pripomočka. WordPress vam bo nato prikazal seznam stranskih vrstic, kamor lahko preprosto dodate svoj pripomoček. Izberite stransko vrstico, kamor jo želite dodati, nato kliknite na Dodaj gradnik gumb.

kako uporabiti gradnike-v-stranskih vrsticah-3

Obstaja tudi način dostopnosti za tiste, ki ga potrebujejo. Če želite omogočiti način dostopnosti, pritisnite Možnosti zaslona v zgornjem desnem kotu zaslona.

kako uporabiti gradnike-v-stranskih vrsticah-4

Nato se prikaže meni za letenje s povezavo. S povezavo lahko omogočite način dostopnosti za zaslon pripomočkov. Ko kliknete na povezavo, bo spremenil uporabniški vmesnik celotnega zaslona pripomočkov.

Zdaj bo vsak izmed razpoložljivih pripomočkov preprost »Dodaj“Gumb. Ko kliknete nanj, vas bo preusmeril na dostopni zaslon. Od tu lahko enostavno izberete stransko vrstico.

kako uporabiti pripomočke v stranskih vrsticah-5

Vendar spletna stran pripomočkov ni edini način, kako lahko dodate gradnike na svoje spletno mesto. Lahko jih dodate tudi s predogledom v živo, tako da se premaknete na Videz > Prilagoditi.

Ključnega pomena je upoštevati, da se ne bodo vse strani, ki so pripravljene za gradnike, prikazane v orodju za prilagajanje. Zato je priporočljivo uporabiti Videz > Gradniki zaslon, tako da si lahko ogledate vse možnosti.

Kako odstraniti gradnik?

Odstranjevanje gradnika je prav tako preprosto kot dodajanje v WordPress. Pojdi na Videz > Gradniki strani in v stranskih vrsticah poiščite pripomoček, ki ga želite odstraniti, nato kliknite njegov naslov, da ga razširite.

kako odstraniti-a-widget

V nastavitvah pripomočka boste videli povezavo za odstranitev gradnika. Če ga izbrišete, se ga znebite s stranske vrstice, pa tudi izbrišete nastavitve pripomočkov, kot so naslov ali druge izbrane možnosti.

Nekateri gradniki so preprosti in nimajo preveč možnosti, obstajajo pa drugi pripomočki z veliko možnostmi in nastavitvami. Če želite odstraniti gradnik, ne da bi pri tem izgubil nastavitve, ga preprosto povlecite v razdelek neaktivnih pripomočkov pod razpoložljive gradnike.

Če izbrišete gradnik ali ga pošljete neaktivnim gradnikom, ga ne odstranite s seznama pripomočkov, ki so na voljo. Kadar koli želite, jih lahko znova dodate s seznama razpoložljivih pripomočkov.

Vrste pripomočkov v WordPressu

WordPress privzeto ima nekaj vgrajenih pripomočkov, kot so nedavni komentarji, nedavne objave, iskanje, arhivi itd..

Številni vtičniki in teme WordPress prihajajo s svojimi pripomočki.

Na primer, vtičnik za galerijo Envira vam omogoča, da na svojih straneh in objavah v WordPressu sestavite čudovite galerije slik. Ima pa tudi pripomoček Envira Gallery, ki ga lahko dodate na svojo stransko vrstico, da prikažete galerije slik na svojem spletnem mestu.

vrste-widgete-v-WordPress-u

Podobno je še veliko drugih tem in vtičnikov, ki dodajajo gradnike, tako da lahko njihovi uporabniki dodajo stvari na svoje stranske vrstice, ne da bi morali pisati (ali vedeti) nobeno kodo ali HTML. Morda trenutno nimate idej za stvari, ki jih lahko postavite tja, toda ko ideje začnejo prihajati, lahko za WordPress najdete dobesedno na tisoče vtičnikov, kot je ta, ki vam pomagajo dodati pripomočke za izvajanje različnih funkcij.

Kateri so nekateri uporabni pripomočki WordPress?

Čeprav so privzeti pripomočki v WordPressu precej močni, boste morda želeli več možnosti. Ali pa morda želite imeti večji nadzor nad svojimi stranskimi vrsticami, podnožji in nogami gradnikov WordPress. Spodaj je nekaj vtičnikov, ki vam ponujajo prilagodljivost in dodatne izbire, ko gre za gradnike in stranske vrstice v WordPressu.

1. gradnik Ultimate Posts

Ultimate Posts Widget vtičnikObičajno dodajanje pripomočka na stransko vrstico pomeni, da se bo prikazal na istem mestu na vsaki strani in objavi. Običajno pa je, da želite, da se več informacij in funkcij prikaže na različnih delih vašega WordPress spletnega mesta.

No, dodatek Ultimate Posts Widget vam pomaga spremeniti, kaj naj se prikažejo na katerih straneh, objavah in arhivih.

Poleg tega ponuja še vrsto drugih možnosti prilagajanja, najbolj uporabna pa je možnost, da se ob vsaki objavi, ki si jo obiskovalci ogledajo, objavijo objave iz iste kategorije. To pomaga ohraniti fizično zgradbo silosa na vašem spletnem mestu, kar kaže na večjo pomembnost iskalnikov z minimalno mero.

2. Pripomoček za nove objave s sličicami

nedavne objave-widget-s sličicami

WordPress že ponuja pripomoček Nedavne objave, vendar preprosto prikazuje povezave do vaših najnovejših objav. Dodajanje slik v vsako objavo je odličen način, da opozorite na ta element in pomagate, da bodo vaše stranske vrstice videti čudovito. Widget nedavnih objav s sličicami je učinkovit vtičnik, ki vam omogoča, da to dosežete. Prav tako je brezplačna, zato lahko to preverite.

3. Na vrh objave & Widget za strani

top-posts-pages-widget

Kaj pa, če bi želeli obiskovalce usmeriti k svoji najboljši vsebini, namesto da bi pokazali svoje najnovejše objave na spletnem dnevniku?

No, top posts & Pages Widget by Jetpack vam omogoča prikazovanje objav, ki so že odlične. Lahko predstavite svoje najbolj všečne objave ali vsebino, ki je v zadnjih dveh / treh dneh dobila največ prometa.

4. Sklop spletnega gradnika SiteOrigin

siteorigin-widgets-paket

Dva zgoraj omenjena vtičnika vključujeta samo en pripomoček, kar je več kot dovolj, če potrebujete samo določeno funkcijo. Vtičnik SiteOrigin Widgets Bundle pa na vaše spletno mesto doda kup novih pripomočkov.

S pomočjo tega izvrstnega vtičnika lahko v stranske vrstice in nogo programa WordPress umestite zemljevide, gumbe, povezave do socialnih medijev, objavljate vrtičke in drugo..

Zavijanje

Pripomočki so izredno zmogljivo in prilagodljivo orodje v WordPressu, razvijalci pa so v zadnjih nekaj letih zasnovali številne inovativne načine za njihovo uporabo. Kot lastnik spletnega mesta WordPress lahko to izkoristite tako, da na svoje spletno mesto dodate praktično vse, kar želite.

Pri oblikovanju spletnega mesta je ključnega pomena, da ne pozabite na svoje stranske vrstice in noge. Optimizacija teh področij vam bo omogočila izdelavo učinkovitih in uporabnikom prijaznih strani na vašem spletnem mestu. Na srečo WordPress pripomočki drastično poenostavijo celoten postopek dodajanja uporabnih funkcij na vašo spletno stran.

WordPressova največja prodajna točka mora biti sposobnost prilagajanja, še posebej za novorojenčke. Še vedno pa boste morali razumeti, kako delujejo njegove ključne lastnosti, če želite kar najbolje izkoristiti svoje spletno mesto. Tako je učenje, kako delujejo gradnike in stranske vrstice v WordPressu, ključen korak.

Drugo ključno področje, ki ga je treba spoznati …

Meniji v WordPressu. Oglejte si ta članek tudi, če želite nekaj znanja o njihovi uporabi.

Ali se vam je zdel ta članek v pomoč?

Delite svoje misli in predloge v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map