WordPress.com vs WordPress.org: poznajte razlike ali trpite!

WordPress.com vs WordPress.org – Ali obstaja razlika med obema? Kateri je boljši? To je nekaj najpogostejših vprašanj med novimi blogerji.


Nekaterim ta vprašanja spominjajo na znano situacijo s piščancem in jajcem. In res je veliko zmede glede teh dveh platform, saj veliko blogerjev izbere eno, ko bi lahko bolje izkoristili drugo, zapravljajo čas in prizadevajo za izgradnjo spletnega mesta.

Ker pa sem se odločil pomagati svojim najljubšim piscem blogov (ja, ti!), Ti moram posredovati vse podatke o razlikah. In res, po tem, ko sem upravljala številne bloge in prebrala na tone informacij o teh dveh, bi rekla, da ni tako težko izbrati enega od teh dveh mest.

Kateri je torej boljši: samoplačniški ali tisti, ki ponuja storitve gostovanja? Prilagodljiv ali manj?

Do tega bomo prišli kasneje …

WordPress.com vs WordPress.org za bloganje

WordPress.com vs WordPress.org

Morda se zdi, da obstaja veliko razlik, ko pomislite na razlike med WordPress.com in WordPress.org, vendar obstajajo samo resnično štiri glavna področja razlike, ki so …

 1. Razlika med imeni domene / poddomene wordpress.com in wordpress.org
 2. Omejitve WordPress.org v primerjavi z WordPress.com
 3. Kdo je lastnik vsebine na spletnem mestu WordPress.com ali WordPress.org?
 4. Ljudje vas ne jemljejo resno, ko ste na WordPress.com v primerjavi z WordPress.org

Vsaka poddomena, ki jo dobite, je del večje domene. Na primer, ime moje domene spletnega mesta je StartBloggingOnline.com. Če je moja poddomena MyFreeBlog, bo moje polno ime domene MyFreeBlog.StartBloggingOnline.com. Poglejte razliko?

Preden nadaljujem, vas želim samo obvestiti, kje drugje lahko začnete brezplačni blog na poddomeni (poleg WordPress.com):

 • Squarespace.com
 • Wix
 • Weebly.com
 • Blogger.com (ne priporoča se več kot zastarelo)

Ko uporabite različico spletnega dnevnika WordPress v različici .com, boste dobili ime domene, kot je: YourNewBlog.WordPress.com. Kadar, ko greš s samoplačniškim WordPress.org, boš imel svoje ime domene, kot je: YourNewBlog.com

Na drugi strani vas bo vaš naslov spletnega dnevnika stalo približno 10 USD na leto. Ni veliko, a vseeno nekaj denarja.

WordPress.com ima na voljo približno 100 brezplačnih tem, medtem ko ima WordPress.org (samostojen gost) približno 1500 brezplačnih tem, ki jih lahko izbirate.

Enako velja za vtičnike in različne dodatke. Skratka, imeli boste nekaj omejitev, ki ne omogočajo, da resnično prilagodite svoj blog.

Ne boste mogli dodati aplikacij za stalne stike, ActiveCampaign ali Mailchimp za zbiranje e-poštnih sporočil in sestavljanje seznamov za poslovne namene. Prav tako ne boste mogli dodati različnih vtičnikov in tem, s katerimi lahko vaš blog izgleda dobro ali doda posebno funkcijo.

Tudi vaš blog bo omejen po velikosti. Če boste preveč objavljali slike in videoposnetke, se boste morda morali prijaviti za premijski načrt, ki stane 99 USD na leto.

Kakšna je slaba stran za izogibanje omejitvam WordPress-a? Naročiti se boste morali na načrt gostovanja, ki znaša približno 3 USD na mesec.

Iz mojih izkušenj je lažje kupiti gostovanje vnaprej in ne omejiti domišljije pri ustvarjanju spletnega dnevnika.

In zdaj je pravi čas za to! Moje najljubše in najpogosteje gostovano spletno mesto HostGator je za to neverjetno! Če se pohitite, boste gostili za samo 2,64 USD / mesec, kar je manj, kot porabite za to eno skodelico kave.

Najpomembneje pa je, da boste dobili neverjetno podporo strankam, izjemno kakovostno storitev in neomejene možnosti za rast vašega spletnega dnevnika.

Tukaj je BONUS DEAL ekskluzivno za vas:

Na srečo sem se za vas, moji bralci blogov, dogovoril za POSEBNI POPUST 62% s HOSTGATORjem EKSKLUZIVNO, tako da lahko vaši stroški gostovanja znašajo 2,64 USD na mesec!

Nikjer ne boste imeli boljše ponudbe! Pohitite! To je samo za omejen čas!

Ponudba se konča samo do konca maja 2020!

Izjava gostitelja

Ja, prav ste slišali. Nimate vsebine niti spletnega dnevnika, ki ga objavljate v enem od obeh (WordPress.com), WordPress ga ima v lasti, zato ga lahko kadar koli izklopijo. Na žalost je to glavni razlog, da je brezplačen.

V WordPressu, ki ga gostuje sam, imate svojo vsebino in jo lahko celo prodajate kot spletno mesto / blog, ne da bi morali pridobiti uradno dovoljenje ali kaj podobnega.

Na WordPress. Org lahko tudi postavljate oglase in celo zaslužite svoj blog.

Prepričan sem, da je to prvi in ​​glavni razlog, da sploh začnem blog za veliko pisateljev. Če pa se boste odločili za WordPress.com, vam ta odločitev ne bo odvzeta.

Ne razumite me narobe. WordPress.com je kot nalašč za blogiranje v razredu ali kratkoročne bloge, ki bodo pozabljeni po 2 mesecih.

Ko pa želite biti resen bloger (posamično ali za podjetje), morate kupiti lastno ime domene in trden načrt gostovanja.

In trden načrt gostovanja je ena od mojih najljubših ponudnikov gostovanja HostGator, ki zdaj ponuja najboljšo ponudbo. Gostovanje lahko dobite za samo 2,64 USD / mesec. Pohitite, da se sklenite tega posla in se pridružite prijazni skupnosti blogerjev.

Pričevanja

WordPress.org vs WordPress.com: kaj sem izbral in zakaj

Že leta uporabljam samostojen spletni blog WordPress. Žal sem začel na brezplačni platformi WordPress in se pozneje moral prestaviti na samostojno.

Če ste z bloganjem zaskrbljeni, pojdite s programom WordPress.org. Če šele začenjate, so brezplačne storitve lahko lahka odločitev, vendar je ne priporočam. Zakaj?

Ne glede na to, ali vzpostavljate spletno mesto ali ustvarjate blog, se brezplačne platforme postajajo vedno strožje glede pravil in dovoljene vsebine. Vaš blog lahko izbrišejo brez kakršnega koli opozorila. Torej preprosto nimate popolnega nadzora nad svojim blogom.

Prav tako lahko na vaš blog dodajo naključne oglase, zaradi katerih je videti “neželeno” in poceni.

Tukaj se je zgodilo znani strokovni javnosti Joan Stewart

Javna strokovnjakinja Joan Stewart, znana tudi kot The Publicity Hound, se je naučila posledic, da ne bo gostoval sam.

Medtem ko je njen redni blog samostojno gostoval na WordPress.org, je Blogger.com uporabljala kot arhiv za svoj ezine, “Nasveti tedna The Publicity Hound.”

Blogger je gostil arhive.

Сігналы абмеркавання

Nekega jutra, ko sem poskušal priti v arhiv, sem ugotovil, da celotne stvari ni več. Želodec mi je delal drseče, ko je postalo očitno, da je nekaj let vredna vsebina izginila. Kontaktiral sem Bloggerja, vendar mi nikoli niso pojasnili, kaj se je zgodilo. Pozabil sem, da je moj spletni razvijalnik tedensko varnostno kopiral arhive, zato sem izgubil samo teden dni vredne vsebine.

Njen blog je zdaj del njenega spletnega mesta, na samostojni platformi WordPress.org.

Vem, da je te podatke lahko veliko uporabiti. Toliko stvari, ki jih je treba razmisliti pred izbiro platforme za bloganje, je bila zame zagotovo nadvse izkušnja.

A vseeno sem se potrudil, da vam olajšam. Torej, tukaj je strukturirana in podrobna infografija o WordPress.com v primerjavi z WordPress.org.

Na svojem spletnem mestu delite informacije o WordPress.org in WordPress.com

Z dovoljenjem StartBloggingOnline.comWordPress.com vs WordPress.org

Morda se zdi, da obstaja veliko razlik, ko pomislite na razlike med WordPress.com in WordPress.org, vendar obstajajo samo resnično štiri glavna področja razlike, ki so …

 1. Na WordPress.org dobite popolno domeno, na WordPress.com pa le poddeno
 2. Omejitve WordPress.org v primerjavi z WordPress.com
 3. Vsebino imate na WordPress.org, ne pa tudi na WordPress.com
 4. Ljudje vas jemljejo resneje, ko ste na WordPress.org v primerjavi z WordPress.com

Zaključek

Če nimate namena blogati več kot nekaj mesecev, se morate naučiti, kako začeti brezplačni blog na WordPress.com.

Če se resno ukvarjate z bloganjem, si želite to narediti dolgoročno in / ali zaslužiti nekaj denarja, nato pa se vrnite na mojo domačo stran s tem, kako ustvariti blog in sledite, da si v 20 minutah privoščite samostojen spletni dnevnik WordPress..

In za svoj resen blog boste potrebovali resno spletno mesto gostovanja. HostGator je nedvomno vodilni na tem področju. Njihova omejena časovna ponudba je preprosto odlična češnja poleg te odlične priložnosti.

Samo 2,64 USD / mesec za gostovanje. Lahko kaj ceneje, boste morda vprašali. In odgovor je NE. Zato pohitite in se zdaj najbolje dogovorite.

Pričevanja

Razlika med pogostimi vprašanji o WordPress.com in WordPress.org

WordPress.org ali WordPress.com za podjetja?

Za podjetja vsekakor svetujem uporabo WordPress.org, ker želite svojim strankam in širši javnosti predstaviti profesionalno podobo. WordPress.com tega preprosto ne bo zmanjšal.

Ali naj za bloge uporabim WordPress.org ali WordPress.com?

Odvisno od tega, kako resni ste v svojem blogu. Če blogirate kot hobi, ne nameravate ga razširiti ali zaslužiti, bo morda WordPress.com v redu. Če pa imate za svoj blog bolj ambiciozne načrte, vam svetujem, da uporabite WordPress.org.

Kar je najboljše, WordPress.com proti WordPress.org?

Po mojem mnenju WordPress.org zmaga z roko v roki zaradi obsega prilagajanja. Kot je bilo opisano zgoraj, WordPress.com precej omejuje.

Kar je brezplačno, WordPress com ali WordPress.org?

Osnovni paket WordPress.com je brezplačen, premium paket pa znaša 99 USD na leto. V zvezi z WordPress.org jo lahko brezplačno prenesete, vendar boste potrebovali domeno in gostovanje, ki stane nekaj dolarjev na mesec. Preizkusite HostGator za to. Pridobite popust v višini preko 60% s to povezavo, ki jo imam.

Ali lahko kasneje prenesem svoj WordPress.com na WordPress.org?

Da, lahko to storite. Zunaj obstajajo storitve, ki vam bodo pomagale pri tej specifični težavi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map