Squarespace vs Weebly Krahasimi 2020: Kush është më i mirë?

Me siguri keni dëgjuar për këto dy emra ose përndryshe ndërsa krehni internetin për një mënyrë të thjeshtë për të ndërtuar një faqe interneti nga e para, dhe SquareSpace vs Weebly është një nga pyetjet që shpesh hyjnë në kokat e atyre që nuk duan të marrin me të vërtetë të mirë në kodimin ose krijimin e faqeve në internet në mënyrë që të krijojnë një faqe interneti të mirë më vete.


Kështu ka qenë më parë, ju duhet të dini të paktën kodim bazë për të vazhduar, por që nga atëherë ka ndryshuar, dhe këto dy kompani janë ndër mjetet kryesore që marrin drejtimin për ta bërë atë të mundur. Si krijues të faqeve të internetit me përdorim të thjeshtë, ato ofrojnë një mënyrë të përballueshme për të krijuar një faqe në internet me pamje profesionale.

Natyrisht, përvoja e përdoruesit nuk është padyshim e njëjtë me secilin mjet. Në fakt, kohët e fundit kam parë shumë pyetje mbi të cilat njëra është më e mirë në mes të dyve, dhe kështu, sot vendosa t’ju ndihmoj të kuptoj se.

Do të tregoj më thellë se si ato krahasohen bazuar në tiparet dhe përfitimet kryesore, por para se të shkoj më tej, le të njohim më parë secilën nga këto mjete më parë.

Ju gjithashtu mund të dëshironi:

Më shumë rreth Squarespace vs Weebly

Ajo që është e zakonshme në lidhje me këto dy mjete është se ato ju ofrojnë gjithçka që ju nevojitet për të ndërtuar faqen tuaj të internetit nga e para dhe për ta rritur atë. Unë e di që disa njerëz preferojnë të blejnë ‘pjesë’ të një uebsajti veçmas, pastaj t’i instalojnë dhe menaxhojnë ato individualisht.

Bashkohuni me Trajnimin FALAS

A doni të mësoni se si të ndërtoni 6 figura faqet e autoriteteve?

Bashkohuni me këtë trajnim falas për…

 • Më në fund keni një metodë të provuar për të gjetur niches fitimprurëse
 • Merrni hyrje në një metodë të hulumtimit të fjalëve pa mend
 • Mësoni si të nënshkroni përmbajtjen e cilësisë
 • Mësoni si të krijoni lidhje të kapelave të bardha në faqen tuaj pa dhimbje koke

Sido që të jetë, nëse po kërkoni të filloni një blog ose uebfaqe, mund të dëshironi të merrni parasysh faktin që ndërtuesit e faqeve të internetit paraqesin një mënyrë të lehtë dhe të përballueshme për ta bërë atë.

Bazuar në Grafikun më të fundit të Trendeve Google (treguar më poshtë), gjatë 8 viteve të fundit, Weebly duket se do të shijojë më shumë kërkime në internet. Pse e theksova këtë është sepse kam parë një numër të mirë të njerëzve që bazojnë vendimin e tyre se cili mjet është më popullor se tjetri. Por ka më shumë se popullariteti, pasi do të mësoni pak.

SquareSpace vs Weebly Trendet Google

Squarespace lejon përdoruesin të tërhiqet dhe të bjerë, por tipari nuk është aq i gjithanshëm sa ai i Weebly i cili krenohet me dizajne më të strukturuara (biznesi, personal, blogu, etj.), Madje ju lejon të huazoni komponentë që përdoruesit e tjerë kanë krijuar tashmë, të themi, tabela, tabela etj. Ajo gjithashtu ka ndërtuar një reputacion të bukur rreth zgjidhjes së saj për tregtinë elektronike.

Squarespace, nga ana tjetër, krenohet se është një nga ndërtuesit më të vjetër të faqeve në internet dhe synon krijuesit që kërkojnë dizajne me cilësi të lartë dhe kontroll më kreativ.

Karakteristika Weebly vs Squarespace

Weebly

Weebly është i lehtë për t’u përdorur dhe kuptuar. Modelet e strukturuara të mjetit e bëjnë më të lehtë për ju të vendosni se çfarë lloji të faqes në internet dëshironi të ndërtoni menjëherë.

lehtësia e dobishme e përdorimit

Sidoqoftë, karakteristika e tij tërheqëse dhe tërheqëse është pak e kufizuar, pasi vetëm ju lejon të hedhni elementë të zgjedhur në vendet e paracaktuara. Whatfarë është mirë për këtë karakteristikë, është se kjo ju lejon të ndryshoni shabllone në të ardhmen, pa pasur nevojë të shqetësoheni për përmbajtjen tuaj të humbet.

Domain falas me pritjen

Squarespace

Pavarësisht se është mjaft intuitiv, redaktori i Squarespace nuk është asgjë si ajo që do të përjetonit me Weebly. Për shkak të përpjekjes së tyre për të kënaqur të dy përdoruesit teknikë dhe “DIYers”, redaktori është mjaft i sofistikuar. Mund të jetë disi para se të kuptoni se si funksionojnë gjërat.

hapësira në katror lehtësinë e përdorimit

Sidoqoftë, nëse keni pak njohuri teknike, me siguri do të shijoni kontrollin krijues që ofron.

Pra, për sa i përket lehtësisë së përdorimit, do të ndjeheni më të qetë duke përdorur Weebly over Squarespace.

Weebly

Edhe pse relativisht i vogël në numër opsionesh, galeria e Weebly përmban tema të bukura me një pamje celular të gjeneruar automatikisht. Temat më të vjetra të Weebly ju lejojnë të zgjedhni uebfaqen tuaj për shikimin në celular përmes redaktorit të saj të integruar të lëvizshëm.

tema weeblyNdërkohë, nëse dëshironi të modifikoni modelin tuaj Weebly, mund ta bëni këtë përmes redaktorit CSS / HTML.

Squarespace

Sheshi hapësinor përmban një larmi modelesh që mund t’i ndërtoni për t’u bërë unike përmes përdorimit të ngjyrave dhe fotove cilësore që i gjeni në internet, si dhe ato të disponueshme në galeritë e tyre. Gjithashtu, çdo shabllon vjen i plotë me një pamje të lëvizshme jo të redaktueshme.

hartimi i hapësirës katror

Shkurt, nëse thjesht doni një model funksional për të punuar, Weebly do të ishte një zgjedhje e shkëlqyeshme. Dhe nëse preferenca juaj është një shabllon që do të funksiononte si themeli juaj, duke ju lënë shumë liri për ta rregulluar ashtu siç dëshironi, Squarespace është opsioni i duhur.

SEO përfshin të gjitha truket dhe taktikat që mund të përdorni për ta bërë faqen tuaj të internetit të renditet në faqet e rezultateve të motorit të kërkimit.

Weebly

Kompleti i Weebly SEO përfshin atë që do të prisni nga një pajisje tipike SEO, por me karakteristika shtesë, si statistikat në kohë reale. Ju gjithashtu mund të përfshini Kodin tuaj Google Analytics. Mbi gjithçka, ata kanë një udhëzues përdorues për t’ju ndihmuar të lundroni zonat me të cilat jeni të panjohur.

Weebly gjithashtu ka një dyqan aplikacioni nga ku mund të shkarkoni aplikacione SEO për të forcuar më tej përpjekjet tuaja të optimizimit.

Squarespace

Logoja e SquareSpaceSiç mund ta merrni me mend, Squarespace është i pasur me tipare për sa i përket SEO. Mjeti i tij SEO është gjithëpërfshirës, ​​domethënë ai vjen i plotë me të gjitha shtojcat dhe aplikacionet e nevojshme. Presin të punojnë me faqet e shënimit HTML miqësore të motorit të kërkimit. Gjithashtu, mjeti ju lejon të ri-shkruani URL-të tuaj për t’i bërë ato të paharrueshëm.

Të dy Weebly dhe Squarespace qartë kanë karakteristika shtesë dhe do të ishin një përshtatje e shkëlqyeshme për përdoruesit e avancuar, si dhe të jenë të dobishëm për të drejtuar fillestarët.

Weebly dhe Squarespace të dy vijnë me karakteristika interesante të ndërtuara. Sidoqoftë, ndërsa ndërtoni faqen tuaj të internetit ose ndërsa rritet, do të keni shumë të ngjarë të keni nevojë për funksione dhe mjete shtesë për t’u kujdesur për nevojat tuaja të reja. Në këtë rast, ju mund të përdorni një aplikacion për të trajtuar disa nga sfidat në zhvillim.

Weebly

Weebly App Center përfshin më shumë se 300 aplikacione të cilat lehtë mund t’i integroni në faqen tuaj të internetit. Prania e një kutie të kërkimit, e kompletuar me filtra për t’ju ndihmuar të zgjidhni artikujt sipas kategorisë, e bën më të lehtë për të gjetur atë që ju kërkoni.

Squarespace

Squarespace mbështet vetëm aplikacione që janë të integruara, në krahasim me marrjen nga një dyqan aplikacioni. Në të vërtetë, mjeti në vetvete i mungon një dyqan aplikacioni. Disa njerëz e duan atë në atë mënyrë; të tjerët akoma preferojnë të kenë mundësinë për të shtuar sa më shumë karakteristika shtesë siç dëshirojnë.

Këtu, Weebly është i pajisur mirë dhe ofron një larmi aplikacionesh të dizajnuara për të përmbushur nevojat e ndryshme të faqes tuaj. Hapësira e katrorit mbështetet në karakteristikat e saj të integruara, kështu që si do të krahasohet me homologun e saj do të varet nga nevojat tuaja.

përfitimet

Weebly

Logoja e WeeblyParaqitjet e faqeve të paramizuara të përdorimit të lehtë të Weebly mbulojnë një shumëllojshmëri të niches duke e bërë atë të përshtatshme për përdoruesit nga prejardhje të ndryshme. Mjeti gjithashtu ka një sistem të pasur, të fuqishëm e-tregtie të pasur me veçori, me veçori specifike të ngrohta, plus një sistem të larmishëm të Blogging me më shumë mjete të integruara dhe aftësinë për t’u integruar në qendrën e aplikacioneve të mjetit.

Presin shumë pajisje shtesë të ngulitura, të gjitha këto ju mundësojnë të rregulloni më tej faqen tuaj të internetit. Për t’u kujdesur për nevojat tuaja të marketingut, ato ofrojnë veçori si kapja e plumbit dhe aftësia për të drejtuar fushatat tuaja të postës elektronike.

Squarespace

Siç kemi parë më herët, Squarespace ka shumë fleksibilitet kur bëhet fjalë për funksionalitetin. Ju keni një kontroll të plotë krijues mbi projektin tuaj në lidhje me bllokimin, marketingun dhe integrimin e mediave sociale.

Platforma e tyre e tregtisë elektronike është po aq e ndryshme sa më e mira në treg, përveçse integrimi i plotë ka qenë i kufizuar në vende specifike (SH.B.A., Kanada, Mbretëria e Bashkuar dhe Irlanda). Qarqe të tjera mund të gëzojnë vetëm mbështetje beta.

Në përgjithësi, krijuesit e uebfaqeve kanë tendencë të jenë të kufizuar përsa i përket karakteristikave teknike, por Squarespace dhe Weebly duket se ofrojnë më shumë fleksibilitet për përdoruesit, pasi ka shumë për ju që të shkulni në një nivel më të thellë ndërsa punoni në faqen tuaj të internetit. Përveç kësaj, secila mjet duket se ka një ton karakteristikash për t’ju ndihmuar të rregulloni uebfaqen tuaj.

Weebly ose Squarespace e madhe ku ka të bëjë me koston është se të gjithë kanë pako të dizajnuara për të përmbushur buxhete të ndryshme. Sidoqoftë, çmimi dhe paketimi ndryshojnë nga një mjet në tjetrin.

Weebly

Weebly gjithashtu ka një plan falas që përfshin karakteristikat themelore për ndërtimin e një uebfaqe, por shumica e të cilave janë të kufizuara në funksionin dhe aftësinë e tyre (psh. Vetëm 500 MB të ruajtjes, pamundësia për të përdorur emrin tuaj të domain), etj..

Planet e paguara nga Weebly kanë një çmim fillestar mjaft të ulët, më i lirë që shkon me 5 dollarë në muaj dhe më i larti me 25 dollarë në muaj. Të gjitha planet e paguara vijnë me një garanci 30-ditore të kthimit të parave.

plani i çmimit të weebly

Squarespace

Shumica e vendeve kanë plane falas si Weebly dhe Wix vs Squarespace që nuk kanë mundësi të lira. Në vend të kësaj, ata kanë katër plane të paguara (personale dhe biznesi kanë një plan secila, ndërsa dy të tjerët janë për tregtinë elektronike). Plani më i ulët shkon për 12 dollarë në muaj (personal). Klientët e tregtisë elektronike do të duhet të paktën 26 dollarë për një fillim. Për biznesin, 18 dollarë në muaj janë të mjaftueshme për të filluar.

planin e katroritPavarësisht se çmimet e tyre janë më të larta se ato të Wix dhe Weebly, planet e Squarespace ofrojnë vlerë të madhe për paratë tuaja. Planet me çmime më të ulta e bëjnë atë opsionin më të përshtatshëm për buxhetin, veçanërisht nëse planifikoni të filloni me planin falas, atëherë azhurnoni më vonë në një mundësi më të përballueshme. Sidoqoftë, nëse mund të keni një plan më të çmueshëm, Weebly ose Squarespace do të ishte një gjendje e shkëlqyeshme, por cili nga të cilët do të zgjidhni midis dyve do të varet shumë nga nevojat e faqes tuaj..

Weebly

Weebly duket se po bën shumë mirë pasi ato kanë një email, telefon dhe mbështetje live chat, si dhe një sistem biletash. Ju gjithashtu mund të merrni ndihmë nga faqet e tyre të mediave sociale. Sidoqoftë, mbështetja e telefonit është në dispozicion vetëm në planet e tyre më të paguara.

Squarespace

Squarespace ofron mbështetje 24/7 me email, por ato nuk ndalen me kaq. Ata gjithashtu kanë një mbështetje për bisedë të drejtpërdrejtë, një qendër të shkathët ndihme dhe një platformë për përgjigje të komunitetit ku mund të mësoni shumë.

Përkundër mungesës së mbështetjes telefonike, përdoruesit e Squarespace duket se gëzojnë opsionet e tyre të mbështetjes, pasi ato janë të plota dhe të kënaqshme.

Përfundimi i krahasimit të Weebly vs Squarespace

Zgjedhja juaj për një ndërtues të përshtatshëm në internet do të varet patjetër nga një numër faktorësh. Thuaj, qëllimet që shpresoni të arrini, llojin e projektit të ndërtimit të faqes në internet që dëshironi të ndjekni (blog, biznes, e-commerce, etj.), Përpjekjen dhe kohën që jeni gati për të kryer, besimin tuaj teknik dhe buxhetin në dispozicion, ndër aspekte të tjera.

Siç e keni vërejtur me siguri, të dy këta krijues të faqeve të internetit ndryshojnë shumë kur karakteristikat e përmendura merren parasysh. Një profesionist për krijimin e faqes në internet do ta gjente me lehtësi Squarespace të shkëlqyeshëm për të punuar për shkak të nivelit të kontrollit dhe teknikshmërisë që ofron ndërsa Weebly është një mundësi më e mirë për fillestarët, por duke pasur parasysh ndryshimet e vogla midis tyre sa i përket modeleve, tregtisë elektronike dhe fleksibilitetit, do t’i takonte përdoruesit të vendosë se cili i përshtatet atyre më së miri.

Sheshi i hapësirës është dukshëm më i komplikuar sesa Weebly, por fiton në kategori të tjera si fleksibiliteti, SEO dhe tregtia elektronike. Për përdoruesin e përparuar i cili është në dyshim për kapacitetin e tij, do të jeni të lumtur të dini se ka edhe disa karakteristika të tjera që vijnë me këtë mjet. Varet nga ju që ta provoni dhe të shihni se si gjithçka ndalon.

Pra, kush është fituesi i fundit? Epo, është e vështirë të tregosh një, sepse ata të dy duket se synojnë përdorues të ndryshëm. Sidoqoftë, mund të gjeni lehtësisht se çfarë opsioni ju përshtatet mirë, duke krahasuar nevojat tuaja kundër tipareve kryesore dhe përfitimeve të diskutuara këtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map