HostGator vs Wix Σύγκριση 2020: Ποιος κερδίζει αυτήν τη μάχη;

Χρόνο με το χρόνο, η αγορά web hosting γίνεται πιο ανταγωνιστική. Καθώς η μάχη εντείνεται, επέλεξα να κάνω το HostGator εναντίον του Wix – τόσο σεβαστούς όσο και παρόχους φιλοξενίας υψηλής ζήτησης – και τους συνέκρινα δίπλα-δίπλα για να δω ποιος κερδίζει το στέμμα.


Με την πάροδο των ετών, η ταχύτητα, η τεχνική υποστήριξη και η ασφάλεια παρέμειναν οι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσετε για να αξιολογήσετε πόσο σπουδαίος είναι ένας πάροχος φιλοξενίας, ανεξάρτητα από το εάν φιλοξενείτε έναν προσωπικό, επιχειρηματικό ή ηλεκτρονικό εμπόριο ιστότοπο.

Εάν κάποια από αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, ας πούμε, τεχνική υποστήριξη, λείπει ή είναι όλα αδιάφορα, τότε δεν έχει σημασία τι άλλο μπορεί να προσφέρει αυτή η εταιρεία φιλοξενίας. θα ήταν καλύτερα να τα αγνοήσετε.

Παρόλο που οι Hostgator και Wix ταιριάζουν αρκετά καλά με αυτά τα τρία βασικά και σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά, υπάρχει προφανώς ένα σημείο όπου το ένα στέκεται πάνω από το άλλο.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα κάνω μια σε βάθος σύγκριση του HostGator εναντίον Wix για να δω ποια θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες φιλοξενίας σας. Αν πρέπει να γνωρίζετε ακόμη περισσότερα, μπορείτε να βρείτε συνδέσμους και στις δύο κριτικές παρακάτω.

Λογότυπο HostGator

Η # 1 επιλογή φιλοξενίας ιστού:
Λάβετε κορυφαία φιλοξενία για μόλις
2,64 $ ανά μήνα

Το StartBloggingOnline.com ενέκρινε τη φιλοξενία

Επισκόπηση του Wix και Hostgator

HostGator εναντίον Wix

Και οι δύο αυτές εταιρείες βρίσκονται στον χώρο φιλοξενίας εδώ και αρκετά χρόνια, και αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί ίσως έχετε ακούσει γι ‘αυτές.

Το Hostgator, ένας παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αρχικά, εδρεύει στη Φλόριντα, αλλά τώρα η εταιρεία εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας, με παγκόσμια παρουσία. Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Hostgator περιλαμβάνουν φιλοξενία ιστοσελίδων, καταχώριση ονομάτων τομέα, σχεδιασμό ιστοσελίδων και εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων.

Το Hostgator είναι πολύ κοινό με bloggers και χρήστες συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, το Drupal και το Joomla. Επίσης, το Cpanel τους σάς επιτρέπει να έχετε περισσότερο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του ιστότοπού σας. Αλλά πρέπει να είστε ημι-τεχνικός χρήστης και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να το χάσετε.

Το Wix είναι ένα ελαφρώς νεότερο παιδί στο μπλοκ, που ιδρύθηκε το 2006. Είναι μια ισραηλινή εταιρεία που βασίζεται στο σύννεφο και έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με γραφεία σε μεγάλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών..

Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων της Wix είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά. Η φήμη του βασίζεται στο γεγονός ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν αριστοκρατικό και άκρως επαγγελματικό ιστότοπο με τη βοήθεια της δυνατότητας Artificial Design Intelligence (ADI).

Ακολουθεί ένα βίντεο του Ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου του Wix, Avishai Abrahami, που δείχνει πώς λειτουργεί το ADI:

Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε από τον επεξεργαστή ιστοτόπου τους. Είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος χρήστης, το Wix έχει χώρο για εσάς.

Τώρα θα πάμε λίγο πιο βαθιά και θα δούμε πώς το Hostgator και το Wix συσσωρεύονται μεταξύ τους όσον αφορά τα κορυφαία χαρακτηριστικά.

Δωρεάν τομέας με φιλοξενία

Κορυφαίες δυνατότητες – Wix Vs Hostgator

Λογότυπο HostGatorΗ ταχύτητα που παρέχεται από τον οικοδεσπότη σας εξαρτάται από το πρόγραμμα που επιλέγετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γνώση των αναγκών σας σε καλό βαθμό θα σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή απόφαση σχετικά με το ποια εταιρεία φιλοξενίας θα συνεργαστεί και τι σχέδιο θα ακολουθήσετε.

Για την επιχείρηση ή τον προσωπικό σας ιστότοπο, οι ιστοσελίδες που φορτώνουν ταχύτερα θα σας βοηθήσουν να αλληλεπιδράσετε καλύτερα με τον πελάτη σας, βελτιώνοντας παράλληλα τα ποσοστά μετατροπών και παρέχοντας καλύτερη εμπειρία χρήστη, με αποτέλεσμα υψηλότερη κατάταξη Google. Οι άλλοι παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά την ταχύτητα είναι ο δημιουργός ιστότοπων που χρησιμοποιείτε και η εταιρεία φιλοξενίας που επιλέγετε.

Το Hostgator έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ στην παροχή στους καταναλωτές του σχετικά καλής ταχύτητας, ανάλογα με το πρόγραμμα φιλοξενίας που επιλέγετε. Για παράδειγμα, τα εικονικά προγράμματα ιδιωτικής υπηρεσίας τους εγγυώνται σύνδεση Gigabit με σύνδεση 20 Mbit, η οποία είναι περίπου 2,5 megabyte ανά δευτερόλεπτο. Η ταχύτητα ανόδου είναι ο ρυθμός με τον οποίο τα δεδομένα μεταφέρονται από το δρομολογητή στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Μόλις βελτιστοποιηθεί, οι ιστότοποι Wix τείνουν να φορτώνουν γρηγορότερα παρά το ότι είναι δυναμικοί, κάτι που είναι ιδανικό για τους διαδικτυακούς σας επισκέπτες. Πρόσφατα, η εταιρεία πρόσθεσε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Wix Turbo, η οποία ενισχύει τους ιστότοπούς τους για να λειτουργούν ακόμη πιο γρήγορα.

Έτσι, όσον αφορά την ταχύτητα, τόσο το Wix όσο και το Hostgator τα πάνε εξαιρετικά καλά.

Το Wix χρησιμοποιεί μια σειρά μέτρων που διασφαλίζουν ότι ο ιστότοπός σας απολαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Περιλαμβάνουν λύσεις ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων, αυτόματες ενημερώσεις και πιστοποιητικά SSL για όλους τους ιστότοπους Wix.

Με το Hostgator, μπορείτε να είστε σίγουροι για την προστασία από επιθέσεις DDOS, καθώς και για την παροχή δωρεάν πιστοποιητικού SSL για την επεξεργασία συναλλαγών ιστότοπου. Οι διακομιστές τους απολαμβάνουν επίσης προστασία από τον εκτεταμένο προσαρμοσμένο κανόνα τείχους προστασίας και τα μεγάλα σύνολα κανόνων ModSecurity (αυτοί είναι γενικοί κανόνες ανίχνευσης επιθέσεων που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε με το ModSecurity ή οποιοδήποτε άλλο συμβατό τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού).

Μερικά από τα premium σχέδια της Hostgator προσφέρουν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας βάσεων δεδομένων και αυτόματη αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, μεταξύ άλλων μέτρων που αποσκοπούν στο να κάνουν τους διακομιστές τους ασφαλέστερους.

Προφανώς, το Hostgator εφαρμόζει περισσότερα μέτρα ασφαλείας σε σύγκριση με το Wix. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανένας από αυτούς δεν υπέστη σημαντική παραβίαση ασφαλείας που θα σας έκανε να ανησυχείτε υπερβολικά για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους.

Εάν δεν διαθέτετε ήδη ιστότοπο, θα μπορούσατε να θεωρήσετε τις κριτικές του οικοδόμου ιστότοπων του HostGator ως πηγή έμπνευσης για να δοκιμάσετε το πρόγραμμα δημιουργίας ιστού Gator. Γιατί πρέπει να θεωρήσετε τον δημιουργό ιστότοπων του Gator; Δείτε τι να περιμένετε από το φθηνότερο πακέτο τους (εκκινητής):

 • Μια επιλογή μεταφοράς και απόθεσης που είναι εύχρηστη
 • Προσαρμόσιμα πρότυπα
 • Δωρεάν πιστοποιητικό SSL
 • Περιλαμβάνεται τομέας
 • Λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Πρότυπα φιλικά προς κινητά
 • Δωρεάν φιλοξενία
 • Υποστήριξη πελατών

Το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων της Wix περιλαμβάνει τα εξής:

 • Δωρεάν τομέας (όχι προσαρμοσμένος)
 • Δωρεάν φιλοξενία
 • Δωρεάν αποθήκευση και εύρος ζώνης (έως 500MB)
 • Οπτικά εντυπωσιακές διατάξεις
 • Βελτιστοποιημένο για κινητές συσκευές
 • Πολλές εφαρμογές στην αγορά Wix
 • Δίγλωσσες ιστοσελίδες
 • Περισσότερα από 1000 πρότυπα ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών
 • Υποστήριξη πελατών

Όσον αφορά την κατασκευή ιστότοπων, είναι σίγουρα ο τομέας ειδικότητας του Wix και το να πούμε ότι ο Wix χτυπά την μπάλα από το πάρκο όταν πρόκειται για ευκολία και μια πληθώρα σχεδίων, είναι μια υποτιμητική.

Οφέλη – Wix εναντίον Hostgator

Ανάλογα με τις ανάγκες φιλοξενίας σας, υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση του Hostgator ή του Wix. Ας εξετάσουμε περαιτέρω αυτά τα οφέλη για να δούμε πώς θα ωφελήσουν τις ανάγκες φιλοξενίας σας.

Wix

Λογότυπο WixΗ δημιουργία ιστοσελίδων είναι εκεί που ευδοκιμεί το Wix. Περιμένετε να συναντήσετε χιλιάδες πρότυπα, έναν διαισθητικό επεξεργαστή και μοντέρνα σχέδια που καλύπτουν σχεδόν κάθε θέση. Στην αρχή, η πλατφόρμα μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν την καταλάβετε και όλα τα άλλα θα είναι αεράκια.

Παρόλο που έχουν κενά πρότυπα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν. Επίσης, δεν χρειάζεστε δεξιότητες κωδικοποίησης.

Hostgator

Το Hostgator έχει επίσης το δικό του πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Ονομάζεται Gator και περιλαμβάνει μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης με σχεδόν κάθε βασικό χαρακτηριστικό που θα περίμενε κανείς από έναν αξιοπρεπή δημιουργό ιστότοπων, όπως μια ποικιλία σχεδίων, μια διαδραστική διεπαφή και τη δυνατότητα δημιουργίας ιστολογίων καθώς και καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παρόλο που αυτό μοιάζει με ισοπαλία, από τις πολλές εμπειρίες χρηστών που έχω συγκεντρώσει, φαίνεται ότι το Wix είναι σχετικά πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με το Hostgator, λόγω της απλότητας της πλατφόρμας του και του γεγονότος ότι έχει σχεδιαστεί για να βοηθά κυρίως τους αρχάριους χρήστες που μάλλον δεν θα δημιουργούσε έναν ιστότοπο από το μηδέν.

Hostgator

Η απόδοση του Hostgator δεν ήταν καθόλου σταθερή και αξιόπιστη. Όπως περιγράφεται στη συμφωνία του Hostgator, κατά την εγγραφή σας, εγγυώνται 99,9% του χρόνου λειτουργίας. Εάν αποτύχουν να διατηρήσουν το τέλος της συμφωνίας, η εταιρεία θα σας επιστρέψει τα χρήματά σας.

Μέσα στους εννέα μήνες μέχρι τώρα, ο χρόνος λειτουργίας του Hostgator ήταν 99,9%, πράγμα που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Όσον αφορά τη μέση ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, ο μέσος όρος είναι περίπου 0,17 δευτερόλεπτα.

Αλλά μην πάρετε απλώς τη λέξη μου για αυτό, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενσωματωμένη παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας διακομιστή μέσω της πύλης πελατών σας.

Wix

Με το Wix, μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι για συνεχείς χρόνους λειτουργίας έως και 99,8%. Η ταχύτητα φόρτωσης Wix είναι εκπληκτική και εξηγεί γιατί έγινε τόσο δημοφιλής στις επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες, η μέση ταχύτητα φόρτωσης σελίδων των ιστότοπων που δημιουργήθηκαν με το Wix ήταν 1,00 δευτερόλεπτο. Για να ελέγξετε την απόδοση του ιστότοπού σας, δοκιμάστε το εργαλείο δοκιμής ταχύτητας Wix, καθώς παρέχει αξιόπιστα και ακριβή αποτελέσματα.

Παρά το μικρό κενό στην ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, απόδοσης, και οι δύο εταιρείες φαίνεται να τα πάνε καλά. Μια ματιά τόσο στις κριτικές του Hostgator όσο και στις ιστοσελίδες του Wix αποκαλύπτει επίσης ελάχιστη ή καθόλου δυσαρέσκεια όσον αφορά την ταχύτητα.

Η τιμολόγηση είναι ένας από τους μεγάλους παράγοντες που πρέπει να λάβετε προσεκτικά προτού λάβετε μια απόφαση σχετικά με το σχέδιο με το οποίο θα ακολουθήσετε. Το Hostgator διαθέτει μια μεγάλη γκάμα σχεδίων για να διαλέξετε, τόσο φιλικά προς τον προϋπολογισμό όσο και υψηλό, ανάλογα με τις ανάγκες φιλοξενίας σας.

Hostgator

Το Hatchling είναι το φθηνότερο πακέτο της Hostgator και είναι σε κοινή χρήση. Με 2,75 $ ανά μήνα, μπορείτε να απολαμβάνετε έναν τομέα, να έχετε απεριόριστο χώρο στο δίσκο και να αποθηκεύετε απεριόριστους υποτομείς. Το Hatchling είναι ένα από τα τρία σχέδια που διατίθενται στην κατηγορία κοινής χρήσης. Το Hostgator έχει επίσης πρόσθετα προγράμματα φιλοξενίας, όπως εικονικό ιδιωτικό διακομιστή (VPS) και αποκλειστική φιλοξενία. Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων του Hostgator ξεκινά από 3,84 $ το μήνα, με το υψηλότερο πακέτο λιανικής στα 9,22 $ το μήνα.

Wix

Το Wix έχει επί του παρόντος συνολικά 6 προγράμματα επί πληρωμή, με τη φθηνότερη επιλογή να είναι ο τομέας σύνδεσης με 4 $ ανά μήνα. Αυτό το σχέδιο συνοδεύεται από μερικά καλούδια που περιλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης 500MB, εύρος ζώνης 1 GB και έναν δωρεάν προσαρμοσμένο τομέα. Όσον αφορά την τιμολόγηση, το Wix φαίνεται να έχει περισσότερη ευελιξία, καθώς έχουν σχέδια να ταιριάζουν σε περισσότερους προϋπολογισμούς και μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών καθώς ανεβαίνετε στην κλίμακα των τιμών.

Hostgator

Το Hostgator προσφέρει υποστήριξη 24/7 τόσο στο τηλέφωνο όσο και στη ζωντανή συνομιλία. Το προσωπικό τους είναι πολύ πεπειραμένο και ικανό. Τις περισσότερες φορές όμως, μπορούν να συγκλονιστούν από την εισροή καλούντων και συνομιλητών στην ουρά. Αυτό αποδεικνύεται από τους περιστασιακούς μεγάλους χρόνους αναμονής τόσο για το τηλέφωνο όσο και για τη συνομιλία.

Wix

Το Wix είναι πιο εξειδικευμένο στη δημιουργία ιστότοπων και, ως εκ τούτου, προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη πελατών σε αυτό το μέτωπο μέσω τηλεφώνου και email, αλλά δεν έχουν ζωντανή συνομιλία. Αντί για συνομιλία, έχουν ένα κέντρο πόρων όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Όταν υποβάλλετε μια ερώτηση, μια λεπτομερή απάντηση συνήθως αποστέλλεται αμέσως.

Παρά την περιστασιακή καθυστέρηση στην υποστήριξη πελατών, η Hostgator βελτιώνεται συνεχώς. Το Wix κάνει αρκετά καλή δουλειά, αλλά νομίζω ότι η προσθήκη συνομιλίας θα έκανε την υποστήριξη πελατών τους ακόμη καλύτερη.

Σύγκριση Hostgator vs Wix: το συμπέρασμά μας

Η δημιουργία και η φιλοξενία ιστοσελίδων έχουν γίνει πολύ πιο εύκολα με εταιρείες όπως το Wix και το HostGator. Και οι δύο φαίνεται να έχουν εξαιρετική απόδοση σε όλα τα βασικά μέτωπα, από την ταχύτητα, την ασφάλεια και την απόδοση έως τις τιμές και τον σχεδιασμό χαρακτηριστικών, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Η πρότασή μου είναι, εάν είστε αρχάριος που χρειάζεστε έναν πιο εξειδικευμένο και επαγγελματικό ιστότοπο, το Wix θα ήταν ιδανικό λόγω των ανώτερων εργαλείων δημιουργίας ιστοσελίδων. Το HostGator, από την άλλη πλευρά, είναι μια τέλεια επιλογή για εκτεταμένα προγράμματα φιλοξενίας, καθώς και για τη δημιουργία ιστότοπων που απαιτούν πολύ υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας.

Λογότυπο HostGator

Η # 1 επιλογή φιλοξενίας ιστού:
Λάβετε κορυφαία φιλοξενία για μόλις
2,64 $ ανά μήνα

Το StartBloggingOnline.com ενέκρινε τη φιλοξενία

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map