Perbandingan Squarespace vs HostGator 2020: Mana Yang Terbaik?

Ante Rados


Ante Rados

Dalam artikel ini, kita akan mempunyai grand Squarespace vs HostGator pertempuran pembangun laman web.

Sekiranya anda tertanya-tanya siapa yang melakukan tugas dengan lebih baik, salah satu perkhidmatan hosting paling popular atau salah satu platform pembinaan laman web yang paling popular, anda berada di tempat yang tepat!

Squarespace vs HostGator: Mana yang lebih baik?

Squarespace vs HostGator

Apabila kita membandingkan Squarespace vs HostGator, anda dapat melihat dengan jelas bahawa Squarespace lebih baik di hampir setiap kategori. Walau bagaimanapun, ada niche pengguna yang hanya memerlukan fungsi paling asas, dalam hal ini, HostGator lebih baik kerana anda dapat fungsi asas lebih murah dari HostGator.

Perbandingan HostGator vs Squarespace

OK, mari kita bandingkan Squarespace dan HostGator:

Ruang Squarespace 5/5

HostGator 5/5

Seperti kebanyakan pembangun laman web di luar sana, Squarespace adalah pembangun drag and drop. Menyeret dan melepaskan sesuatu sedikit lebih terhad daripada dengan pembangun HostGator. Squarespace menggunakan blok kandungan yang masuk ke lajur setelah anda menyeretnya ke tempat yang anda mahukan.

Pilihan terikat elemen menjadikan navigasi pilihan intuitif dalam pembangun Squarespace. Anda hanya mengklik elemen, dan pembangun akan menunjukkan pilihan gaya khusus untuk elemen tersebut.

Perlu disebutkan bahawa Squarespace memudahkan pemilik restoran membuat laman web. Memformat menu boleh membuat anda sakit kepala di banyak pembangun. Dengan Squarespace, anda dapat menyusun menu restoran dalam bahasa markup ringkas yang diformat secara automatik. Setelah selesai, anda boleh menyesuaikan sempadan, fon, dan warna.

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

Semua templatnya fleksibel, dan anda dapat menyesuaikannya dengan mudah untuk membuat laman web yang sesuai dengan citarasa anda. Salah satu ciri hebat yang kurang dimiliki oleh pembangun laman web lain adalah kemungkinan untuk menetapkan titik fokus di mana foto anda akan dipangkas. Fungsi ini memudahkan anda mengedit foto anda sehingga sesuai dengan tema anda

Pembina laman web HostGator mempermudah anda dengan menggunakan ciri seret dan lepas. Pada asasnya, anda boleh menyeret apa sahaja ke mana sahaja anda mahu dan meletakkannya di sana.

Menggunakan sebarang ciri Gator Site Build tidak lebih sukar daripada menggunakan drag and drop editor.
Kebebasan yang diberikan HostGator kepada anda boleh mengakibatkan kekecewaan. Tidak seperti Squarespace, elemen yang anda tambahkan tidak akan terpasang secara automatik. Ini mengakibatkan pelbagai elemen bertindih, jadi anda harus memindahkannya secara manual untuk membuat ruang kosong untuk elemen baru.

Ruang Squarespace 5/5

HostGator 4/5

Pembina laman web Squarespace mungkin tidak lebih sederhana, tetapi lebih intuitif daripada HostGator. Ini mengutamakan keindahan dan kefungsian laman web anda, selain memberi anda kebebasan sepenuhnya.

HostGator mengutamakan memberi anda kebebasan sepenuhnya dengan pembangun drag and drop mereka. Anda mesti melakukan semuanya sendiri, termasuk mengatur dan mengubah ukuran semua elemen.

Pembina laman web Gator lebih rendah daripada Squarespace kerana Squarespace secara automatik mengurus banyak perkara yang harus anda lakukan secara manual dengan HostGator.

Ruang Squarespace 4/5

HostGator 3/5

Squarespace tidak mempunyai seberapa banyak templat seperti beberapa pembangun laman web yang lain. Walau bagaimanapun, kualiti reka bentuk dan ciri dalam templatnya adalah salah satu yang terbaik di pasaran. Anda mungkin terpesona dengan masing-masing sehingga memerlukan masa berhari-hari untuk memilihnya. Jangan bimbang; Squarespace membolehkan anda memasang beberapa templat untuk diusahakan, dan anda boleh beralih di antara mereka pada bila-bila masa tanpa kehilangan kandungan di laman web anda.

Semua templatnya fleksibel, dan anda dapat menyesuaikannya dengan mudah untuk membuat laman web yang sesuai dengan citarasa anda. Salah satu ciri hebat yang kurang dimiliki oleh pembangun laman web lain adalah kemungkinan untuk menetapkan titik fokus di mana foto anda akan dipangkas. Fungsi ini memudahkan anda mengedit foto anda agar sesuai dengan tema anda!

Pilihan templat HostGator tidak dapat menandingi apa yang ditawarkan oleh Squarespace. Pelbagai reka bentuk adalah terhad, dan kebanyakan templat kelihatan dan terasa sangat asas.

Seperti yang disebutkan di bahagian kemudahan penggunaan, Anda dapat menambahkan elemen apa pun yang anda inginkan, di mana pun anda menginginkannya. Ini bermakna anda boleh menyesuaikan templat anda mengikut kehendak anda. Perlu diingat bahawa kebebasan ini dapat menghasilkan laman web yang tidak kelihatan sangat profesional jika anda tidak berminat dengan reka bentuk.

Ruang Squarespace 4.5 / 5

HostGator 2/5

Satu-satunya rancangan Squarespace di mana anda tidak dapat menggabungkan e-dagang sepenuhnya adalah rancangan termurah mereka. Bergantung pada rancangan yang anda pilih, Squarespace mempunyai semua ciri eCommerce yang anda perlukan.

Anda boleh menjual produk tanpa had, menggunakan troli hadiah, menyegerakkan produk anda dengan Katalog Produk Facebook, dan menandai produk di Instagram anda.

Dengan Squarespace, anda tidak akan kehilangan ciri-ciri penting seperti pemulihan troli yang ditinggalkan, tempat penjualan, pelbagai tetapan cukai dan langganan penjualan.

Terdapat juga kemungkinan untuk menyesuaikan penerimaan sumbangan dan penerimaan e-mel, yang menjadikannya pembangun laman web yang sempurna untuk bukan keuntungan.

Squarespace tidak dapat bersaing dengan beberapa pembangun eCommerce khusus, tetapi untuk pembangun laman web tujuan umum, ia melakukan pekerjaan yang sangat baik dalam bidang ini.

Ketika datang ke eCommerce, pembangun laman web HostGator merasa kurang senang. Semua yang anda dapat dalam rancangan eCommerce mereka adalah pengurusan inventori, kupon, penghantaran dan kalkulator cukai.

Berbanding dengan pelbagai jenis ciri eCommerce Squarespace, ciri eCommerce HostGator bahkan tidak pada tahap di mana mereka dapat mulai bersaing dengan Squarespace.

Ruang Squarespace 4/5

HostGator 3.5 / 5

Blog adalah bahagian penting dalam pemasaran, dan Squarespace mempunyai ciri blog yang sangat baik. Ini termasuk penandaan pos, menyusun catatan dalam kategori, URL yang dapat disesuaikan, dll. Untuk kumpulan blog, terdapat satu ciri yang membolehkan menambahkan beberapa pengarang pada satu pos.

Untuk kempen e-mel, anda boleh menggunakan platform Squarespace atau mengintegrasikan MailChimp. Tidak ada yang istimewa untuk disebut mengenai integrasi SEO dan media sosial. Squarespace mengikuti amalan terbaik industri tetapi tidak menawarkan apa-apa yang menonjol.

HostGator menyokong sebahagian besar ciri standard industri untuk pemasaran tetapi tidak bersinar di mana-mana kawasan.

Terdapat satu kelemahan dengan pembangun laman HostGator. Mereka tidak mempunyai pemasaran e-mel bawaan, jadi ini adalah kategori lain di mana mereka kalah dengan Squarespace.

Ruang Squarespace 5/5

HostGator 4/5

Pada bahagian sebelumnya, saya telah menyebutkan ciri-ciri yang menjadikan Squarespace hebat untuk pemilik restoran dan organisasi bukan keuntungan.

Squarespace juga mempunyai blok audio yang hebat dengan pemain audio yang indah dan sokongan yang sangat baik untuk podcasting. Blok audio akan menjadikan penyerahan podcast dan muzik anda ke iTunes mudah dan berkesan.

Pembuat borang Squarespace dengan banyak pilihan bidang dan penyatuan Google Docs akan menjadikan pengurusan hubungan dan dokumen anda menjadi mudah.

Apabila anda menambahkan gambar ke laman web anda, Squarespace akan menskalakannya secara automatik dan menyimpan lebih banyak versi gambar. Dengan cara ini, gambar yang optimum akan dimuat pada setiap peranti, mengurangkan masa muat dan menunjukkan laman web anda dengan cahaya yang terbaik.

HostGator berfungsi dengan baik. Ia mempunyai semua ciri yang anda harapkan dari pembangun laman web seperti sijil SSL, analisis laman web, respons mudah alih, dll.

HostGator bersinar dalam pilihan CMS yang mereka sokong. Squarespace tidak menyokong CMS mana pun, sementara HostGator menyokong WordPress, Joomla, Drupal, Magento dan Fantastico. HostGator juga menyokong dua bahasa pengaturcaraan: PHP dan Python.

Di luar ciri yang diharapkan dan sokongan CMS, tidak ada yang istimewa yang dapat dipamerkan oleh HostGator. Mereka tidak mempunyai ciri penting, tetapi hanya menawarkan yang asas.

Ruang Squarespace 3/5

HostGator 3/5

Sebilangan besar ciri yang boleh anda gunakan di Squarespace digabungkan ke dalam pembangun laman web mereka.

Untuk fungsi tambahan, anda boleh menggunakan sambungan pihak ketiga; namun, kemungkinan anda tidak memerlukannya dengan semua ciri bawaan.

HostGator mempunyai pasaran aplikasi yang dapat anda gunakan untuk menambahkan fungsi yang lebih maju ke laman web anda.

Tidak ada banyak aplikasi di sana pada masa ini, tetapi pasaran merangkumi beberapa ciri yang tidak dimiliki HostGator.

Ruang Squarespace 4/5

HostGator 5/5

Untuk sokongan pelanggan 24/7, Squarespace hanya mempunyai sokongan e-mel dan media sosial melalui Twitter. Pilihan sembang langsung mereka hanya tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat.

Selain sokongan langsung, anda dapat menyelesaikan masalah yang anda hadapi dengan melayari pangkalan pengetahuan, forum komuniti dan tutorial video. Pusat bantuan mempunyai jawapan untuk kebanyakan masalah yang mungkin anda hadapi, jadi memerlukan sokongan langsung mungkin tidak diperlukan.

Sokongan pelanggan adalah satu kawasan di mana HostGator benar-benar bersinar. Mereka mempunyai sokongan yang ramah dan berpengetahuan yang dapat Anda akses 24/7 melalui telefon, sembang langsung, dan e-mel.

Ini adalah salah satu pertempuran hosting Squarespace v HostGator yang jarang berlaku di mana HostGator mengatasi Squarespace.

Ruang Squarespace 3.5 / 5

HostGator 3/5

Squarespace mempunyai masa operasi yang boleh dipercayai. Masa tindak balas pelayan mereka bukanlah yang terbaik, tetapi lebih baik berbanding dengan HostGator.

Masa Masa: 99.5%
Masa tindak balas: 837 ms

HostGator mempunyai waktu operasi yang agak lebih baik daripada Squarespace, tetapi masa respons mereka sangat mengerikan.

Masa Masa: 99.90%
Masa tindak balas: 2,337 ms

Ruang Squarespace 4/5

HostGator 4/5

Squarespace mempunyai tiga rancangan mulai dari $ 12 hingga $ 40. Semua rancangan dilengkapi dengan domain khusus percuma, lebar jalur dan penyimpanan tanpa had, ciri SEO dan templat percuma. Untuk ciri tambahan, anda harus memilih salah satu rancangan yang lebih mahal. Anda boleh menyemak ciri yang anda dapat dengan setiap rancangan di sini.

Pelan pembangun laman web HostGator berkisar antara $ 7,95 hingga $ 18,45 jika anda melanggan selama 2 tahun. Semua rancangan dilengkapi dengan halaman tanpa had, storan dan lebar jalur tanpa had, domain percuma, analitik dan baucar iklan $ 200.

Tidak banyak perbezaan dalam rancangan. Satu-satunya perkara tambahan yang anda dapat dengan rancangan $ 10.95 adalah sokongan keutamaan. Pelan $ 18.45 akan membolehkan anda membuat kedai dalam talian.

Harga di laman web mereka mempunyai harga diskaun; untuk harga rancangan anda akan diperbaharui pada, lihat carta harga ini.

HostGator adalah pilihan yang lebih murah, tetapi Squarespace mempunyai nilai wang yang lebih baik.

HostGator atau Squarespace? Kesimpulan kami

Pemenangnya adalah Squarespace! Squarespace adalah platform untuk membina laman web, sementara HostGator adalah syarikat hosting yang mempunyai pembangun laman webnya. Squarespace melabur lebih banyak usaha untuk membuat pembangun laman web yang baik, dan mengalahkan HostGator dalam hampir semua kategori yang saya analisis.

Soalan Lazim Squarespace vs HostGator

Adakah HostGator lebih baik daripada Squarespace?

Sekiranya anda bertanya mengenai pembangun laman web mereka, maka jawapannya adalah tidak. Squarespace adalah platform yang mengkhususkan diri dalam membina laman web, sementara HostGator adalah laman web hosting yang membuat pembangun laman web sendiri. Pembangun laman web Squarespace lebih baik dalam hampir semua bidang.

Bolehkah Squarespace menggunakan HostGator?

Tidak, Squarespace utamanya adalah pembangun laman web. Dengan rancangan Squarespace, anda memasukkan laman web dan hosting, tetapi tidak ada pilihan untuk menggunakan pembangun laman web lain selain Squarespace. Anda boleh melakukannya sebaliknya. Anda boleh menggunakan pembangun laman web Squarespace dan menghubungkan domain HostGator anda dengan Squarespace.

Adakah Squarespace lebih murah daripada HostGator?

Harga Squarespace berkisar antara $ 12 hingga $ 40, sementara harga HostGator berkisar antara $ 7,95 hingga $ 18,45. Secara amnya, HostGator lebih murah daripada Squarespace. Namun, Squarespace menawarkan ciri yang jauh lebih baik dalam rancangan mereka, jadi mereka mempunyai nilai wang yang lebih baik.

Apa faedah menggunakan pembangun laman web HostGator?

Berbanding dengan Squarespace, tidak banyak. HostGator mempunyai telefon bimbit dan sokongan sembang langsung. Mereka juga mempunyai sokongan untuk pelbagai CMS dan bahasa pengaturcaraan. Selain itu, pembangun laman web Squarespace mengalahkan pembangun laman Gator di setiap bidang.

Adakah Squarespace atau HostGator lebih baik untuk perniagaan kecil?

Squarespace lebih baik daripada HostGator untuk setiap perniagaan, termasuk perniagaan kecil. Perbezaan harga untuk pelan termurah tidak begitu hebat. Sekiranya anda memilih Squarespace, anda akan mendapat lebih banyak fungsi dan templat yang lebih cantik. Perbezaannya cukup ketara, jadi perlu membayar perbezaan harga untuk Squarespace walaupun untuk perniagaan kecil. Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map