Perisian Pembangun Laman Web Terbaik: Penyelesaian Pembentukan Laman Web Teratas

Apabila tiba masanya untuk membuat laman web sempurna anda, hampir tidak ada yang melakukan pengekodan HTML lama. Pada masa kini, profesional (dan amatur) menggunakan perisian pembangun laman web terbaik untuk memastikan produk siap mereka berkualiti tinggi.


Jenis pembangun laman web mana yang anda putuskan untuk digunakan bergantung pada tujuan akhir dan tahap kemahiran anda. Ada yang memilih untuk menggunakan perisian pembangun laman web yang mudah untuk menyelesaikan prosesnya dalam beberapa langkah mungkin. Yang lain menghargai kekayaan pembangun laman web DIY yang lebih kompleks.

Kami akan melihat apa yang ditawarkan dan bagaimana anda dapat memanfaatkannya sepenuhnya, apa sahaja yang anda memutuskan untuk menggunakannya.

Apa itu perisian pembinaan laman web?

Ringkasnya, perisian pembinaan laman web adalah program yang membolehkan membina laman web tanpa memerlukan pengekodan manual.

Pada awal pembangunan laman web, pereka akan menggunakan kod HTML lurus. Baris demi baris, sedikit demi sedikit. Prosesnya memakan masa, dan tahap fungsi yang dicapai oleh laman web ini agak kurang.

Anda masih boleh membina laman web dari awal menggunakan HTML jika anda mahu. Ini bukan kaedah yang paling mudah, dan sekarang ini lebih merupakan kaedah bagi individu untuk mengasah kemahiran pengekodan mereka.

Ia juga berguna untuk mengetahui sama ada anda ingin membuat perubahan kecil di sini atau di sana atau melakukan penyesuaian ke laman web anda. Anda boleh mengetahui lebih lanjut dengan melihat Code Academy, The Site Wizards, atau Open Designs.

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

Terdapat juga beberapa tutorial video yang baik yang memberi anda asas-asas membina laman web dari bawah ke atas.

Namun, seiring berjalannya waktu, orang mulai mengembangkan editor perisian untuk memudahkan operasi yang lebih maju. Akhirnya, ini berkembang menjadi editor WYSIWYG yang disukai ramai pencipta hari ini.

Akronim bermaksud “Apa yang Anda Lihat Adalah Apa yang Anda Dapatkan.” Ini merujuk pada proses pembuatan laman web secara visual, dengan program komputer mengurus pengekodan di sebalik tabir.

Terdapat dua klasifikasi asas untuk perisian pembangun laman web. Pembangun laman web dalam talian yang dimasukkan ke dalam perkhidmatan hosting yang juga akan menyimpan laman web anda untuk anda, dan pembangun luar talian yang mensasarkan orang ramai yang lebih profesional.

Perisian pembangun laman web dalam talian

Ini termasuk platform biasa seperti Jimdo, Wix, Weebly, Shopify, dan Squarespace. Perkhidmatan hosting ini mempunyai pembangun laman yang disatukan ke dalam prosesnya sehingga anda dapat membuat laman web tersebut dan kemudian segera menerbitkannya melalui mereka. Mereka sering dilengkapi dengan ciri sokongan tambahan dan tambahan yang menjadikannya menarik bagi pendatang baru.

Kelebihan

Keburukan

Perkhidmatan perisian pembangun laman web dalam talian ini biasanya popular, mudah digunakan, dan disokong dengan baik. Mereka memiliki banyak templat untuk pengguna, menjadikan reka bentuk laman web sangat cepat. Anda boleh memasukkan butiran anda ke dalam templat dan mempunyai reka bentuk yang menarik dalam beberapa minit.

Dengan beberapa pilihan penyesuaian, seperti fon dan warna, anda boleh meletakkan sentuhan peribadi pada semuanya. Mereka membolehkan anda “drag and drop” elemen baru ke posisi yang anda mahukan. Anda juga dapat melihat bagaimana perubahan anda akan mempengaruhi produk siap dalam masa nyata.

Domain percuma dengan hosting

Mereka sering mempunyai pilihan terbina dalam untuk reka bentuk laman web mudah alih, integrasi media sosial, dan galeri foto / video. Oleh kerana platform ini sering berganda sebagai hos, anda boleh membuat penerbitan dengan betul setelah anda selesai, melewati pencarian domain atau host pelayan khusus.

Anda (mungkin) mendapat banyak sokongan apabila anda memerlukan bimbingan atau ada yang tidak kena kerana anda berurusan dengan entiti besar. Hubungi talian perkhidmatan pelanggan mereka, dan mereka dapat membimbing anda melalui apa sahaja masalah yang anda hadapi dengan membina laman web anda.

Mereka juga membantu menjaga kos anda rendah. Menggunakan editor sering percuma, dan anda hanya membayar apabila anda bersedia untuk menerbitkan laman web di platform yang anda pilih.

Pelan ini boleh berbeza-beza, tetapi kebanyakannya berpatutan bagi mereka yang baru memasuki blog atau membina laman.

Ringkasnya — jika cepat dan bersih adalah tujuan anda, ini mungkin akan menjadi titik permulaan anda.

Anda terperangkap dalam apa yang dibenarkan oleh syarikat yang menjalankan editor. Terdapat banyak helah dan penyesuaian reka bentuk web yang tidak akan tersedia untuk anda jika anda menggunakan pembangun laman web dalam talian.

Sekiranya anda merancang untuk menjadi besar dengan laman web yang sangat disesuaikan yang mempunyai pilihan dan ciri khusus untuk perniagaan anda, anda mungkin tidak dapat menyelesaikannya dengan perisian pembangun laman web dalam talian.

Kemudian ada hakikat bahawa, seindah yang kelihatan, templat akan membuat anda kelihatan seperti “cookie cutter”. Pasti, mereka akan bersih, tetapi kelihatan seperti ribuan laman web lain yang ada di luar sana. Menonjol akan menjadi masalah.

Seperti akan menjana interaksi pengguna. Anda akan berada di belakang garis panduan mengenai sebarang ciri reka bentuk yang sedang tren. Anda harus menunggu pembangun dalam talian anda memasukkannya ke dalam platform, dan pada masa itu anda akan terlambat ke permainan.

Ringkasnya – pembangun dalam talian tidak fleksibel seperti pilihan lain.

Perisian pembangun laman web terbaik

Pilihan pembangun laman web dalam talian terbaik adalah

 • Jimdo
 • Wix
 • Weebly
 • Shopify
 • Ruang Squarespace.

Mari kita lihat bagaimana perbandingannya.

1. Wix

Logo WixIa dianggap sebagai salah satu pembangun yang paling intuitif di pasaran. Untuk memulakan, anda hanya perlu memberikan alamat e-mel. Dari sana, anda mempunyai akses kepada pembangun dan boleh mula merancang laman web anda.

Untuk mendapatkan pengalaman sepenuhnya, iaitu URL anda sendiri dan tanpa iklan Wix berjenama, anda harus meningkatkan ke akaun berbayar.

Ini boleh berkisar dari tahap “gunakan domain anda sendiri” dari $ 4.08 / bulan, hingga akses VIP yang mungkin memerlukan $ 24.92 / bulan (walaupun ia disertakan dengan beberapa tambahan untuk membantu membenarkan kos).

Wix menyediakan pilihan “jenis laman” yang akan menentukan beberapa pilihan susun atur dan templat anda. Anda boleh pergi dengan laman web standard, kedai web, atau blog.

Dari sana, anda boleh memilih templat. Terdapat ratusan jumlahnya. Masing-masing memenuhi kerumunan yang sedikit berbeza, jadi anda mungkin dapat mencari yang sesuai dengan tempat anda.

Malangnya, Wix telah mengunci sebilangan templat pembangun laman web ini di belakang paywall sehingga anda mungkin akan mencari wang tambahan untuk menggunakannya. Terserah anda untuk menentukan sama ada pelaburan itu berbaloi.

Setelah memilih templat yang anda mahukan, anda boleh mula memperbaikinya. Wix memberi anda tutorial ringkas mengenai cara menggunakan editor; maka anda sendiri.

Bukan antara muka yang sukar digunakan. Ia menawarkan panduan untuk memastikan anda menjaga segala sesuatu secara visual. Terdapat kotak alat mudah yang menawarkan teks, gambar, video, dan penyisipan media sosial.

Anda boleh memuat naik foto / video anda ke perpustakaan untuk digunakan dan digunakan kembali dengan cepat. Anda juga boleh mengimport media dari perkhidmatan seperti Flickr dan Facebook untuk mempermudah.

Anda boleh mengedit fon, warna, dan semua perkara lain yang anda perlukan untuk menjadikan templat menjadi milik anda. Tambahkan halaman tambahan, pautkan bersama-sama dengan menu navigasi, dan masukkan beberapa pautan luar dan kemudian anda sudah selesai.

Sekiranya anda gemar menulis blog, Wix menjadikannya mudah. Cukup aktifkan alat blog, dan anda akan menerima enam pilihan susun atur yang boleh anda gabungkan ke dalam laman web anda.

Ringkasnya — Wix mempunyai banyak templat. Mereka mudah dan disesuaikan dengan penggunaan laman web yang berbeza. Seret dan lepas berfungsi dengan baik. Blogging senang ditambahkan, dan anda mendapat banyak sokongan dari syarikat.

2. Weebly

Logo WeeblyMereka telah mengalami beberapa kemas kini baru-baru ini, jadi Weebly baru yang lebih baik menawarkan lebih banyak daripada yang dilakukan pada lelaran sebelumnya.

Seperti Wix, anda boleh mendaftar hanya dengan alamat e-mel. Ini akan memberi anda akses ke akaun “percuma”. Anda boleh memilih untuk menaik taraf untuk lebih banyak ciri:

Tahap Permulaan: $ 8 / bulan

Tahap Pro: $ 12 / bulan

Tahap Perniagaan: $ 25 / bulan

Menaik taraf ke peringkat permulaan akan membuang penjenamaan Weebly dan memberi anda akses ke URL tersuai. Pro menyediakan ciri multimedia tambahan. Tahap perniagaan memberikan ciri kedai web yang maju.

Mengambil lebih banyak petunjuk dari Wix, Weebly bertanya tentang niat laman web anda. Adakah anda mahukan laman web standard, blog, atau kedai?

Terdapat lebih daripada 20 tema yang menjadi standard. Tidak sebanyak Wix, tetapi cukup banyak yang anda boleh cuba membezakan diri anda. Semuanya mudah dibaca dan mudah disesuaikan, yang merupakan tujuan utamanya.

Anda kemudian boleh mengatur elemen halaman anda. Navigasi, teks, gambar, dll. Mereka menawarkan beberapa pilihan kreatif untuk navigasi, dari pilihan bar bahagian atas dan bar sisi.

Anda bahkan boleh menambahkan tinjauan pendapat, tinjauan, borang, dan elemen interaktif lain dalam versi Weebly yang dikemas kini ini.

Oleh kerana templat baru menggunakan sesuatu yang dipanggil Reka Bentuk Responsif, anda tidak boleh menyeret dan melepaskan elemen di mana sahaja anda mahu. Mereka menyekat pilihan anda agar sesuai dengan aliran setiap templat dengan lebih baik.

Anda mungkin mengalami kekeliruan ketika pertama kali mengedit templat anda dengan pembangun halaman mereka. Sedikit percubaan-dan-ralat, dan anda harus mengetahuinya.

Anda juga dapat menambahkan berbagai “aplikasi” ke tata letak laman web anda. Ini merangkumi perkara seperti kotak sembang, peta, pilihan penghantaran, dan lain-lain. Sebilangannya percuma; ada yang mempunyai bayaran. Pilih perkara yang ingin anda sertakan dengan bijak.

Tidak seperti Wix, anda tidak mempunyai pustaka dalam talian untuk memuat naik foto dan video anda. Ini melambatkan proses akses dan reka bentuk anda, kerana anda harus memuat naik semula media dari storan tempatan anda setiap kali anda ingin menggunakannya. Tidak ada pengeditan gambar secara langsung.

Satu kelemahan utama dengan antara muka Weebly adalah kekurangan ciri “buat asal” untuk elemen yang mungkin telah anda tambah atau alih keluar. Ini menghalang prosesnya tetapi tidak melumpuhkannya sepenuhnya.

Blogging adalah ciri standard dengan Weebly. Pilihan laman web mudah alih juga. Ini membolehkan anda mengoptimumkan rupa laman web untuk telefon pintar dan tablet.

Weebly juga mempunyai aplikasi iPad sendiri, yang membolehkan pembinaan laman web dalam perjalanan. Pilihan di sini tidak begitu mantap, dan berfungsi sedikit lebih perlahan, tetapi sebahagian besarnya menyelesaikan tugas.

Ringkasnya — Weebly memberi anda pilihan pendaftaran yang mudah dan beberapa templat laman web yang baik. Reka bentuk responsif adalah pedang bermata dua, menambah minat sambil menghadkan sedikit kelenturan. Platform ini menawarkan pilihan untuk bekerja di laman web anda dengan tablet yang akan dianggap sangat berharga oleh beberapa pengguna.

3. RuangSegi

Pembina laman web SquareSpaceSalah seorang penyunting baru untuk memasuki arena. Walaupun kadang-kadang dicipta sebagai “bangunan web untuk elit hipster,” platform ini menawarkan banyak fungsi walaupun anda tidak menganggap diri anda sebagai hipster.

Malangnya, Squarespace tidak menawarkan apa-apa secara percuma. Mereka menyediakan tempoh percubaan untuk anda menguji binaan, selepas itu tiba masanya untuk membuka dompet anda.

Anda boleh menggunakan pilihan “halaman arahan” $ 5 / bulan. Anda juga boleh memilih salah satu pilihan yang lebih mahal, seperti tawaran $ 8 / bulan yang memberi anda hingga 20 halaman. Sekiranya anda mendapat lebih banyak wang tunai untuk dibakar, anda boleh mendapatkan $ 70 / bulan untuk laman web lengkap dengan pilihan premium.

Mengikuti petunjuk yang ditetapkan oleh pembangun laman web lain, anda mesti memilih tujuan laman web anda terlebih dahulu (standard, satu halaman, atau kedai). Kemudian anda memilih templat anda.

Pilihan templat setanding dengan apa yang disediakan oleh Weebly. Terdapat 26, dan mereka semua kelihatan profesional jika agak serupa.

Squarespace menawarkan borang soal selidik untuk memasukkan beberapa maklumat anda. Ia kemudian akan memasukkan sebahagian maklumat ini ke dalam templat anda untuk menjimatkan masalah anda sendiri.

Apabila tiba masanya untuk mengedit templat anda, Squarespace akan membuka kotak pilihan setiap kali anda mengklik pada bahagian halaman. Anda boleh memilih dari “blok kandungan” yang berbeza. Masukkan yang anda mahukan, dan kemudian sesuaikan apa yang anda mahukan di sana.

Tambahkan teks, gambar, video, dan semua pilihan biasa yang lain. Anda bahkan boleh mengintegrasikan beberapa tawaran pihak ketiga seperti SoundCloud, Twitter, Facebook dan seumpamanya.

Anda boleh memuat naik fail media ke perpustakaan untuk akses mudah. Anda juga boleh membiarkan anda melihat gambar stok dari Getty dan perpustakaan lain untuk digunakan di laman web anda. Anda perlu membayar lesen untuk menggunakannya, tetapi bayarannya berpatutan.

Terdapat banyak pilihan untuk grid media, galeri, karusel, dll. Penyesuaian dengan ini bukanlah yang terbaik, tetapi anda boleh menambahkan teks untuk menemani gambar anda dan mengawal bagaimana peralihan gambar.

Ini menghadkan fleksibiliti anda tetapi membuat anda berada dalam batasan reka bentuk yang ringkas dan mudah ditafsirkan. Itu mendapat pujian dari beberapa pengguna, dan kemarahan dari yang lain.

Anda boleh menambah blog, memeriksa susun atur mudah alih anda, dan menyiapkan e-commerce dengan relatif mudah.

Squarespace cukup baik untuk menambahkan metrik ke platform mereka juga. Anda dapat memeriksa berapa banyak lalu lintas yang anda peroleh, dari mana asalnya, dan apa yang paling banyak mereka lihat dari akaun anda.

Ringkasnya — Squarespace menghadkan penyesuaian anda di beberapa kawasan, tetapi semua demi menjaga laman web tetap kelihatan baik. Pilihan tambahan, seperti analitik, menjadikan ini pilihan menarik bagi pendatang baru.

4. Jimdo

Logo JimdoPembina laman web moden ini sepertinya telah mengambil pelajaran dari bidang lain, membuangnya ke dalam pengisar, dan menghasilkan sesuatu yang dapat menarik minat pengguna yang luas.

Seperti pilihan lain, anda mendaftar dan memilih rancangan anda. Anda boleh pergi dengan pilihan percuma, tetapi anda terhad pada ruang simpanan. Sekiranya anda memutuskan untuk menaik taraf, anda boleh memilih:

Pro: $ 90 / tahun

Perniagaan: $ 240 / tahun

Kedua-dua tahap membuang penjenamaan Jimdo dan membenarkan URL tersuai. Mereka berbeza dalam jumlah ruang penyimpanan dan faedah yang mereka tawarkan.

Jimdo mempunyai banyak pilihan templat. Semakin tinggi tahap langganan anda, semakin banyak akses anda. Templat tersebut tergolong dalam salah satu daripada empat kategori: perniagaan, kedai, portfolio dan peribadi.

Anda boleh melihat bagaimana kandungan anda dengan templat tertentu sebelum beralih. Setelah anda menetapkan templat anda, anda dapat menyesuaikan pilihan seperti fon, warna, dan lain-lain.

Antaramuka mudah dan membolehkan anda menambahkan beberapa elemen pihak ketiga juga, termasuk pilihan media sosial. Mereka setanding dengan pembangun lain dalam senarai.

Anda boleh menambah tambahan yang tidak ditawarkan oleh Jimdo dengan widget HTML. Ini membolehkan anda memasukkan beberapa kod untuk meningkatkan laman web dengan beberapa penyesuaian tambahan.

Blogging itu mudah. Setelah anda menghidupkan pilihan blog, anda boleh memasukkannya sebagai elemen di mana-mana halaman. Anda boleh mengedit catatan anda, dan mereka akan mengemas kini dalam kotak blog semasa anda melakukannya.

Anda boleh menukar pilihan seperti berapa banyak catatan blog yang akan dipaparkan, berapa banyak catatan yang akan dipaparkan di halaman, dan sebagainya.

Jimdo memberi anda pratonton bagaimana laman web anda akan muncul pada peranti mudah alih dalam pandangan potret dan landskap. Ini sangat berguna bagi mereka yang ingin memperbaiki pandangan mereka untuk keupayaan optimum di seluruh platform.

Ringkasnya — Jimdo adalah platform yang kukuh yang menawarkan pilihan dan rancangan yang dapat disusun berbanding pembangun dalam talian yang lain. Harga mereka lebih rendah daripada yang anda bayar setiap tahun dengan beberapa pilihan lain, jadi ini adalah pilihan yang baik bagi mereka yang berusaha untuk tetap mementingkan anggaran tambahan.

Perisian pembangun laman web luar talian

Ini adalah untuk kanak-kanak lelaki dan pilihan penutup seperti Dreamweaver. Mereka tidak selalu lemah hati. Anda harus mempersiapkan diri untuk meluangkan lebih banyak masa untuk mempelajari selok-belok sekiranya anda memutuskan untuk mengikuti jalan ini.

Kelebihan

Keburukan

Penyesuaian dan bilangan ciri canggih adalah titik penjualan di sini. Ini lebih banyak penyunting HTML daripada tawaran perisian pembangun laman web dalam talian anda. Mereka masih menawarkan fungsi WYSIWYG.

Anda boleh menggunakannya secara tempatan dari PC anda. Anda boleh menyimpan, bermain-main, dan menyempurnakan semua elemen anda sehingga anda bersedia untuk dilancarkan. Mereka menawarkan fleksibiliti yang paling dan merupakan pilihan yang anda mahukan jika anda membuat lebih banyak pembuatan laman web yang lengkap.

Mereka memerlukan lebih banyak masa untuk belajar, dalam kebanyakan kes. Sekiranya anda tidak mahir dalam bidang web dan reka bentuk, anda mungkin perlu membayar seseorang untuk menggunakannya untuk membuat laman web anda.

Sebaik sahaja anda melengkapkan laman web, anda perlu melalui rigamarole membeli domain, mencari hos, dll.

Pilihan sokongan mungkin tidak sedalam yang ditawarkan oleh pembangun dalam talian. Anda boleh menghubungi sokongan teknikal untuk masalah dengan perisian, tentu saja, tetapi ketika membuat laman web ini, anda sendiri.

1. Adobe DreamWeaver

Program pembinaan laman web DreamWeaverDreamweaver mungkin program laman web luar talian yang paling terkenal.

Bagi pengekod, mereka menawarkan pilihan untuk memasukkan dan mengedit kod untuk setiap aspek laman web. Untuk pereka, anda boleh mematikan bahagian pengkodan semasa anda menumpukan perhatian pada aspek visual dengan fungsi WYSIWYG.

Anda juga boleh mencampurkan keduanya, menjaga kodnya tetap kelihatan semasa anda mengerjakan visual, dan mengubahnya mengikut kehendak anda semasa membina laman web anda.

Dreamweaver memberi anda kemampuan untuk bekerja dengan semua bahasa pengaturcaraan utama yang anda perlukan: HTML, ColdFusion, PHP, CSS, JavaScript, XML, dll..

Hasilnya, jika anda mempunyai pengetahuan, laman web yang mempunyai ciri khas yang mempunyai sentuhan profesional yang tepat.

Ringkasnya — Dreamweaver adalah salah satu anjing teratas HTML. Anda boleh mencampurkan antara muka kod dan visual untuk membuat reka bentuk terbaik. Platform ini bagus untuk pemula tetapi cukup maju untuk pakar.

2. Mobirise

Perisian pembangun halaman MobiriseEditor luar talian lain yang berfungsi serupa dengan Dreamweaver. Menawarkan banyak templat untuk memulakan anda, pilihan drag and drop dan “blok” bergaya yang menawarkan konsep reka bentuk terkini dan terhebat.

Edit gambar, tambahkan peta dan elemen pihak ketiga, dan Mobirise menjaga pengekodan semasa anda bekerja. Anda juga boleh bermula dengan halaman kosong dan melihat ke mana ia membawa anda, jika anda mahu.

Mobirise merangkumi beberapa ciri mudah alih yang mungkin tidak anda temui dengan editor lain. Ini akan mengoptimumkan laman web anda untuk melihat telefon pintar / tablet.

Ringkasnya — Mobirise adalah pembangun yang sangat berfungsi yang melayani mereka yang tidak mempunyai pengetahuan pengekodan. Ini memungkinkan pelaksanaan tahap editor dari editor lain tanpa memerlukan kemahiran prasyarat.

3. Cawan Kopi

Pembina laman web CoffeeCupPerisian ini lebih mencabar bagi pemula, kerana fokusnya lebih kepada sisi pengekodan. Ia menawarkan templat, tetapi nilai sebenarnya bersinar dengan ciri penyuntingan HTML-nya.

Anda boleh bermula dari bawah ke atas, atau mengimport laman web yang ada dan mula membentuknya. CoffeeCup merangkumi pemeriksa pengesahan, penyelesaian kod, dan sokongan bahasa pengekodan.

Sekiranya anda bersedia meluangkan masa, CoffeeCup dapat membantu anda meningkatkan kemahiran pengekodan anda. Ini akan menunjukkan kepada anda apa yang salah dengan sekeping kod dan mempunyai tutorial yang akan memberikan pengetahuan lanjutan.

Ringkasnya — CoffeeCup adalah pembangun berpusatkan kod yang dapat membantu neofit meningkatkan kemampuan pengkodannya. Bukan yang terbaik jika anda mahukan pengalaman seret dan lepas, tetapi bagus jika anda ingin masuk ke sebalik tabir bangunan web.

Perisian pembina laman web terbaik: kesimpulan

Pilihan untuk membina laman web sangat besar. Pilihan terakhir anda bergantung pada tahap kemahiran anda dan apa yang anda mahu lakukan dengan pembangun laman web anda.

Sekiranya anda hanya ingin menguji perairan, ciri salah satu pilihan perisian pembangun laman web terbaik yang disenaraikan akan baik-baik saja.

Sekiranya anda ingin menjadi lebih maju, anda harus mempertimbangkan untuk menggulung lengan baju anda dan pergi lebih jauh dengan pilihan reka bentuk web dari pilihan perisian reka bentuk web luar talian kerana anda dapat mencapai fungsi yang lebih besar dengan pilihan pembangun halaman ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map