Ulasan Pembina Laman Web: Wix WordPress Squarespace & Weebly

Di zaman sekarang, kita dapat membuat laman web yang sangat kompleks dan rumit tanpa perlu mengetahui apa-apa mengenai CSS atau HTML. Itu tidak bermaksud kita tidak harus mempelajarinya atau akhirnya menggunakannya, tetapi bagi kebanyakan ahli perniagaan yang ingin membuat laman web, tidak mahu cahaya bulan sebagai pembangun web.


Sebagai gantinya, kami membiarkan pembangun laman web melakukan semua pengaturcaraan yang sukar dan berfungsi untuk kami. Pemilik perniagaan zaman moden telah menjadi arkiteknya sendiri mengenai laman web.

Sekiranya anda memerlukan etalase dalam talian yang lengkap, satu halaman sehenti untuk projek peribadi anda atau laman peribadi tahap penuh, halangan untuk masuk adalah minimum. Kami akan menyenaraikan banyak pembangun laman web yang berbeza, pergi ke tinjauan komprehensif untuk empat kegemaran utama kami kemudian membandingkan dan membezakannya dengan persaingan. Anda akan mahir dengan asas-asas semua pembangun laman web di web.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Ulasan pembina laman web

Ulasan pembina laman web

Terdapat sebilangan besar pembangun di web, ada yang terkenal dan dipuja, yang lain menjadi kunci kepada pembangun dan beberapa yang tidak begitu istimewa. Industri ini sangat kompetitif, kerana kita akan melihat empat teratas, WordPress, Squarespace, Wix, dan Weebly.

Semua pembangun laman web ini menawarkan komuniti yang luas, sokongan kawalan, templat perkhidmatan pelanggan, blogging, ciri e-dagang, dan pemalam yang disokong oleh pemaju bersepadu.

Sebelum menyelidiki empat ulasan pembangun laman web kami, berikut adalah coretan ringkas bagi mereka yang mempunyai beberapa pengalaman pengekodan yang mungkin menginginkan kawalan pemerintahan yang lebih bebas atau alternatif yang lebih murah dari segi pembangun laman web.

 • Jimdo: Pembina laman web percuma yang mempunyai pilihan gaji yang ditingkatkan kecil dan dapat membina fungsi asas dan etalase. Ia tidak mempunyai sokongan langsung dan sebilangan kecil templat yang telah dirancang.
 • SiteJam: Ini adalah sistem pembangunan yang baik bagi mereka yang mempunyai pengalaman sebelumnya dalam HTML dan CSS. Susun aturnya agak kikuk kerana setiap menu dimuat dengan URL baru, dan tidak ada ciri SEO bersepadu.
 • LightCMS: Kelebihan menggunakan platform ini adalah penggunaan yang cepat dan mudah. Ia mempunyai alat yang diperlukan untuk analisis, blog, dan e-dagang. Anda boleh membuat templat anda sendiri, tetapi ia memerlukan keakraban dalam topik lanjutan pembangunan web, lebih baik untuk pengekod.
 • Adobe Muse: Ini adalah alat perisian dalam keluarga Adobe yang membuat banyak hal dari awal, yang bermaksud fleksibiliti tinggi tetapi kurva pembelajaran yang curam.

Ini semua adalah pilihan yang sesuai untuk pembangun web, dan disarankan untuk mencuba semuanya atau menonton beberapa video mengenai mereka dalam talian. Kami akan melihat pilihan terbaik seterusnya dengan sekumpulan kriteria yang terpilih untuk menyelami ciri dan fungsi setiap pembangun laman web – dan menjawab soalan – apakah pembangun laman web terbaik?

Mari kita lihat beberapa perbandingan asas bermula dengan titik harga untuk setiap pembangun laman web masing-masing. Yang pertama kami adalah WordPress, yang menawarkan versi percuma melalui WordPress.Org dan yang lain melalui akhiran .com. Harga naik hingga $ 24.92 sebulan jika digunakan untuk perniagaan.

Squarespace hanya menawarkan percubaan percuma dari segi kandungan percuma. Berikutan itu, ada harga sama ada $ 8 sebulan setiap tahun atau pembayaran $ 12 dari bulan ke bulan.

Weebly menawarkan versi percuma, kerana rancangannya yang paling murah adalah $ 8 sebulan. Berikutan itu, kami mempunyai Wix, yang juga menawarkan rancangan percuma dan pilihan termurah untuk membina laman web perkhidmatan $ 4 sebulan.

Semua binaan ini menawarkan bentuk ciri E-Dagang bersepadu yang digabungkan dalam pembuatannya. Semua juga berguna untuk tujuan blogging yang luas. Saluran sokongan mereka semua serupa dengan SquareSpace yang terus bersaing dengan e-mel, sembang langsung, dan sokongan telefon sepanjang masa.

Senarai utama pembangun laman web telah dipilih setelah kajian menyeluruh mengenai ciri-ciri mereka dan bagaimana mereka bersaing dengan pertandingan yang lain. Walaupun ada beberapa pembangun yang terlihat bagus di permukaan, kualitinya sangat ketinggalan zaman dan kekurangan fitur.

Domain percuma dengan hosting

Mana-mana pembina laman web yang kelihatan seperti artifak awal dari masa kelahiran Internet segera diberhentikan. Bahagian lain dari kriteria yang luas adalah sama ada pembangun laman web akan membenarkan reka bentuk mudah alih atau tidak.

Pembina laman web terbaik mesti dapat memasukkan pengalaman serupa dari platform ke platform. Laman web yang tidak dapat disatukan dengan cepat ke dalam telefon pintar tidak mempunyai tempat dalam pengembangan web moden. Sebilangan besar carian Google di beberapa tempat di seluruh dunia berasal dari peranti mudah alih.

Melalui kedai Shopify, kami juga mendapati bahawa kebanyakan pembelian dilakukan pada peranti mudah alih, kerana majoriti pembaca dan pengunjung laman web anda akan berasal dari pasar mudah alih.

Bahagian lain dari kriteria kami adalah pentingnya platform blogging bersepadu dan tentu saja e-commerce. Majoriti orang yang membuat laman web menggunakannya untuk menulis blog. Kedua-dua ciri ini sangat penting dalam aspek perniagaan, urusan peribadi atau apa sahaja. Mereka sering menjadi tonggak dari apa yang membuat laman web.

Ciri bawaan juga lebih mudah dimanipulasi dan digunakan, kerana anda tidak akan dipaksa untuk mencari pemalam yang mungkin mengeluarkan kodnya. Semasa menguji pembangun laman web yang betul, pastikan untuk memeriksa beberapa bidang utama seperti masa respons sokongan pelanggan.

Sekiranya laman web anda beroperasi dan beroperasi, anda pasti ingin mengetahui bahawa anda dilindungi dengan cepat sekiranya terdapat masalah dalaman dengan pembangun web. Maksudnya jika ada bug yang perlu dikemas kini dan mendedahkan laman web anda kepada masalah keselamatan.

Squarespace mempunyai masa respons e-mel terpantas, kerana Weebly masuk dengan respons Live-chat paling cepat. WordPress begitu meluas; kebanyakan soalan yang anda ajukan akan dijawab secara dalam talian. Wix adalah dengan prestasi paling rendah tanpa ciri sembang langsung. Setiap pembangun laman web individu mempunyai kekuatan tersendiri – lihat 4 ulasan pembina laman web teratas kami!

Ulasan pembangun laman web WordPress

Logo WordPressWordPress adalah salah satu platform pembinaan laman web sumber terbuka yang paling banyak digunakan di seluruh Internet. Sumber terbuka bermaksud terbuka untuk digunakan oleh sesiapa sahaja dan pembangun dan pengaturcara dapat membuat sesuatu di WordPress, membuat alat, templat, plugin mereka sendiri dan banyak lagi.

Keupayaan untuk melakukan ini membolehkan mereka menjual kepada pengguna WordPress yang lain atau memberikannya secara percuma. Terdapat berjuta-juta laman web yang dikendalikan oleh WordPress.

Kadar pertumbuhannya tidak akan melambat dalam masa terdekat, dan ini disebabkan oleh beberapa sebab mengapa ini adalah salah satu pembangun laman web terbaik di web. Terdapat hampir 50,000 plugin dan templat yang disetujui atau templat buatan pengguna yang tidak terhitung jumlahnya.

Manfaat WordPress adalah akses ke banyak alat dan templat yang berbeza, plugin untuk membantu anda dan memperbaiki laman web. Ini adalah satu rahmat dan kutukan. Dengan begitu banyak plugin yang berbeza, anda menghadapi masalah penggunaan plugin yang lebih rendah atau ketinggalan zaman yang boleh menyebabkan bahaya.

Penting bagi pembangun laman web untuk terus berwaspada semasa memuat turun pemalam dan memeriksa masalah keserasian dan sokongan. WordPress boleh menjadi lebih fleksibel daripada pembangun laman web terkemuka kami yang lain. Tetapi dengan itu menjadi tanggungjawab untuk berpengalaman dalam pengekodan atau mendapat bantuan daripada pemaju yang baik.

Pengekod berkemampuan akhirnya boleh memakan kos antara $ 50 hingga $ 100 sejam untuk anda mendapatkan ciri khas selesai dan dikodkan. Jenis kos ini dapat meningkat dengan cepat pada sesuatu yang relatif murah dan sering percuma. Keluk pembelajaran jauh lebih curam bagi orang yang menggunakan WordPress.

WordPress sentiasa dikemas kini untuk memperbaiki masalah yang timbul dengan keselamatan dan pepijat lain. Setiap kali ini berlaku, ia boleh mempengaruhi pemalam yang anda muat turun, dan anda perlu mengemas kini laman WordPress anda. Kadang-kadang ini boleh menjadi masalah apabila tema tersuai dan plugin lain berubah.

Salah satu ciri terbaik WordPress adalah kemampuannya yang luar biasa untuk menjadi sumber komprehensif untuk blog. Kerana ia adalah sistem pengurusan kandungan, yang berbeza dari pembangun laman web yang lurus; ia berjaya menjadi sedikit dari kedua-duanya. Ramai orang akan membangunkan seluruh laman web dari WordPress.

Catatan boleh mempunyai tekstur video, foto dan tentu saja teks yang kaya dengan banyak pilihan HTML dan CSS. E-commerce boleh ditambahkan ke campuran plugin yang berbeza yang melekat pada sistem WordPress. Dalam senarai pembangun teratas kami di web, ini adalah yang aneh, tetapi masih menjadi pemain utama dalam adegan pembinaan laman web.

Ulasan pembangun laman web Squarespace

Logo SquareSpaceSquarespace mempunyai beberapa ciri gabungan terbaik yang menjadikannya sumber yang komprehensif bagi mereka yang menginginkan segalanya dalam satu kawasan. Ini berfokus pada media, dan templatnya luas dan beragam. Ini semua disokong terus dari laman web, kerana WordPress mungkin mempunyai banyak templat,

Squarespace menetap sekitar 30 templat yang dibahagikan kepada tujuh kategori yang berbeza. Ini termasuk perniagaan, portfolio, kedai, pemuzik, peribadi, restoran, dan perkahwinan.

Templat ini bukan hanya lebih baik daripada kebanyakan pertandingan, tetapi templat ini juga berjalan dengan lancar dan pantas. Integrasi mudah alih mereka lancar, dan tidak ada satu masalah dari pertukaran dari desktop ke mudah alih. Reka bentuk responsifnya tiada tandingannya.

Reka bentuk yang bergaya disesuaikan dan direka untuk semua jenis media untuk disertakan di dalamnya, dengan fesyen bersepadu. Artis dari pelbagai jenis dapat memanfaatkan persembahan di sini.

Bahagian penting dari semua laman web hari ini adalah kemampuan untuk mengikuti pengaruh besar media sosial. Ia menjadi sedikit gelung untuk menggunakan media Sosial. Maksudnya, pelanggan dan penonton dari laman sosial anda diarahkan dari media sosial ke laman web tersebut, dan pergi dan balik.

Butang Media Sosial ada untuk memudahkan proses pemindahan ini untuk mendapatkan hasil terbaik.

Siaran terbaru Squarespace telah menemui penyunting kandungan dan gaya di tempat yang sama untuk penyuntingan. Semuanya berada di bawah satu bar sisi sederhana di sebelah kiri antara muka. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengklik elemen reka bentuk yang berbeza.

Contohnya, lima menu asas merangkumi halaman, metrik, tetapan, reka bentuk dan bantuan. Beberapa kaedah lain juga tersedia yang bergantung pada templat tertentu yang anda gunakan.

Sebagai contoh, dalam hal e-commerce, anda akan ditugaskan untuk menatal pesanan, inventori, potongan dan pembayaran. Semua halaman ini adalah sebahagian daripada hub ciri perniagaan.

Ciri perdagangan sangat sesuai untuk menangani sejumlah kecil inventori dengan pelbagai fungsi terpasang untuk penghantaran, cukai, dan perakaunan. Selain itu, anda mempunyai sumber untuk diskaun, pembayaran, sokongan pelanggan, dan pengurusan. Semua ini termasuk dalam paket untuk e-commerce.

Tidak ada ciri-ciri ini yang memerlukan peningkatan, sementara anda juga dilengkapi dengan fitur pengurusan produk untuk produk unggulan dan menambahkan borang maklumat tambahan pada produk.

Search Engine Optimization (SEO) terbentuk dalam proses dan membantu mengawal maklumat anda untuk perihalan mesin pencari dan item format, dan halaman lain di seluruh laman web ini. Sekali lagi terdapat pautan integrasi media sosial yang membantu mengoptimumkan laman web.

Sebahagian besarnya, ini sedikit memberi sokongan pada SEO dan sokongan pemasaran tetapi menebusnya dengan senang digunakan, halaman bergaya yang hampir selesai dan sistem e-dagang terbina dalam yang luas.

Ulasan pembangun laman web Wix

Logo WixWix adalah platform hebat yang mempunyai banyak dari segi templat dan pelbagai plugin untuk menyelesaikan sesuatu. Salah satu masalah yang mungkin anda dapati ialah sistem kawalan antara muka memerlukan sedikit masa untuk belajar.

Wix mirip dengan WordPress dengan cara ia mempunyai banyak templat yang akan digunakan dan sejumlah besar fotografi seni klip dan ciri lain yang dapat disesuaikan. Reka bentuk laman web yang responsif adalah perkara yang menjadi sedikit kacau apabila anda mula mengubah sesuatu mengikut keinginan anda.

Cuba jangan tinggalkan reka bentuk templat utama kecuali anda benar-benar ingin mendapatkan perubahan rentak dan pelajari pelbagai cara untuk menggunakan antara muka yang rumit. Terdapat banyak pilihan yang dapat disesuaikan dengan Wix, tetapi anda tidak mahu melalui jalan asas buat masa ini dengan laman web asas.

Sekiranya anda akan menukar templat, anda harus beralih ke laman web yang baru dan melakukan banyak penyalinan dan tempel. Perancangan reka bentuk ini mungkin tidak boleh digunakan untuk perniagaan besar tetapi sumber yang baik untuk mengadakan perkara lain dalam talian.

Menu untuk papan pemuka Wix cukup jelas, dan itu adalah nilai tambah. Terdapat banyak menu pop timbul yang akan membawa anda ke seluruh kawasan yang sukar tetapi kadangkala boleh mengganggu.

Terdapat pusat dan kawasan khusus untuk e-mel, buletin, SEO, domain, dan sokongan pelanggan & pengurusan. Kadang-kadang keluk pembelajaran untuk keseluruhan antara muka sukar difahami berbanding dengan Square.

SEO di Wix adalah cara unik untuk mengoptimumkan. Ia mempunyai wizard SEO bawaan yang akan meminta kata kunci yang mungkin dicari oleh pengguna untuk mencari laman web tersebut. Ia memiliki halaman beranda dan laporan semua halaman termasuk untuk memberitahu anda tentang masalah yang mungkin timbul dari peringkat SEO anda.

Wix adalah satu-satunya pembangun laman web dengan sokongan semacam ini untuk pembantu SEO dalaman, dan ini menjadikannya unik bagi orang yang tidak terlalu mengenal SEO dan memerlukan bantuan tambahan.

Ini adalah alat yang mudah digunakan dan bermanfaat, dan e-dagang dalam taliannya juga sangat membantu. Untuk inventori sekitar 50 item, sistem pengurusan kedai akan sangat membantu bagi kebanyakan perniagaan kecil.

Wix juga mempunyai kemampuan untuk meningkatkan jumlah yang lebih besar dengan menawarkan SKU, kategori produk dan cara untuk mengurus dan menyunting inventori baru. Membangun persediaan mungkin merupakan kemungkinan tetapi juga menjadi urusan yang memakan masa.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pembangun laman web Wix, tonton video ini –

Ulasan pembangun laman web Weebly

Akhirnya, kami melihat Weebly dengan beberapa templat percuma terbaik yang terdapat dalam talian. Apabila anda menaik taraf ke versi berbayar, salah satu yang paling murah, anda juga akan mendapat akses ke rangkaian produk dan alat e-dagangnya.

Weebly mempunyai sebilangan kecil templat yang berjumlah sekitar 25, di mana hampir semuanya sama. Templat boleh menambahkan halaman produk, blog dan halaman kandungan standard ke dalamnya. Terdapat pilihan yang dapat disesuaikan yang bermula dari kaedah drag and drop.

Beberapa elemen yang termasuk dalam pembangun adalah widget tinjauan, galeri gambar, borang hubungan, penyatuan butang dan beberapa lagi. Selain memiliki kemampuan untuk memilih ke mana elemennya pergi, tidak banyak lagi yang dapat disesuaikan. Beberapa orang akan menyukai kemudahan kesederhanaan ini dengan Weebly.

Peralihan ke platform mudah alih kebanyakannya lancar dengan beberapa masalah di sepanjang jalan. Kadang-kadang terdapat butang menu yang rosak pada telefon pintar dan masalah menghantar melalui borang hubungan di telefon bimbit.

Dari segi penggunaan yang mudah, tepat di samping SquareSpace dan mengatasi WordPress dan Wix. Susun atur editor bersifat intuitif, dan mudah untuk menyesuaikan peta laman semasa membuat halaman baru. Penyesuaian untuk elemen baru hanya dengan sekali klik dengan menu mudah untuk dipilih.

Papan pemuka menyaingi banyak pembangun lain kerana memberikan pandangan yang jelas dari seluruh laman web, termasuk statistik dan hub untuk pengurusan e-mel dan domain. Terdapat juga kawasan untuk anda mengikuti perkembangan sebarang sumbangan blog.

Menu SEO terbina dalam mudah digunakan dan menawarkan penyatuan ke dalam alat Analisis Google atau Webmaster. Perlu sedikit masa untuk mencari maklumat, tetapi setelah melihat menu sedikit, anda akan mendapat pilihan untuk mengkliknya.

E-commerce Weebly menawarkan banyak pilihan yang dapat disesuaikan, bahkan termasuk dalam rancangan percuma, anda boleh menyenaraikan maksimum lima produk. Pilihan berbayar akan membolehkan anda menyenaraikan lebih banyak lagi. Rancangan Perniagaan memberi anda dua tambahan penting yang merangkumi penghantaran dan cukai.

Pelan yang lebih murah di bawah rancangan perniagaan membolehkan 25 produk disenaraikan, pesanan diuruskan, penerimaan melalui e-mel dan susun atur produk yang boleh disesuaikan. Weebly sangat bagus untuk rancangan percuma dan antara muka yang direka dengan baik, bersama dengan elemen yang dapat diedit. Satu-satunya kebimbangan utama ialah integrasi mudah alih kadang-kadang merosakkan.

Terbaik komprehensif kami menawarkan pelbagai pilihan untuk pelbagai peringkat pembangun web baru. Mereka memiliki kemungkinan untuk memiliki berbagai pilihan yang dapat disesuaikan dengan sistem pengurusan kandungan seperti WordPress atau kemudahan yang mudah dengan SquareSpace yang dibundel.

Weebly sangat bagus untuk pendatang baru yang mahukan antara muka yang sederhana tanpa perlu mengubah terlalu banyak perkara untuk memperbaikinya dan datang dengan harga yang lebih rendah daripada kebanyakan. Wix juga menawarkan banyak templat dalam urat WordPress yang serupa, menjadikannya salah satu daripada empat teratas.

Memilih templat yang betul selalunya lebih daripada sekadar memilih bahagian luar yang menarik; semua ciri ini dapat diubah melalui penyuntingan dalaman. Templat juga merupakan faktor penting dalam bagaimana bahagian belakang laman web berfungsi, menjadi kerangka utama apa yang berlaku di sebalik tabir.

Mendapatkan pembangun laman web dengan betul

Mengetahui apa yang perlu dibina laman web anda adalah aspek penting dalam memilih pembangun laman web dan membuatnya. Sebagai contoh, jika anda akan mementingkan aspek e-dagang, cari pembangun dan templat yang sesuai.

Keserbagunaan yang terdapat dalam beberapa templat terhad inilah yang menjadikannya menonjol. Contohnya, dengan mengambil kira templat terhad SquareSpace dan seberapa baik ia boleh berubah dan disesuaikan.

Semakin dekat templat dengan matlamat anda, semakin baik. Beberapa perkara yang perlu diperhatikan dalam templat yang dioptimumkan untuk mudah alih kerana mungkin tidak responsif, itulah yang kita perlukan.

Secara keseluruhan, faktor templat, komuniti, dan sokongan dalaman berbeza dari pembangun laman web itu sendiri. Bergantung pada tahap kemahiran anda dan keperluan keseluruhan, setiap pembina akan berfungsi dengan sempurna atau tidak memotongnya. Kami harap ulasan pembangun laman web ini dapat membantu – lihat pembangun terbaik untuk anda secara peribadi dan terapkan pada ciptaan anda.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map