A2 Hosting vs HostGator 2020: Adakah A2, A1, atau adakah Gator the King?

Membuat laman web yang berjaya untuk mendorong strategi digital jenama anda adalah langkah pertama untuk menaklukkan pasaran dalam talian. Walau bagaimanapun, projek ini tidak akan lengkap sehingga anda mengenal pasti dan melibatkan penyedia perkhidmatan hosting yang komited, dan nampaknya keputusan telah dibuat untuk hosting web A2 Hosting vs HostGator.


Dua penyedia perkhidmatan hosting teratas yang telah menunjukkan komitmen tinggi terhadap nilai pelanggan keduanya hebat, tetapi siapa yang terbaik, HostGator atau A2 Hosting?

HostGator telah membuat nama untuk dirinya sendiri dengan kebolehpercayaan dan sokongan teknikal yang tinggi, sementara A2 terkenal dengan perkhidmatannya yang pantas dan sokongan yang mahir sehingga kedua-duanya tentu saja mempunyai nilai tambah, tetapi juga negatif seperti yang akan anda lihat jika anda membaca atau mengunjungi ulasan yang dihubungkan di atas.

Walaupun prestasi mereka mengagumkan, anda perlu mengenal pasti penyedia hosting dengan perkhidmatan yang sesuai dengan keperluan laman web anda. Untuk membantu anda memilih pilihan yang tepat untuk menghoskan laman web atau blog anda, saya akan membandingkan kedua perkhidmatan hosting ini.

Saya menggali lebih mendalam untuk menilai rancangan, ciri, prestasi dan kemudahan penggunaan hosting A2 vs HostGator untuk membuat kesimpulan mengenai pilihan yang lebih baik.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

HostGator adalah syarikat yang berpusat di Texas, AS yang berurusan dengan VPS, reseller, dan hosting khusus. Ia ditubuhkan pada tahun 2002 oleh Brent Oxley yang masih menjadi pelajar ketika itu di Florida Atlantic University.

Sejak awal, syarikat telah berkembang dengan mantap hingga mencapai lebih dari 9 juta domain dan lebih dari 400,000 pelanggan. Pada awal tahun 2019, HostGator telah menganjurkan 1.3 juta laman web di 6,500 IP yang dikongsi.

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

A2 Hosting dilancarkan pada tahun 2003, dan ibu pejabatnya terletak di Ann Arbor, Michigan, AS. Tujuan utama mewujudkan penyedia hosting adalah untuk mengatasi prestasi buruk yang digambarkan oleh syarikat hosting lain pada masa itu.

Antara pelancaran dan awal tahun 2019, A2 Hosting telah mengalami pertumbuhan eksponensial berdasarkan penggunaan pelayan turbo yang memastikan halaman klien dimuat 20 kali lebih cepat daripada penyedia hosting lain. Hari ini, A2 Hosting memberi kuasa kepada lebih daripada satu juta laman web di seluruh dunia.

A2 Hosting vs HostGator

Prestasi Hosting A2 vs HostGator

Melihat lebih dekat pada prestasi HostGator dan A2 Hosting menunjukkan bahawa kedua-duanya dirancang dengan tujuan untuk memberikan kepuasan pelanggan yang lebih baik. Di HostGator, penyedia hosting menyasarkan untuk menilai prestasi pada tanda harga rancangan yang dipilih.

Domain percuma dengan hosting

Syarikat ini menawarkan jaminan 99.9% kepada pelanggannya pada rancangan hosting bersama, yang cukup untuk memastikan bahawa laman web anda jarang tergendala. Selain itu, ia juga menyediakan e-mel tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan pemasangan satu klik pada kebanyakan projek sumber terbuka kepada pengguna.

Seperti HostGator, A2 Hosting menjanjikan masa operasi 99.9% kepada pelanggannya untuk memastikan bahawa pelanggan mereka akan sentiasa menjalankan laman web mereka. Untuk menjadikan pengehosannya lebih cepat, syarikat menggunakan storan SSD dan rangkaian data kandungan (CDN) yang menyebarkan kandungan laman web anda untuk mengurangkan jarak perjalanannya ketika pengunjung membuat pertanyaan.

Satu perkara yang menjadikan A2 Hosting lebih tinggi daripada HostGator dalam aspek prestasi ialah ia mempunyai plugin yang dioptimumkan untuk A2 untuk WordPress, yang membantu untuk menentukan pemampatan dan cache untuk memastikan perkara bergerak lebih cepat di sisi kandungan. Ini sangat membantu terutamanya jika anda berhasrat menggunakan banyak pemalam WordPress. Pemasangan plugin sedemikian akan lebih cepat.

Video berikut adalah demonstrasi bagaimana memasang WordPress di A2Hosting:

Di sisinya, HostGator menyediakan anda alat pemasangan WordPress satu klik yang menjadikan penggunaan sumber WordPress menjadi mudah. Kinerjanya sangat ditingkatkan oleh pembangun laman web khusus yang memudahkan walaupun pemula membuat laman web pemenang.

Perbandingan rancangan HostGator vs A2 Hosting

A2 Hosting dan HostGator telah mempelbagaikan rancangan mereka untuk menarik pelbagai jenis pelanggan. Kedua syarikat hosting mempunyai tiga rancangan hosting yang hanya sedikit berbeza.

Pelan hosting web yang dikongsi

Pelan hosting Web Bersama kedua syarikat itu mempunyai storan tanpa had dan lebar jalur tanpa had. Mereka juga menyokong satu domain masing-masing.

Logo Hosting A2Perbezaan utama rancangan adalah harga dan bilangan e-mel yang disokong. HostGator menyokong e-mel tanpa had dan tersedia dengan harga $ 4.86 / bulan (atau serendah $ 2.64 / bulan dengan pautan ini). Walau bagaimanapun, A2 Hosting hanya menyokong 25 e-mel tetapi mempunyai harga yang lebih rendah $ 3,92 / bulan. Ini bermaksud bahawa pada rancangan bersama, tidak ada pemenang yang jelas.

Pelan hosting VPS

Atas rancangan ini, A2 Hosting memberikan maklumat yang sangat terhad mengenai perinciannya selain dari harga bulanan $ 9.89. Walau bagaimanapun, HostGator mengenakan kadar yang lebih tinggi $ 11.97 untuk lebar jalur 500GB, penyimpanan 25GB, dan RAM 512.

Pelan pelayan khusus

Ini adalah rancangan premium yang ditawarkan kepada pelanggan yang mahukan perkhidmatan hosting terkemuka. HostGator menawarkan jumlah simpanan 500GB, lebar jalur 10 TB dan RAM 8GB dengan harga $ 105 / bulan.

A2 Hosting meningkatkan perkhidmatan dengan menyediakan satu terabyte penyimpanan tetapi mengekalkan lebar jalur 10 TB (sama seperti yang ditawarkan oleh HostGator). A2 Hosting bergerak selangkah ke depan untuk memberikan kapasiti memori 8TB yang besar tetapi mengenakan bayaran $ 95.59 / bulan yang lebih rendah daripada harga HostGator.

Untuk mendapatkan kelajuan yang lebih cepat di A2 Hosting, pengguna mempunyai pilihan untuk memilih Turbo Cache dan Turbo VPS yang menyediakan pemuatan halaman 20 kali lebih cepat.

A2 Hosting vs keselamatan HostGator

Logo HostGatorSebagai tambahan kepada prestasi terbaik, A2 Hosting dan HostGator lebih disukai kerana komitmen mereka untuk meningkatkan keselamatan pelanggan mereka secara progresif. Di A2 Hosting, syarikat tersebut menggunakan pendekatan keamanan abadi, yang menggunakan kaedah perlindungan proaktif yang bertujuan untuk mengenal pasti dan menghapus ancaman sebelum mereka menyerang.

Syarikat ini menggunakan protokol keselamatan canggih yang merangkumi pengerasan pelayan, firewall ganda, dan pengesanan brute force yang memastikan fail klien tetap bebas dari penyerang. Usaha keselamatan lain termasuk penggunaan sijil SSL yang disulitkan, alat keselamatan yang ditingkatkan oleh patch-man, dan pemacu keadaan pepejal percuma (SSD).

Di pihaknya, HostGator menggunakan rangkaian berlebihan dengan pelbagai lapisan keselamatan rangkaian untuk menyukarkan penyerang untuk mendapatkan akses. Ia juga menggunakan penyimpanan RAID-10 untuk perlindungan data yang menggunakan disk-stripping dan mirroring untuk menjaga keselamatan data pengguna.

Kaedah ini membantu melindungi data pengguna dari serangan yang menyulitkan data dan menuntut tebusan atau memusnahkannya (data). Sistem serbuan memerlukan minimum empat cakera yang menyimpan data laman web secara berpasangan. Selagi satu cermin cakera berfungsi, pengambilan data akan selalu dapat dilakukan.

Ulasan perkhidmatan pelanggan

Sebagai penyedia perkhidmatan hosting premium, A2 Hosting telah banyak melabur dalam pengembangan sokongan pelanggan. Sasaran kedua-dua syarikat adalah untuk menawarkan pelbagai saluran sokongan untuk membuat pertanyaan penyampaian mudah dan cepat.

Dengan kedua-dua penyedia, tanpa mengira rancangan hosting pilihan anda, pengguna dapat membuat panggilan terus melalui nombor telefon yang disediakan di laman web mereka. Kedua-dua laman web ini juga membolehkan pelanggan dan pelanggan sasaran mereka membuka tiket ketika mereka ingin membuat pertanyaan lebih terperinci.

Pada sokongan sembang, A2 Hosting menggunakan kakitangan profesional yang segera membalas sembang dan semua pertanyaan pelanggan. Namun, timbul kebimbangan mengenai sokongan sembang HostGator kerana kakitangan memerlukan masa yang terlalu lama untuk membalas dan jarang memberikan jawapan yang memuaskan untuk pertanyaan. Ini bukan pengalaman saya.

Di sini kami membandingkan kebaikan dan keburukan hosting A2 berbanding HostGator sehingga anda tahu apa yang diharapkan daripada menggunakan salah satu daripada dua penyedia tersebut.

Hosting A2

 • Apabila anda menggunakan Pelayan Turbo A2 Hosting yang membantu menjadikan laman web anda 20 kali lebih pantas, anda diminta membayar lebih banyak
 • Syarikat tidak menggunakan kod diskaun secara automatik apabila pelanggan membeli mana-mana rancangan yang disenaraikan. Sebagai gantinya, mereka diminta untuk memasukkannya secara manual untuk mendapat faedah dari potongan harga

HostGator

 • Terdapat beberapa laporan bahawa HostGator memerlukan masa lebih lama untuk menjawab sembang langsung
 • Laman web ini mengalami lonjakan lalu lintas yang dapat melambatkan laman web anda sehingga menyebabkan kelewatan ketika pelanggan menghantar pertanyaan

A2Hosting vs HostGator: kata akhir

Dari tinjauan di atas, muncul bahawa kedua penyedia hosting mempunyai banyak komitmen kepada klien mereka untuk menjamin nilai yang lebih tinggi untuk wang anda. Sama ada anda seorang permulaan atau perniagaan anda telah berkembang dan anda menjangkakan jumlah trafik yang tinggi, ulasan A2 Hosting vs HostGator ini akan meletakkan perkhidmatan mereka pada tahap yang sama.

Namun, jika anda menginginkan hosting bersama, disarankan untuk memulakan di HostGator kerana wakil mereka menunjukkan komitmen untuk membantu klien berkembang ke tahap berikutnya. Namun, jika anda mensasarkan untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan, lebih baik memilih A2 Hosting yang keluar sebagai pilihan yang lebih baik kerana kelajuannya yang lebih baik.

Ingatlah bahawa sangat penting untuk mengkaji keperluan hosting peribadi anda untuk memilih penyedia yang menawarkan nilai tinggi untuk wang anda. Terutama jika anda seorang pemula yang baru, disarankan untuk memulakan dengan rancangan bersama yang lebih murah dan beralih ke yang lebih maju seiring perniagaan anda berkembang.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map