Perbandingan GoDaddy vs Wix 2020: Mana Yang Terbaik?

Ante Rados


Ante Rados

Pembangun laman web adalah alat yang membolehkan sesiapa sahaja membina laman web tanpa pengetahuan teknikal. Mereka tidak mampu membuat laman web yang kompleks, tetapi kadang-kadang semua yang anda perlukan adalah cara untuk membuat laman web mudah dengan cepat. Itulah ketika pembangun laman web menjadi berguna.

Dalam ulasan ini, saya akan membandingkan Wix dan GoDaddy. Wix adalah salah satu pembangun laman web yang paling popular, sementara GoDaddy adalah salah satu pendaftar domain terbesar. Kedua-duanya menawarkan pendaftaran domain dan pembangun laman web, tetapi yang mana yang melakukan pekerjaan dengan lebih baik?

Jadi mana yang lebih baik, GoDaddy atau Wix?

GoDaddy lebih baik jika anda ingin membuat laman web dengan lebih pantas, tetapi Wix mempunyai keseluruhan pembangun laman web yang lebih baik. Wix mempunyai ciri yang lebih baik, lebih banyak pilihan penyesuaian, dan membuka lebih banyak cara untuk mendekati pembinaan laman web anda.

Perbandingan Wix vs GoDaddy

GoDaddy vs Wix

Saya sudah memberitahu anda bahawa Wix secara keseluruhan lebih baik, tetapi masih ada beberapa perkara yang sesuai untuk GoDaddy. Mari bandingkan GoDaddy dan Wix secara bersebelahan dan lihat apa yang masing-masing sesuai (gunakan suis untuk beralih antara keduanya)

Kemudahan penggunaan GoDaddy vs Wix

GoDaddy 5/5

Wix 5/5

Kedua-dua GoDaddy dan Wix agak mudah digunakan. GoDaddy mempunyai pengalaman membina laman web awal yang lebih mudah. Anda hanya perlu menjawab beberapa soalan, dan pembangun GoDaddy akan membina laman web untuk anda.

Setelah laman web dibuat, anda boleh mengedit beberapa elemen laman web. Di situlah Wix lebih mudah digunakan. GoDaddy juga tidak rumit; cuma editor Wix lebih intuitif.

Sertailah Latihan PERCUMA

Adakah Anda Ingin Mempelajari Cara Membangun 6 Laman Berkuasa Angka?

Sertailah Latihan Percuma Ini Ke…

 • Akhirnya mempunyai kaedah yang terbukti untuk mencari niche yang menguntungkan
 • Dapatkan akses ke kaedah penyelidikan kata kunci yang sangat mudah
 • Ketahui cara menyumberkan kandungan berkualiti
 • Ketahui cara membina pautan topi putih ke laman web anda tanpa pening kepala

Untuk menyimpulkan kemudahan penggunaan, kedua-dua GoDaddy dan Wix mudah digunakan dan bahkan pemula yang lengkap tidak mempunyai masalah dengan mana-mana satu. Lebih mudah untuk membuat laman web dengan GoDaddy, dan lebih mudah untuk mengeditnya dengan Wix. Terserah anda untuk menentukan pilihan mana yang lebih anda hargai.

Wix mempunyai editor yang lebih mesra pemula daripada yang digunakan oleh GodDady. Pembangun laman web drag and drop yang sederhana, mereka tidak semudah itu digunakan.

Ia sangat intuitif; anda hanya perlu mengklik mana-mana ciri yang ingin anda tambahkan ke laman web anda dan seret ke tempat yang anda mahukan.

Wix bertujuan untuk memberikan pengalaman membina laman web paling mudah. Dan berdasarkan bagaimana editor mereka berfungsi, mereka memberikan yang tepat. Mungkin memerlukan lebih banyak usaha untuk membuat laman web pada mulanya daripada dengan pembangun GoDaddy, tetapi melakukan pengeditan dan perubahan berikutnya pada laman web anda tidak mungkin lebih mudah.

Pembangun laman web GoDaddy vs Wix

GoDaddy 4/5

Wix 5/5

GoDaddy menggunakan pembina laman web ADI (Artificial Design Intelligence). Ini bermaksud anda mendapat sekumpulan soalan untuk dijawab, dan pembangun membuat laman web berdasarkan jawapan anda. Ini mengganggu saya bahawa ia disebut ADI dan bukan AID, yang akan terdengar lebih baik dan lebih masuk akal, tetapi apa pun namanya, ia tetap dapat menyelesaikannya.

Laman web yang dibuat dengan ADI kelihatan sangat bagus apabila anda mempertimbangkan fakta bahawa laman web tersebut dibuat oleh perisian automatik. Yang dikatakan, mereka masih akan cukup generik. Oleh itu, jika anda baik dengan laman web anda seperti banyak laman web lain di luar sana, GoDaddy bukanlah pilihan yang buruk di sini.

Satu perkara yang perlu disebutkan ialah seberapa pantas anda dapat membuat laman web dengan GoDaddy. Prosesnya memakan masa kurang dari satu jam. Sekiranya kepantasan penting bagi anda, ada baiknya anda mengetahui bahawa tidak ada pilihan yang lebih pantas untuk membina laman web daripada GoDaddy.

Terdapat tiga pendekatan untuk membuat laman web dengan Wix; membina satu dari awal, mengedit templat yang ada atau menggunakan ADI.

Dengan pembangun drag and drop Wix, anda hanya boleh memulakan dengan kanvas kosong dan menambahkan sendiri semua elemen yang anda mahukan di laman web anda.

Domain percuma dengan hosting

Sekiranya anda mahukan proses yang lebih sederhana daripada bermula dari kanvas kosong, anda boleh memilih templat dan memperibadikannya dengan editor. Menambah, membuang, mengubah ukuran, dan memindahkan elemen tidak semudah itu. Anda hanya menambah elemen dan meletakkannya di mana sahaja anda mahu.

Pilihan ketiga adalah menggunakan ADI yang berfungsi dengan cara yang sama seperti pembangun laman web Godaddy.

Sekiranya anda menghadapi masalah semasa membuat laman web, ada bantuan penyunting yang mempunyai jawapan untuk masalah yang paling biasa.

Wix mempunyai pembina laman web yang lebih baik daripada GoDaddy. Wix mempunyai editor drag and drop dan pilihan untuk menggunakan lebih kurang sama dengan jenis Builder yang digunakan GoDaddy.

Templat, tema dan penyesuaian GoDaddy berbanding Wix

GoDaddy 3/5

Wix 4.5 / 5

GoDaddy mempunyai banyak tema untuk dipilih. Walaupun terdapat banyak tema, banyak dari mereka sangat serupa, jadi tidak banyak pilihan.

Kesesuaian tema terhad. Anda hanya boleh mengubah beberapa tetapan asas seperti teks, gambar dan butang. Bahkan ada kekangan untuk mengubah tetapan asas. Gambar hanya boleh masuk ke tempat yang dirancang untuk menampung gambar, dan anda hanya boleh memilih fon dan warna yang dikemas dalam tema.

Sebilangan besar tema tidak banyak bermakna dengan sedikit penyesuaian. Tanpa penyesuaian yang mencukupi, anda tidak dapat menambahkan sentuhan peribadi ke laman web anda. Duel Wix vs GoDaddy ini memihak kepada Wix.

Wix mempunyai sekitar 600 tema percuma dengan ciri khas industri. Bilangan tema lebih rendah daripada GoDaddy, tetapi tema Wix mempunyai reka bentuk yang lebih baik.

Selain reka bentuk yang lebih baik, anda juga akan mendapat pilihan penyesuaian yang lebih baik dengan editor Wix. Dengan editor drag and drop, anda boleh meletakkan apa sahaja di tempat yang anda mahukan. Anda boleh memilih warna, fon dan jenis animasi untuk laman web anda. Ketinggian dan susun atur bahagian juga disesuaikan dari penyunting. Satu lagi bonus besar ialah editor Wix membolehkan pemilik eCommerce menyesuaikan elemen penting dari kedai digital.

Dengan pengetahuan pengekodan, ada pilihan tanpa had untuk penyesuaian. Anda akan mempunyai akses ke kod laman web, jadi dengan menggunakan CSS dan HTML, anda dapat menyesuaikan lebih kurang semuanya di laman web anda.

Satu kelemahan Wix ialah pilihan templat anda adalah muktamad. Sekiranya anda memutuskan untuk menukar templat yang anda gunakan, anda perlu membuat laman web baru dari awal.

Bandingkan ciri Wix atau GoDaddy eCommerce

GoDaddy 3.5 / 5

Wix 4/5

Baik GoDaddy maupun Wix khusus dalam eCommerce, tetapi anda masih boleh membina kedai dalam talian dengan kedua-duanya. Perhatikan bahawa tidak semua rancangan GoDaddy menyokong kedai dalam talian; hanya rancangan yang paling mahal.

Wix dan GoDaddy mempunyai beberapa persamaan. Mereka berdua membiarkan anda menyenaraikan jumlah produk tanpa had bayaran transaksi. Produk tersebut boleh berupa fizikal atau digital, dan anda boleh memberikan potongan harga dan kod penjualan untuk produk tersebut. Terdapat juga ciri yang membolehkan anda mengatur pilihan penghantaran yang fleksibel dengan Wix dan GoDaddy.

GoDaddy menawarkan beberapa pilihan pembayaran yang boleh anda gunakan di kedai anda. Anda boleh menyemak senarai penuh di sini.

Bonus terbesar GoDaddy adalah pilihan pemulihan troli terbengkalai bersepadu. Dengan Wix, anda harus menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk menambahkan fungsi tersebut.

Selain daripada pemulihan troli terbengkalai dan alat pemasaran e-mel bersepadu, GoDaddy mempunyai lebih sedikit ciri eCommerce daripada Wix.

Saya telah menyebut beberapa ciri eCommerce yang anda dapat dengan kedua-dua syarikat yang kami bandingkan. Sekarang mari kita lihat lebih banyak ciri yang disertakan dengan WIx.

Semasa menjual produk fizikal, anda boleh menetapkan varian dan pilihan untuk produk. Kedai Wix menyokong 6 pilihan produk. Setiap pilihan tersebut boleh mempunyai hingga 30 pilihan. Jumlah varian yang boleh anda atur ialah 300.

Berdasarkan pilihan dan lokasi anda, anda akan dihubungkan secara automatik ke 24 gerbang pembayaran yang paling sesuai yang boleh anda gunakan dengan Wix. Anda masih boleh beralih ke penyedia yang berbeza secara manual jika anda mahu.

Anda boleh membuat kedai berbilang bahasa dengan Wix. Untuk melakukan ini, anda perlu menambahkan bahasa tambahan ke editor anda dan menerjemahkan halaman dan keterangan produk anda secara manual.

Saat ini terdapat versi beta perisian cukai automatik yang dapat anda gunakan. Terdapat beberapa had lokasi mengenai siapa yang dapat menggunakan perisian semasa dalam versi beta, tetapi jika anda tinggal di luar Brazil dan India, anda pasti baik-baik saja.

Anda boleh mendapatkan fungsi eCommerce tambahan dengan Wix Ascend, tetapi anda akan mempunyai langganan tambahan untuk membayar. Berikut adalah senarai rancangan Ascend yang mereka tawarkan:

Ascend Basic: $ 10 / bulan

 • 50 borang tangkapan plumbum
 • 10 bentuk yang boleh disesuaikan
 • Bentuk pembayaran
 • 5 kempen pemasaran e-mel / bulan (bahagian yang mengecewakan adalah bahawa rancangan ini tidak membenarkan memautkan URL kempen e-mel ke domain anda)
 • 9500 e-mel / bulan
 • 5 peraturan automatik
 • 5 kempen pos sosial / bulan

Ascend Professional: $ 24 / bulan

 • 5 penyumbang
 • 150 borang tangkapan plumbum
 • 20 bentuk yang boleh disesuaikan
 • Bentuk pembayaran
 • 20 kempen pemasaran e-mel / bulan (bahagian yang mengecewakan adalah bahawa rancangan ini tidak membenarkan memautkan URL kempen e-mel ke domain anda)
 • 50,000 e-mel / bulan
 • 20 peraturan automaton
 • Automatik sembang
 • 20 kempen pos sosial / bulan

Naik Tanpa Had: $ 49 / bulan

 • Penyumbang tanpa had
 • Bentuk tangkapan petunjuk tanpa had
 • Bentuk yang boleh disesuaikan
 • Bentuk pembayaran
 • Kempen pemasaran e-mel / bulan tanpa had (bahagian yang mengecewakan adalah bahawa rancangan ini tidak membenarkan memautkan URL kempen e-mel ke domain anda)
 • 1,000,000 e-mel / bulan
 • Peraturan automatik tanpa had
 • Automatik sembang
 • Kempen / bulan pos sosial tanpa had
 • Sokongan VIP

GoDaddy vs Wix SEO

GoDaddy 2.5 / 5

Wix 3.5 / 5

GoDaddy dilengkapi dengan cadangan kata kunci dan penjejakan SEO. Anda juga boleh mengedit asas-asasnya (judul meta, slug URL, dll.) Dan menyerahkan peta laman anda ke enjin carian, tetapi itulah minimum yang harus anda harapkan dari mana-mana pembangun laman web di luar sana.

Ketika menyatukan rangkaian sosial, anda tidak dapat menyisipkan suapan sosial langsung. Yang boleh anda lakukan hanyalah menambahkan butang ikuti untuk pelbagai rangkaian di laman web anda.

GoDaddy tidak mempunyai kedai aplikasi, jadi anda tidak dapat memperluas lagi ciri SEO. Apa yang anda lihat di sini adalah semua yang anda dapat. Sekurang-kurangnya anda akan mendapat alat pemasaran e-mel bawaan dengan setiap rancangan GoDaddy.

Wix memberi anda bantuan kata kunci dan penjejakan SEO melalui SEO Wiz mereka. Anda juga mendapat pilihan asas untuk mengedit tajuk meta, slug URL, dan bahagian serupa di laman web anda.

Penyatuan rangkaian sosial dilengkapi dengan lebih banyak fungsi. Selain menambahkan butang ikuti, anda dapat memaparkan galeri suapan langsung dan gambar ke laman web anda.

Wix Ascend adalah langganan berasingan yang saya nyatakan di bahagian sebelumnya. Anda boleh membuat dan mengurus semua kempen pemasaran anda di satu tempat dengan Ascend.

Wix tidak kaya dengan ciri SEO, tetapi juga GoDaddy. Paling tidak dengan Wix, anda boleh menambahkan pilihan SEO tambahan melalui aplikasi, jadi Wix adalah pilihan yang lebih baik antara keduanya.

Wix atau GoDaddy untuk ciri?

GoDaddy 3/5

Wix 4/5

Tujuan GoDaddy adalah untuk membuat laman web mudah dengan cepat. Kepantasan membuat laman web tersebut dengan harga sebilangan kecil ciri yang dimiliki GoDaddy.

Dengan GoDaddy, anda akan mendapat ciri yang telah kita bincangkan di bahagian sebelumnya, lebar jalur dan storan tanpa had dan ciri janji temu dalam talian.

Blogger di luar sana tidak akan senang mengetahui bahawa anda bahkan tidak boleh menambah komen dan mencari.

GoDaddy tidak mempunyai banyak ciri, jadi jika anda mencari sesuatu yang lebih daripada laman web yang paling mudah, anda harus memilih pembangun laman web Wix daripada GoDaddy.

Pelan Wix dilengkapi dengan beberapa ciri blog yang berguna. Selain carian dan komen, ada pilihan untuk pengkategorian pos, penanda buku sosial, dan penjejakan prestasi.

Anda juga boleh memuat naik video terus ke laman web anda. Terdapat had bilangan jam video yang dapat anda muat naik berdasarkan rancangan yang anda langgani. Ini dapat dielakkan dengan memasukkan video di laman web anda. Penyematan tidak terhad hanya pada video; anda boleh menanamkan sebarang kod HTML.

Saya memberitahu anda mengenai sebahagian besar ciri Wix di bahagian sebelumnya, tetapi satu perkara yang tidak saya sebutkan ialah anda boleh memilih antara menggunakan Analitis Google dan Analisis Pelawat.

Terdapat had lebar jalur dan penyimpanan yang bergantung pada rancangan yang anda pilih, tetapi walaupun dengan itu, Wix adalah pilihan dengan ciri yang lebih baik dalam perbandingan ini.

Kos domain Wix atau GoDaddy

GoDaddy 4/5

Wix 4/5

Berikut adalah kos pembaharuan domain dengan GoDaddy:

 • .com: $ 17.99 / tahun
 • .bersih: $ 19.95 / tahun
 • .org: $ 20.99 / tahun
 • .maklumat: $ 23.99 / tahun
 • .saya: $ 19.99 / tahun
 • .wiki: $ 39.99 / tahun
 • .tv: $ 44.99 / tahun

Perlu diingat bahawa anda boleh mendaftarkan peluasan domain yang lebih berbeza dengan GoDaddy daripada dengan Wix. Tidak ada gunanya menyenaraikan semuanya di sini kerana senarai itu sangat besar. Ini hanya amaran supaya anda dapat memeriksa sama ada anda boleh mendaftarkan domain yang anda inginkan dengan Wix sebelum anda membuat pilihan pembangun laman web anda.

Berikut adalah kos pembaharuan domain dengan Wix:

 • .com: $ 14.95 / tahun
 • .bersih: $ 14.95 / tahun
 • .org: $ 14.95 / tahun
 • .maklumat: $ 14.95 / tahun
 • .saya: $ 17.95 / tahun
 • .wiki: $ 30.95 / tahun
 • .tv: $ 32.95 / tahun

Wix agak murah untuk pendaftaran domain, tetapi anda tidak dapat mendaftarkan semua sambungan yang anda boleh dengan GoDaddy.

Wix terhadap sokongan pelanggan GoDaddy

GoDaddy 5/5

Wix 4/5

GoDaddy mempunyai sokongan telefon dan sembang langsung 24/7. Yang mengagumkan mengenai sokongan mereka ialah mereka mempunyai pasukan sokongan untuk 53 negara yang berbeza dengan nombor telefon yang terdapat di negara ini. Ini bermakna anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang untuk panggilan antarabangsa dan anda mungkin mendapat sokongan dalam bahasa anda.

Wix hanya mempunyai sokongan telefon dan forum. Sokongan telefon terhad pada waktu perniagaan, tetapi yang baik ialah di editor Wix, anda sudah mempunyai jawapan untuk masalah yang paling biasa.

Kelajuan, masa dan kebolehpercayaan GoDaddy vs Wix

GoDaddy 5/5

Wix 5/5

Kelajuan dan masa operasi adalah antara faktor terpenting untuk laman web. Inilah prestasi GoDaddy atas kedua-dua faktor tersebut baru-baru ini:

Masa Masa: 99.91%
Masa tindak balas: 315 ms

Wix dan GoDaddy mempunyai kelajuan dan waktu yang sama, dan mereka berdua melakukan pekerjaan yang hebat dalam aspek itu. Lihat prestasi Wix baru-baru ini:

Masa Masa: 99.93%
Masa tindak balas: 347 ms

Harga Wix vs GoDaddy

GoDaddy 4.5 / 5

Wix 4.5 / 5

Terdapat empat rancangan yang boleh anda pilih, dan hanya yang paling mahal dengan pilihan eCommerce. Mari kita periksa.

Asas: $ 10 / bulan

 • 1 platform penyenaraian media sosial
 • 5 siaran dan respons sosial / bulan
 • 100 e-mel pemasaran dihantar / sebulan

Standard: $ 15 / bulan

 • 3 platform penyenaraian media sosial
 • 20 siaran dan respons sosial / bulan
 • 500 e-mel pemasaran dihantar / sebulan

Premium: $ 20 / bulan

 • Platform penyenaraian media sosial tanpa had
 • Pos dan respons sosial / bulan tanpa had
 • 25,000 penghantaran e-mel / bulan

E-dagang: $ 25 / bulan

 • Platform penyenaraian media sosial tanpa had
 • Pos dan respons sosial / bulan tanpa had
 • 25,000 penghantaran e-mel / bulan
 • ciri eCommerce

Dengan semua rancangan GoDaddy, anda mendapat lebar jalur dan storan tanpa had, tetapi pertukarannya adalah anda mendapat platform penyenaraian media sosial, catatan sosial, dan respons sosial yang terhad.

Anda juga mendapat alamat e-mel perniagaan dan nombor telefon perniagaan secara percuma selama satu tahun.

Ciri-ciri SEO disertakan dalam semua rancangan selain dari rencana termurah, jadi anda mungkin ingin melewatkannya. Walaupun rancangan GoDaddy agak lebih murah daripada rancangan premium Wix, rancangan GoDaddy tidak begitu kaya dengan ciri. Tidak ada kedai aplikasi yang boleh anda gunakan untuk fungsi tambahan, jadi pada pendapat saya, Wix mempunyai nilai wang yang lebih baik.

Wix mempunyai lima rancangan untuk hosting laman web, berikut adalah apa yang disertakan dalam setiap rancangan:

Percuma: $ 0 / bulan

 • Lebar jalur 500 MB
 • Ruang cakera 500 MB
 • URL yang ditetapkan: username.wixsite.com/siteadress
 • Iklan Wix di setiap halaman
 • Wix favicon dalam URL

Kombo: $ 13 / bulan

 • Lebar jalur 2 GB
 • Ruang cakera 3 GB
 • 30 minit video

Tidak terhad: $ 17 / bulan

 • Lebar jalur tidak terhad
 • Ruang cakera 10 GB
 • 1 jam video
 • Baucar Iklan $ 300
 • Aplikasi Penggalak Laman
 • Aplikasi Analisis Video

Pro: $ 22 / bulan

 • Lebar jalur tidak terhad
 • Ruang cakera 20 GB
 • 2 jam video
 • Baucar Iklan $ 300
 • Aplikasi Penggalak Laman
 • Aplikasi Analisis Video
 • Kalendar Acara
 • Logo Profesional
 • Fail Logo Media Sosial

VIP: $ 39 / bulan

Pelan VIP mempunyai ciri yang sama dengan rancangan Pro, tetapi anda juga mendapat respons keutamaan dan sokongan VIP.

Anda tidak dapat membuat kedai dalam talian dengan mana-mana rancangan sebelumnya. Untuk eCommerce, anda perlu memilih salah satu rancangan perniagaan mereka:

Asas Perniagaan: $ 23 / bulan

 • Ruang cakera 20 GB
 • 5 jam video

Perniagaan Tanpa Had: $ 27 / bulan

 • Ruang cakera 35 GB
 • 10 jam video
 • Logo profesional
 • Fail logo media sosial

VIP Perniagaan: $ 49 / bulan

 • Ruang cakera 50 GB
 • Waktu video tanpa had
 • Logo profesional
 • Fail logo media sosial
 • Respons keutamaan
 • Sokongan VIP

Terdapat juga rancangan Enterprise bernilai $ 500. Dengan rancangan itu, anda dapat berunding dengan pakar industri dan bantuan dari pasukan Wix dalam menubuhkan perniagaan anda dan menangani segala cabaran sepanjang perjalanan..

Perbezaan utama antara rancangan Wix adalah jumlah ruang cakera yang anda miliki, jumlah main balik video yang boleh anda muat naik dan sama ada anda boleh membuat kedai dalam talian atau tidak.

Bonus bagus yang anda dapat dengan semua rancangan adalah domain percuma selama 1 tahun. Ini menjadikan harga antara Wix dan GoDaddy sedikit lebih merata dan menambah fakta bahawa anda mendapat lebih banyak nilai untuk wang anda dengan Wix.

Kesimpulan GoDaddy vs Wix

Pemenangnya adalah Wix!

Wix adalah pembangun laman web yang lebih berkuasa. Anda dapat melakukan lebih banyak perkara dengan Wix, dan anda dapat melakukan semua itu dengan lebih bebas. GoDaddy membolehkan anda membina laman web lebih cepat, tetapi Wix membolehkan anda membina laman web dengan lebih terperinci.

Soalan Lazim GoDaddy vs Wix

Bolehkah saya menggunakan laman web Wix di GoDaddy?

Ya, ini mungkin dilakukan dengan sebarang rancangan premium Wix. Anda boleh menyambungkan nama domain ke rancangan Wix anda. Dengan cara ini, domain anda akan kekal di GoDaddy, tetapi sesiapa sahaja yang mengunjungi domain GoDaddy anda akan melihat laman web Wix anda.

Apakah perbezaan antara GoDaddy dan Wix?

Wix adalah pembangun laman web yang juga menawarkan pendaftaran domain dan hosting untuk laman web Wix anda. Wix lebih khusus, jadi pembangun laman webnya mempunyai ciri yang lebih hebat. GoDaddy, sebaliknya, menawarkan beberapa perkhidmatan lain selain daripada pembangun laman web dan pendaftaran domain. Anda boleh mendapatkan nombor telefon khusus dan semua jenis hosting dengan GoDaddy (hosting VPS, pelayan khusus, hosting WordPress, dll.).

Adakah Wix lebih murah daripada GoDaddy?

Selain daripada rancangan percuma Wix, GoDaddy lebih murah daripada Wix. Tetapi rancangan Wix hadir dengan lebih banyak ciri dan pilihan penyesuaian yang lebih baik. Pembangun laman web Wix mempunyai kualiti yang lebih tinggi, jadi walaupun lebih mahal, anda mendapat nilai yang lebih baik untuk wang anda dengan Wix.

Adakah GoDaddy lebih baik daripada Wix?

GoDaddy menawarkan lebih banyak perkhidmatan daripada Wix. Ini bermaksud ada beberapa perkara yang anda dapat dari GoDaddy yang tidak dapat anda dapatkan dari Wix. Apabila kita membandingkannya berdasarkan perkhidmatan yang mereka berdua tawarkan (pembangun laman web), Wix lebih baik daripada GoDaddy kerana ia mempunyai lebih banyak ciri dan pilihan penyesuaian yang lebih baik.

Adakah Wix lebih senang digunakan daripada GoDaddy?

Kedua-duanya agak mudah digunakan secara keseluruhan. Walau bagaimanapun, beberapa perkara lebih mudah dilakukan dengan Wix, sementara perkara lain lebih mudah dilakukan dengan GoDaddy. Membuat laman web mudah dengan pantas lebih mudah dengan GoDaddy daripada dengan Wix. Sebaik sahaja anda membuat laman web, lebih mudah untuk mengeditnya dengan Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map