Perbandingan InMotion vs Bluehost: Membantu Anda Membuat Keputusan Tanpa Sempurna

Oleh itu, anda telah melihat perkhidmatan hosting web dan membuat penyelidikan anda sendiri, dan anda mungkin menyedari bahawa dunia web hosting adalah sangat besar.


Sekiranya anda merasa kehilangan, jangan risau! Saya telah meneliti dan menulis panduan ini untuk menyelesaikan masalah InMotion vs Bluehost sekali.

Panduan ini akan membantu anda sekiranya anda berminat dengan ciri antara Bluehost atau InMotion untuk WordPress. Sekiranya itu bukan anda, anda tetap ingin membaca panduan ini kerana anda masih berminat dengan waktu operasi, kelajuan, ciri hosting dan harga.

Web hosting diperlukan untuk orang seperti anda dan saya. Kami tidak dapat mengikuti teknologi terkini untuk menjaga pelayan kami, jadi kami perlu mengupah orang untuk menjaganya.

Logo HostGator

Pilihan hosting web # 1 kami:
Dapatkan hosting bertaraf tertinggi dengan harga serendah
$ 2.64 sebulan

StartBloggingOnline.com hosting yang diluluskan

InMotion vs BlueHost

Perbandingan InMotion vs BlueHost

Uptime adalah ciri utama yang anda bayar setiap kali anda membayar perkhidmatan hosting web. Ini menjadikannya perkara paling penting untuk dipertimbangkan dalam perbualan InMotion vs Bluehost. Sekarang, perbezaan waktu operasi antara perkhidmatan hosting biasanya kecil, tetapi perbezaan kecil itu dapat menyebabkan anda kehilangan pelanggan dan lawatan.

Bluehost

Bluehost menawarkan uptime 99.98%. Masa penggunaan 100% tidak mungkin dilakukan dengan teknologi masa kini, tetapi Bluehost melakukan yang terbaik.

Dalam gerakan

InMotion menawarkan masa operasi 99.97%. Ini juga merupakan nombor yang mengagumkan, dan anda dapat memberitahu InMotion adalah salah satu yang terbaik dalam perniagaan.

Pemenang: Bluehost

Walaupun perbezaan 0.01% mungkin tidak menjadi masalah besar, tetapi perbezaan antara mengekalkan pelanggan atau tidak. Ini menjadi lebih besar apabila anda mempunyai banyak lawatan ke laman web anda. Sekiranya anda mendapat 100 paparan beberapa minit, itu 0,01% bermaksud paparan tersebut melayari laman web anda apabila ia tidak berfungsi.

Kedua-dua nombor sangat mengagumkan dan lebih baik daripada banyak perkhidmatan hosting web lain. Namun, jika anda berpeluang memilih yang lebih baik, mengapa tidak?

Domain percuma dengan hosting

Sebilangan besar perkhidmatan web hosting saling bersaing dengan harganya. Ini adalah sesuatu yang harus anda fikirkan dengan Bluehost vs InMotion. Oleh kerana kebanyakan perkhidmatan web hosting menawarkan ciri yang serupa, harga yang lebih murah biasanya berkaitan dengan nilai yang lebih baik.

Harga sukar dibandingkan. Sebilangan besar perkhidmatan web hosting menawarkan pelbagai peringkat. Tahap yang lebih mahal bermaksud lebih banyak ciri. Tahap asas adalah yang paling murah tetapi juga menawarkan jumlah ciri yang paling sedikit.

Anda juga harus mempertimbangkan jika anda mahukan perkhidmatan hosting web bersama atau perkhidmatan hosting web khusus. Pengehosan web bersama bermaksud anda menggunakan pelayan dengan orang lain. Pengehosan web khusus bermaksud anda menggunakan satu pelayan yang dikhaskan untuk anda.

Kedua-dua InMotion dan Bluehost menawarkan kedua-duanya. Pengehosan web khusus bermaksud lebih banyak penyelenggaraan dan perhatian kerana ia semua berkaitan dengan anda tetapi jauh lebih mahal.

Bluehost

Logo BlueHostPelan bersama paling asas Bluehost adalah $ 2,95 sebulan. Sekiranya anda membeli rancangan bersama yang paling mahal, anda akan dikenakan bayaran $ 14,99 sebulan.

Pelan khas Bluehost bermula pada $ 79.99 sebulan. Pelan khusus yang paling mahal akan dikenakan biaya $ 209.99 sebulan.

Sekiranya anda mempunyai laman web WordPress, anda juga ingin mengetahui tawaran WordPress mereka. Bluehost akan mengenakan bayaran antara $ 19.99 hingga $ 49.99 untuk hosting laman web WordPress anda. Kos ini akan bergantung pada ciri apa yang anda mahukan dengan rancangan anda.

Terdapat juga pelbagai ciri tambahan yang mungkin anda mahu tambah yang akan menaikkan harga ini. Satu perkara lagi, Bluehost sentiasa mempunyai tawaran yang berbeza sepanjang tahun. Sekiranya anda mendapat salah satu daripada tawaran ini, harga anda akan turun dengan ketara.

Dalam gerakan

Pelan bersama paling asas InMotion adalah $ 5.99 sebulan. Sekiranya anda membeli rancangan bersama yang paling mahal, anda akan dikenakan bayaran $ 15.99 sebulan.

Pelan khas InMotion bermula pada $ 99.99 sebulan. Pelan khas yang paling mahal akan dikenakan bayaran $ 589.99 sebulan.

Sekali lagi, jika anda mempunyai laman web WordPress, anda juga ingin mengetahui tawaran WordPress mereka. InMotion akan mengenakan bayaran antara $ 6.99 hingga $ 142.99 untuk hosting WordPress yang diuruskan. Kos ini bergantung kepada berapa banyak laman web yang anda miliki dan ciri-ciri yang anda perlukan.

Pemenang: Bluehost

Bluehost adalah pemenang yang jelas sekali lagi. Oleh kerana kos ini adalah bulanan, dan dolar meningkat selepas beberapa ketika. Bluehost pada dasarnya lebih murah di mana-mana peringkat. Ini hanya bermaksud bahawa anda mendapat nilai yang lebih baik untuk setiap wang yang anda belanjakan juga.

Satu-satunya perbezaan berlaku jika anda ingin mengetahui kos mana yang lebih baik dalam soalan InMotion vs Bluehost for WordPress. Anda dapat melihat bahawa rancangan termurah InMotion adalah tawaran yang lebih baik tetapi menjadi jauh lebih mahal apabila anda mencari lebih banyak ciri dan hosting web WordPress yang lebih baik.

Persaingan utama lain yang ingin anda pertimbangkan adalah ciri. Sekiranya penyokong web anda mempunyai ciri yang lebih baik, maka anda akan mendapat nilai yang lebih baik.

Saya menjelaskan bahawa banyak perkhidmatan hosting web cenderung mempunyai ciri yang sama. Ini tidak berbeza untuk InMotion vs Bluehost.

Bluehost

Bluehost menawarkan beberapa kelajuan terpantas dalam perniagaan. Backend pelayan anda akan dijalankan oleh cPanel, yang mesra pengguna dan anda akan segera mendapatkannya. Anda juga boleh mendapatkan ruang cakera tanpa had, dan laman web anda tidak akan terlalu besar untuk pelayan Bluehost.

Ingatlah bahawa banyak ciri ini tidak terdapat pada rancangan asas. Pelan asas adalah untuk anda hanya jika anda mempunyai laman web kecil, atau anda baru memulakan laman web anda dan merancang untuk pertumbuhan kecil.

Dalam gerakan

Logo InMotion HostingInMotion menggunakan Solid State Drive, yang lebih dikenali sebagai SSD, untuk pelayan mereka. Ini bermaksud bahawa pelayan mereka lebih pantas dan lebih serasi dengan enjin carian seperti Google. Mereka juga mempunyai ruang cakera yang tidak terhad dan menggunakan cPanel untuk backend pelayan anda.

InMotion juga akan menyediakan sandaran percuma untuk laman web anda. Dengan cara itu jika laman web anda jatuh atau anda kehilangannya, anda akan dapat memulihkannya.

Sekali lagi, banyak ciri ini tidak terdapat pada rancangan asas mereka. Anda perlu mengingatnya semasa anda memutuskan rancangan mana yang ingin anda beli.

Pemenang: InMotion

Bluehost mendakwa prestasi dan teknologinya setanding dengan SSD. Tidak ada bukti yang membantah ini tetapi saya selalu mempercayai sesuatu yang telah dijamin dan dikenali di peringkat antarabangsa.

Tambahan pula, InMotion cenderung mempunyai lebih banyak ciri percuma. Ini mungkin menjelaskan rancangan mereka yang lebih mahal. Contoh yang baik adalah sandaran percuma mereka. Bluehost juga boleh menjalankan sandaran untuk anda tetapi itu adalah ciri tambahan yang perlu anda bayar.

Secara keseluruhan, kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan banyak ciri yang sama. Mengenai ciri Bluehost vs InMotion, anda perlu mengetahui yang mana yang akan membebankan wang tambahan.

BlueHost atau InMotionfor untuk WordPress?

Baiklah, jadi ini adalah bahagian yang boleh anda lewati jika anda tidak menggunakan WordPress. Walau bagaimanapun, WordPress telah membuktikan dirinya berulang-ulang kali sebagai pembangun laman web yang paling popular. Sekiranya anda ingin mengetahui mengapa dan mungkin berminat untuk menukar ke WordPress, lihat video ini.

Sekarang, saya ingin melihat teka-teki Bluehost vs InMotion WordPress. Sekiranya anda menggunakan WordPress, bahagian ini mungkin merupakan bahagian yang paling penting untuk anda.

Bluehost

Bluehost disyorkan oleh WordPress sebagai perkhidmatan hosting web teratas. Ini membayangkan dua perkara.

Pertama sekali, Bluehost mempunyai banyak ciri dengan WordPress yang khusus untuk Bluehost yang tidak akan anda dapati dengan perkhidmatan hosting web yang lain. Mereka mungkin berkongsi rahsia pengaturcaraan mereka satu sama lain sehingga mereka dapat mengawal bagaimana satu sama lain berfungsi.

Perkara kedua adalah Bluehost dan WordPress bekerjasama rapat. Sebarang ciri baru di WordPress dan Bluehost akan menjadi yang pertama mengetahui.

Adakah eksklusif ini ditunjukkan? Tentunya. Bluehost membolehkan anda membuka potensi laman web WordPress anda.

Bluehost menjadikan WordPress mudah. Anda mendapat pemasangan satu klik, sokongan pelanggan 24/7 yang pakar dalam hosting web WordPress, kemas kini segera apabila WordPress mempunyai kemas kini, dan e-mel khusus percuma untuk laman WordPress anda.

Kelajuan dan masa penggunaan mereka untuk mana-mana laman WordPress juga meningkat secara dramatik.

Dalam gerakan

Mungkin agak sukar bagi InMotion untuk bersaing dengan Bluehost di sini, tetapi mereka juga tidak ada masalah! Mereka sebenarnya mempunyai perkhidmatan hosting web WordPress mereka sendiri.

InMotion juga akan memberikan sokongan 24/7 dan mempunyai kemas kini automatik setiap kali WordPress mengemas kini polisi mereka. Pelan khusus memungkinkan lebih banyak pengkhususan dari syarikat.

Pemenang: Bluehost

Tidak ada persaingan sebenar ketika melihat faedah Bluehost vs InMotion WordPress. InMotion melakukan pekerjaan yang hebat, tetapi apabila WordPress memutuskan untuk memilih perkhidmatan hosting web untuk berkolaborasi, anda memilih perkhidmatan hosting web yang disatukan dengan.

BlueHost vs InMotion: kesimpulan

Sekiranya anda menggunakan atau merancang untuk menggunakan WordPress, yang merupakan idea hebat, Bluehost adalah perkhidmatan hosting web yang ingin anda gunakan.

Bluehost masih menang untuk laman web yang tidak menggunakan WordPress tetapi jurangnya semakin dekat. Terdapat lebih banyak kelonggaran untuk memilih sama ada jika anda menyedari terdapat ciri tambahan di Bluehost yang tidak mahu anda bayar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map