Syarikat Web Hosting Hijau Terbaik: Wira Tenaga Lestari 2020

Ante Rados


Ante Rados

Pada masa ini, kami cuba mengelakkan penggunaan straw plastik; kami cuba menggunakan beg yang boleh digunakan semula dan mengitar semula gelas dan menerapkan banyak tabiat harian lain untuk membantu menjaga kebersihan persekitaran. Walaupun ada niat positif untuk menjadi mesra alam, banyak orang tidak menganggap peranan internet dalam pencemaran.

Saya telah membincangkan tentang salah satu syarikat hosting web hijau terbaik dalam tinjauan GreenGeeks saya, tetapi dalam artikel ini saya akan membandingkan beberapa host web hijau terbaik yang lain sambil memberi tumpuan kepada usaha mereka untuk membantu alam sekitar. Sekiranya anda sudah prihatin dengan kesan laman web anda terhadap persekitaran, saya akan membantu anda memilih penyedia hosting yang tepat. Sekiranya tidak, anda harus mempertimbangkan hakikat bahawa internet melepaskan sekitar 300 juta tan CO2 setiap tahun.

Anda mungkin menganggap internet hanya sekumpulan data. Pada dasarnya, internet adalah sekumpulan data, tetapi semua data itu mesti disimpan di suatu tempat, dan di suatu tempat disebut pusat data.

Menjalankan dan menyejukkan pusat-pusat tersebut memerlukan sejumlah besar tenaga. Untuk membantu mengurangkan pencemaran, anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan penyedia hosting yang menggunakan tenaga bersih atau membantu mengurangkan pencemaran karbon dengan cara lain; iaitu pergi dengan penyedia hosting web hijau.

Sekarang mari kita beralih ke jadual yang menunjukkan pilihan hosting web hijau terbaik anda:

Perbandingan hos web hijau

Sekarang mari kita lihat beberapa istilah yang sering diterapkan pada hos web hijau supaya perkara lebih mudah difahami semasa anda bergerak:

 • Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui (REC) adalah kaedah yang digunakan oleh banyak syarikat yang tidak mempunyai akses kepada tenaga bersih (tenaga yang berasal dari sumber yang boleh diperbaharui) untuk menebus penggunaan tenaga bahan bakar fosil.
 • Satu REC mewakili satu MWh tenaga dihasilkan dari sumber yang boleh diperbaharui. Dengan membeli REC, syarikat menjamin bahawa sejumlah tenaga boleh diperbaharui akan dimasukkan kembali ke dalam grid kuasa.
 • Membeli Pengurangan Pelepasan Yang Disahkan (VER) adalah kaedah lain untuk mengimbangi pelepasan karbon. Dengan membeli VER, syarikat mengimbangi jejak karbon mereka. Ini bermaksud bahawa syarikat yang diperakui VER masih mengeluarkan gas rumah hijau, tetapi mereka membiayai pengurangan atau pemusnahan gas rumah hijau di tempat lain. Satu VER mewakili pengimbangan satu tan gas rumah hijau.
 • A jejak karbon adalah jumlah CO2 dan sebatian karbon lain yang dikeluarkan kerana penggunaan bahan bakar fosil oleh seseorang, syarikat, kenderaan, dll..
 • A syarikat berkecuali karbon adalah syarikat yang mengeluarkan sebanyak mungkin CO2 dari atmosfera yang mereka hasilkan.
 • Begitu juga, a syarikat negatif karbon adalah syarikat yang mengeluarkan lebih banyak CO2 dari atmosfer daripada yang mereka buat.

Berikut adalah 10 syarikat hosting web hijau terbaik

Web hosting hijau terbaik

 • GreenGeeks (syarikat web hosting hijau terbaik secara keseluruhan)
 • IONOS (penyedia hosting terbaik untuk Eropah)
 • EcoHosting (terbaik untuk hosting hijau UK)
 • HostGator
 • Dalam gerakan
 • HostPapa (penyedia hosting Kanada terbaik)
 • A2Hosting
 • AcornHost
 • DreamHost
 • iPage

Logo GreenGeekGreenGeeks bekerjasama dengan Yayasan Alam Sekitar Bonneville (BEF), yang merupakan organisasi nirlaba yang membantu syarikat menjejakkan kaki mereka di pasaran REC. BEF mengira penggunaan tenaga tahunan dan jejak karbon GreenGeeks. Berdasarkan penggunaan tenaga mereka, GreenGeeks melabur dalam jumlah tenaga tiga kali ganda yang dihasilkan dari ladang angin dan memasukkannya kembali ke grid.

Sebagai tambahan kepada model perniagaan yang mesra alam, harga GreenGeeks bermula dari $ 2.95 untuk hosting web bersama dan WordPress, yang merupakan salah satu harga permulaan terendah di antara syarikat-syarikat dalam artikel ini. Pelan hosting web mereka dilengkapi dengan nama domain percuma untuk tahun pertama, penyimpanan dan pemindahan data tanpa had. Satu-satunya perkara yang tidak dimiliki syarikat ini ialah hosting awan. Walaupun GreenGeeks tidak menawarkan hosting awan, mereka masih merupakan syarikat hosting web hijau terbaik secara keseluruhan.

Kelebihan

Keburukan

 • Pelaburan REC sama dengan 3 kali penggunaannya
 • Tidak ada hosting awan

Logo Ionos 1and1IONOS adalah hos web Jerman dengan pelayan di 12 negara di seluruh dunia. 100% tenaga di pusat data mereka di Jerman dan UK berasal dari sumber yang boleh diperbaharui. Di lokasi di mana tidak mungkin untuk mendapatkan semua tenaga dari sumber yang boleh diperbaharui, syarikat menebusnya dengan membeli Sijil Tenaga Diperbaharui. Apabila tenaga boleh diperbaharui tersedia, mereka segera beralih kepadanya. Selain menggunakan tenaga boleh diperbaharui, IONOS membina pelayan baru dengan teknologi paling cekap tenaga yang ada. Syarikat ini juga diperakui ISO 50001, yang bermaksud mereka menunjukkan peningkatan berterusan dalam prestasi tenaga.

Selain mesra alam, IONOS menawarkan perkhidmatan hosting terkemuka bermula dari $ 4 / bulan. Hosting WordPress mereka akan dikenakan biaya $ 1 / bulan untuk tahun pertama dan $ 9 / bulan untuk selepas itu. Hosting WordPress juga dilengkapi dengan pelbagai penyelesaian terurus yang dapat anda uji dalam percubaan percuma selama 30 hari.

Semua jenis hosting lain yang mereka tawarkan juga mempunyai beberapa pilihan dan harga yang menarik. Anda boleh mendapatkan hosting VPS dengan harga serendah $ 2 sebulan. IONOS tidak mesra pemula dan mereka menggunakan panel kawalan yang tidak disengajakan. Sekiranya mereka menetapkan kekurangan itu, mereka boleh menjadi syarikat hosting berorientasikan eko secara keseluruhan.

Kelebihan

Keburukan

 • Menggunakan tenaga yang boleh diperbaharui apabila mungkin
 • Pengehosan web VPS dari $ 2 / bulan
 • Tidak mesra pemula

Logo EcoHostingEcoHosting melangkah lebih jauh daripada syarikat lain dalam artikel ini. Daripada mengimbangi pelepasan karbon atau membeli Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui, mereka hanya bekerja dengan pembekal tenaga yang diperakui sebagai 100% boleh diperbaharui.

EcoHosting juga menyumbang kepada penghutanan semula hutan di UK. Pada masa lalu, mereka telah menyumbang untuk projek di Devon, Somerset dan South Wales. Sekarang, mereka menyokong penghutanan semula Alladale Reserve di Scotland.

Sebahagian dari projek ini termasuk meningkatkan kesedaran dalam populasi muda melalui Challenger Trust. Dengan Amanah ini, orang muda menghabiskan beberapa hari di cadangan dan mengambil bahagian dalam kajian alam semula jadi, penanaman pokok dan pelbagai aktiviti luar yang lain.

EcoHosting adalah syarikat dengan harga termurah di antara semua syarikat yang disebutkan di sini. Mereka sangat sesuai untuk individu dan perniagaan kecil kerana mereka hanya menawarkan hosting bersama dan WordPress. Kelemahan mereka adalah kekurangan pelayan pusat data di luar UK.

EcoHosting adalah penyedia hosting hijau terbaik jika anda berada di UK dan mencari hosting dikongsi atau WordPress. Mereka berusaha sedaya upaya untuk menjaga alam sekitar, dan jika kita mengabaikan kekurangan yang disebutkan di atas, mereka akan berada di puncak senarai kita.

Kelebihan

Keburukan

 • Penyedia hosting paling hijau
 • Pelayan hanya di UK

Logo HostGatorHostGator mengimbangi jejak karbon mereka dengan membeli kredit tenaga boleh diperbaharui. Sejak tahun 2008, syarikat ini membeli Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui yang berjumlah 130% daripada tenaga yang mereka habiskan.

Ini bagus kerana ini bermaksud mereka meneutralkan pengeluaran karbon mereka sepenuhnya dan melaburkan 30% tambahan dalam pengeluaran tenaga hijau.

HostGator bukan sahaja syarikat yang mesra alam, tetapi juga penyedia hosting dengan ciri masa operasi dan rancangan bersama yang terbaik. Mengenai sokongan pelanggan, HostGator terkenal dengan sokongan sembang langsung dan telefon 24/7 yang profesional dan mesra. Sekiranya ini adalah artikel yang tidak memperhitungkan usaha yang dilakukan syarikat untuk menjaga alam sekitar, HostGator mungkin akan memenangi pertempuran sebagai penyedia hosting web terbaik secara keseluruhan.

Kelebihan

Keburukan

 • Karbon negatif
 • Ciri hosting dikongsi terbaik
 • Panel kawalan bertarikh

Logo InMotion HostingInMotion mempunyai pendekatan yang agak berbeza untuk menjadi mesra alam berbanding syarikat lain dalam artikel ini. Daripada membeli REC atau mengimbangi pengeluaran karbon mereka, mereka berusaha untuk mengurangkan karbon yang mereka hasilkan. Polisi mereka adalah untuk mengurangkan sampah, mengitar semula dan mengelakkan penggunaan produk kertas di pejabat mereka jika boleh.

Langkah lain yang mereka ambil dalam pengurangan output karbon adalah pelaburan dalam teknologi Pendingin Udara Luar. Ini bermaksud bahawa mereka menggunakan Penyaman Udara Bilik Komputer (yang bertanggungjawab untuk 25% daripada jumlah penggunaan tenaga pusat data) hanya apabila suhu atau kelembapan udara luar tinggi. Sepanjang masa mereka menyejukkan pusat data mereka dengan memutar udara sejuk di luar dan udara panas di dalam pusat data. Dengan menggunakan kaedah ini, mereka mengurangkan pengeluaran karbon mereka lebih daripada 2.000 tan setahun. Sebagai perbandingan: menurut EPA (Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat), rata-rata kereta mengeluarkan kira-kira 4.6 tan CO2.

InMotion tidak berhenti di situ dalam usaha mereka memastikan perniagaan mereka tetap hijau. Mereka telah bekerjasama dengan Trees For The Future. Melalui perkongsian itu, InMotion membiayai penanaman 5.000 pokok di negara membangun.
InMotion adalah penyedia hosting terbaik untuk perniagaan kecil di A.S. Di luar A.S., anda harus mencari penyedia hosting lain kerana InMotion tidak mempunyai pelayan di benua lain, jadi kelajuan laman web anda akan terjejas. InMotion sedikit lebih mahal daripada beberapa syarikat hosting yang lebih besar, jadi mungkin bukan pilihan terbaik bagi pengguna yang mencari pilihan termurah.

Logo HostPapaHostPapa adalah syarikat lain yang mengimbangi penggunaan tenaga dengan membeli Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui. Mereka membeli jumlah REC yang sepadan dengan penggunaan tenaga mereka, menjadikannya neutral karbon. Ini bermaksud bahawa untuk setiap ampere tenaga yang mereka gunakan, pembekal tenaga yang diperakui akan mengepam jumlah tenaga yang sama kembali ke grid kuasa.

HostPapa adalah penyedia hosting yang ditujukan untuk perniagaan kecil. Sebagai syarikat hosting bebas, mereka tidak dapat dibandingkan dengan pesaing mereka di kebanyakan bidang, tetapi jika anda mempunyai keperluan khusus, HostPapa dapat menawarkan nilai terbaik untuk wang anda.

Tawaran terbaik yang dimiliki HostPapa adalah rancangan Asas mereka. Ia dilengkapi dengan dua domain yang disertakan. Oleh itu, jika anda berhasrat untuk menjalankan perniagaan kecil dengan dua laman web, dan lebih suka menggunakan web hosting berkecuali karbon, HostPapa adalah pilihan terbaik untuk anda. Untuk semua rancangan hosting lain, anda mesti mencari di tempat lain.

Kelebihan

Keburukan

 • Karbon neutral
 • Penyedia hosting Kanada terbaik

Tiada sandaran percuma

Logo Hosting A2A2 Hosting bekerjasama dengan Carbonfund.org Foundation. Melalui perkongsian ini, mereka mengimbangi jejak karbon mereka sebanyak 100%. Selain mengimbangi jejak karbon mereka, syarikat ini mempunyai beberapa amalan hosting hijau tambahan.

Dua amalan yang paling terkenal ialah mengitar semula pelayan lama dan menjalankan promosi khas di mana mereka menanam 3 pokok untuk setiap pakej hosting yang dijual pada bulan promosi.

A2 Hosting adalah penyedia hosting web hijau yang baik secara keseluruhan. Mereka tidak bersinar dalam bidang tertentu, tetapi mereka juga tidak mempunyai kelemahan besar. Satu perkara yang tidak standard dalam perniagaan hosting adalah jaminan wang dikembalikan yang ditawarkan oleh A2 Hosting. Ini adalah perjanjian luar biasa untuk anda semua yang ingin memainkannya dengan selamat semasa memilih penyedia hosting.

Kelebihan

Keburukan

 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
 • N / A

Logo AcornHostAcornHost membeli Sijil Tenaga Boleh Diperbaharui sama dengan jumlah tenaga yang mereka gunakan. Seperti kebanyakan syarikat mesra alam yang lain, mereka mengitar semula, menggunakan invois elektronik dan cuba menjalankan sebahagian besar perniagaan syarikat mereka secara dalam talian untuk mengelakkan pencemaran yang tidak perlu yang timbul dari perjalanan.

Terdapat rancangan hosting khas untuk organisasi bukan untung berorientasikan hijau dengan harga yang lebih rendah. Walaupun dengan rancangan hosting khas itu, ia lebih mahal daripada beberapa syarikat lain yang disenaraikan di sini. Walaupun sentimen memberikan harga yang lebih murah kepada organisasi bukan untung, pilihan terhad dan nilai wang yang buruk meletakkannya di antara pilihan hosting terburuk dalam senarai ini.

Kelebihan

Keburukan

 • Pelan hosting khas untuk organisasi bukan keuntungan
 • Nilai wang yang tidak baik

Logo DreamHostDreamHost mendakwa mereka mengurangkan kesannya terhadap alam sekitar melalui pengoptimuman kemudahan mereka. Selain daripada itu, maklumat mengenai usaha mereka untuk menjadi mesra alam adalah sebilangan orang yang tidak jelas.

Ketika datang ke rancangan hosting, DreamHost adalah penyedia yang baik secara keseluruhan. Yang disebutkan, terdapat penyedia hosting dengan rancangan yang lebih baik dan lebih murah dalam senarai ini. Oleh kerana anda membaca artikel ini, saya menganggap anda berminat menggunakan syarikat yang mesra alam untuk laman web anda.

Sebilangan besar syarikat yang kami sebutkan dalam artikel ini berusaha lebih keras untuk menjadi mesra alam dan ada di antara mereka yang menawarkan tawaran yang lebih baik. Anda harus mencari di tempat lain jika anggapan saya mengenai kesedaran persekitaran anda betul.

Kelebihan

Keburukan

 • N / A
 • Maklumat samar-samar mengenai kesedaran ekologi

Logo iPagePada masa lalu, iPage mempunyai amalan membeli Kredit Tenaga Boleh Diperbaharui yang berjumlah 200% daripada penggunaan tenaga mereka. Sementara itu, mereka membuang halaman di laman web mereka yang mengandungi sijil REC mereka. Saya menghubungi sokongan pelanggan mereka, dan mereka telah mengesahkan bahawa mereka menghentikan pendekatan mesra alam untuk hosting.

Mengapa masih termasuk mereka?

Saya merasa penting untuk menangani perkara ini kerana banyak laman web masih mempromosikannya sebagai hos web hijau yang tidak lagi berlaku.

iPage adalah syarikat web hosting paling hijau dalam senarai ini. Pilihan hosting mereka tidak begitu menonjol. Perkara terbaik yang mereka tawarkan adalah harga hosting bersama promosi untuk tempoh perkhidmatan pertama, yang berharga $ 1.99 / bulan. Selepas penggal pertama tamat, anda akan dikenakan bayaran $ 7.99 / bulan. Bergantung pada berapa lama anda berhasrat menggunakannya sebagai penyedia hosting anda, mereka boleh menjadi salah satu pilihan yang lebih mahal. Secara keseluruhan, saya tidak fikir hosting iPage bernilai wang yang akan anda belanjakan untuknya.

Kelebihan

Keburukan

 • Tiada: Sekiranya anda mahukan hos web hijau cari di tempat lain.
 • Nampaknya tidak melakukan apa-apa untuk mengurangkan kesan terhadap alam sekitar

Siapa yang mempunyai hosting WordPress hijau terbaik?

Hosting WordPress hijauKami tahu kebanyakan anda menggunakan WordPress, jadi soalan ini pasti akan muncul. Penyedia hosting WordPress hijau terbaik ialah GreenGeeks atau HostGator kerana mereka menawarkan nilai terbaik untuk wang anda sambil melaburkan wang yang mencukupi dalam REKAM agar tetap negatif karbon.

Tekan pautan di atas untuk melihat apa yang mereka tawarkan.

 • Penyedia hosting yang digerakkan secara langsung melalui sumber tenaga yang boleh diperbaharui adalah penyedia yang paling hijau.
 • GreenGeeks adalah penyedia mesra alam terbaik untuk laman web anda secara keseluruhan.
 • EcoHosting adalah penyedia hosting yang paling berorientasikan eko, tetapi ia mempunyai pelan hosting dan pusat data terhad yang terletak secara eksklusif di UK.
 • REC dan VER bukanlah satu-satunya pendekatan yang boleh diambil oleh penyedia hosting dalam membantu persekitaran. Beberapa penyedia telah menemui cara untuk menolong persekitaran tanpa bergantung pada bantuan dari luar.
 • Penyedia hosting web mungkin tidak mempunyai akses kepada tenaga yang boleh diperbaharui, tetapi tuan rumah harus bertanggung jawab jika tidak mengimbangi jejak karbon mereka.
 • Dengan memastikan laman web anda dihoskan dengan hos web lestari yang betul, anda dapat membantu menjadikan planet ini sebagai tempat yang lebih bersih untuk kita semua!

Soalan Lazim mengenai hos web hijau terbaik

Apakah perbezaan antara sijil REC dan VER, dan mana yang lebih baik?

Syarikat bersertifikat VER mengurangkan pencemaran karbon yang dihasilkan di tempat lain untuk menebus pencemaran yang mereka hasilkan. REC memastikan bahawa tenaga bersih akan dimasukkan ke dalam grid kuasa untuk menebus tenaga yang dihasilkan menggunakan bahan bakar fosil. Mereka sama baiknya tetapi menangani pencemaran dengan cara yang berbeza.

Bagaimana saya harus memilih untuk memilih penyedia hosting saya sekiranya perlindungan alam sekitar adalah faktor penentu yang paling penting saya?

Sekiranya boleh, anda harus memilih syarikat yang digerakkan secara langsung oleh tenaga boleh diperbaharui. Walaupun syarikat yang diperakui REC dan VER mengurangkan karbon dalam jumlah dan cara tertentu, mereka tetap menghasilkannya. Syarikat yang memilih pembekal tenaga berdasarkan tenaga boleh diperbaharui sama sekali tidak akan menghasilkan gas rumah hijau.

Bagaimana syarikat hosting menyumbang kepada pencemaran?

Semua data laman web disimpan di pusat data. Menjalankan dan menyejukkan pusat data tersebut memerlukan sejumlah besar tenaga. Sekiranya tenaga itu berasal dari bahan bakar fosil, pengeluaran tenaga tersebut akan mengeluarkan sejumlah besar CO2. Sikap tidak bertanggungjawab terhadap kitar semula juga menyumbang kepada pencemaran.

Adakah laman web saya benar-benar memberi banyak kesan?

Jujur dengan anda, tidak. Tetapi terdapat berjuta-juta laman web yang tidak memberi banyak kesan kepada mereka sendiri. Dikombinasikan bersama, mereka menghabiskan banyak tenaga dan memberi kesan besar terhadap pelepasan gas rumah hijau.

Mengapa tidak semua penyedia hosting hanya beralih kepada sumber tenaga yang boleh diperbaharui?

Ia tidak semudah itu. Bergantung pada lokasi pusat data, penyedia hosting mungkin tidak dapat mengakses tenaga dari sumber yang boleh diperbaharui. Di samping itu, sebilangan penyedia hosting tidak mempunyai pusat data mereka sendiri, dan penyedia tersebut tidak mempunyai suara dari mana datangnya tenaga.

Adakah syarikat positif karbon mempunyai kesan positif terhadap alam sekitar?

Menggunakan kata “positif” dengan mudah dapat menipu anda untuk berfikir bahawa syarikat itu melakukan sesuatu yang baik. Dalam kes ini, positif karbon bermaksud bahawa mereka menghasilkan lebih banyak CO2 daripada yang dibuang. Ini bermaksud bahawa menjadi positif karbon sebenarnya buruk kerana syarikat tersebut menyumbang kepada pencemaran.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map